10+ LUCRURI pe care românii nu le știu despre CREDITE

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 31 июл 2024
  • Conținut EXCLUSIV pe JOIN
    / @razvanbalanescu7195
    .
    Îți faci asigurare de orice fel la noi și primești un curs Premium de 1h Gratuit în valoare de 30 EUR - Facem asigurări de orice fel aici - wa.me/40729075442
    .
    Folosește codul "99vehicles" la checkout si primesti o reducere de 20% pe carVertical - sau intră aici unde ai reducerea aplicată în link - carvertical.com/99vehicles
    .
    Cursurile de pe Teachable (Răzvan Bălănescu) - razvanbalanescu.teachable.com
    Chapters:
    0:00 - Intro
    0:41 - Dobanda
    04:50 - Plata anticipata
    07:13 - Credite pentru placeri
    09:28 - Este gresit
    13:33 - Calcul
    16:52 - Garsoniera
    18:17 - Credit mare
    18:55 - Lei sau euro?
    20:10 - Dobanda fixa
    25:40 - Outro

Комментарии • 91

  • @razvanbalanescu7195
    @razvanbalanescu7195  5 месяцев назад +2

    Conținut EXCLUSIV pe JOIN
    ruclips.net/channel/UCVYWvJiIl872H2VTpEdpkfAjoin
    Îți faci asigurare de orice fel la noi și primești un curs Premium de 1h Gratuit în valoare de 30 EUR - Facem asigurări de orice fel aici - wa.me/40729075442

  • @TRacasan
    @TRacasan 5 месяцев назад +20

    Daca vede Dave Ramsey videoul asta, i se ridica parul pe spate :))) Lasand gluma la o parte, ai explicat foarte bine teoria creditelor!

    • @Mircea-eo5be
      @Mircea-eo5be 5 месяцев назад +2

      Dave Ramsey nu poate suna pe nimeni pentru ca el nu își ia credit nici pe cartela 😅

  • @bletmaria2433
    @bletmaria2433 5 месяцев назад

    Foarte bun clipul! Multumesc pentru el! Am invatat multe lucruri utile de la tine,mult succes in tot ceea ce faci!

  • @hunys6382
    @hunys6382 5 месяцев назад

    Super clipul, imi era dor de clipuri explicative!

  • @gabrielos
    @gabrielos 5 месяцев назад

    Sfaturi corecte! Bravo!

  • @cristi4735
    @cristi4735 5 месяцев назад +1

    Bravo Răzvan, ai ajuns la borna 700 cu un like de la mine.

  • @mazdaretrocars
    @mazdaretrocars 5 месяцев назад +2

    1. Dobanda variabila are un alt avantaj major..in afara de faptul ca pe termen lung te avantajeaza iar despre asta nimeni nu vorbeste.. lipsa comisionului de rambursare anticipata - cosmarul investitirilor.
    2. In investitii nu exista cal - magar..esti ori investitor 100% si gandesti practic si pragmatic 100% ori sunt doar nivele diferite ale unei gandiri de turma.. intotdeauna este un prag la care se ajunge beneficiul calitate pret.. de acolo tot greseala se cheama.. daca iei credit sa iei a 10-a proprietate si ai masini care costa cat o garsoniera cu ce e mai corect? a..ca iti permiti si nu te executa banca? da..corect.. esti mai safe dar nu putem vorbi de pragmatism de investitor.. mai investitor e cel care are 3 credite pentru apartamente inchiriate si umbla cu o troscoleta de 1000 euro cu care isi face strict treaba si mai are si o remorcuta

  • @Infernal-Majesty
    @Infernal-Majesty 5 месяцев назад +8

    sfatul cu dobândă fixă este greșit. Pentru ipotecar pe 20-30 de ani, dacă ne uităm pe grafice și istoric, inclusiv specialiștii spun ca e mai convenabil să rămâi pe dobândă variabilă (repet, pentru credite pe termen lung). Pe scurt, cu toate fluctuațiile și perioadele de criză, creditul cu dobândă variabilă este mai avantajos decât cel cu dobândă fixă.

