Buna ziua ,sunt diabetica de 24 de ani ,si pot spune ca informatiile din acest videoclip mi-a consolidat si mai bine informațiile pe care le detineam ,spor si la cat mai multe postari educative 👏🏻👏🏻👏🏻🫶🏻🙌🏻
in sfirsit am inteles si eu ce e cu indicele glicemic . Foarte clar ati explicat si mi-ati dat raspunsuri la multe nedumeriri . Multumesc din suflet . Continuati va rog , caci faceti o treaba minunata !
Mulțumesc frumos pentru aceste explicații detaliate și de mare folos la cei care su diabet tip.2 sau cine dorește să știe ce este bun si ce este de evitat pentru a ajunge la boala diabet care este fff urâtă.
Atât de bine prezentat subiectul,ca cei cu asemenea probleme,cred ca se vor apuca imediat de aplicat,mai ales ca au o perspectiva clara,optimista a stării de sănătate.Felicitari și mulțumiri!🙏❤❤❤
Felicitări pentru felul simplist de explicare pe înțelesul oricui,cred că mai simplu de atât nu se poate...bineînțeles că dintre cei care urmăresc trebuie să aibă...ceva răbdare să asculte clipurile...să nu dea fuga la frigider "să-și ridice glicemia" 😂😂
Mulțumesc! Ar trebui sa învățăm sa ne autocunoastem o data cu învățarea scrisului si cititului. Si astfel poate si cei care produc hrana pt noi sunt mai responsabili. Nutriția este esențială in susținerea vieții sănătoase.
Esti un inger, pentru ca imparti cu noi si ne ajuti cu informatii usor de inteles iti faci si tie un mare serviciu. Cum zicea mustaciosul orice actiune are o reactiune opusa acesteia si egala cu ea. Deci faci un bine o sa se intoarca la tine
Foarte interesant, foarte bine documentat, foarte bine prezentat; optimist fata de invingerea bolii. Ma simt onorata sa iau parte la prezentarile dvs. Succes in continuare , la cat mai multe asemenea prezentari. Nota 10 !
Felicitari pt acest video.te urmaresc de ff mult timp. Acesta il consider video cel mai complet mai ales pt .persoane care nu au notiuni de medicina. Complimenti
hai noroc că te-am găsit doctore = dacă iau medicamente kreon ajută la nivelul glicemiei să fie mai normal ? în timpul mesei de dimineață iau o pastilă kreon = este bine sau nu ? mulțumesc anticipat pentru înțelegere și explicații.
Kreon sunt enzime digestive. Va ajuta sa scapati de balonare, gaze si alte astfel de probleme generate de un deficit de enzime. Nu stiu insa sa aiba efect pentru controlul glicemiei P.S. Sunt doar consilier in nutritie generala
Si mie imi place pepenele rosu, doar ca mult prea mult. Din pacate a trebuit sa renunt la el, altfel mananc cate 2-3 kilograme pe zi. Il beau in loc de apa
Mulțumesc de minunatele sfaturi..sunt diabetica de peste 20 ani și duc cu Metformin 1000g..tu zici sa fac mișcare după mîncare dar nu știu de ce ..după mîncare îmi este somn..spunem tu te rog?
Pentru că o parte din glucoza din mâncare o să o folosiți pentru energia necesară mișcării și nu o să mai fie nevoie de tot atâta insulină ca organismul să gestioneze acea glucoză. Somnolența postprandială, pentru un diabetic, poate fi un semn că a mâncat prea mulți carbohidrați. Mișcarea in prima oră după o masă principală este exact ce aveți nevoie ca să rezolvați această problemă.
Buna seara eu sint la masa muscula ra minc mult orez basmati carene legume fructe,nutritionistul mio recomandat sa iau insulina ca ma ajuta cind sint la masa musculara,e ok sa iau insulina in perioada de masa musculara cin maninc mult?
Multumesc!..va rog frumos am o intrebare,nelamurire.Acum 12 ani cand am fost diagnosticata cu hpertiroidie,gusa nodulara toxica,tireotoxicoza dupa tratament cu thyrozol am trecut in decurs de un an de hipotiroidisc in care a aparut in analuzele marcherilor metabolici,lipidic s- au modificat foarte mult.Iau euthyrox de 12 ani.De catva ani cu 100mg eithirox..am glucoza uneori 120-145..la laborator 109,trigliceride,colesterol etc.Oboseala si nu am colicist de 15 ani.Va rog se poate aceste modificari in special glucoza sa sufere in procesul de metabolizare din cauza hormonului sintetic euthirox ? Hormonul trbuie sa in iau dar dupa modul meu sanatos de alimentati ,ordonat fara multa glicoza,proteine,fructe dulci,zaharuri ascunse totusi am fluctuatii de glucoza asta mi- a atras atentia.Am facut analize. Glicata este 5,6 si insulina 11, homa 2,5..Scuze pentru modul meu de descriere si va multumesc mult! Ps..Am incepur din decembrie sa iau o pastiluta de crom ..
