Amos Doğrulayıcı Faktör Analizi Pratik Bilgiler (3. Bölüm)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 21 окт 2024

Комментарии • 74

  • @ebruhacoglu5700
    @ebruhacoglu5700 2 года назад +1

    Hocam analizi gayet anlaşılır ve açık bir şekilde anlattığınız için öncelikle teşekkürler. Yapılan bu analizin tezde raporlanması nasıl yapılmalı? Bununla ilgili de bir video çekerseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.

  • @intalionder
    @intalionder 6 лет назад

    Sayın hocam, çok net ve açık bir şekilde anlattınız. Bir çok kitaptan daha anlaşılır ve akıcı. Emeğinize sağlık.

  • @AkademikLink
    @AkademikLink  9 лет назад +1

    cigdem unurlu, dfa da çoklu normallik varsayımını test etmelisiniz...ancak likert ölçeklerde bu varsayımı sağlamak genellikle zordur

  • @ozgenkorkmaz7109
    @ozgenkorkmaz7109 9 лет назад +1

    Ağzınıza, emeğinize sağlık sevgili hocam...

  • @aligungor2001
    @aligungor2001 2 года назад

    Çok faydalı bir seri hazırlamışsınız, elinize sağlık, teşekkürler

  • @cananaydn4216
    @cananaydn4216 2 года назад

    Hocam emeğinize sağlık teşekkürler gerçekten faydalı bir anlatım

  • @haywire33
    @haywire33 3 года назад

    Çok teşekkürler sayın Hocam; emeğinize, yüreğinize sağlık.

  • @greywolfkaya
    @greywolfkaya 8 лет назад +1

    Hocam, ikinci derece doğrulayıcı faktör analizine yönelik kısa bir video ekleyebilir misiniz? Örtük değişkenlerin ait olduğu varsayılan üstel bir örtük değişken ile ilişkilerini analiz etmek için

  • @basakgok4216
    @basakgok4216 8 лет назад +2

    Merhaba, paylaşımlarınız için teşekkürler. Standardize regresyon katsayısına bakarak madde silerken, hangi atıfları kullanılabilir? Teşekkürler..

  • @aysenurakyuz6319
    @aysenurakyuz6319 4 года назад

    Çok tşkler videolarınız çok faydalı oluyor gerçekten hocam

  • @iseewhatyouseeandiloveit4562
    @iseewhatyouseeandiloveit4562 Год назад

    ben dinledim..dinlemek zorundaydım..ama türkçenin daha net anlaşılır olması benim için önemli...amos dfa 3 videoyu da izledim, teşekkür ederim.

  • @mecaz33
    @mecaz33 5 лет назад

    Sağolasın kardeşim. Hem izledim hem uyguladım. Sanırım bir sonuca ulaşırım.

  • @smetin1271
    @smetin1271 5 лет назад +1

    Olcekte madde silme kriteri 0.7 ye yakinlik durumuna gore yapiliyor sildigimiz maddeyi aciklarken sadece bu degere uzak oldugunu soylemek tez icin yeterli mi birde Koveryans olusturdugumuz da nedenini teze nasil yazmamiz gerekiyor degerleri duzeltmek icin modification indices degerlerini kullanirsak teze nasi ekleriz normal dagilim gostermeyen verilere bu analiz yontemi uygulanir mi

  • @aaa-cl1xv
    @aaa-cl1xv 7 лет назад

    teşekkürler güzel olmuş. sanırım dakika limitinden parçalara ayırdınız. gayet güzel anlatmışsınız ama benim için yeterli değil. istediğim şekilde çıkmadı faktörler. şimdi nasıl olurda istediğim gibi dağıtırırımı düşünüyorum