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад +5

      In scenariul desenat de el, are dreptate. Un credit cu dobanda fixa, luat intr-o perioada stabila, va costa mai putin daca luam in calcul perioadele de hiperinflatie. Daca economia este stabila timp de 30 de ani, atunci da, ai dreptate. :)
      Ideale mi se par creditele cu dobanda fixa o anumita perioada de timp(de obicei cam 7 ani) dupa care treci la variabila. Cat timp nu te-ai aruncat la o locuinta peste posibilitatile tale reale, probabil ca o vei achita anticipat in cei 7 ani.

    • @popescumircea6591
      @popescumircea6591 5 месяцев назад +2

      Ce nu ia el in calcul e că nu exista credit pe 30 de ani cu dobanda fixa. E fixa doar primii 3 sau 5 ani

    • @razvanbalanescu7195
      @razvanbalanescu7195  5 месяцев назад +4

      Nu exista acum. A existat chiar si in Romania de la BRD in 2015. E suficient sa dai un Google ca gasesti stirea/articolul.

    • @razvanbalanescu7195
      @razvanbalanescu7195  5 месяцев назад +7

      Nu stiu ce sa zic. Miroase a manipulare. In SUA s au dat dobanzi fixe pe 30 ani cand era dobanda f mica. Da, nu iei fixa cand e 13%. Dar daca e mica, mica. Prefer fixa.

    • @Infernal-Majesty
      @Infernal-Majesty 5 месяцев назад

      @@razvanbalanescu7195 asa e, a fost, nu contesta nimeni asta. Dar nu mai sunt și probabil nu vor mai fi prea curând... adică nu pare un tip de credit realist pe care să îl poată lua lumea (în general). Ce nu înțeleg eu este de ce ar da dobândă fixă 30 de ani când dobânda e mică ? Cu ce ar fi în avantaj banca ? iar situația inversă, probabil nu ar lua lumea credit cu dobândă fixă când dobânda e mare. Eu mă gândesc ca băncile fac asta atunci când dobânda este la un nivel curent rezonabil, dar prin cine știe ce analize ei prezic ca dobânda (variabila) pe perioada celor 30 de ani ar fi cumva în scădere, și atunci "te conving" să iei una fixă ca per total ei să fie în câștig decât dacă ai fi luat una variabilă. Dar eu totuși rămân la părerea ca pe 30 de ani, luând în calcul toate fluctuațiile, pentru client este mai avantajos să ia dobândă variabilă. Mersi tuturor pentru răspunsuri, și ție, Răzvan pentru clip.

  • @TheCârtiță
    @TheCârtiță 5 месяцев назад

    Dl Razvan, aveti si o parere despre credite pentru sanatate?

  • @je.razvan
    @je.razvan 5 месяцев назад +1

    Salut, total de accord ca un credit de nevoi personale nu e de bine dar la carduri de credit as zice ca pot sa te ajute daca ai nevoie de niste scule sau renovezi un apartament pe care vrei sa il inchiriezi (ca sa ramanem in sfera de investitii) poti sa puti cumparaturile alea pe un card ce credit cu rate fara dobanda si le platesti in 12-24 de luni (depinde de valuare de obicei). Adica banca te imprumuta cu bani gratis, evident daca nu platesti ratele la timp vei fi penalizat si atunci se aplica dobanda dar in rest e super ok.

  • @randoomguuy
    @randoomguuy 5 месяцев назад +5

    Unchiul meu a luat credit in perioada aia cu franci elvețieni și după ce a venit criza efectiv nu a mai putut achita apartamentul și i-a luat banca apartamentul 😅 acel a fost momentul cheie unde mi-am dat seama cum funcționează banca

    • @hkgamma
      @hkgamma 4 месяца назад +1

      Multumeste-i unchiului pentru preturi si pentru multe alte chestii "frumoase". Ca i-a luat banca apartamentul nu ma intereseaza deloc. Ca preturile au crescut mult pt ca specimene ca el s-au bagat la credite fara sa le poata... asta ne-a afectat pe toti.

    • @randoomguuy
      @randoomguuy 4 месяца назад

      @@hkgamma da, din păcate unchiul meu a murit acum 6 ani

    • @libEluLLah
      @libEluLLah 3 месяца назад

      ​@@randoomguuy slava domnului

  • @alecsstef
    @alecsstef 5 месяцев назад +1

    Am vazut ca au inceput ofertele cu dobanda fixa sub IRCC, ceea ce inseamna ca cel mai probabil urmeaza o scadere a dobanzilor.