Va rog frumos am o dilema , indicele Homa 1, 008 insulina 3,90, glicemia serica 104 iar Hemoglobina glicata 5.70, rezistenta la insulina clar nu am dar se pare ca sunt in prediabet? Va multumim pt toate informatiile pe care ni le oferiti❤
Glicemia 104 si glicata 5.7 sunt cam la limita insa nu e cazul sa va speriati. Sigur ca le-am dori ceva mai jos si ca e bine sa luati masuri (dieta, miscare) dar nu cred ca e cazul de panica. Glicemia e considerata normala la unele laboratoare pana la 106
Da, mai ales în fazele incipiente. O să trebuiască in continuare monitorizare dar pot fi îmbunătățite sensibilitatea la insulină și activitatea celulelor beta pancreatice. Remisia nu înseamnă însă vindecare
Bună ziua! Am luat 2 capsule de berberină dimineață, 2 capsule seara, berberină herbagetica de 300 mg. Dimineața, pe glicemie o doare la pix, 150. Să iau 5 capsule? Sau să nu mai ,, bat falca" pe seară?
Doua lucruri: - glicemia a fost masurata inainte sau dupa berberina? - nu spun ca herbagetica e o firma rea doar ca eu prefer Zenyth sau Swanson. Suplimentele alimentare sunt un cartof fierbine, cu o lege foarte laxa si niste produse pe care nu le verifica nimeni Oricum ar fi insa, trebuie sa vedeti un diabetolog, pentru ca nu mai vorbim doar de sindrom metabolic in cazul dvs.
Gandesc ca de exemplu cand mancam o prăjitura, tort etc.daca inainte luom o linguriță de tarate de psyllium atunci nu se mai ridica glicemia brusc, adica ar fi o metoda sa incetinim absorția ..
Mai degrabă as face prăjiturile cu avocado, care are deja fibre în el, decât să adaug psyllium. Textura de la avocado merge mai bine. Dar în principiu ce ați spus e corect.
Buna seara, eu am glicozilata 6 si sotul meu 6,2.Mai avem un pas si facem diabet. Sotul meu merge de 4 ani la Dr de diabet si boli de nutritie si I a dat lipanthyl, lipocomb, Omacor avea trigliceridele 1380 acum au scazut la 155. Nu stiu ce sa fac? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc frumos!
Eu pot să-ți dau și eu un sfat..mișcarea împreună cu mese mici și băutul apei suficient de peste 2 litri pe zi face că diabetul sa dispară.. Eu sunt diabetica de peste 20 ani ,mențin glucata in jur de 7 .pot sa spun că se poate să menti jos cum fratele meu tine glicemia la normal cu regim mișcare și apă...Eu am ținut cu regim și apa dar luam și castravete amar ..capsule . Multa voința și sucese cu ajutorul lui Dumnezeu mergem înainte.
Daca esti in deficit caloric insulina nu are cum sa fie constant sus. De slabit poti sa slabesti mancand doar glucoza pura, atat timp cat esti sub necesarul tau energetic, insa nu e sanatos. Si nu datorita insulinei ci pentru ca iti privezi organismul de nutrientii de care are nevoie.
@@abonatlasanatate tu mergi pe principiul calories in,calories out.Mai sunt si aia care zic ca nu toate caloriile sunt egale(in general sunt medicii diabetologi). Eu merg pe mana lor😁
Nu exista niciun alt principiu pentru slabit decat calories in, calories out. Iar caloriile masoara ENERGIA, sunt o unitate de măsură. Să spui că există calorii care nu sunt egale cu altele e ca și cum ai spune că unele kilograme sunt mai mari. CICO e simplu. Daca introduci mai putina energie in corp decat utilizezi, trebuie sa iei diferenta din rezerve. E ca la bani. Daca vrei sa cheltui mai mult decat ai, umblii la rezerve. Putem discuta despre cine influenteaza necesarul energetic sau despre termogeneza indusa de dieta, dar principiul calories in, calories out este fundamental si dovedit fara nici cel mai mic dubiu. Niciun medic nu o sa-ti spuna ca poti sa te ingrasi mancand sub necesarul tau energetic. E imposibil. Fizica elementara contrazice acest concept. Nu poti introduce intr-un motor mai putina energie decat consuma, fara ca motorul sa se opreasca
@@abonatlasanatate tind sa cred ca principiul asta nu se aplica la persoanele cu rezistenta la insulina,la care o dieta chiar si cu medium carbs nu da roade.
