Dirijarea plantelor de castraveți pe verticală și orizontală

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 окт 2024
  • În acest material video veți afla cum se face dirijarea plantelor de castraveți pe orizontală și verticală, plus câteva detalii cu privire la combaterea bolilor și dăunătorilor specifice acestei culturi.
    Cochetez cu infiintarea culturilor legumicole pe spatii mari si restranse, motiv pentru care m-am gandit ca ar fi bine sa impart experientele mele petrecute in gradina de legume cu dumneavoastra. Totul la asa maniera incat sa descoperiti solutiile potrivite.
    Pentru o detaliere mai buna a exemplelor puteti, viziona toate video-tutorialele mele care cu siguranta vor fi din ce in ce mai multe sau puteti accesa blogul meu www.cumsafaciogradina.com in care prezint cu lux de amanute tot ce este necesar pentru a afla cum se infiinteaza culturile legumicole pe spatii mari sau restranse.
    Ma puteti contacta pe adresa de email voineatraian@gmail.com sau la numarul de telefon 0760771249.
    De prea multe ori se uita un lucru esential, ca cel mai greu incercat este gradinarul incepator si ca din lipsa informatiilor bazate pe fapte reale ci nu pe povesti, drumul ce duce spre gradina de legume s-ar putea transforma oricand intr-un bulevard extrem de aglomerat pe care ar putea sa se rataceasca, sa se piarda sau sa ramana blocat. Astfel, am pus la dizpozitia dumneavoastra, cele mai elementare si simple metode sau practici legumicole pe care le fac an de an in propria gradina de legume.
    Lucrarile vor fi prezentate cu lux de amanunte, bazate pe detalii, explicatii si imagini, la asa maniera incat sa va inlesneasca pe cat mai usor posibil drumul catre marea provocare, Gradinaritul.
    Pentru o mai buna intelegere si insusire a exemplelor va racomand sa reflectati cu atentie asupra celor prezentate pe acest canal. Inarmati-va cu pasiune, daruire si pofta de munca, cultivati-va rabdarea si va asigur ca veti cunoaste succesul in cele mai frumoase forme posibile.
    Daca va place sau va ajuta cu ceva tutorialele mele va rog sa distribuiti mai departe si nu uitati sa va abonati la acest canal. Va multumesc pentru rabdare si intelegere. Cu drag, Traian Voinea.

Комментарии • 80

  • @dinuion5668
    @dinuion5668 3 года назад

    Bravo domnule!

  • @nicuhaiduc1879
    @nicuhaiduc1879 4 года назад

    Super fain explicat, esti super tare Traiane, om de o suta cum se zice in popor.

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Mulțumesc de vizită,și aprecieri..

  • @dandinescu3423
    @dandinescu3423 5 лет назад +3

    Explicatii pe intelesul tuturor .Va invidiez gradina .Multumiri pentru invataminte.

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Multumesc si eu de vizita si aprecieri!

  • @elenacociobei6920
    @elenacociobei6920 5 лет назад +4

    Bravo ,domnule ,imi place tare cum explicați, fără balbaieli si la subiect.Foarte frumos ,am sa tin cont de sfaturi pt grădina mea

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Multumesc mult, sa va fie de folos!

  • @dalexdalex
    @dalexdalex 7 лет назад +4

    Va multumesc mult, stimate domn Voinea. Eu traiesc in Canada, de 23 de ani, dar in fiecare an, in mica mea cultura, plantez rosii, castraveti, leustean, busuioc, usturoi, menta, capsuni si zmeura. Sfaturile dumneavoastra, sunt pe intelesul tuturor, competente si mie imi face enorm de multa placere sa va vad si sa invat. Va doresc viata lunga, cu sanatate si bucurii !

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  6 лет назад

      Multumesc foarte frumos, sanatate maxima si dvs !

  • @TORALOLA
    @TORALOLA 4 года назад

    Buna seara, va pricepeti de minune ! As fi zis ca aveti studii de agronomie ! Daca nu aveti, atunci sunteti un auto didact fantastic !

  • @georgelcarauleanu1116
    @georgelcarauleanu1116 7 лет назад +3

    Frumoase explicatii pe intelesul tuturor . Toata stima si tot respectul !

