Apropo de spuma Albastra flexibina .Am facut o comparatie intre Soudal flexifoam si Den Braven Elast-o foam sa stii ca spuma de la den braven este mult mai buna din punctul meu de vedere .Este mult mai densa mai consistenta si in acelasi timp si elastica . Succes in continuare si spor!!
foarte bine explicat si documentat. la casa pe care o construiesc, am gresit montand ferestrele si usa la jumatatea zidariei. cat e de grav? porotherm de 30cm+vata bazaltica de 20. ulterior, pe margine, la exterior, am reusit sa pun 4-5cm de extrudat.
Salut. Care a fost logica pentru care nu a fost pusa in grosimea izolatiei ci pe zidarie? In varianta aceasta tot lipistirenul din jurul tocului este aproape degeaba.
Salut, greutatea, stabilitatea, siguranta, fixarea mecanica mai strainica, eliminarea vibratiilor, costuri mai reduse etc. Nu e deloc degeaba, paremi-se nici dvs nu ati fost atent la video cap-coada, am prezentat modelarile termice si cum am eliminat mult puntea termica. Conteaza orice cm de termoizolatie. Sanatate!
Ușă trebuie montata pe un suport tare exclus polistiren , majoritatea montatorilor se bazează pe prinderea mecanica care are rol de paravântuiri , prinderea mecanica suferă forfecari in acele momente tâmplăria se lasă , ceea ce lipsește complect acestei uși este călărea tocului uși binenteles pe o bază tare și cu pene lamele de plastic rigid sunt de cumpărat în magazinele de specialitate acestea nu vor putrezi și vor rezista timp îndelungat ,aceste pene se folosesc in partea de jos a tocului de tâmplărie și in spatele balamalei de jos și în partea opusă sus pe lateral aceste puncte vor forma o calare a tâmplărie și un transfer de greutate in perete balamalele vor transmite prin punctele de calare forță uși și greutatea ei in perete prin acele pene rigide de calare . Acest lucru este foarte important pt că tâmplăriile moderne sunt foarte grele ele în timp foarfeca șuruburile și tasează spuma sau banda astfel ușă se decalează sau cum se zice se lasă în acel moment incepe sa nu se mai închidă perfect ca și la început . Va salut cu respect apreciez ceea ce faceți
Buna ziua, merci de comentariu, insa impresia este ca nu ati fost atent la tot video, sau nu l-ati vizionat cap-coada. 1. In o latura si sus, usa e prinsa in beton armat. Pe alta latura avem fixare in BCA, cu rost ce l-am compensat cu polistiren si spuma. Oricum ce nu am prezentat in video, sunt anumite fixari ulterioare aditionale ce le-am folosit in BCA, pentru siguranta si stabilitate (nu oferim tot "din casa" ce tine de securitate). 2. Am folosit pene din plastic rigid si pe laturi, si sus, si jos... paremi-se nu ati fost atent la acest video. In partea de jos, daca rostul e prea mare, se foloseste profil pentru stabilitate (a fost prezentat in video), nu doar pene din plastic. Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor va salut , am vizionat tot video, ceea ce eu am zis sunt principii de montaj generale , va apreciez că faceți treabă buna 🤗
Multumesc, totusi o observatie, folosesti prea mult sintagma '' ma gresesc'' si nu suna tocmai bine, renunta rogu-te-as la ''ma''. Apreciez tot ce postezi, practic imi ridic casa tanand cont de informatiile de la tine. Sa ai spor.
Am o nedumerire, rog pe cineva priceput sa imi explice: de ce se monteaza ca profil de compensare un material rigid? Logica mea e urmatoarea: la montaj se folosesc pene pe toate laturile, INCLUSIV IN PARTEA DE JOS. De unde rezulta ca la scoaterea penelor din partea de jos ramane acel spuyiu tot cu spuma umplut, care este moale! Deci toate fortele sunt sustinute de ancorarea in pereti, greutatea usii se sustine in pereti, ca si cum ar sta in aer! Deci intrebarea mea...de ce se impune folosirea unui material rigid (din pvc, triotherm, phonotherm etc)? Nu se poate monta usa si ulterior umplut acel spatiu cu extrudat de ex? Pt a elimina puntea termica de la sapa incalzita. Multumesc
Cum anume am putea fixa o ușă, ținând cont că am lăsat inițial spațiu pentru o ușă dubla la exterior însa acum vom pune una simpla. Cum anume putem umple golurile??
Pina la urma tu esti beneficiarul si montezi usa cum vrei dar la inceputul videoului inafara de cele trei usi date exemplu :lemn,metal si PVC unde se vade clar balamalele fiind in interior chiar si in brosura de prezentare a usi tale se observa tot clar fata din exterior cu minerul lung aferent lipsa balamalelor. Ce nu vad in video este o vedere a usi din interior dupa montare, oricum nu lua in seama comentariul este doar pentru algoritm 👍
Din interior nu am filmat deoarece era prea intuneric iar camera nu prindea cadre bune. O sa filmam cu alte ocazii, poate la viitoarele lucrari. Am explicat prin alte comentarii deja motivele de ce s-a ales usa cu deschidere la exterior. Multumim de +1 comentariu!
