Πόσο ωραία αυτά τα βίντεο αφιερωμένα στους 'δεύτερους ' ηθοποιούς που έπαιξαν σε πάρα πολλές ταινίες. Είναι αυτές οι φατσουλες που όλοι τους ξέρουμε χωρίς όμως,δυστυχώς,να γνωρίζουμε τα ονόματα τους ..
Να εισαι καλα Ανδρονικε. Μαζι με αυτους τους ανθρωπους μεγαλωσαμε και δεν ξερουμε το ονομα του. Μου αρεσε παντα οταν τον εβλεπα. Τωρα ξερω πως τον λενε. Ευχαριστω.
Αλλο ένα ωραίο αφιέρωμα, μπράβο για την προσπάθεια. Επειδή έτυχε να τον γνωρίσω προσωπικά το 1977-1982 περίπου θέλω να εισφέρω ότι εγω τον γνώρισα σαν Κώστα χωρίς να γνωρίζω αν είχε δύο ονόματα ή δεν ήθελε να τον ενοχλούν. Για πάνω από 4-5 χρόνια παραθέριζε εντός αττικής σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο κάθε καλοκαίρι νοικιάζοντας μάλιστα πάντα το ίδιο. Αξιοπρεπής με την χαρακτηριστική φωνή του και κύριος, πάντα μόνος ( σαν να μην ήταν παντρεμένος).
Είναι μία ανεξήγητη αγάπη για τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο που μας δένει με όλους αυτούς τους ανθρώπους ίσως είμαστε και εμείς οι ίδιοι σέ διαφορετικές περιόδους της ζωής.... Συγχαρητήρια!!!!!!!!
Πολυ ομορφο το αφιερωμα σε εναν αγαπημενο ηθοποιο που αν και επαιξε μικρους ρολους ξεχωρισε με το ταλεντο του.δεν το πιστευω οτι γυρισαν τεν τεν στο κεντρο της αθηνας και με ελληνες ηθοποιους.καλες γιορτες να περασουμε με υγεια και χαρα.
Καλησπέρα και καλό γιορτινό μήνα με υγεία και ευημερία! Άλλο ένα πρόσωπο που έμεινε μέσα από τις αξέχαστες ταινίες! Κάθε φορά είναι σαν να ταξιδεύουμε μαζί στο τρένο που έχεις πίσω και γινόμαστε συνοδοιπόροι στο παρελθόν με υπέροχη ξενάγηση! Και θα σας λύσω και την απορία, που έλεγε σαν ταξιτζής στην Αλίκη ότι είναι παντρεμένος, επειδή ο πατέρας μου ήταν ταξιτζής της παλιάς Αθήνας και μου το έχει εξηγήσει, επειδή οι ταξιτζήδες πολλές φορές σχολάγανε περασμένες ώρες κοιμόντουσαν μέσα στο ταξί για να μην ενοχλήσουν την οικογένεια. Καλή συνέχεια!!
ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΝΑ , αγαπημενη ταινια την εχω δει πιο παλια στην TV και πριν κανα χρονο στο ΔΙαδικτυο. Νομιζω παιζει και ο Λυκουργος Καλλεργης, το τονιζω γιατι δεν σε ακουσα (νομιζω) να το αναφερεις. Κατρακης κορυφαιος ελληνας για μενα ηθοποιος και ο Φυσσουν δυνατος. Συνεχθστε τα ωραια βιντεακια σας, μου αρεσουν πολυ.
Ευχαριστούμε πολυ για το υπέροχο βιντεο άλλη μια φορά! Στους Ασσους των Γηπεδων είμαι σχεδον σίγουρος ότι βλέπουμε τον Μιχάλη Κακογιάννη. Κάπου διάβασα ότι εκείνος είχε αρχικά ξεκινήσει να σκηνοθετεί την ταινία και συνεργάστηκε με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη που έγραψε το σενάριο, αλλά τελικά την ταινία την γύρισε ο Γεωργιάδης που οι μετέπειτα κριτικές τον ανέφεραν ως τον βοηθό σκηνοθέτη του Κακογιάννη που ολοκληρωσε την ταινία.
Αλλο ενα Υπεροχο βιντεο αλλο ενα υπεροχο μαθημα για εναν και τα σχολια σας υπεροχα Ενα υπεροχο αφιεωρωμα στον Θεωδορο Κεφαλοπουλο που τον εχουμε δει σε πολους ρολους οι σε διαφορα επαγγελματα οι αγαπημενοι μου ειναι σε ταβερνιαρη ,καρβουνιαρη ,μαναβη
Ταβερνιάρης..μαγαζάτορας....μια πολύ χαρακτηριστική φιγούρα στις ταινίες που αγαπάμε! Επισης τον βρίσκουμε το 1961 στο "Αλίμονο στους νέους" να κάνει ένα πέρασμα στην αρχή της ταινίας και να λιγουρεύεται τα ψητά που ετοιμάζονται για την Ανάσταση! Ευχαριστούμε για το αφιέρωμα σε έναν αγαπημένο ηθοποιό!❤🙏🙏
Από εκεί που έμπαινα κι είχες πάρει 20 views, τώρα έχεις 500+ σε λίγη ώρα! Με τον καιρό αρχίζει ο κόσμος ν’ ανακαλύπτει τις υπέροχες δημοσιεύσεις σου! 😀 Η προσπάθεια να σε ανεβάσουμε πάει καλά! 💪🏻 Ίσως η πιο αστεία σκηνή που έχει παίξει είναι εκείνη με το πεπόνι! 😅
Με σεβασμό κύριε Σπύρο δεν είναι τιμητικό να λέμε πως η προσπάθεια να σε ανεβάσουμε πάει καλά, ίσως δεν διατύπωνετε σωστά την αγάπη σάς, δεν ήθελα επουδενί να σας προσβαλω
@@christheodoridis6953Νομίζω πως μόνο καλό ακούγεται σε έναν δημιουργό το ότι οι κάπως παλαιότεροι ακόλουθοι ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στην παρότρυνση να…μεγαλώσουμε το κανάλι! Χαίρομαι βαθιά που η υπέροχη δουλειά του Ανδρόνικου φτάνει σε όλο και περισσότερα σπίτια!
