Sunt un roman ce locuieste in UK.Dupa acest podcast superb pot sa ma duc linistit sa aplic pentru cetatenie ca trec testul de istorie cu brio!!!😅😅😅😅Felicitari pentru aceasta munca!!!
Mulțumesc pentru această serie extraordinară! Apreciez și evoluția în " arta conversației " a domnului Popa, totuși mai există potențial 😉! Mare atenție la exprimare! Fără " decât" ! Având un astfel de interlocutor erudit, cu un talent retoric deosebit, trebuie să vă ridicați la același nivel! Mult succes, sunteți pe drumul cel bun ! Vă recomand și eu povestirile lui Neagu Djuvara, le găsiți și pe RUclips!
1:51:20 subscriu. Din păcate foarte mulți combină limbile astfel încât nu mai cunosc cuvantul corespondent in limba lor maternă. Asa sunt eu cu maghiara si română, poate sună derizoriu dar in maghiară nu reușesc sa imi formulez atât de ușor ideile. Mie personal imi pare foarte rau ca dispar limbile precum ceangău(nu stiu cum se articulează corect :)) ) sau aromâna/ macedoromâna. Cu cea din urmă am petrecut zile sa citesc despre ea si sa o ascult. Si va pot mărturisi ca este fascinant cum descoperi o nouă limba pe care aparent nu o cunoști dar o poti înțelege, parca ti se deschide o lume nouă in care ai acces, este un sentiment împlinitor.
Interesant podcast, eu locuiesc în Hastings ! Batalia nu a fost chiar în Hastings ci prin împrejurimile lui. Exista chiar un castel unde poți să găsești anumite date despre 1066 😊
Bravo S.Popa! :) Incep sa prind gustul creatiilor tale cu Damian. Imi place ca nu ati facut rabat la subiecte pentru a scurta timpul. Un episod cat un sezon (in limba romana). Asa se da azi. Multumesc.
10000 likes! Daca as fi stiut ca aparea un asemenea episod, as si amanat invatatul din carti istoria Marii Britanii pentru examenul de naturalizare (cetatenie). Foarte captivant, desi unele detalii nu sunt exacte, mi-a facut o enorma placere sa ascult acest podcast!
Salut! Povestea cu Cillian Murphy este exact opusul la ce ai spus. A mutat copiii din Londra înapoi în Irlanda pentru ca începuseră să vorbească în posh accent, astfel pierzându-și identitatea irlandeză.
Domnul Damian Anfile povestește foarte frumos despre istoria Marii Britanii . De sfârșitul antichității până în Evul Mediu. Domnul Damian Anfile povestește foarte frumos și spune multe lucruri interesante din istoria Marii Britanii.
Referitor la Guy Fawkes, inca se serbeaza "bonfire night" doar ca si-a mai pierdut din semnificatie plus difera ziua(deobicei sambata sau duminica dupa cum le convine orgazizatorilor), cel putin asta am observat eu in 10 ani de Anglia. Mare stima si respect amandurora.
Vă ascult de fiecare dată cu multă plăcere și mare interes, Sunteți ditamai facultatea de Istorie! Felicitări pentru ceea ce faceți și la mai multe emisiuni!
Damian, felicitari pentru podcasturile foarte informate si interesante de urmarit. Referitor la momentul din emisiune dedicat arhiepiscopului Beckett, nu ai amintit si iti recomand filmul Beckett, in care regele Angliei este jucat tot de Peter O'Toole. Este cumva un prequel la Leul in Iarna (acelasi rege jucat de acelasi actor genial) si prezinta extraordinar perioada respectiva.
va rog mult, faceti un film despre Frankfurt, Munchen, Hamburg, Dresda etc, adica ceea ce este astazi Germania... istoria veche, medievala etc, pana la 1900.
Pentru ca Damian ne tot indeamna sa nu incetam sa cautam 👍, se pare ca tocmai s-au descoperit noutati dand peste cap ce stia toata lumea despre inchiderea lui Edward V & Richard in Turnul Londrei. Dupa o noua ancheta de vreo 8 ani, luna trecuta a iesit la Pegasus Books o carte "Solving History's Greatest Cold Case" scrisa de Philippa Langley. Concluzia a fost preluata deja prin presa britanica. Gasiti un rezumat succint inclusiv pe National Geographic.
