@@berkbalc4579 Bazı durumlarda kalacak yer bulmak gerçekten zor olabiliyor, geçen sene okulumuzun başlangıcı 1 hafta ertelenmişti öğrenciler kalacak yer bulamadığı için. Her ne kadar kalacak yer bulmak zor sayılsa da bazı öğretmenlerimiz sınıflarda yer bulamayan var mı diye sorup yardımcı olmaya çalışıyordu, ayrıca okulumuzun ev bulma grupları var, okul maillerine toplu mailler atıyor bazen ev arkadaşı arayanlar ya da ev arayanlar. İnsanlar birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.
Öğrenci çarşısını dağıtmışlar kampüsün eski havası kalmamış ama yine de ege kampüsü en güzel kampüstür. Kendinizi geliştirebileceğinizz ve çok güzel anılar biriktirebileceğiniz bir kampüse sahip
İYTE'nin en kötü yani İzmir'de olmaması değil, konaklama imkanı olmamasıdır. Ne yazık ki yaşanacak gibi değildir. Bunu söyleyenler gerçekten abartmiyor, çok ciddi bir barınma sorunu olan bir okul. Çözülemiyor olması çok üzücü.
Barınma sorunu biraz da malum partiden torpil yaptırıp İyte içindeki yurtlara yerleşenlerden kaynaklanıyor. Okuduğum dönemde bir kişi (ailesi Urla'da yaşıyordu. )Yurtta kalıyordu ve okulun kampüsünün içinde lüks arabası ile dolaşıyordu. Kime sorsam torpille yerleştiğini söylüyordu.Gerçekten ihtiyacı olanlar ise İzmir'in merkezinde oturup servislerle ya da otobüslerle saatlerce yol çekiyordu. Okula en yakın yer olan Gülbahçe ise hiç bir sosyal imkanı olmayan ve öğrencilere inanılmaz fiyatlarla ev kiralayan bir yerdi. her gün toplamda 4 saatim yolda geçmesine rağmen eğitim kalitesi olarak baktığımda ,daha önce Dokuz Eylül'de okumuş biri olarak yine arada seçim yapmak zorunda olsam tüm barınma sorununa rağmen İYTE derim. En azından kendi alanımla alakalı. Gerek öğrenci işlerinin tutumu,okuldaki Hocaların dersi ciddiye alışı. Her şeyin baştan planlı olması benim tercih sebebimdir.
@@Bayat_furkan 6 bin kişilik okulda bin kişilik yurt var. Yeni gelenler bırakın yurt çıkmasını, köyden ev kiralayabilmek için yarışıyor. 3 bin lira kirası olan çöp evi ilk kim tutabilecek yarışı dönüyor sürekli. Kimileri onu bile bulamayıp uzak köylerden veya başka ilçelerden ev arıyor. Başka şansı kalmadığı için okul servisine yazılanlar çok.
Arkadaşlar yeni kız yurt yapılıyor ve yeni dönemde bitmesi planlanıyor. Aynı zamanda köyde de okul tarafından kiralanan yurt da var. Daha dün rektörümüz tarafından haber verildi. Barınma sıkıntı evet ama çözülmüyor değil. İnşallah daha da iyi olacak
@@bdml991 yani biraz şehir merkezinden uzak. Gerçekten de hafiften dağlık. Ama okulun bölümü sana uyuyorsa ve puan tutarsa gidilir çok sıkıntı yapma derim. Haritadan yerine bak istersen. Tınaztepe kampüsü ana kampüs bakarsın.
IYTE hakkında bir şeyler eklemek isterim ben de. Öncelikle İzmir'de değil kısmı kesinlikle doğru, özellikle kış aylarında gerçekten çok soğuk oluyor. Bu yıl okula kar bile yağdı. İzmir'in merkezine gerçekten çok uzak. Bornova'da yaşayan arkadaşıma gitmem en kötü 1.30 saat bazen 2 saat zamanımı alıyor kesinlikle. Ulaşım sorunu düşündüğünüzden daha büyük, gece izmirden iyteye dönme şansınız 0. 23.15 de son dolmuş kalkıyor Fahrettin Altaydan bu sebeple eğer izmir merkezde yaşayan bir arkadaşınız yoksa gece bitecek olan herhangi bir konser, tiyatro, festival vb. Etkinliklere katılamazsınız, katılırsanız da dışarıda sabahlamak zorundasınız. Lokasyonu ulaşım dışında çok güzel gerçekten. Çeşme, Mordoğan, Balıklıova, Urla vb yerlere tek otobüs gidebilirsiniz. Okulun bulunduğu Gülbahçe köyü de güzel havanın güzel olduğu her akşam sahil kalabalık oluyor. Okulun henüz bir kültürü oluşmadığı için ortam konusunda çok aman aman bir beklentiniz olmasın okul 3ube dolu yolda yürümeyi bilmeyen insanlar var şaka yapmıyorum. Bunun dışında barınma çok çok daha büyük bir sorun kyk dışındaki her şey çok pahalı evler, yurtlar, apartlar inanılmaz pahalı. Gülbahçe civarındaki köyler bir nebze olsun daha ulaşılabilir oluyor. Ama dediğim gibi gece olunca oralara da ulaşım yok yani eviniz Gülbahçe de değilse son ulaşım aracınız yine geceden önce. Akademi olarak iyte iyi bir okul. Akademisyen alımında gerçekten belli standartları var ve kendini belli ediyor. Okul %100 ingilzce ve tüm bölümler MF puan türü ile alıyor. 3 fakülte var Mimarlık, Mühendislik,Fen. Sıralamar gerçekten çok hızlı artıyor bazı bölümlerin 20k'ya yakın çektikleri oluyor. Okulun içindeki Teknopark aktif ve iyi denilebilecek derecede. Sınavlar gerçekten inanılmaz zor yani geçmek için bile çok çalışmalısınız iyi bir ortalama yapmak için çok çok çok çalışmalısınız. Erasmus imkanları gayet iyi. Yazarken sıkıldım biraz soru sormak isteyen olursa cevaplarım sadece kötü yanlarını, yazmış gibi oldum ama bunlara dikkat etmeden tercih yapılmamalı. Ama okulun iyi yanları yaşayacağınız problemlere kat kat değecek kadar fazla diyebilirim.
Selamlar,benim merak ettiğim şey mühendislikteki öğrenci profili, pc okuyup 3. sınıfta teknoparkta 8 ülkeye ihracat yapan öğrenciler olduğunu duydum. Bahsettiğin 3ube tiplerinde olduğunuda görüyorum duyuyorum. Burdaki dengeler nasıl sence ?
@@alperbags7729 sana bağlı tamamen sosyal çevreni sen ve senin davranışların belirler. Sadece ders çalışıp sınava girip okulu bitireyim diyen insanlar da var, okul umrunda olmayan öyle takılan insanlar da var, hem çok başarılı hem de sosyal olarak aktif kendine bir şeyler katan insanlar da var hepsinden var biraz. Dediğim gibi sana bağlı.
Hocam muhteşem bir sohbet olmuş, İYTE gerçekten akademik kadroları açısından oldukça sağlam ilerleyen bir üniversite, hocaları genelde yurtdışı master ph.d. yapmış olanlardan seçiliyor, elbette dezavantajlı yanları vardır ama ben bir tercih yapsam burslu İYTE yi tercih ederdim.
Ahh IYTEm ❤️ Gercekten 5 yil boyunca her gun calisabilecek ogrenciler orayi yazmali, calisamayip universite hayati isteyenler zaten sene kaybediyor ya da o okulu birakmayi dusunuyor. Insallah gercekten hak edenler o okulu kazanir.
@@kediyiyenbalklar6210 Bakis acisina gore degisir. Kimisine gore haktir kimine gore iskence. Mesela vize haftasi tatili isteyenler iyteyi yazmayabilir. Ben 2013 kimya muh. mezunuyum. O yillarda butunleme de yoktu, yaz okulundan da ders actiramiyorduk. Cogu ana ders birbirine bagliydi, yani birini gecemeyince bir sene sonraki baska bir ana dersi alamiyorduk. Her dersten tek sansimiz vardi, obur turlu okul uzuyordu. Derslerin hepsinin ya odevi ya quizi ya da sunumu, raporu olurdu. Butun bunlar cok yorucuydu ama hepsinin bize kattigi bir seyler vardi. Mesela Ingilizce olmasi cok avantaj, ben su an yurt disinda doktora yapiyorum, benden Ingilizce belgesi istemediler bile. Ayrica iytede hocalarin kapisini istedigimiz zaman calip onlara soru sorabiliyorduk, daha 1. sinifin sonunda bile kimimiz yaz tatilinde, kimimiz okul zamaninda hocalarin labinda gonullu olarak calistik. Iytede lisans ve yuksek lisansin bu sekilde bana kattigi cok sey oldu. Bu yuzden hak etmekten bahsettim. Ama mesela okul acildiktan 2 hafta sonradan itibaren yogun bir sekilde calismak istemeyip universite hayati yasamak isteyenler iyteyi tercih etmeyebilir.
Bana biraz okulu över misiniz rica etsem? Tercih sonuçlarında itü moleküler biyoloji ve genetik beklerken buradaki mbg geldi, galiba benim cahilliğim fakat ismini hiç duymadım. Biraz morale aşırı ihtiyacım var:,(
@@fearoftheduck1425 Belki biliyorsunuzdur, yuksek lisans ve doktora ogrencileri yetistirmek amaciyla kurulmus bir arastirma enstitusu orasi. Onceden Gebze Teknik de IYTE gibi yuksek teknolojiydi. IYTE icin Ege’nin ODTU’su diyorlar cunku okutulan kitaplar ayni, tum bolumler Ingilizce ve mufredat da ayni. Ozellikle arastirma agirlikli olmasi bana cok sey katti, daha 1. sinifin yaz tatilindeyken bir hocanin labinda gonullu olarak calisip o calismayi konferansta poster sunumu seklinde sunmustum. Bolumde herkesin herkesi tanimasi da cok iyi, normal calisan her ogrenci kendini ozel hissediyor ve cekinmeden hocalara soru sorabiliyor bence. Bir avantaj da diger universitelere gore cok az ogrenci aliyorlar, mesela benim zamanimda 40 ogrenci aliyorlardi ve sonra ogrenci numarasinin sonu tek olanlar bir subeye, cift olanlar diger subeye ayriliyordu. Bu yuzden siniflar 20-25 kisi arasindaydi. Bunun avantaji ozellikle lab derslerinde olabilir cunku bir donem 9 hafta ve her hafta farkli deney yapildigi icin toplam sinif sayisini 9’a bolunce bir grupta o kadar kisi oluyordu, o da 4-5 kisi ediyor. Bence baska okullarda bu sayi cok daha fazladir ve deneyi gormek, deneyin icinde bulunmak ve raporu yazarken aktif rol almak zordur. Izmir ve cevresinde is bulmak bence IYTE mezunlari icin daha kolay cunku arastirma agirlikli bir okul oldugu ve ogrencilerin iyi yetistigi biliniyor. Ben de yillar önce Ege’de gitmek istemistim ama IYTE olunca uzulmustum ama simdi dusununce Ege’de hocalara kendimi gosteremeyebilirdim diyorum ya da gonullu olarak arastirma yapmaya hocalar olumlu bakar miydi bilmiyorum. IYTE kampusunun icinde teknopark denen yeni kurulmus sirketlerin ofisi de var, bazi mezunlar orada sirket kuruyor hatta. Bu da avantaj olabilir.
@@fearoftheduck1425 İYTE ye gittiniz mi acaba? Seneye ben de gitmeyi düşünüyorum da, nasıl acaba? Ayrıca İYTE ye zor diyorlar mesela ama İtu daha zor olmayacak mı sonuçta? Cevaplarsanız sevinirim. 🙏🏻
Ege üniversitesindeki kafe katliamına katılıyorum. Eski küçük güzel ve ulaşması kolay kafeler gitti yerine lüks birkaç kafe açıldı üstelik kafe sayısı oldukça düştü. Artık ders arası kafeye gitmek çok sıkıntı oldu.
Merhaba Hocam, İYTE mühendislik lisans, EGE yüksek ve doktora mezunuyum, ayrıca 9 EYLÜL Hukuk okudum bunların yanısıra:) diğer İzmir unilerini de az çok bilirim. Tarafsız bir gözle bakınca sayısal alanlarda kesinlik İYTE :)
@@alibiniz6605 Hukuk fakültesi biraz daha kampüsün girişine yakın. Kampüs içi ulaşım için ücretli/ücretsiz otobüsler var bunun dısında direk kampüsün içine giren bazı otobüsler de mevcut. Otobüs kartı öğrenci en son 2,20 civarıydı eğer 2 saat içerisinde tekrar bir otobüse binilirse aktarma olup daha az fiyat alıyor. Genel fiyatlar için yemekhane haftalık bakiye yapılırsa günlük 3 tlye denk geliyor ve günlük basılırsa 12 tl alıyor (öğrenci kartımıza yüklediğimiz para ile web sitesinden yapılıyor) konaklama her yerde olduğu gibi İzmir'de de pahalı ve konum olarak Dokuz Eylül'ün merkezi olduğunu söyleyemem ama akademik kadrosu ve sosyal açıdan iyidir. Hukuk fakültesinde okumuyorum fen-edebiyat fakültesinde okuyorum ama orada okuyan tanıdıklarım var kişi isterse katılabileceği etkinlik/meclis simülasyonu vs oluyor. Kişiye bağlı olarak potansiyelin ortaya çıkarılabileceği bir okul olduğunu düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmiştir aklınıza takılan baska bir sey olursa cekinmeyin. Başarılar dilerim.
@@caglapolat35 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yani biz Google map üzerinden baktık hukuk fakültesine bu sebepten merkez kampüsten ayrı sanmıştık. Kampüsün içindeyse gayet güzel. Bir sorum da şu erkek öğrenci için kyk yakın mı ??
@@alibiniz6605 Hukuk Fakültesi Tınaztepe Kampüsü yani merkez kampüs içerisinde. KYK olarak hangi yurt olduguna baglı benim bildiğim birkaç tane var bir de okulun kendi yurdu var.
@@sevvalozturk6048 hayır değil önemli olan bölüm en iyi üniversitede sevmediğin bir bölüme girersen anlamı olmaz bu işi 30 yıl boyunca yapacağını unutma nereden mezun olduğun elbette önemli ama asıl önemli olan sevdiğin bölümü okumak ve tabiki iş olanaklarına sahip bölümleri tercih etmek. Çok iyi üniversiteler var ancak o üniversiteden her mezun kişi iş buluyor diye bir şey yok. Önceliğin kendi ilgin, daha sonra bölümün iş olanakları en son üni tercihi gelmeli bana kalırsa.
IYTE Mezunu Kaliforniya Universitesinde doktora yapan biri olarak, IYTE'li Mezunlar Dunyanin Her Yerinde diye bugun hatta video yayimladim, onun uzerine de burada IYTE'yi gormek surpriz oldu. IYTE'li olmanin avantajlari cok, ozellikle uluslararasi alanda kendinizi gelistirmek istiyorsaniz, akademik olarak kendinizi ilerletecekseniz IYTE Turkiye'de bulunmaz incilerden biri. Ozellikle de yurtdisina cikmak isteyen genclere kapi acacak Turkiye'de 4-5 universiteden bir tanesi. Makine Muhendisliginde sorunuz olursa ben de cevaplamaktan keyif alirim.
@@melis8574 Tam aksine, kadınlar Makine Mühendisliğinde harika işler buluyor. Özellikle de araştırma ve geliştirme departmanlarında Türkiye’nin en iyi firmalarında çalışıyorlar. İstersen özel sektörde istersen de akademi de çok rahatlıkla İYTE Makine Mühendisliği mezunu olarak iş bulabilirsin.
Merhabalar bende makina mühendisliği istiyorum marmara ile iyte arasında kaldım gelecekte hedegim yurtdışına çıkmak iyte mağaradan bu konuda daha üstün müdür?
