La idea de país de Joan Fuster

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 9 сен 2024
  • Coincidint amb la data del 30è aniversari de la mort de Fuster, el 21 de juny, la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen una jornada d’homenatge i estudi centrada en la idea i la construcció de país de Fuster.
    En el pròleg a Nosaltres, els valencians, Fuster va escriure “No tinc cap altra autoritat que aquesta: la d’haver-me apassionat, fins a l’obsessió, per la vida i el destí del meu poble”. La vida i el destí del seu poble no fou en absolut l’únic assumpte de la indagació fusteriana, que reflexionà al llarg del temps sobre els temes més diversos, l’art, la literatura, la ciència, el pensament, la política, etc., però sí que va ser-ne una preocupació central. Els valencians, els catalans i els illencs parlen la mateixa llengua, i aquest fonament de la seva identitat com a poble els vincula a desgrat de les diferències acumulades per una trajectòria històrica i econòmica divergent, o per les imposicions foranes, que oculten la unitat de fons. Restituir aquesta identitat comuna, resituar-la al centre del debat, fer-la de nou operativa, implicava un nou projecte de país, que era també de països. Repensant el País Valencià, Fuster també repensava Catalunya, i oferia una proposta que afectava igualment el conjunt i les parts
    L'acte consistirà en dues taules rodones, a la Sala de la Caritat, que es poden seguir per streaming, i un espectacle musical, a la Sala de Llevant.

Комментарии •