Energia din nutrienti este stocata in legaturi covalente C-C si C-H. Rezistenta la insulina nu schimba cantitatea de energie stocata in legaturile chimice si nici numarul de atomi din nutrienti, indiferent ce credem noi. Faptul ca dieta nu da roade nu are nicio legatura cu CICO sau cu low carb, ci cu cate calorii crede acel om ca a folosit fata de cate a introdus in corp.
Tot nu inteleg ce sa mai fac😢 deci trebuie sa mananc alimente care eliberează lent glicemia pentru a slabi, iar dava fac asa, dau in crize de hipoglicemie. Deci nu voi putea slabi niciodată în viața 😭😭😭😭
Poți sa ai rezistență mica/moderată la insulină chiar dacă ai hemoglobina glicată scăzută. De exemplu să ai insulina pe nemâncate 10-12 (ceea ce este de 2-3 ori mai mare decât la o persoană fără rezistență la insulină a carui nivel ar fi de 5 sau sub). Acest nivel este suficient ca să îți mențină glicemia scăzută.
@@alexandruturza7131 Deci nu este clar daca am sau nu rezistenta la insulina fara analiza homa. Prb.e ca mi se face f.repede foame si am grasime in jurul abdomenului, am mancat prosteste si m-am ingrasat si acum nu pot scăpa de burta (:
@@Motanul_Miau Atunci mai mult ca sigur că ai o ușoară sau moderată rezistență la insulină. Verifică și vezi dacă insulina pe nemâncate este mai mare de 5 atunci începi sa dezvolți rezistență. Faptul ca ți se face foame si resimți asa de tare de asemenea indică că nu ai flexibilitate metabolică.
Insulina a jeun e considerata normala intre 2 si 20, chiar 25, dar ideal e sa fie cat mai spre 2. Atentie la faptul acesta pentru ca la laborator nu o sa apara marcata diferit atat timp cat e intre acesti parametrii. Indicele HOMA e cel mai indicat de facut.
Am inteles ca ficatul poate metaboliza 40 grame fructoza pe zi e adevarat? As vrea sa cresc aportul de carbohidrați merg pe keto de 2 luni si ceva dar nu ma simt bine,ma simt slabit si ametit. Am incercat sa scad rezistenta la insulina prin keto si post intermitent dar simt ca nu mai pot si nici cu slabitul nu mai merge m-am tras la fata dar burta tot mare.
Ficatul e fortat uneori saracul sa proceseze foarte multa fructoza si are si capacitatea sa o faca. Ba chiar avem o problema aici: metabolismul fructozei nu are un mecanism de feedback si e procesata de ficat "toata deodata". Daca o folosim la ceva util, gen sa facem miscare, nu se intampla nimic rau. Daca nu era insa necesara, atunci incep sa apara problemele si bolile metabolice
Sunt pe keto de aproape 3 ani, am prediabet. Mă simt bine și nu am niciun tratament. Am pornit dieta cu ficatul în regulă și trigliceridele mici, cred că e primul lucru pentru succesul keto. Sănătate!
@@Mariana-kb2vt eu nu ma simt bine, cat timp dureaza starea aia de ameteala pana se obișnuiește organismul pe keto? Eu tin umpic si de deficit caloric sa mai slabesc.
@@Motanul_Miau La mine keto-flu a durat vreo 10 zile. Am continuat de frica Diabetului si l-am urmat "ca la carte". Eu nu tineam sa slabesc dar am slabit 10 kg in 3 luni si nu au revenit. Reducerea carbohidratilor la minim vine cu deficit caloric. Ficatul sa fie initial dezintoxicat prin ceaiuri, post si Colina (sunt multe clipuri pe tema asta).
Totusi sunt adeptul postului intermitent, se mai odihnesc unele organe nițel 🫠 Si anapoda am mai multa putere, energie la sala dupa 24 ore nemâncate🤷♂️
Și postul e util și ne simțim bine cu el, dar treaba cu "se odihnesc organele" in condițiile aceluiași aport alimentar total e ca și cum ai spune că o să alergi 10 kilometri în loc să mergi, ca să te odihnești după. Sunt destul de convins însă ca alergatul o să te obosească mai tare, cu tot odihna de după.