    • @adrianhrusca4067
      @adrianhrusca4067 5 месяцев назад

      Da, dar merita refinantat cat mai repede, caci dob variabila scade cu intarziere, poate chiar 6 luni -1 an

  • @ClaudiuMarginean
    @ClaudiuMarginean 5 месяцев назад

    Eu spun că nu ai ce judeca pe cei ce merg in vacanțe. Poate asta era visul lor si o să aibă o experiență pe care și-o amintesc o viață. Sau o mașină nouă dacă e cumpărată din motive practice, cea veche necesita prea multe vizite la mecanic, e o investiție bună aș spune eu. Deci la oricare cheltuială poți găsi motive bune. M-aș fii așteptat de la tine de la niste calcule practice de ce aș stinge un credit mai repede. Cât aș câștiga făcând asta.

  • @alexandrugutu322
    @alexandrugutu322 5 месяцев назад +3

    @6:25->6:30.
    Este ineficient sa scurtezi durata creditului pastrand plata constanta.
    Este mai eficient sa reduci plata lunara a creditului (decat durata) fiindca plata te va ajuta sa economisesti mai multi bani luna viitoare (si in timp pe termen lung), bani pe care i poti plati anticipat si astfel inchizi creditul aticipat oricum (in mod automat). Cand deschizi un credit pt X ani, nu te obliga nimeni sa l tii X ani. Il poti inchide oricand doresti si ai posibilitate.

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      Fals. Cauta canalul lui Ovidiu Tarcu si o sa iti explice de ce este exact invers. Pe scurt, reducand durata, anulezi complet dobanda pentru durata respectiva. Scazand valoarea lunara, dobanda tot pe cei 5 ani se intinde in continuare. Pana nu demult, bancile iti dadeau voie sa platesti anticipat cu reducerea ratei direct din aplicatie dar pentru a achita cu scaderea duratei, te obligau sa mergi in banca sa depui cerere de rambursare. De ce crezi ca faceau asta? :)

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      @@alexandrugutu322 Intra pe expertul banilor si fa o simulare intre cele doua ramburasari. La aceeasi suma ramburasata anticipat cu scaderea perioadei, costul creditului scade cu de doua ori suma cu care ar scadea in cazul de rambursare cu reducere a soldului. Imi pare rau dar matematica nu e de partea ta.

    • @alexandrugutu322
      @alexandrugutu322 5 месяцев назад

      ​​@@TRacasan
      Inteleg ce zici. Scuze ca iarasi ma repet, insa nu te obliga nimeni sa tii creditul pe toti anii, pana la sfarsit. Il inchizi anticipat din saving ul din dobanda. Astfel se reduce si perioada creditului.

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      @@alexandrugutu322
      Tip împrumut: credit Noua Casă;
      Sumă: 250.000 lei;
      Durată: 25 de ani;
      Dobândă variabilă: 7.94%
      Ratp lunară: 1.920 lei ( 265 principal + 1655 dobândă) - rata inițială
      1. Plată anticipată de 530 de lei (încă 2 rate de principal)
      Diminuare perioadă: reduci perioada creditului cu 2 luni, economisire de 3.290 lei dobandă.
      Diminuare rată: aceasta se reduce doar cu 4 lei și dobânda economisită este de doar 690 lei.
      2. Plată anticipată 1.920 lei - (o rată în plus)
      Diminuare perioadă: poți să reduci creditul cu 7 luni (economisire 11.687 lei dobândă).
      Diminuare rată: poți reduce rata cu aproape 15 lei (economisire de peste 2.500 lei la dobândă).
      Adica pana ajungi tu sa inchizi creditul din ce castigi prin diminuarea ratei, tu deja i-ai platit bancii o bucata uriasa din dobanda, bucata care ar fi mult mai mica daca ai reduce perioada de creditare.

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      Se pare ca youtube imi sterge comentariile... In fine...