Damian, primul James Bond a fost jucat de Sean Connery! Iar ca să răspund unui comment, cuvântul "fuck" (scris așa pt.a nu mi se șterge commentul) se pare că e acronimul expresiei "fornication unde consent of king"( adulter consimțit de rege), un soi de "jus prime noctis"!
O corectie la cele spuse de dl Anfile, turnul Londrei (White Tower) nu este opera lui Richard I ci chiar a lui William The Conquerer, construit chiar in 1066, sau inceput cel putin
Din ce stiu eu .. tower of london a fost construit de William Cuceritorul .. fiind la momentul ala cel mai inalt pubct din zona Londrei.. in vremea lui Richard s a facut zidul si santul de aparare
Sefu de la Belu, va asteptam in Anglia sa vedeti si cateva cimitire engleze ( mausolee superbe in special in mercia si) in scotia vorbim de altceva nu la fel de spectaculoase dar foarte vechi.
Singurul Popa, nu sunt prea potrivite cateva dintre ''eruditiile'' matale: 1. Afirmatia '' ca sa inteleaga oamenii care ne privesc''... Nu e nevoie de grija matale. Cei care-l urmaresc pe domnul Damian Anfile inteleg sigur , nu sunt boii baltii care stiu doar sa-si citeasca numele din CI. 2. Cand spui ceva, n-o face cu emfaza, cu aerul ca matale ai descoperit mersul pe jos. E mai indicat s-o faci simplu, fara a-ti da ochii peste cap. Fa-o in felul in care vorbeste Damian. Adevarata eruditie, adevarata valoare se arata simplu. In genul Neagu Djuvara, Damian Anfile.
Matale, du-amna te consideri bou baltii? Credeam ca doar OAMENII urmăresc OAMENI în conversație. Matale, du-amna, ce știți sa faceți în afara de a observa ochii interlocutorilor? 😅 Asta lasă de dorit la MATALE, DU-AMNA ...
Referitor la sistemul metric și imperial există o scenă în debutul seriei BBC ”SAS: Rogue Heroes” despre cum trupele britanice trimise să ajute la eliberarea Tobrukului nu mai ajung deoarece rămân fără combustibil pe drum din cauza unor erori de calcul intre kilometri și mile (500 km vs 500 mile). Când se întreabă de ce sunt în situația asta, răspunsul e: ”There are Frenchmen in the transport Department”, delicioasă scenă. Într-o discuție în interviuri se glumește pe faptul că cel mai englezesc lucru din acea situație a fost că au dat vina pe francezi. 😁
Turnul Londrei a fost construit de William Cuceritorul, nu de Richard Inimă de Leu. Acum stau sa ma întreb câte astfel de greșeli sunt în această expunere?!...
Va urmaresc de multa vreme si am apreciat in mod deosebit informatiile primite, in marea majoritate fiind inedite pentru mine. Dupa cum s-a putut observa, multi urmaritori considera ca sunteti un adevarat profesor de istorie, dar nu numai. Ca atare simt nevoia unor precizari pentru ca acestia sa nu preia si unele scapari Daca prima pronuntie a fost corect, Waterloo, in cea de a doua, pronuntia englezaa(de ce?!) Waterlu, este gresita. Apoi, pronunita ediuard imi pare fortata, macar si pentru faptul ca, de-a lungul timpului, romanii au adaptat/adoptat pronuntii mai aproape de spiritul limbii romane: londra si nu london, paris si nu pari, moscova si nu mascva sau moscu/moscau, lisabona si nu lisboa, varsovia si nu varshava, etc. M-am bucurat cand ati spus ca sunteti pentru o pronuntie specifica romanreasca. Nu am auzit vreun roman care sa se scanalizeze ca strainii nu pronunta Bucuresti.
