ARDUİNO KÜTÜPHANE OLUŞTURMA (Kütüphane Yazalım ve Led Yakalım

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 июн 2024
  • Arduino ile daha önce bir adet led yakmıştık, bu derste kütüphane yazarak bir adet ledi oluşturduğumuz tek bir komutla ledi yakıp söndüreceğiz.
    belgelerim içerisinde bulunan arduino klasörü içerisindeki kütüphane klasörüne girdik (libraries klasörü) bu klasör içine led klasörü açtık kütüphanesinin adı led olacak, bu klasör içine led.h ve led.cpp dosyası oluşturduk. led.h dosyasının içine tanımlamaları yapıyoruz. ve led.cpp dosyası içine vereceğimiz komuta karşılık ne yapılacağını belirten programı yazıyoruz. dosyaları kaydettiğimiz zaman kütüphane oluşmuştur
    robotikhoca.com/
    robotikhoca.com/teorikbilgi/l...
    robotikhoca.com/teorikbilgi/k...
    Arduino dersleri ve arduino projeleri kapsamındaki online eğitim seti ile arduino kodlama ve proje geliştirmeyi öğreneceksiniz.
    Arduino ve kodları öğrenmek isteyenler için hazırlanan bu eğitim serisinde yalnızca arduino projelerinin videolarını izlemeyeceksiniz. Hayalinizdeki fikirleri projelere dönüştürmek için gerekli bilgi seviyesine ulaşacaksınız.
    Arduino ve gerekli bileşenleri satın alma imkanı bulunmayan, ancak arduino öğrenmek isteyenler için simülasyon üzerinden de anlatım gerçekleştireceğiz. Böylece daha büyük bir kitleye Arduino kodlama öğreteceğiz.
    Arduino projeleri üzerinde çalışırken arduino kartına nasıl usb, pil veya vin girişi ile güç verilir anlatacağız.
    Temel Elektronik ve Ölçme bilgisine sahip olmayanlar için temel devre elemanları ve kullanımlarından bahsedeceğiz. Bu kapsamda devre nedir? Direnç nedir ? sorularına yanıt arayacağız.. Daha sonra breadboard üzerine devre kurmayı öğreteceğiz. Devre şemasına breadboard üzerine kolaylıkla oluşturabileceğiz. Böylece elektrik devreleri ve arduino uygulamaları sayesinde projelerimizi kolaylıkla hayata geçirebileceğiz.
    Yukarıda bahsi geçen temel bilgileri verdikten sonra Arduino Uno R3 modeli üzerindeki tüm detayları inceleyeceğiz. Bu kapsamda Arduino giriş ve çıkış pinlerinden tüm detayları ile bahsedeceğiz.
    Bir Arduino modeline ve bileşenlerine sahip olmayanlar için Tinkercad uygulaması üzerinden devre kurma, simülasyon ve kodlama işlemlerini anlatacağız. Tinkercad uygulaması sayesinde fiziksel ortam yerine sanal ortamda projelerimizi hayata geçirebileceğiz. Tinkercad yazılımını kullanarak Arduino öğrenme süreçlerini sanal ortamda uygulama imkanı bulacağız.
    Daha sonra Arduino için gerekli kütüphaneleri ve kullanımlarını inceleyeceğiz. Yüklü olmayan kütüphanelerin kurulumunu anlattıktan sonra temel arduino fonksiyonlarını anlatacağız. Temel arduino kodları ve anlamlarını öğrendikten sonra arduino kod örnekleri geliştireceğiz.
    Arduino kodlama bir başka deyişle arduino programlama dersleri kapsamında Programlama Temelleri eğitimleri vereceğiz. Bu kapsamda değişkenler ve veri tipleri, sabitler, if else yapısı, if else if merdiven yapısı, switch case yapısı, for döngüsü, while döngüsü, do while döngüsü konularını anlatacağız. Ardından diziler ve metotlar gibi programlamanın temel yapı taşı olan konuları anlatacağız.
    Arduino bluetooth, wireless ve kızılötesi haberleşme yöntemlerini kullanarak kablosuz uygulamalar geliştireceğiz. Arduino otopark projesi, engelden kaçan robot, akıllı ev otomasyonu, uzaktan kumandalı sistemler üzerinde çalışmalar yapacağız.
    Arduino ders videolarını izlerken anlaşılmayan hususları yorum satırlarında yazanlara geri dönüş yapmaya çalışacağız.
  • НаукаНаука

Комментарии • 1

  • @Ahmet1235-c4b
    @Ahmet1235-c4b 14 дней назад

    Hocm eleerine daglik cok guzel olmus