  • @blueeyesbogdan1984
    @blueeyesbogdan1984 5 месяцев назад

    Imi plac clipurile tale. Sunt simple, deloc sofisticate si cu adresabilitate foarte mare. Dar mi se pare ca e putin cam fortata treaba cu "si eu am aflat abia de curand cum e cu dobanda la credite....ca eu credeam ca dai 5% dobanda la cat ai luat initial". Pentru un om care a absolvit ASE sa nu stii ca dobanda se aplica la sold mi se pare foarte grav! Sincer, eu stiam asta din secunda doi dupa ce tata mi-a arata cum arata un scadentar si cum se calculeaza acele valori care apareau pe-acolo si crede-ma ca nu eram nici la liceu. E adevarat imi plac si mi-au placut stiitele exacte dar sa stii ca de la clasa a 6-a pana la clasa a 8-a in programa de matematica se fac n chestii mult mai complicate decat cum se calculeaza un scadentar bancar si nici nu vreau sa vb despre ceea ce contine programa de de liceu. Iar varianata cu la inceput dai mai mult dobanda si apoi principal este exact din cauza asta.....pt ca dobanda se aplica sold. In prima luna dupa tragerea creditului platesti cel mai mult ca si dobanda nu pentru ca ar fi vreun furt sau vreo schema oculta la adresa clientului; pur si simplu atunci SOLDUL este la MAXIMUM.

    • @razvanraportaru
      @razvanraportaru 5 месяцев назад +1

      Pustiu nu a terminat ase, a fost la politehnica, constructii

    • @blueeyesbogdan1984
      @blueeyesbogdan1984 5 месяцев назад

      @@razvanraportaru Ori Politehnica ori Constructii sau poate ambele? Oricum, cu atat mai mult daca a facut o facultare tehnica! 😉

  • @BricomallRomania
    @BricomallRomania 5 месяцев назад

    👍👍👍

  • @iulianparaschiv3680
    @iulianparaschiv3680 5 месяцев назад +1

    Al naibii de bun acest video😊

  • @stefanandras9382
    @stefanandras9382 5 месяцев назад

    Mi am luat ca reper faptul că nu cumpar un lucru dacă nu am 50% din valoarea acelui produs. Abia atunci calculez daca merită un credit.

  • @berbeobscura8999
    @berbeobscura8999 20 дней назад

    Bună!
    Te rog sa ma ajuți cu un sfat.
    Am pus ultimul an de facultate pe hold și la toamna as vrea sa ma reapuc din nou. Problema este ca trebuie sa plătesc o taxa destul de costisitoare.
    În momentul de fata am un job full time plătit mediu pe economie.
    As vrea sa solicit un credit de nevoi personale sau de student.
    Vreau sa optez neapărat orice ar fi pe dobânda fixa.
    Întrebare? Ce este mai avantajos ? Rata fixa egala sau rate descrescătoare?
    Creditul nu știu exact cum sa-l solicit.
    Eu am nevoie de 7000 de lei. În prezent am strâns 1500 de lei. Ce ma sfătuiești sa fac? Sa iau creditul de 7000 și banii pe economii sa ii am strânși pentru a acoperi câteva rate ( pe perioada facultății o sa am un venit foarte mic ca o sa lucrez part time) sau sa iau creditul de 5500 lei și sa nu am niciun ban acoperire pentru câteva rate pana ma stabilizeze financiar.
    Mulțumesc !

  • @intercrypto
    @intercrypto 5 месяцев назад

    Bou ca de obicei!

  • @razzyrazzyfunik4529
    @razzyrazzyfunik4529 4 месяца назад

    Salut. Crezi ca merita un credit de nevoi personale pt investiții la bursa - acțiuni si titluri de stat BVB? Sau pe viitor, atunci când vir scădea dobânzile? Ms

    • @dontthrow6064
      @dontthrow6064 Месяц назад

      Vorbim despre o investitie asupra careia nu ai un control direct. La ce profit mediu (nesigur) te astepti fata de dobanda bancii care este garantata? El a discutat de un plus la o afacere in care actionezi deja, despre care ai niste informatii, nu sa incepi acum de la 0. Poate nu am inteles bine, dar el vorbeste de credite cu rate mult mai mici decat cel de nevoi personale care sunt in continuare deduse din profit.
      Daca intrebi de un credit, sunt curios daca ai economisit macar 100 lei sa-i investesti si stii ce inseamna mai mult decat o denumire.

