Yurtdışında Nasıl İş Bulunur? Yurtdışı İş Başvurusu Yapma Taktikleri

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 фев 2025
  • Bu videoda, yurtdışında iş bulma sürecini ve iş başvurusu yapmanın inceliklerini detaylıca ele alıyoruz. LinkedIn, Indeed, Glassdoor gibi popüler iş bulma sitelerini kullanarak nasıl daha etkili sonuçlar alabileceğinizi ve yurtdışında iş ararken dikkat etmeniz gerekenleri anlatıyoruz. İster Dubai'de, ister Almanya'da, Hollanda'da ya da Amerika ve Kanada gibi ülkelerde iş arıyor olun, bu rehberle iş bulma şansınızı artırabilirsiniz.
    📌 VİDEODA NELER VAR?
    Yurtdışı İş Başvurusu Nasıl Yapılır: Adım adım başvuru süreci
    En İyi İş Bulma Siteleri: LinkedIn, Indeed, Glassdoor, Reed
    Dubai, Almanya, Hollanda ve Daha Fazlasında İş İlanları: Hangi pazarlara odaklanmalısınız
    Yurtdışında İş Görüşmesi: Kültürel farklılıklara hazırlık
    İş Bulma Taktikleri: Profilinizi nasıl öne çıkarabilirsiniz
    Yurtdışı İş Fikirleri: Farklı sektörlerde iş olanakları
    Gerçek Başarı Hikayeleri: Yurtdışında iş bulmuş kişilerden ipuçları
    🔔 Abone olun ve zili tıklayın, yurtdışında kariyer yapma fırsatları hakkında daha fazla bilgi için. Yurtdışında iş bulma deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın, hep birlikte öğrenelim!
    👍 Bu videoyu faydalı bulduysanız beğenmeyi unutmayın
    💬 Yurtdışında iş bulma tecrübelerinizi ve sorularınızı yorumlar bölümünde paylaşın
    🔄 Bu videoyu iş arayan arkadaşlarınızla ve ağınızdaki diğer profesyonellerle paylaşın
    Hadi, yurtdışında hayalinizdeki işi bulma yolculuğuna çıkın! #Yurtdışıİş #İşBaşvurusu #KariyerDanışmanlığı
    💌 İş teklifleri için:
    Feragatname: Bu video, genel bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir hukuki veya profesyonel iş danışmanlığı hizmeti sunmamaktadır. Yurtdışında iş bulma süreci kişisel tercihler ve sektörel gereklilikler göz önünde bulundurularak kişiselleştirilmelidir.

Комментарии • 5

  • @eyupmertt
    @eyupmertt 13 дней назад

    Merhaba, videolarınızda yaptığınız bilgilendirmeler, sizin ve eşinizin samimiyeti için teşekkür ederim. Sizinle bugün tanıştım. Hollanda konuları açısından; izlediğim en net, sade, samimi açıklamalar yapan kanallardan biri oldunuz. Benim de amacım umarım 2 yıl içerisinde Hollanda'ya yerleşmek. En yakın arkadaşım 3 yıldır orada yaşadığından dolayı biraz daha şanslıyım ve geçen sene 10 gün boyunca neredeyse ülkenin çoğunu görme fırsatım oldu.
    Size 2 soru sormak istiyorum, vakit bulup yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Sanırım RUclips'da yıllar sonra yorum yapıyorum, dönüşlerinizi bekliyor olacağım 🙏
    1) İngilizce açısından B2 başlangıcı seviyesinde biri için başvurulara başlamak ve mülakatlara katılmak uygun olur mu? Aslında demek istediğim; spesifik konularda ya da bazı zamanlarda gramer/yazım konularında hata yapan birisi için bakış açısı nasıl olur? Çünkü zaten oraya çalışmaya giden birinin kısa süre içinde İngilizcesini geliştirememesi için ekstra uğraşması gerekiyor 😅
    2) Utrech'te ve 43 farklı ülkede ofisi bulunan Asya merkezli global bir firmanın Türkiye ofisinde operasyon yöneticisi olarak çalışıyorum. Daha önceki iş deneyimlerim de şu anki sorumluluklarıma benzer şekilde, daha çok e-ticaret, finans ve operasyon alanlarında oldu.
    İş arama alanı/pozisyonu olarak şansımın daha yüksek olabileceği, önerebileceğiniz bir yol olur mu?
    Şirketimin Benelux yapısıyla Hollanda'da büyük bir merkezinin olması ve sektöründe tanınmasının CV ve mülakat için katkısı nasıl olur?
    Sizlere orada uzun ve sağlıklı bir hayat diliyorum 😇

    • @engin.g
      @engin.g  12 дней назад

      öncelikle güzel yorumlar için teşekkürler. İlk sorunuza gelince bence B2 gayet yeterli bir seviye, başlangıçta alışma süreciniz olacaktır ki normal. Zamanla insan mutlaka aşıyor.
      İkinci konuda ise merkezin Utrecht’de olması büyük avantaj, bence iç ilanları incelemeniz faydalı olur. Değilse de alanınızdaki iş ilan bildirimlerini açık tutun derim. Hangi şirketlerin sponsor olduğuna dair liste IND’nin websitesinde de mevcut.
      Bence genel anlamda izlenimlerim eğer max 5 yıl kadar tecrübeniz var ise, yazılım, iş analisti gibi ilanlar şuan çok popüler. HSM olmak için. Eğer 10 yıl ve üzeri ise de ekip yönetmeli ilanlar da ideal olabilir.
      Başka sorunuz olursa da ne zaman isterseni yazabilirsiniz. Bol şans👍🏼

  • @planes380
    @planes380 9 месяцев назад +1

    Engin Bey merhaba, bilgi paylaşımınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de 1 senedir aktif olarak bahsettiğiniz yöntemlerde başvuru yapıyorum. İyi bir sektörde 5 yıllık arge makina mühendisi tecrübesine ve iyi seviyede İngilizceye sahibim. Başvurduğum pozisyonların gereklilikleri tecrübelerim ile eşleşmesine rağmen %95 inden herhangi bir cevap alamıyorum ya da ülke dışı aday olduğu için direkt olumsuz oluyor. Sizin bu konuda bir tavsiyeniz olursa çok memnun olurum, teşekkürler.

    • @engin.g
      @engin.g  8 месяцев назад

      merhabalar, videoda bahsettiğim gibi spesifik bir ülke tercihiniz var mı? o firmaların sponsor olabilme lisansı olması en önemlisi. ilanlarda özellikle visa sponsorship ibaresi olması kritik. belki onu da arama kriterlerine ekleyebilirsiniz. bence sektörünüzle ve pozisyonla paralel ve şirketin de sponsor olabilme hakkı varsa olmaması için bir sebep yok

    • @ozan4702
      @ozan4702 3 месяца назад

      ​​@@engin.gIlanlarin %70'inde sponsorship'den bahsedilmiyor, 29.9%'unda sponsorship olmaz diyor, 0.1%'inde ancak sponsorship olur diyor. Bu ilanlari bulmak neredeyse imkansiz zaten. Sponsorship ibaresi olan ilan aramak samanlikta igne aramaktan farksiz.