@@ekremciftci7795 Marmara da iyi bir üniversitedir ama İYTE’nin bu olanağının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Akademide biri olarak da rahatlıkla söyleyebilirim ki İYTE mezunları yurtdışında daha çok rehavet görür.
@@gokayadabas5219 hocam hangi konu üstünde çalışıyorsunuz. Ben de Bilkent makine deyim öğrencilik hayatı için bizim alanımızla ilgili tavsiyeniz var mıdır.
Arkadaşlar ulaşım ve barınma konusu dışında IYTE oldukça güzel bir üniversite. Sıkıntısı sayılı. Ama bu biraz da nasıl bir öğrencilik hayatı beklediğinizle alakalı. Benim olanak ve isteklerime uygun bir üniversite mesela ama hiç sevmeyen bi sürü insan tanıyorum. Ama üniversitenin asıl faydası mezun olduktan sonra başlıyor, buna kefil olabilirim. Okuması ve mezun olması zordur ama karşılığını gani gani verir. Ayrıca erasmus konusunda da oldukça olanaklı bir okul. Eğer sayısal öğrenciyseniz ve odtü bilkent boğaziçi tutmuyorsa kesinlikle iyteyi tercih etmelisiniz.
@@super200-w3o asosyal değil ama sosyal de değil. ege üni'nin yanındaki küçük park gibi bi yer yok. köy var ama görece daha sakin. ama çeşitli topluluklar ve etkinlikler var. şenliğimiz ve sucuk ekmek günümüz var. güzel topluluk etkinlikleri ve partiler var. benim sosyalleşme anlayışım clubte takılmak vs olmadığı için mutluyum. hatta bana biraz zaman ve para kaybı gibi geliyor. bunun yerine arkadaşlarımla plan yaparım daha iyi. özellikle bu zamanlar çok keyifli. koylara gidip yüzebiliyoruz, farklı yerleri gezebiliyoruz. club falan istersek çeşmeye vs gidebiliyoruz.
@@super200-w3o bir çok spor kulübü var ama okulun desteği yetersiz bence. tesis olarak da bir büyük çok amaçlı spor salonu var (basketbol, voleybol, masa tenisi vs vs). bir tane de fitness salonu var, içinde yüzme havuzu da var. fakat kapasitesi biraz zayıf kalıyor ve aletler de birazcık yetersiz. kum voleybolu sahası var. üstü açık basketbol sahaları ve tenis kortları var.
@@super200-w3o ben de sanırım yatay geçiş yapacağım ama barınma sıkıntısı beni biraz korkutuyor ev bulamazsam ne yapacağım düşüncesiyle başbaşayım şu an
İYTE de kurum içi yatay geçiş hakkında bilginiz var mı? Ne kadar bir ortalama gerekiyor? Makine istiyordum ama gelmeyecek. Enerji sistemleri mühendisliği yazmayı düşünüyorum.
Ege’de tempo adında bir fotokopici vardı, Fotokopi çektirebiliyordunuz, ödevlerinizi yazdırabiliyordunuz ve de en iyisi eğer ilginiz varsa diğer bölümlerin notlarına, okumalarına bile ulaşabiliyordunuz. Ama cafeler gibi orası da kapatıldı :( Cafeler konusunda da eskiler kapatılıp yeni ve daha lüks cafeler açıldı ama bence artık samimi değil. Çünkü dışarıda zaten hep öyle cafeler var
Hocam bir öneri: Biz millet olarak reklamı seviyoruz. Katıldan bağış yapanların aylık listesini okuyun veya listeleyin :) isim açıklanmasını istemeyenlerde olacaktır illaki ama, bu yöntem gelirleri çok arttıracak inanın...
@@biremir çok asosyal ve izole bir lise hayatı geçirdim ailemden dolayı burda sosyalleşebilirim artık mutlu olabilirim dimi çok şey yaşadım çok zor şeyler atlattım tek kurtuluş biletim hep üniydi burda yeni bir hayat kurabilirim sosyal ve dolu dolu bir gençlik geçirebilirim güzel anılar biriktirebilirim değil mi
Tatil sezonu olduğu için İYTE'de ev bulmanın zor olduğunu söyleyenler olmuş. Fiyatlar kışın da karsilanabielcek duzeyde değil. Ege'de bornovanin merkezi diyebileceğiniz bir öğrenci ortamında ev bulup toplu taşımaya yakın, şehir merkezinin içinde yaşıyorken İYTE'de kışın kimsenin bilmediği bir köyde, İzmir'e dolmuş bile öğrenciye 15 TL olmuşken, zaten isinma durumu da Allah'a emanet evlere olmayacak ücretler ödeyip kalmak zorunda kalıyorsunuz. Ev klimalı olsa faturası ayrı, klima olmasa elektrik sobasınin faturası ayrı. Doğru duzgu yalıtım yok zaten. O rüzgarda kışta sürünmek var.
videoda bahsedilmemiş ama ege'de öğrenci köyü isimli bir yarı özel yurt var. ben o yurtta 1 sene kalmıştım oldukça memnundum. yeri çok iyi üniversitenin içinde ve fiyatları özel yurtların 3te1 i kadar.
@@semanurtuncay6270 bölümlere, cinsiyetlere ve ÖSYM sıralamasına göre ayırıyorlar. Örneğin hemşirelik okuyan bir kız isen puanın baya iyi olmalı, erkek isen çıkması daha kolay. Mühendislikte ise tam tersi kızlara kolay çıkıyor. Birde torpilin varsa çıkıyor. Kykdaki gibi yedek sistemi var.
@@nisshe6601 ege üniversitesi öğrenci köyü yazarsan sitesi çıkar oradaki duyuruları falan takip et o siteden başvuruyorsun. kyk'ya da başvurabilirsin sorun olmaz fakat bana ikiside çıkmamıştı özel yurtda gitmek zorunda kalmıştım. 1. dönemin sonunda kyk ve öğrenci köyü çıkmıştı ama gidemedim tabii sözleşmem olduğu için. ev kiraları çok arttığı için çok kişi başvuracaktır bu sene.
keşke mezun değil guncel bir öğrenci cağırsaymıssınız hocam. Ege üni cevresinde 3 4 kdan aşşağı daire bulmak cok zor aynı şekilde 9 eylül ve demokrasi içinde soyleyebilriz bucada da 3 4k
Ben bugun IYTE cevresinde olan 1+1 evlerin 5000 lira 2+1 evlerin 7000liradan basladigini ogrendim, hem de ogrenciler daire bulamiyor. Gercekten firsatci ev sahipleri cosuyor. Izmir merkezinde en azindan ucyolda bile otursan Bornovaya 25 dakika ile metroyla gidersiniz.
@@gokayadabas5219 ben ekonomi ünisindeym balcovada yasıyorum sorun değil benım ıcın ama dediğiniz doğru egeeye ulasım kolaay oldugu ıcın buyuk bır sırun değil
Bunu bir bornovalı ve topluluk başkanlığı yapmış iyte yeni mezunu olarak söylüyorum. Akademik prestij ve eğitim konusunda ege universitesi İytenin yanına bile yaklaşamaz fakat, sosyal hayat, topluluk etkinlikleri, öğrenci hayatı, barınma vs. konularında da iyte egenin yanında bile yaklaşamaz.
Ege'nin en kötü yanları: Alan dışı, farklı bölüm veya fakülteden veya hobi dersleri seçmenize imkan vermemesi Spor ve müzik faaliyetlerinin AŞIRI kısıtlı olması, Kampüs içi ring yetersizliği
@@oguzhancelebi9765 ben 1 senedir egedeyim hazırlıktım ringler harbi az hic ring beklemedim yurusem daha hızlı gidiyom zaten kampusu falan cok iyi izmirin ortasında orman gibi kampusu var
Kira fiyatları İzmir içinde uçmuş durumda maalesef , özellikle yeni dönemde gelecek arkadaşlar için sıfırdan ev bulmak çok zorlu oluyor , ne kadar erken halledilirse o kadar iyi..
Benim oğlumda iyte den makine mühendislik bölümünü bitirdi şu an aselsan da çalışıyor çok kaliteli bir okul hazırlık olması çok güzel zorlukları olsada mezun olduktan sonra ıyı yerlerde çalışa bilirsiniz oğlum iyiki bu okulu seçmişim diyor
Dokuz eylül üniversitesinde okudum. Ege üniversitesinde aynı bölümü okuduğumuz lise arkadaşımın derslerine girme fırsatım oldu ve egenin hocalarını bizim hocalara kıyasla konuları daha basit anlattığına işin detayına girmediğine şahit oldum mantığı değil ezberi anlatıyor hocalar tabi bu benim okuduğum okulun benim okuduğum bölümüne kıyasla.
Genel olarak fikrimi söylemek istiyorum sayısal alanda (özellikle mühendislikte) bence 6 okul var ülkede ciddi anlamda çok iyi olan . Bunlar odtü iyte gtü itü ytü bogaziçi bu bir gerçektir. Ege, ıstanbul uni, Hacettepe, 9 eylül Gazi, Marmara vb iyi okul olabilir ama asla sayısal alanda bu 6 okulun yanından geçemez buna ister inanın ister inanmayın ortada her şey ( hocam bu arada bi el atın da şu iyteye bir metro döşeyelim okulun biraz popülerliği artar ulaşım sorunu da çözülür okul Türkiyenin en büyük 3. Kampüsüne sahip ama çoğu yeri boş malesef)
@@anyasamaa işte bu yüzden ilerlemiyoruz biz bak şimdi dünyada yüzlerce kriter vardır üniversite sıralamak için zaten onu geçtim ülkemizde ilk 500de olan okul yok tüm sıralamalara bakarsak ve Türkiyede sıralamada hacettepe 1. Ama hacettepe de tıp var sağlık var mühendislik var o bu şu var odtüde 30k öğrenci var çok bölüm var çok hoca var ( bunlar ne arttırır yayınlanan makale durumlarını arttırir popülerliği arttırir ve sıralama da artar vb) yani sana yüzlerce sıralama verebilirim ve her sıralamada farklı okullarımız olur ( yine de ilk 500de yokuz) ona bakarsan devletin yökün sıralamasında da iyte Türkiye de 3. idi ama 2021 de 4. Sıraya düştü (istersen link atarım) sıralama da ise Hacettepenin ismi geçmedi sizler okulları sıralamaya göre ayırmayın iytede 6k öğrenci var sadece sayısal bölüm var çoğu mühendislik yani çok çok az bölüm var ve bunun üstüne hocalar yurt dışından getirilmiş bu yüzden zaten en iyiler arasında ama malesef popülerliği yok bu yüzden asla sıralamalara girmez kaliteye bakın bölüm bölüm karşılaştırın
Karşıma iyte çıkınca bi izlemek istedim. İyte'yi bitirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim, iş olanakları olarak tanıtılan diğer üniversite olan Ege Üniversitesine kıyasla çok çok daha iyi. İyte'de 3. ve 4. sınıfta çoğunluk(en azından benim bölümüm) iş bulurken Ege'de okulu bitirince(Yine benim okuduğum ile aynı bölüm) iş bulamayan çok arkadaşım var. Ek olarak %100 ingilizce ve denklik(AKTS) den dolayı yurtdışında kabul gören bir eğitimi mevcut. Sosyal olarak ne yazık ki Ege ile kıyaslayamayız bile. Çoğu insan ortamı kütüphanede yapıyor o kadar söyleyebilirim. Akademik ve ilerisi için İyte ancak öğrencilik hayatı için Ege.
merhaba,bilgisayar mühendisliğinde eğitim ve iş,staj olanakları açısından yıldız tekniğin iyteye karşı çok üstünlüğü var mıdır tecrübelerinize göre? izmirde olduğum için iyteyi yazmayı düşünüyorum , ytüyü daha geriye yazmakla hata eder miyim?
birde iyte gelmesse,deü cengle ege cengden hangsini önerirsiniz(akademik ve iş hayatı açısından)? eğitim açısından deü ceng sanki daha önde gibi geldi ama egenin sıralaması daha önde kararsız kaldım
@@professor8986 Merhaba, Yıldız teknik hakkında yeterince bilgim olmadığı için yorum yapamam. Bizim okulumuzda Bilgisayar mühendisliği açısından staj ya da iş konusunda bir sıkıntı mevcut değil. Henüz 1. sınıftayken teknoparkta çalışmaya başlayan arkadaşlarım mevcut. Sanırım %99 gibi bir iş bulma oranı var okul bitimi için. Son olarak Ege ile Deu arasında kalırsanız kesinlikle bizim bölüm özelinde Deu'yu öneriririm.
Number 1 kafenin ismi tekrar number 1 kafe oldu 😀 bir ara ismi değişmişti, biraz heyecandan bazı şeyleri yanlış söylemiş olabilirim, ilk defa böyle bir videoya konuk oldum, hatam olduysa affola 😀
Bazi arkadaslar Iyte yi eleştirmişler bu okulu seçmeyin diye. Ben iyte den mezun oldum. Çoğu konuya katılıyorum ulaşım sorunu, barınma sorunu, sosyal ortamın olmayışı ve de derslerin zorluğu konusunda. Fakat şunu söylemek isterim ki iyte gerçekten akademik anlamda çok çok iyi. Evet hocalar çok zorluyor ders konusunda. Çok fazla emek harcamanız lazım derslerden geçebilmeniz için. Eğer çalişmayı çok sevmeyen biri iseniz iyte de muhtemelen çok zorlanabilirsiniz. Fakat eğer iyi bir ortalama yaparsaniz mezuniyette iyte size her yerin kapisini açar dünyada. Ben mezuniyetten sonra dünyadaki ilk 20 deki bir üniversiteden doktora için tam burslu direkt kabul almıştım. Iyte deki hocalarimin referanslari gerçekten çok yardımcı olmuştu kabul sürecime. Benim çoğu sınıf arkadaşım dünyanin sayılı üniversitelerinden doktora için kabul aldı. Eğer ilerideki kariyerinizde akademisyen olmak istiyorsanız bence iyte tüm zorluklara rağmen bulunmaz bir kaftan Türkiye şartlarında. Eğer okuduğunuz bölümü seviyorsanız hem pratik hem de teorik anlamda kendinizi en iyi şekilde geliştirip mezun olabilirsiniz. Benim zamanimda çok az öğrenci vardı bölümlerde şimdi kontejyanları arttirmışlar. Belki kalite olarak düşmüş olabilir. Fakat benim zamanımda çok iyi idi eğitim açısından. Şimdiki durumu hakkında bir yorum yapamayacağım malesef. Bir diğer konu ben Izmir merkezde kalıyordum. Her gün 3-4 saatim yolda geçiyordu. İlk dersleri sabah yakalamak için çok erken kalkmam gerekiyordu. Fakat bu dezavantaj gibi gorünen yol sorununu ben kendi faydama çevirmiştim yolda dersleri tekrar ediyordum hemen hemen her gün otobüste. Kısacası evet iytenin negatif yönlerinin hepsine katılıyorum. Ama sebat edip iyi bir ortalama ile mezun olursanız eğer ve de kendinizi geliştirirseniz, iyte sizi akademik anlamda çok iyi yerlere getirebilir. Ben zor olana talibim kolayı herkes yapar diyorsanız iyte yi tercih edebilirsiniz :) Tabiki de son tercih sizin.
Genç arkadaşlarımıza, Dokuz Eylül Üniversitesine "dağ başı yeaaa" demeden önce üniversitenin ulusal ve uluslararası arenada başarı sıralamalarına bir kere bakmalarını tavsiye ederim.
Kendisine saygısı olan bir insan iyte yazmamalı arkadaşlar bir iyteli olarak söylüyorum. Pişmanım bu sene olmadı seneye değiştireceğim. Okulun gerçekten hiç bir artısını göremedim henüz. Sınavları çok zor. İngilizce olması zor. Geçen sene okul yemekhanesinde zehirlendik öğrencileri suçlu çıkarttılar. Kykda 2021de olması lazım bir zehirlenme yaşandı. Barınma zaten başlı başına bir yazmama sebebi eğer ufacık yerlere 3 5 bin lira verecek durumunuz yoksa. Ortam hak getire. İzmire gideyim deseniz bir bir buçuk saat yolda geçiyo dönüşte 23.15ten sonra okula taksi haricinde ulaşım bitiyor. Ben bunları bilmeden yazdım ilk hedefim de değiştirmek. Yazacaksanız tavsiye etmem sevdiğiniz insanlara da tavsiye etmemenizi öneririm.