@@whocansaywheretheroadgoes Da-mi un singur citat dintr-o carte romaneasca unde se scrie London!!! Da, spunem londonez pentru ca ar suna ca dracu !!?? Chiar pornind din sec. al XIX-lea se observa o stradanie a intelectualitatii pentru o limba romaneasca cat mai curata si inteligibila. Cand vorbesti de pronunti engleza, la care te referi: la cea britanica sau cea americana🙂🙂?! NU sunt lingvist dar consider ca stramosii nostri au avut grija sa nu ni se impleticeasca limba in gura cand pronuntam un cuvand propriu strain. De altminteri, idem si la fel(sic!), tot asa procedeaza si strainii. NU bat obrazul strainilor cand spun Bukarest dar il bat pe cel al unui roman care se scalamba(london, seviia(mai nou), waterlu, etc.) Pai, daca nu vorbesti romengleza atunci esti in coada clasametului...🤣🙃🙃
@@whocansaywheretheroadgoes Se pare ca citesti pe diagonala! Ai sarit peste: "...pentru ca acestia sa nu preia si unele scapari"!!!! Remarcile mele NU au fost o critica ci o atentionare pentru cei care , eventual(sic!) , imi citesc comentariul. Si aceste "obicei" il am oride cate ori se iveste ocazia. NU ma erijez intr-un supercunoscator dar consider ca este de datoria oricui care are o parere pertinenta sa si-o exprime. Podcast-urile au luat locul, din plin, televiziunilor care, cu sau fara voia lor, fac un act de cultura(in proportii diferite). Si daca se intampla unele erori atunci imi pare corect si necesar ca acestea sa fie corectate. Sanatate!
Ideea de 🖕 este incorectă, la origini era de fapt degetul arătător plus cel mijlociu care, erau de fapt cele doua degete folosite de arcași pentru a trage cu arcul. Gest folosit până azi de plebea britanică atunci când vor să îți transmită un călduros "fcuk off"!( am scris gresit ca sa nu fie șters comment-ul). Ideea pornește de la faptul că nobilimea franceză în aroganta ei supremă promitea ca arcașilor englezi li se vor tăia cele doua degete pentru a nu mai fi vreodată capabili sa tragă cu arcul. De aici si ideea de a le arăta cavalerilor francezi pe campul de luptă, ca gest sfidător.
Deci Robin Hood se presupune că ar fi existat, King Arthur la fel ,Shakespeare are și el un semn de întrebare. Dar englezi nu au nici o problemă cu producțiile cinematografice. Numai românii vor adevăr istoric unu la unu, în filmele istorice românești ,ca să învețe și ei istoria națională.
„Indigeni”, „localnici”, nu „nativi” -- apropo de romgleză! A „diferenția”, nu a „face diferența”. A „face diferența” înseamnă pur și simplu a scădea (două numere, de exemplu).
Ați dat un exemplu de cuvânt din limba franceză care înlocuieşte un cuvânt din româna veche. Ori este de notorietate printre cunoscători că 54-58% din cuvintele actuale din limba română modernă provin din franceză.... ... dacă s-ar utiliza "biblia lui Cantacuzino " .... puțină lume ar înțelege ceva....
Sunt un roman ce locuieste in UK.Dupa acest podcast superb pot sa ma duc linistit sa aplic pentru cetatenie ca trec testul de istorie cu brio!!!😅😅😅😅Felicitari pentru aceasta munca!!!
Exact la asta ma gandeam eu. Chiar ma pregatesc pentru test si partea de istorie a fost acoperita de Damian 👏🏻
Hai hai că nu e greu testul și merită rezultatul!
Materialul este despre Anglia nu UK
Am luat-o deja,aveti grija ca mai trebuie un test pentru cetatenia si anume speaking, listening.
Crede-mă ca sunt niște probleme cu datele oferite în acest podcast, învață mai bine după cărți...
Fenomenul Damian!
De când l-am descoperit îl urmăresc cu mare interes.
E genial omul.
Voi spune doar ca Damian merita toata expunerea posibila. Omul este o enciclopedie mergatoare!
Felicitări și mult succes, AMANDURORA! ❤😊
Tot respectul lui, dar știi că în 2 ore cu google poți afla și tu așa ceva, nu?
Băiatule, deși sunt mult mai vârstnic decât tine, nu mă satur să te ascult! Îți mulțumesc!
Damianofilia: 5500 de vizualizări în 14 ore de la difuzare!!! Asta audiență... Absolut meritată, desigur. Felicitări ! 👏👏👏
O plăcere să ascult erudiția lui DAMIAN! Mulțumesc!