In gluconeogeneza pot intra unii aminoacizi, glicerolul, piruvatul si lactatul. Ba chiar si din fructoza se poate ajunge la glucoza, trecand prin fructoza-1,6-bisfosfat
@@anamariabejenar2383 Poți să nu mănânci deloc 7 zile și corpul tot produce glucoză. Își produce exact cât are nevoie. La persoanele cu flexibilitate metabolică nu scade nici glicemia astfel încât să resimți.
Buna ziua ,sunt diabetica de 24 de ani ,si pot spune ca informatiile din acest videoclip mi-a consolidat si mai bine informațiile pe care le detineam ,spor si la cat mai multe postari educative 👏🏻👏🏻👏🏻🫶🏻🙌🏻
Am înțeles și eu clar cum este povestea cu diabetul ...bravo,felicitări.Nu sunt diabetica dar,e bine de știut ce-i cu el.
Mulțumesc mult pentru informații!
in sfirsit am inteles si eu ce e cu indicele glicemic . Foarte clar ati explicat si mi-ati dat raspunsuri la multe nedumeriri . Multumesc din suflet . Continuati va rog , caci faceti o treaba minunata !
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Mulțumesc frumos pentru aceste explicații detaliate și de mare folos la cei care su diabet tip.2 sau cine dorește să știe ce este bun si ce este de evitat pentru a ajunge la boala diabet care este fff urâtă.
Atât de bine prezentat subiectul,ca cei cu asemenea probleme,cred ca se vor apuca imediat de aplicat,mai ales ca au o perspectiva clara,optimista a stării de sănătate.Felicitari și mulțumiri!🙏❤❤❤
Multumesc pt sfaturi!
Felicitări pentru felul simplist de explicare pe înțelesul oricui,cred că mai simplu de atât nu se poate...bineînțeles că dintre cei care urmăresc trebuie să aibă...ceva răbdare să asculte clipurile...să nu dea fuga la frigider "să-și ridice glicemia" 😂😂
Mulțumesc!
Ar trebui sa învățăm sa ne autocunoastem o data cu învățarea scrisului si cititului.
Si astfel poate si cei care produc hrana pt noi sunt mai responsabili.
Nutriția este esențială in susținerea vieții sănătoase.
Doamne, cât de clar poate explica acest domn!
Felicitări!
Iti doresc la cat mai multi urmaritori.
Felicitari pt modul de prezentare si sper sa nu te opresti din a prezenta noi subiecte. Succes!
Felicitări ptr. ceea ce faceți.😊
Toate postările dvs. sunt de Mare ajutor ptr. noi.
Doamne ajută!🙏
Mulțumesc!
MULȚUMESC FRUMOS-EXPLICAȚIILE DNV SINT PE ÎNȚELESUL TUTUROR ȘI FOARTE FOLOSITOARE ❤❤❤❤
Mulțumim!
Mulțumesc! Foarte bine explicat pe înțelesul tuturor oamenilor care nu au nici un studiu în medicina!!!🙏
Esti un inger, pentru ca imparti cu noi si ne ajuti cu informatii usor de inteles iti faci si tie un mare serviciu. Cum zicea mustaciosul orice actiune are o reactiune opusa acesteia si egala cu ea. Deci faci un bine o sa se intoarca la tine
Sunt diabetic mulțumesc pt toate sfaturile multe din aceste le respect .
DOC . esti ASA de dulce Ca dacā mai ascult aceasta voce imi este frica sa nu fac diabet 😊 🍀🍀🍀♾️♾️♾️
😅Bună asta. Sunt însă doar consilier în nutriție generală
Mulțumim pentru explicațiile și sfaturile oferite!
Sunteti stralucitor ca influncer! Multumiri din suflet pentru claritatea sintezei accesibile muritorilor de rand❤❤
Vă mulțumesc din suflet acum am înțeles și eu despre carbohidrați Dumnezeu să vă binecuvânteze numai bine
Superinteligibil este artiolul 👍✌️❤️
Mulțumesc! Explicațiile sunt la SUPERLATIV! Sănătate multă!
Super explicații! Felicitări pentru emisiune!👍👏
Foarte bine documentat pe intelesul nostru multumim!
Foarte interesant, foarte bine documentat, foarte bine prezentat; optimist fata de invingerea bolii. Ma simt onorata sa iau parte la prezentarile dvs. Succes in continuare , la cat mai multe asemenea prezentari. Nota 10 !