  • @zehrabinnuravunduk8259
    @zehrabinnuravunduk8259 8 лет назад +3

    Sayın Hocam, videolarınız çok faydalı..Değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler..Türkiye'de bilimin gelişmesi adına büyük bir hizmet veriyorsunuz. Bu konuları yeni öğrenen bir araştırmacı olarak merak ettiğim bir konu var.
    Öncelikle SPSS'te açıklayıcı faktör analizi yapıp, faktör yükü düşük çıkan maddeleri analizden çıkartıp ve buna ek olarak örneğin bir değişkenin birkaç alt faktöre ayrıldığını tespit ettik diyelim. AMOS'ta doğrulayıcı faktör analizi yaparken, SPSS'te açıklayıcı faktör analizi sonucu elediğimiz maddeleri AMOS'taki analize almayacak mıyız yoksa SPSS'teki sonuçları dikkate almadan tüm maddeleri AMOS'taki analize dahil etmemiz mi gerekiyor? Bir de SPSS'te bir değişkenin birkaç alt değişkene bölündüğü sonucuna ulaştıysak AMOS'ta da bu alt değişkenleri tanımlayarak mı analiz yapacağız? Videonuzun sonunda iki faktör analizini birlikte yaparsanız araştırmanın daha sağlıklı ve üst düzey bir yayın olacağınızı belirtmişsiniz hocam...Bu takdirde özetle önce SPSS'te açıklayıcı faktör analizi yapıp, çıkan sonuçlara göre AMOS'ta doğrulayıcı faktör analizi uygulamamız daha sağlıklı mı olur? Saygılarımla hocam.
    Arş. Gör. Zehra Binnur Avunduk

    • @halukolsen9009
      @halukolsen9009 2 года назад

      Hocam sorduğunuz sorunun cevabını ben de merak ediyorum, dfa'ya atılan ifadeleri dahil ediyor muyuz?

    • @ozgeelmasgunaydin2561
      @ozgeelmasgunaydin2561 9 месяцев назад

      7 yıl sonra şimdi de benim bu sorunun cevabına ihtiyacım var :)

  • @yaseminderdin3757
    @yaseminderdin3757 11 месяцев назад

    Emeğinize sağlık hocam

  • @drdeliweren1
    @drdeliweren1 7 лет назад

    Emeğinize sağlık, benim için çok faydalı oldu. Size danışmak istediğim bir konu var. Türkçeye uyarlamasını yaptığım ölçeğin (JDI) güvenilirlik (Cronbach alfa 0,85-0,91) ve dış geçerliliği için iyi sonuçlar elde ettim. Ölçeğin alt boyutları farklı özellikleri ölçüyor ve bu boyutlardan toplam puan elde edilmiyor. Her bir boyut farklı ölçek gibi davranıyor diyebiliriz. Amos ile DFA sonuçlarında CMIN/DIF=1,88 RMSEA=0,079, GFI=0,559 ve CFI=0,617. Estimate'ler genel olarak düşük. Acaba bu ölçek için faktör analizi yapmak uygun değil midir. Faktör analizinin yapılmadığı/yapılamadığı durumlar var mıdır.

  • @ercandede3064
    @ercandede3064 8 лет назад

    Hocam emeginiz icin cok tesekkurler.. Hazirlamis oldugunun videolar cok faydali oluyor. multigroup confirmatory factor analysis hakkinda bir paylasim yapabilirseniz cok faydali olur? Tesekkurler

  • @hasanulgut9455
    @hasanulgut9455 8 лет назад

    Merhaba, her bir unsurun faktör grubundaki yükünü belirlemek istiyorum.Bunun için "Factor Weights" seçmem gerekli değil mi? Yoksa "Standardized Regression Weights" skorları da bunun için kullanılabilir mi? Teşekkürler.

  • @yigit9128
    @yigit9128 3 года назад

    Merhaba hocam öncelikle katkılarınız çok teşekkür ederim. Örneğin e13-e14 arasında kovaryans oluşturduk. Daha sonra e14-e16 arasında da oluşturabilir miyiz? Bir ifadeyi (örnekte e14) birden fazla kovaryans işlemine tabi tutabilir miyiz?