Dl. Anfile ar putea sa citeasca si cartea de telefon, l-as asculta la nesfirsit!!
Mulțumesc pentru această serie extraordinară!
Apreciez și evoluția în " arta conversației " a domnului Popa, totuși mai există potențial 😉! Mare atenție la exprimare! Fără " decât" ! Având un astfel de interlocutor erudit, cu un talent retoric deosebit, trebuie să vă ridicați la același nivel! Mult succes, sunteți pe drumul cel bun !
Vă recomand și eu povestirile lui Neagu Djuvara, le găsiți și pe RUclips!
Felicitari pentru acest podcast extraordinar, NESUSȚINUT de pacănele!
Urmãresc acest vlog de mai mult timp si pot spune fãrã urmã de snobism ,cã este cel mai bun vlog cu temã istoricã.
1:51:20 subscriu. Din păcate foarte mulți combină limbile astfel încât nu mai cunosc cuvantul corespondent in limba lor maternă. Asa sunt eu cu maghiara si română, poate sună derizoriu dar in maghiară nu reușesc sa imi formulez atât de ușor ideile. Mie personal imi pare foarte rau ca dispar limbile precum ceangău(nu stiu cum se articulează corect :)) ) sau aromâna/ macedoromâna. Cu cea din urmă am petrecut zile sa citesc despre ea si sa o ascult. Si va pot mărturisi ca este fascinant cum descoperi o nouă limba pe care aparent nu o cunoști dar o poti înțelege, parca ti se deschide o lume nouă in care ai acces, este un sentiment împlinitor.
Remarc faptul că ar fi util un dicționar Romgleză - Română. Așa, mulți ar putea afla cu ușurință, care e varianta corectă.
Felicitări pt conținut, invitat și moderator!
Interesant podcast, eu locuiesc în Hastings ! Batalia nu a fost chiar în Hastings ci prin împrejurimile lui. Exista chiar un castel unde poți să găsești anumite date despre 1066 😊
Aștept de mult timp episodul!
Și eu
Și eu
Și eu😊
Bravo S.Popa! :) Incep sa prind gustul creatiilor tale cu Damian. Imi place ca nu ati facut rabat la subiecte pentru a scurta timpul. Un episod cat un sezon (in limba romana). Asa se da azi. Multumesc.
❤❤❤
Multumesc frumos pentru podcast, apreciez efortul depus pentru bun content,
Sunteti minunati!❤
10000 likes! Daca as fi stiut ca aparea un asemenea episod, as si amanat invatatul din carti istoria Marii Britanii pentru examenul de naturalizare (cetatenie). Foarte captivant, desi unele detalii nu sunt exacte, mi-a facut o enorma placere sa ascult acest podcast!
Salut! Povestea cu Cillian Murphy este exact opusul la ce ai spus. A mutat copiii din Londra înapoi în Irlanda pentru ca începuseră să vorbească în posh accent, astfel pierzându-și identitatea irlandeză.
Excelent podcastul și tot ceea ce faceți! Șir Seán Connery a fost primul James Bond :)
Domnul Damian Anfile povestește foarte frumos despre istoria Marii Britanii . De sfârșitul antichității până în Evul Mediu. Domnul Damian Anfile povestește foarte frumos și spune multe lucruri interesante din istoria Marii Britanii.
Buna ziua, când apar următoarele episoade? Abia aștept! 🎉
Referitor la Guy Fawkes, inca se serbeaza "bonfire night" doar ca si-a mai pierdut din semnificatie plus difera ziua(deobicei sambata sau duminica dupa cum le convine orgazizatorilor), cel putin asta am observat eu in 10 ani de Anglia. Mare stima si respect amandurora.
Sunt shorturi cu Rusia. Am crezut că urmează Rusia 😅 Bravo, felicitări amândurora!
