Bravo domnilor ! Va mulțumesc pentru încă un video educativ, eu merg pe concepția că în viață cât de multe cunoștințe ai avea tot timpul este bine sa mai afli ceva nou sau sa auzi o alta idee în plus. Baftă multă, sa ne vedem cu bine și la următoarele vloguri.
Foarte bun continutul clipului. Eu am permis de 10 ani si nici acum nu fac lucrurile cum ar trebuii. Chiar ajuta mult pt cei care cred ca masinile tin o viata camportanduse cum vor cu ele. Mersi de upload.. 🍻
Salut Vlad, din cate am citit apa fiarta nu este tocmai indicata pentru dezlipirea usii de chedere sau alte operatii de genul acesta deoarece poate distruge vopseaua masinii, de asemenea geamuruile pot crapa sau sparge atunci cand diferentele de temeperatura sunt foarte mari. In rest sfaturile au fost foarte utile pentru cunoscatori si novici.
Am o ctavia1 cu senzorr de ploaie ,acum 2 ani am schimbat parbrizul inainte de itp de curand in soare am observat cateva dungi pe parbriz m-am enervat cu injuraturi de genul P, F Sunt foarte ok aceste indicatii
Salut. Legat de partea cu franatul in timp ce masina este in viteza, pot sa subscriu la ce spune Vlad. Si Octavia 3 a mea iti tot notifica ECO TIPS-uri in bord, legat de ceea ce greseam. Spre exemplu, imi spunea sa nu scot masina din viteze pana pana cand turatia nu scade de 1200RPM, desi, eu venit doar de pe masini cu motor diesel, eram foarte obisnuit sa incetinesc masina din frana de motor. (nu vreti sa stiti cum e sa ramai cu masina fara frana... am patit eu la un logan 1 dci. Am plecat de la serviciu si la a treia frana pusa, s-a dus pedala la fund, fara niciun feedback din partea ei. noroc ca doar ce imi reglasem frana de mana si ca frana de motor la dci este mai mult decat decenta. Am mers asa, vreo 4 km, pana la primul service. Constatarea service-ului a fost un piston de frana de pe spate spart destul de rau.)
Am descoperit acum mai mulți ani un truc pentru a întreține mai bine parbrizul, și anume, la câteva luni dau cu ceară de caroserie, practic fac un polis la parbriz. Murdăria nu se mai lipește ci se ia foarte ușor, iar când plouă, apa practic alunecă și cu câteva ture de ștergătoare parbrizul este foarte curat. Un truc foarte util și ușor. Pentru chedere, cea mai simplă soluție este folosirea spray-ului de bord. De fiecare dată când fac curat în mașină dau cu spray pe bord care conține silicon și pe chedere. Funcționează f bine iar când gradele sunt cu minus, ușile se deschid normal.
Stii un spray pentru chedere care sa le faca ca noi ?sa fie negre am luat o solutie care zice ca le intretine pro-x dar dupa ce se usuca se vad albe iar
@@FlorinCalisthenics da, sunt spray-uri de silicon, chiar așa scrie pe ele. Are o grămadă de utilități. Dar cum am zis, dacă folosești spray de bord care conține silicon, la fel e foarte bun. Acum, dacă chederele sunt deja uzate și teșite, să nu crezi ca le va înnoi. Dacă o faci pt prima dată, aplică un strat mai generos, nu va strica nimic, doar că va lăsa o urmă uleioasa pe rama interioară a ușii dar dai cu o cârpă curată și gata.
Am pățit in urma cu vreo 15 ani să las parcată mașina câteva zile pe marginea drumului. Îngheț, dezgheț, praf iar dimineața când am vrut să iau mașina parbrizul era bocnă. Nu aveam soluție de degivrare așa că am curățat gheața tradițional, cu racleta. Pe moment nu mi-am dat seama ce am făcut, dar am realizat seara când luminile de la faruri reflectau in parbriz că în glob disco. Parbrizul era flenduri, plin de zgârieturi fine. 🤦 De atunci prefer sa întârzii oriunde și nu mai frec parbrizul.
