Videonun kapağındaki madalyanın ve bu teoremin hikayesini anlatayım. "Kurbağa Teoremi" literatürde bilinen bir ad değil. Benim icat ettiğim bir şey. Tabii ki yepyeni bir bilgi değil, ama daha önce bu şekilde ifade edilmemiş bir bilgi. (Not: Videonun belli bir kısmı doğrudan Kurbağa ile ilgili değil, bilginiz olsun. Videonun bölüm başlıklarından konuların değişimini takip edebilirsiniz.) Yaptığımız ilk Leva Matematik Kampı olan LMK'23'te vereceğim bir sayılar teorisi dersine hazırlanırken fark etmiştim ki, kendimize bu Kurbağa Teoremi denen bilgiyi temel alarak bir yolculuğa çıkarsak, elementer sayılar teorisindeki neredeyse tüm bilgileri yeni bir bakış açısıyla baştan ispatlayabiliyoruz. Bu basit teorem adeta bütün matematiği baştan yazmamıza imkân tanıyor. derincesi'nde bu "baştan yazma" olayını bir video serisi olarak anlatmayı planlıyorum. Madalyanın olayı da şu: Leva Matematik Kampı'nda "Tarla Madalyası" diye bir kültür vardır. Eğitmenlerin gönüllü olarak öğrenciler için yaptığı onca şeyden sonra öğrenciler minnet göstergesi olarak mezuniyette eğitmenlere madalya takdim ederler. (Bu geleneği başlatan Nehir'e sevgiler 🫂) 2023 senesinde bana verdikleri Tarla Madalyası'na takdim gerekçesi olarak "Kurbağa Teoremi'ni buldu" yazmayı uygun görmüşlerdi. Güzel günlerdi
Merhaba Matematik üstadı ve Matematik severler, bu yorum çok müşkül bir durumda kaldığım için size danışmak maksadıyla yazılmıştır. Çocukluğum ile gençliğim arasındaki geçen zamanın bütünü maalesef tayinler silsilesi ile geçmiş olup bu durum akademik manada beni olumsuz bir şekilde etkilemiştir. ilkokulu bir yerde ve birden fazla kez değişen sınıf öğretmenleri ile ortaokulu ve liseyi de ha keza aynı şekilde sürdürmek fenni ilimlerdeki *temelimi çok ciddi manada sarsmıştır.* 2019 yılı itibariyle lise mezuniyetini tamamlamış birisiyim ve lisenin başında artık hayat denilen kavramın somut yüzünü görmeye başlayınca matematiğin kıymetini anlamaya başladım, lakin temelim o kadar kötü ki hiçbir şekilde yapamıyordum ve yapamadıkça korku ile beraber atalet halinin duruma dahil olmasıyla beraber daha da zorlanıyordum, zorlanıyorum. O dönem merdiven altından bozma etüt merkezine gidiyor olduğumdan ötürü parasını vererek almaya hak kazandığım eğitim neticesinde hocaların bana *"Furkancığım, oluyorsa olur olmazsa Sözel bölüme geç Matematik bir kapasite meselesidir."* Deyip üzücü kırıcı telkinlerin beni iyice egale ediyor oluşu doğrusu ziyadesi ile beni yormuştur. Tüm bu olaylar neticesinde *ODTÜ'ye olan sevdamı sırf matematik yapamıyorum diye terk etmek durumunda kaldım* ve iki yıllık bir üniversiteye gitmek zorunda kaldım, çünkü *YKS sıralamam berbat* ailem artık ümidini kesti ve bu durum sırtımda büyük bir yük haline geldi. *Oraya giderken hayalim Matematiğimi öylesine sağlam bir şekilde düzeltecektim ki DGS ile ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazanıp iki yıllık serüvenimi dört yıllığa tamamlayacaktım, lakin maalesef beceremedim.* *Bu kanaldaki insanların entelektüel ve eğitim birikimlerine dayanarak sizlere sormak istiyorum, Matematik temeli berbat olan birisi gerçekten Matematik yapamaz mı? Dedikleri gibi eğer kapasitem yoksa bu branştan vazgeçip ömrümün sonuna kadar Matematik yapamamak içimde ukde mi kalacak?