Αγαπητέ φίλε Ανδρόνικε σε ευχαριστούμε που γράφεις δύο αράδες για τους αγαπημένους μας συγγενείς, γιατί συγγενείς είναι στην πραγματικότητα. Ως μεγαλύτερος πάντως θυμάμαι να πέφτει ΠΟΛΥ κυνήγι για μια σχισμένη τσόχα...😉
Πολύ καλό το αφιέρωμα σε έναν εργάτη της τέχνης! Άσχετο με το βίντεο είδα πρόσφατα στην τηλεόραση την ταινία Τέντυ μπόυ αγάπη μου! Δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν μου άρεσε το τέλος αυτής της ταινίας! Για μένα έπρεπε ο Νικήτας Πλατής έπρεπε να παντρευτεί! Γιατί αυτός δεν έχει ψυχή??? Καλη συνέχεια και περιμένουμε το επόμενο βίντεο 👏👏👏
Και πάλι συγχαρητήρια!!!και βέβαια είναι ο Μιχάλης Κακογιάννης. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αγαπούν αυτή την Ελλάδα που δεν υπάρχει πια...ευχαριστούμε!❤
Ίσως είναι και ο μοναδικός ηθοποιός που το 1924 έπαιξε στο θεατρικό έργο " Φιντανακι " του πατέρα , Παντελή Χορν και το 1958 επαιξε και στο " Μια ζωή την έχουμε ", με τον γιο , Δημήτρη Χορν . Ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ για ακόμα ένα " μάθημα Ιστορίας " ....
Συγχαρητήρια Ανδρόνικε για την νέα σου δουλειά σχετικά με τον τυπιστα ηθοποιό Θοδωρο Κεφαλόπουλο ένα θαυμάσιο ηθοποιό των ανα την επικράτεια μπουλουκιων και δεύτερο-τρίτο στη διανομή των μικρών ρόλων του αθάνατου παλιού ελληνικού Κινηματογράφου. Με αφορμή την αναφορά σου στον Θοδωρο Κεφαλόπουλο, αξίζει να αναφέρουμε μερικούς ακόμη τυπίστες ηθοποιούς, που ήταν πάνω-κάτω στην ηλικία του, όπως ο Ράλλης Αγγελίδης, ο Γιώργος Γρηγορίου, ο Ερρίκος Κονταρινης, ο Κώστας Μπαλαδήμας, ο Σταύρος Ιατρίδης, ο Γιάννης Σπαρίδης, Γιάννης Φύριος, ο Γιάννης Χειμωνιδης, ο Άρης Μαλλιαγρός, ο Γιώργος Νεζος, καθώς και άλλοι νεότεροι. Περιμένουμε τα ωραία σου βίντεο για όλους αυτούς που θαυμάσαμε μέσα από την αξέχαστη μεγάλη οθόνη μέσα στις ζεστές αίθουσες, αλλά και τα θερινά σινεμά.
Πολύ ωραία και αυτά τα βίντεο με τους ηθοποιούς των μικρών αλλά σπουδαίων ρόλων !! Για τον συγκεκριμένο θα αναφέρω και τη παρουσία του στο «έγκλημα στο Κωλονακι» του 1959 όπου κάνει τον μαγαζάτορα και μάλιστα μιλάει αρκετά όταν απαντάει σε ερωτήσεις των αστυνομικών.
Πρωτιά Ανδρόνικε! Δεν έχω ξαναδεί όχι αφιέρωμα αλλά έστω μια μικρή αναφορά στον ηθοποιό αυτό! Εύγε! Εγώ τον απολαμβάνω ως καρβουνιάρη στην Λατέρνα..😂😂 Πάντα περιμένω την σκηνή όπου ο καρβουνιασμένος -κατάμαυρος λέει γελαστός στην κύρια Καίτη ότι τα βλέπει όλα μαύρα😂😂 Το φόντο απολαυστικό! Ευχαριστούμε 🌷
Πολύ ωραίο βίντεο θα ήθελα αν μπορούσες να έκανες ένα βίντεο για την ηθοποιό Ζέτα Αποστόλου μια πολύ χαρισματική και πανέμορφη ηθοποιό αδικημένη εκείνη την εποχή με απίστευτο υποκριτικό ταλέντο σε ρόλους κακίας και ελαφριών ηθών κλισέ για την εποχή αν ήταν στο εξωτερικό θα μιλάγαμε πιο διθυραμβικά τώρα αλλά ας οψετε τα ήθη και τα κλισέ της εποχής που ήθελαν κλάμα και νιανιαρίσματα χωρίς ίχνος ηθοποιίας πάνω τους! Ξέρω πως συμμετείχε σε μια Γαλλική ταινία και είχε εισπράξει πολύ καλά σχόλια!!!Ευχαριστώ πολύ είτε το παραθέσετε το βίντεο είτε όχι!!!
@@giadikiaroglou ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΝΑΣΑΡΚΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!
Επίσης κατά το imdb στο "Οι Άσσοι Των Γηπέδων".. εμφανίζονται οι Νίκος Τσιφόρος Γιώργος Τζαβέλας και ο Μιχάλης Κακογιάννης.. Οπότε αυτός πρέπει να'ναι..
Αν δεν είναι ο Κακογιάννης, του μοιάζει εξαιρετικά. Ο Σταρένιος πείθει για Γάλλος. Άραγε να γνώριζε πράγματι γαλλικά ; Υπέροχο και το αφιέρωμα για τον Θ. Κεφαλόπουλο.
Καλημέρα! Άλλο ένα σημαντικό βίντεο για "δεύτερους" ηθοποιούς, μπράβο! Τον Κεφαλόπουλο τον έχω εντοπίσει σε 67 ταινίες, με πρώτη το Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) έως το 1970. Η γυναίκα του, Σοφία Κεφαλοπούλου, συμμετείχε σε 6 ταινίες (1957-1963). Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΣΕΗ.
Ευχαριστούμε για όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Επί τη ευκαιρία επειδή αναφέρθηκε η πρώτη σκηνή της Σωφερινας όπου ο Κεφαλόπουλος δε χωρούσε να βγεί απ'το αυτοκίνητο μήπως ξέρουμε ποιο σημείο στην Αθήνα είναι εκεί
Ευχαριστούμε πολύ!! Θα ήθελα να ζητήσω και μια έρευνα για τον "κύριο Μπαρδακα" από την χαρτοπαίχτρα και παρολίγον πεθερό του Βουτσά στο ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο. Δεν υπάρχει το όνομά του στο διαδίκτυο....
Πέθανε τον Νοέμβριο του 1987 παντελώς ξεχασμένος από τον Τύπο της τότε εποχής..Έχω ψάξει όλες τις εφημερίδες του Νοεμβρίου του 1987 δεν έχει γραφτεί το παραμικρό..Με εξαίρεση ένα μονοστηλο στο Έθνος του Αρτέμη Μάτσα που αναφερε ότι έφυγαν αυτόν τον μήνα ξεχασμένοι οι ηθοποιοί Νίκος Πασχαλίδης Ο Κεφαλόπουλος και ο Γιάννης Ζησιμοπούλος...Άγνωστο οπότε αν είχε παιδιά και ο τόπος ταφής του..