Çok açık söylüyorum bunca yorum arasında orda okuyup bu kadar gömen tek kişi sensin en baştan burası üniversite sınavlar zor olmak zorunda. Buraya laf ediyorsan İTÜde ODTÜde napardın merak ediyorum. Okulun tek dezavantajı barınma ki yeme de barınmayla birlikte çünkü zehirlenme olayının kyknin yemekhanesinde yaşandığını duydum. Bence daha okulun artısını görücek sınıfa bile gelmeden böyle bir yorum yapman doğru olmamış.
Hocam egeli sürekli kendine siz aracılığıyla istihdam yaratmaya çalışırken iyteli işinin garanti olduğunu bilip sessizce oturuyor burada kazanan bellidir
İyte'nin ciddi bir barınma ve ulaşım sorunu var bunu bilerek gelinmesi gerekiyor. Barınma oldukça kötü durumda. Okul çevresinde, yurtlarda, köyde ve urla'da kiralar ciddi anlamda çok yüksek. Ucuza bulacağınız evler genellikle kötü durumda olan evler. Ulaşım sorunu yıllardır devam eden bir sorun zaten. İzmir'den gelip gidecekseniz erken saatlerde dönmeniz gerekecek. Bunların dışında sosyallesmek isteyecekseniz Urla bunun icin hem güzel hem de kötü bir seçenek çünkü abartılı bir şekilde pahalı bir yer.Kampus icerisinde cok fazla kafe tarzı secenekleriniz yok. İyte akademik açıdan başarılı bir üniversite ama bundan yararlanmak için çok çaba gostermeniz gerekecek. Hatta diğer üniversitelere kıyasla cok daha fazla, çok daha yoğun çabalar göstereceksiniz. Eğer İyte'yi kazanırsanız kütüphanede sinir krizi geçirenleri, ağlayanları ve her bulduğu fırsatta uyuyanları görmeye hazır olun. Ayrıca İyte büyük bir doğal yaşam parkı gibi. Özellikle yaz aylarında türlü türlü yeni yaşam formları, büyük küçük yeni canlılar görebilirsiniz. Geceleri domuzlar dolaşıyor. Zaten oldukça fazla köpek bulunmakta. Hazırlıklı olmanız gereken bir diğer şey de bu köpeklerin pesinizi birakmaması. Kütüphanede masum masum yemek yemeye, bir şeyler atıştırmaya çalışırken yemeğiniz bir köpek tarafından kapılabilir. (Bu köpek büyük ihtimalle Çakır'dır yani çöpdeviren)
Kendisine saygısı olan bir insan iyte yazmamalı arkadaşlar bir iyteli olarak söylüyorum. Pişmanım bu sene olmadı seneye değiştireceğim. Okulun gerçekten hiç bir artısını göremedim henüz. Sınavları çok zor. İngilizce olması zor. Barınma zaten başlı başına bir yazmama sebebi eğer ufacık yerlere 3 5 bin lira verecek durumunuz yoksa. Ortam hak getire. İzmire gideyim deseniz bir bir buçuk saat yolda geçiyo dönüşte 23.15ten sonra okula taksi haricinde ulaşım bitiyor. Ben bunları bilmeden yazdım ilk hedefim de değiştirmek. Yazacaksanız tavsiye etmem sevdiğiniz insanlara da tavsiye etmemenizi öneririm.
@@SareMelek eğer bucada dururum geliş gidiş yaparım diyorsan çok uzak haberin olsun rahat 2 saat falan olur gelişin okula. Kimya bölümü hakkında da pek bilgim yok. Ama okul %100 ingilizce ve genel olarak dersler falan da zor oluyor aklında olsun.
IYTE yazmak için hiç bir sebep yok arkadaşlar. Şimdi başlayalım nedenlerine; Bir kere şehre çok çok uzak. Yani izmire bir gezmeye gidelim vs pek olacak şeyler değil. Konaklama sıkıntısı, Kyk da kalamazsanız çok zor durumlar sizleri bekleye bilir. Ev kiraları uçmuş durumda. Klima ile genelde ısınma oluyor. Ev kiralarına 3000 5000 derseniz kışın gelecek elektrk faturası ile baya bir gideriniz olacaktır. Devam edelim, yemek yemek mi istiyorsunuz dışarda 3 5 yer hariç yemek yiyecek bir yeriniz yok arkadaşlar o kadar kötü durumda aslında. Hadi diyelim kyk da kaldınız sorunu bitmez asla, geçen sene akademik takvim başına yurt tadilatı yetişmedi, bu sene yaz okulunda yurdu kapattılar tamamen öğrenciyi rezil ettiler. Aklınıza gelebilecek her türlü problem var, köpekler yemeğinze de atlayabilir mesela. Her neyse, gelmek isteyen iki kez düşünsün çünkü bir daha lisans eğitimi almayacaksınız muhtemelen. Her şey eğitim değildir ki eğitim hakkında da bir ton sorun var zaten....
Ben Iyte’nin egitiminden memnundum, sadece butunleme ve yaz okulu yoktu benim zamanimda. Onun disinda cok calisip kendimizi sunum, rapor ve arastirmayla gelistirip kaliteli egitim aldigimizi dusunuyorum.
@@beste3975 Maalesef hocam öyle değil. Eğitim İngilizce ama sözde :D Zaten eğitimin İngilizce olmaması gerekiyor böyle bir durumda. Çünkü ne hocalar anlatabiliyor düzgün ne de öğrenciler kavraya biliyor. İngilizce anlatıyorlar sonra diyor ki hocalar var de Türkçe üstünden geçelim nedeni yüzde 90 anlamamış olması. Yaz okulu ve büt zaten olmaması baya garip bir olay. Sınav ödevlerin yoğunluğu da ayrı bir saçmalık bence. Öyle bir yoğunluk var ki dışarıdan kendini geliştirmek çok zor oluyor. Daha niceleri..
@@alpersagnak5023 Bizim bolumun hocalari iyiydi farkli sekillerde anlattiklari icin anlayabiliyorduk. Kitabi takip ettikleri icin derse hazirlikli gidiyorduk zaten. Turkce ustunden gectigimiz 4 yilda 2-3 kere olmustur. Anlayamadigimizi hocalarin ofis saatinde hocaya sorarak tekrar anlattiriyorduk. Donemin ilk haftalari cok yogun degildi o hafta sonlari disardan sertifika icin etkinliklere katilabiliyorduk, sonra dediginiz gibi cok yogun geciyor. Yurtta kalanlar digerlerine gore kismen daha sansliydi bence cunku bazilari okulun halk oyunlarina katilabiliyordu, bazilari okulun actigi Almanca kursuna katiliyordu ya da proje yapilacagi zaman daha kolay yer bulabiliyorlardi. Bana gore en stresli sey, yaz okulunun olmayisiydi cunku bagli cok ders vardi birinden gecemeyince bir sene ya da bir donem sonraki diger ana dersi alamiyorduk. Hatta hatirliyorum 6. donemki separation dersi ile 7. donemki design dersi birbirine bagliydi ve sep’ten gecemeyen arkadaslar o yazin odtu’ye gidip ordan gecip 7.donemdeki design’i alabilmislerdi. Benim en cok elestirdigim nokta buydu. Ben o dersi CC ile gecmistim sanirim ben de yukseltmek istiyordum ama bagli ders olunca dusuk nota bile razi oluyorduk bir yerde :(
@@alpersagnak5023 Siz hangi bolumden mezun oldunuz bu arada ya da hangi bolumde okuyorsunuz? Ben kimya muh. bitirdim. Ingilizce konusunda bence ogrencilerin daha cok caba harcamasi gerekiyor cunku hocalarin bircogu yurt disinda doktora yaptiklari icin dil konusunda anlatamama gibi bir durumlari neredeyse hic yok. Amacim kimseyi suclamak degil ama Benim zamanimda hazirlik atlama puani 70ti, sanirim simdi 65 oldu. Bu da etkili olabilir, belki 60larda alinan puan ve dil seviyesi Ingilizce dersleri anlamaya henuz yetmiyordur. Derslere asilmak ve anlamaya calismak lazim. Dedigim gibi biz bu durumu, derslere hazirlikli giderek cozmeye calisiyorduk.
@@beste3975 hazırlık eğitimi ile derslerin hiç bir bağlantısı yok. Hazırlıkta ne kadar cart curt varsa onu öğretmeye çalışıyorlar öğretemiyorlar da. Hocaların İngilizce bazıları iyi olsa da bazıları da kötü. Yurt dışında eğitim görmesi bu durumu değiştirmiyor. Elektronik & Bilgisayar mezunuyum. İki bölümde de bir çok derse girdim. Bazı hocalar sadece Türkçe anlatıyorlar zaten. Bazı hocalar ee demekten ne dediği belli değil. Başka bir okuldan aşırı bir farkı yok bana kalırsa. Eğitim Türkçe olsaydı da bazı şeyleri daha iyi anlasaydık keşke
İyte Elektronik ve haberleşme Mühendisliği'nden 6 ay önce mezun olmuş biri olarak birkaç özet bilgi paylaşmak istiyorum. - Bence İYTE'de okumak bir ayrıcalık. Bir ODTÜ kadar olmasa da özellikle iyi kurumlarda önceki İYTE'lilerin sayesinde tanınmışlık elde etmiş durumda. -Sosyal olanakları az fakat girişken olanlar için illaki kendinize ait bir topluluk, bir etkinlik vs. bulabilirsiniz. -Mezun olduktan sonra iş bulması Türkiye şartlarında iyi. (fakat üniversiteyi meslek edindirme kursu olarak görmemek lazım) -Bu okula gelerek çok çok çalışmayı, uykusuz geceleri, bitmeyen sigaraları en başta kabul etmiş sayılırsınız :) Özetle: Akademik olarak tatminkar, sosyal olarak kişiye bağlı, barınma olarak köylülerin insafına kalmış bir yer. Bu üniversite, ben girdiğimde daha adı İzmir'de bile bilinmeyen bir yerdi. Şu anda böyle kanala konuk olması bile birkaç yıl içerisinde kat ettiği büyümeyi gösteriyor. Bir Eskişehirli olarak İYTE'ye gittiğim için pişman değilim. Dipnot: Okulumun ilk yıllarında nefret ve küfürler eşliğinde, her gece bırakma yeminleri ile okuyordum. Şimdi ise mezun oldum ve yüksek lisansa başlıyorum. Bu okul insanı böyle 180 derece döndürüyor :)
@@beyazkelebek26462011-2019 aralarında okudum. erkekler için kyk 45 50 dk uzaklıktaki inciraltında ve bir kısmı üniversite arkasındadaki yarı özel kyk yurdunda kalabiliyor.. Kadın öğrencilerin yurdu kampüs içinde o yurdun da kampüsü çok güzel. Çok önceden kız erkek karışıktı. Üniversitenin arkasındaki ve bornova merkezde özel yurtlar var. Fiyatları şu an ne kadar bilmiyorum.
Ege üniversitesini tanıtan arkadaş çok iyi tanıtamamış daha açıklayıcı anlatan birisini bulabilirdiniz bir egeli olarak üniversitemiz hakkında daha bilgili birisinin tanıtmasını isterdim
@@Su14suu tabiki de sadece uzakliktan degil. Cok fazla nedeni var barinma, insan kalitesinin cok dusuk olmasi, universitenin yapilanmamisinin hicbir anlamda tamamen bitmemis olmasi, sosyal hayatin olmamasi, yurtdisina cikabilme imkaninin soylenenden cok cok cok daha kisitli olmasi, ögrencilere hocalarin resmen not vermemek icin ugrasmasi ve ogrencilerin ortalama yapamamalari, okulun, bolumun ing olmasina ragmen her zaman turkce konusulmasi, kutuphanenin tavaninin yikiliyo olmasi ve okulun bakimsiz olmasi, hicbir imkanin gercekten olmamasi... daha bi suru sey daha sayabilirim. Bence yapabiliyosan burdan kurtul arkadasim. Ben o okuldaki ogrenciligimi durdurdum yurt disi,sinavlarina girdim. Kazandim ve bir daha da o sacma okula gitmem. Izmir gercekten cok guzel bir il, yapabiliyorsaniz ege yi secmenizi öneririm. Emin olun iyte izmir bile sayilmaz.
@@deniza8304 Hocam bi iyte li olarak dediğiniz şeylerin çoğuna katılmıyorum. Barınma gerçekten çok büyük bi problem bu konuda söylenecek farklı bi şey yok ama insan kalitesinin düşük olması gibi yorumlarınız tamamen yanlış buraya yüksek puanlarla genel olarak ders çalışan ve kendini geliştiren öğrenciler geliyor şu ana kadar edindiğim arkadaşlarımın hepsinden farklı şeyler öğrendim. Sosyal hayatın olmaması göreceli bi şey okul içinde yeteri kadar kafe/restoran olmaması kesinlikle bi dezavantaj bunun yanında toplam öğrenci sayısı az olduğu için zaten etraf çok sakin oluyor ama havalar ısınınca arkadaşlarla denize gitmek veya bi akşam gülbahçe de bi şeyler içmek veya urla iskelede zaman geçirmek fena şeyler değil gibi. Şahsen şu ana kadar girdiğim hiçbir ders tamamen türkçe işlenmedi sadece anlamadığımız zaman bazı hocalar bazı kısımları türkçe anlatıyordu hatta bazı hocalarımızda türkçe soru sormayı dahi yasaklamıştı derslerde sadece ingilize kullanıyorduk. Hocaların not vermemek için uğraştığını düşünmüyorum en azından şu ana kadar her sınav sonunda gidip kağıtlarımı görebildim ve kafama takılan yerleri rahatlıkla sorup cevap alabildim ilerde daha farklı şeyler deneyimlersem onu şimdiden bilemem ama şu ana kadar dediğiniz şeyleri yaşamadım.
@@emir6483 farkli seyler deneyimledigimiz cok belli. Ben daha cok yurtdisi dusundugum icin ve cok sosyal bir insan oldugum icin universite hayatima cok onem veriyorum. Iyte kesinlikle bunlari karsilamiyan bir okul. Cok iyi egitim veruyor olabilir ancak cok iyi egitim veren hem de ögrencinin ogrencilik hayatini calmayan okullar da var. Ben okurken derste barinma sorunumu köyun bu kadar pahali olmasi sorununu bir tane sosyal akticite icin bile izmirin en az 2 saatlik araba yolculugu uzakliginda olmasini dusunmek ve moralimj bozmak istemedim o yuzden farkli bir yone yoneldim. Köy cok kucuk ve yollari bile duzgun degil. Bu seneki araba kazasini herkes biliyordur zaten. Yemekhanede de kac defa zehirlenildigini saymayi biraktim artik. Köy de dis doktoru disinda doktor da yok. Hasta olursaniz ve rapor almaniz gerekirse o durumda bi de taa urlaya gidip gelmeniz lazim. Hocalar hicbir durumu kabul etmiyor. Ölseniz de o kdr yol cekmeniz lazim. Ayrica köyun denizi cok pis ve bira çöpleri dolmus etraf. Kesinlikle orda denize girilmez. En yakinda karaburun un denizi bir temiz oraya minibusle ulasim saglanabilir. Ev kiralari zaten cok komik. Bircok anlamda eksik ve yetersiz bir okul benim fikrimce. Yasanmadan gercekten anlasilmasi zor konular bunlar. Su anda okuyan insanlara icinde bulunmadiklari icin o kdr onemli gelmeyebilir ancak bir noktadan sonra herseyi sorgulamaya ve bu kadar ugrasip da hak ettiginizin bu olmadigini dusunmeye basliyorsunuz. Evet size egitim anlaminda bir seyler verip verdiginden bir suru yonde cok sey calabilicek bir okul. Okulda cok iyi hocalar ve insanlar da var ancak ögrencilerin tavri cok saygisiz ve ergence. Ders calismaktan iletisim kurmayi unutup ukalalasmis bazilari. Benim sahsen bir insandan bana katmasini istediklerim sadece ders degil. Farkli konularda iletisim kurabiliceginiz insanlar da var ancak kısıtlı. Cogu insanin düzgün hobisi bile yok ve köyde hobi edinme imkanları da çok kısıtlı. Tabiki herkesin beklentisi bir universiteden farkli. Benim beklentimi karsilamadi o yuzden farkli bir yon izlemeye karar verdim ve su anda gercekten cok daha mutluyum. Önemli olan kendinizi tanimaniz ve ne istediginizi bilmeniz. Belki 20 sene sonra iyte cok guzel kaliteli bir okul olabilir ancak su anda hazir degil.