* Kıymetli fikirlerinizi ivedi bir halde beklemekteyim, alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dostum merhaba yazdıklarından anlıyorum ki şu anda 24 yaş civarındasın bu yaş matematiğe başlamak veya ileri seviyede matematik öğrenmeye başlamak için geç değil fakat matematikte mesleki anlamda kariyer yapmak için geç. Bunu özellikle söylemezsem seni kandırmış olurum. Ardından mühendis olmak istiyorsun sanırım tekrar yksye hazırlanmak ve odtü kazanmak sonrasında da meslekte tutunmak fazlasıyla zor bir iş bunun farkında olmalısın ki öylesin bence. Veyahut ileri matematiğe olan ilgini sadece hobi düzeyinde düşünüyorsan bu gayet olası. Kendi çabalarınla matematik konularına çalışıp problemler çözmeyi tabii ki uğraş edinebilirsin. Ana dediğim gibi sadece bunu yaparak para kazanman yani bunu bir mesleğe dönüştürmen pek mümkün gözükmüyor ki bu durum çoğumuz için böyle. Bu kanalda gördüğün insanlar ciddi manada çalışkan, zeki, ilgi alanlarının farkında ve tüm diğer olanaklara erken yaşta erişebilmiş şanslı kesimden sayılı insanlar. Kendi meselene gelirsek kişisel uğraşın için matematik öğrenmen hiçbir zaman geç değil. yksye girip mühendis olman için geç değil fakat biraz daha beklersen bunun için de geç olabilir. Odtü olacak diye de kendini hırpalama çünkü cidden çok zor biliyorum. Onun dışında da matematik yapmak tabii ki kapasite gerektiriyor fakat bunun meyvesi genelde çok üst düzey problemlerde veya konularda ortaya çıkar. Lise matematiğinde çalıştığın ve istikrarlı olduğun sürece korkulacak hiçbir şey yok seni temin ederim. Umarım her şey gönlünce olur.
@@KomutanLogar-x Merhaba, Sanırım kendimi yanlış ifade ettiğim için yazdıklarımı biraz yanlış anlamışsınız. Öncelikle 23 yaşındayım, akabinde ise şu an halihazırda bilgisayar programcılığı okuyorum iki yıllık bir bölüm. Bunu DGS sınavına girerek dört yıllığa lisansa tamamlama imkanım ve hakkım var yani tekrar oturup sıfırdan YKS çalışmama gerek yok yapmam gereken tek şey 50 matematik ve 50 türkçe sorusu. Benim burada esas sormak istediğim soru 50 matematik sorusundan 3-5 net yapan birisi matematik temelini düzeltebilir mi? Düzeltebilirse bunun yolu nerelerden geçer bunu öğrenmekti. Yine de yanıtınız için teşekkür ediyorum.
Videonun kapağındaki madalyanın ve bu teoremin hikayesini anlatayım. "Kurbağa Teoremi" literatürde bilinen bir ad değil. Benim icat ettiğim bir şey. Tabii ki yepyeni bir bilgi değil, ama daha önce bu şekilde ifade edilmemiş bir bilgi.
(Not: Videonun belli bir kısmı doğrudan Kurbağa ile ilgili değil, bilginiz olsun. Videonun bölüm başlıklarından konuların değişimini takip edebilirsiniz.)
Yaptığımız ilk Leva Matematik Kampı olan LMK'23'te vereceğim bir sayılar teorisi dersine hazırlanırken fark etmiştim ki, kendimize bu Kurbağa Teoremi denen bilgiyi temel alarak bir yolculuğa çıkarsak, elementer sayılar teorisindeki neredeyse tüm bilgileri yeni bir bakış açısıyla baştan ispatlayabiliyoruz. Bu basit teorem adeta bütün matematiği baştan yazmamıza imkân tanıyor. derincesi'nde bu "baştan yazma" olayını bir video serisi olarak anlatmayı planlıyorum.
