Mielenkiintosta! Ja tykkään tosi paljon tällasesta keskustelutyylistä normi haastattelutyylin sijaan. Haastattelija on myös perehtynyt asiaan ja tuo omia tulkintoja mukaan.
Jos nyt nuoriso töllöttää ruutuja, mutta vastapainona vanhemmat olkaa aktiivisia ja viekää nuoriso urheilemaan eri lajien pariin . Sillä urheilemisella on tutkittua tietoa mistä on todella paljon hyötyä opiskelemisessa ja keskittymisessä.
Tää oli kiva kuunnella ja ajatuksia herätti! Merkitystä ihmiset hakee varmaa just, eli kun se yhtenäiskulttuuri uskonnon, markkinatalouden, kansallisen identiteetin ym. kanssa murtunut niin sitten on tarpeen rakentaa uusia narratiiveja. Ja kun kaikki muuttuu hirveellä kyydillä niin se turvan rakentaminen ottaa vähän sairaalloisia muotoja.
Nykyihmisen henkinen kestävyys on viimeiset 30 vuotta ollut rajua alamäkeä. Itse näkisin ongelman tiivistettynä siten että vaihtoehtoja on liikaa. Tai ainakin uskotellaan että niitä olisi vaikka niitä ei ehkä olekaan. Joka tapauksessa tuon takia nuoret on menettäneet suhteellisuudentajun ja sitä kautta itsevarmuuden siitä mitä he pystyvät tekemään ja mitä he eivät pysty tekemään.
Syytä en tiedä, mutta näin nelikymppisen perspektiivistä vaikuttaa siltä, että nykynuoret ovat henkisesti heikompia. Se näkyy mm. monenlaisissa valituksenaiheissa, jotka vielä minun nuoruudessani katsottiin kuuluvan normaaliin elämään eikä kukaan olisi kehdannut niistä valittaa. Monet hyvät perinteiset arvot on hylätty ja se näkyy merkityksettömyytenä, heikkona psyykeenä, lyhytjännitteisyytenä, itsekritiikittömyytenä jne. Onneksi sain elää nuoruuteni 90-luvulla, jolloin ihmisiltä vielä vaadittiin asioita, ja meistä tuli suhteellisen täysipäisiä lamasta ja muista koettelemuksista huolimatta - tai ehkä juuri niiden vuoksi.
En tyrmää väitettäsi, mutta esimerkit kiinnostaisi. Ainut mikä nyt tulee mieleen on opintotuki, ja se on kyllä saatanan säälittävää kitistä ilmaisesta rahasta.
@@alexi4860tuskin kukaan opintotuesta mitään kitise vaan opintolainasta mikä on 6,5k per opintovuosi ja se pitää kiireellä maksaa korkojen kera takaisin. Ei ole ennen valmistunut ammattikoulusta porukkaa siten, että on jo 19 vuotiaana armeijaan mentäessä tai parikymppisenä n.20k velkaa ja työllisyys ei näytä lupaavalta. Se laina on pakko ottaa koska opintotuki on alle 300e niin sillä ei kukaan mitään vuokria ja ruokia maksele.
Näin 25-vuotiaana sanoisin, joka on saanut lapsuuden elää ylä-asteeseen saakka ilman älypuhelimia ja sitten niitä alkoi ilmestymään vähitellen kaikille, että Some/älypuhelin on isoin ongelma, että porukalla on ongelmia. Onneksi ite sain vasta ensimmäisen älypuhelimen 9:nellä luokalla, enkä ikinä ole noissa tiktokeissa yms ollu.
Meiltä puuttuu toivo siitä, että asiat tulee menemään paremmin tulevaisuudessa, ja ihmiset tuntee sen intuitiivisesti. Monet sosiaaliset sopimukset on rikottu, kuten mahdollisuus ostaa oma koti, tulevaisuudessa eläkeen saaminen, inflaatio muuttuu pahemmaksi, verot on korkeammalla kuin koskaan. Mun Vaari osti 70-luvulla yliopisto lehtorin palkalla oman asunnon, hankki kaks lasta, auton ja lopuksi mökin. Sillä oli varaa pitää vaimo kotona. Mun isoisovanhemmat rakennutti 3 taloa tehdas työläisten palkoista ja elätti kaks lasta. Tiukkaa oli, mutta toi oli mahdollista. Ei ole vittu enää. Ostovoima on romahtanut. Eläkettä ei meille tulla välttämättä enään maksamaan globaalin kehityksen vuoksi. Eli mitä vittua varten täällä eletään?
