Postul Intermitent. Mit sau realitate?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 23 окт 2024

Комментарии • 22

  • @Aster105
    @Aster105 3 года назад +5

    Eu folosesc postul intermitent încă din copilărie in mod inconștient ....am fost un copil care si-a exasperat parintii pentru lipsa de interes fata de mâncare, după părerea lor.....acum, ca adult ma hrănesc absolut după semnalele pe care mi le da corpul meu: mănânc numai când imi este foame ....intervalul zilnic in care mănânc este cuprins intre orele 11 și 19; in afara acestui interval nu-mi este foame ....in funcție de cat de consistenta, mai ales variata, este prima masa( nu ma opresc din mâncat pana nu ma satur) a treia masa pe zi poate sa lipsească; intotdeauna, ultima masa pe zi fiind alcătuită din salate de fructe sau legume- sunt mare fan al acestora....precizez încăodata, nu rabd niciodată de foame ! ....de ceva vreme, am renunțat la faina alba( am redus chiar consumul de paine integrala), la grăsimi hidrogenate și mai ales zahar....ca sa-mi “păcălesc” creierul impotriva drogului numit zahar, consum odată pe săptămâna o înghețată de buna calitate cu multă ciocolata neagră; in rest, fructele și mierea imi asigura nevoia de dulce ...Mulțumesc încă odată pentru rețeta de Lipie din hrișca !

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  3 года назад

      E foarte bine! Multă sănătate!

    • @Aster105
      @Aster105 3 года назад +1

      @Dietoterapia Mulțumesc, aceeasi urare și pentru d-voastra !.....am omis sa precizez ca ma hrănesc după retete dietetice ....am 160 cm înălțime iar greutatea corporală nu depășește 62 kg ....

  • @marioarad7841
    @marioarad7841 3 года назад +3

    Nutriția ,de ani buni am gândit -o,
    ar trebui sa fie obiect de studiu încă din clasele primare.
    Mulțumesc pentru ce faceți.

  • @Cirstina26
    @Cirstina26 5 лет назад +4

    Foarte bun acest post intermitent.Am încercat și funcționează.

  • @ionitacamelia6566
    @ionitacamelia6566 3 года назад +1

    Ok da aveti mare dreptate sa nu ne mințim da o schemă ceva cum si ce sa mâncăm era bine venita va multumesc

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  3 года назад

      Ceea ce trebuie să mâncăm presupune anumite principii general valabile, dar totodată, dieta noastră trebuie să fie personalizată în funcție de statusul nostru clinic și nutrițional! Sănătate!

  • @elizadavidescu8417
    @elizadavidescu8417 3 года назад +1

    Pentru mine intermittent fasting, este pe bună dreptate cea mai eficientă "unealtă" prin care am reușit sa elimin surplusul de peste 20 de kg, mai mult de atât, mi s-a îmbunătățit considerabil starea generala de sănătate, cea psihică, de claritate mentală, calitatea somnului, sunt plina de energie. Și parcurg zilnic cei 10.000 de pași.in sezonul cald chiar 18.000
    Am început cel mai popular mod de post..16:8 în urma cu 1 an și jumătate, 2 mese/zi, insa în timp, am tot prelungit perioada de repaus alimentar, încât sa fiu sigura ca are loc procesul de autofagie :) după ce citisem despre beneficiile acesteia. Și da, se pare ca funcționează, Repet, ma simt net superior sub toate aspectele, decat cu 3 mese/zi în trecut.
    Menționez ca în prezent, am trecut pe OMAD, singura masa este seara la ora 19-20.
    Pe parcursul zilei apă(2-3 litri) cafea, ceai neîndulcite.
    Am renunțat la zahar, faina alba, la tot ceea ce este procesat. Consum în speță hrană vie, fructe, legume din belșug, fructe oleaginoase crude, semințe și rareori puțin peste sau pui.
    Iar plăcerea vinovata de week-end este un dulce făcut în casă 😉
    Acum însă, am o dilema, înțeleg ca dumneavoastra nu ați încuraja pe termen lung acest stil alimentar?!?
    În rest, ma bucur ca v-am descoperit aici și am luat la rand toate filmulețele, toate subiectele prezentate intr-o manieră de mult bun gust și eleganță, atât de bine argumentate și sintetizate intr-un timp scurt de redare, ceea ce este un mare plus. Super editarea, Iar dicția perfecta este bonus ;)
    Felicitări și Mulțumiri pentru tot.
    Dumnezeu Să vă dea Alese binecuvântări si Să vă ocrotească necontenit!