Nu se putea aplica si la usa principiul de montare de la ferestre ? Cel cu precadre ? Ma gandesc dpdv energetic, poate sunt ceva limitari pe partea de securitate, prindere mecanica.
Teoretic se putea, insa practic am mers pe varianta mai sigura, cu o stabilitate la vibratii, siguranta in fixare mecanica mai buna, costuri mai reduse, securitate mai inalta cand fixezi o usa in pereti / beton, decat in precadre. Am avut grija si de partea energetica, dupa cum am prezentat cateva imagini de la modelarile termice, am gandit dinainte sa punem usa in pereti, dar sa eliminam si puntea termica de acolo. Merci!
Niciodata dar nicodata un producator de usi va sugera sa se monteze usa cu balamalele le exterior, usa devine vulberabila din cauza asta.Sincer ai montat usa gresit
@@vladalexandru7517 Vor fi mai multe nivele de securitate. Plus usa a fost fabricata cu deschidere la exterior, nu credem nemtii sa nu se fi gandit la acest lucru chiar daca balamalele sunt la exterior.
@@EnciclopediaConstructiilor Nu vreau eu sa fac pe desteptul dar cred ca ar fi bine sa pui aceasta problema fabricantului, pentru ca nu este corect, e ca si cum ai pune ferestrele cu baghetele demontabile spre exterior. Uite, sa intelegi ca nu vorbesc prostii vezi, Alumil sau versiunea mai scumpa Schuco la usi de intrare , pentru versiunile cu deschidere spre exterior au balamalele ascunse, acele balamale ce sunt pe usa ta parca sunt pentru usi de lemn si cel mai nasol este ca sunt cu reglajele pe exterior, nici macar nu sunt de culoarea potrivita, sunt nichelate (macar de erau de culoare tamplariei), adica atrag atentia unui punct fragil. Probabil nemtii nu aveau varianta cu deschidere spre exterior si au adaptat, dar nu este corect, nu mai are aceleasi calitati antiefractie pe care le garanteaza prin contract, intr-un cuvant, este o improvizatie. O astfel de usa costa o gramada de bani, iar detaliile conteaza. Eu as trimite un email pentru a cere lamurire.
@@vladalexandru7517 despre ce calitati antiefractie vorbim la o usa care are geam pe mijloc? din cate vad eu, are in dreptul balamalelor si bolturi fixe, pe interior, deci chiar daca balamalele ar fi vandalizate, usa n-ar iesi din toc.
0:10 Domnu Valentin ai vrut sa ai regrete și nu ai știut cum sa faci asta și te-ai gândit sa alegi tipul asta de mâner de use :p Cunosc cam maulta lume care le regreta :)
Buna ziua, daca intentionez sa am un acvariu de 1000-1500 litri in sufragerie, incalzirea in pardoseala poate rezista sau sa nu montez incalzirea in locul unde v-a fi amplasat acvariul?
Buna ziua. Daca sub mobilier inca sunt multe discutii pro/contra, daca acvarium va fi exact pe pardoseala, mai bine ati ocoli, cu toate ca tevile vor incalzi pardoseala, pur si simplu acolo va fi o T mai mare ce nu se va degaja decat in alte zone, teava oricum va tine.
@@EnciclopediaConstructiilor v-a fi pus pe mobilier! Deci teava si sapa ar tine daca ar fi pe toata suprafata camerei! Nu ar exista probleme de deformare sau ceva gen🤔
am comandata varianta fara geamuri, pentru ca are un CT mai mic.. 0.68 si cu deschiderea in exterior. Dar acum ma cam framanta gandul ca mai bine luam cu geamuri.Arata mult mai bine, desi are un coeficient un pic mai mare. Imi place expunerea Dvs: modesta si adaptata la realitatea moldoveneasca... Cand o am bagata, va chem la un izvar.
Depinde de fiecare caz, daca un vestibul nu are iluminat suficient, parca mai bine sa fie cu un geam mici, diferenta intre 0.68 si 0.78 nu e atat de mare. Multumim de apreciere si invitatie )))
De ce usa de la intrare trebuie sa aiba alt tratament fata de geamuri de exemplu? De ce nu se poate monta o usa termopan clasic cu sticla dar sa respecte standardele de casa pasiva? E si mai ieftin. Si cele din tamplarie au suficiente elemente de siguranta...dar fiind la casa cred ca cine vrea sa intre o poate face si pe geam.
Dar cine a zis ca ferestrele clasice si obisnuite sunt okay? Pentru case pasive trebuie ferestre mult mai performante energetic si nu sunt deloc ieftine ca ferestrele obisnuite. Am vorbit in mai multe video-uri postate luna trecuta despre ferestrel, va invitam sa le vizionati pentru a va face o parere mai informata!