Sisällissodan jälkeen Suomen valtionjohto ymmärsi, että Venäjän naapurina elävän pienen kansan on tehtävä maasta puolustamisen arvoinen myös vähäosaisille. Stalin jätti sen varaan, että sisällissodan punaiset siirtyisivät Neuvostoliiton puolelle. Näin ei käynyt. Yksittäiset poikkeukset eivät kaataneet kokonaiskuvaa. Nyt ajatellaan, että maasta ei tarvitse tehdä puolustamisenarvoista vähäosaisille. On halvempaa pyrkiä saamaan heitä taistelemaan lipun ja muiden kansallistunnusten kuin tulevaiauuden toivon puolesta. Jos väittää, että henkilö, joka ei koe rauhanajan elämäänsä valoisana taistelee samalla sisulla kuin henkilö, jolla on menetettävänä yhteiskunta, jossa näkee tulevaisuuden toivoa saa kyllä olla melko naiivi.
Jos oot innokas ja energinen, heti on adhd. Jos laiskottaa eikä just tänään huvita, oot masentunut mutta huomenna taas huvittaa tai ei, sulla on kakssuuntanen.. Jatkuvasti pengotaan syitä ja haetaan diagnoosia siihen miks tänään tuntuu just tältä kun eilen tuntu toiselta ja huominen ahdistaa kun ei tiedä mikä fiilis huomenna on..
Medikalisaatio hoitaa sairaan yhteiskunnan oireita, ylipäätään kysymys että onko nykyihmisen elämä keskimääräisesti merkityksellistä vai keskivertoisesti merkityksetöntä olisi aika hedelmällinen tarkasteltavaksi =)
Vanhemmista se kaikki lähtee jos antavat nuorten tuijottaa ruutuja ja puhelimua jatkuvasti. Hyviä muistoja omasta lapsuudesta kun ei ollut älypuhelimia. Tietokoneella kyllä pelattiin välillä ja pleikkaria mutta eniten oltiin ulkona ja kiipeiltiin puissa ja pihapelejö konkkaa yms 😅
Nykyään ei saa puissakaan kiipeillä kun sekin voi olla vaarallista, saattaa tulla lastensuojeluilmo tai vaikka adhd-diagnoosi, ja luonto kärsii jne 😅 Jos 90-luvulla ja sitä ennen, haluttiin mennä kaveria hakea leikkimään, juostiin ovelle kysymään.. Nykyään pitää kasvattaa pumpulissa niin pehmopäitä tulee..😮
Hideo Kojima videopelissään Metal Gear Solid 2 selittää mikä on ongelma. Dataa on liikaa ja ihminen ei kykene seuloman punaista lankaa kaiken sen sotkun seasta.
Moi. Ei tarvitse olla mikään koulutettu,et miksi ihmisillä on nyt ja aina ollut paha olla. ADHD,sun muut on keksittyjä,jotta ihmiset söisi lääkkeitä. Lapsena varsinkin tapahtuneet traumauttiset tapahtumat on ydin nuorten / aikuisten häirihöihin.
Ammattilaiset keskustelevat oikeista ja mielenkiintoisista sekä erittäin tärkeistä asioista, mutta on melko häiritsevää heidän "niinku, niinku" täytesanoja. " niin niin" Voisitteko kiinnittää huomiota argumentaatioon!!!
Miten vanhempien olisi pitänyt osata yhtäkkiä valvoa kännyköitä, kun ei ole mitään kokemusta valvonnasta saati koulutusta saatavilla siihen eikä mahdollisuutta vaikuttaa maailmaan? Olen yhtä lailla huolissani vanhusten liikkumattomuudesta tv:n toljotuksen takia ja keski-ikäisten työssään sinnittelevien alkoholin käytöstä. Nykyvanhemmat sentään yrittävät hakea asiantuntija-apua, vaikkei sitä ole olemassa. Samat ahdistukset on olleet aina. Nykyään ei lasten ahdistuksia vaimenneta väkivallalla, mikä on hyvä puoli tässä.
Mikä osa on lasten pelottelulla? Vuosia sitten peloteltiin että jääkarhut kuolee kun pohjoisnapa sulaa ja nyt kyseenalaistetaan onko lapsella "oikeanlaiset" pissavehkeet. Jääkarhuista kerrottiin muistaakseni jo tarhaikäisille?
Ihan kiva video muuten, mutta tän vieraan ulosanti ja keskustelu taidot oli aika heikolla tasolla vaikka voisi ammatin perusteella olettaa muuta. Mukana oli myös muutamia hieman ei järkeen käyviä nostoja, jotka oisin ite jättäny sanomatta.
Tuo aktivismiajattelu somen haittojen kitkemiseksi, on hiukan vaarallinenkin ajatus. Se helposti johtaa konflikteihin eri intressiryhmien välillä. Usein hajottaa enemmän kuin yhdistää.
Ei osata käsitellä tunteita, heti pitää olla joku diagnoosi ja sen verukkeella sitten saa toilailla ja käyttäytyä omalla tyylillään.. vanhemmat ei ole läsnä tai keskustele eri tunnetiloista lapsen kanssa, antaa lapsen itse päättää ja siinä sitten ollaan
Kysyisin ennemmin yhteiskunnan odotuksin ristiriitaista informointi ja dynaamisuus estää terve pohdinnan. Kaikkien oltava samaamieltä. Arvot ja vapauden sekä vastuun arvostaminen , Kunniaan , intutiivinen viestinnän ymmärtäminen. Nyt on ollut 3 vuotta pelottelua ja piiloutumita auttotäärisen infon taakse ja vältelty tieteellistä tutkimuksien kerrontaa sekä ihmisen kohtaamista.
Miten ajattelivat pärjätä, jos itänaapurissa kilahtaa lopullisesti? Itse olen asunut lastenkodissa Dallasissa sekä aikuisena Vietnamissa laittomasti korona-ajan.
Musta tossa yhessä kohtaa, missä puhuitte siitä, että jos sairauden takia tarvitsee puhelinta, niin sittenkin joku vanha Nokian näppäimistö puhelin, ei ollu järkee… Voisitteko tarkentaa sen logistisia lähtökohtia? Miten semmoinen toimisi? Eikö nimenomaa älypuhelimien terveysäppien voimalla voida yhä enenevissä määrin tutkia omaa terveyttä?
Kommmentointi spotifyssä pois päältä?? Podissa puhe oli nuorista, mutta haluisin tietää Kaisun ajatuksen sille et Mikä saa ihmisen somemaailmassa tuottamaan OF sisältöä? Ovat hekin olleet nuoria.
Ainahan nuoret on ollu jotenkin ahdistuneita, oli syy mikä vaan, mutta kyllä ne siitä tokenevat kun tulevat vanhemmiksi, turha niitä on paimentaa ja hoivata.
Helppo ratkasu jos jokainen vanhempi noudattaisi. Alle koulu ikäiselle ei puhelinta ollenkaan. Alakoululaiselle puhelin ja vasta ylä asteelle älypuhelin. Lapset leikkimään kylän lapsien kanssa ja kyläilemään eri perheissä niin näkevät eri tapoja elää ja olla. Sekä se että kylä kasvattaa on ollut ainakin meillä päin tapana.
Hesarissa oli vastikään jännä artikkeli vapaasta tahdosta (tai oikeastaan sen olemattomuudesta), saisiko tuosta jonku juttelemaan paikan päälle? Kiitos!
