علت و درمان درد مچ دست | دلایل درد مچ دست | CTS مچ دست

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 6 фев 2025
  • درد مچ دست یک بیماری شایع است که دلایل مختلفی دارد. مچ دست از چندین مفصل کوچک تشکیل شده است که به کمک آن‌ها به استخوان‌های دست و بازو متصل می‌شود. مفصل مچ دست در حرکات اساسی از ارسال پیام کوتاه تا نوشتن نقش دارد و وقتی آسیب ببیند می‌تواند در فعالیت‌های روزمره اختلال ایجاد کند و حتی کیفیت زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد.
    طبق آمار درد مچ دست اغلب به دلیل پیچ‌خوردگی یا شکستگی در اثر جراحات ناگهانی بروز می‌کند. اگر هر قسمت از مچ دست از جمله استخوان‎ها، رباط‌ها یا تاندون‌ها آسیب ببینند، می‌توانند منجر به درد مچ دست شوند. به عنوان مثال، اگر رباط مچ دست بیش‌ازحد کشیده شود، پیچ‌خوردگی مچ دست می‌تواند باعث احساس درد شدیدی شود.
    علت ها و دلایل
    سندرم تونل کارپال، یک عارضه ی شایع است ، به علت سندروم تونل کارپال درون مچ دست متورم شده و این تورم باعث فشار آمدن به عصب مدیان می شود و می تواند علت درد مچ دست باشد.ورم ممکن است در موارد زیر به وجود بیاید :
    انجام دادن فعالیت های تکراری مانند تایپ کردن، طراحی یا خیاطی.
    داشتن اضافه وزن، باردار بودن و یا یائسگی.
    ابتلا به اختلالاتی مانند دیابت، آرتروز و یا تیروئید کم کار.
    آسیب به مچ نیز می تواند باعث درد آن شود. آسیب های مچ عبارت اند از پیچ خوردگی، شکستن استخوان ها و یا تاندونیت. ورم کردن، کبود شدن و از شکل افتادن مفاصل همگی نشان دهنده ی آسیب به مچ دست می باشند.
    شما می توانید با کمک موارد زیر، به پیشگیری از درد مچ دست کمک کنید :
    استفاده از یک صفحه کلید ارگونومیک و یا جلوگیری از خمیدگی مچ رو به بالا.
    استراحت دادن به دست ها هنگامی که مشغول انجام یک فعالیت تکراری مانند تایپ کردن هستید.
    مراجعه به یک متخصص کار درمانی و یا کشیدن و تقویت مچ دست ها.
    ورم مچ دست؛ کیست گانگلیون چیست؟
    این کیست‌ها توده‌های غیرسرطانی هستند که به‌طور معمول در امتداد تاندون‌ها یا مفاصلی که در مچ دست وجود دارند ایجاد می‌شوند. کیست‌های گانگلیون ممکن است در پا نیز ایجاد شود. این احتمال وجود دارد که توده‌های گانگلیون یکی از دلایل ورم در مچ دست باشند.
    این توده‌ها به‌صورت بیضی‌شکل و گرد هستند. داخل این کیست‌ها را مایعی ژله‌ای شکل پر کرده است. برخی از این کیست‌های گانگلیونی ممکن است به اندازه یک نخود کوچک باشند. برخی دیگر نیز می‌توانند به اندازه‌ای در حدود 3 سانتی متر قطر برسند.
    این کیست‌ها ممکن است با فشار روی عصب مجاور خود بسیار دردناک باشند. جایی که این توده‌ها قرار می‌گیرند، احتمال دارد در حرکت مفصل‌های دست اختلال ایجاد کند. در صورت ایجاد مشکل، ممکن است پزشک توصیه به تخلیه کیست از طریق سوزن بهداشتی کند.
    ریسک ابتلا به کیست گانگلیون چه موقعی افزایش می‌یابد؟
    علت و درمان ورم مچ دست نیاز به بررسی دقیق پزشک و فیزیوتراپی دست دارد. علت دقیق و قطعی برای دلیل ایجاد این کیست‌ها کشف نشده است. این توده‌ها از یک مفصل یا پوشش در تاندون رشد کرده و معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که مفصل احاطه شده توسط بافت از جای خود بیرون بزند.
    این عارضه ممکن است در هر جنسیت و هر سنی رخ دهد. ولی در زنان و افراد بالای 40 سال احتمال رخ دادن آن بیشتر است.
    افرادی که آرتریت ساییدگی در انگشت (آرتروز) دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این کیست‌ها هستند.
    تاندون‌ها و مفاصل فرد که در گذشته ممکن است آسیب دیده باشند، ریسک ابتلا به کیست گانگلیون را افزایش می‌دهد.
    سلب مسئولیت: این محتوا (ویدئو، توضیحات، لینک و نظرات) توصیه پزشکی یا یک طرح درمانی نیست و فقط برای اهداف اطلاعاتی و آموزشی در نظر گرفته شده است. این محتوا جایگزین توصیه های پزشک شما نیست. قبل از انجام هر کاری که در این محتوا وجود دارد، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید و در مورد هر گونه سوالی که ممکن است در مورد سلامتی خود داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید. این ویدیو نباید برای خوددرمانی بیماری شما استفاده شود و نباید توصیه های پزشک را نادیده بگیرید.
    استفاده از این محتوا به عهده شماست.
    __________________________________
    آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما
    www.roshdto.com/
    / hessam__zare
    t.me/cilinicroshd

Комментарии •