Puutavaran lähikuljetuksen näyttö

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 ноя 2021
  • Kpedu Kannuksen toimipaikan metsäalan tiimi kuvasi metsäalan perustutkintoon kuuluvan puutavaran lähikuljetuksen näytön suorittamisen.

Комментарии • 3

  • @trukkers9445
    @trukkers9445 2 года назад +10

    Olempa hieman eri mieltä siitä kouran aukaisusta kun nostaa nipun kuormatilaan, sillä jos sen nipun paino jää kouraan ja se reutuu siinä koko ajan ajaessa, niin se on erittäin suuri rasite nosturille ja erityisesti sylinterien tapituksille, etenkin kun vielä pohjakuorma oli tässä tapauksessa epätasainen, niin kourassa oleva nippu ei pääse nojaamaan koko painollaan pohjakuormaan, kun puohjakuorman puut sijautuu kuormaansa sivuttais heilahtelujen voimasta ja näin ollen kuorman painuessa, sen tukivoima pienenee koko ajan. Kouraa voi hieman aukaista niin että paino ei jää nosturin päälle, mutta kuitenkin kourassa olevat puut tukevat kouraa siirtymän ajan, niin että koura ei reutuu tyhjää. Lisäksi koneen sijoitus laanipaikalla varastokasaan nähden tulee sijoittaa niin että, mahdollisimman vähän tarvitsee työntää teleskooppia ulos, tässähän käytettiin teleskooppia huomattavan paljonkin, lisäksi koneen massaa voidaan käyttää vastapainona kuormaa purkaessa, eli käännetään hieman koneen keulaa ulos kasasta päin.. Muuten tutukinnon vastaan ottaja oli erinomaisen kannustava ja opiskelijaa rohkaiseva asenne. .... Ps. Saa kommentoida

  • @biisiparoni8425
    @biisiparoni8425 Год назад

    Joo teoria on teoria ja käytäntö näyttää miten on paras. Jos nipun jättää kouraan niin se vatkaa taatusti koko kuorman niin sekaisin että siinä ei nopeus ainakaan parane. Se onnistuu joillain puhtailla puulajeilla kuorman ollessa sopivassa korkeudessa. Sekakuormilla ei kannata vatkauttaa kovin sekaisin keppejä.