Mä tulin tätä samaa kysymään täältä. Liekö jaksossa mainittiin jossain kohtaa koko nimi, mutta ei millään viitsisi alusta kuunnella jaksoa uudestaan. Kertokaa joku meille kuka on tämä Haidi, kiitos 🙂♥ EDIT: Descriptionissa olikin mainittu: Jonathan Haidt
Nuorten aikaisin aloitettu ja runsas pornon kulutus on yksi suurimmista netin käyttöön liittyvistä ja nuorten sosiaalisia taitoja rapauttavista asioista. Ehdotan haastateltaviksi Pia Rendiciä ja Teemu Keskisarjaa. Ps. Lopussa keskustelua nostettiin tosi tärkeä keino vähentää nettimaailman haitallista vaikutusta.
Todella ärsyttävää kuunnella kun haastateltava puhuu toimittajan päälle "niin" "joo" "mm" turhia toteamuksia. Sitten omalla puheenvuorollaan ei saa juuri sanottua muuta kuin "niinku" "tavallaan" yms täyteasanoja.
Koulujen pääsyvaatimukset on ihan tähtitieteellisiä, monella ei ole mitään mahdollisuutta päästä alalle jolle haluaa. Joka on ihan käsittämätöntä. Sehän automaattisesti rajaa jo suuren joukon nuoria hakeutumaan sellaisille aloille jotka niitä ei välttämättä edes kiinnosta ja sen jokainen varmasti ymmärtää mikä siinä on lopputulos. Sitten monesti myös miesvaltaiset alat on todella toksisia. Siellä on aina niitä mollaajia ja ylimielisiä egoja varmaan 80% työntekijöistä. Ei minkäänlaista tunneälyä. Ei monella nuorella miehellä ole minkäänlaista halua lähteä 8 tunniksi kuuntelemaan toisten vittuilua ja naljailua. Et saa istua tietyssä pöydässä kun ne on vaan tietyille suurille mestareille. Sitten siellä istutaan ruokatauolla jossain pukuhuoneessa yksinään syömässä. Käyttäisivät senkin ajan mitä käyttävät siihen toisten alentamiseen, nöyryyttämiseen, vittuiluun ja oman egon pönkittämiseen niin siihen, että opettaisivat ja neuvoisivat niille nuorille ja muille aloittelijoille miten ne hommat tehdään ja varsinkin, että miksi ne tehdään niin kuin tehdään.
Koulujen pääsyvaatimukset on just sitä luokkaa että saadaan paikat täytettyä. Ei jokainen voi olla korkeakoulutettu, ei me voida tasoa alkaa laskemaan.
Samahan se on teillä podcastaajilla, paljon kertyy kaikenlaista tietoa ja pyöritellään asioita mutta mihinkään varsinaiseen hyötyyn sitä ei itse saada vietyä.
Älypuhelinta voi käyttää monella tapaa ja määrällisesti myös paljon tai vähän. Ihmisestä itsestään kaikki on kiinni, ei laitteesta itsessään. Vähän kun alkoholismi. Joku juo vähän ja toinen paljon. Kumpikin päättää itse oman käyttäytymisensä.
Mielenkiintosta! Ja tykkään tosi paljon tällasesta keskustelutyylistä normi haastattelutyylin sijaan. Haastattelija on myös perehtynyt asiaan ja tuo omia tulkintoja mukaan.
Jos nyt nuoriso töllöttää ruutuja, mutta vastapainona vanhemmat olkaa aktiivisia ja viekää nuoriso urheilemaan eri lajien pariin . Sillä urheilemisella on tutkittua tietoa mistä on todella paljon hyötyä opiskelemisessa ja keskittymisessä.
Tää oli kiva kuunnella ja ajatuksia herätti! Merkitystä ihmiset hakee varmaa just, eli kun se yhtenäiskulttuuri uskonnon, markkinatalouden, kansallisen identiteetin ym. kanssa murtunut niin sitten on tarpeen rakentaa uusia narratiiveja. Ja kun kaikki muuttuu hirveellä kyydillä niin se turvan rakentaminen ottaa vähän sairaalloisia muotoja.
Nykyihmisen henkinen kestävyys on viimeiset 30 vuotta ollut rajua alamäkeä. Itse näkisin ongelman tiivistettynä siten että vaihtoehtoja on liikaa. Tai ainakin uskotellaan että niitä olisi vaikka niitä ei ehkä olekaan. Joka tapauksessa tuon takia nuoret on menettäneet suhteellisuudentajun ja sitä kautta itsevarmuuden siitä mitä he pystyvät tekemään ja mitä he eivät pysty tekemään.