Madalyanın olayı da şu: Leva Matematik Kampı'nda "Tarla Madalyası" diye bir kültür vardır. Eğitmenlerin gönüllü olarak öğrenciler için yaptığı onca şeyden sonra öğrenciler minnet göstergesi olarak mezuniyette eğitmenlere madalya takdim ederler. (Bu geleneği başlatan Nehir'e sevgiler 🫂) 2023 senesinde bana verdikleri Tarla Madalyası'na takdim gerekçesi olarak "Kurbağa Teoremi'ni buldu" yazmayı uygun görmüşlerdi. Güzel günlerdi
6 köşeli yıldız esprisi güzeldi
Kimsenin anlamaması…
espri nedir
@@istabllisr*il bayrağı
@@ggunesibeklerken davud yıldızı o kanki
anladım ama o kadar komik değildi ki
Derincesi neden bu kadar samimi. Umarım büyük işler başarır, emeklerinin karşılığını fazlasıyla almak dileğiyle saygılar derincesi❤
Videolar gerçekten çok güzel umarım her 2 haftada bir derincesi izleriz.
Bünyamin yorum yapana kadar dünya güzel bir yerdi
Hâlâ guzel bir yer dostum!
Yakışıklımmm💫eline diline sağlık harika olmuş
Ağzına sağlık Eren hocam.
Uzun zamandan sonra izlediğim en eğitici video
We got frog theorem before GTA 6 🔥🔥🔥
3d tyt ayt geometri kampını anlatmanız çok iyi oldu hocam kesinlikle eksiksiz izleyeceğim seviliyorsunuz hocam
O da Kurbağa'dan gelir 🗣️
Bu cümleyi toplam kaç önerme için kurmuşumdur tahminen
@@fikilis 50 diye sallardım da ne kadar tutarlı bir tahmin emin değilim(Doğru sonuç için Kurbağa Teoremi'ni kullanınız.)
Abi hayırlı olsun 3d de video çekimine başlamıssın.
Yeni video mu gelmiskine ?
anlamasam bile keyifli umarım gelecekte anlarım
Abi 3 d yayınlarına da video çözümlerine bekleriz
editi bitince gelcek
16:00 Mesela Fibonacci dizisinde 12. terimin 12'nin karesi olan 144 olması bana çok şaşırtıcı gelmişti. Tesadüf değil sanırım.
EN İYİ VİDEO🔥🔥
mükemmel bir video daha
Fizik versiyonunuz da olsa keşke 🙃
Kalite kalite. Abi çok iyi ya
bunyamin cok tadımı kacırdı sanırım ızleyemeyecegım
Merhaba hocam. Size dersle alakalı soru sorabilir miyim?
teşekkür ederiz
Merhaba Matematik üstadı ve Matematik severler, bu yorum çok müşkül bir durumda kaldığım için size danışmak maksadıyla yazılmıştır.
Çocukluğum ile gençliğim arasındaki geçen zamanın bütünü maalesef tayinler silsilesi ile geçmiş olup bu durum akademik manada beni olumsuz bir şekilde etkilemiştir. ilkokulu bir yerde ve birden fazla kez değişen sınıf öğretmenleri ile ortaokulu ve liseyi de ha keza aynı şekilde sürdürmek fenni ilimlerdeki *temelimi çok ciddi manada sarsmıştır.*
2019 yılı itibariyle lise mezuniyetini tamamlamış birisiyim ve lisenin başında artık hayat denilen kavramın somut yüzünü görmeye başlayınca matematiğin kıymetini anlamaya başladım, lakin temelim o kadar kötü ki hiçbir şekilde yapamıyordum ve yapamadıkça korku ile beraber atalet halinin duruma dahil olmasıyla beraber daha da zorlanıyordum, zorlanıyorum. O dönem merdiven altından bozma etüt merkezine gidiyor olduğumdan ötürü parasını vererek almaya hak kazandığım eğitim neticesinde hocaların bana *"Furkancığım, oluyorsa olur olmazsa Sözel bölüme geç Matematik bir kapasite meselesidir."* Deyip üzücü kırıcı telkinlerin beni iyice egale ediyor oluşu doğrusu ziyadesi ile beni yormuştur.