  • @Adrian.B01
    @Adrian.B01 5 месяцев назад

    Cum și luat motocicleta? Banii jos sau credit? De ce?

  • @RaulHada
    @RaulHada 5 месяцев назад

    Salut! Când mai faci un update la portofoliul de crypto?

  • @mtz66
    @mtz66 5 месяцев назад +2

    Salut Razvan, as avea o intrebare, si as fi bucuros sa iti expirimi parerea sau eventual sa oferi un sfat,
    Am 25 de ani, am terminat facultatea de automatica si informatica aplicata, am un an jumate experinta in fabrica pe profil tehnic ca si tehnician, dar pentru ca nu ma descurcam prea bine cu banii si voiam mai mult, am plecat in strainatate 7 luni, in decembrie anul trecut am venit in tara iar acum nu imi pot gasii de lucru pe un post similar de tehnician...mentionez ca am categoria b+e si am vazut cateva posturi pentru sofer, mie imi place sa conduc, dar in momentul de fata nu stiu ce sa fac...sa mai atept pana gasesc un post similar ce il aveam sau sa incep ca sofer pana apare un post de tehniciam? sunt foarte indecis in ceea ce vreau sa fac...nu stiu ce sa fac, un mic sfat sau o parere mi-ar fi de folos.
    Apreciez munca ta si m-am inspirat din multe videoclipuri de ale tale, si intentionez sa imi schimb mindsetul si sa nu mai gandesc emotional.

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад +1

      Treci pe programare. Lasa fabricile ca sunt o pierdere de timp. Am fost IT Manager in mai multe fabrici din diverse colturi ale lumii(automotive). De vreo 5 ani am trecut pe o pozitie de DevOps. Castig mai bine decat majoritatea prietenilor care au pozitii de conducere in fabrici. Pe langa asta, lucrez 100% remote, castig de vreo 2 ori mai mult decat luam in cel mai bun moment ca expat si stresul este muuuult mai mic. Ai incredere in tine si o sa fie bine. Stai calare pe linkedin, nu-ti fie rusine sa ceri la intreviu cat consideri tu ca meriti, nu-ti fie rusine sa ceri mariri de salariu(cel putin anual si consistente), obisnuieste-te sa mergi la 2-3 interviuri pe an pentru a nu pierde legatura cu ce mai cere piata si cat e dispusa sa plateasca, invata sa asculti ce vrea angajatorul de la tine si formuleaza o descrire profesionala care sa se plieze cat mai mult pe cerintele lui. Foarte des o sa dai peste joburi care au in job description atributii pentru vreo 3 joburi. Evita-le ca te vor manca de viu.

    • @mtz66
      @mtz66 5 месяцев назад

      Ai urmat cursuri de programare? Cât de greau a fost sa faci tranziția

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад +1

      @@mtz66 Am mers pe ce era mai aproape de cunstintele deja dobandite. Cariera mea a inceput ca SysAdmin, asa ca mi-a fost usor sa trec pe partea de DevOps. Da, a fost nevoie sa invat tehnologii cloud, sa lucrez cu terraform, ansible, chef, puppet, etc, dar la interviu m-am axat pe demonstrarea cunostiintelor mele despre linux(pentru ca era domeniul in care aveam cea mai multa experienta). Expertiza pe una din ramurile tehnologice care se cerau a fost mai importanta decat lipsurile pe care le aveam in ceea ce priveste restul cerintelor. Cursurile le-am facut dupa ce m-am angajat dar oricum, experienta dobandita, lucrand in mod activ, este mai importanta decat cursuri care sunt 10% informatie, 90% zgomot(majoritatea asa sunt). Nu mai zic ca, in ziua de azi, avem documentatii pentru tot ce vrei si nu vrei. Important e sa stii sa cauti informatia de care ai nevoie, nu sa memorezi romane. Angajatorii intregi la cap inteleg foarte bine asta.

    • @razvanbalanescu7195
      @razvanbalanescu7195  5 месяцев назад

      Salut. Mai insista pe programare. Lasa sofereala. Insista.