Syytä en tiedä, mutta näin nelikymppisen perspektiivistä vaikuttaa siltä, että nykynuoret ovat henkisesti heikompia. Se näkyy mm. monenlaisissa valituksenaiheissa, jotka vielä minun nuoruudessani katsottiin kuuluvan normaaliin elämään eikä kukaan olisi kehdannut niistä valittaa. Monet hyvät perinteiset arvot on hylätty ja se näkyy merkityksettömyytenä, heikkona psyykeenä, lyhytjännitteisyytenä, itsekritiikittömyytenä jne. Onneksi sain elää nuoruuteni 90-luvulla, jolloin ihmisiltä vielä vaadittiin asioita, ja meistä tuli suhteellisen täysipäisiä lamasta ja muista koettelemuksista huolimatta - tai ehkä juuri niiden vuoksi.
Esimerkkejä kiitos
En tyrmää väitettäsi, mutta esimerkit kiinnostaisi. Ainut mikä nyt tulee mieleen on opintotuki, ja se on kyllä saatanan säälittävää kitistä ilmaisesta rahasta.
@@alexi4860tuskin kukaan opintotuesta mitään kitise vaan opintolainasta mikä on 6,5k per opintovuosi ja se pitää kiireellä maksaa korkojen kera takaisin. Ei ole ennen valmistunut ammattikoulusta porukkaa siten, että on jo 19 vuotiaana armeijaan mentäessä tai parikymppisenä n.20k velkaa ja työllisyys ei näytä lupaavalta. Se laina on pakko ottaa koska opintotuki on alle 300e niin sillä ei kukaan mitään vuokria ja ruokia maksele.
Näin 25-vuotiaana sanoisin, joka on saanut lapsuuden elää ylä-asteeseen saakka ilman älypuhelimia ja sitten niitä alkoi ilmestymään vähitellen kaikille, että Some/älypuhelin on isoin ongelma, että porukalla on ongelmia. Onneksi ite sain vasta ensimmäisen älypuhelimen 9:nellä luokalla, enkä ikinä ole noissa tiktokeissa yms ollu.
Joka ikinen sukupolvi kautta aikain on hokenut samaa asiaa.
Tosi hyvä jakso👍👍 Mielenkiintoista🌞
Meiltä puuttuu toivo siitä, että asiat tulee menemään paremmin tulevaisuudessa, ja ihmiset tuntee sen intuitiivisesti.
Monet sosiaaliset sopimukset on rikottu, kuten mahdollisuus ostaa oma koti, tulevaisuudessa eläkeen saaminen, inflaatio muuttuu pahemmaksi, verot on korkeammalla kuin koskaan.
Mun Vaari osti 70-luvulla yliopisto lehtorin palkalla oman asunnon, hankki kaks lasta, auton ja lopuksi mökin. Sillä oli varaa pitää vaimo kotona. Mun isoisovanhemmat rakennutti 3 taloa tehdas työläisten palkoista ja elätti kaks lasta. Tiukkaa oli, mutta toi oli mahdollista. Ei ole vittu enää. Ostovoima on romahtanut. Eläkettä ei meille tulla välttämättä enään maksamaan globaalin kehityksen vuoksi.
Eli mitä vittua varten täällä eletään?
Sisällissodan jälkeen Suomen valtionjohto ymmärsi, että Venäjän naapurina elävän pienen kansan on tehtävä maasta puolustamisen arvoinen myös vähäosaisille. Stalin jätti sen varaan, että sisällissodan punaiset siirtyisivät Neuvostoliiton puolelle. Näin ei käynyt. Yksittäiset poikkeukset eivät kaataneet kokonaiskuvaa.