@@EnciclopediaConstructiilor la clasic ma refer la termopan. Acel termopan cu 3 sticle folosit la ferestre cu toti indicii de casa pasiva. Am trecut prin constructia casei si pretul unei usi asa cum ati pus e cel putin dublu fata de o usa din termopan ( identice cu ferestrele...adica acelasi profil si acelasi tip de sticla ) dar adaugate niste elemente de siguranta. Ba chiar indicele final e mai mic la o usa decat la fereastra pentru ca sticla are un indice mai mic decat profilul si cu cat suprafata de sticla e mai mare cu atat indicele coboara ). Daca motivul e doar pentru un look mai modern atunci pot accepta explicatia. Dar daca s-a dorit doar urmarirea coeficientilor atunci se putea si mult mai ieftin.
bravo la montaj insa balamalele lasa de dorit. Nu vad sa fie cine stie ce sistem complex de inchidere pentru usa. Gandeste doar daca vin cu un flex pe baterie cat timp am nevoie sa deschid usa. Bonus manerul mare ce ma ajuta si la deschidere. iti recomand cu caldura sa inversezi sensul de deschidere.
Camere, senzori, firma de paza, cunostinte si legaturi in organele de drept si de forta... sunt doar cateva chestii ce ne face mai linistiti in sensul unei infractiuni de violare de domiciliu sau alta asemanatoare ))) Din moment ce se paseste pe proprietate, de se va intra sau nu pe usa, viata oricarui intrus va fi impartita in doua: pana la infractiune si dupa infractiune...
@@EnciclopediaConstructiilor va cred ca ati luat serios un asemnea scenariu. Insa poate doar gandirea de roman si autoritatiile/firmele de paza m-au facut sa nu am incredere decat in ce e facut de mana mea. Si presupun ca si dumneavoastra impartasiti intr-o masura aceasta idee. Nu vreau sa continui discutia intr-o alta directie. Va spun ca in trecut am fost pradat de hotii(si da am avut alarma si camere de supraveghere). Eventual nu strica sa discutati cu producatorul de posibilitatea inlocuiri balamalelor cu alt model ce se afla in interiorul tocului. In fond asta este o veriga slaba.
Aveti dreptate, sunt luate mai multe masuri, atat ce tine de noi, dar si de extern... Deasemenea va intelegem ca inveti mai rapid si usturator cateodata din propria experienta, fapt pentru care va multumim pentru mesaj si grija!
@Daniel's fishing adventures ! Conforma datelor prezentate intr'un alt film costul total cu montaj al usii a fost 3000 euro daca se referea la aceasta usa dar eu asa am inteles din film. ruclips.net/video/aZDpsC1_SRw/видео.html
Bună, cum de ati hotărât ca sa aveti deschidera usii spre exterior? E putin atipic. In genul acesta am luat si eu la inceputul acestui an o usa de la producatorul polonez Turenwerke.
@@utzdeac întrați pe pagina lor, am luat usa prin martie si nu mai stiu exact dimensiunile care le au. Si la mine tot 1x2,1 m dimensiunea usii de intrare in casa . In Romania sunt reprezentati de o firma din Alba : Florida Construct si inca una din Cluj. Am ales-o din păcate pe cea din AB. Cautati pe pagina lor, stiu ca prezinta variantele care le au. Eu am platit pt ușa undeva la 8500-9000 de ron plus 500 de ron / montajul acesteia. Usa e destul de ok, foarte grea, 4 randuri de sticla, dar legat de montaj am niste semne de intrebare. Oricum vreau in iarna asta sa platesc un test cu usa suflanta si atunci voi afla mai multe.
Întotdeauna la locuințe se deschide spre interior si la spații comerciale spre exterior , ca in caz de incendiu multimea din spații comerciale sa poata rupe usile mai usor.
Buna seara. Am si eu o intrebare. Vreau să cumpăr o usa metalică de EXTERIOR de la producătorul polonez Turenwerke profil de 92 mm ,si va rog să-mi spuneți dacă sunt Ok calitativ ,parerea dumneavoastră. Multumesc
@Sergiu D Dumitale paremi-se ori nu vezi bine, ori ai vazut 3 usi in viata ta ))) Usa se deschide foarte firesc la exterior, aceasta a fost alegerea noastra din anumite considerente deja expuse in alt comentariu la acest video, si aceasta informatie despre deschidere a fost trimisa in Germania la uzina pentru a o fabrica. Nu exista nici un avantaj clar pentru o deschidere in interior mereu sau in exterior, fiecare caz trebuie privit individual!!! Daca dvs nu intelegeti lucrul dat, daca dvs nu sunteti destul de informat in domeniul usilor, daca dvs ati vazut unde locuiti/munciti doar usi cu deschidere la interior, e problema dvs! Vreti sa invatati ceva nou din ce prezentam si din argumentele din comentarii, okay, daca nu... la fel e treaba dvs )))
In trecut erau putin alte preturi. Acum 1400 e doar pretul de inceput, la care sigur vii cu aditionale. A costat inclusiv si transportul, devamarea, montarea... deci s-a mai adunat ceva.