  • @footballmoments6991
    @footballmoments6991 5 месяцев назад

    Cum faci credit fara istoric de creditare? Gen credit mai mic de10-20000 lei

  • @Ziua13
    @Ziua13 5 месяцев назад

    Salut :)

  • @adrianalacatus7640
    @adrianalacatus7640 5 месяцев назад +1

    Salut!
    Apreiciez foarte mult videourilor tale , totusi dami o ideie daca e bine ce vreu sa fac , as avea nevoie de un credi de vreo 60 mii lei ,ce fel de credit ar trebui sa fac , eu cu sotia la un loc avem in venit de aprox 6500 lei lunar , eu as vrea sa il fac pe maxim 5 ani si sa il inchei anticipat cam in 2 ani fara ami afecta viata de zi cu zi , ( ce tip de credit ar fi , ipotecar , nevoi personalae ) is mereu confu cu creditele 😅.

    • @alecsstef
      @alecsstef 5 месяцев назад +1

      Pai depinde ce vrei sa faci cu banii. Daca vrei sa-ti iei casa, trebuie vazut care varianta are dobanda mai mica. Daca vrei sa-ti iei masina sau orice altceva, nu prea ai alta varianta decat credit de nevoi personale.

  • @Xjaje
    @Xjaje 5 месяцев назад

    Legat de plata anticipata, cum ramane cu devalorizarea banilor in timp? Nu ar fi mai rentabil sa o lungesti pentru ca banii nu mai au aceasi valoarea ca acum 10 ani de exemplu si practic platesti mai putin raportat la veniturile tale tot mai mari?

    • @razvanbalanescu7195
      @razvanbalanescu7195  5 месяцев назад +1

      Da si nu.
      In primii ani, dobanda e piramidala, adica dai multa dobanda si putin capital. Exemplu: ipotecar 30 ani, rata 2000 lei. In primii ani dai 300 lei capital si 1700 lei dobanda, chiar daca este 5-7% si ai zice ca banca pierde ca e inflatia 11%. Banca e smechera. Castigi doar daca ai dobanda fixa 5 ani si trecem printr o hiperinflatie de tip argentina.
      Sau... daca ai credit cum am eu... pe 5 ani... si dau in total +24% in 5 ani... aurul in ultimii 5 ani a crescut 86% in lei. Deci poti castiga... poti pierde. Trebuie calculat bine.

  • @paulmihaimusic
    @paulmihaimusic 5 месяцев назад +1

    Am facut din nunta 40k euro si aveam nevoie de inca 10k 🤟🏻 am facur credit de nevoi personale am procedat gresit?

    • @andreidaniel2320
      @andreidaniel2320 5 месяцев назад +1

      DA...dc te-ai insurat??? 😂😂😂

  • @mgccgm4341
    @mgccgm4341 5 месяцев назад +2

    Dar daca ai salariul stabilit in euro (la negociere cat si pe contractul aditional), dar esti platit in RON (la cursul din ziua in care se livreaza salariul)?
    In ce moneda ar tb sa faci creditul? EUR sau RON?

    • @david94368
      @david94368 5 месяцев назад

      franci elvetieni

    • @TheSilent1998
      @TheSilent1998 5 месяцев назад +1

      Salut! In Romania se dau doar credite in Lei de ceva ani.

  • @bIabla
    @bIabla 5 месяцев назад

    Hai în irlanda sa dai 50/80k avans pentru un apartament de 300k și după sa ai 1k rata, iar dacă dai apartamentul la închiriat iei minim 2k 😂😂😂 păreri?

  • @TancDeCurseROU
    @TancDeCurseROU 5 месяцев назад

    Q&A?

  • @TruthTeller23914
    @TruthTeller23914 5 месяцев назад

    deci o alta chestie de care sunt curios e cum ar actiona o banca sau un creditor daca iau credit pe 6 ani pt un device ce il folosesc(laptop) cu simpla idee de a nu il detine, ci a il inchiria. Daca se duce in primu an il dau inapoi bancii ura si la gara, nu e al meu, nu imi pasa. La fel la masini, daca as lua una in leasing, frt ce condus ar avea. E rece, bam 4000 de ture, e mers normal, bam subturata. Motorina a mai ieftina si toate gropile sa apeleze la mine😂 Imi taie unu calea, nici nu franez. Nu e a mea, nu imi pasa😂

    • @libEluLLah
      @libEluLLah 3 месяца назад

      nu asa funcționează

  • @iulianfd
    @iulianfd 5 месяцев назад

    ne-ai inebunit cu spatiile astea comerciale, nu conteaza cat costa, ca or fi ieftine, conteaza si vadul, la mn in zona sunt o gramada de spatii la partierul blocurilor neinchiriate de dinainte de pandemie, conteaza sa le poti si inchiria, cine le inchiriaza sa aiba un business bun din care sa isi permita chiria.