Nyt ajatellaan, että maasta ei tarvitse tehdä puolustamisenarvoista vähäosaisille. On halvempaa pyrkiä saamaan heitä taistelemaan lipun ja muiden kansallistunnusten kuin tulevaiauuden toivon puolesta. Jos väittää, että henkilö, joka ei koe rauhanajan elämäänsä valoisana taistelee samalla sisulla kuin henkilö, jolla on menetettävänä yhteiskunta, jossa näkee tulevaisuuden toivoa saa kyllä olla melko naiivi.
❤ on olemassa myös hengellinen todellisuus. Ota koppi siitä. On Tie, Totuus ja Elämä.
Hyvä jakso ja hyvä vieras!
Hyvä keskustelu!
Kivaa pohdiskelua 👍🎧 Kaisu lla ja Leevillä.. 🎤☀️
Ihana haastateltava. Ei saarnannut tai tyrkyttänyt itseään esiin.
Psykologin ulosanti välillä epäselvää, mutta muuten hyvä ja mielenkiintoinen vieras sekä haastattelu.
Jos oot innokas ja energinen, heti on adhd. Jos laiskottaa eikä just tänään huvita, oot masentunut mutta huomenna taas huvittaa tai ei, sulla on kakssuuntanen.. Jatkuvasti pengotaan syitä ja haetaan diagnoosia siihen miks tänään tuntuu just tältä kun eilen tuntu toiselta ja huominen ahdistaa kun ei tiedä mikä fiilis huomenna on..
Medikalisaatio hoitaa sairaan yhteiskunnan oireita, ylipäätään kysymys että onko nykyihmisen elämä keskimääräisesti merkityksellistä vai keskivertoisesti merkityksetöntä olisi aika hedelmällinen tarkasteltavaksi =)
Helppo elämä tuottaa ?
Vanhemmista se kaikki lähtee jos antavat nuorten tuijottaa ruutuja ja puhelimua jatkuvasti. Hyviä muistoja omasta lapsuudesta kun ei ollut älypuhelimia. Tietokoneella kyllä pelattiin välillä ja pleikkaria mutta eniten oltiin ulkona ja kiipeiltiin puissa ja pihapelejö konkkaa yms 😅
Nykyään ei saa puissakaan kiipeillä kun sekin voi olla vaarallista, saattaa tulla lastensuojeluilmo tai vaikka adhd-diagnoosi, ja luonto kärsii jne 😅 Jos 90-luvulla ja sitä ennen, haluttiin mennä kaveria hakea leikkimään, juostiin ovelle kysymään.. Nykyään pitää kasvattaa pumpulissa niin pehmopäitä tulee..😮
Hideo Kojima videopelissään Metal Gear Solid 2 selittää mikä on ongelma. Dataa on liikaa ja ihminen ei kykene seuloman punaista lankaa kaiken sen sotkun seasta.
Moi. Ei tarvitse olla mikään koulutettu,et miksi ihmisillä on nyt ja aina ollut paha olla. ADHD,sun muut on keksittyjä,jotta ihmiset söisi lääkkeitä. Lapsena varsinkin tapahtuneet traumauttiset tapahtumat on ydin nuorten / aikuisten häirihöihin.
FOMOsta olisi mielenkiintoista kuulla lisää: mistä ilmiössä on syvemmin kyse
Ammattilaiset keskustelevat oikeista ja mielenkiintoisista sekä erittäin tärkeistä asioista, mutta on melko häiritsevää heidän "niinku, niinku" täytesanoja. " niin niin" Voisitteko kiinnittää huomiota argumentaatioon!!!
Vahvuudesta ja kovuudesta on tehty "teoksista". Nuoret ovat pehmeitä kuin pumpuli. Pehmeät ja heikot eivät pärjää elämässä.
Ei älypuhelimia ennen yhdeksättä luokkaa? Ei siis myöskään nettiä sitä ennen?
Päivä 327: once again pyydän Tuukka Kurua vieraaksi puheenaiheeseen
Millon USA:n tapahtumista jaksoa?