Salut Am o intrebare si nevoie de un sfat in acelasi timp: In partea de jos a usii, in golul de 1cm de sub prag, daca am vazut bine, ati pus doar spuma dar nu si folie spre exterior. Chiar daca sa zicem ca se pune folie pe exterior, atunci cum este aceasta parte protejata/finisata ca sa nu intre apa cand ploua ? (folia Soudal si spuma nu asigura hidroizolatie) Merci
Ușa de la intrarea principală în interiorul casei se deschide indodeaun înspre interiorul casei nu înțeleg de ce ai prefera să o deschizi invers deoarece nu îți oferă nici un avantaj din contra este incomda, din punctul meu de vedere o ușă care se deschide înspre exterior pare a fi o debara sau magazie nu o casă și nu o spun din răutate, îmi place absolut tot ce ai făcut până acum dar nu pot spune același lucru și despre ușă 😭
Depinde de spatiul din interior si un posibil beneficiu cred ca ar fi, mai "etansa" tinand cont ca presiunea de afara e pe ea, deci o strange pe garnituri
Nu exista o regula sau cerinta legala/standard care sa zica obligatoriu unde se deschide usa! Obiceiul de a deschide la interior a fost dat din vechile timpuri din urmatoarele considerente: 1) Daca e incendiu in cladire, pompierii sparg usa mai usor spre interior. 2) Deschiderea in exterior poate atinge unii locatari ai blocului cand acestia sunt pe holul blocului. Gata! Poate noua ne scapa ceva, insa noi de aceste reguli "nescrise" stim. Acum marea majoritate e deprinsa cu usa spre interior, ca sa le pun toti (efectul turmei) si nu cunoaste ca acest lucru NU E O REGULA! Noi am optat pentru usa cu deschidere la exterior, deoarece in situatia noastra, deschiderea era optima doar la exterior: 1) Apa de ploaie de pe usa ce poate ajunge in casa cand se deschide la interior 2) spatiul limitat pentru deschidere la interior spre dreapta dat fiind faptul peretelui din dreapta cand intri 3) incomoditatea in miscare daca se deschide usa la interior spre stanga s.a.m.d. 4) Eventual, sa spargi usa cu deschidere la exterior e mult mai greu decat daca se deschide la interior. 5) Daca facem abstractie de la ferestre, in cazul unui incendiu mai usor deschizi/fortezi o usa cu deschidere spre exterior cand toti se imbulzesc la usa sa iasa, nicidecum invers. Multumim!
e.g. rar am văzut o ușa de exterior sa se deschidă interior. M-am uitat la cam toate ușile produse in Germania, pentru ca mi-am luat si eu una DS 92, si toate au opțiunea cu deschidere exterior. Daca ai un hall mic, mai bine faci o deschidere exterior. Dar am vazut si la hall-uri mari deschidere spre exterior. Sa nu mai zic ca asa maner parca cere o deschidere spre exterior.
Mulțumim mult pentru acest video!!!🤗🤗🤗
Cu drag!
Mulțumim!
Multumim frumos pentru aprecierea muncii noastre!!!
@@EnciclopediaConstructiilor Nu-i pentru ce. Cu sau fara 10 lei de la mine, tot aia-i pentru tine. E doar un gest, sa nu fie un like in vant. Spor !
@@dragospieptu6551 Oricum va multumim!!!
Imi place usa , este foarte frumoasa.
Multumim!
Frumoasa usa . Felicitari pentru alegere !
Multumim!
Apropo de spuma Albastra flexibina .Am facut o comparatie intre Soudal flexifoam si Den Braven Elast-o foam sa stii ca spuma de la den braven este mult mai buna din punctul meu de vedere .Este mult mai densa mai consistenta si in acelasi timp si elastica . Succes in continuare si spor!!
lasă vrajeala vecine , ai terminat şpaleţii ? montează geamurile ca mor de curiozitate , app ai filmat etapele construirii casei tale ?
Multumim de info! Oricum spuma e protejata de membrane si straturile ce vin deasupra membranelor, functia si-o indeplineste!
Cea mai buna spuma este ROTHOBLAAS HERMETIC FOAM cu celule inchise. Scumpa in comparatie cu alte spume dar este super densa.
foarte bine explicat si documentat. la casa pe care o construiesc, am gresit montand ferestrele si usa la jumatatea zidariei. cat e de grav? porotherm de 30cm+vata bazaltica de 20. ulterior, pe margine, la exterior, am reusit sa pun 4-5cm de extrudat.
se poate monta asa usa direct in BCA?
Se poate monta usa după turnarea sapei si calduri in pardoseala?
Salut. Care a fost logica pentru care nu a fost pusa in grosimea izolatiei ci pe zidarie? In varianta aceasta tot lipistirenul din jurul tocului este aproape degeaba.
Salut, greutatea, stabilitatea, siguranta, fixarea mecanica mai strainica, eliminarea vibratiilor, costuri mai reduse etc.
Nu e deloc degeaba, paremi-se nici dvs nu ati fost atent la video cap-coada, am prezentat modelarile termice si cum am eliminat mult puntea termica. Conteaza orice cm de termoizolatie.
Sanatate!