Domnilor, legat de legatul cutiilor, prinderea sticlelor si orice alt zgomot ce vine din portbagaj, trebuie sa va povestesc cum m-am intors de la Buftea intr-o zi de vara. Dupa un parastas dintr-un sat in apropierea orasului Buftea, m-am gasit in situatia de a aduce acasa o gaina vie, pentru ca asa e traditia in acea zona a Romaniei noastre. Asadar, am mers 90 de kilometrii, pana la Oltenita, langa Dunare, cu acea gaina care cotcodocea de fiecare data cand se lovea de portbagaj. Exact cum a spus si Vlad, zgomotele gainei ma exasperau. Ba chiar glumeam cu prietenii mei, spunand ca la cate lovituri a incasat gaina aceea, s-a transformat in pui prajit de la KFC.
Dacă sunt cu a 5-a la 100 km/h la intrare in localitate pot să las să scadă viteza până pe la 60km/h din frână de motor( și turația să scadă până pe la 1200-1300 rpm) sau există riscul de a înfunda egr sau alte nebunii și mai bine scot pe liber și frânez ?
Da-i inferioara treapta a4-a (consumul e spre 0) si ulterior mentii gazul nu sub 1800 rpm sau daca e subturata inca o retrogradare in treapta a 3-a. Acum depinde de cutie, de motorizare a masinii in privinta rpm la o anumita viteza. La un diesel intre 1700-3500, 3700 rpm. Mentinerea sau atingerea frecventa peste 3700-4000rpm e daunatoare motorului diesel. Pt. EGR si toate cele cand si cand accelereaza spre 4000 rpm, ulterior o lasi sa decelereze in frana de motor pana la 2500rpm, ulterior accelerezi (talpa) pana la 3500rpm, o lasi sa decelere pana la 2000rpm si din nou scurt pana la 3000rpm...ulterior cauta sa mergi, sa mentii (exploatezi) in plaja de turatie 1800-2500rpm. Evita sa bagi piciorul in ea cand ai turatia de 1600rpm, da-i inferiora.
Si la vw iti apare sfat in bord “scoateti pe liber sub 1500rotatii pentru a merge econom” ,ceva gen.Pe aplicatia we connect go de la vw iti mai sugereaza si sa accelerezi liniar,nu sa o bruschezi,tot pentru consum,eficienta si sa franezi din timp treptat,sa intuiesti lucrul asta.
Am avut masina pictata efectiv cu acea rasina de la copacul respectiv,un an de zile nu s a putut curata,la un mom dat am dat cu Pronto si am curatat cu un card de plastic.
Legat de inghetul masinii, am o intamplare putin haioasa, reala dar a functionat: la prima masina, dupa un timp a inceput sa faca figuri deschiderea centralizata de la telecomanda si deschideam masina folosind cheia fizica din telecomanda...a venit iarna si la prima zapada am fost la sanie...am ajuns acolo si a fost ok, am incuiat maisina...seara cand sa deschid masina, a fost inghetat butucul in interior...m-am pisat pe butuc, doar sunt roman descurcaret.
😄😄😄 prietene te inteleg complet. Aveam o Dacie 1310 ,mi-a inghetat bușonul ,trebuia musai sa pun benzina. Tipul de la benzinarie rîde si îmi spune"pi..-te pe el"(pe buson).M-am mirat,am ris si am făcut-o. A MERS !!!
Acelasi efect l-ai fi obtinut daca incalzeai partea metalica a cheii cu o bricheta , dupa care o bagai in broasca.Poate nu mergea de la prima incalzire, dar de la a doua sau a treia sigur se dezgheta ....
Am si eu o intrebare ,nu sunt sigur ,parerea mea este ca nu ar afecta ambreiajul deoarece nu intra in alta viteza , intrebarea mea este ca daca dau maneta pe liber fara sa apas ambreiajul il afecteaza cu ceva ?
Am luat in calcul cel putin o data toate cele mentionate de Vlad. Pana acum credeam ca sunt nebun. Acum o sa arat video si nevestemii, sa inteleaga despre ce vorbeam. :)
Pentru a evita înghețul chederelor si al broastelor eu folosesc la chedere silicon de bord mai de soi iar la broaste antigel diluat 1:1 si o seringa, bag prin toate orificiile Contra uzurii scaunelor recomand huse iar la volan tot asa, o husa buna din piele nu e o avere, tine lejer 4-5 ani
Salutare baieti. Ce recomandati pentru ingrijirea unei masini cu bandouri laterale? Mentionez ca bandourile sunt prinse de tabla si nu sunt cumva in continuitatea masinii. Ma refer la un Sandero Stepway. Vad de asemenea ca din cauza faptului ca nu sunt lipite fest de tabla se pot strecura diverse acolo. Ar trebui sa le desurubez/demontez de acolo periodic si sa curat tabla? De asemenea, bandourile se zgarie. Ce recomandati si pentru bandoul propriu-zis?