Mulțumesc frumos a-ți explicat ft bine pe înțelesul tuturor
❤❤❤❤❤❤❤❤va mulțumesc mult 🌹🌷🙏🙏🌹
Mulțumesc să fiți binecuvintat
Felicitari pt acest video.te urmaresc de ff mult timp. Acesta il consider video cel mai complet mai ales pt .persoane care nu au notiuni de medicina. Complimenti
Multumesc pentru explication,imi sint de folos .Fiti binecuvintat
Multumim este foartr importan ce ne spuneti va dorim multa sanatate
Explicația simplă și utilă. Multumesc
Multumes sunteti minunat cu sfaturile dv-stra.
Felicitări, sunteți foarte explicit!!. Pe înțelesul tuturor!!.
FELICITĂRI!! 👍👍🙏👍👍
Este o placere a asculta indicatiile dv. Multumim.
Multumesc ! Destule informatii le stiam dar acum am inteles ! Voi reasculta ... Excelent !
Mulțumesc pentru imformații !
Multumesc mult,informatii foarte utile!😊
Minunat!
Multumesc frumos!
Explicația e super
Multe mulțumiri !
Super informatiile, si modul simplu de inteles, multumesc mult! Toate cele bune!
Informații foarte interesante
Sănătate multă!
F frumos explicat si simplu!
Mulțumesc!!!👍👍👍
Ești tare!
Multumesc frumos!
Mulțumesc mult!❤❤
Mulțumesc 🙏😻
Multumim! Tot respectul domnule doctor!
Cu placere. Sunt doar consilier in nutritie generala insa
Super explicatile. Multumim!
Interesant!
Mulțumesc frumos!!!
Ultra importante , toate îndrumările dvs. !
Mulțumesc mult !
Foarte utile informații. Mulțumesc mult cu tot respectul.
🥰🙏🤗
Mulțumim mult pentru binele făcut!
Simplu,clar,cuprinzător!👏👏👏👏👏
Mulțumim frumos pentru explicații! Sănătate multă
Foarte interesant mulțumesc pentru informațiile mult succes in continuare 😊
Multumesc cu recunoștință
Wow, grozav!
Super
Felicitări,mulțumim mult!!
Multumesc!
Multumim! Tot respectul!
Felicitari!
Complimenti
❤
Explicat foarte bine ,,complimenti...am o întrebare pentru dumneavoastra, hemoglobina glicozilata o am 5,9 este bună sau pericol ..
Între 5.7 și 6.4 se consideră prediabet. Nu e cazul să vă speriați dar e timpul să luați măsuri
hai noroc că te-am găsit doctore = dacă iau medicamente kreon ajută la nivelul glicemiei să fie mai normal ?
în timpul mesei de dimineață iau o pastilă kreon = este bine sau nu ?
mulțumesc anticipat pentru înțelegere și explicații.
Kreon sunt enzime digestive. Va ajuta sa scapati de balonare, gaze si alte astfel de probleme generate de un deficit de enzime. Nu stiu insa sa aiba efect pentru controlul glicemiei
P.S. Sunt doar consilier in nutritie generala
mie imi place mult pepenele rosul, cum sa procedez ca sa nu renunt la el; imi sunt de folos clipurile dumneavoastra , multumesc
Si mie imi place pepenele rosu, doar ca mult prea mult. Din pacate a trebuit sa renunt la el, altfel mananc cate 2-3 kilograme pe zi. Il beau in loc de apa
cand faci smoothie din fructe cu indice glicemic mic toci si fibrele si absorbita zaharului in sange devine mult mai rapida.
Nu complet dar într-adevăr o parte își pierde proprietățile. În plus, pentru că nu mestecăm mâncarea, nu apare senzația de sațietate.
Ce părere aveți despre ceasurile inteligente de mână care măsoară glicemia în timp real?
Mulțumesc!
Nu am avut insa am vazut niste teste anul trecut si rezultatele nu aveau nicio legatura cu realitatea.
Mulțumesc de minunatele sfaturi..sunt diabetica de peste 20 ani și duc cu Metformin 1000g..tu zici sa fac mișcare după mîncare dar nu știu de ce ..după mîncare îmi este somn..spunem tu te rog?
Pentru că o parte din glucoza din mâncare o să o folosiți pentru energia necesară mișcării și nu o să mai fie nevoie de tot atâta insulină ca organismul să gestioneze acea glucoză.