  • @gokhanozturk6027
    @gokhanozturk6027 6 лет назад +1

    Yapısal Eşitlik Modeli ile ilgili kurs veriyor musunuz hocam

  • @mertaydn6416
    @mertaydn6416 5 лет назад

    Umarım youtube a küsmemişsindir hocam. İzmirden selamlar

  • @eyyupyildiz2755
    @eyyupyildiz2755 Год назад

    Hocam adamsınız:)

  • @derwish4585
    @derwish4585 8 лет назад +1

    merhaba
    videolar için teşekkür ederiz, emeğinize sağlık. bir kaç sorum olacak
    1.DFA ya da model test ederken , modelin (ki-kare) bulunan p değerine bakmıyormuyuz. genelde p0,01 olmalı kaynaklarda yazdığına göre . acaba uyum indekslerinin kabul edilebilir sınırlarda yer alması yetiyor mu, yani p

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  8 лет назад

      +derwish 1- evet teorik olarak dediğiniz gibi p değerinin anlamsız çıkmasını bekliyoruz ancak ilgili analiz bu bağlamda örnekleme duyarlı olduğu için genelde bu değeri elde etmek oldukça güç dolayısıyla pratikte kimse bu değerin anlamlsız çıkmasını beklemiyor.
      2- hımm sorunuzu doğru anladıysam eğer variance değerine 1 atamayı söylüyorsunuz buna zaten gerek yok ancak regrsyon katsayısına bir atamaktan bahsediyorsanız normalde program bu atamayı yapmadan hesaplayamaz...ancak sorunuzu doğru anlamamış da olabilirim...

    • @merveaktug9339
      @merveaktug9339 8 лет назад

      +istatistik ve analiz hocam mrb. doğrulayıcı faktör analizi yapmam gerekiyor. fakat AMOS programı elimde yok. bana gönderebilir misiniz acaba.

  • @cemkahya
    @cemkahya 6 лет назад

    Öncelikle akıcı anlatım tarzınız için teşekkür ediyorum. Benim sorum şu: Amos ile DFA yaparken CMIN/DF, RMSEA ve SRMR değerleri kabul edilebilir düzeyde çıkıyor, ancak CFI, NFI, IFI gibi diğer uyum test değerleri ise kabul edilebilir aralıklarda çıkmıyor. Bu durumda ne önerirsiniz? Teşekkür ediyorum.

  • @esrasezensar458
    @esrasezensar458 2 года назад

    hocam merhaba, hem açımlayıcı hem dogrulayıcı faktör analizi yapmak istediğimizde, açımlayıcı faktör analizinde çıkardığımız ifadeleri doğrulayıcı faktör analizi yaparken dahil etmeli miyiz analize? bir de her ikisinde de farklı ifadeleri atmamız gerektiğinde ne yapmalıyız? acımlayıcı analizde attıgımız maddeyi dogrulayıcı da atınca CFI değeri 0,9un altına düşüyorsa mesela? hangisini tercih etmek daha sağlıklı olur?

  • @doganyilmaz7041
    @doganyilmaz7041 7 лет назад

    Uyum istatistiklerini düzeltmek için modification indicies kullanırsak bunu ne şekilde rapor etmemiz gerekir?

  • @affanbasar3966
    @affanbasar3966 11 месяцев назад

    emeğinize sağlık

  • @kidseducation5196
    @kidseducation5196 4 года назад

    İyi günler Mplus programı ile DFA hakkında da bir video yayınlayabilir misiniz?

  • @sefaboztas9977
    @sefaboztas9977 4 года назад

    R kare değerlerinin neler olduğunu açıklayabilir misiniz

  • @ErfanPourghaz
    @ErfanPourghaz 5 лет назад

    teşekkürler

  • @hasandilek2040
    @hasandilek2040 5 лет назад

    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sizi yakın zamanda keşfettim, hemen abone oldum ve ilgiyle ve yararlanarak takip ediyorum. Bu arada kazandığınız parayı tamamen hakkediyorsunuz bence.
    Birinci sorum likertli yapıya sahip ölçeklerde bu programı kullanmak sıkıntımıdır. Ben yakın zamanda bir teoriye ait ölçeği kullanmayı planlıyorum (theory of planned behavior).
    İkincisi soru, öneri veya istek karışımı birşey Modeller veya analizlerimizde değerlerimizi düzeltmek için yaptığımız bütün müdahaleleri raporlamalı mıyız? Bunu nasıl raporlamalıyız. Diğer yorumlarda da bu belirtilmiş ancak bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdiden tekrardan teşekkürler. Merakla videolarınızı bekliyoruz

  • @TurgutKorkmaz
    @TurgutKorkmaz 8 лет назад

    Değerli hocam, öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Rica etsem AMOS ta aracılık etkisi ile ilgili bir paylaşımda bulunabilir misiniz?