Salut,recomandarea mea este sa nu umbli la ele.Este posibil apoi să-ți apara rugina in zona șuruburilor de prindere.Cel puțin la mine asta s-a întâmplat.Probabil in timpul demontării/montării s-a zgâriat vopseaua și apoi a apărut rugina.
@@danvladu Problema e ca Dacia nu a avut inspiratia/ bunul simt sa mai puna o banda adeziva intre buza bandoului si tabla ca sa stea bandoul bine lipit. De aceea si intrebarea si ingrijorarea mea pe viitor
Folosește cu încredere. Folosesc Ceratec de 100.000 km pe o benzinara și când am schimbat uleiul după 30.000 km ,avea încă proprietăți de ungere f bune și uleiul nu era încă negru. Recomand!
Al unsprezecelea obicei care îți strica mașina este de a nu curăța găinațul de pasăre cazut pe caroseria mașinii. Este suficient să îl lași câteva zile si vei observa ca in acel loc apare o mătuire a lacului,datorită acidității compoziției găinațului.
Eu am cea mai mare grija de ... masina mea care este cea mai buna masina din copacul cu masini ... daaaa ... ca ca ea alta nu se mai eczista ... Ultima data cand am spalat atelajul la o spalatorie a fost in ... 17 ianuarie 2020!!! Si nici n-am de gand sa o mai spal, pana cand ii vine randul sa plece la remat ...
Daca vrei să păstrezi ștergatoarele cat mai mult timp recomand un tratament hidrofob pentru parbriz. Nu numai că apa sta altfel pe el dar face parbrizul mult mai fin la atingere iar murdăria pur și simplu nu mai adera pe el. Recomand ProX sau orice tratament gen liquid glass.
iau o pauza de la inghitit solutii chimice. Vorbesc serios, cei care fac detailing trebuie sa se gandeasca mai mult la cat de daunator poate fi pe viitor sa lucrezi zilnic cu solutii chimice
@@AtelieruldeDetailing Tocmai din cauza asta te intrebam, si mie imi place sa fac detailing, dar doar ca hobby (masina mea, ale prietenilor) si eram curios care e motivul. Ma gandeam initial ca probabil din lipsa de timp, din cauza canalului.
@@raduanca4689 este si asta un motiv, dar cel mai important a fost sanatatea. Inca nu m-am hotarat definitiv, imi place meseria asta si am muncit mult pana sa ajung sa am clienti si sa fiu apreciat. Poate o sa mai iau cateva masini pe luna, momentan astept pana ce se face mai cald afara si o sa iau o decizie atunci
Sarma de trombon e buna pt decapotabile, poti folosi o sarma de umeraș de curatatorie, doar sa nu fie ascuțit la capat sa nu zgarie sau sa înțepe vreo conducta de plastic
@@catalinmintici4934 sal..mc ptr raspuns ..o sa incerc si eu .pana acum am evitat sa fac asta desi bunicu a zis ca este ok da toti mi-au zis ca nu e indicat ca antigelul distruge cauciucul.
De ce frate, nu mai exista pietre pe sosea Sau pur si simplu se zgarie de la praf si noroi, mai ales pe vreme umeda, zici ca dai cu smirghelul, indifetent de stergatoare
Vlade, in alea 2 kg de pamant iti dai deama cate legume cultivai direct in mers...deschideai geamul pe autostrada luai porodica si ardeiu si le mancai...
N.am zis ca pomii sunt umbrare pt masini, ci doar ca habarnistii care se ocupa de planul urbanistic au plantat niste copaci inutili care fac mizerie, cum ar fi Duzii
@@radujinga4831 eu nu as pune nuci sau plopi sau pomii ăștia cu frunze nasoale care lasa pe jos o ceara care distruge masinile si da batai de cap echipelor de la administratia publica. Nu inteleg de ce te.ai aprins asa, sa te vad vara cum speli mizeria aia de pe talpile adidasilor si de pe masina. Mai lasa tonul ala de zeu arian
*Portofele lucrate manual **facebook.com/malvaleatherfacebook.com/malvaleather*
Toate recomandările tale din acest video le respect de ani mulți de zile, plus altele. Sunt foarte corecte și binevenite pentru foarte mulți.
