Grădină în Otopeni cu loc de foc

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 28 сен 2023
  • Prin serialul Grădini Românești mi-am propus să-ți ofer mai multe informații, dar și surse de inspirație pentru grădina ta. În acest prim episod vei descoperi o grădină frumos amenajată în Otopeni, practic transformată, unde terasa existentă inițial a fost înlocuită de gazon. O altă transformare este împărțirea grădinii cu loc de masă, pisicină, dar și un loc de foc. Despre acest loc de foc, denumit în engleză fire pit vei afla informații interesante de la arhitectul Dragoș Isăcescu, dar și cum să ai o grădină frumoasă tot timpul anului. Pentru și mai multe informații vizitează blogul meu adelaparvu.com. Sper să te inspire și pe tine!
    Prezentatori: Lucian Pârvu și Adela Pârvu
    Realizator: Adela Pârvu
    Producător: Bogdan Hăineală
    Concept: Pârvu Concepts
    Producție video: Pârvu Production
  • ХоббиХобби

Комментарии • 13

  • @argentus5483
    @argentus5483 19 дней назад

    Superb !!!

  • @user-oq3uz1nz7v
    @user-oq3uz1nz7v Месяц назад +1

    Adela dar voi nu mai faceți visuri la cheie că era foarte important și tot odată interesant. Mult succes in activitatea pe care o desfășori. Doamne ajuta și ne mântuiește bunule sufletele noastre.

  • @cristinaciontea2592
    @cristinaciontea2592 9 месяцев назад +1

    Felicitări!
    Avem mereu nevoie de inspirație!!!

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  7 месяцев назад

      Mă bucur că o poți găsi pe canalul meu.

  • @turicacraitamihaela8680
    @turicacraitamihaela8680 9 месяцев назад +1

    Felicitări și mult succes fiului in cariera aceasta !

  • @user-lh1oc5wb7s
    @user-lh1oc5wb7s 9 месяцев назад +1

    Dragos intotdeauna face magie cu orice gradina.

  • @mimarinescu
    @mimarinescu 9 месяцев назад +1

    Gradinile facute de domnii Isacescu (tata si fiu) sunt toate aproape identice. E trist, mai ales ca fiecare client ar merita o reflectare a propriei persoane, nu un soi de McDonald's al peisajului...

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  8 месяцев назад

      Eu cred că fiecare om poate alege. Până la urmă proprietara a explicat că după o vizită la alte lucrări a spus că-și dorește o ambientare exterioară într-un anume fel. Identice nu au cum să fie, poate au elemente similare.

    • @mimarinescu
      @mimarinescu 8 месяцев назад +1

      Eu nu contestam alegerea clientei (majoritatea oamenilor mananca de la McDonald's si nu putem sa ii educam) ci o tipologie prafuita care de 30 de ani ofera acelasi lucru. Si e trist ca nu au reusit (sau dorit) sa evolueze in atata timp, macar cu noua generatie. Sau o fi o realizare, sa reusesti sa reciclezi la infinit aceleasi elemente, indiferent de unde le pui.

  • @sebastianconstantin5176
    @sebastianconstantin5176 2 месяца назад +1

    ma intreb, asa in mare, o gradina de dimensiunea asta, se face cu 10 000 euro?? sau mai mult? fara piscina..

    • @AdelaParvu
      @AdelaParvu  2 месяца назад +1

      Sunt multe de luat în calcul la amenajarea unei grădini. Arhitectul Dragoș Isăcescu spune că ponderea ca buget este următoarea: plante 40%, manoperă 30%, infrastructură, utilaje, finisaje 40%. Da, însumate dau 110%, dar numai așa poate arăta frumos :), ca să-l citez. În cazul de față, ca reper doar stâncile au costat 3000 de euro și da, a fost nevoie de utilaje grele pentru a le transporta și manevra, iar plantele sunt multe și valoroase. Costul estimativ pentru o grădină ca aceasta ajunge în jur de 20-25 de mii de euro. Aceste costuri pot fi sub sau peste suma amintită pentru o lucrare similară pentru că există factori precum: accesul la teren, calitatea solului (dacă trebuie sau nu schimbat), tipul de însorire și orientare al terenului, accesul la instalații (apă pentru irgații, aleimente curent electric - iluminat), loc de manevră pentru macara, buldozer etc.