4:17 ege üniversitesi kafelerinin kötü yanı, yemek fiyatlarının dışarıdan daha pahalı hale gelmesi. Eğer yemeği yemekhaneden almadıysam kücükpark"a yürümek kampüste yemekten daha uygun bence
Arkadaşlar Dokuz Eylül hakkında biraz bilgi vereyim. Deü nün fakülteleri İzmir e dağılmış durumda. Öyle bütün tek bir kampüsü yok. Tınaztepe en büyük yerleşke. Eğitim Fakültesi, İİBF, Diş Hekimliği vs. çok ayrı yerlerde bulunuyor. Fakültenizin yerini seçmeden bir araştırın. Bunun dezavantajı farklı fakültelerden çok da fazla arkadaşınız olamayabilir. Kulüplere katılmak isterseniz ve kaldığınız yer uzaksa biraz zorlanırsınız. Buca pek güzel bir yer değil. Ev bulmakta zorlanırsınız ve kiralar 4-5k şu an. Öğrenciyseniz sizi sömürmek isteyenler çok. Bu ülkenin bir sorunu zaten. Sakın Bucadaki özel yurtlara gitmeyin asla düşünmeyin bile. Hiçbir arkadaşım memnun değil. Yemeklerinin berbat olduğunu söylüyorlar ve sürekli sizden para alma derdindeler. Deü nün kendi yurdu ise pek iyi değil. Nedense fakültelere biraz uzak. İllaki otobüse bineceksiniz yani. Kyk kız yurtlarını tavsiye ederim. Bu devirde fiyatlarına göre iyi bir seçenek oluyorlar. Maddi durumuz yetiyorsa kendi evinize çıkın. Bir ev arkadaşı bulup masrafınızı yarıya düşürebilirsiniz. Deü nün öğrencilerle iletişimi berbat bence. Okulda olan bir etkinlik, konferans vb. den ya hiç haberiniz olmuyor ya da son an duyuyorsunuz. Mesela eğitim fakültesinde yazın gelmesini kutlamak için ufak bir sahne kurup müzik açmışlardı. Bunu da yapmadan hemen önce haber vermişlerdi. Haliyle çok kimseler yoktu. Okulun yaptığı şeyler çok amatörce ve içi boş olabiliyor. Bölümüzdeki eğitmenlere bir bakın gelmeden önce. Size sunduğu şeyleri bir araştırın varsa orada halihazırda öğrenci olan birisiyle görüşün. Deü nün online sistemi gereksiz karmaşık ve bazı anlamsız şeyleri var. Kullanışlı ve yeterli nitelikte olduğunu pek sanmıyorum. Eğer Deü seçtiyseniz kesinlikle bir kulübe kayıt olun. Çok farklı bölümlerden güzel insanlar tanırsınız. Ben deundak ve defot a üyeyim ve bana çok şey kattı. Deü de bir bölüme yerleştiyseniz bölüm hakkında bir wp grubuna girin eğer varsa. Olan olaylardan haberiniz olması önemli. Daha spesifik sorularınız için ig: emiroz.7 den ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. Üniversite haricinde İzmir de yaşamak güzel bir şey. Farklı ilgi alanlarınıza göre topluluklar bulabiliyorsunuz. Eğlenceli insanlar tanıyorsunuz. Konser ve tiyatro seviyorsanız kötü bir yer değil. İzmir de fazla yerli ve yabancı göçmen var. Bazı sokaklarında güvenli hissetmeyebilirsiniz. Alsancak da dikkatli olun dilencilerden ve göçmen çocuklardan uzak durun. Çalınıp içindekiler alındıktan sonra yere atılmış çantalar görüyorum sık sık. Kordon da otururken yine satıcılara uzak davranın yoksa çok yüzsüzler. Falcı çiçekçi çingenelere aslaa yanaşmayın. İzmir in güzel lezzetlerini keşfetmeye çalışın. Tarihi yerlerine gidin gezin. İzmir kültürü edinin. Sokaklarda bazen çok yardımsever kimselere denk geliyorsunuz sizde onlar gibi olun. Bu şehirdeki insanlar birbirlerine samimi ve saygıyla yaklaşıyor. Bazı göçmenler bu kültürü bozsa bile hâlâ umut var. Kış ayları hiç de sıcak geçmiyor ve fazla rüzgarlı oluyor vs. vs. (Blues seviyorsanız Cinatı ya bir ara uğrayın)
Harika anlatmışsınız ben de bir DEÜ'lü olarak söylediklerinize katılıyorum. Ek olarak dokuz eylül gönüllüler topluluğunu önerebilirim çok fazla aktivite ve kaynaşma olanağı sağlıyor. Özel kız yurtlarını ben de önermiyorum çünkü genelinde akşam yemeği bile yok.
iyte nin oldugu yer izmirin emekli kesiminin oturdugu sakin yerlerdir. kiz cok gereksiz övdü. izmirde uni okucaksaniz egede okumaniz lazim. merkezi, ulasim kolay ve ogrenci mekanlari daha fazla.
Öncelikle arkadaşlar ortam için gidecekseniz İYTE yazmayin kendinizi geliştiriceginiz bir eğitim ile karşılaşacaksınız algısı yanlış,dort beş yıl kadar hayatınızın gençlik dönemini geçireceğiniz bir kurum bana göre hem eğitim hem diğer olanaklar bir arada olmalı bazı şeyleri yaparken de eğitime devam edilebilir, şimdi tamamen asosyal değiliz denilecek fakat olanak ve seçenek lokasyondan dolayı aşırı sınırlı, velhasıl üniversite hayatınızın en güzel yıllarıdir bunuda kendimi geliştireceğim yalanı ile heba etmeyin derim
Hocam, yıllarca 9 eylül ve Ege üniversitelerinde açık öğretim sınavlarına girmiş biri olarak söyleyebilirim ki ege candır. 97 li yıllarda ege nin şenlikleri muhteşemdi. Bir Arkadaşım çapa tıp yazmak yerine ege tekstili yazınca bir ayağımız ege ünüv. kampüste idi. Harika Günlerimiz geçti. Gençlik işte.
Dışarıdan görüşlede anlaşılacak hususlar olur ama önemli de olabilecek hususları vardır bilemem. Popüler şehirlerin eğitim yaklaşımı gib olmadığından burada öğrenci profesyonel oluyor!
Manisa Celal Bayar Universitesi icin online bir bulusma yapabiliriz hocam iletisim icin cevap yazarsaniz donus yapabilirim. Neticede izmirin yarisi orda okuyor, ve ben de yeni mezun olarak okul hakkinda bilgilere sahibim.
Üniversiteden otobüsle İzmire 1 saatte gidiliyor denmiş de biz de İstanbulda herhangi bir yere zaten en az 45 dk de gidiyoruz çok bir problem göremedim açıkçası.
İzmir ekonomi ve Ege psikoloji nasıl bilgi verebilir misiniz ikisi arasında kaldım sıralamam 10.370 ikisi de gelebilir gibi duruyor. Sınavları ve dilin türkçe ve İngilizce olması hakkında ne söylersiniz?
Hocam, İYTE, Ege, Demokrasi ve İzmir Ekonomi Üniversitelerinde okumuş beni çağırmamanıza bi tık içerlemiş olabilirim. Ama Hacettepe, Yıldız Teknik, İstanbul ya da Süleyman Demirel için bekliyorum. Ar görlük için en çok üniversiteye başvuran ama kadroya giremeyen kişi için de değerlendirilebilirim. Bilginize :)
@@ErenCanErol @Mando \ işsiz ege ünili ceng ile çok karşılaştım ama iyteli ceng işsizi ile hiç karşılaşmadım. Yine de sen bilirsin @Eren Can kardeşim.
HOCAM ÇOK ZOR DİYOLAR HEM BÖLÜM HEM ÜNİVERSİTE AÇISINDAN NORMALDE BİLGİSAYAR VEYA EMDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İSTİYORDUM MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ TUTUYOR YAZILIR MI SİZCE
Cidden 2020 ocak ayında abimi ziyarete iyte gülbahçeye gitmiştim, kampüste yürürken o rüzgar montumun içine dolmuştu ve çok feci baş ağrısı yaşamıştım korkunçtu
Hocam hocam Bahçeşehirin konuşulmayan özelliklerini ve gerçeklerini özellikle de kötü yanlarını söyler misiniz. İnternette bakınca inanılmaz bi bilgi kirliliği var birinin dediği diğerini tutmuyor. Şu an listeme elektrik elektroniği burslu olarak eklemeyi düşünüyorum ama çok kararsızım umarım yorumu siz veya bilgili başka birileri görür
İyte hakkında daha fazla sorusu olan arkadaşlar olursa cevaplamaya çalışırım 😀
barınmak çok zor mu söylenildiği kadar?
@@berkbalc4579 Bazı durumlarda kalacak yer bulmak gerçekten zor olabiliyor, geçen sene okulumuzun başlangıcı 1 hafta ertelenmişti öğrenciler kalacak yer bulamadığı için. Her ne kadar kalacak yer bulmak zor sayılsa da bazı öğretmenlerimiz sınıflarda yer bulamayan var mı diye sorup yardımcı olmaya çalışıyordu, ayrıca okulumuzun ev bulma grupları var, okul maillerine toplu mailler atıyor bazen ev arkadaşı arayanlar ya da ev arayanlar. İnsanlar birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.
akışıma İyte çıkmasıyla ilk şoku yaşadım ikinci şoku da hazırlık sınıf arkadaşımın çıkması oldu :)
merhabalar, okula yakın yeni açılacak yurttan bahsediyolar, bu senemi açılacak ? internette bilgi bulamadım.
@@feyzabulur6918 teşekkürler, peki okulda sosyal olanaklar nasıl? unutulmayacak bir üniversite hayatı yaşatıyor mu?
Öğrenci çarşısını dağıtmışlar kampüsün eski havası kalmamış ama yine de ege kampüsü en güzel kampüstür. Kendinizi geliştirebileceğinizz ve çok güzel anılar biriktirebileceğiniz bir kampüse sahip
İYTE Urla da değil, Urla İYTE de kampüste mağara ve şelale bile var hocaaaammm
İYTE'nin en kötü yani İzmir'de olmaması değil, konaklama imkanı olmamasıdır. Ne yazık ki yaşanacak gibi değildir. Bunu söyleyenler gerçekten abartmiyor, çok ciddi bir barınma sorunu olan bir okul. Çözülemiyor olması çok üzücü.
Barınma sorunu biraz da malum partiden torpil yaptırıp İyte içindeki yurtlara yerleşenlerden kaynaklanıyor. Okuduğum dönemde bir kişi (ailesi Urla'da yaşıyordu. )Yurtta kalıyordu ve okulun kampüsünün içinde lüks arabası ile dolaşıyordu. Kime sorsam torpille yerleştiğini söylüyordu.Gerçekten ihtiyacı olanlar ise İzmir'in merkezinde oturup servislerle ya da otobüslerle saatlerce yol çekiyordu. Okula en yakın yer olan Gülbahçe ise hiç bir sosyal imkanı olmayan ve öğrencilere inanılmaz fiyatlarla ev kiralayan bir yerdi. her gün toplamda 4 saatim yolda geçmesine rağmen eğitim kalitesi olarak baktığımda ,daha önce Dokuz Eylül'de okumuş biri olarak yine arada seçim yapmak zorunda olsam tüm barınma sorununa rağmen İYTE derim. En azından kendi alanımla alakalı. Gerek öğrenci işlerinin tutumu,okuldaki Hocaların dersi ciddiye alışı. Her şeyin baştan planlı olması benim tercih sebebimdir.
Ya yeni gelenlere hic mi yurt cikmiyor??
@@Bayat_furkan 6 bin kişilik okulda bin kişilik yurt var. Yeni gelenler bırakın yurt çıkmasını, köyden ev kiralayabilmek için yarışıyor. 3 bin lira kirası olan çöp evi ilk kim tutabilecek yarışı dönüyor sürekli. Kimileri onu bile bulamayıp uzak köylerden veya başka ilçelerden ev arıyor. Başka şansı kalmadığı için okul servisine yazılanlar çok.
Arkadaşlar yeni kız yurt yapılıyor ve yeni dönemde bitmesi planlanıyor. Aynı zamanda köyde de okul tarafından kiralanan yurt da var. Daha dün rektörümüz tarafından haber verildi. Barınma sıkıntı evet ama çözülmüyor değil. İnşallah daha da iyi olacak
@@MasLeeK7 teşekkürler
Egeli hocamız 9 Eylül'e " dağın başı zaten ya" diyerek bir Ege klasiğini yaşatıyor. Tebrikler hocam seviliyorsunuz 👋
Ya kötü mü hakikaten orayı düşünüyordum
@@bdml991 yani biraz şehir merkezinden uzak. Gerçekten de hafiften dağlık. Ama okulun bölümü sana uyuyorsa ve puan tutarsa gidilir çok sıkıntı yapma derim. Haritadan yerine bak istersen. Tınaztepe kampüsü ana kampüs bakarsın.
@@bdml991 egeliler 9 Eylül ile dağlık diye dalga geçer. Paraşüt kullanıyorlar falan denir hatta :) ama neticede şaka yani.
@@bdml991 ya yirmi yıldır oturduğum yer yemin ediyorum adı çıkacağına canı çıksın derler ya öyle işte...
@@ism3726 ya shdldhdpd teşekkürler
adam kötü özelliklerden bahset diyor , kafenin adı değişti diyor çocuk.. aman ne büyük dert
HOCAM İEÜ GELSINN BUNA ÇOK IHTIYACIMIZ VAR .ADAMAKILLI VIDEO ÇEKEN OLMAMIŞ ÜNİ ILE ILGILI .TEK UMUDUMUZ SIZSINIZ HOCAM KIRMAYIN BİZİ
Beklediğim video, teşekkür ederim hocam 👏🏻
IYTE hakkında bir şeyler eklemek isterim ben de.
Öncelikle İzmir'de değil kısmı kesinlikle doğru, özellikle kış aylarında gerçekten çok soğuk oluyor. Bu yıl okula kar bile yağdı. İzmir'in merkezine gerçekten çok uzak. Bornova'da yaşayan arkadaşıma gitmem en kötü 1.30 saat bazen 2 saat zamanımı alıyor kesinlikle.
Ulaşım sorunu düşündüğünüzden daha büyük, gece izmirden iyteye dönme şansınız 0. 23.15 de son dolmuş kalkıyor Fahrettin Altaydan bu sebeple eğer izmir merkezde yaşayan bir arkadaşınız yoksa gece bitecek olan herhangi bir konser, tiyatro, festival vb. Etkinliklere katılamazsınız, katılırsanız da dışarıda sabahlamak zorundasınız.