Bravo domnilor ! Va mulțumesc pentru încă un video educativ, eu merg pe concepția că în viață cât de multe cunoștințe ai avea tot timpul este bine sa mai afli ceva nou sau sa auzi o alta idee în plus. Baftă multă, sa ne vedem cu bine și la următoarele vloguri.
Foarte bun continutul clipului. Eu am permis de 10 ani si nici acum nu fac lucrurile cum ar trebuii. Chiar ajuta mult pt cei care cred ca masinile tin o viata camportanduse cum vor cu ele. Mersi de upload.. 🍻
Prezent! Interesant subiect și bine de știut.
Tot respectu baieti ! Va apreciez pentru munca pe care o faceti !
Apreciez foarte mult discursurile dumneavoastră, bravo😊
Sfaturi utile , multumim.
Mulțumim pentru sfaturi și felicitări pentru materialele realizate!
Ce recomandați pentru protecție vopsea: soluție ceramică sau folie?
Folie
@@AtelieruldeDetailing Mulțumesc!
Salut Vlad, din cate am citit apa fiarta nu este tocmai indicata pentru dezlipirea usii de chedere sau alte operatii de genul acesta deoarece poate distruge vopseaua masinii, de asemenea geamuruile pot crapa sau sparge atunci cand diferentele de temeperatura sunt foarte mari. In rest sfaturile au fost foarte utile pentru cunoscatori si novici.
Adevărat, chiar exista și câteva real-uri unde vor sa deblocheze ușa cu apa caldă și pocneste giamul
Foarte corect si complet, domn' profesor!
Am o ctavia1 cu senzorr de ploaie ,acum 2 ani am schimbat parbrizul inainte de itp de curand in soare am observat cateva dungi pe parbriz m-am enervat cu injuraturi de genul P, F Sunt foarte ok aceste indicatii
Aduc si eu o completare, nu da cu racleta, socru are parbrizul in asa hal de nu poate sa circule noaptea.
Exact, sunt zgarieturi enervante
Bravo Vlad, îmi place vocabularul tău 😎
Bun subiectul si bine abordat!
Salut. Legat de partea cu franatul in timp ce masina este in viteza, pot sa subscriu la ce spune Vlad. Si Octavia 3 a mea iti tot notifica ECO TIPS-uri in bord, legat de ceea ce greseam. Spre exemplu, imi spunea sa nu scot masina din viteze pana pana cand turatia nu scade de 1200RPM, desi, eu venit doar de pe masini cu motor diesel, eram foarte obisnuit sa incetinesc masina din frana de motor. (nu vreti sa stiti cum e sa ramai cu masina fara frana... am patit eu la un logan 1 dci. Am plecat de la serviciu si la a treia frana pusa, s-a dus pedala la fund, fara niciun feedback din partea ei. noroc ca doar ce imi reglasem frana de mana si ca frana de motor la dci este mai mult decat decenta. Am mers asa, vreo 4 km, pana la primul service. Constatarea service-ului a fost un piston de frana de pe spate spart destul de rau.)
Am pățit și eu la opel cu piston de pe spate, dar din vina unuia din service
Am descoperit acum mai mulți ani un truc pentru a întreține mai bine parbrizul, și anume, la câteva luni dau cu ceară de caroserie, practic fac un polis la parbriz. Murdăria nu se mai lipește ci se ia foarte ușor, iar când plouă, apa practic alunecă și cu câteva ture de ștergătoare parbrizul este foarte curat. Un truc foarte util și ușor.
Pentru chedere, cea mai simplă soluție este folosirea spray-ului de bord. De fiecare dată când fac curat în mașină dau cu spray pe bord care conține silicon și pe chedere. Funcționează f bine iar când gradele sunt cu minus, ușile se deschid normal.
Stii un spray pentru chedere care sa le faca ca noi ?sa fie negre am luat o solutie care zice ca le intretine pro-x dar dupa ce se usuca se vad albe iar
@@FlorinCalisthenics da, sunt spray-uri de silicon, chiar așa scrie pe ele. Are o grămadă de utilități. Dar cum am zis, dacă folosești spray de bord care conține silicon, la fel e foarte bun. Acum, dacă chederele sunt deja uzate și teșite, să nu crezi ca le va înnoi.
