Nog even over dat SWAT gebeuren; Wat je daar in de USA ziet is dat je 2 soorten teams hebt. Voltijds en deeltijds. De voltijds vind je meer in de steden (denk aan LA, maar ook bijvoorbeeld Dallas, maar ook bij de politie van de staten zelf) De deeltijds teams kom je dan weer meer op het platteland tegen, en die laatste bestaan dus uit gewone politiemensen die naast hun gewone politiewerk dus ook voor SWAT taken worden opgeroepen en trainen zij het alleen minder dan een voltijdsteam.
Ja niet iedereen kan hier tegen, maar het is een essentieel onderdeel van wat het korps maakt in mijn beleving. Ik kon lui zoals jij met de grote mond altijd wel waarderen. Het heeft namelijk ook een grote waarde.
Misschien is het ook de toon die de muziek maakt hierin. Dat je erop schiet met kritiek is prima maar misschien is de manier of de toon waarop niet aansluitend waardoor de boodschap verloren gaat… misschien daar dan naar kijken (extreme ownership)
@ helemaal mee eens! Het lijkt mij super interessant om bij ieder type mens de juiste ingang (toon) te kunnen vinden. Het type mens dat moeite heeft met het ontvangen van opbouwende kritiek, ongeacht de toon waarop het wordt gebracht, kan kenmerken vertonen zoals: 1. Een laag zelfbeeld Mensen met een laag zelfbeeld kunnen kritiek ervaren als een bevestiging van hun onzekerheden, zelfs als het opbouwend bedoeld is. 2. Perfectionisme Perfectionisten hebben vaak hoge verwachtingen van zichzelf. Kritiek kan voelen als een mislukking, wat moeilijk te verdragen is. 3. Overgevoeligheid voor afwijzing Personen met een sterke angst voor afwijzing (bijvoorbeeld door afwijzingsgevoelige dysforie) kunnen kritiek ervaren als een persoonlijke aanval. 4. Narcistische trekken Mensen met narcistische trekken hebben vaak moeite om kwetsbaarheden te erkennen. Kritiek kan worden gezien als een aanval op hun zelfbeeld. 5. Gebrek aan emotionele veerkracht Mensen die weinig veerkracht hebben, kunnen moeite hebben om feedback te verwerken en gebruiken dit niet als leermoment, maar zien het eerder als een bedreiging. 6. Trauma of negatieve ervaringen met kritiek Personen die in het verleden kritiek op een destructieve of schadelijke manier hebben ontvangen, kunnen een defensieve houding ontwikkelen. 7. Rigiditeit en geslotenheid Mensen die erg vastzitten in hun eigen perspectieven of weinig openstaan voor verandering, kunnen kritiek ervaren als een aanval op hun identiteit of overtuigingen. Elk van deze factoren kan van invloed zijn op hoe iemand kritiek ontvangt. Het is vaak een combinatie van interne kwetsbaarheden en eerdere ervaringen. Bron: 1. Baumeister, R. F. (1999). Self-concept, self-esteem, and defensive behavior. Journal of Personality and Social Psychology. 2. Sorensen, K. A. (2005). Perfectionism and its impact on emotional health. Psychological Bulletin. 3. Linehan, M. M. (1993). Cognitive-behavioral treatment of borderline personality disorder. Guilford Press. 4. Kernis, M. H. (2003). Toward a conceptualization of optimal self-esteem. Psychological Inquiry. 5. Miller, J. D., & Campbell, W. K. (2008). Narcissistic personality traits and sensitivity to criticism. Journal of Research in Personality. 6. Gilbert, P. (2009). The compassionate mind: A new approach to life’s challenges. Constable & Robinson. 7. Horney, K. (1945). Our inner conflicts: A constructive theory of neurosis. Norton.
Super interessante gast Bij een hoop punten ben ik het niet eens met hem, maar tegelijk zijn er echt briljante inzichten in andere punten die die uitlegt. Zijn vorige podcasten waren enorm leerzaam.