Ușă trebuie montata pe un suport tare exclus polistiren , majoritatea montatorilor se bazează pe prinderea mecanica care are rol de paravântuiri , prinderea mecanica suferă forfecari in acele momente tâmplăria se lasă , ceea ce lipsește complect acestei uși este călărea tocului uși binenteles pe o bază tare și cu pene lamele de plastic rigid sunt de cumpărat în magazinele de specialitate acestea nu vor putrezi și vor rezista timp îndelungat ,aceste pene se folosesc in partea de jos a tocului de tâmplărie și in spatele balamalei de jos și în partea opusă sus pe lateral aceste puncte vor forma o calare a tâmplărie și un transfer de greutate in perete balamalele vor transmite prin punctele de calare forță uși și greutatea ei in perete prin acele pene rigide de calare . Acest lucru este foarte important pt că tâmplăriile moderne sunt foarte grele ele în timp foarfeca șuruburile și tasează spuma sau banda astfel ușă se decalează sau cum se zice se lasă în acel moment incepe sa nu se mai închidă perfect ca și la început . Va salut cu respect apreciez ceea ce faceți
Buna ziua, merci de comentariu, insa impresia este ca nu ati fost atent la tot video, sau nu l-ati vizionat cap-coada.
1. In o latura si sus, usa e prinsa in beton armat. Pe alta latura avem fixare in BCA, cu rost ce l-am compensat cu polistiren si spuma. Oricum ce nu am prezentat in video, sunt anumite fixari ulterioare aditionale ce le-am folosit in BCA, pentru siguranta si stabilitate (nu oferim tot "din casa" ce tine de securitate).
2. Am folosit pene din plastic rigid si pe laturi, si sus, si jos... paremi-se nu ati fost atent la acest video. In partea de jos, daca rostul e prea mare, se foloseste profil pentru stabilitate (a fost prezentat in video), nu doar pene din plastic.
Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor va salut , am vizionat tot video, ceea ce eu am zis sunt principii de montaj generale , va apreciez că faceți treabă buna 🤗
@@alincandrea3707 Am inteles, multumim!
Bună, ușa de la balcon trebuie să aibă lățimea mai mică (adică mai îngustă) față de ușile de la interior ( ex: dormitor... etc ) ?
daca ai bagat suruburile in tocul usii, clemele alea metalice ce rol mai au?
Multumesc, totusi o observatie, folosesti prea mult sintagma '' ma gresesc'' si nu suna tocmai bine, renunta rogu-te-as la ''ma''. Apreciez tot ce postezi, practic imi ridic casa tanand cont de informatiile de la tine. Sa ai spor.
Multumesc de sfat! Mult spor si tie cu constructia!!!
Am o nedumerire, rog pe cineva priceput sa imi explice: de ce se monteaza ca profil de compensare un material rigid? Logica mea e urmatoarea: la montaj se folosesc pene pe toate laturile, INCLUSIV IN PARTEA DE JOS. De unde rezulta ca la scoaterea penelor din partea de jos ramane acel spuyiu tot cu spuma umplut, care este moale! Deci toate fortele sunt sustinute de ancorarea in pereti, greutatea usii se sustine in pereti, ca si cum ar sta in aer! Deci intrebarea mea...de ce se impune folosirea unui material rigid (din pvc, triotherm, phonotherm etc)? Nu se poate monta usa si ulterior umplut acel spatiu cu extrudat de ex? Pt a elimina puntea termica de la sapa incalzita. Multumesc
Ce model de spuma Soudal a-ti folosit la montaj ?
unde pot gasi un montator de genul pentru o usa de exterior in magurele ilfov ?
@ 2:59 e termică dar are ceva folie pe ea :) - interiorul e din ceva compozit/plastic
Asa credem si noi )))
Cum anume am putea fixa o ușă, ținând cont că am lăsat inițial spațiu pentru o ușă dubla la exterior însa acum vom pune una simpla. Cum anume putem umple golurile??
E vreo regula la uși? Ca nu știu nici eu exact. Se monteaza cu închiderea spre exterior sau interior ?
Pina la urma tu esti beneficiarul si montezi usa cum vrei dar la inceputul videoului inafara de cele trei usi date exemplu :lemn,metal si PVC unde se vade clar balamalele fiind in interior chiar si in brosura de prezentare a usi tale se observa tot clar fata din exterior cu minerul lung aferent lipsa balamalelor. Ce nu vad in video este o vedere a usi din interior dupa montare, oricum nu lua in seama comentariul este doar pentru algoritm 👍
Din interior nu am filmat deoarece era prea intuneric iar camera nu prindea cadre bune. O sa filmam cu alte ocazii, poate la viitoarele lucrari.
Am explicat prin alte comentarii deja motivele de ce s-a ales usa cu deschidere la exterior.
Multumim de +1 comentariu!
Nu se putea aplica si la usa principiul de montare de la ferestre ? Cel cu precadre ? Ma gandesc dpdv energetic, poate sunt ceva limitari pe partea de securitate, prindere mecanica.
Teoretic se putea, insa practic am mers pe varianta mai sigura, cu o stabilitate la vibratii, siguranta in fixare mecanica mai buna, costuri mai reduse, securitate mai inalta cand fixezi o usa in pereti / beton, decat in precadre.
Am avut grija si de partea energetica, dupa cum am prezentat cateva imagini de la modelarile termice, am gandit dinainte sa punem usa in pereti, dar sa eliminam si puntea termica de acolo. Merci!
Multumesc pentru raspuns.