Miten vanhempien olisi pitänyt osata yhtäkkiä valvoa kännyköitä, kun ei ole mitään kokemusta valvonnasta saati koulutusta saatavilla siihen eikä mahdollisuutta vaikuttaa maailmaan? Olen yhtä lailla huolissani vanhusten liikkumattomuudesta tv:n toljotuksen takia ja keski-ikäisten työssään sinnittelevien alkoholin käytöstä. Nykyvanhemmat sentään yrittävät hakea asiantuntija-apua, vaikkei sitä ole olemassa. Samat ahdistukset on olleet aina. Nykyään ei lasten ahdistuksia vaimenneta väkivallalla, mikä on hyvä puoli tässä.
Mikä osa on lasten pelottelulla? Vuosia sitten peloteltiin että jääkarhut kuolee kun pohjoisnapa sulaa ja nyt kyseenalaistetaan onko lapsella "oikeanlaiset" pissavehkeet. Jääkarhuista kerrottiin muistaakseni jo tarhaikäisille?
Ihan kiva video muuten, mutta tän vieraan ulosanti ja keskustelu taidot oli aika heikolla tasolla vaikka voisi ammatin perusteella olettaa muuta. Mukana oli myös muutamia hieman ei järkeen käyviä nostoja, jotka oisin ite jättäny sanomatta.
Tuo aktivismiajattelu somen haittojen kitkemiseksi, on hiukan vaarallinenkin ajatus. Se helposti johtaa konflikteihin eri intressiryhmien välillä. Usein hajottaa enemmän kuin yhdistää.
Ei osata käsitellä tunteita, heti pitää olla joku diagnoosi ja sen verukkeella sitten saa toilailla ja käyttäytyä omalla tyylillään.. vanhemmat ei ole läsnä tai keskustele eri tunnetiloista lapsen kanssa, antaa lapsen itse päättää ja siinä sitten ollaan
Kysyisin ennemmin yhteiskunnan odotuksin ristiriitaista informointi ja dynaamisuus estää terve pohdinnan. Kaikkien oltava samaamieltä. Arvot ja vapauden sekä vastuun arvostaminen , Kunniaan , intutiivinen viestinnän ymmärtäminen. Nyt on ollut 3 vuotta pelottelua ja piiloutumita auttotäärisen infon taakse ja vältelty tieteellistä tutkimuksien kerrontaa sekä ihmisen kohtaamista.
Miten ajattelivat pärjätä, jos itänaapurissa kilahtaa lopullisesti? Itse olen asunut lastenkodissa Dallasissa sekä aikuisena Vietnamissa laittomasti korona-ajan.
Musta tossa yhessä kohtaa, missä puhuitte siitä, että jos sairauden takia tarvitsee puhelinta, niin sittenkin joku vanha Nokian näppäimistö puhelin, ei ollu järkee… Voisitteko tarkentaa sen logistisia lähtökohtia? Miten semmoinen toimisi? Eikö nimenomaa älypuhelimien terveysäppien voimalla voida yhä enenevissä määrin tutkia omaa terveyttä?
Mikähän siinä on nyt niin hauskaa, että ihmiset haluavat jonkun dgn?
Kommmentointi spotifyssä pois päältä?? Podissa puhe oli nuorista, mutta haluisin tietää Kaisun ajatuksen sille et Mikä saa ihmisen somemaailmassa tuottamaan OF sisältöä? Ovat hekin olleet nuoria.
Ainahan nuoret on ollu jotenkin ahdistuneita, oli syy mikä vaan, mutta kyllä ne siitä tokenevat kun tulevat vanhemmiksi, turha niitä on paimentaa ja hoivata.
Helppo ratkasu jos jokainen vanhempi noudattaisi. Alle koulu ikäiselle ei puhelinta ollenkaan. Alakoululaiselle puhelin ja vasta ylä asteelle älypuhelin.
Lapset leikkimään kylän lapsien kanssa ja kyläilemään eri perheissä niin näkevät eri tapoja elää ja olla.
Sekä se että kylä kasvattaa on ollut ainakin meillä päin tapana.
Ja yhtälailla siltä aikuiselta se puhelin ja älylaitteet pois silloin kun lapsi on aikuisen seurassa
Hesarissa oli vastikään jännä artikkeli vapaasta tahdosta (tai oikeastaan sen olemattomuudesta), saisiko tuosta jonku juttelemaan paikan päälle? Kiitos!