@@GlassOfJuicee in eerdere podcasts: -dat agenten eerder aanhoudingsvuur moeten doen als iemand met een mes niet reageert op dat die het mes moet laten vallen. Aanhoudingsvuur is dodelijk. Hij meende ook dat afstand houden de agent niet veilig houdt omdat iemand met een mes dat zo overbrugt. Hij stelde dat agenten sneller moeten schieten. Dit leek een gevolg te zijn van zijn educatie in de VS waar een andere cultuur is rondom wetshandhaving en geweld en waarbij agenten daarnaast vaak ook meer geisoleerd zijn en vaker met vuurwapen gevaarlijke verdachten te maken hebben. Ofwel niet NL. -hetzelfde met het idee van voorwaarts denken en initiatief nemen. Dit lijkt belangrijk in situaties met een tikkende klok, waar snel ingegrepen moet worden (wederom de VS) in NL echter kunnen agenten vaak door een situatie te vertragen naar een betere uitkomst toe werken. Hoe langer ze de situatie vertragen hoe meer agenten er opgetrommeld kunnen worden en hoe meer mogelijkheden er zijn om de verdachte zonder schade te overmeesteren. -hij stelde dat een vrouwelijke agent in staat moest zijn om ongewapend een onbekende verdachte met motorhelm op van zijn motor af te trekken en aan te houden. Hierbij niet vechtsport gebruiken maar specifieke technieken voor agenten. Hierbij leek die zijn eigen ideeën vooral te volgen. Terwijl de beslissing van de agente om niet hand tot hand te gaan tegen de onbekende verdachte waarschijnlijk het beste was. -in deze podcast stelt die dat MMA vechten of vechtsport heel anders is dan wat SF operators doen. Dat klopt, maar hand tot hand is de geoefende vechtsporter gewoon enorm in het voordeel. Dit wordt uiteraard gecompenseerd met teamwork, wapens, voorbereiding en tactieken etc. Ofwel de SF operator, agent of professional zal er alles aan doen om niet in een ongewapend 1 op 1 gevecht terecht te komen. Maar het idee dat vechtsport op de een of andere manier losstaat van wat je nodig hebt in de echte wereld lijkt overtrokken. Iemand die traint om experts in hand tot hand te verslaan heeft nu eenmaal een enorm voordeel over mensen die dit niet doen. Voor de rest vond ik zijn analyses heel erg sterk en heb ik heel veel van geleerd.
Nog even over dat SWAT gebeuren; Wat je daar in de USA ziet is dat je 2 soorten teams hebt. Voltijds en deeltijds. De voltijds vind je meer in de steden (denk aan LA, maar ook bijvoorbeeld Dallas, maar ook bij de politie van de staten zelf) De deeltijds teams kom je dan weer meer op het platteland tegen, en die laatste bestaan dus uit gewone politiemensen die naast hun gewone politiewerk dus ook voor SWAT taken worden opgeroepen en trainen zij het alleen minder dan een voltijdsteam.
29:20 heerlijk dat je dit zegt. Dit is een eigenschap van mij wat vaak niet gewaardeerd word door mensen die niet de growth mentaliteit hebben.
Ja niet iedereen kan hier tegen, maar het is een essentieel onderdeel van wat het korps maakt in mijn beleving. Ik kon lui zoals jij met de grote mond altijd wel waarderen. Het heeft namelijk ook een grote waarde.
Misschien is het ook de toon die de muziek maakt hierin. Dat je erop schiet met kritiek is prima maar misschien is de manier of de toon waarop niet aansluitend waardoor de boodschap verloren gaat… misschien daar dan naar kijken (extreme ownership)
@ helemaal mee eens! Het lijkt mij super interessant om bij ieder type mens de juiste ingang (toon) te kunnen vinden.
Het type mens dat moeite heeft met het ontvangen van opbouwende kritiek, ongeacht de toon waarop het wordt gebracht, kan kenmerken vertonen zoals:
1. Een laag zelfbeeld
Mensen met een laag zelfbeeld kunnen kritiek ervaren als een bevestiging van hun onzekerheden, zelfs als het opbouwend bedoeld is.
2. Perfectionisme
Perfectionisten hebben vaak hoge verwachtingen van zichzelf. Kritiek kan voelen als een mislukking, wat moeilijk te verdragen is.
3. Overgevoeligheid voor afwijzing
Personen met een sterke angst voor afwijzing (bijvoorbeeld door afwijzingsgevoelige dysforie) kunnen kritiek ervaren als een persoonlijke aanval.
4. Narcistische trekken
Mensen met narcistische trekken hebben vaak moeite om kwetsbaarheden te erkennen. Kritiek kan worden gezien als een aanval op hun zelfbeeld.
5. Gebrek aan emotionele veerkracht
Mensen die weinig veerkracht hebben, kunnen moeite hebben om feedback te verwerken en gebruiken dit niet als leermoment, maar zien het eerder als een bedreiging.