Dacă o faci pt prima dată, aplică un strat mai generos, nu va strica nimic, doar că va lăsa o urmă uleioasa pe rama interioară a ușii dar dai cu o cârpă curată și gata.
@@Remus_Mario deci nu se pot face ca noi astea vechi de 15 ani ?
@@FlorinCalisthenics ba da, dacă le schimbi cu unele noi. Glumeam 😁
Dacă sunt foarte uzate, nu mai pot fi remediate.
@@Remus_Mario daca le vopsesc cu spray negru ?
Salut băieți,multumim pt tot,vreau și eu curățare cu ozon la mașină mea,pe cine îmi recomandați în craiova? Cunoașteți firme serioase??
Va saluta trollhattan , ati vrea sa vb si de scule auto , de la ce ar trebui sa avem in masina pana la cele profesionale , gen pret marca.
super tare !!! Multumesc mult
4:35 sau mai interesant, scurt circuit la mecanismul stergatoarelor. Am patit in timpul iernii cand era multa zapada pe parbriz.
Am pățit in urma cu vreo 15 ani să las parcată mașina câteva zile pe marginea drumului. Îngheț, dezgheț, praf iar dimineața când am vrut să iau mașina parbrizul era bocnă. Nu aveam soluție de degivrare așa că am curățat gheața tradițional, cu racleta. Pe moment nu mi-am dat seama ce am făcut, dar am realizat seara când luminile de la faruri reflectau in parbriz că în glob disco. Parbrizul era flenduri, plin de zgârieturi fine. 🤦 De atunci prefer sa întârzii oriunde și nu mai frec parbrizul.
Domnilor, legat de legatul cutiilor, prinderea sticlelor si orice alt zgomot ce vine din portbagaj, trebuie sa va povestesc cum m-am intors de la Buftea intr-o zi de vara. Dupa un parastas dintr-un sat in apropierea orasului Buftea, m-am gasit in situatia de a aduce acasa o gaina vie, pentru ca asa e traditia in acea zona a Romaniei noastre. Asadar, am mers 90 de kilometrii, pana la Oltenita, langa Dunare, cu acea gaina care cotcodocea de fiecare data cand se lovea de portbagaj. Exact cum a spus si Vlad, zgomotele gainei ma exasperau. Ba chiar glumeam cu prietenii mei, spunand ca la cate lovituri a incasat gaina aceea, s-a transformat in pui prajit de la KFC.
Referitor la discurile încinse, și intrarea cu roțile prin beliți prezintă risc de ovalizare a discurilor
Corect
Pot confirma. Am patit exact lucrul ăsta, iar pe perioada de franare, la viteze de peste 60-70 la ora, masina trepida de mama-mama.
Iar jet pe discuri dau și "meseriașii" din spălătorii, nu doar fraierul la jeton.
Si cand ploua ce faci
@@FlorinCalisthenics nu e problema la ploaie pentru ca e un mediu constant umed și rece , nu sunt variatii termice ca de la uscat la umed
Mi-ar placea sa faceti un episod cu tot ce implica un upgrade motor ( 1.4 fsi sau 1.6 la 2.0 ) frane , punte etc ..
Dacă sunt cu a 5-a la 100 km/h la intrare in localitate pot să las să scadă viteza până pe la 60km/h din frână de motor( și turația să scadă până pe la 1200-1300 rpm) sau există riscul de a înfunda egr sau alte nebunii și mai bine scot pe liber și frânez ?
Da-i inferioara treapta a4-a (consumul e spre 0) si ulterior mentii gazul nu sub 1800 rpm sau daca e subturata inca o retrogradare in treapta a 3-a. Acum depinde de cutie, de motorizare a masinii in privinta rpm la o anumita viteza. La un diesel intre 1700-3500, 3700 rpm. Mentinerea sau atingerea frecventa peste 3700-4000rpm e daunatoare motorului diesel. Pt. EGR si toate cele cand si cand accelereaza spre 4000 rpm, ulterior o lasi sa decelereze in frana de motor pana la 2500rpm, ulterior accelerezi (talpa) pana la 3500rpm, o lasi sa decelere pana la 2000rpm si din nou scurt pana la 3000rpm...ulterior cauta sa mergi, sa mentii (exploatezi) in plaja de turatie 1800-2500rpm. Evita sa bagi piciorul in ea cand ai turatia de 1600rpm, da-i inferiora.
Si la vw iti apare sfat in bord “scoateti pe liber sub 1500rotatii pentru a merge econom” ,ceva gen.Pe aplicatia we connect go de la vw iti mai sugereaza si sa accelerezi liniar,nu sa o bruschezi,tot pentru consum,eficienta si sa franezi din timp treptat,sa intuiesti lucrul asta.
24:30 sa nu uitam nucul, care din ce stiu frunzele lui scurg un lichid numit iod (asa am inteles ca se numeste) si pateaza vopseaua.
Am avut masina pictata efectiv cu acea rasina de la copacul respectiv,un an de zile nu s a putut curata,la un mom dat am dat cu Pronto si am curatat cu un card de plastic.
Legat de inghetul masinii, am o intamplare putin haioasa, reala dar a functionat: la prima masina, dupa un timp a inceput sa faca figuri deschiderea centralizata de la telecomanda si deschideam masina folosind cheia fizica din telecomanda...a venit iarna si la prima zapada am fost la sanie...am ajuns acolo si a fost ok, am incuiat maisina...seara cand sa deschid masina, a fost inghetat butucul in interior...m-am pisat pe butuc, doar sunt roman descurcaret.
😂😂😂👍
😄😄😄 prietene te inteleg complet. Aveam o Dacie 1310 ,mi-a inghetat bușonul ,trebuia musai sa pun benzina. Tipul de la benzinarie rîde si îmi spune"pi..-te pe el"(pe buson).M-am mirat,am ris si am făcut-o. A MERS !!!
Urina este benefica uneori 😂😂😂
Acelasi efect l-ai fi obtinut daca incalzeai partea metalica a cheii cu o bricheta , dupa care o bagai in broasca.Poate nu mergea de la prima incalzire, dar de la a doua sau a treia sigur se dezgheta ....
@@catalinmintici4934 nu aveam bricheta, nu fumez.
Mulțumim de sfaturi băieți ! 😉
Bv un content super doi oameni profiiiiiiii...
Am si eu o intrebare ,nu sunt sigur ,parerea mea este ca nu ar afecta ambreiajul deoarece nu intra in alta viteza , intrebarea mea este ca daca dau maneta pe liber fara sa apas ambreiajul il afecteaza cu ceva ?
Am luat in calcul cel putin o data toate cele mentionate de Vlad. Pana acum credeam ca sunt nebun. Acum o sa arat video si nevestemii, sa inteleaga despre ce vorbeam. :)
Si eu am patit la fel. Ca sunt obsesiv compulsiv sau cum frast imi spune. Te inteleg :))))
💪💪❤ super tari sunteți
Pentru a evita înghețul chederelor si al broastelor eu folosesc la chedere silicon de bord mai de soi iar la broaste antigel diluat 1:1 si o seringa, bag prin toate orificiile Contra uzurii scaunelor recomand huse iar la volan tot asa, o husa buna din piele nu e o avere, tine lejer 4-5 ani
Salutare baieti. Ce recomandati pentru ingrijirea unei masini cu bandouri laterale? Mentionez ca bandourile sunt prinse de tabla si nu sunt cumva in continuitatea masinii. Ma refer la un Sandero Stepway. Vad de asemenea ca din cauza faptului ca nu sunt lipite fest de tabla se pot strecura diverse acolo. Ar trebui sa le desurubez/demontez de acolo periodic si sa curat tabla? De asemenea, bandourile se zgarie. Ce recomandati si pentru bandoul propriu-zis?
Salut,recomandarea mea este sa nu umbli la ele.Este posibil apoi să-ți apara rugina in zona șuruburilor de prindere.Cel puțin la mine asta s-a întâmplat.Probabil in timpul demontării/montării s-a zgâriat vopseaua și apoi a apărut rugina.
@@danvladu Problema e ca Dacia nu a avut inspiratia/ bunul simt sa mai puna o banda adeziva intre buza bandoului si tabla ca sa stea bandoul bine lipit. De aceea si intrebarea si ingrijorarea mea pe viitor
Salut, Vlad! Recomanzi folosirea de aditivi pentru motor gen Metabond, Ceratec? La masini de peste 200k km. Mersi!