Θυμάμαι πως όταν "Οι Άσσοι των Γηπέδων" ανακαλύφθηκε ξανά το 1998 ο Βασίλης Γεωργιάδης είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι η ταινία θεωρούνταν χαμένη γιατί κάποιος είχε αρχειοθετήσει την κόπια της με τον τίτλο "Οι Άσσοι της Τράκας".
Ανδρόνικε πολύ ενδιαφέρον έχει και η σταδιοδρομία του Άρη Μαλιαγρού. Ο Άρης Μαλλιαγρός έμεινε γνωστός από τον κινηματογράφο στους νεότερους, ως ο κύριος με το μονοκλ αφού ειδικεύτηκε σε ρόλους αριστοκράτη. Γεννημένος στην Κεφαλλονιά το 1895, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1914 με το θίασο του Νίκου Πλέσσα. Ασχολήθηκε με το μουσικό θέατρο στο οποίο και σταδιοδρόμησε έως το 1932, το 1916 συνεργάστηκε με το θίασο οπερέτας Κονταράτου, όπου έπαιξε στα έργα "Ξιφιρ Φαλερ" και "Χριστινάκι" , από το 1918 μέχρι το 1920 , εμφανίστηκε ως τενόρος στις όπερες "Μαντάμ Μπατερφλάι" του Πουτσίνι , "Άιντα" και "Τραβιάτα" του Βέρντι ,ε τον θίασο Κυπαρίσση, το 1920 εμφανίζεται στην Λυρική Σκηνή στις οπερέτες "Βαφτιστικός" του Σακελλαρίδη και "Θέλω να δω τον Πάπα" . Το 1932 προσελήφθη στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινε μέχρι το 1950 και εμφανίζεται σε έργα πρόζας , μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στα έργα : "Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, "Ιβάν ο τρομερός" του Τολστόι, "Οι Γάμοι του Φίγκαρο" του Μπωμαρσαι, "Ο Βασιλικός" του Μάτεση, "Ο Άνθρωπος του Διαβόλου" του Σω, "Επιθεωρητής" του Γκόγκολ, "Κουρέας της Σεβίλλης" του Μπωμαρσαι, "Πριν το ηλιοβασίλεμα" του Χάουπτμαν, "Πανουργίες του Σκαπεν" του Μολιέρου, "Ζακυνθινή Σερενάτα" του Διονυσίου Ρώμα, "Παπαφλέσσας" του Σπύρου Μελά, ""Αρραβωνιάσματα" του Μπόγρη, "Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι", "Τρικυμία", "Άμλετ" και "Έμπορο της Βενετίας" του Σαίξπηρ και άλλα , ενώ την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε και κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 1950 ακολουθεί το Δημήτρη Ροντήρη με τον θίασο της Ελληνικής Σκηνής που παρουσιάζουν το έργο "Πειρασμός" του Ξενόπουλου. Από το 1951 επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1975, όπου μεταξύ άλλων θα εμφανιστεί στα έργα : "Αχαρνής" και "Πλούτος" του Αριστοφάνη, "Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας" του Ντυρρενμαντ, "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, "Βασιλικός" του Αντωνίου Μάτεση, "Οι Αντιζηλοι" του Σερντον, "Εύθυμες κυράδες του Ουινζορ" του Σαίξπηρ, "Φάουστ" του Γκαίτε, "Κυμβελίνος" του Σαίξπηρ, "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, "Έξι πρόσωπα ζητούν Συγγραφέα" και "Η Ηδονή της Τιμιότητας" του Πιραντέλο, "Ρήγας Φεραίος" του Σπύρου Μελά, "Η Τρελή του Σαγιο" του Ζιρωντου, "Μπέκετ" του Ανούιγ, "Ο Μισάνθρωπος" του Μολιέρου, "Το Ζαμπελακι" του Ρώμα, "Ο Θάνατος του Δαντον" του Μπύχνερ, ενώ η τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1975 στο έργο του Άλφρεντ Ζαρυ "Ο Βασιλιάς Ουμπου". Υπήρξε επίσης από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1917 στην ταινία του Δήμου Βρατσάνου "Ο Ανηφόρος του Γολγοθά" καθώς και στην ταινία του Δημήτρη Γαζιάδη "Φιλίσε με Μαρίτσα" το 1930, μετά από διακοπή της κινηματογραφικής του δραστηριότητας, επανήλθε το 1961 στο έργο "Ενώ σφύριζε το τραίνο" ενώ ακολούθησαν τα έργα:"Οι 900 της Μαρίνας" (1961) "Ζητώ η τρέλα" (1962), "Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος" (1962), "Τρίτη και 13" (1963), "Αν εχεις τύχη" (1964), "Η Βίλα των Οργίων" (1964), "Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης" (1964), "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" (1965), "Ο Ουρανοκατέβατος" (1965), "Διπλοπενιες" (1966), "Η Γυναίκα μου τρελάθηκε" (1966), "Ντάμα Σπαθί" (1966), "Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ (1966), "Κάτι κουρασμένα παλικάρια" (1967), "Οι Θαλάσσιες οι χάντρες" (1967), "Επιχείρησις Απόλλων" (1968), "Επαναστάτης ποπολάρος" (1971), "Η Αλίκη Δικτάτωρ" (1972) και "Η Ρενα είναι Οφ-σαιντ" (1972) που υπήρξε και η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση. Το 1976 έκανε την μοναδική τηλεοπτική του εμφάνιση στο σίριαλ "Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια". Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών το 1917 με αριθμό μητρώου 9. Η πολιτεία τον τίμησε με το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος για την προσφορά του στο θέατρο. Έφυγε από τη Ζωή στις 18 Δεκεμβρίου του 1984 σε ηλικία 89 ετών
ο Αντώνης Παπαδόπουλος ειχε κανει πολύ μπουλουκι. Ο Αγγελόπουλος ειχε πει ότι τον χρησιμοποίησε ως σύμβουλο για το Θίασο. Κρίμα που δεν έγραψε κάποιο βιβλίο.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε και ένα βίντεο για την Ανθή Γούναρη την μητέρα του Μιθριδάτη που βρίσκεται εν ζωή, μου ήρθε στο μυαλό κατευθείαν από την αναφορά στην ταινία "ένας αφραγκος Ωνάσης"καθώς είναι η απρόσεκτη νοσοκόμα με την τσίχλα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
@@ΖαχαριαςΜαυρογεωργης-φ2ρ Είχε πάλι το ρόλο του ταβερνιάρη προς το τέλος της ταινίας όταν ο Νικολινάκος σκοτώνει τον Νάσο Κερδράκα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Καλές γιορτές.
