Imi pare rau ca nu am cuvinte, sa pot exprima bucuria pe care mi o da faptul ca inteleg lucruri noi pentru mine, din fizica. Desi, sunt lucruri pe care le am invatat la scoala, de-abia acum le dau importanta cuvenita, acum cand vreau sa mi ajut nepotii la fizica. Imi aduc aminte cu placere de profesorii mei din scoala, dar dumneavoastra sunteti PROFESORUL meu. Multumesc mult, inca o data, pacat ca nu am cuvinte.
Vă mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase ! Mă bucură mult să aud că nu doar elevii și studenții apreciază materialele de fizică. O zi plăcută vă doresc !
Ceva nu este în regulă în povestea asta, și anume faptul că omul pretinde că n-are reziduuri, transformă integral gunoiul în combustibil. Dacă vrem să obținem un combustibil tradițional, (cum vorbește el despre kerozen și ”gazeificare” , adică obținerea de gaz metan, propan sau butan) sau benzină, motorină, petrol etc. vom avea întotdeauna reziduuri din gunoi. Asta se întâmplă pur și simplu pentru că în gunoi sunt tot felul de atomi care nu fac parte dintr-un combustibil tradițional (adică o hidrocarbură). Nu putem face să dispară atomi prin metode chimice, și atunci unde sunt acești atomi ? Pe de altă parte, putem obține un lichid care arde fără să aruncăm nimic, dar prin arderea unui astfel de combustibil se degajă tot felul de substanțe toxice, adică ar fi un foarte puternic poluant. Așa că, ceva scârțâie.
Ca profesori de fizica, avem datoria sa aparam fizica si cunoasterea in general de tot ce ar putea sa o relativizeze, sa o reinterpreteze, si acest lucru, legat de reinterpretare si relativizare este aplicabil si religiei!
@@RomulusBoeriu Ca sa ajungi la Adevar, trebuie sa risti. Riscul presupune asumare. Daca nu risti poti rata definitiv Adevarul, cand El ne este chiar sub nas. Imi place mult o expresie, pe al carui autor nu o sa-l mentionez aici, el spune asa: " Credinta este riscul ratiunii".
Problema este că, în cazul credinței, n-ai de unde să știi dacă ai ajuns sau nu la adevăr. Nu putem face experimente pentru asta, nu ? Dar, cred că tocmai asta este esența credinței: să n-ai nevoie de dovezi. Adică, din acest punct de vedere, credința este opusul științei. Însă, așa cum am afirmat în câteva materiale, asta nu înseamnă că există o contradicție între cele două. Înseamnă doar că sunt lucruri foarte diferite.
@@RomulusBoeriu Eu am aflat Adevarul, Adevarul este O Persoana, de aceea scriu cu initiale! Pentru mine, Adevarul este Iisus Hristos! Ma puteti acuza de subiectivism, dar in urma cu multi ani am trait intalnirea cu El, in mod mistic, am simtit prezenta Lui in viata mea, si, de atunci continui sa O simt. Am vazut miracole, am vazut cum poate logica sa fie depasita de miracol, si nu exagerez absolut de loc! Absolutul exista, este persoana Lui Iisus Hristos!
@@raducovaci582 Am înțeles și, într-un fel, vă invidiez că aveți această senzație și convingere a adevărului absolut. Dar, deoarece logica n-are nicio legătură cu astfel de revelații, nu cred că o discuție pe argumente duce undeva în cazul unor astfel de subiecte. Repet, vă respect credința și nu mă deranjează absolut de loc. Vă mulțumesc pentru comentarii și vă doresc o seară plăcută ! (Bineînțeles, dacă doriți să-mi mai spuneți ceva, voi citi cu interes ceea ce veți mai scrie)
Bună ziua, nu toți medicii au spus să ne vaccinăm a fost unul care era specialist în domeniu premiat cu Nobel, epidemiolog, care explica faptul că nu este bună vaccinarea în timp de " pandemie" . