Senkron Makinalar

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 30 апр 2020
  • Senkron makinalar, sabit senkron hızda dönen, motor ve generatör olarak çalışabilen alternatif akım makinalarıdır.
    Bu videoda senkron makinalara ait temel bilgiler yer almaktadır. Çeşitleri ve kullanıldıkları yerlere göre sınıflandırılması ve tercih sebepleri açıklanmaktadır. Çeşitlerin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları belirtilmektedir.

Комментарии • 5

  • @aliosmantopkan8339
    @aliosmantopkan8339 7 дней назад

    Hocam gayet faydalı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz emeğinize sağlık senkron makinaların kutup sargıları kutup saç paketleri ve kutuplara sarılacak tel sayısı ve kesit hesap formüllerini paylaşabilirmisiniz

  • @osmanylmaz5320
    @osmanylmaz5320 4 года назад

    hocam öncelikle yüklediğiniz faydalı videolar için çok teşekkür ederim senkron makinenin senkron generatör olarak çalışması ve elektrik üretimini örnek bir proje üzerinden ayrıntılı olarak anlatabilirseniz çok iyi olur matlab simulink uygulamasında da olur.

    • @TheEngineeringTutorial
      @TheEngineeringTutorial  4 года назад

      Faydalı olması gerçekten çok sevindirici. Senkron jeneratörler ile ilgili kanalda başka videolar mevcut. Bu videolara Asenkron ve senkron makinalar oynatma listesi altında ulaşabilirsin. Aşırı yoğunluktan dolayı yeni video çekimlerine yetişemiyorum. Vakit olursa elbette Matlab uygulaması da yapılabilir.

  • @talhaazizakkus
    @talhaazizakkus 3 года назад

    hocam senkron motoru arabada kullanmak mantıklı olur mu hem ac hem dc akımla besleyince bataryadan çok harcamaz mı

  • @samethancetin3703
    @samethancetin3703 2 года назад

    Hocam 10.16'daki verdiğiniz bilgiyi doğru anlayamadım sanırım sizlere sormak istedim. Doğru akım makinelerinde endüide üretilen gerilim kollektör ve fırçalar ile dış devreye alınıyor, evet. Ancak, senkron makinede endüide üretilen gerilimi dış devreye almak için bilezik ve fırçalara gerek yoktur çünkü senkron makinede endüi zaten statordur. Yani herhangi bir ek sisteme gerek duymadan direkt olarak dış devreye alınabilir. Benim bilgim bu yönde, katılıyor musunuz hocam? Teşekkürler.