Καλησπέρα Ανδρόνικε. Πολύ αγαπητή φυσιογνωμία. Η σύζυγός του ήταν , αν δεν κάνω λάθος, η Πασχαλίδου. Αχ, αυτό με τους 2ους& 3ους ρόλους..... Δεν λένε ο κάθε κατεργάρης στο μπάγκο του; Σε αυτόν τον άνθρωπο κολλούσε καλύτερα η καθημερινότητα. Να είσαι καλά και με υγεία
Συμπαθέστατος ηθοποιός!!! Ωραίο αφιέρωμα!!! Να είσαι καλά Ανδρόνικε!!! Ευχαριστούμε!!!
Καλό μήνα και καλά Χριστούγεννα να έχεις!!!
Πόσο ωραία αυτά τα βίντεο αφιερωμένα στους 'δεύτερους ' ηθοποιούς που έπαιξαν σε πάρα πολλές ταινίες. Είναι αυτές οι φατσουλες που όλοι τους ξέρουμε χωρίς όμως,δυστυχώς,να γνωρίζουμε τα ονόματα τους ..
Πολύ ωραίο αφιέρωμα. Στην καφετζού 1956 τον συναντάμε σαν... μαχαραγιά στο αποκριάτικο πάρτι.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός ο άνθρωπος υπηρέτησε την τέχνη σχεδόν μέχρι τα ογδόντα του. Μπράβο του!
Την καλησπέρα μας!
Μπράβο που ασχολείσαι με τους ανθρώπους που πεθαναν
Μα που τα ξετρυπώνετε όλα αυτά... Εξαιρετικό.
Να εισαι καλα Ανδρονικε. Μαζι με αυτους τους ανθρωπους μεγαλωσαμε και δεν ξερουμε το ονομα του. Μου αρεσε παντα οταν τον εβλεπα. Τωρα ξερω πως τον λενε. Ευχαριστω.
- το πεπόνι είναι κλειστό πράμα! Ξέρεις τι έχει μέσα ; 😂😂😂
Ευχαριστούμε θερμά !
Συγχαρητήρια ❤❤
Καλό Μήνα Ανδρονικε ❤ Ωραιο Αφιερωμα στον Εξαιρετικο Ηθοποιο Θεόδωρο Κεφαλοπουλο Να εισαι καλα ❤ ΜΠΡΑΒΟ ❤❤
Μπράβο Ανδρόνικε για το αφιέρωμα σου για αυτόν τον συμπαθεστατο ηθοποιό.
Αλλο ένα ωραίο αφιέρωμα, μπράβο για την προσπάθεια. Επειδή έτυχε να τον γνωρίσω προσωπικά το 1977-1982 περίπου θέλω να εισφέρω ότι εγω τον γνώρισα σαν Κώστα χωρίς να γνωρίζω αν είχε δύο ονόματα ή δεν ήθελε να τον ενοχλούν. Για πάνω από 4-5 χρόνια παραθέριζε εντός αττικής σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο κάθε καλοκαίρι νοικιάζοντας μάλιστα πάντα το ίδιο. Αξιοπρεπής με την χαρακτηριστική φωνή του και κύριος, πάντα μόνος ( σαν να μην ήταν παντρεμένος).
Ταβερνιαρης ιδανικος....ας ειναι αναπαυμενος.....ευγε Ανδρονικε ....❤
Σε τόσες ταινίες κ με κλειστά μάτια αν ακούσεις τη φωνή του αναγνωρίζεται. Ο κλασικός Έλληνας γείτονας. Συγχαρητήρια!
Με πρόκαναν οι προηγούμενοι.Εγκρίνω και επαυξάνω.
Ευχαριστούμε από καρδιάς.
Είναι μία ανεξήγητη αγάπη για τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο που μας δένει με όλους αυτούς τους ανθρώπους ίσως είμαστε και εμείς οι ίδιοι σέ διαφορετικές περιόδους της ζωής.... Συγχαρητήρια!!!!!!!!
Πολυ ομορφο το αφιερωμα σε εναν αγαπημενο ηθοποιο που αν και επαιξε μικρους ρολους ξεχωρισε με το ταλεντο του.δεν το πιστευω οτι γυρισαν τεν τεν στο κεντρο της αθηνας και με ελληνες ηθοποιους.καλες γιορτες να περασουμε με υγεια και χαρα.
Ωραίο βίντεο, ευχαριστούμε πολύ
Καλησπέρα και καλό γιορτινό μήνα με υγεία και ευημερία! Άλλο ένα πρόσωπο που έμεινε μέσα από τις αξέχαστες ταινίες! Κάθε φορά είναι σαν να ταξιδεύουμε μαζί στο τρένο που έχεις πίσω και γινόμαστε συνοδοιπόροι στο παρελθόν με υπέροχη ξενάγηση! Και θα σας λύσω και την απορία, που έλεγε σαν ταξιτζής στην Αλίκη ότι είναι παντρεμένος, επειδή ο πατέρας μου ήταν ταξιτζής της παλιάς Αθήνας και μου το έχει εξηγήσει, επειδή οι ταξιτζήδες πολλές φορές σχολάγανε περασμένες ώρες κοιμόντουσαν μέσα στο ταξί για να μην ενοχλήσουν την οικογένεια. Καλή συνέχεια!!
ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΝΑ , αγαπημενη ταινια την εχω δει πιο παλια στην TV και πριν κανα χρονο στο ΔΙαδικτυο. Νομιζω παιζει και ο Λυκουργος Καλλεργης, το τονιζω γιατι δεν σε ακουσα (νομιζω) να το αναφερεις. Κατρακης κορυφαιος ελληνας για μενα ηθοποιος και ο Φυσσουν δυνατος. Συνεχθστε τα ωραια βιντεακια σας, μου αρεσουν πολυ.
Φανταστικό ευχαριστούμε καλές γιωρτες❤❤❤
Υπέροχο βίντεο!!!!
Εξαιρετικό βίντεο.
Υπόδειγμα ερευνητικής εργασίας.
Μπράβο!
Να είσαι καλά Ανδρόνικε!
Ευχαριστούμε.
Υπέροχος όπως πάντα.Σ ευχαριστούμε απ την καρδιά μας.