6. Trauma of negatieve ervaringen met kritiek
Personen die in het verleden kritiek op een destructieve of schadelijke manier hebben ontvangen, kunnen een defensieve houding ontwikkelen.
7. Rigiditeit en geslotenheid
Mensen die erg vastzitten in hun eigen perspectieven of weinig openstaan voor verandering, kunnen kritiek ervaren als een aanval op hun identiteit of overtuigingen.
Elk van deze factoren kan van invloed zijn op hoe iemand kritiek ontvangt. Het is vaak een combinatie van interne kwetsbaarheden en eerdere ervaringen.
Bron:
1. Baumeister, R. F. (1999). Self-concept, self-esteem, and defensive behavior. Journal of Personality and Social Psychology.
2. Sorensen, K. A. (2005). Perfectionism and its impact on emotional health. Psychological Bulletin.
3. Linehan, M. M. (1993). Cognitive-behavioral treatment of borderline personality disorder. Guilford Press.
4. Kernis, M. H. (2003). Toward a conceptualization of optimal self-esteem. Psychological Inquiry.
5. Miller, J. D., & Campbell, W. K. (2008). Narcissistic personality traits and sensitivity to criticism. Journal of Research in Personality.
6. Gilbert, P. (2009). The compassionate mind: A new approach to life’s challenges. Constable & Robinson.
7. Horney, K. (1945). Our inner conflicts: A constructive theory of neurosis. Norton.
Super interessante gast
Bij een hoop punten ben ik het niet eens met hem, maar tegelijk zijn er echt briljante inzichten in andere punten die die uitlegt. Zijn vorige podcasten waren enorm leerzaam.
Waar ben je niet mee eens?
@@GlassOfJuicee in eerdere podcasts:
-dat agenten eerder aanhoudingsvuur moeten doen als iemand met een mes niet reageert op dat die het mes moet laten vallen.
Aanhoudingsvuur is dodelijk.
Hij meende ook dat afstand houden de agent niet veilig houdt omdat iemand met een mes dat zo overbrugt.
Hij stelde dat agenten sneller moeten schieten.
Dit leek een gevolg te zijn van zijn educatie in de VS waar een andere cultuur is rondom wetshandhaving en geweld en waarbij agenten daarnaast vaak ook meer geisoleerd zijn en vaker met vuurwapen gevaarlijke verdachten te maken hebben. Ofwel niet NL.
-hetzelfde met het idee van voorwaarts denken en initiatief nemen. Dit lijkt belangrijk in situaties met een tikkende klok, waar snel ingegrepen moet worden (wederom de VS) in NL echter kunnen agenten vaak door een situatie te vertragen naar een betere uitkomst toe werken. Hoe langer ze de situatie vertragen hoe meer agenten er opgetrommeld kunnen worden en hoe meer mogelijkheden er zijn om de verdachte zonder schade te overmeesteren.
-hij stelde dat een vrouwelijke agent in staat moest zijn om ongewapend een onbekende verdachte met motorhelm op van zijn motor af te trekken en aan te houden. Hierbij niet vechtsport gebruiken maar specifieke technieken voor agenten.
Hierbij leek die zijn eigen ideeën vooral te volgen. Terwijl de beslissing van de agente om niet hand tot hand te gaan tegen de onbekende verdachte waarschijnlijk het beste was.
-in deze podcast stelt die dat MMA vechten of vechtsport heel anders is dan wat SF operators doen.
Dat klopt, maar hand tot hand is de geoefende vechtsporter gewoon enorm in het voordeel.
Dit wordt uiteraard gecompenseerd met teamwork, wapens, voorbereiding en tactieken etc. Ofwel de SF operator, agent of professional zal er alles aan doen om niet in een ongewapend 1 op 1 gevecht terecht te komen.
Maar het idee dat vechtsport op de een of andere manier losstaat van wat je nodig hebt in de echte wereld lijkt overtrokken.
Iemand die traint om experts in hand tot hand te verslaan heeft nu eenmaal een enorm voordeel over mensen die dit niet doen.
Voor de rest vond ik zijn analyses heel erg sterk en heb ik heel veel van geleerd.
Erwin gaat nooit vervelen :)
Misschien een rare vraag: wat heeft hij gefikst bij Defensie? Of gewoon een NUKUBU? Spreekt vaak over "we"of "wij"? En afgehaakt op een minuut of 40!