  • @Lumina_Intelepciune
    @Lumina_Intelepciune 5 месяцев назад

    *3:35** NU CRED !*
    *Cum că aveai o impresie eronată*

  • @cooldy6445
    @cooldy6445 5 месяцев назад +2

    Fa te rog ceva cu umbra care se observa pe fata, chiar nu este nici o solutie? 🤔

  • @Dufi2k
    @Dufi2k 4 месяца назад

    Eu nu inteleg cum pot unii sa isi ia credite fara sa stie deja informatile astea 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

  • @mastersounds4288
    @mastersounds4288 5 месяцев назад

    La un credit de nevoie personale luat pe 5 ani, pentru care stii ca il poti achita in 1-2 ani, nu este mai buna varianta cu dobanda variabila?

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      Depinde de apetitul tau pentru risc. Dobanda e cea mai mare parte din suma rambursata, la inceputul creditului. Adica daca inflatia continua sa creasca si BNR continua sa ridice dobanda de referinta in viitorul apropiat, te poti trezi ca ti se dubleaza rata datorita dobanzii. Eu unul, tot timpul am mers pe dobanda fixa cu rambursare anticipata cu reducerea perioadei si am dormit linistit. Anul trecut pe vremea asta aveam 5000 de lei rata la banca. Daca ma afecta cresterea dobanzii variabile, nici nu vreau sa ma gandesc ce suma as fi avut de plata. Probabil ca in loc sa platesc 5000 rata + 5000 rambursare anticipata, brusc plateam 10000 doar rata.

    • @mastersounds4288
      @mastersounds4288 5 месяцев назад

      Ma gandeam ca daca este o perioada scurta ~1 an ar trebui sa fie safe.
      Momentan am ~2200lei rata si 8-10000lei anticipat in fiecare luna.@@TRacasan

    • @TRacasan
      @TRacasan 5 месяцев назад

      @@mastersounds4288 Dupa 3 ani marcati de incetitudini la o scala nemaintalnita in istorie... mai e ceva sigur pe lumea asta?

  • @CataM8
    @CataM8 5 месяцев назад +1

    creditele sunt pentru investitii nu consum

  • @ArpadToth
    @ArpadToth 5 месяцев назад

    25% .. 5% pe an impartit😂.. parca ai avea banii (400000lei)aia pana in ultima zi...
    Eu zic sa mai faci un calcul 😂 cu aia doar 5% pe an..

  • @aripadreaptatherightwing6028
    @aripadreaptatherightwing6028 5 месяцев назад

    Acum românii știu......😅😅😅😅😅

  • @GeoGeodezul
    @GeoGeodezul 5 месяцев назад

    😂😂😂😂😂😂 doamne ferește 😂😂😂

  • @corosivo
    @corosivo 5 месяцев назад

    Ce boala ai? Te vezi geniu? Lasă lumea

  • @memeutzu4aikyahoo.comromeo630
    @memeutzu4aikyahoo.comromeo630 4 месяца назад

    Tu ești genul ăla "De frica ciorilor nu semănam porumb"... Păi cred că 70% din mașinile din România sunt luate in credite prietene sau leasing, că românul nu are salariu din care să și mănânce să întrețină și o casă și să pună si bani la ciorap ca să-și ia o masina sau un teren cu banii cash.... Așa că o iei prea de sus cu cel credit... Credite au existat dintotdeauna și vor exista, tu iti faci treaba, banca ciuguleste ca asta e sistemul, din pacate altfel e greu.... 😊 Nu toata lumea e "vlogăr" sau "manager la videochat" mai nou... Deci fiecare face cat poate, nu e de judecat nimeni si nimic! Bafta