Ευχαριστούμε πολυ για το υπέροχο βιντεο άλλη μια φορά! Στους Ασσους των Γηπεδων είμαι σχεδον σίγουρος ότι βλέπουμε τον Μιχάλη Κακογιάννη. Κάπου διάβασα ότι εκείνος είχε αρχικά ξεκινήσει να σκηνοθετεί την ταινία και συνεργάστηκε με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη που έγραψε το σενάριο, αλλά τελικά την ταινία την γύρισε ο Γεωργιάδης που οι μετέπειτα κριτικές τον ανέφεραν ως τον βοηθό σκηνοθέτη του Κακογιάννη που ολοκληρωσε την ταινία.
Φοβερή δουλειά και δεν το περίμενα μπράβο σου πολύ δυνατό θέμα!
Πολυ ομορφη δουλεια !!! μπραβο σας καλη συνεχεια
συγχαρητηρια γι' αυτη την δουλεια με δευτερο πρωταγωνιστη
Ευχαριστούμε Ανδρόνικε για το όμορφο αφιέρωμα!
Ωραιότατο. Αυτά με τους δευτεραγωνιστές είναι τα αγαπημένα μου. Ποιός θα είναι ο επόμενος; (ψηφίζω Ερρίκο Κονταρίνη)
Κάθε βίντεο είναι ένα ιστορικό θέμα εύγε σας τόν σεβασμό μας από Κεφαλονιά 👋
Αλλο ενα Υπεροχο βιντεο αλλο ενα υπεροχο μαθημα για εναν και τα σχολια σας υπεροχα
Ενα υπεροχο αφιεωρωμα στον Θεωδορο Κεφαλοπουλο που τον εχουμε δει σε πολους ρολους οι σε διαφορα επαγγελματα οι αγαπημενοι μου ειναι σε ταβερνιαρη ,καρβουνιαρη ,μαναβη
Μπράβο για την έρευνα!!!
Ταβερνιάρης..μαγαζάτορας....μια πολύ χαρακτηριστική φιγούρα στις ταινίες που αγαπάμε!
Επισης τον βρίσκουμε το 1961 στο "Αλίμονο στους νέους" να κάνει ένα πέρασμα στην αρχή της ταινίας και να λιγουρεύεται τα ψητά που ετοιμάζονται για την Ανάσταση!
Ευχαριστούμε για το αφιέρωμα σε έναν αγαπημένο ηθοποιό!❤🙏🙏
Οντως!
Από εκεί που έμπαινα κι είχες πάρει 20 views, τώρα έχεις 500+ σε λίγη ώρα! Με τον καιρό αρχίζει ο κόσμος ν’ ανακαλύπτει τις υπέροχες δημοσιεύσεις σου! 😀 Η προσπάθεια να σε ανεβάσουμε πάει καλά! 💪🏻
Ίσως η πιο αστεία σκηνή που έχει παίξει είναι εκείνη με το πεπόνι! 😅
Αγαπητέ μου Σπύρο μήπως θά έπρεπε να είμαστε ταπεινοτεροι στο λόγο μας όσον αφορά το έργο που παρουσιάζει με τόσο κόπο ο κύριος Ανδρόνικος ;;
Αν κατάλαβες τι έγραψα, προσπάθησε να μου εξηγήσεις αυτό που έγραψες! Δεν βγάζει νόημα!
Με σεβασμό κύριε Σπύρο δεν είναι τιμητικό να λέμε πως η προσπάθεια να σε ανεβάσουμε πάει καλά, ίσως δεν διατύπωνετε σωστά την αγάπη σάς, δεν ήθελα επουδενί να σας προσβαλω
@@christheodoridis6953Νομίζω πως μόνο καλό ακούγεται σε έναν δημιουργό το ότι οι κάπως παλαιότεροι ακόλουθοι ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στην παρότρυνση να…μεγαλώσουμε το κανάλι! Χαίρομαι βαθιά που η υπέροχη δουλειά του Ανδρόνικου φτάνει σε όλο και περισσότερα σπίτια!
Από τα πιο ωραία κανάλια στο RUclips ( Ελληνικό RUclips), για να μη πω παγκόσμιο .😊😊😊😊😮
Ευχαριστουμε πολυ!!! Ναστε καλα!! Ηταν συμπαθης δευτερορολιστας, σε αξεχαστους ρολους!!🌹👏👏
Ευχαριστώ για μια φορά ακόμα. Τα στοιχεία είναι ανεκτίμητα μα περισσότερο ανεκτίμητη είναι αυτή η νοσταλγία που γεννά το κάθε αφιέρωμα.
Καλησπέρα φίλε μου ανδρονικε και ή Παναγία μαζί σου και για την οικογένεια σου και ευχαριστούμε για τά βίντεο πού ανεβάζεις
Συγχαρητηρια Κυριε Ανδρονικε μας φτιαχνετε τη διαθεση με τα ωραια βιντεο που ανεβαζετε σας ευχομαι καλες γιορτες κ υγεια .Κειτ απο Ελλαδα
Αγαπητέ φίλε Ανδρόνικε σε ευχαριστούμε που γράφεις δύο αράδες για τους αγαπημένους μας συγγενείς, γιατί συγγενείς είναι στην πραγματικότητα. Ως μεγαλύτερος πάντως θυμάμαι να πέφτει ΠΟΛΥ κυνήγι για μια σχισμένη τσόχα...😉
Εξαιρετικός για μια ακόμα φορα😊😊😊😊😊😊😊. Σ' ευχαριστούμε πολυ❤❤❤❤❤
Εξαιρετικό αφιέρωμα.
Ευχαριστούμε !
Καλησπέρα κύριε Ανδρόνικε. Υπέροχο βίντεο. Μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω 😊
Πολύ καλό το αφιέρωμα σε έναν εργάτη της τέχνης!
Άσχετο με το βίντεο είδα πρόσφατα στην τηλεόραση την ταινία Τέντυ μπόυ αγάπη μου! Δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν μου άρεσε το τέλος αυτής της ταινίας! Για μένα έπρεπε ο Νικήτας Πλατής έπρεπε να παντρευτεί! Γιατί αυτός δεν έχει ψυχή???
Καλη συνέχεια και περιμένουμε το επόμενο βίντεο 👏👏👏
Πολύ ωραίο αφιέρωμα! Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε εσάς και στην οικογένειά σας. Είς τό επανιδείν με νέο βίντεο. Μέχρι τότε να είστε καλά.
Ευχαριστω πολυ Ανδρονικε....
Καταπληκτικο βιντεο...