Niciodata dar nicodata un producator de usi va sugera sa se monteze usa cu balamalele le exterior, usa devine vulberabila din cauza asta.Sincer ai montat usa gresit
E corect ce spui. Dar daca iei in considerare sistemul de blocaj multiplu, nu mai e o vulnerabilitate grava.
Oare este bine sa fie balamalele pe exterior? Ma gandesc ca din punct de vedere a sigurantei contra efractiei nu este cea mai buna solutie
reglajele balamalelor pare ca sunt tot pe exterior
@@vladalexandru7517 Vor fi mai multe nivele de securitate. Plus usa a fost fabricata cu deschidere la exterior, nu credem nemtii sa nu se fi gandit la acest lucru chiar daca balamalele sunt la exterior.
@@EnciclopediaConstructiilor Nu vreau eu sa fac pe desteptul dar cred ca ar fi bine sa pui aceasta problema fabricantului, pentru ca nu este corect, e ca si cum ai pune ferestrele cu baghetele demontabile spre exterior. Uite, sa intelegi ca nu vorbesc prostii vezi, Alumil sau versiunea mai scumpa Schuco la usi de intrare , pentru versiunile cu deschidere spre exterior au balamalele ascunse, acele balamale ce sunt pe usa ta parca sunt pentru usi de lemn si cel mai nasol este ca sunt cu reglajele pe exterior, nici macar nu sunt de culoarea potrivita, sunt nichelate (macar de erau de culoare tamplariei), adica atrag atentia unui punct fragil. Probabil nemtii nu aveau varianta cu deschidere spre exterior si au adaptat, dar nu este corect, nu mai are aceleasi calitati antiefractie pe care le garanteaza prin contract, intr-un cuvant, este o improvizatie. O astfel de usa costa o gramada de bani, iar detaliile conteaza. Eu as trimite un email pentru a cere lamurire.
@@vladalexandru7517 despre ce calitati antiefractie vorbim la o usa care are geam pe mijloc? din cate vad eu, are in dreptul balamalelor si bolturi fixe, pe interior, deci chiar daca balamalele ar fi vandalizate, usa n-ar iesi din toc.
Dacă balamalele sunt in exterior nu scade factorul de siguranța?
Usile mai noi au mai multe elemente de siguranta si antiefractie.
Sigur
cu 5 puncte de inchidere din partea lacatului si 6 sine contralaterale, ce mai conteaza balamalele )))))...
Nu e cam mica? Ar fi fost utila cu un pui de macar 20-30 cm in cazul produselor voluminoase: frigider, masina de spalat...
Sunt marimi recomandate pentru usa de intrare 1.00 x 2.10 m. Se putea merge si cu 1.10 m latime, insa nicidecum cu 1.20 - 1.30 m, e prea de tot.
@@EnciclopediaConstructiilor SALUTARE ! de ce nu e bine sa fie usa de intrare mai mare de 1.20-1,30 ? puteti sa argumenati ? Va multumesc, anticipat
0:10 Domnu Valentin ai vrut sa ai regrete și nu ai știut cum sa faci asta și te-ai gândit sa alegi tipul asta de mâner de use :p
Cunosc cam maulta lume care le regreta :)
Noi stim lume ce nu se plange, deja depinde de fiecare.
Cat a costat usa respectiva?
Buna ziua, daca intentionez sa am un acvariu de 1000-1500 litri in sufragerie, incalzirea in pardoseala poate rezista sau sa nu montez incalzirea in locul unde v-a fi amplasat acvariul?
Buna ziua. Daca sub mobilier inca sunt multe discutii pro/contra, daca acvarium va fi exact pe pardoseala, mai bine ati ocoli, cu toate ca tevile vor incalzi pardoseala, pur si simplu acolo va fi o T mai mare ce nu se va degaja decat in alte zone, teava oricum va tine.
@@EnciclopediaConstructiilor v-a fi pus pe mobilier! Deci teava si sapa ar tine daca ar fi pe toata suprafata camerei! Nu ar exista probleme de deformare sau ceva gen🤔
am comandata varianta fara geamuri, pentru ca are un CT mai mic.. 0.68 si cu deschiderea in exterior. Dar acum ma cam framanta gandul ca mai bine luam cu geamuri.Arata mult mai bine, desi are un coeficient un pic mai mare. Imi place expunerea Dvs: modesta si adaptata la realitatea moldoveneasca... Cand o am bagata, va chem la un izvar.
Depinde de fiecare caz, daca un vestibul nu are iluminat suficient, parca mai bine sa fie cu un geam mici, diferenta intre 0.68 si 0.78 nu e atat de mare. Multumim de apreciere si invitatie )))
De ce usa de la intrare trebuie sa aiba alt tratament fata de geamuri de exemplu? De ce nu se poate monta o usa termopan clasic cu sticla dar sa respecte standardele de casa pasiva? E si mai ieftin. Si cele din tamplarie au suficiente elemente de siguranta...dar fiind la casa cred ca cine vrea sa intre o poate face si pe geam.