Tüm bu olaylar neticesinde *ODTÜ'ye olan sevdamı sırf matematik yapamıyorum diye terk etmek durumunda kaldım* ve iki yıllık bir üniversiteye gitmek zorunda kaldım, çünkü *YKS sıralamam berbat* ailem artık ümidini kesti ve bu durum sırtımda büyük bir yük haline geldi. *Oraya giderken hayalim Matematiğimi öylesine sağlam bir şekilde düzeltecektim ki DGS ile ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazanıp iki yıllık serüvenimi dört yıllığa tamamlayacaktım, lakin maalesef beceremedim.*
*Bu kanaldaki insanların entelektüel ve eğitim birikimlerine dayanarak sizlere sormak istiyorum, Matematik temeli berbat olan birisi gerçekten Matematik yapamaz mı? Dedikleri gibi eğer kapasitem yoksa bu branştan vazgeçip ömrümün sonuna kadar Matematik yapamamak içimde ukde mi kalacak?*
Kıymetli fikirlerinizi ivedi bir halde beklemekteyim, alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dostum merhaba yazdıklarından anlıyorum ki şu anda 24 yaş civarındasın bu yaş matematiğe başlamak veya ileri seviyede matematik öğrenmeye başlamak için geç değil fakat matematikte mesleki anlamda kariyer yapmak için geç. Bunu özellikle söylemezsem seni kandırmış olurum. Ardından mühendis olmak istiyorsun sanırım tekrar yksye hazırlanmak ve odtü kazanmak sonrasında da meslekte tutunmak fazlasıyla zor bir iş bunun farkında olmalısın ki öylesin bence. Veyahut ileri matematiğe olan ilgini sadece hobi düzeyinde düşünüyorsan bu gayet olası. Kendi çabalarınla matematik konularına çalışıp problemler çözmeyi tabii ki uğraş edinebilirsin. Ana dediğim gibi sadece bunu yaparak para kazanman yani bunu bir mesleğe dönüştürmen pek mümkün gözükmüyor ki bu durum çoğumuz için böyle. Bu kanalda gördüğün insanlar ciddi manada çalışkan, zeki, ilgi alanlarının farkında ve tüm diğer olanaklara erken yaşta erişebilmiş şanslı kesimden sayılı insanlar. Kendi meselene gelirsek kişisel uğraşın için matematik öğrenmen hiçbir zaman geç değil. yksye girip mühendis olman için geç değil fakat biraz daha beklersen bunun için de geç olabilir. Odtü olacak diye de kendini hırpalama çünkü cidden çok zor biliyorum. Onun dışında da matematik yapmak tabii ki kapasite gerektiriyor fakat bunun meyvesi genelde çok üst düzey problemlerde veya konularda ortaya çıkar. Lise matematiğinde çalıştığın ve istikrarlı olduğun sürece korkulacak hiçbir şey yok seni temin ederim. Umarım her şey gönlünce olur.
@@KomutanLogar-x Merhaba,
Sanırım kendimi yanlış ifade ettiğim için yazdıklarımı biraz yanlış anlamışsınız. Öncelikle 23 yaşındayım, akabinde ise şu an halihazırda bilgisayar programcılığı okuyorum iki yıllık bir bölüm. Bunu DGS sınavına girerek dört yıllığa lisansa tamamlama imkanım ve hakkım var yani tekrar oturup sıfırdan YKS çalışmama gerek yok yapmam gereken tek şey 50 matematik ve 50 türkçe sorusu.
Benim burada esas sormak istediğim soru 50 matematik sorusundan 3-5 net yapan birisi matematik temelini düzeltebilir mi? Düzeltebilirse bunun yolu nerelerden geçer bunu öğrenmekti.
Yine de yanıtınız için teşekkür ediyorum.
seni kizilayda gorfum abi senin sen oldugundan emin olduğumda da sen kayboldun😔😔
kare güzelmiş
Cevap 1
A=b=c 102
7:4 1:2
Mutlu yıllar yok muu
Mutlu yıllar!
@derincesi artık izlemeye devam edebilirim 🙌
videonun kalitesi sakami? ben boyle guze kalite gormedim
Hiçbir şey anlamamak
E+r
Uzun zamandan sonra izlediğim en sıkıcı video
tüh
Fizik versiyonunuz da olsa keşke 🙃