Nu știu dacă ajuta cu ceva, doar alea pentru injectoare diesel, in scop de curățare par ok
Folosește cu încredere. Folosesc Ceratec de 100.000 km pe o benzinara și când am schimbat uleiul după 30.000 km ,avea încă proprietăți de ungere f bune și uleiul nu era încă negru. Recomand!
la franarea de motor in oras pe plat... transmisia e mai scumpa decat discurile/placutele de frana ;)
Al unsprezecelea obicei care îți strica mașina este de a nu curăța găinațul de pasăre cazut pe caroseria mașinii.
Este suficient să îl lași câteva zile si vei observa ca in acel loc apare o mătuire a lacului,datorită acidității compoziției găinațului.
Daca tot s-a discutat de protectia ceramica, cat de "fake" e ceara de la spalatoriile cu jetoane ?
100%
Eu am pățit sa am nisip pe ștergătoare și am reușit sa îmi zgâriu parbrizul binișor de atunci am învățat lecția...
prea mare contrastul de skill dintre voi..
Dacă bag în rezervor 2 litri de benzină la un plin de motorină curăță injectoarele?!
Eu am cea mai mare grija de ... masina mea care este cea mai buna masina din copacul cu masini ... daaaa ... ca ca ea alta nu se mai eczista ...
Ultima data cand am spalat atelajul la o spalatorie a fost in ... 17 ianuarie 2020!!! Si nici n-am de gand sa o mai spal, pana cand ii vine randul sa plece la remat ...
Buna ziua tuturor!
Ce știți despre cutia de viteze DSG 7 trepte de pe vw golf 6 1.6 diesel
-mentenanță
-cum aș putea să o folosesc cât mai corect
Sa auzi zgomotul scaunului DREAPTA unui logan timp de 8 ore care scartaie, cand pui mana pe el este silentios
Intotdeauna iei pe cineva la ocazie...ca sa nu mai scartaie
Acum ma uitam la filme cu pusti din Russia si R. Moldova care isi dau foc la masina pe camp :)))
Daca s-ar putea sa-l lasati numai pe Vlad sa vorbeasca... :))
nu se duce stratul de grafit daca stergi lama stergatorului?
In timp da, unii le mai dau cu wd40 doar că ala topeste cauciucul
Daca vrei să păstrezi ștergatoarele cat mai mult timp recomand un tratament hidrofob pentru parbriz. Nu numai că apa sta altfel pe el dar face parbrizul mult mai fin la atingere iar murdăria pur și simplu nu mai adera pe el. Recomand ProX sau orice tratament gen liquid glass.
Celorectare, să nu fie cu supărare:
Exemplul cu mașina ținută din ambreiaj este de fapt în rampă și nu în pantă, pantă=vale.
Cosmin, de ce nu mai faci detailing auto?
iau o pauza de la inghitit solutii chimice. Vorbesc serios, cei care fac detailing trebuie sa se gandeasca mai mult la cat de daunator poate fi pe viitor sa lucrezi zilnic cu solutii chimice
@@AtelieruldeDetailing Tocmai din cauza asta te intrebam, si mie imi place sa fac detailing, dar doar ca hobby (masina mea, ale prietenilor) si eram curios care e motivul. Ma gandeam initial ca probabil din lipsa de timp, din cauza canalului.
@@raduanca4689 este si asta un motiv, dar cel mai important a fost sanatatea. Inca nu m-am hotarat definitiv, imi place meseria asta si am muncit mult pana sa ajung sa am clienti si sa fiu apreciat. Poate o sa mai iau cateva masini pe luna, momentan astept pana ce se face mai cald afara si o sa iau o decizie atunci
@@AtelieruldeDetailing Am inteles, sanatatea e pe primul loc. Spor la filmat!
Ce trebuie facut pt curatarea scurgerilor? Unde se curata acestea? La service, la detailing?
Sarma de trombon e buna pt decapotabile, poti folosi o sarma de umeraș de curatatorie, doar sa nu fie ascuțit la capat sa nu zgarie sau sa înțepe vreo conducta de plastic
nu parcați masina sub nuc
❤❤❤❤
Eu sterg saptamanal,iarna, toate chederele cu o carpa inmuiata in antigel pur.Si lubrefiaza chederele si nici nu vor ingheta .
se zice ca antigelul distruge chederele cixa nu e recomandat
@@savurazvan7854 de peste 20 de ani ung chederele cu antigel. La una din mașini, care a stat la mine mai mult, după 9 ani chederele arătau perfect...