Lokasyonu ulaşım dışında çok güzel gerçekten. Çeşme, Mordoğan, Balıklıova, Urla vb yerlere tek otobüs gidebilirsiniz. Okulun bulunduğu Gülbahçe köyü de güzel havanın güzel olduğu her akşam sahil kalabalık oluyor. Okulun henüz bir kültürü oluşmadığı için ortam konusunda çok aman aman bir beklentiniz olmasın okul 3ube dolu yolda yürümeyi bilmeyen insanlar var şaka yapmıyorum. Bunun dışında barınma çok çok daha büyük bir sorun kyk dışındaki her şey çok pahalı evler, yurtlar, apartlar inanılmaz pahalı. Gülbahçe civarındaki köyler bir nebze olsun daha ulaşılabilir oluyor. Ama dediğim gibi gece olunca oralara da ulaşım yok yani eviniz Gülbahçe de değilse son ulaşım aracınız yine geceden önce.
Akademi olarak iyte iyi bir okul. Akademisyen alımında gerçekten belli standartları var ve kendini belli ediyor. Okul %100 ingilzce ve tüm bölümler MF puan türü ile alıyor. 3 fakülte var Mimarlık, Mühendislik,Fen. Sıralamar gerçekten çok hızlı artıyor bazı bölümlerin 20k'ya yakın çektikleri oluyor. Okulun içindeki Teknopark aktif ve iyi denilebilecek derecede. Sınavlar gerçekten inanılmaz zor yani geçmek için bile çok çalışmalısınız iyi bir ortalama yapmak için çok çok çok çalışmalısınız. Erasmus imkanları gayet iyi. Yazarken sıkıldım biraz soru sormak isteyen olursa cevaplarım sadece kötü yanlarını, yazmış gibi oldum ama bunlara dikkat etmeden tercih yapılmamalı. Ama okulun iyi yanları yaşayacağınız problemlere kat kat değecek kadar fazla diyebilirim.
Yurt çıkma ihtimali çok düşük mü peki?
@@yusufsonmez4852 Evet düşük, eğer yazacaksan yurda başvursan bile yurt yokmuş gibi davranıp barınmak için alternatifler araman lazım.
Selamlar,benim merak ettiğim şey mühendislikteki öğrenci profili, pc okuyup 3. sınıfta teknoparkta 8 ülkeye ihracat yapan öğrenciler olduğunu duydum. Bahsettiğin 3ube tiplerinde olduğunuda görüyorum duyuyorum. Burdaki dengeler nasıl sence ?
@@alperbags7729 sana bağlı tamamen sosyal çevreni sen ve senin davranışların belirler. Sadece ders çalışıp sınava girip okulu bitireyim diyen insanlar da var, okul umrunda olmayan öyle takılan insanlar da var, hem çok başarılı hem de sosyal olarak aktif kendine bir şeyler katan insanlar da var hepsinden var biraz. Dediğim gibi sana bağlı.
Yeni acilan endustriyel tasarim bolumu hakkinda bilgi sahibi olan var mi
Hocam muhteşem bir sohbet olmuş, İYTE gerçekten akademik kadroları açısından oldukça sağlam ilerleyen bir üniversite, hocaları genelde yurtdışı master ph.d. yapmış olanlardan seçiliyor, elbette dezavantajlı yanları vardır ama ben bir tercih yapsam burslu İYTE yi tercih ederdim.
iyte devlet knk
@@glacieg2640 Hakkaten öyleymiş neden öyle aklımda kaldıysa 😄
@@1471emre çünkü ismi tam özel üniversite havası veriyor :D
Ahh IYTEm ❤️ Gercekten 5 yil boyunca her gun calisabilecek ogrenciler orayi yazmali, calisamayip universite hayati isteyenler zaten sene kaybediyor ya da o okulu birakmayi dusunuyor. Insallah gercekten hak edenler o okulu kazanir.
Hak etmelerinden kastı hayatsız olmaları mı?
@@kediyiyenbalklar6210 Bakis acisina gore degisir. Kimisine gore haktir kimine gore iskence. Mesela vize haftasi tatili isteyenler iyteyi yazmayabilir. Ben 2013 kimya muh. mezunuyum. O yillarda butunleme de yoktu, yaz okulundan da ders actiramiyorduk. Cogu ana ders birbirine bagliydi, yani birini gecemeyince bir sene sonraki baska bir ana dersi alamiyorduk. Her dersten tek sansimiz vardi, obur turlu okul uzuyordu. Derslerin hepsinin ya odevi ya quizi ya da sunumu, raporu olurdu. Butun bunlar cok yorucuydu ama hepsinin bize kattigi bir seyler vardi. Mesela Ingilizce olmasi cok avantaj, ben su an yurt disinda doktora yapiyorum, benden Ingilizce belgesi istemediler bile. Ayrica iytede hocalarin kapisini istedigimiz zaman calip onlara soru sorabiliyorduk, daha 1. sinifin sonunda bile kimimiz yaz tatilinde, kimimiz okul zamaninda hocalarin labinda gonullu olarak calistik. Iytede lisans ve yuksek lisansin bu sekilde bana kattigi cok sey oldu. Bu yuzden hak etmekten bahsettim. Ama mesela okul acildiktan 2 hafta sonradan itibaren yogun bir sekilde calismak istemeyip universite hayati yasamak isteyenler iyteyi tercih etmeyebilir.
Bana biraz okulu över misiniz rica etsem? Tercih sonuçlarında itü moleküler biyoloji ve genetik beklerken buradaki mbg geldi, galiba benim cahilliğim fakat ismini hiç duymadım. Biraz morale aşırı ihtiyacım var:,(
@@fearoftheduck1425 Belki biliyorsunuzdur, yuksek lisans ve doktora ogrencileri yetistirmek amaciyla kurulmus bir arastirma enstitusu orasi. Onceden Gebze Teknik de IYTE gibi yuksek teknolojiydi. IYTE icin Ege’nin ODTU’su diyorlar cunku okutulan kitaplar ayni, tum bolumler Ingilizce ve mufredat da ayni. Ozellikle arastirma agirlikli olmasi bana cok sey katti, daha 1. sinifin yaz tatilindeyken bir hocanin labinda gonullu olarak calisip o calismayi konferansta poster sunumu seklinde sunmustum. Bolumde herkesin herkesi tanimasi da cok iyi, normal calisan her ogrenci kendini ozel hissediyor ve cekinmeden hocalara soru sorabiliyor bence. Bir avantaj da diger universitelere gore cok az ogrenci aliyorlar, mesela benim zamanimda 40 ogrenci aliyorlardi ve sonra ogrenci numarasinin sonu tek olanlar bir subeye, cift olanlar diger subeye ayriliyordu. Bu yuzden siniflar 20-25 kisi arasindaydi. Bunun avantaji ozellikle lab derslerinde olabilir cunku bir donem 9 hafta ve her hafta farkli deney yapildigi icin toplam sinif sayisini 9’a bolunce bir grupta o kadar kisi oluyordu, o da 4-5 kisi ediyor. Bence baska okullarda bu sayi cok daha fazladir ve deneyi gormek, deneyin icinde bulunmak ve raporu yazarken aktif rol almak zordur. Izmir ve cevresinde is bulmak bence IYTE mezunlari icin daha kolay cunku arastirma agirlikli bir okul oldugu ve ogrencilerin iyi yetistigi biliniyor. Ben de yillar önce Ege’de gitmek istemistim ama IYTE olunca uzulmustum ama simdi dusununce Ege’de hocalara kendimi gosteremeyebilirdim diyorum ya da gonullu olarak arastirma yapmaya hocalar olumlu bakar miydi bilmiyorum. IYTE kampusunun icinde teknopark denen yeni kurulmus sirketlerin ofisi de var, bazi mezunlar orada sirket kuruyor hatta. Bu da avantaj olabilir.
@@fearoftheduck1425 İYTE ye gittiniz mi acaba? Seneye ben de gitmeyi düşünüyorum da, nasıl acaba? Ayrıca İYTE ye zor diyorlar mesela ama İtu daha zor olmayacak mı sonuçta? Cevaplarsanız sevinirim. 🙏🏻
ASLANIM FEYZA çok güzel anlatmışsın ağzına sağlık
30 yaşındayım yeniden gidip okuyacak halim yok ama üniversitelerin kültürlerini öğrenmek, genç arkadaşları dinlemek çok güzel.
Ege üniversitesindeki kafe katliamına katılıyorum. Eski küçük güzel ve ulaşması kolay kafeler gitti yerine lüks birkaç kafe açıldı üstelik kafe sayısı oldukça düştü. Artık ders arası kafeye gitmek çok sıkıntı oldu.
okula mı gidiyon ortam yapmaya mı
ne dertler var
Ders arasında susadığında ve birşeyler yiyebilmek icin cafe şart. Ortam demek değildir. Kantinsiz bir okul düşünün aynı mantik ...
@@osmanyukselis9439 tek derdim bu kardeşim. Kafeler açılmazsa ben biterim. Yaşamanın ne anlamı var ki....
@@PolatAlemdar-bk4lz kafe ortam falan değil kendinize gelin "su icebilion sukret" diyen dayılara döndünüz iyice.
Merhaba Hocam, İYTE mühendislik lisans, EGE yüksek ve doktora mezunuyum, ayrıca 9 EYLÜL Hukuk okudum bunların yanısıra:) diğer İzmir unilerini de az çok bilirim. Tarafsız bir gözle bakınca sayısal alanlarda kesinlik İYTE :)
9 Eylül hukuk fakültesi hakkında bilgi verir misiniz? Kardeşim oraya gitmeyi düşünüyor da ne dersiniz? Kampüs ulaşım fiyatlar nasıl ??
@@alibiniz6605 Hukuk fakültesi biraz daha kampüsün girişine yakın. Kampüs içi ulaşım için ücretli/ücretsiz otobüsler var bunun dısında direk kampüsün içine giren bazı otobüsler de mevcut. Otobüs kartı öğrenci en son 2,20 civarıydı eğer 2 saat içerisinde tekrar bir otobüse binilirse aktarma olup daha az fiyat alıyor. Genel fiyatlar için yemekhane haftalık bakiye yapılırsa günlük 3 tlye denk geliyor ve günlük basılırsa 12 tl alıyor (öğrenci kartımıza yüklediğimiz para ile web sitesinden yapılıyor) konaklama her yerde olduğu gibi İzmir'de de pahalı ve konum olarak Dokuz Eylül'ün merkezi olduğunu söyleyemem ama akademik kadrosu ve sosyal açıdan iyidir. Hukuk fakültesinde okumuyorum fen-edebiyat fakültesinde okuyorum ama orada okuyan tanıdıklarım var kişi isterse katılabileceği etkinlik/meclis simülasyonu vs oluyor. Kişiye bağlı olarak potansiyelin ortaya çıkarılabileceği bir okul olduğunu düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmiştir aklınıza takılan baska bir sey olursa cekinmeyin. Başarılar dilerim.
@@caglapolat35 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yani biz Google map üzerinden baktık hukuk fakültesine bu sebepten merkez kampüsten ayrı sanmıştık. Kampüsün içindeyse gayet güzel. Bir sorum da şu erkek öğrenci için kyk yakın mı ??
@@alibiniz6605 Hukuk Fakültesi Tınaztepe Kampüsü yani merkez kampüs içerisinde. KYK olarak hangi yurt olduguna baglı benim bildiğim birkaç tane var bir de okulun kendi yurdu var.
@@caglapolat35 çok teşekkür ederim.
Bir iyteli olarak ayrıcalığını her zaman hissedeceğinizi düşünüyorum özellikle İzmir üniversiteleri içinde
ben bikac gun sonra sınava girecegim iyte istiyodum en basindan beri iytede hangi bolum gelirde gelsin yazacagim sence mantikli bi tercih mi sayısalım
@@sevvalozturk6048 hayır değil önemli olan bölüm en iyi üniversitede sevmediğin bir bölüme girersen anlamı olmaz bu işi 30 yıl boyunca yapacağını unutma nereden mezun olduğun elbette önemli ama asıl önemli olan sevdiğin bölümü okumak ve tabiki iş olanaklarına sahip bölümleri tercih etmek. Çok iyi üniversiteler var ancak o üniversiteden her mezun kişi iş buluyor diye bir şey yok. Önceliğin kendi ilgin, daha sonra bölümün iş olanakları en son üni tercihi gelmeli bana kalırsa.
@@whitemoon3317 iyte gıda mühendisliği hakkında bilgin var mı
@@whitemoon3317 merhaba malzeme bilimi ve mühendisliği hakkında bir bilginiz var mı? '
@@whitemoon3317 sosyal imkanlar arkadaş ortamı filan kötüd iye duydum doğrumu
Siz dağ başı görmemişsiniz, DEÜ'nün konumu gayet merkezi ve ulaşımı da rahat.
İstanbul ve Marmara üniversiteleri de gelsin Hocaaaamm
Gerçekten bekliyorum bunları
IYTE Mezunu Kaliforniya Universitesinde doktora yapan biri olarak, IYTE'li Mezunlar Dunyanin Her Yerinde diye bugun hatta video yayimladim, onun uzerine de burada IYTE'yi gormek surpriz oldu. IYTE'li olmanin avantajlari cok, ozellikle uluslararasi alanda kendinizi gelistirmek istiyorsaniz, akademik olarak kendinizi ilerletecekseniz IYTE Turkiye'de bulunmaz incilerden biri. Ozellikle de yurtdisina cikmak isteyen genclere kapi acacak Turkiye'de 4-5 universiteden bir tanesi. Makine Muhendisliginde sorunuz olursa ben de cevaplamaktan keyif alirim.
@@melis8574 Tam aksine, kadınlar Makine Mühendisliğinde harika işler buluyor. Özellikle de araştırma ve geliştirme departmanlarında Türkiye’nin en iyi firmalarında çalışıyorlar. İstersen özel sektörde istersen de akademi de çok rahatlıkla İYTE Makine Mühendisliği mezunu olarak iş bulabilirsin.
Ceng ve eee düşünüyorum da barınma işini nasıl çözdünüz ?
Merhabalar bende makina mühendisliği istiyorum marmara ile iyte arasında kaldım gelecekte hedegim yurtdışına çıkmak iyte mağaradan bu konuda daha üstün müdür?
@@ekremciftci7795 Marmara da iyi bir üniversitedir ama İYTE’nin bu olanağının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Akademide biri olarak da rahatlıkla söyleyebilirim ki İYTE mezunları yurtdışında daha çok rehavet görür.
@@gokayadabas5219 hocam hangi konu üstünde çalışıyorsunuz. Ben de Bilkent makine deyim öğrencilik hayatı için bizim alanımızla ilgili tavsiyeniz var mıdır.
Hızını arttırmadığım tek videolar sizinkiler hocam,hatta bazen kontrol ediyorum hızlıda mı kaldı diye
😎😎
Arkadaşlar ulaşım ve barınma konusu dışında IYTE oldukça güzel bir üniversite. Sıkıntısı sayılı. Ama bu biraz da nasıl bir öğrencilik hayatı beklediğinizle alakalı. Benim olanak ve isteklerime uygun bir üniversite mesela ama hiç sevmeyen bi sürü insan tanıyorum.
Ama üniversitenin asıl faydası mezun olduktan sonra başlıyor, buna kefil olabilirim. Okuması ve mezun olması zordur ama karşılığını gani gani verir. Ayrıca erasmus konusunda da oldukça olanaklı bir okul. Eğer sayısal öğrenciyseniz ve odtü bilkent boğaziçi tutmuyorsa kesinlikle iyteyi tercih etmelisiniz.
@@super200-w3o asosyal değil ama sosyal de değil. ege üni'nin yanındaki küçük park gibi bi yer yok. köy var ama görece daha sakin.
ama çeşitli topluluklar ve etkinlikler var. şenliğimiz ve sucuk ekmek günümüz var. güzel topluluk etkinlikleri ve partiler var.
benim sosyalleşme anlayışım clubte takılmak vs olmadığı için mutluyum. hatta bana biraz zaman ve para kaybı gibi geliyor.
bunun yerine arkadaşlarımla plan yaparım daha iyi. özellikle bu zamanlar çok keyifli. koylara gidip yüzebiliyoruz, farklı yerleri gezebiliyoruz. club falan istersek çeşmeye vs gidebiliyoruz.