  • @jordanjordan8652
    @jordanjordan8652 6 лет назад +1

    Bravo👍o adevarata gradina foarte frumos se vede ca sunteti un bun agricultor gospodar

  • @antoniogheorghe1133
    @antoniogheorghe1133 7 лет назад +5

    Cel mai frumos explicati. Va urmaresc mereu cu mare placere,imi place mult ceea ce faceti. RESPECT MAXIM,Si multa multa sanatate

  • @valentinat9106
    @valentinat9106 3 года назад

    Foarte interesant.

  • @andreiratiu
    @andreiratiu 7 лет назад +3

    Foarte util video, va multumesc. Va admir si va invidiez gradina! Eu voi incerca sa ii dirijez pe verticala din motive de spatiu, din pacate. Numai bine!

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Multumesc de vizita, aprecieri, spor maxim in tot ce v-ati propus!

  • @chiracgheorghe583
    @chiracgheorghe583 7 лет назад +6

    foarte bine explicat ! pe itelesul tuturor !

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Multumesc frumos domnu Chiriac!

    • @mariusionita9129
      @mariusionita9129 5 лет назад

      Se poate obtine un compost mult mai bun care are o viata mult mai lunga si ajuta mult mai mult dupa invataturile padurarului austriac Vicktor Schauberger. Toate sistemele de fertilizare artificiala care prin insasi natura lor sunt expuse influentelor focului (temperaturilor ridicate) si substantelor chimice , au efectul opus ... . Facand asta, in ciuda realizarii pe termen scurt a unei anumite cresteri calitative, stratul superior fertil al solului continua sa se deterioreze. Procesele oxidative la cald dauneaza solului si vietii. Totul este minunat daca compostul se face naturalistic si primeste "veriga de legatura", prin fermentatia la rece. In procesul de fermentatie la rece nu se formeaza produse de putrefactie si nici o bacterie patogena, in schimb apar bacterii nepatogene, pe care am putea la fel de bine sa le numim "stimulente ale sanatatii". In gramezile de balegar agricultorul isi creste cu sudoarea fruntii dusmanii propriei recolte. Pentru mai multe amanunte a se vedea cartea Pamantul Fertil de Callum Coats - Construirea gramezilor de compost pag. 268. Recomand tuturor celor pasionati de agricultura, horticultura, legumicultura, sa citeasca toate cartile ale autorului in aceasta directie.
      1. Vrajitorul Apei
      2. Natura ca profesor
      3. Pamantul Fertil
      4. Inteligenta si Dinamica Energiei
      Acum, când civilizaţia industrială se îndreaptă către un dezastru ecologic, ideile şi descoperirile vizionare ale lui Schauberger vor fi cercetate în detaliu de toţi cei care încearcă să găsească o modalitate pentru ca omenirea să trăiască în armonie, nu în conflict cu natura. Ralph Metzner.
      In fiecare picatura de apa de izvor se afla mai multa energie decat poate produce in prezent o centrala electrica de dimensiune medie. APA - fundamentul vietii. Totusi, cat de des ne oprim pentru a observa adevarata sa importanta, adevarata sa natura? Dar ce este aceasta minunata substanta, incolora, insipida, inodora, care ne potoleste setea cum nu o face niciun alt lichid? Daca am intelege cu adevarat natura esentiala a apei - o substanta vie - nu am trata-o cu atata brutalitate, ci am avea grija de ea ca si cand viata noastra ar depinde de ea, ceea ce se si intampla.

      Natura ca Profesor este singura carte la ora actuală care reușește să prezinte într-un mod elocvent și corect atât adevăratele pericole la care ne expunem deteriorând mediul înconjurător, cât și intervențiile pe care le putem face pentru a preveni aceste riscuri dezastruoase și a reveni la starea de echilibru natural.
      Pe măsură ce parcurge paginile cărţii Pamanul Fertil, cititorul va avea ocazia nu doar să descopere contribuţia la zestrea umanităţii a operei de o viaţă a lui Viktor Schauberger, ci şi să preia percepţia lui luminată şi pătrunzătoare privind fenomenele energetice aflate la baza manifestărilor fizice şi să o aplice pentru a-şi proteja viitorul. Prin înţelegerea profundă a energiilor care stimulează tot ce înseamnă creştere şi evoluţie organică, scrierile sale din prezentul volum se concentrează asupra domeniilor naturii care necesită în prezent o intervenţie reparatorie de amploare.