Vă ascult de fiecare dată cu multă plăcere și mare interes, Sunteți ditamai facultatea de Istorie! Felicitări pentru ceea ce faceți și la mai multe emisiuni!
o incursiune foarte mișto prin istorie.. Mulțumesc
Imi place de voi maxim. Keep on doing what you’re doing!! 😉❤️
Va multumesc!!! Va rog frumos sa continuati! 🤗🙏
Damian, felicitari pentru podcasturile foarte informate si interesante de urmarit. Referitor la momentul din emisiune dedicat arhiepiscopului Beckett, nu ai amintit si iti recomand filmul Beckett, in care regele Angliei este jucat tot de Peter O'Toole. Este cumva un prequel la Leul in Iarna (acelasi rege jucat de acelasi actor genial) si prezinta extraordinar perioada respectiva.
Super tare! Multumiri! Astept cu mare interes si partea a doua.
Felicitări,că întotdeauna.Multumim!
Superb vlog. Aștept următorul episod!
Felicitări pt episod! Câteva sugestii de TV shows:
Yes Prime Minister
This is England
The Thick of it
va rog mult, faceti un film despre Frankfurt, Munchen, Hamburg, Dresda etc, adica ceea ce este astazi Germania... istoria veche, medievala etc, pana la 1900.
Felicitări!🎉
Pentru ca Damian ne tot indeamna sa nu incetam sa cautam 👍, se pare ca tocmai s-au descoperit noutati dand peste cap ce stia toata lumea despre inchiderea lui Edward V & Richard in Turnul Londrei. Dupa o noua ancheta de vreo 8 ani, luna trecuta a iesit la Pegasus Books o carte "Solving History's Greatest Cold Case" scrisa de Philippa Langley. Concluzia a fost preluata deja prin presa britanica. Gasiti un rezumat succint inclusiv pe National Geographic.
Mulțumim 🎉🎉 Am urmărit în două tranșe 😅
Felicitări!!👏👏
Damian, primul James Bond a fost jucat de Sean Connery! Iar ca să răspund unui comment, cuvântul "fuck" (scris așa pt.a nu mi se șterge commentul) se pare că e acronimul expresiei "fornication unde consent of king"( adulter consimțit de rege), un soi de "jus prime noctis"!
Multumesc frumos, stimabile, pentru informatie, e adevarat ca din gluma legata de accentul lui Sean Connery a reiesit ca nu a jucat in James Bond
Impresionant.Multumim.❤
Super podcast. Un singur comentariu. Leicester se pronunta [Lehstr]. Va multumesc pentru tot ce faceti!
Dle Damian, va urmarim cu admiratie!
Super podcast. Il astept cu nerabdare pe urmatorul
Multumesc Felicitari❤
😎👍Frumos episod
O corectie la cele spuse de dl Anfile, turnul Londrei (White Tower) nu este opera lui Richard I ci chiar a lui William The Conquerer, construit chiar in 1066, sau inceput cel putin
Din ce stiu eu .. tower of london a fost construit de William Cuceritorul .. fiind la momentul ala cel mai inalt pubct din zona Londrei.. in vremea lui Richard s a facut zidul si santul de aparare
Aștept episodul urmator🎉🎉🎉🎉😊
Sefu de la Belu, va asteptam in Anglia sa vedeti si cateva cimitire engleze ( mausolee superbe in special in mercia si) in scotia vorbim de altceva nu la fel de spectaculoase dar foarte vechi.
Mulțumesc
Pe cand urmatorul episod? As privi incontinuu.
Singurul Popa, nu sunt prea potrivite cateva dintre ''eruditiile'' matale: 1. Afirmatia '' ca sa inteleaga oamenii care ne privesc''... Nu e nevoie de grija matale. Cei care-l urmaresc pe domnul Damian Anfile inteleg sigur , nu sunt boii baltii care stiu doar sa-si citeasca numele din CI. 2. Cand spui ceva, n-o face cu emfaza, cu aerul ca matale ai descoperit mersul pe jos. E mai indicat s-o faci simplu, fara a-ti da ochii peste cap. Fa-o in felul in care vorbeste Damian. Adevarata eruditie, adevarata valoare se arata simplu. In genul Neagu Djuvara, Damian Anfile.
Matale, du-amna te consideri bou baltii?
Credeam ca doar OAMENII urmăresc OAMENI în conversație.
Matale, du-amna, ce știți sa faceți în afara de a observa ochii interlocutorilor? 😅
Asta lasă de dorit la MATALE, DU-AMNA ...