Εξαιρετικά!!!! Γεια σου Ανδρόνικε!!!!!❤
Και πάλι συγχαρητήρια!!!και βέβαια είναι ο Μιχάλης Κακογιάννης. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αγαπούν αυτή την Ελλάδα που δεν υπάρχει πια...ευχαριστούμε!❤
Ίσως είναι και ο μοναδικός ηθοποιός που το 1924 έπαιξε στο θεατρικό έργο " Φιντανακι " του πατέρα , Παντελή Χορν και το 1958 επαιξε και στο " Μια ζωή την έχουμε ", με τον γιο , Δημήτρη Χορν . Ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ για ακόμα ένα " μάθημα Ιστορίας " ....
αν και την ταινια δεν την εχω δει,θα την τσεκαρω,μπραβο ανδρονικε φοβερο το βιντεο
Σε ποια ταινία αναφέρεσαι;
@@kastalia8812 αναφερομαι στην ταινια που εκανες παρουσιαση στο βιντεο το παιδι και το χρυσομαλλο δερας του 1961,δεν την εχω δει οποτε θα την τσεκαρω
@@kastalia8812 στην ταινια με τον τεν τεν,δεν την εχω δει
Το κανάλι αυτό είναι κινηματογραφικός θησαυρός!😎👍📽🎬
Να εισαι καλα!Σε ευχαριστώ!!
Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε!!!
Γεια σας, γεια σας.😊😮😊😊😊
Συγχαρητήρια Ανδρόνικε για την νέα σου δουλειά σχετικά με τον τυπιστα ηθοποιό Θοδωρο Κεφαλόπουλο ένα θαυμάσιο ηθοποιό των ανα την επικράτεια μπουλουκιων και δεύτερο-τρίτο στη διανομή των μικρών ρόλων του αθάνατου παλιού ελληνικού Κινηματογράφου. Με αφορμή την αναφορά σου στον Θοδωρο Κεφαλόπουλο, αξίζει να αναφέρουμε μερικούς ακόμη τυπίστες ηθοποιούς, που ήταν πάνω-κάτω στην ηλικία του, όπως ο Ράλλης Αγγελίδης, ο Γιώργος Γρηγορίου, ο Ερρίκος Κονταρινης, ο Κώστας Μπαλαδήμας, ο Σταύρος Ιατρίδης, ο Γιάννης Σπαρίδης, Γιάννης Φύριος, ο Γιάννης Χειμωνιδης, ο Άρης Μαλλιαγρός, ο Γιώργος Νεζος, καθώς και άλλοι νεότεροι. Περιμένουμε τα ωραία σου βίντεο για όλους αυτούς που θαυμάσαμε μέσα από την αξέχαστη μεγάλη οθόνη μέσα στις ζεστές αίθουσες, αλλά και τα θερινά σινεμά.
Ο Αρης Μαλιαγρός δεν ήταν τυπίστας. Ηταν σημαντικός ηθοποιός με ρόλους, κυρίως στο Εθνικό θέατρο.
Ένας εξαιρετικός ηθοποιός με καταγωγή από την Κεφαλονιά @@kastalia8812
@@kastalia8812 τον άκουγα που συμμετείχε στο θέατρο της Κυριακής στο ραδιόφωνο. Τοτε που το ραδιόφωνο ηταν Πανεπιστήμιο
@@kastalia8812 Θυμάμαι ο μακαρίτης ο πατέρας μου τον ανέφερε πάντα ως ο άνθρωπος με το μονόκλ.
Πολύ καλός όσο και απαραίτητος στον βαθμό που χρειάζονταν.
Πολύ ωραία και αυτά τα βίντεο με τους ηθοποιούς των μικρών αλλά σπουδαίων ρόλων !! Για τον συγκεκριμένο θα αναφέρω και τη παρουσία του στο «έγκλημα στο Κωλονακι» του 1959 όπου κάνει τον μαγαζάτορα και μάλιστα μιλάει αρκετά όταν απαντάει σε ερωτήσεις των αστυνομικών.
Πρωτιά Ανδρόνικε!
Δεν έχω ξαναδεί όχι αφιέρωμα αλλά έστω μια μικρή αναφορά στον ηθοποιό αυτό!
Εύγε!
Εγώ τον απολαμβάνω ως καρβουνιάρη στην Λατέρνα..😂😂
Πάντα περιμένω την σκηνή όπου ο καρβουνιασμένος -κατάμαυρος λέει γελαστός στην κύρια Καίτη ότι τα βλέπει όλα μαύρα😂😂
Το φόντο απολαυστικό!
Ευχαριστούμε 🌷
Μπράβο φίλε μας μαθενεις πράγματα για τους ανθρώπους του παλιού ελληνικού σινεμά .
Καταπληκτική , ομαδα
Καλησπέρα
Μπραβο σας .
ο χασάπης της κ. Ξ Παπαμήτρου!!!!
Ωραίο αφιέρωμα!!!
Πολύ ωραίο βίντεο θα ήθελα αν μπορούσες να έκανες ένα βίντεο για την ηθοποιό Ζέτα Αποστόλου μια πολύ χαρισματική και πανέμορφη ηθοποιό αδικημένη εκείνη την εποχή με απίστευτο υποκριτικό ταλέντο σε ρόλους κακίας και ελαφριών ηθών κλισέ για την εποχή αν ήταν στο εξωτερικό θα μιλάγαμε πιο διθυραμβικά τώρα αλλά ας οψετε τα ήθη και τα κλισέ της εποχής που ήθελαν κλάμα και νιανιαρίσματα χωρίς ίχνος ηθοποιίας πάνω τους! Ξέρω πως συμμετείχε σε μια Γαλλική ταινία και είχε εισπράξει πολύ καλά σχόλια!!!Ευχαριστώ πολύ είτε το παραθέσετε το βίντεο είτε όχι!!!
Που το είδατε το απίστευτο ταλέντο ; Μια σέξυ νόστιμη με μετριότατατες υποκριτικές δυνατότητες ηθοποιός ήταν...
@@giadikiaroglou ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΝΑΣΑΡΚΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!
Επίσης κατά το imdb στο "Οι Άσσοι Των Γηπέδων".. εμφανίζονται οι Νίκος Τσιφόρος Γιώργος Τζαβέλας και ο Μιχάλης Κακογιάννης.. Οπότε αυτός πρέπει να'ναι..
Βλέπουμε κάποιους ηθοποιούς και δεν γνωρίζουμε τα ονόματα τους, για αυτό υπάρχει ο κύριος Ανδρόνικος... σ' ευχαριστούμε καλή συνέχεια!!
Αν δεν είναι ο Κακογιάννης, του μοιάζει εξαιρετικά. Ο Σταρένιος πείθει για Γάλλος. Άραγε να γνώριζε πράγματι γαλλικά ; Υπέροχο και το αφιέρωμα για τον Θ. Κεφαλόπουλο.