@@super200-w3o bir çok spor kulübü var ama okulun desteği yetersiz bence. tesis olarak da bir büyük çok amaçlı spor salonu var (basketbol, voleybol, masa tenisi vs vs). bir tane de fitness salonu var, içinde yüzme havuzu da var. fakat kapasitesi biraz zayıf kalıyor ve aletler de birazcık yetersiz. kum voleybolu sahası var. üstü açık basketbol sahaları ve tenis kortları var.
@@super200-w3o ben de sanırım yatay geçiş yapacağım ama barınma sıkıntısı beni biraz korkutuyor ev bulamazsam ne yapacağım düşüncesiyle başbaşayım şu an
İYTE de kurum içi yatay geçiş hakkında bilginiz var mı? Ne kadar bir ortalama gerekiyor? Makine istiyordum ama gelmeyecek. Enerji sistemleri mühendisliği yazmayı düşünüyorum.
@@killerqueen117 bilmiyorum ama internetten yönetmeliğe bakarak öğrenebilirsin
Ege’de tempo adında bir fotokopici vardı, Fotokopi çektirebiliyordunuz, ödevlerinizi yazdırabiliyordunuz ve de en iyisi eğer ilginiz varsa diğer bölümlerin notlarına, okumalarına bile ulaşabiliyordunuz. Ama cafeler gibi orası da kapatıldı :( Cafeler konusunda da eskiler kapatılıp yeni ve daha lüks cafeler açıldı ama bence artık samimi değil. Çünkü dışarıda zaten hep öyle cafeler var
peki ya Demfo?
Egede neredeyse fotokopici kalmadı.
Hocam bir öneri: Biz millet olarak reklamı seviyoruz.
Katıldan bağış yapanların aylık listesini okuyun veya listeleyin :) isim açıklanmasını istemeyenlerde olacaktır illaki ama, bu yöntem gelirleri çok arttıracak inanın...
10 kere daha okusam heralde 10’u da Ege olur. Hatta bazen okulu uzatsa mıydım diye bile düşünmüyor değilim :D Ege özlenir… Anlatmakla bitmez…
Hangi bölümü okuyorsunuz bende biyokimya yazmayi dusunuyorum
Ege psikolojiye gelcem önerir misin Bilkent psikoloji %50 burslu kazandım ama ailem yollamıyor Egeye geç diyorlar çok farkeder mi iyi bir tercih mi
@@mucizevidolunay9181 Ege güzeldir. İzmir çok güzeldir. Daha rahat yaşarsın
@@biremir çok asosyal ve izole bir lise hayatı geçirdim ailemden dolayı burda sosyalleşebilirim artık mutlu olabilirim dimi çok şey yaşadım çok zor şeyler atlattım tek kurtuluş biletim hep üniydi burda yeni bir hayat kurabilirim sosyal ve dolu dolu bir gençlik geçirebilirim güzel anılar biriktirebilirim değil mi
Tatil sezonu olduğu için İYTE'de ev bulmanın zor olduğunu söyleyenler olmuş. Fiyatlar kışın da karsilanabielcek duzeyde değil. Ege'de bornovanin merkezi diyebileceğiniz bir öğrenci ortamında ev bulup toplu taşımaya yakın, şehir merkezinin içinde yaşıyorken İYTE'de kışın kimsenin bilmediği bir köyde, İzmir'e dolmuş bile öğrenciye 15 TL olmuşken, zaten isinma durumu da Allah'a emanet evlere olmayacak ücretler ödeyip kalmak zorunda kalıyorsunuz. Ev klimalı olsa faturası ayrı, klima olmasa elektrik sobasınin faturası ayrı. Doğru duzgu yalıtım yok zaten. O rüzgarda kışta sürünmek var.
Ayrıca İYTE İzmir'de olmamakla birlikte urlaya da 20 dk arkadaşlar.
bu tarz videolar çok gelsin hocam
insanları bu üniversitelerden(kafe ismi değişti diye) uzaklaşırın da yerleşelim🤭
videoda bahsedilmemiş ama ege'de öğrenci köyü isimli bir yarı özel yurt var. ben o yurtta 1 sene kalmıştım oldukça memnundum.
yeri çok iyi üniversitenin içinde ve fiyatları özel yurtların 3te1 i kadar.
kimlere çıkma ihtimali daha yüksek
@@semanurtuncay6270 bölümlere, cinsiyetlere ve ÖSYM sıralamasına göre ayırıyorlar.
Örneğin hemşirelik okuyan bir kız isen puanın baya iyi olmalı, erkek isen çıkması daha kolay. Mühendislikte ise tam tersi kızlara kolay çıkıyor.
Birde torpilin varsa çıkıyor.
Kykdaki gibi yedek sistemi var.
merabalar öğrenci köyüne nasıl başvuruluyor ve başvurduktan kaç günde belli oluyor çıkıp çıkmadığı
ve öğrenci köyüyle kykya aynı anda başvurulabiliyor mu boşta kalmamak adına
@@nisshe6601 ege üniversitesi öğrenci köyü yazarsan sitesi çıkar oradaki duyuruları falan takip et o siteden başvuruyorsun.
kyk'ya da başvurabilirsin sorun olmaz fakat bana ikiside çıkmamıştı özel yurtda gitmek zorunda kalmıştım. 1. dönemin sonunda kyk ve öğrenci köyü çıkmıştı ama gidemedim tabii sözleşmem olduğu için.
ev kiraları çok arttığı için çok kişi başvuracaktır bu sene.
acayip keyifliydi herkesin eline sağlık
keşke mezun değil guncel bir öğrenci cağırsaymıssınız hocam. Ege üni cevresinde 3 4 kdan aşşağı daire bulmak cok zor aynı şekilde 9 eylül ve demokrasi içinde soyleyebilriz bucada da 3 4k
Ben bugun IYTE cevresinde olan 1+1 evlerin 5000 lira 2+1 evlerin 7000liradan basladigini ogrendim, hem de ogrenciler daire bulamiyor. Gercekten firsatci ev sahipleri cosuyor. Izmir merkezinde en azindan ucyolda bile otursan Bornovaya 25 dakika ile metroyla gidersiniz.
@@gokayadabas5219 hocam tatil sezonu iyte tarafıda bu sıralar zor ev bulmak
@@gokayadabas5219 ben ekonomi ünisindeym balcovada yasıyorum sorun değil benım ıcın ama dediğiniz doğru egeeye ulasım kolaay oldugu ıcın buyuk bır sırun değil
@@gokayadabas5219 biz bornovadan ev tutmayı dusunuyoruz sende nasil ege uni ogrencisiyim
@@gokayadabas5219 pardon üçyoldan jdjdjsksjdjsksjd bornova imkansiz
Bunu bir bornovalı ve topluluk başkanlığı yapmış iyte yeni mezunu olarak söylüyorum. Akademik prestij ve eğitim konusunda ege universitesi İytenin yanına bile yaklaşamaz fakat, sosyal hayat, topluluk etkinlikleri, öğrenci hayatı, barınma vs. konularında da iyte egenin yanında bile yaklaşamaz.
Ege'nin en kötü yanları:
Alan dışı, farklı bölüm veya fakülteden veya hobi dersleri seçmenize imkan vermemesi
Spor ve müzik faaliyetlerinin AŞIRI kısıtlı olması,
Kampüs içi ring yetersizliği
Aynen ya genel gorusun nedir
@@oguzhancelebi9765 ben 1 senedir egedeyim hazırlıktım ringler harbi az hic ring beklemedim yurusem daha hızlı gidiyom zaten kampusu falan cok iyi izmirin ortasında orman gibi kampusu var
@@iforgor6626 hazirlik zor mu kolay mi
@@iforgor6626ben yazmayı düşünüyorum nasıl sosyal bir üniversite mi? Biraz da cıvıl cıvıl olsun istiyor insan gidince
@@iforgor6626hangi bölümdesin acaba
Kira fiyatları İzmir içinde uçmuş durumda maalesef , özellikle yeni dönemde gelecek arkadaşlar için sıfırdan ev bulmak çok zorlu oluyor , ne kadar erken halledilirse o kadar iyi..
Benim oğlumda iyte den makine mühendislik bölümünü bitirdi şu an aselsan da çalışıyor çok kaliteli bir okul hazırlık olması çok güzel zorlukları olsada mezun olduktan sonra ıyı yerlerde çalışa bilirsiniz oğlum iyiki bu okulu seçmişim diyor
beklediğim video
Katip çelebi, bakırçay ve demokrasi gibi gereksiz üniversiteleri dahil etmediğiniz için çok teşekkür ederim
Yaaa nesi var
İYTE'de kalacak yer bulamazsınız. Git gel yapmaya çalışırken de sınıfta kalma ihtimaliniz yüksek.
? neden
bu üniversiteler aradığım üniversite değil Erciyes gelsin lütfen
Dokuz eylül üniversitesinde okudum. Ege üniversitesinde aynı bölümü okuduğumuz lise arkadaşımın derslerine girme fırsatım oldu ve egenin hocalarını bizim hocalara kıyasla konuları daha basit anlattığına işin detayına girmediğine şahit oldum mantığı değil ezberi anlatıyor hocalar tabi bu benim okuduğum okulun benim okuduğum bölümüne kıyasla.
.
okudugun bolum neydi
Number one cafe hala duruyor kampüsün içinde bugün yanından geçtim yani gönül rahatlığıyla ege yazabilirsiniz arkadaşlar
Ege Üniversitesi birçok toplulukla, Botanik Bahçesiyle yeşil bir üniversite💬 iyi ki tercih etmişim💬
Ben Makine mühendisliği yazmayı düşünüyorum sizce okunur mu?
@@matematiksovalyesisınavdan önce rahatsız etmek istemem ama pişmanlığım demiştin yazmamayı bu yorumu görünce aklıma geldi...
Genel olarak fikrimi söylemek istiyorum sayısal alanda (özellikle mühendislikte) bence 6 okul var ülkede ciddi anlamda çok iyi olan . Bunlar odtü iyte gtü itü ytü bogaziçi bu bir gerçektir. Ege, ıstanbul uni, Hacettepe, 9 eylül Gazi, Marmara vb iyi okul olabilir ama asla sayısal alanda bu 6 okulun yanından geçemez buna ister inanın ister inanmayın ortada her şey ( hocam bu arada bi el atın da şu iyteye bir metro döşeyelim okulun biraz popülerliği artar ulaşım sorunu da çözülür okul Türkiyenin en büyük 3. Kampüsüne sahip ama çoğu yeri boş malesef)
Hacettepe odtü ve itü dünyadaki en iyi üniversiteler içinde her listeye giriyor. İyte nin ve ytü nün adı bile geçmiyor neredeyse.
@@anyasamaa işte bu yüzden ilerlemiyoruz biz bak şimdi dünyada yüzlerce kriter vardır üniversite sıralamak için zaten onu geçtim ülkemizde ilk 500de olan okul yok tüm sıralamalara bakarsak ve Türkiyede sıralamada hacettepe 1. Ama hacettepe de tıp var sağlık var mühendislik var o bu şu var odtüde 30k öğrenci var çok bölüm var çok hoca var ( bunlar ne arttırır yayınlanan makale durumlarını arttırir popülerliği arttırir ve sıralama da artar vb) yani sana yüzlerce sıralama verebilirim ve her sıralamada farklı okullarımız olur ( yine de ilk 500de yokuz) ona bakarsan devletin yökün sıralamasında da iyte Türkiye de 3. idi ama 2021 de 4. Sıraya düştü (istersen link atarım) sıralama da ise Hacettepenin ismi geçmedi sizler okulları sıralamaya göre ayırmayın iytede 6k öğrenci var sadece sayısal bölüm var çoğu mühendislik yani çok çok az bölüm var ve bunun üstüne hocalar yurt dışından getirilmiş bu yüzden zaten en iyiler arasında ama malesef popülerliği yok bu yüzden asla sıralamalara girmez kaliteye bakın bölüm bölüm karşılaştırın
@@herz6875 haccetepe iyteden de gtüden de iyi okul bu arada net bir şekilde
Karşıma iyte çıkınca bi izlemek istedim. İyte'yi bitirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim, iş olanakları olarak tanıtılan diğer üniversite olan Ege Üniversitesine kıyasla çok çok daha iyi. İyte'de 3. ve 4. sınıfta çoğunluk(en azından benim bölümüm) iş bulurken Ege'de okulu bitirince(Yine benim okuduğum ile aynı bölüm) iş bulamayan çok arkadaşım var. Ek olarak %100 ingilizce ve denklik(AKTS) den dolayı yurtdışında kabul gören bir eğitimi mevcut. Sosyal olarak ne yazık ki Ege ile kıyaslayamayız bile. Çoğu insan ortamı kütüphanede yapıyor o kadar söyleyebilirim. Akademik ve ilerisi için İyte ancak öğrencilik hayatı için Ege.
merhaba,bilgisayar mühendisliğinde eğitim ve iş,staj olanakları açısından yıldız tekniğin iyteye karşı çok üstünlüğü var mıdır tecrübelerinize göre? izmirde olduğum için iyteyi yazmayı düşünüyorum , ytüyü daha geriye yazmakla hata eder miyim?
birde iyte gelmesse,deü cengle ege cengden hangsini önerirsiniz(akademik ve iş hayatı açısından)? eğitim açısından deü ceng sanki daha önde gibi geldi ama egenin sıralaması daha önde kararsız kaldım
@@professor8986 Merhaba, Yıldız teknik hakkında yeterince bilgim olmadığı için yorum yapamam. Bizim okulumuzda Bilgisayar mühendisliği açısından staj ya da iş konusunda bir sıkıntı mevcut değil. Henüz 1. sınıftayken teknoparkta çalışmaya başlayan arkadaşlarım mevcut. Sanırım %99 gibi bir iş bulma oranı var okul bitimi için. Son olarak Ege ile Deu arasında kalırsanız kesinlikle bizim bölüm özelinde Deu'yu öneriririm.
Okuduğum bölüm diye kastettiğiniz bölüm ne acaba?
@@yusufsonmez4852 Bilgisayar mühendisliği
Kölelerinizi bir günde bu kadar iyi eğitmeniz büyük bi yetenek hocam. Ama köleler de yetenekli belli ki. Tebrik ederim kendilerini.
Number 1 kafenin ismi tekrar number 1 kafe oldu 😀 bir ara ismi değişmişti, biraz heyecandan bazı şeyleri yanlış söylemiş olabilirim, ilk defa böyle bir videoya konuk oldum, hatam olduysa affola 😀
Bazi arkadaslar Iyte yi eleştirmişler bu okulu seçmeyin diye. Ben iyte den mezun oldum. Çoğu konuya katılıyorum ulaşım sorunu, barınma sorunu, sosyal ortamın olmayışı ve de derslerin zorluğu konusunda. Fakat şunu söylemek isterim ki iyte gerçekten akademik anlamda çok çok iyi. Evet hocalar çok zorluyor ders konusunda. Çok fazla emek harcamanız lazım derslerden geçebilmeniz için. Eğer çalişmayı çok sevmeyen biri iseniz iyte de muhtemelen çok zorlanabilirsiniz. Fakat eğer iyi bir ortalama yaparsaniz mezuniyette iyte size her yerin kapisini açar dünyada. Ben mezuniyetten sonra dünyadaki ilk 20 deki bir üniversiteden doktora için tam burslu direkt kabul almıştım. Iyte deki hocalarimin referanslari gerçekten çok yardımcı olmuştu kabul sürecime. Benim çoğu sınıf arkadaşım dünyanin sayılı üniversitelerinden doktora için kabul aldı. Eğer ilerideki kariyerinizde akademisyen olmak istiyorsanız bence iyte tüm zorluklara rağmen bulunmaz bir kaftan Türkiye şartlarında. Eğer okuduğunuz bölümü seviyorsanız hem pratik hem de teorik anlamda kendinizi en iyi şekilde geliştirip mezun olabilirsiniz. Benim zamanimda çok az öğrenci vardı bölümlerde şimdi kontejyanları arttirmışlar. Belki kalite olarak düşmüş olabilir. Fakat benim zamanımda çok iyi idi eğitim açısından. Şimdiki durumu hakkında bir yorum yapamayacağım malesef. Bir diğer konu ben Izmir merkezde kalıyordum. Her gün 3-4 saatim yolda geçiyordu. İlk dersleri sabah yakalamak için çok erken kalkmam gerekiyordu. Fakat bu dezavantaj gibi gorünen yol sorununu ben kendi faydama çevirmiştim yolda dersleri tekrar ediyordum hemen hemen her gün otobüste. Kısacası evet iytenin negatif yönlerinin hepsine katılıyorum. Ama sebat edip iyi bir ortalama ile mezun olursanız eğer ve de kendinizi geliştirirseniz, iyte sizi akademik anlamda çok iyi yerlere getirebilir. Ben zor olana talibim kolayı herkes yapar diyorsanız iyte yi tercih edebilirsiniz :) Tabiki de son tercih sizin.