Du-amna ierudita 😅😅
Crezi că dacă scrii cum scrii, e o dovadă de miștocăreala inteligentă? Asta dovedește educația.
Foarte bun materialul, e singura corectare că celți ajung mult după constructia complexului de la Stonehenge
Mie îmi plac podcasturile lungi 😁
Excelent
Foarte fain materialul, dar reclamele m-au omorat, cele mai multe pe timp de auditie…..
Referitor la sistemul metric și imperial există o scenă în debutul seriei BBC ”SAS: Rogue Heroes” despre cum trupele britanice trimise să ajute la eliberarea Tobrukului nu mai ajung deoarece rămân fără combustibil pe drum din cauza unor erori de calcul intre kilometri și mile (500 km vs 500 mile). Când se întreabă de ce sunt în situația asta, răspunsul e: ”There are Frenchmen in the transport Department”, delicioasă scenă. Într-o discuție în interviuri se glumește pe faptul că cel mai englezesc lucru din acea situație a fost că au dat vina pe francezi. 😁
Salutare.Legat de legea salica ,care ar fi etimologia cuvantului latinesc salicae??
Turnul Londrei a fost construit de William Cuceritorul, nu de Richard Inimă de Leu.
Acum stau sa ma întreb câte astfel de greșeli sunt în această expunere?!...
Destul de multe...
Pentru cine mai știe ceva istorie.
O gramada!Ca in dealtfel toate podcasturile lui Damian!
Damian Anfile = o enciclopedie
O delectare intelectuala desăvârșită.Il urmăresc cu real interes pe oriunde apare.Mulțumesc
Unde-i celalat episod???
Un podcast despre Imperiu Roman/Italia/peninsula Italică?
Bun episod. Pe când Polonia?
min 33:42 in germana de astazi Kuh = vaca iar pluralul e Kühe = vaci. La timpul formarii limbii engleze, la vaca saxonii spuneau kuo.
1:55:45 de la Bogdan Simion e ideea respectiva.
Locuiesc de 10 ani chiar la granita dintre Anglia si Scotia la 3 km de zidul lui Hadrian
Exista prescurtari si la noi, in special in Ardeal, localitati precum Sântion, Sanmiclaus Sanmiclaus si altii...🙃
👏🔝
DAMIAN ANFILE TE IUBESC
A meritat!
👏👏👏👏
fara Damian.....-e pustiu-...sunteti mic...
Va urmaresc de multa vreme si am apreciat in mod deosebit informatiile primite, in marea majoritate fiind inedite pentru mine.
Dupa cum s-a putut observa, multi urmaritori considera ca sunteti un adevarat profesor de istorie, dar nu numai. Ca atare simt nevoia unor precizari pentru ca acestia sa nu preia si unele scapari
Daca prima pronuntie a fost corect, Waterloo, in cea de a doua, pronuntia englezaa(de ce?!) Waterlu, este gresita.
Apoi, pronunita ediuard imi pare fortata, macar si pentru faptul ca, de-a lungul timpului, romanii au adaptat/adoptat pronuntii mai aproape de spiritul limbii romane: londra si nu london, paris si nu pari, moscova si nu mascva sau moscu/moscau, lisabona si nu lisboa, varsovia si nu varshava, etc.
M-am bucurat cand ati spus ca sunteti pentru o pronuntie specifica romanreasca. Nu am auzit vreun roman care sa se scanalizeze ca strainii nu pronunta Bucuresti.
@@whocansaywheretheroadgoes Da-mi un singur citat dintr-o carte romaneasca unde se scrie London!!! Da, spunem londonez pentru ca ar suna ca dracu !!?? Chiar pornind din sec. al XIX-lea se observa o stradanie a intelectualitatii pentru o limba romaneasca cat mai curata si inteligibila.
Cand vorbesti de pronunti engleza, la care te referi: la cea britanica sau cea americana🙂🙂?!
NU sunt lingvist dar consider ca stramosii nostri au avut grija sa nu ni se impleticeasca limba in gura cand pronuntam un cuvand propriu strain. De altminteri, idem si la fel(sic!), tot asa procedeaza si strainii. NU bat obrazul strainilor cand spun Bukarest dar il bat pe cel al unui roman care se scalamba(london, seviia(mai nou), waterlu, etc.)