Νομίζω πως ναι μιλούσε γαλλικά, γερμανικά και αραβικά... καθότι Αιγυπτιωτης.
Συγχαρητήρια Ανδρόνικε! Επίσης κ στον Παντελή Ζερβό Βαγγέλη πρωτοπαππά η Ράλλη Αγγελίδη αν μπορείτε, θα ήταν υπέροχο
Συγχαρητήρια! Εξαιρετικές όλες οι εκπομπές σας! Δεν έχω καμία!
5:55 χαχα,δεν το περίμενα!!!
🆘🆘🆘🆘👏👏👏👏👏👏👏👏💣📌
Υπέροχος κόσμος 📌
Υ.Γ. κάνεις κάτι υπέροχο.....(!)📌
Καλημέρα! Άλλο ένα σημαντικό βίντεο για "δεύτερους" ηθοποιούς, μπράβο! Τον Κεφαλόπουλο τον έχω εντοπίσει σε 67 ταινίες, με πρώτη το Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) έως το 1970. Η γυναίκα του, Σοφία Κεφαλοπούλου, συμμετείχε σε 6 ταινίες (1957-1963). Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του ΣΕΗ.
Χαρούμενο ξεκίνημα; Μήπως τον μπερδεύεις με τον Γιώργο Τζιφό;
@@kastalia8812 Βασίζομαι στο δίτομο των Ρούβα-Σταθακόπουλου που έχει και τον Τζιφό στο καστ, οπότε τώρα με ιντριγκάρετε να πάω για αυτοψία :) :)
Δεν αποκλείεται να κάνει ένα πέρασμα, δίχως ατάκα. Επισήμως αναφέρεται ως πρώτη του ταινία η Λατέρνα.
Μπράβο για τον κόπο σου
Ευχαριστούμε για όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Επί τη ευκαιρία επειδή αναφέρθηκε η πρώτη σκηνή της Σωφερινας όπου ο Κεφαλόπουλος δε χωρούσε να βγεί απ'το αυτοκίνητο μήπως ξέρουμε ποιο σημείο στην Αθήνα είναι εκεί
Ομόνοια. Πανεπιστημιου
❤❤❤❤❤❤
Ευχαριστούμε πολύ!! Θα ήθελα να ζητήσω και μια έρευνα για τον "κύριο Μπαρδακα" από την χαρτοπαίχτρα και παρολίγον πεθερό του Βουτσά στο ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο. Δεν υπάρχει το όνομά του στο διαδίκτυο....
Καλά Χριστούγεννα Ανδρόνικε με υγεία.Κ βέβαια είναι ο Κακογιάννης 💯
Μεγάλο έργο κάνετε παιδιά.
Πολύ καλό το αφιέρωμα. Τελικά από ότι βλέπω δεν τα κατάφερε να μην "τυποποιηθεί". Δεν πειράζει όμως γιατί ήταν απολαυστικός....
Μ-Η-Ν σταματήσεις Π-Ο-Τ-Ε τις προσωπογραφίες, Ανδρόνικε! 🎉
Μακάρι ναχε γράψει βιβλίο για τη ζωή στα μπουλούκια!!
Μπορείς να κάνεις ένα βίντεο με τον Τάκη Μηλτιάδη ένας από τους αγαπημένους μου δευτεορο ρολοστες
Άψογος
Πέθανε τον Νοέμβριο του 1987 παντελώς ξεχασμένος από τον Τύπο της τότε εποχής..Έχω ψάξει όλες τις εφημερίδες του Νοεμβρίου του 1987 δεν έχει γραφτεί το παραμικρό..Με εξαίρεση ένα μονοστηλο στο Έθνος του Αρτέμη Μάτσα που αναφερε ότι έφυγαν αυτόν τον μήνα ξεχασμένοι οι ηθοποιοί Νίκος Πασχαλίδης Ο Κεφαλόπουλος και ο Γιάννης Ζησιμοπούλος...Άγνωστο οπότε αν είχε παιδιά και ο τόπος ταφής του..
Ναι, ξεχασμένοι από όλους ,δυστυχώς. Άγνωστος τόπος ταφής.
❤️💕👍
Κάνε αφιέρωμα στον σπουδαίο Χρόνη εξαρχάκο.
Θυμάμαι πως όταν "Οι Άσσοι των Γηπέδων" ανακαλύφθηκε ξανά το 1998 ο Βασίλης Γεωργιάδης είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι η ταινία θεωρούνταν χαμένη γιατί κάποιος είχε αρχειοθετήσει την κόπια της με τον τίτλο "Οι Άσσοι της Τράκας".
Ανδρόνικε πολύ ενδιαφέρον έχει και η σταδιοδρομία του Άρη Μαλιαγρού.
Ο Άρης Μαλλιαγρός έμεινε γνωστός από τον κινηματογράφο στους νεότερους, ως ο κύριος με το μονοκλ αφού ειδικεύτηκε σε ρόλους αριστοκράτη.
Γεννημένος στην Κεφαλλονιά το 1895, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1914 με το θίασο του Νίκου Πλέσσα.
Ασχολήθηκε με το μουσικό θέατρο στο οποίο και σταδιοδρόμησε έως το 1932, το 1916 συνεργάστηκε με το θίασο οπερέτας Κονταράτου, όπου έπαιξε στα έργα "Ξιφιρ Φαλερ" και "Χριστινάκι" , από το 1918 μέχρι το 1920 , εμφανίστηκε ως τενόρος στις όπερες "Μαντάμ Μπατερφλάι" του Πουτσίνι , "Άιντα" και "Τραβιάτα" του Βέρντι ,ε τον θίασο Κυπαρίσση, το 1920 εμφανίζεται στην Λυρική Σκηνή στις οπερέτες "Βαφτιστικός" του Σακελλαρίδη και "Θέλω να δω τον Πάπα" .
Το 1932 προσελήφθη στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινε μέχρι το 1950 και εμφανίζεται σε έργα πρόζας , μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στα έργα : "Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, "Ιβάν ο τρομερός" του Τολστόι, "Οι Γάμοι του Φίγκαρο" του Μπωμαρσαι, "Ο Βασιλικός" του Μάτεση, "Ο Άνθρωπος του Διαβόλου" του Σω, "Επιθεωρητής" του Γκόγκολ, "Κουρέας της Σεβίλλης" του Μπωμαρσαι, "Πριν το ηλιοβασίλεμα" του Χάουπτμαν, "Πανουργίες του Σκαπεν" του Μολιέρου, "Ζακυνθινή Σερενάτα" του Διονυσίου Ρώμα, "Παπαφλέσσας" του Σπύρου Μελά, ""Αρραβωνιάσματα" του Μπόγρη, "Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι", "Τρικυμία", "Άμλετ" και "Έμπορο της Βενετίας" του Σαίξπηρ και άλλα , ενώ την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε και κάποιες έκτακτες εμφανίσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Το 1950 ακολουθεί το Δημήτρη Ροντήρη με τον θίασο της Ελληνικής Σκηνής που παρουσιάζουν το έργο "Πειρασμός" του Ξενόπουλου.