Merhaba hangi bölüm mezunusunuz acaba
Genç arkadaşlarımıza, Dokuz Eylül Üniversitesine "dağ başı yeaaa" demeden önce üniversitenin ulusal ve uluslararası arenada başarı sıralamalarına bir kere bakmalarını tavsiye ederim.
Hocama mikrofon alsın zengin birisi
:(
ulan kısa kesin iyimi kötümü gül gül nereye kadar be!
Kendisine saygısı olan bir insan iyte yazmamalı arkadaşlar bir iyteli olarak söylüyorum. Pişmanım bu sene olmadı seneye değiştireceğim. Okulun gerçekten hiç bir artısını göremedim henüz. Sınavları çok zor. İngilizce olması zor. Geçen sene okul yemekhanesinde zehirlendik öğrencileri suçlu çıkarttılar. Kykda 2021de olması lazım bir zehirlenme yaşandı. Barınma zaten başlı başına bir yazmama sebebi eğer ufacık yerlere 3 5 bin lira verecek durumunuz yoksa. Ortam hak getire. İzmire gideyim deseniz bir bir buçuk saat yolda geçiyo dönüşte 23.15ten sonra okula taksi haricinde ulaşım bitiyor. Ben bunları bilmeden yazdım ilk hedefim de değiştirmek. Yazacaksanız tavsiye etmem sevdiğiniz insanlara da tavsiye etmemenizi öneririm.
Ben moleküler biyoloji düşünüyordum bu yazıyı okuyana kadar :(
@@ismetcansahin6798ne yazdınız?
Çok açık söylüyorum bunca yorum arasında orda okuyup bu kadar gömen tek kişi sensin en baştan burası üniversite sınavlar zor olmak zorunda. Buraya laf ediyorsan İTÜde ODTÜde napardın merak ediyorum. Okulun tek dezavantajı barınma ki yeme de barınmayla birlikte çünkü zehirlenme olayının kyknin yemekhanesinde yaşandığını duydum. Bence daha okulun artısını görücek sınıfa bile gelmeden böyle bir yorum yapman doğru olmamış.
Söylentilere göre Ege bölümleri bu videodan sonra %100 ingilizce olmuş
hocam oyunculuğunuz mükemmel ya jhdkncss
Hocam egeli sürekli kendine siz aracılığıyla istihdam yaratmaya çalışırken iyteli işinin garanti olduğunu bilip sessizce oturuyor burada kazanan bellidir
İyte'nin ciddi bir barınma ve ulaşım sorunu var bunu bilerek gelinmesi gerekiyor. Barınma oldukça kötü durumda. Okul çevresinde, yurtlarda, köyde ve urla'da kiralar ciddi anlamda çok yüksek. Ucuza bulacağınız evler genellikle kötü durumda olan evler. Ulaşım sorunu yıllardır devam eden bir sorun zaten. İzmir'den gelip gidecekseniz erken saatlerde dönmeniz gerekecek. Bunların dışında sosyallesmek isteyecekseniz Urla bunun icin hem güzel hem de kötü bir seçenek çünkü abartılı bir şekilde pahalı bir yer.Kampus icerisinde cok fazla kafe tarzı secenekleriniz yok. İyte akademik açıdan başarılı bir üniversite ama bundan yararlanmak için çok çaba gostermeniz gerekecek. Hatta diğer üniversitelere kıyasla cok daha fazla, çok daha yoğun çabalar göstereceksiniz. Eğer İyte'yi kazanırsanız kütüphanede sinir krizi geçirenleri, ağlayanları ve her bulduğu fırsatta uyuyanları görmeye hazır olun. Ayrıca İyte büyük bir doğal yaşam parkı gibi. Özellikle yaz aylarında türlü türlü yeni yaşam formları, büyük küçük yeni canlılar görebilirsiniz. Geceleri domuzlar dolaşıyor. Zaten oldukça fazla köpek bulunmakta. Hazırlıklı olmanız gereken bir diğer şey de bu köpeklerin pesinizi birakmaması. Kütüphanede masum masum yemek yemeye, bir şeyler atıştırmaya çalışırken yemeğiniz bir köpek tarafından kapılabilir. (Bu köpek büyük ihtimalle Çakır'dır yani çöpdeviren)
Kendisine saygısı olan bir insan iyte yazmamalı arkadaşlar bir iyteli olarak söylüyorum. Pişmanım bu sene olmadı seneye değiştireceğim. Okulun gerçekten hiç bir artısını göremedim henüz. Sınavları çok zor. İngilizce olması zor. Barınma zaten başlı başına bir yazmama sebebi eğer ufacık yerlere 3 5 bin lira verecek durumunuz yoksa. Ortam hak getire. İzmire gideyim deseniz bir bir buçuk saat yolda geçiyo dönüşte 23.15ten sonra okula taksi haricinde ulaşım bitiyor. Ben bunları bilmeden yazdım ilk hedefim de değiştirmek. Yazacaksanız tavsiye etmem sevdiğiniz insanlara da tavsiye etmemenizi öneririm.
Bucada oturuyorum İyTE kimya bolumu yazacagim onerir misin
@@SareMelek eğer bucada dururum geliş gidiş yaparım diyorsan çok uzak haberin olsun rahat 2 saat falan olur gelişin okula. Kimya bölümü hakkında da pek bilgim yok. Ama okul %100 ingilizce ve genel olarak dersler falan da zor oluyor aklında olsun.
@@umutpolat8724 dayim balcovada oturuyor ben Bucada oturuyorum dersleri de calisarak yapabilecegime inaniyorum
@@SareMelek kac k siralaman var?
@@Bayat_furkan 218 bin
IYTE yazmak için hiç bir sebep yok arkadaşlar. Şimdi başlayalım nedenlerine; Bir kere şehre çok çok uzak. Yani izmire bir gezmeye gidelim vs pek olacak şeyler değil. Konaklama sıkıntısı, Kyk da kalamazsanız çok zor durumlar sizleri bekleye bilir. Ev kiraları uçmuş durumda. Klima ile genelde ısınma oluyor. Ev kiralarına 3000 5000 derseniz kışın gelecek elektrk faturası ile baya bir gideriniz olacaktır. Devam edelim, yemek yemek mi istiyorsunuz dışarda 3 5 yer hariç yemek yiyecek bir yeriniz yok arkadaşlar o kadar kötü durumda aslında. Hadi diyelim kyk da kaldınız sorunu bitmez asla, geçen sene akademik takvim başına yurt tadilatı yetişmedi, bu sene yaz okulunda yurdu kapattılar tamamen öğrenciyi rezil ettiler. Aklınıza gelebilecek her türlü problem var, köpekler yemeğinze de atlayabilir mesela. Her neyse, gelmek isteyen iki kez düşünsün çünkü bir daha lisans eğitimi almayacaksınız muhtemelen. Her şey eğitim değildir ki eğitim hakkında da bir ton sorun var zaten....
Ben Iyte’nin egitiminden memnundum, sadece butunleme ve yaz okulu yoktu benim zamanimda. Onun disinda cok calisip kendimizi sunum, rapor ve arastirmayla gelistirip kaliteli egitim aldigimizi dusunuyorum.
@@beste3975 Maalesef hocam öyle değil. Eğitim İngilizce ama sözde :D Zaten eğitimin İngilizce olmaması gerekiyor böyle bir durumda. Çünkü ne hocalar anlatabiliyor düzgün ne de öğrenciler kavraya biliyor. İngilizce anlatıyorlar sonra diyor ki hocalar var de Türkçe üstünden geçelim nedeni yüzde 90 anlamamış olması. Yaz okulu ve büt zaten olmaması baya garip bir olay. Sınav ödevlerin yoğunluğu da ayrı bir saçmalık bence. Öyle bir yoğunluk var ki dışarıdan kendini geliştirmek çok zor oluyor. Daha niceleri..
@@alpersagnak5023 Bizim bolumun hocalari iyiydi farkli sekillerde anlattiklari icin anlayabiliyorduk. Kitabi takip ettikleri icin derse hazirlikli gidiyorduk zaten. Turkce ustunden gectigimiz 4 yilda 2-3 kere olmustur. Anlayamadigimizi hocalarin ofis saatinde hocaya sorarak tekrar anlattiriyorduk. Donemin ilk haftalari cok yogun degildi o hafta sonlari disardan sertifika icin etkinliklere katilabiliyorduk, sonra dediginiz gibi cok yogun geciyor. Yurtta kalanlar digerlerine gore kismen daha sansliydi bence cunku bazilari okulun halk oyunlarina katilabiliyordu, bazilari okulun actigi Almanca kursuna katiliyordu ya da proje yapilacagi zaman daha kolay yer bulabiliyorlardi. Bana gore en stresli sey, yaz okulunun olmayisiydi cunku bagli cok ders vardi birinden gecemeyince bir sene ya da bir donem sonraki diger ana dersi alamiyorduk. Hatta hatirliyorum 6. donemki separation dersi ile 7. donemki design dersi birbirine bagliydi ve sep’ten gecemeyen arkadaslar o yazin odtu’ye gidip ordan gecip 7.donemdeki design’i alabilmislerdi. Benim en cok elestirdigim nokta buydu. Ben o dersi CC ile gecmistim sanirim ben de yukseltmek istiyordum ama bagli ders olunca dusuk nota bile razi oluyorduk bir yerde :(
@@alpersagnak5023 Siz hangi bolumden mezun oldunuz bu arada ya da hangi bolumde okuyorsunuz? Ben kimya muh. bitirdim. Ingilizce konusunda bence ogrencilerin daha cok caba harcamasi gerekiyor cunku hocalarin bircogu yurt disinda doktora yaptiklari icin dil konusunda anlatamama gibi bir durumlari neredeyse hic yok. Amacim kimseyi suclamak degil ama Benim zamanimda hazirlik atlama puani 70ti, sanirim simdi 65 oldu. Bu da etkili olabilir, belki 60larda alinan puan ve dil seviyesi Ingilizce dersleri anlamaya henuz yetmiyordur. Derslere asilmak ve anlamaya calismak lazim. Dedigim gibi biz bu durumu, derslere hazirlikli giderek cozmeye calisiyorduk.
@@beste3975 hazırlık eğitimi ile derslerin hiç bir bağlantısı yok. Hazırlıkta ne kadar cart curt varsa onu öğretmeye çalışıyorlar öğretemiyorlar da. Hocaların İngilizce bazıları iyi olsa da bazıları da kötü. Yurt dışında eğitim görmesi bu durumu değiştirmiyor. Elektronik & Bilgisayar mezunuyum. İki bölümde de bir çok derse girdim. Bazı hocalar sadece Türkçe anlatıyorlar zaten. Bazı hocalar ee demekten ne dediği belli değil. Başka bir okuldan aşırı bir farkı yok bana kalırsa. Eğitim Türkçe olsaydı da bazı şeyleri daha iyi anlasaydık keşke
Hocam demeyin öyle 9 eylül gastronomiyi de yazmıştım listeye gerçi kendisi hakkında bilgi edinmek imkansız ama olsun
Sponsor reklamı mukemmmeel efsaneydi
Olum bu ikiliden çok fena manisa kokusu aldım
İyte Elektronik ve haberleşme Mühendisliği'nden 6 ay önce mezun olmuş biri olarak birkaç özet bilgi paylaşmak istiyorum.
- Bence İYTE'de okumak bir ayrıcalık. Bir ODTÜ kadar olmasa da özellikle iyi kurumlarda önceki İYTE'lilerin sayesinde tanınmışlık elde etmiş durumda.
-Sosyal olanakları az fakat girişken olanlar için illaki kendinize ait bir topluluk, bir etkinlik vs. bulabilirsiniz.
-Mezun olduktan sonra iş bulması Türkiye şartlarında iyi. (fakat üniversiteyi meslek edindirme kursu olarak görmemek lazım)
-Bu okula gelerek çok çok çalışmayı, uykusuz geceleri, bitmeyen sigaraları en başta kabul etmiş sayılırsınız :)
Özetle: Akademik olarak tatminkar, sosyal olarak kişiye bağlı, barınma olarak köylülerin insafına kalmış bir yer. Bu üniversite, ben girdiğimde daha adı İzmir'de bile bilinmeyen bir yerdi. Şu anda böyle kanala konuk olması bile birkaç yıl içerisinde kat ettiği büyümeyi gösteriyor. Bir Eskişehirli olarak İYTE'ye gittiğim için pişman değilim.
Dipnot: Okulumun ilk yıllarında nefret ve küfürler eşliğinde, her gece bırakma yeminleri ile okuyordum. Şimdi ise mezun oldum ve yüksek lisansa başlıyorum. Bu okul insanı böyle 180 derece döndürüyor :)
Hocam ben de ege mezunuyum ama İzmir tam bir öğrenci şehridir.
Egeli mezun olarak ben bu videoyu beğenmedim. Bahsedilmeyen o kadar çok şey var ki ege için daha başka bir tanıtım videosu bekleriz.
yurt imkanları nasıl oraya yakın kyk ya da özel yurt var mı
@@beyazkelebek26462011-2019 aralarında okudum. erkekler için kyk 45 50 dk uzaklıktaki inciraltında ve bir kısmı üniversite arkasındadaki yarı özel kyk yurdunda kalabiliyor.. Kadın öğrencilerin yurdu kampüs içinde o yurdun da kampüsü çok güzel. Çok önceden kız erkek karışıktı. Üniversitenin arkasındaki ve bornova merkezde özel yurtlar var. Fiyatları şu an ne kadar bilmiyorum.
@@refikcabuk4746 teşekkürler
ABİ BİR SONRAKİ ÜNİVERSİTE TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ OLABİLİR Mİ
ege diyince aklıma tıp ve ikea geliyor.
Ah number one cafe 🤩👍🤓
Ege üniversitesini tanıtan arkadaş çok iyi tanıtamamış daha açıklayıcı anlatan birisini bulabilirdiniz bir egeli olarak üniversitemiz hakkında daha bilgili birisinin tanıtmasını isterdim
Arkadaslar, gercekten iyte yi secmeyin. Lutfen bunu kendinize yapmayin. Sorularınız olursa sormaktan hiç çekinmeyin.
neden seçmemeliyim? merkeze uzaklığıyla alakalı mı? Ben bu üniden başka bir ünite yatay geçiş yapmak istiyorum.(aynı bölüm) Sizce yapılabilir mi?
@@Su14suu tabiki de sadece uzakliktan degil. Cok fazla nedeni var barinma, insan kalitesinin cok dusuk olmasi, universitenin yapilanmamisinin hicbir anlamda tamamen bitmemis olmasi, sosyal hayatin olmamasi, yurtdisina cikabilme imkaninin soylenenden cok cok cok daha kisitli olmasi, ögrencilere hocalarin resmen not vermemek icin ugrasmasi ve ogrencilerin ortalama yapamamalari, okulun, bolumun ing olmasina ragmen her zaman turkce konusulmasi, kutuphanenin tavaninin yikiliyo olmasi ve okulun bakimsiz olmasi, hicbir imkanin gercekten olmamasi... daha bi suru sey daha sayabilirim. Bence yapabiliyosan burdan kurtul arkadasim. Ben o okuldaki ogrenciligimi durdurdum yurt disi,sinavlarina girdim. Kazandim ve bir daha da o sacma okula gitmem. Izmir gercekten cok guzel bir il, yapabiliyorsaniz ege yi secmenizi öneririm. Emin olun iyte izmir bile sayilmaz.