Somnolența postprandială, pentru un diabetic, poate fi un semn că a mâncat prea mulți carbohidrați. Mișcarea in prima oră după o masă principală este exact ce aveți nevoie ca să rezolvați această problemă.
Cel putin o plimbare dupa masa
Buna seara eu sint la masa muscula ra minc mult orez basmati carene legume fructe,nutritionistul mio recomandat sa iau insulina ca ma ajuta cind sint la masa musculara,e ok sa iau insulina in perioada de masa musculara cin maninc mult?
Aș recomanda discuția cu un nutriționist sportiv, specializat în sportivi "îmbunătățiți". Și măcar un set de analize înainte.
Multumesc!..va rog frumos am o intrebare,nelamurire.Acum 12 ani cand am fost diagnosticata cu hpertiroidie,gusa nodulara toxica,tireotoxicoza dupa tratament cu thyrozol am trecut in decurs de un an de hipotiroidisc in care a aparut in analuzele marcherilor metabolici,lipidic s- au modificat foarte mult.Iau euthyrox de 12 ani.De catva ani cu 100mg eithirox..am glucoza uneori 120-145..la laborator 109,trigliceride,colesterol etc.Oboseala si nu am colicist de 15 ani.Va rog se poate aceste modificari in special glucoza sa sufere in procesul de metabolizare din cauza hormonului sintetic euthirox ? Hormonul trbuie sa in iau dar dupa modul meu sanatos de alimentati ,ordonat fara multa glicoza,proteine,fructe dulci,zaharuri ascunse totusi am fluctuatii de glucoza asta mi- a atras atentia.Am facut analize. Glicata este 5,6 si insulina 11, homa 2,5..Scuze pentru modul meu de descriere si va multumesc mult! Ps..Am incepur din decembrie sa iau o pastiluta de crom ..
Va rog frumos am o dilema , indicele Homa 1, 008 insulina 3,90, glicemia serica 104 iar Hemoglobina glicata 5.70, rezistenta la insulina clar nu am dar se pare ca sunt in prediabet? Va multumim pt toate informatiile pe care ni le oferiti❤
Glicemia 104 si glicata 5.7 sunt cam la limita insa nu e cazul sa va speriati. Sigur ca le-am dori ceva mai jos si ca e bine sa luati masuri (dieta, miscare) dar nu cred ca e cazul de panica. Glicemia e considerata normala la unele laboratoare pana la 106
Multumesc! Sanatate
Va rog as dori o consultatie la dvs.!!🙋
Dați-mi vă rog un mesaj la abonatlasanatate@gmail.com
Se poate ca organismul uman sa revină la normal respectând aceste nome de dieta și mișcare?Altfel spus putem duce diabetul în remisie?
Da, mai ales în fazele incipiente. O să trebuiască in continuare monitorizare dar pot fi îmbunătățite sensibilitatea la insulină și activitatea celulelor beta pancreatice. Remisia nu înseamnă însă vindecare
Bună ziua!
Am luat 2 capsule de berberină dimineață, 2 capsule seara, berberină herbagetica de 300 mg. Dimineața, pe glicemie o doare la pix, 150. Să iau 5 capsule? Sau să nu mai ,, bat falca" pe seară?
Dimineata, pe nemancate, glicemia e 150?
Între 125 și 150.
123 kg/188 cm, tensiune, colesterol, trigliceride, ce mai sindrom metabolic la el acasă
Sport, nu mă lasă articulațiile, fac cu vai, 6000 de pași
Doua lucruri:
- glicemia a fost masurata inainte sau dupa berberina?
- nu spun ca herbagetica e o firma rea doar ca eu prefer Zenyth sau Swanson. Suplimentele alimentare sunt un cartof fierbine, cu o lege foarte laxa si niste produse pe care nu le verifica nimeni
Oricum ar fi insa, trebuie sa vedeti un diabetolog, pentru ca nu mai vorbim doar de sindrom metabolic in cazul dvs.
Gandesc ca de exemplu cand mancam o prăjitura, tort etc.daca inainte luom o linguriță de tarate de psyllium atunci nu se mai ridica glicemia brusc, adica ar fi o metoda sa incetinim absorția ..
Mai degrabă as face prăjiturile cu avocado, care are deja fibre în el, decât să adaug psyllium. Textura de la avocado merge mai bine. Dar în principiu ce ați spus e corect.
@@abonatlasanatate Mda avocado se oxideaza cam repede, nu tine nici macar cu zeama de lămâie, ulei masline si sare .
Eu fac cu el ciocolata de casa, cozonaci, placinte si ies foarte bine.