Pai, daca nu vorbesti romengleza atunci esti in coada clasametului...🤣🙃🙃
@@whocansaywheretheroadgoes Se pare ca citesti pe diagonala! Ai sarit peste: "...pentru ca acestia sa nu preia si unele scapari"!!!! Remarcile mele NU au fost o critica ci o atentionare pentru cei care , eventual(sic!) , imi citesc comentariul. Si aceste "obicei" il am oride cate ori se iveste ocazia. NU ma erijez intr-un supercunoscator dar consider ca este de datoria oricui care are o parere pertinenta sa si-o exprime. Podcast-urile au luat locul, din plin, televiziunilor care, cu sau fara voia lor, fac un act de cultura(in proportii diferite). Si daca se intampla unele erori atunci imi pare corect si necesar ca acestea sa fie corectate. Sanatate!
Robin Hood - Men in Tights :P
Austria va fi subiectul urmatoarei discutii❤
🎉🎉🎉
E adevarat ca accentul american era defapt britanic? Dar britanicii intre timp au dezvoltat accentul cunoscut azi.
😂😂mișto basme
Ce sa întâmplat cu episodul despre Kiev?
🙏
Lloyd's cred ca se cheama asiguratorii
1:18:35 -- lemn de tisa
Dacă știam, dădeam testul de cetățenie mai târziu. 😆
Same here! 😊
Discutia cu popular sau populara, atribuit gresit, este explicat de catre Bogdan Simion. Probabil acolo ai auzit.
Ideea de 🖕 este incorectă, la origini era de fapt degetul arătător plus cel mijlociu care, erau de fapt cele doua degete folosite de arcași pentru a trage cu arcul. Gest folosit până azi de plebea britanică atunci când vor să îți transmită un călduros "fcuk off"!( am scris gresit ca sa nu fie șters comment-ul). Ideea pornește de la faptul că nobilimea franceză în aroganta ei supremă promitea ca arcașilor englezi li se vor tăia cele doua degete pentru a nu mai fi vreodată capabili sa tragă cu arcul. De aici si ideea de a le arăta cavalerilor francezi pe campul de luptă, ca gest sfidător.
😍
La ruși Robin Hood e numit „Robin Gud” :) Deci da, poate fi numit protocomunist 😂
Are Zaiafet un episod destinat metodele de tortura lansat cu mult timp înainte sa iti vina ideea. 😁
Pt Scotia urmariti serialul Still Game ! O comedie pe tipul scotian !
Imi pare rau, dar Sean Connery a fost primul James Bond.
Bro... nu te doare gura? 😂 tot respectul... 4 fucking ore 🥲ador orice conținut cu Damian
Bună emisiune dar daca tot vorbiți de folosirea cuvintelor englezești in româna ,voi de ce vă sclemberiți 😂😂😂😂
V2 era de fapt V1. V2 au fost lansate mai tarziu din Tarile de Jos.
Arcul lung era făcut din lemn de "tisă", foarte dur și rezistent la rupere.
Deci Robin Hood se presupune că ar fi existat, King Arthur la fel ,Shakespeare are și el un semn de întrebare. Dar englezi nu au nici o problemă cu producțiile cinematografice. Numai românii vor adevăr istoric unu la unu, în filmele istorice românești ,ca să învețe și ei istoria națională.
In tot documentarul ati folosit, multe englezisme, care au sinonime in romana, in rest un documentar bun, succes
Nu sunt sinonime. Sinonimele sunt cuvinte din aceeași limbă.
E si varianta cu George C Scott ca Scrooge
„Indigeni”, „localnici”, nu „nativi” -- apropo de romgleză! A „diferenția”, nu a „face diferența”. A „face diferența” înseamnă pur și simplu a scădea (două numere, de exemplu).
😂😂🎉🎉🎉🎉
Dacă Shakespeare nu a existat atunci cine este persoana care a scris celebrele piese
Ați dat un exemplu de cuvânt din limba franceză care înlocuieşte un cuvânt din româna veche.
Ori este de notorietate printre cunoscători că 54-58% din cuvintele actuale din limba română modernă provin din franceză....
... dacă s-ar utiliza "biblia lui Cantacuzino " .... puțină lume ar înțelege ceva....