      Așadar, pare oportun ca schimbarea radicală de direcție din domeniul conceptelor energetice, prezentată în Inteligența și Dinamica Energiei, să fie pusă la dispoziție acum, când cursul dezvoltării umane se schimbă, iar forța dinamică a acestui curent înnoitor poate fi valorificată pentru a lansa descoperirile inovatoare ale lui Viktor Schauberger într-o lume care este mai pregătită ca niciodată să le implementeze.
      www.vidia.ro/produs/pachet-promotional-viktor-schauberger-4-carti/ . Pentru cine este interesat am aceste carti si in varianta electronica.
      ruclips.net/video/yXPrLGUGZsw/видео.html
      ruclips.net/video/IceYPhXj0cY/видео.html

  • @neculaemardare3922
    @neculaemardare3922 4 года назад

    Super explicații.

  • @deliapandelescu9847
    @deliapandelescu9847 8 лет назад +2

    Foarte bune materialele dvs.Este clar ca va place si ca o faceti cu pasiune.Aveti drag de munca. Va multumesc pentru ca impartasiti ceea ce cunoasteti .

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  8 лет назад

      Va multumesc si eu pentru vizita, comentariu si aprecieri !

    • @ceusansorin8476
      @ceusansorin8476 8 лет назад

      +Voinea Traian nu există riscul ca la vânt puternic plantele să fie smulse

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  8 лет назад +1

      In culturile de castraveti palisate acest risc poate fi diminuat numai daca infiintati perdele de protectie formate din plante cu port inalt. Spre exemplu; maturile de casa, porumb, s.a.m.d. Perdelele de protectie se creeaza incapand cu razoarele parcelei cultivate cu plante de castraveti, iar intre randuri la o distanta de 20 m. In culturile de castraveti nepalisate se face marcotarea sau fixarea vrejilor cu pamant sau alte elemente, asa cum am exemplificat in materialul prezentat. Succes !

    • @ceusansorin8476
      @ceusansorin8476 8 лет назад

      Mulțumesc pentru răspuns

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  8 лет назад

      Cu mare drag !

  • @janicsar100
    @janicsar100 7 лет назад +1

    Multumiri!

  • @tomytedy1125
    @tomytedy1125 7 лет назад +1

    sa trăiți mulți ani v am descoperit acum trei luni la primăvara am să vă cer mai multe sfaturi

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Mulțumesc foarte frumos, să trăiți și dvs. Sigur, în măsura în care știu, pot, și mă pricep, vă ajut cu cele mai frumoase sfaturi sau sugestii. Mulțumesc de vizită.

  • @ioncoca7473
    @ioncoca7473 5 лет назад +2

    M_am abonat ,imi place ce faci

  • @mariailina7754
    @mariailina7754 7 лет назад +1

    bravo f explicit multumim

  • @mariailina7754
    @mariailina7754 7 лет назад

    Felicitari

  • @georgicam299
    @georgicam299 7 лет назад +2

    Bravo domnule! Daca nu va suparati, ce profesie aveti ?

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  6 лет назад +5

      Sunt multifunctional; gradinar legumicultor, taximetrist, ospatar, s.a.m.d

  • @stefanpancul
    @stefanpancul 7 лет назад +3

    I mi place

  • @paulagyorgy5419
    @paulagyorgy5419 4 года назад +2

    Pt castraveti, si se pune gargarita,e bine s-o lasam s-au sa oinlaturam, face bine, s-au o ciupeste?

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Lăsați gărgărița acolo. Se hrănește cu păduchi. Gărgărița ajută plantele.

  • @ionefantastica
    @ionefantastica 7 лет назад +2

    super

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Să vă fie de folos. Mulțumesc de vizită și aprecieri !

    • @ionefantastica
      @ionefantastica 7 лет назад

      Vreau sa và spun ca nu se auzea prea bine...