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  3 года назад +1

      Vă felicit! În multe cazuri este un instrument eficient în lupta cu kilogramele în plus! Sănătate multă!

    • @elizadavidescu8417
      @elizadavidescu8417 3 года назад

      @@dietoterapia1367
      Mulțumesc!
      Dumnezeu Să vă binecuvinteze!

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  3 года назад

      🙏

  • @corneliabutoi9681
    @corneliabutoi9681 3 года назад +1

    Buna seara . Pt ca v am ascultat acum , pe seară 😀 Am inceput postul intermitent in urmă cu o săptămână cu program de mancare intre 14 -18 . Am ales această variantă deoarece intentionam , de fapt , sa fac un pist negru prelungit , pt detoxifiere. L am făcut in urmă cu doi ani timp de 15 zile plus 7 zile de revenire la alimentatie. Mi s a părut mai ok acesta care mi permite totuși să mănânc . Ce urmaresc ? Detoxifiere. Nu mi este greu sa l tin , ma intreb totusi daca este ok pt organism. Nu gestionez prea bine cele foua mese pe care trebuie sa le iau in patru ore. La prima masa consum legume usor sotate : brocoli, conopida , morcov , sfecla roșie ...uneori un ou fiert alături. Beau apa si ceai in rest , un fruct inaintea primei mese , si pana in ora 18 nu prea mai am timp de o masa prea consistentă. De obicei putin iaurt , un măr , ceai . Nu consum zahar , paine , orez , cartofi , făinoase ...
    E cam " după ureche " ceea ce fac . Deaceea intreb daca este bine sau CUM ar fi mai bine .L am ascultat si pe dr Alex , cardiologul ...
    Va mulțumesc anticipat pt un raspuns .
    Aaa...am 63 ani , 1,59 cm , si 72 kg

  • @madalina7353
    @madalina7353 4 года назад +2

    Eu țin postul intermitent 16:8 de o luna am avut zile în care am ținut și 18:6, mănânc zilnic 1200,1300 calorii și nu am slăbit nici un gram, specific ca mesele în general îs salate cu ou sau carne, o felie pâine pe zi, fructe ca gustare

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  4 года назад

      Mădălina.. postul intermitent nu este o formulă magică ci doar un instrument de lucru cu tine însăți! Normalizarea greutății este un proces foarte complex care nu se desfășoară doar la nivel nutrițional ci și la nivel fiziologic, psihologic, hormonal, relațional, emoțional etc. De aceea nu poate avea loc fără un diagnostic al stării de nutriție... Orice dietă care propune mai puțin decât toate aceste aspecte este doar o încercare de a trișa - care poate da rezultate pe termen scurt dar pe termen lung nu te poți menține!

    • @Cristina-xq6jm
      @Cristina-xq6jm 4 года назад +1

      Trebuia sa o întrebați și câte kg are, ca bănuiesc ca are 50 de kg la 1.80 și vrea sa dea jos vreo 2 kg.

    • @madalina7353
      @madalina7353 4 года назад

      Am 175 cm și 98 kg. Și vreau măcar 20 kg sa slăbesc

    • @GoGGuRO
      @GoGGuRO 4 года назад +2

      @@madalina7353 Apuca te de cardio de 3 ori pe saptamana , in primele 4 saptamani dupa fa de 5 ori pe saptamana cardio , eu in 6 saptamani am slabit de la 98 de kg la 83 kg , am taiat painea , grasimile , prajelile , astea m au ajutat cardio si alimentatie nu exista diete minune sau stiu eu ce sa slabesti instant.

    • @singurici
      @singurici 4 года назад +1

      Mănânci prea puțin Mădălina, in cele 8 ore tre sa consumi un tot de calorii. Puține calorii ii dai organismului, metabolismul încetinește și scade. Fă-ți calculul caloriilor online. Eu am 80 kg și 170, tre sa consum 1600 de calorii. Deci după ce calculezi metabolismul bazal tre sa aduci 150-200 de calorii.

  • @corneliabutoi9681
    @corneliabutoi9681 3 года назад +1

    Mă preocupă detoxifierea..

    • @dietoterapia1367
      @dietoterapia1367  3 года назад

      Voi încerca să fac un clip pe această temă. E un subiect interesant. Medicina modernă nu e foarte preocupată de el pentru că nu e preocupată de prevenție... iar detoxifierea corect făcută e în primul rând o excelentă măsură preventivă.

  • @christopherellis2663
    @christopherellis2663 4 года назад +1

    Fac asta de patru ani. LXX 💱 XXL 💙 #growingyoung