  • @hileciyim1
    @hileciyim1 7 лет назад

    Hocam daha sağlıklı değerler almak için aynı gruptaki hata terimleri arasında kovaryans oluşturdunuz burada. Sbss de analiz yaparken bu neye karşılık geliyor? Mesela çıkarttığımız maddeleri ölçekten attık öyle regresyon ya da herhangi bir analiz yaptık, tamam ama kovaryans yaptığımız maddelere ne yapıyoruz burda?

  • @emrekarasu638
    @emrekarasu638 6 лет назад

    Hocam ağzınıza sağlık gerçekten çok faydalı olmuş benim anlayamadigim sormak istediğim nokta şu: aynı analizi lisrelde yaparken 1.96 kritik değer denilen birşey var madde bu değerden küçükse modelden atılıyor amosta bu neye göre karar veriliyor ? Bilen yardımcı olursa memnun olurum

  • @hzr61
    @hzr61 5 лет назад +1

    Merhaba Sayın Hocam, geliştirmekte olduğumuz ölçekle ilgili bir problemimiz var; şöyleki AFA'da elde ettiğimiz yapı DFA'da doğrulanmıyor. Bazı değerler düşük çıkıyor. Bu konuda tavsiyeleriniz olursa gerçekten müteşekkir olurum. Bununla ilgili olarak AFA'da kullanılan örneklem sayısını düşürerek DFA'ya sokarsak acaba teknik açıdan bir problem olur mu ? Şimdiden teşekkürler.

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад

      Normalde bahsettiğiniz süreci gerçekleştirmenin iki kabul gören yolu var birincisi tüm örneklemi AFA ve DFA'ya sokmak diğeri ise örneklemi rassal olarak ikiye böleri yarısını sadece AFA'ya iğer yarsını ise sadece DFA'ya sokmak. Bunlardan kullanmadığınız yolu deneyerek elde edeceğiniz yeni sonuçları yorumlamayı deneyebilirsiniz. iyi çalışmalar dilerim.

    • @beytullahaztekinn
      @beytullahaztekinn 4 года назад

      ​@@AkademikLink hocam örneklemi raslantısal olarak ikiye bölerek AFA ve DFA yapılabilir demişsiniz. Bu raslantısal bölme işini spssde nasıl yapıyoruz. Birde bu işlem için kaynak önerirebilirmisiniz?... Bir diğer sorum da aynı veri setine hem AFA hem DFA yapmak teorik olarak saçma değil mi hocam. yani açıklayıcı yaptığımız sete doğrulayıcıyı yapmak sadece kendi kendimizi doğrulamak olmuyor mu?. Yanlışmı düşünüyorum. Bilemedim.

  • @mystery2205
    @mystery2205 4 года назад

    hocam hersey normal, fakat RMR 0,111. N e tavsiye edersiniz? modifikasyon vb. uyguladım ama olmuyor.

  • @Gunesandpurva
    @Gunesandpurva 5 лет назад

    Merhaba, 3 olcekli bir analizde her olcegi ayrı ayrı mı alıyoruz spss faktor analizi gibi yoksa hepsini birlikte mi almak gerekli? 1. Olcegımde 5 2. 3 ve 3. De 5 alt boyutum var. Tesekkurler simdiden :)

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад +1

      Bu konuda farklı görüşler var ancak benim önerim hepsinin birlikte alınması şeklinde. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileirm.

  • @ugurcansert6121
    @ugurcansert6121 4 года назад

    çok teşşekür ederiz hocam paylaşımlarınız için. Ben uygulama sırasında
    an error occurred while attempting to fit the model.
    in order to analyse data with missing observations, youmust explicitly estimate means and intercepts. in amos graphics, place a check mark next to "estimatemeans and intercepts" in the "analysis properties" window. İn programing the Amos engine use the Model MEans And Intercepts method.
    böyle bir hata aldım Modifications İndis seceneğinin işaretlemediğim zaman problem ortadan kalkıyor. Nerede hata yapıyor olabilirim

  • @serdar3964
    @serdar3964 4 года назад

    hocam model fit'deki defult modeller silme işlemi yaptığım zaman kayboluyor nasıl geri getirebilirim ?