@@catalinmintici4934 sal..mc ptr raspuns ..o sa incerc si eu .pana acum am evitat sa fac asta desi bunicu a zis ca este ok da toti mi-au zis ca nu e indicat ca antigelul distruge cauciucul.
Daca pun O-ZONE la casetofon din cand in cand oare e bine ??? 😅😅😅
Doar glumesc. 🤣
Si eu la o-zone-ul ala m-am gandit cand a zis de tratament cu ozon, dar nu am vrut sa glumesc de unul singur...
Ai casetofon?
Eu am evoluat la radio-CD 😂😂😂
@@poldaniel3574 inca nu dar sper sa imi pun ceva retro. Daca s-ar putea as pune un mini magnetofon 😅😅
@@armandharaidun7637 pace buna...tu vrei muzica in alb-negru 😂😂😂
Legat de statul sub copaci si gainat - exista prelatele auto, care cred ca sunt si ele o solutie, pana la urma.
Da, iar a doua zi iti gasesti prelata pe o alta masina 😂😂
Problema cu prelata e ca dimineața mustește de pișat de pisica si n.ai cum sa o pui asa in portbagaj :))
@@vladdutz20 cinstit si asta :))
Toate ca toate.. dar voi ati uitat de promisiunea pe care ati facut-o acum ceva timp... cu 100k de abonati.. MIHAI si COSMIN:)))
0:20 o intrebare: Acolo esti la birou sau acasa?
Are biroul acasa.
Si eu urasc sa aud zgomote aiurea :)))
Ce faci cand toata masina scartaie ca e ieftina
🤣🤣
Salut.
Iaso Dorinakis ✌️
@@Remus_Mario Iasu,te kanis?
@@dorinchelcea3241 alles mișto ✌️
⭐⭐⭐⭐⭐
Dacă dai cu cola. Va fi lipicios. Ca și antigelul😅😅😅
Sa o lasam in garaj🤣🤣🤣🤣
👍👍👍
💣💣💯💢👍Fain
Parbriz schimbat inseamna ca masina a fost lovita puternic in fata... mi s-a reprosat cand am vrut sa o vand. Ce mai puteam sa spun....
Da, lovita puternic de o pietricica :))
Să-i fi spus cumpărătorului că este paralel la noțiuni auto. După logica asta, dacă bara din față e zgariată, înseamnă că s-a schimbat motorul.
Dar ce nu se întâmplă că copilul vecinului să se joace cu pietre???
Mie mi-a sărit odată o piatră pe autostradă de la mașină din față și mi l-a crăpat 10 cm...
De ce frate, nu mai exista pietre pe sosea Sau pur si simplu se zgarie de la praf si noroi, mai ales pe vreme umeda, zici ca dai cu smirghelul, indifetent de stergatoare
Vlade, in alea 2 kg de pamant iti dai deama cate legume cultivai direct in mers...deschideai geamul pe autostrada luai porodica si ardeiu si le mancai...
Am.gasit la mazda planta încolțită:))
Ce legume facea?
Da și începeți să aberați,
6 pauze de publicitate în 30 minute.... e caM mult
Nu merge fără, că altfel nu ne putem susține. Eu am renunțat la jobul din corporatie pentru Atelier
@@vladdutz20 nu ti-a mai placut la patroni in slapi si veste, ha? 😂😂😂
Bai băiatule, Bucureștiul n-a fost plantat cu arbori pentru a-ti proteja tie masina. Dacă o consideri mai importanta decât un arbore bag-o in casa.
nu zicea de toti copacii, despre plopi era vorba. Lasa aroganta
N.am zis ca pomii sunt umbrare pt masini, ci doar ca habarnistii care se ocupa de planul urbanistic au plantat niste copaci inutili care fac mizerie, cum ar fi Duzii
@@vladdutz20 Micsule, duzii sunt buni ca fac dude bune de mancat
Credeți ca va pricepeți voi mai bine?
@@radujinga4831 eu nu as pune nuci sau plopi sau pomii ăștia cu frunze nasoale care lasa pe jos o ceara care distruge masinile si da batai de cap echipelor de la administratia publica.
Nu inteleg de ce te.ai aprins asa, sa te vad vara cum speli mizeria aia de pe talpile adidasilor si de pe masina.
Mai lasa tonul ala de zeu arian