Dar cine a zis ca ferestrele clasice si obisnuite sunt okay? Pentru case pasive trebuie ferestre mult mai performante energetic si nu sunt deloc ieftine ca ferestrele obisnuite. Am vorbit in mai multe video-uri postate luna trecuta despre ferestrel, va invitam sa le vizionati pentru a va face o parere mai informata!
@@EnciclopediaConstructiilor la clasic ma refer la termopan. Acel termopan cu 3 sticle folosit la ferestre cu toti indicii de casa pasiva. Am trecut prin constructia casei si pretul unei usi asa cum ati pus e cel putin dublu fata de o usa din termopan ( identice cu ferestrele...adica acelasi profil si acelasi tip de sticla ) dar adaugate niste elemente de siguranta. Ba chiar indicele final e mai mic la o usa decat la fereastra pentru ca sticla are un indice mai mic decat profilul si cu cat suprafata de sticla e mai mare cu atat indicele coboara ). Daca motivul e doar pentru un look mai modern atunci pot accepta explicatia. Dar daca s-a dorit doar urmarirea coeficientilor atunci se putea si mult mai ieftin.
bravo la montaj insa balamalele lasa de dorit. Nu vad sa fie cine stie ce sistem complex de inchidere pentru usa. Gandeste doar daca vin cu un flex pe baterie cat timp am nevoie sa deschid usa. Bonus manerul mare ce ma ajuta si la deschidere. iti recomand cu caldura sa inversezi sensul de deschidere.
Camere, senzori, firma de paza, cunostinte si legaturi in organele de drept si de forta... sunt doar cateva chestii ce ne face mai linistiti in sensul unei infractiuni de violare de domiciliu sau alta asemanatoare ))) Din moment ce se paseste pe proprietate, de se va intra sau nu pe usa, viata oricarui intrus va fi impartita in doua: pana la infractiune si dupa infractiune...
@@EnciclopediaConstructiilor va cred ca ati luat serios un asemnea scenariu. Insa poate doar gandirea de roman si autoritatiile/firmele de paza m-au facut sa nu am incredere decat in ce e facut de mana mea. Si presupun ca si dumneavoastra impartasiti intr-o masura aceasta idee. Nu vreau sa continui discutia intr-o alta directie. Va spun ca in trecut am fost pradat de hotii(si da am avut alarma si camere de supraveghere). Eventual nu strica sa discutati cu producatorul de posibilitatea inlocuiri balamalelor cu alt model ce se afla in interiorul tocului. In fond asta este o veriga slaba.
Aveti dreptate, sunt luate mai multe masuri, atat ce tine de noi, dar si de extern... Deasemenea va intelegem ca inveti mai rapid si usturator cateodata din propria experienta, fapt pentru care va multumim pentru mesaj si grija!
Buna ziua de ce mi se uda USA de la intrare in apartament ?
Nu, insa cineva mi-a zis o data ca ar fi.
@ 2:27 dacă e din Germania poate nu o sa aveți probleme cu ea 😊
Suntem siguri!
Salutare , de unde ati comandat usa si ce pret a avut ms
@Daniel's fishing adventures ! Conforma datelor prezentate intr'un alt film costul total cu montaj al usii a fost 3000 euro daca se referea la aceasta usa dar eu asa am inteles din film. ruclips.net/video/aZDpsC1_SRw/видео.html
Super făina usa,imi poți lasă și mie un număr de la firma cu termopane ? Multumesc mult
Multumim! Se vede logo-ul companiei pe spate in timpul filmarilor.
Bună, cum de ati hotărât ca sa aveti deschidera usii spre exterior? E putin atipic. In genul acesta am luat si eu la inceputul acestui an o usa de la producatorul polonez Turenwerke.
Buna, am raspuns deja de cateva ori in comentarii )))
Gabriel, tot la dimensiune asta? Au si mai mari? O sa imi trebuiasca un 150x230
@@utzdeac întrați pe pagina lor, am luat usa prin martie si nu mai stiu exact dimensiunile care le au. Si la mine tot 1x2,1 m dimensiunea usii de intrare in casa . In Romania sunt reprezentati de o firma din Alba : Florida Construct si inca una din Cluj. Am ales-o din păcate pe cea din AB. Cautati pe pagina lor, stiu ca prezinta variantele care le au. Eu am platit pt ușa undeva la 8500-9000 de ron plus 500 de ron / montajul acesteia. Usa e destul de ok, foarte grea, 4 randuri de sticla, dar legat de montaj am niste semne de intrebare. Oricum vreau in iarna asta sa platesc un test cu usa suflanta si atunci voi afla mai multe.
Întotdeauna la locuințe se deschide spre interior si la spații comerciale spre exterior , ca in caz de incendiu multimea din spații comerciale sa poata rupe usile mai usor.
Buna seara. Am si eu o intrebare. Vreau să cumpăr o usa metalică de EXTERIOR de la producătorul polonez Turenwerke profil de 92 mm ,si va rog să-mi spuneți dacă sunt Ok calitativ ,parerea dumneavoastră. Multumesc
Buna. Se poate un link de unde ai comandat usa te rog? Ai adus-o direct din germania,nu?
Buna ziua, din pacate nu va putem ajuta. Am zis in video ca de comanda s-a ocupat echipa de montare cu transport direct din Germania.