  • @dilaragolgeli7037
    @dilaragolgeli7037 4 года назад

    Hocam iyi günler DFA yaptım tüm değerler DFA yı doğruluyor .90 ve üzerinde ama bir tek GIF değeri (.789) düşük çıkıyor. Modifiye ettim bir kaç maddeyi ama yine istenilen değerde değil tez de bu değeri vermesek diğer değerleri versek olur mu?

  • @OgunCakr
    @OgunCakr 6 лет назад

    hocam merhaba. gfi-cfi-rmsea değerleri uygun fakat nfi değeri ,90'ın altında çıkınca nasıl bir yol izlemeliyiz? benim örneğimde cmin/df=1,517 gfi=,962 cfi=,916 nfi=,796 rmsea=,037 geldi.

  • @omerrr09
    @omerrr09 3 года назад

    Hocam second order please :)

  • @oztrkoztrk6206
    @oztrkoztrk6206 9 лет назад

    Hocam emeğinize sağlık. ICA ve Fast ICA ile ilgili paylaşımlar yapabilir misiniz? Teşekkürler.

  • @kevsertj
    @kevsertj 6 лет назад

    Ben iki faktörlü bir örtük değişken için first order CFA yaptıktan sonra Second Order yapmak için tek yönlü oku son örtük değişkenden iki faktörün örtük değişkenine doğru çekip tek ok üzerine 1 constraint ekliyorum fakat model çalışmıyor diğer ok için de constraint koy diyor. Bunun sebebini biliyor musunuz acaba? Teşekkür ederim.

  • @abayplatform3992
    @abayplatform3992 5 лет назад

    Merhaba Hocam,
    İçerikleriniz için çok teşekkür ederim.Yüksek lisans tezi yazıyorum ve tüm analizlerimi sizin aracılığınız ile yaptım. Bana çok yardımınız dokundu ve bu ayın 24 ünde artık komisyona giriyorum. Ancak bugün danışmanım analizde kullandığım iki ölçekten 1 inin faktör analizinin hatalı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda bende ölçeği Amos ile analiz ettim ve şu bulgulara ulaştım:
    Analiz bulgum:
    RMSEA:0,074
    RMR:0,061
    CFI:0,930
    TLI:0,917
    p:0
    Olması gereken değer aralığı ():
    RMSEA:0,05 ile 0,08 arası
    RMR:0 İle 1 arası 0 a yakın olmalı
    CIF:0,90 İle 0,95 arası
    TLI:0,90 ile 0,95 arası
    P:0
    (Mustafa İLHAN** Bayram ÇETİN*** LISREL ve AMOS Programları Kullanılarak Gerçekleştirilen Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) Analizlerine İlişkin Sonuçların Karşılaştırılması-Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Dergisi 2014 sayfa 31)
    Doğrulayıcı faktör analizi için:
    Garver ve Mentzer (1999); RMSEA, CFI ve NNFI (TLI); Brown (2006); RMSEA, SRMR, CFI ve NNFI (TLI); Iacobucci (2010), CFI ve SRMR uyum indekslerinin yeterli olacağını tespit ettim.
    Hocam bu bulgular ölçeğin faktör analizi geçerliliği için yeterli midir? Ayrıca Hocam İsminizi de cevaba yazarsanız teşekkür kısmında size bir teşekkür yazmak isterim. Bir kaç aydır en sıkıştığım anda bana cevap oldunuz. :)
    Saygılarımla,

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад +1

      Sanırım mailde atmıştıniz. Oradaki cevabımı burada da vereyim belki ileride benzer sorunla karşılaşanlar için yardımcı olur :tek başıma uyum iyiliği değerleri yeterli olmayacaktır, aynı zamanda faktör yüklerinin de incelenmesi gerekli. Ancak bu iki değerlendirme sonrasından ölçeğini geçerliliğine ilişkin bir sonuca varılabilir.