Ba dar a înnebunit internetul despre subiectul ăsta, am văzut până și la Dimineața cu Răzvan și Dani
Perfect. E un subiect important
Pudrele proteice sunt indicate in diabet sau dauneaza rinichilor?
În cazul problemelor cu rinichii se recomandă scăderea cantității de proteine din dietă la 0.6 - 0.8 g pe kgc
@@abonatlasanatate ms de raspuns
Buna seara, eu am glicozilata 6 si sotul meu 6,2.Mai avem un pas si facem diabet. Sotul meu merge de 4 ani la Dr de diabet si boli de nutritie si I a dat lipanthyl, lipocomb, Omacor avea trigliceridele
1380 acum au scazut la 155. Nu stiu ce sa fac? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc frumos!
Dați-mi vă rog un mesaj la abonatlasanatate@gmail.com
Eu pot să-ți dau și eu un sfat..mișcarea împreună cu mese mici și băutul apei suficient de peste 2 litri pe zi face că diabetul sa dispară..
Eu sunt diabetica de peste 20 ani ,mențin glucata in jur de 7 .pot sa spun că se poate să menti jos cum fratele meu tine glicemia la normal cu regim mișcare și apă...Eu am ținut cu regim și apa dar luam și castravete amar ..capsule . Multa voința și sucese cu ajutorul lui Dumnezeu mergem înainte.
Ce facem daca deja există rezistență la insulină
Cred ca o sa va ajute acest clip: ruclips.net/video/M1YmicBIkRg/видео.html
Ce parere ai,poti sa slabesti daca tii insulina sus(mancand multi carbohidrati) fiind in deficit caloric?
Daca esti in deficit caloric insulina nu are cum sa fie constant sus. De slabit poti sa slabesti mancand doar glucoza pura, atat timp cat esti sub necesarul tau energetic, insa nu e sanatos. Si nu datorita insulinei ci pentru ca iti privezi organismul de nutrientii de care are nevoie.
@@abonatlasanatate tu mergi pe principiul calories in,calories out.Mai sunt si aia care zic ca nu toate caloriile sunt egale(in general sunt medicii diabetologi). Eu merg pe mana lor😁
Nu exista niciun alt principiu pentru slabit decat calories in, calories out. Iar caloriile masoara ENERGIA, sunt o unitate de măsură. Să spui că există calorii care nu sunt egale cu altele e ca și cum ai spune că unele kilograme sunt mai mari.
CICO e simplu. Daca introduci mai putina energie in corp decat utilizezi, trebuie sa iei diferenta din rezerve. E ca la bani. Daca vrei sa cheltui mai mult decat ai, umblii la rezerve.
Putem discuta despre cine influenteaza necesarul energetic sau despre termogeneza indusa de dieta, dar principiul calories in, calories out este fundamental si dovedit fara nici cel mai mic dubiu. Niciun medic nu o sa-ti spuna ca poti sa te ingrasi mancand sub necesarul tau energetic. E imposibil. Fizica elementara contrazice acest concept. Nu poti introduce intr-un motor mai putina energie decat consuma, fara ca motorul sa se opreasca
@@abonatlasanatate tind sa cred ca principiul asta nu se aplica la persoanele cu rezistenta la insulina,la care o dieta chiar si cu medium carbs nu da roade.
Energia din nutrienti este stocata in legaturi covalente C-C si C-H. Rezistenta la insulina nu schimba cantitatea de energie stocata in legaturile chimice si nici numarul de atomi din nutrienti, indiferent ce credem noi.
Faptul ca dieta nu da roade nu are nicio legatura cu CICO sau cu low carb, ci cu cate calorii crede acel om ca a folosit fata de cate a introdus in corp.
Tot nu inteleg ce sa mai fac😢 deci trebuie sa mananc alimente care eliberează lent glicemia pentru a slabi, iar dava fac asa, dau in crize de hipoglicemie. Deci nu voi putea slabi niciodată în viața 😭😭😭😭
E foarte putin probabil sa ajungeti la hipoglicemie daca aveti constant un flux de glucoza care intra in sange.
Sa traiesti maestre, am facut hemoglobina glicozinata si am avut 5,10, se poate sa am rezistenta la insulina? Nu am mai facut si homa?
Intre 4 si 5.6 e considerata normala. Nu vad nicio problema
Poți sa ai rezistență mica/moderată la insulină chiar dacă ai hemoglobina glicată scăzută.
De exemplu să ai insulina pe nemâncate 10-12 (ceea ce este de 2-3 ori mai mare decât la o persoană fără rezistență la insulină a carui nivel ar fi de 5 sau sub). Acest nivel este suficient ca să îți mențină glicemia scăzută.