Από το 1951 επανέρχεται στο Εθνικό Θέατρο, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1975, όπου μεταξύ άλλων θα εμφανιστεί στα έργα : "Αχαρνής" και "Πλούτος" του Αριστοφάνη, "Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας" του Ντυρρενμαντ, "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, "Βασιλικός" του Αντωνίου Μάτεση, "Οι Αντιζηλοι" του Σερντον, "Εύθυμες κυράδες του Ουινζορ" του Σαίξπηρ, "Φάουστ" του Γκαίτε, "Κυμβελίνος" του Σαίξπηρ, "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, "Έξι πρόσωπα ζητούν Συγγραφέα" και "Η Ηδονή της Τιμιότητας" του Πιραντέλο, "Ρήγας Φεραίος" του Σπύρου Μελά, "Η Τρελή του Σαγιο" του Ζιρωντου, "Μπέκετ" του Ανούιγ, "Ο Μισάνθρωπος" του Μολιέρου, "Το Ζαμπελακι" του Ρώμα, "Ο Θάνατος του Δαντον" του Μπύχνερ, ενώ η τελευταία του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1975 στο έργο του Άλφρεντ Ζαρυ "Ο Βασιλιάς Ουμπου".
Υπήρξε επίσης από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1917 στην ταινία του Δήμου Βρατσάνου "Ο Ανηφόρος του Γολγοθά" καθώς και στην ταινία του Δημήτρη Γαζιάδη "Φιλίσε με Μαρίτσα" το 1930, μετά από διακοπή της κινηματογραφικής του δραστηριότητας, επανήλθε το 1961 στο έργο "Ενώ σφύριζε το τραίνο" ενώ ακολούθησαν τα έργα:"Οι 900 της Μαρίνας" (1961) "Ζητώ η τρέλα" (1962), "Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος" (1962), "Τρίτη και 13" (1963), "Αν εχεις τύχη" (1964), "Η Βίλα των Οργίων" (1964), "Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης" (1964), "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" (1965), "Ο Ουρανοκατέβατος" (1965), "Διπλοπενιες" (1966), "Η Γυναίκα μου τρελάθηκε" (1966), "Ντάμα Σπαθί" (1966), "Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ (1966), "Κάτι κουρασμένα παλικάρια" (1967), "Οι Θαλάσσιες οι χάντρες" (1967), "Επιχείρησις Απόλλων" (1968), "Επαναστάτης ποπολάρος" (1971), "Η Αλίκη Δικτάτωρ" (1972) και "Η Ρενα είναι Οφ-σαιντ" (1972) που υπήρξε και η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση.
Το 1976 έκανε την μοναδική τηλεοπτική του εμφάνιση στο σίριαλ "Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια".
Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών το 1917 με αριθμό μητρώου 9.
Η πολιτεία τον τίμησε με το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος για την προσφορά του στο θέατρο.
Έφυγε από τη Ζωή στις 18 Δεκεμβρίου του 1984 σε ηλικία 89 ετών
Είναι στο πρόγραμμα και ο Μαλιαγρός.
Πειράζει που κάνω like και μετά θα δω το βίντεο αργότερα; Όχι δεν πειράζει βεβαίως βεβαιως
Έπαιζε και στην λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο και δούλευε στο καρβουνιάρικο που σταμάτησε να ρωτήσει πληροφορίες η Καρέζη!!!
ο Αντώνης Παπαδόπουλος ειχε κανει πολύ μπουλουκι. Ο Αγγελόπουλος ειχε πει ότι τον χρησιμοποίησε ως σύμβουλο για το Θίασο. Κρίμα που δεν έγραψε κάποιο βιβλίο.
se 2-3 τον ξαναθυμήθηκα αλλα αξέχαστος με τον Λάμπρο με το πεπονι . ''δηλαδή ξέρω αλλά .....''' , και ως καρβουνιαρης
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε και ένα βίντεο για την Ανθή Γούναρη την μητέρα του Μιθριδάτη που βρίσκεται εν ζωή, μου ήρθε στο μυαλό κατευθείαν από την αναφορά στην ταινία "ένας αφραγκος Ωνάσης"καθώς είναι η απρόσεκτη νοσοκόμα με την τσίχλα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
σίγουρα η φιγούρα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε "ταβερνιάρης"
Καλησπέρα. Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός είχε το ρόλο του ταβερνιάρη και στην ταινία "Έγκλημα στο Κολωνακι" .
Καλησπέρα, την είδα πριν κάνα μήνα στο Διαδίκτυο, έτσι νομίζω και εγώ , τώρα που το διάβασα βεβαίως, βεβαίως.
Τώρα κοίταξα, πριν λίγο στην Βικιπαίδεια δεν λέει τίποτα για συμμετοχή στο "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ".
@@ΖαχαριαςΜαυρογεωργης-φ2ρ Είχε πάλι το ρόλο του ταβερνιάρη προς το τέλος της ταινίας όταν ο Νικολινάκος σκοτώνει τον Νάσο Κερδράκα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Καλές γιορτές.
Να δουμε και για τον Αρη Μαλιαγρο
ναι πολυ καλος και με χαρακτηριστικη φωνη
Ο Τεν Τεν συμβολίζει τη βελγική αποικιοκρατία 😇
Καλησπέρα Ανδρόνικε. Πολύ αγαπητή φυσιογνωμία. Η σύζυγός του ήταν , αν δεν κάνω λάθος, η Πασχαλίδου.
Αχ, αυτό με τους 2ους& 3ους ρόλους.....
Δεν λένε ο κάθε κατεργάρης στο μπάγκο του; Σε αυτόν τον άνθρωπο κολλούσε καλύτερα η καθημερινότητα.
Να είσαι καλά και με υγεία
Η Πασχαλίδου ήταν η σύζυγος του Νίκου Πασχαλίδη. Αλλος αυτός. Εμφανίζεται κι αυτός στο Τεν τεν
@@kastalia8812 Δεν ξέρω τι έχω πάθει τελευταία.🤔 Κάνω λάθη σε ότι λέω στο κανάλι.😐 Μήπως να το ''ράψω'' Ανδρόνικε🤐;