    • @abayplatform3992
      @abayplatform3992 5 лет назад +1

      @@AkademikLink Teşekkür ederim Hocam.Mail adresinizi buraya yazdıktan sonra görmüş olmam nedeniyle iki kere yazmış oldum. Cevabınız ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

  • @pelinsuinceli9861
    @pelinsuinceli9861 6 лет назад

    Merhabalar, amos'da oluşturduğumuz şeklin nasıl tezime aktarabilirim ?

  • @abdullahdadak7337
    @abdullahdadak7337 6 лет назад

    Hocam AVE değeri ve CR değerini nasıl bulunuyor.

  • @ummumutlu5702
    @ummumutlu5702 5 лет назад

    merhaba sayın hocam, öncelikle emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bir sorum olacak doğrulayıcı faktör analizi model fit de diğer değerler mevcutken; GFI, AGFI değerlerini göremiyorum bunun için ne yapmalıyım?

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад

      amos'un çıktılarında bu değerler bulunmuyor ilgili değerler lisrel çıktılarında er alıyor. Ancak bu değerlerin eş değeri sayılan cfı vb. değerleri kullanabilirsiniz, bir sıkıntı olmayacaktır. iyi çalışmalar

  • @erdogduakca3110
    @erdogduakca3110 5 лет назад

    merhabalar, ters kodlanan itemlerin ham halini mi yoksa terse kodlanmış halini mi analize almamız gerekiyor?

  • @uzm.psikolojikdanisman
    @uzm.psikolojikdanisman 5 лет назад

    Hocam. DFA yapıyorum. Ölçeğim 4 maddeli. Uyum indeksleri iyi fakat p değeri .75 çıkıyor. Bu ölçeği almamamı mı gösteriyor acaba? Videoda bulamadım DFA yaparken p değerine bakmıyor muyuz? Teşekkür ederim.

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад

      Normal şartlarda zaten anlamsız olması bizim istediğimiz bir şey (ancak buradaki anlamlılık katsayısı örnekleme çok duyarlı olduğu için çoğunlukla göz ardı edilir) dolayısıyla sizin durumunuzda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor.

  • @smetin1271
    @smetin1271 5 лет назад

    aralarında kovaryans oluşturduğumuz maddeleri tek bir madde olarak mı kullanacağız diğer analizler

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  5 лет назад

      yapısal eşitlik modellemesinde tek bir madde olarak göstermeniz gerekli değil. eğer bunun üzerine spss ile analizlere devam edecekseniz bu durumda doğrulayıcı değil açımlayıcı faktör analizi yapmanız daha yararlı olacaktır.

  • @fatihsoykan5181
    @fatihsoykan5181 9 лет назад

    Amos için önerebileceğiniz kaynak döküman var mıdır?

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  9 лет назад +1

      +Fatih Soykan maalesef Türkçe kaynak olarak pek önerebileceğim bir kitap bulunmuyor. ancak ingilizce olarak Structural Equation Modeling With AMOS: Basic Concepts, Applications, and Programming, barbara bryne'nın kitabı işe yarar bir kitap.

    • @fatihsoykan5181
      @fatihsoykan5181 9 лет назад

      +istatistik ve analiz hocam RMSEA değerinin 0.5'in altında çıkması ne anlama gelir?

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  9 лет назад +1

      +Fatih Soykan genel basit anlatımla: modelinizde yer alan ifadeler, modele ilişkin değişkenlerden daha çok modelinizde yer almayan değişkenleri daha fazla açıklamakta bir başka değişle her bir ifadenizin errorları toplamı (artıkları toplamı) bu ifadelerin ilgili faktöre ilişkin açıklayıcılığından daha fazla demektir....yani modeliniz iyi çalışmıyor teorik olarak beklentilerinizi pratikte karşılamıyordur...

    • @fatihsoykan5181
      @fatihsoykan5181 9 лет назад +1

      +istatistik ve analiz teşekkür ederim

    • @fatihsoykan5181
      @fatihsoykan5181 8 лет назад

      +Fatih Soykan hocam sorumu yanlış anlaşıldı sanırım keza kitapta rmsea değeri 0-5 arası mükemmel değere sahip olduğunu belirtiyor, yanlış anlaşılma olmaması için belirtmek istedim.