@@alexandruturza7131 Deci nu este clar daca am sau nu rezistenta la insulina fara analiza homa. Prb.e ca mi se face f.repede foame si am grasime in jurul abdomenului, am mancat prosteste si m-am ingrasat si acum nu pot scăpa de burta (:
@@Motanul_Miau
Atunci mai mult ca sigur că ai o ușoară sau moderată rezistență la insulină.
Verifică și vezi dacă insulina pe nemâncate este mai mare de 5 atunci începi sa dezvolți rezistență.
Faptul ca ți se face foame si resimți asa de tare de asemenea indică că nu ai flexibilitate metabolică.
Insulina a jeun e considerata normala intre 2 si 20, chiar 25, dar ideal e sa fie cat mai spre 2. Atentie la faptul acesta pentru ca la laborator nu o sa apara marcata diferit atat timp cat e intre acesti parametrii. Indicele HOMA e cel mai indicat de facut.
Am inteles ca ficatul poate metaboliza 40 grame fructoza pe zi e adevarat? As vrea sa cresc aportul de carbohidrați merg pe keto de 2 luni si ceva dar nu ma simt bine,ma simt slabit si ametit. Am incercat sa scad rezistenta la insulina prin keto si post intermitent dar simt ca nu mai pot si nici cu slabitul nu mai merge m-am tras la fata dar burta tot mare.
Ficatul e fortat uneori saracul sa proceseze foarte multa fructoza si are si capacitatea sa o faca. Ba chiar avem o problema aici: metabolismul fructozei nu are un mecanism de feedback si e procesata de ficat "toata deodata". Daca o folosim la ceva util, gen sa facem miscare, nu se intampla nimic rau. Daca nu era insa necesara, atunci incep sa apara problemele si bolile metabolice
Sunt pe keto de aproape 3 ani, am prediabet. Mă simt bine și nu am niciun tratament. Am pornit dieta cu ficatul în regulă și trigliceridele mici, cred că e primul lucru pentru succesul keto. Sănătate!
@@Mariana-kb2vt eu nu ma simt bine, cat timp dureaza starea aia de ameteala pana se obișnuiește organismul pe keto? Eu tin umpic si de deficit caloric sa mai slabesc.
@@Motanul_Miau La mine keto-flu a durat vreo 10 zile. Am continuat de frica Diabetului si l-am urmat "ca la carte". Eu nu tineam sa slabesc dar am slabit 10 kg in 3 luni si nu au revenit. Reducerea carbohidratilor la minim vine cu deficit caloric. Ficatul sa fie initial dezintoxicat prin ceaiuri, post si Colina (sunt multe clipuri pe tema asta).
Totusi sunt adeptul postului intermitent, se mai odihnesc unele organe nițel 🫠
Si anapoda am mai multa putere, energie la sala dupa 24 ore nemâncate🤷♂️
Și postul e util și ne simțim bine cu el, dar treaba cu "se odihnesc organele" in condițiile aceluiași aport alimentar total e ca și cum ai spune că o să alergi 10 kilometri în loc să mergi, ca să te odihnești după. Sunt destul de convins însă ca alergatul o să te obosească mai tare, cu tot odihna de după.
🙏🙏🙏🙋♀️👍👏👏👏
Deci,organismul își produce singur glucoza ???Daca noi nu ii dam,își produce singur ?
Normal că își produce.
Ficatul este uzina de procesare. Își produce mereu glucoză din proteină.
In gluconeogeneza pot intra unii aminoacizi, glicerolul, piruvatul si lactatul. Ba chiar si din fructoza se poate ajunge la glucoza, trecand prin fructoza-1,6-bisfosfat
@@alexandruturza7131 aaa,mulțumesc !
@@alexandruturza7131 adică,eu pot sa nu mănânc deloc dulce ,glucoza,fructoza…si organismul nu are nevoie.Își produce singur cât are nevoie ?
@@anamariabejenar2383
Poți să nu mănânci deloc 7 zile și corpul tot produce glucoză.
Își produce exact cât are nevoie. La persoanele cu flexibilitate metabolică nu scade nici glicemia astfel încât să resimți.
Nu te pot urmarii❤!!
Pot ajuta cumva?
Mulțumesc, o sa reiau pana anteleg, santeti nemaipomenit, nu-și avea rostul acel conenatriu❤scuze!
Mulțumesc mult!❤
❤
Mulțumesc pentru informații !