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Sigur, sunetul a fost puțin estompat, din cauza vântului. Totuși, cred cu tărie că, esența mesajului transmis, a fost înțeleasă pe deplin.

    • @ionefantastica
      @ionefantastica 7 лет назад

      Da am inteles. ..eu va multumesc si ce a ce at i spus a fost de folos pentru mine

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  7 лет назад

      Ok, mulțumesc și eu, un an cu fructe legumicole cât mai consistent vă doresc. O zi bună!

  • @petricalazar7676
    @petricalazar7676 6 лет назад +1

    Buna ziua ! Imi puteti spune va rog , de ce se ingalbenesc frunzele la castraveti ! Persoana de la care am cumparat rasadurile , mi-a spus sa- i stropesc cu bicarbonat (2 linguri cu varf la 10 l apa) Poate fi de la bicarbonat? Multumesc!

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад +1

      Castravetii se stropesc cu Ridomil sau Dithane...

  • @markerroom
    @markerroom 5 лет назад +1

    Buna ziua. Ce folositi impotriva buruienilor?

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Aleg varianta mulcire cu paie la sol, daca nu fac asta, cu sapa pe rand si intre randuri.

  • @adrianaconstantin5169
    @adrianaconstantin5169 4 года назад

    Buna ziua,
    La pepeni verzi va pricepeti? Cateva sfaturi se poate? Multumesc!

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад +1

      Da mă pricep.. Dacă timpul îmi permite, voi face o prezentare video în acest sens.

  • @flory.g.3233
    @flory.g.3233 4 года назад +1

    Eu am pus un bat alaturi de castraveți și am legat de el,este mai ușor findcă sa nu se va vatama planta..si mai nou..am avut o plasa subțire de gard, de care am pus-o lîngă ei sa se agate de acest gard care l-am fixsat.

  • @mariamirabela7609
    @mariamirabela7609 6 лет назад

    Nu vä supärati, de unde sä procur Fosfor Natural pt plantele mele de Castraveti ? PT cä frunzele sunt aproape galbene...oare ce le lipseşte? Multumesc Anticipat...

    • @ghitaosvat5596
      @ghitaosvat5596 4 года назад +1

      Stropeste le cu macerat de urzica cu bidineaua sau pompa.

  • @stancescud
    @stancescud 6 лет назад +2

    cum tineti terenul gol de buruieni?

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  6 лет назад

      Prin aplicarea operatiilor de intretinere cu sapa pe rand si intre randuri. Si nu in ultimul rand mulcire la sol cu paie semi descompuse in strat gros de 15-20 cm. Cam asa...

  • @flory.g.3233
    @flory.g.3233 4 года назад +1

    Tratamentul ce ați menționat nu-i natural..nu aveți unul Bio?

  • @moldovanliviu7549
    @moldovanliviu7549 7 лет назад +1

    buna ziua as avea si eu o intrbare ,! DE CE SE AMARESC CASTRAVETI??

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  6 лет назад +2

      Nu mai calca pe vrej, si se rezolva problema...umbla cu atentie...

    • @ghitaosvat5596
      @ghitaosvat5596 4 года назад +1

      Ori sunt vechi ,ori lipsa de apa.

  • @nicolinamoldovan8627
    @nicolinamoldovan8627 4 года назад

    Avantajul e că se strâng ușor și nu sint mâncați de melci. Spor la muncă, frumoasă grădină.

    • @VoineaTraian
      @VoineaTraian  4 года назад

      Mulțumesc foarte frumos, asemenea și dumneavoastră!

  • @themario1014
    @themario1014 7 лет назад

    cum se numeste aceasta sfoara si de unde o pot procura? multumesc !

    • @emiliaschnell
      @emiliaschnell 7 лет назад +3

      Este ata de rafie, rezistenta.

    • @ghitaosvat5596
      @ghitaosvat5596 4 года назад +2

      Rafie sintetica ghem cam 5 lei buc .

  • @mariamirabela7609
    @mariamirabela7609 6 лет назад

    Sare Amarä?

  • @liviuciciu2360
    @liviuciciu2360 4 года назад +1

    A aparu plasa

  • @violetabazga5315
    @violetabazga5315 6 лет назад

    La căpșuni în mediu protejat cum se face plantarea