Flow Juri Röhr - Asenteiden nelikenttä

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 17 сен 2016
  • Asenteiden nelikenttä
    Voimme joka päivä valita oman asenteemme. On kuitenkin päiviä, jolloin asenne pettää, esimerkiksi sairaana ollessa tai kun lähipiirissä on surua ja huolia. Voimme kuitenkin aina valita oman suhtautumisemme. Tällä on iso merkitys. Suhtaudunko asenteella ”mitä jos”, vai että ”ei tämä onnistu”.
    Asenteet voidaan jakaa nelikenttään. Yksi asenne on minä plus ja sinä miinus. Minä osaan, mutta sinä et osaa. Tämä sisältää väheksynnän toista kohtaan, mikä näkyy ja kuuluu puheessa.
    Plus-miinus -asenteen vastakohta on minä miinus, sinä plus. Se tarkoittaa, että minä en osaa mitään, mutta sinä osaat. Tämä asenne saattaa liittyä huonoon itsetuntoon. Kumpikaan näistä asenteista ei ole hyvä. Ensimmäisessä ihminen väheksyy toista ja toisessa itseään.
    Kolmas asenne on minä miinus, sinä miinus. Kutsumme tätä ”ranteet auki fiilikseksi”, eli minä en ole hyvä, mutta et ole sinäkään. Tämä tarkoittaa, että minulla on huono fiilis ja niin on kohta sinullakin.
    Neljäs asenne on minä plus, sinä plus. Tämä tarkoittaa, että minä olen hyvä tyyppi ja sinäkin olet hyvä tyyppi. Olen ammattilainen tässä ja sinä olet ammattilainen tuossa. Plus-plus -ihminen arvostaa itseään ja toista. Hänen kanssaan on kiva tehdä töitä. Hän puhuu meistä eikä itsestään. Hän pyytää ja antaa apua. Hänen ei tarvitse osata kaikkea, sillä hän arvostaa muidenkin osaamista. Kannattaa pyrkiä tekemään mahdollisimman paljon töitä plus-plus -ihmisten kanssa.
    Voimme valita asenteemme joka päivä. On kuitenkin hyvä muistaa, että me kaikki käymme jokaisessa asenteiden nelikentän lokerossa lähes päivittäin, vaikka haluaisimme olla plus-plus -ihmisiä. Nämä tilanteet on myös hyvä tunnistaa.

Комментарии • 2

  • @caives
    @caives 2 года назад +1

    Hyvä Juri! Let's go Plus Plus! + +

  • @eezyflowoy
    @eezyflowoy  7 лет назад +1

    www.flow.fi