Hormann Turen
De pe site ai comandat? Te salut
De usa s-a ocupat compania ce ne-a realizat si tamplariile, ei au contactele direct cu fabrica din Germania.
de ce sunt balamalele pe exterior?
Deoarece s-a dorit o deschidere la exterior, nu interior.
@Sergiu D Dumitale paremi-se ori nu vezi bine, ori ai vazut 3 usi in viata ta ))) Usa se deschide foarte firesc la exterior, aceasta a fost alegerea noastra din anumite considerente deja expuse in alt comentariu la acest video, si aceasta informatie despre deschidere a fost trimisa in Germania la uzina pentru a o fabrica.
Nu exista nici un avantaj clar pentru o deschidere in interior mereu sau in exterior, fiecare caz trebuie privit individual!!! Daca dvs nu intelegeti lucrul dat, daca dvs nu sunteti destul de informat in domeniul usilor, daca dvs ati vazut unde locuiti/munciti doar usi cu deschidere la interior, e problema dvs! Vreti sa invatati ceva nou din ce prezentam si din argumentele din comentarii, okay, daca nu... la fel e treaba dvs )))
Cit v-a costat asa usa adusa acasa? In Germania costa 1400E
In trecut erau putin alte preturi. Acum 1400 e doar pretul de inceput, la care sigur vii cu aditionale.
A costat inclusiv si transportul, devamarea, montarea... deci s-a mai adunat ceva.
Salut
Am o intrebare si nevoie de un sfat in acelasi timp:
In partea de jos a usii, in golul de 1cm de sub prag, daca am vazut bine, ati pus doar spuma dar nu si folie spre exterior. Chiar daca sa zicem ca se pune folie pe exterior, atunci cum este aceasta parte protejata/finisata ca sa nu intre apa cand ploua ? (folia Soudal si spuma nu asigura hidroizolatie)
Merci
Ce dimensiuni are?
Dupa cum am zis in video: 1.00 - 2.10 m.
Cat costa asa o ușă?
Mai mult decat o usa obisnuita, insa suficient incat sa merite pentru o casa eficienta energetic.
@@EnciclopediaConstructiilor Valentin, spune-mi te rog benzile pentru ferestre,interior,exterior sunt în vânzare în Chișinău?
@@Yurgen500 Da.
@@EnciclopediaConstructiilor Unde ca am și eu nevoie
Cand realizezi ca defapt tot peretele exterior vizibil este doar polistiren grafitat 😅
Aha :)))
Ușa de la intrarea principală în interiorul casei se deschide indodeaun înspre interiorul casei nu înțeleg de ce ai prefera să o deschizi invers deoarece nu îți oferă nici un avantaj din contra este incomda, din punctul meu de vedere o ușă care se deschide înspre exterior pare a fi o debara sau magazie nu o casă și nu o spun din răutate, îmi place absolut tot ce ai făcut până acum dar nu pot spune același lucru și despre ușă 😭
Depinde de spatiul din interior si un posibil beneficiu cred ca ar fi, mai "etansa" tinand cont ca presiunea de afara e pe ea, deci o strange pe garnituri
Nu exista o regula sau cerinta legala/standard care sa zica obligatoriu unde se deschide usa!
Obiceiul de a deschide la interior a fost dat din vechile timpuri din urmatoarele considerente:
1) Daca e incendiu in cladire, pompierii sparg usa mai usor spre interior.
2) Deschiderea in exterior poate atinge unii locatari ai blocului cand acestia sunt pe holul blocului.
Gata! Poate noua ne scapa ceva, insa noi de aceste reguli "nescrise" stim. Acum marea majoritate e deprinsa cu usa spre interior, ca sa le pun toti (efectul turmei) si nu cunoaste ca acest lucru NU E O REGULA!
Noi am optat pentru usa cu deschidere la exterior, deoarece in situatia noastra, deschiderea era optima doar la exterior:
1) Apa de ploaie de pe usa ce poate ajunge in casa cand se deschide la interior
2) spatiul limitat pentru deschidere la interior spre dreapta dat fiind faptul peretelui din dreapta cand intri
3) incomoditatea in miscare daca se deschide usa la interior spre stanga s.a.m.d.
4) Eventual, sa spargi usa cu deschidere la exterior e mult mai greu decat daca se deschide la interior.
5) Daca facem abstractie de la ferestre, in cazul unui incendiu mai usor deschizi/fortezi o usa cu deschidere spre exterior cand toti se imbulzesc la usa sa iasa, nicidecum invers.
Multumim!
@@utzdeac Nu ne-am gandit la acest argument cand am ales deschiderea, insa sa stiti ca aveti dreptate.
e.g. rar am văzut o ușa de exterior sa se deschidă interior. M-am uitat la cam toate ușile produse in Germania, pentru ca mi-am luat si eu una DS 92, si toate au opțiunea cu deschidere exterior. Daca ai un hall mic, mai bine faci o deschidere exterior. Dar am vazut si la hall-uri mari deschidere spre exterior. Sa nu mai zic ca asa maner parca cere o deschidere spre exterior.
Sigur la rachetele iraniene nu e PASIVĂ.
:))))))