Filosofia: Vapaa tahto, moraali, vastuu ja determinismi (Aku Visala) | Puheenaihe 301
ruclips.net/video/J6G-ztgsd_k/видео.html
@@puheenaihefi jaa siellä olikin jo, pitääpäs tsekata
Mikä tää haidi on miten se kirjoitetaan?
Mä tulin tätä samaa kysymään täältä. Liekö jaksossa mainittiin jossain kohtaa koko nimi, mutta ei millään viitsisi alusta kuunnella jaksoa uudestaan. Kertokaa joku meille kuka on tämä Haidi, kiitos 🙂♥ EDIT: Descriptionissa olikin mainittu: Jonathan Haidt
@@mikko9420 Kiitos Mikko!
Nuorten aikaisin aloitettu ja runsas pornon kulutus on yksi suurimmista netin käyttöön liittyvistä ja nuorten sosiaalisia taitoja rapauttavista asioista. Ehdotan haastateltaviksi Pia Rendiciä ja Teemu Keskisarjaa.
Ps. Lopussa keskustelua nostettiin tosi tärkeä keino vähentää nettimaailman haitallista vaikutusta.
Todella ärsyttävää kuunnella kun haastateltava puhuu toimittajan päälle "niin" "joo" "mm" turhia toteamuksia. Sitten omalla puheenvuorollaan ei saa juuri sanottua muuta kuin "niinku" "tavallaan" yms täyteasanoja.
Koulujen pääsyvaatimukset on ihan tähtitieteellisiä, monella ei ole mitään mahdollisuutta päästä alalle jolle haluaa. Joka on ihan käsittämätöntä. Sehän automaattisesti rajaa jo suuren joukon nuoria hakeutumaan sellaisille aloille jotka niitä ei välttämättä edes kiinnosta ja sen jokainen varmasti ymmärtää mikä siinä on lopputulos.
Sitten monesti myös miesvaltaiset alat on todella toksisia. Siellä on aina niitä mollaajia ja ylimielisiä egoja varmaan 80% työntekijöistä. Ei minkäänlaista tunneälyä. Ei monella nuorella miehellä ole minkäänlaista halua lähteä 8 tunniksi kuuntelemaan toisten vittuilua ja naljailua. Et saa istua tietyssä pöydässä kun ne on vaan tietyille suurille mestareille. Sitten siellä istutaan ruokatauolla jossain pukuhuoneessa yksinään syömässä.
Käyttäisivät senkin ajan mitä käyttävät siihen toisten alentamiseen, nöyryyttämiseen, vittuiluun ja oman egon pönkittämiseen niin siihen, että opettaisivat ja neuvoisivat niille nuorille ja muille aloittelijoille miten ne hommat tehdään ja varsinkin, että miksi ne tehdään niin kuin tehdään.
Koulujen pääsyvaatimukset on just sitä luokkaa että saadaan paikat täytettyä. Ei jokainen voi olla korkeakoulutettu, ei me voida tasoa alkaa laskemaan.
Jäätävän kankea haastattelu.
Miksei mun poika Mikkestä tullu kapteenia.... pelattiin 6v nappulaliigaa.
Samahan se on teillä podcastaajilla, paljon kertyy kaikenlaista tietoa ja pyöritellään asioita mutta mihinkään varsinaiseen hyötyyn sitä ei itse saada vietyä.
täyttä totta tuo nainen puhuu
Ei niistä tuu mitn .... puu hedelmistään tunnetaan.
Harmillista kuunnelka näitä joka välissä ÄÄ, Ää, ää toistajia. Onko puhevika vai maneeri. Ää, ää, ää...
Kuka dorka enää käyttää älypuhelinta?
On meitä muutama vielä.
Älypuhelinta voi käyttää monella tapaa ja määrällisesti myös paljon tai vähän. Ihmisestä itsestään kaikki on kiinni, ei laitteesta itsessään. Vähän kun alkoholismi. Joku juo vähän ja toinen paljon. Kumpikin päättää itse oman käyttäytymisensä.
Mitä laitetta sinä käytät Eevaliisavirtanen?
poliisi tai joku sairaanhoitaja hmhah