@@deniza8304 Hocam bi iyte li olarak dediğiniz şeylerin çoğuna katılmıyorum. Barınma gerçekten çok büyük bi problem bu konuda söylenecek farklı bi şey yok ama insan kalitesinin düşük olması gibi yorumlarınız tamamen yanlış buraya yüksek puanlarla genel olarak ders çalışan ve kendini geliştiren öğrenciler geliyor şu ana kadar edindiğim arkadaşlarımın hepsinden farklı şeyler öğrendim. Sosyal hayatın olmaması göreceli bi şey okul içinde yeteri kadar kafe/restoran olmaması kesinlikle bi dezavantaj bunun yanında toplam öğrenci sayısı az olduğu için zaten etraf çok sakin oluyor ama havalar ısınınca arkadaşlarla denize gitmek veya bi akşam gülbahçe de bi şeyler içmek veya urla iskelede zaman geçirmek fena şeyler değil gibi. Şahsen şu ana kadar girdiğim hiçbir ders tamamen türkçe işlenmedi sadece anlamadığımız zaman bazı hocalar bazı kısımları türkçe anlatıyordu hatta bazı hocalarımızda türkçe soru sormayı dahi yasaklamıştı derslerde sadece ingilize kullanıyorduk. Hocaların not vermemek için uğraştığını düşünmüyorum en azından şu ana kadar her sınav sonunda gidip kağıtlarımı görebildim ve kafama takılan yerleri rahatlıkla sorup cevap alabildim ilerde daha farklı şeyler deneyimlersem onu şimdiden bilemem ama şu ana kadar dediğiniz şeyleri yaşamadım.
@@emir6483 farkli seyler deneyimledigimiz cok belli. Ben daha cok yurtdisi dusundugum icin ve cok sosyal bir insan oldugum icin universite hayatima cok onem veriyorum. Iyte kesinlikle bunlari karsilamiyan bir okul. Cok iyi egitim veruyor olabilir ancak cok iyi egitim veren hem de ögrencinin ogrencilik hayatini calmayan okullar da var. Ben okurken derste barinma sorunumu köyun bu kadar pahali olmasi sorununu bir tane sosyal akticite icin bile izmirin en az 2 saatlik araba yolculugu uzakliginda olmasini dusunmek ve moralimj bozmak istemedim o yuzden farkli bir yone yoneldim. Köy cok kucuk ve yollari bile duzgun degil. Bu seneki araba kazasini herkes biliyordur zaten. Yemekhanede de kac defa zehirlenildigini saymayi biraktim artik. Köy de dis doktoru disinda doktor da yok. Hasta olursaniz ve rapor almaniz gerekirse o durumda bi de taa urlaya gidip gelmeniz lazim. Hocalar hicbir durumu kabul etmiyor. Ölseniz de o kdr yol cekmeniz lazim. Ayrica köyun denizi cok pis ve bira çöpleri dolmus etraf. Kesinlikle orda denize girilmez. En yakinda karaburun un denizi bir temiz oraya minibusle ulasim saglanabilir. Ev kiralari zaten cok komik. Bircok anlamda eksik ve yetersiz bir okul benim fikrimce. Yasanmadan gercekten anlasilmasi zor konular bunlar. Su anda okuyan insanlara icinde bulunmadiklari icin o kdr onemli gelmeyebilir ancak bir noktadan sonra herseyi sorgulamaya ve bu kadar ugrasip da hak ettiginizin bu olmadigini dusunmeye basliyorsunuz. Evet size egitim anlaminda bir seyler verip verdiginden bir suru yonde cok sey calabilicek bir okul. Okulda cok iyi hocalar ve insanlar da var ancak ögrencilerin tavri cok saygisiz ve ergence. Ders calismaktan iletisim kurmayi unutup ukalalasmis bazilari. Benim sahsen bir insandan bana katmasini istediklerim sadece ders degil. Farkli konularda iletisim kurabiliceginiz insanlar da var ancak kısıtlı. Cogu insanin düzgün hobisi bile yok ve köyde hobi edinme imkanları da çok kısıtlı. Tabiki herkesin beklentisi bir universiteden farkli. Benim beklentimi karsilamadi o yuzden farkli bir yon izlemeye karar verdim ve su anda gercekten cok daha mutluyum. Önemli olan kendinizi tanimaniz ve ne istediginizi bilmeniz. Belki 20 sene sonra iyte cok guzel kaliteli bir okul olabilir ancak su anda hazir degil.
@@deniza8304 ben derste türkçe konuşan hoca görmedim bakımsız bina da görmedim. diğer dediklerin doğru.
İYTE milliyetçiliği ;)
4:17 ege üniversitesi kafelerinin kötü yanı, yemek fiyatlarının dışarıdan daha pahalı hale gelmesi. Eğer yemeği yemekhaneden almadıysam kücükpark"a yürümek kampüste yemekten daha uygun bence
Akademisyenler için de bir tercih programı isteriz.. Ücretler, lojmanlar, ders yükleri, kadrolar vs.
İzmir’den selamlar. Bucalı olarak DEÜ’yü yedirmeyiz hocam :)
Arkadaşlar Dokuz Eylül hakkında biraz bilgi vereyim. Deü nün fakülteleri İzmir e dağılmış durumda. Öyle bütün tek bir kampüsü yok. Tınaztepe en büyük yerleşke. Eğitim Fakültesi, İİBF, Diş Hekimliği vs. çok ayrı yerlerde bulunuyor. Fakültenizin yerini seçmeden bir araştırın. Bunun dezavantajı farklı fakültelerden çok da fazla arkadaşınız olamayabilir. Kulüplere katılmak isterseniz ve kaldığınız yer uzaksa biraz zorlanırsınız. Buca pek güzel bir yer değil. Ev bulmakta zorlanırsınız ve kiralar 4-5k şu an. Öğrenciyseniz sizi sömürmek isteyenler çok. Bu ülkenin bir sorunu zaten. Sakın Bucadaki özel yurtlara gitmeyin asla düşünmeyin bile. Hiçbir arkadaşım memnun değil. Yemeklerinin berbat olduğunu söylüyorlar ve sürekli sizden para alma derdindeler. Deü nün kendi yurdu ise pek iyi değil. Nedense fakültelere biraz uzak. İllaki otobüse bineceksiniz yani. Kyk kız yurtlarını tavsiye ederim. Bu devirde fiyatlarına göre iyi bir seçenek oluyorlar. Maddi durumuz yetiyorsa kendi evinize çıkın. Bir ev arkadaşı bulup masrafınızı yarıya düşürebilirsiniz. Deü nün öğrencilerle iletişimi berbat bence. Okulda olan bir etkinlik, konferans vb. den ya hiç haberiniz olmuyor ya da son an duyuyorsunuz. Mesela eğitim fakültesinde yazın gelmesini kutlamak için ufak bir sahne kurup müzik açmışlardı. Bunu da yapmadan hemen önce haber vermişlerdi. Haliyle çok kimseler yoktu. Okulun yaptığı şeyler çok amatörce ve içi boş olabiliyor. Bölümüzdeki eğitmenlere bir bakın gelmeden önce. Size sunduğu şeyleri bir araştırın varsa orada halihazırda öğrenci olan birisiyle görüşün. Deü nün online sistemi gereksiz karmaşık ve bazı anlamsız şeyleri var. Kullanışlı ve yeterli nitelikte olduğunu pek sanmıyorum. Eğer Deü seçtiyseniz kesinlikle bir kulübe kayıt olun. Çok farklı bölümlerden güzel insanlar tanırsınız. Ben deundak ve defot a üyeyim ve bana çok şey kattı. Deü de bir bölüme yerleştiyseniz bölüm hakkında bir wp grubuna girin eğer varsa. Olan olaylardan haberiniz olması önemli. Daha spesifik sorularınız için ig: emiroz.7 den ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. Üniversite haricinde İzmir de yaşamak güzel bir şey. Farklı ilgi alanlarınıza göre topluluklar bulabiliyorsunuz. Eğlenceli insanlar tanıyorsunuz. Konser ve tiyatro seviyorsanız kötü bir yer değil. İzmir de fazla yerli ve yabancı göçmen var. Bazı sokaklarında güvenli hissetmeyebilirsiniz. Alsancak da dikkatli olun dilencilerden ve göçmen çocuklardan uzak durun. Çalınıp içindekiler alındıktan sonra yere atılmış çantalar görüyorum sık sık. Kordon da otururken yine satıcılara uzak davranın yoksa çok yüzsüzler. Falcı çiçekçi çingenelere aslaa yanaşmayın. İzmir in güzel lezzetlerini keşfetmeye çalışın. Tarihi yerlerine gidin gezin. İzmir kültürü edinin. Sokaklarda bazen çok yardımsever kimselere denk geliyorsunuz sizde onlar gibi olun. Bu şehirdeki insanlar birbirlerine samimi ve saygıyla yaklaşıyor. Bazı göçmenler bu kültürü bozsa bile hâlâ umut var. Kış ayları hiç de sıcak geçmiyor ve fazla rüzgarlı oluyor vs. vs. (Blues seviyorsanız Cinatı ya bir ara uğrayın)
Harika anlatmışsınız ben de bir DEÜ'lü olarak söylediklerinize katılıyorum. Ek olarak dokuz eylül gönüllüler topluluğunu önerebilirim çok fazla aktivite ve kaynaşma olanağı sağlıyor. Özel kız yurtlarını ben de önermiyorum çünkü genelinde akşam yemeği bile yok.
Fen fakültesi mescitli mi?
iyte nin oldugu yer izmirin emekli kesiminin oturdugu sakin yerlerdir. kiz cok gereksiz övdü. izmirde uni okucaksaniz egede okumaniz lazim. merkezi, ulasim kolay ve ogrenci mekanlari daha fazla.
İYTE'li yine iyi bir kaç kez görüyormuş. Biz ESTÜ'de hep aynı kişileri görüyoruz.
ege çıkınca tekrar bu video ya gelmek mi :)))
Öncelikle arkadaşlar ortam için gidecekseniz İYTE yazmayin kendinizi geliştiriceginiz bir eğitim ile karşılaşacaksınız algısı yanlış,dort beş yıl kadar hayatınızın gençlik dönemini geçireceğiniz bir kurum bana göre hem eğitim hem diğer olanaklar bir arada olmalı bazı şeyleri yaparken de eğitime devam edilebilir, şimdi tamamen asosyal değiliz denilecek fakat olanak ve seçenek lokasyondan dolayı aşırı sınırlı, velhasıl üniversite hayatınızın en güzel yıllarıdir bunuda kendimi geliştireceğim yalanı ile heba etmeyin derim
tercih etmiyor musunuz yani
hocam harikasınız ama lütfen daha kaliteli mikrofon lütfen
Hocam, yıllarca 9 eylül ve Ege üniversitelerinde açık öğretim sınavlarına girmiş biri olarak söyleyebilirim ki ege candır. 97 li yıllarda ege nin şenlikleri muhteşemdi. Bir Arkadaşım çapa tıp yazmak yerine ege tekstili yazınca bir ayağımız ege ünüv. kampüste idi. Harika Günlerimiz geçti. Gençlik işte.
Zor zar, number one cafe
Dışarıdan görüşlede anlaşılacak hususlar olur ama önemli de olabilecek hususları vardır bilemem.
Popüler şehirlerin eğitim yaklaşımı gib olmadığından burada öğrenci profesyonel oluyor!
Manisa Celal Bayar Universitesi icin online bir bulusma yapabiliriz hocam iletisim icin cevap yazarsaniz donus yapabilirim. Neticede izmirin yarisi orda okuyor, ve ben de yeni mezun olarak okul hakkinda bilgilere sahibim.
ege iktisat önerir misniz
Üniversiteden otobüsle İzmire 1 saatte gidiliyor denmiş de biz de İstanbulda herhangi bir yere zaten en az 45 dk de gidiyoruz çok bir problem göremedim açıkçası.
egeden gelen eleman kendini çok yüksek bir yerde mi sanıyor?
zile basmayan babişko asuman olsun dendi bastım direkt
İzmir ekonomi ve Ege psikoloji nasıl bilgi verebilir misiniz ikisi arasında kaldım sıralamam 10.370 ikisi de gelebilir gibi duruyor. Sınavları ve dilin türkçe ve İngilizce olması hakkında ne söylersiniz?
Bölüm nedir? İzmir Ekonomi de okuyorum yardımcı olabilirim
Ben de 10234 yaptım, sizin gibi Ekonomi Ve Ege psikolojiler arasında kaldım. Ne yazdınız?
@@zeynepmeyra İkinci yabancı dil zorunlu mu cevap verirseniz sevinirim
@@helinch9925 hayır
@@zeynepmeyra merhaba, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, yurt olanakları nelerdir biraz bilgi verir misiniz
Bu videodan sonra ege tercihlerinde azalma vardır :D
Hahahahahaa
asıl ruhunu kaybeden ziraat kafeydi. o tıklım tıklım sıcak ortam nasıl olduysa bir anda kaybedildi.
Iyte yerine Dokuz Eylül 'ü tercih ederim.Ulaşımı İyte'ye göre daha kolay
Hocam, İYTE, Ege, Demokrasi ve İzmir Ekonomi Üniversitelerinde okumuş beni çağırmamanıza bi tık içerlemiş olabilirim. Ama Hacettepe, Yıldız Teknik, İstanbul ya da Süleyman Demirel için bekliyorum. Ar görlük için en çok üniversiteye başvuran ama kadroya giremeyen kişi için de değerlendirilebilirim. Bilginize :)
Hocam adam takmış kafeye nereden yıktılar içine dert olmuş😂
Osmangazi üniversitesi de gelsin hocam
Not : Number1 cafe, 1 nolu yemekhane ve olimpik havuzun arasında, kültür ve spor daire başkanlığı'nın da karşısında. Rica ederim :D
Mühendislik seçecekseniz iyte>deü>ege. Tıp için tabii ki ege. Diğer bölümlerde her türlü iyte alır.
niye iyte ceng tercih edicem
@@ErenCanErol @Mando \ işsiz ege ünili ceng ile çok karşılaştım ama iyteli ceng işsizi ile hiç karşılaşmadım. Yine de sen bilirsin @Eren Can kardeşim.
gıda müh için ege diyorlar
@@AEr-bx3bj Sanırım yalan söylüyorsun. Ege Üni Bilgisayar Mühendisliği diploması ile her yerde işe girilebilir.
selçuk konuşulmayanlar yapacaksanız burdayım hocam
İYTE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 💪
HOCAM ÇOK ZOR DİYOLAR HEM BÖLÜM HEM ÜNİVERSİTE AÇISINDAN
NORMALDE BİLGİSAYAR VEYA EMDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İSTİYORDUM MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ TUTUYOR YAZILIR MI SİZCE
@@mstq._ yaz ,gayet iyi burası. Kız açısından bakıyosan hiç kız yok ama
Cidden 2020 ocak ayında abimi ziyarete iyte gülbahçeye gitmiştim, kampüste yürürken o rüzgar montumun içine dolmuştu ve çok feci baş ağrısı yaşamıştım korkunçtu
İstanbul medeniyet üniversitesi gelsinnn hocammm
Hocam hocam
Bahçeşehirin konuşulmayan özelliklerini ve gerçeklerini özellikle de kötü yanlarını söyler misiniz. İnternette bakınca inanılmaz bi bilgi kirliliği var birinin dediği diğerini tutmuyor. Şu an listeme elektrik elektroniği burslu olarak eklemeyi düşünüyorum ama çok kararsızım umarım yorumu siz veya bilgili başka birileri görür
Hocam 2 gün icinde acil sabancıyı yapmanız lazım çok acil
Güzel güzel şaka yaptık fdnndndnd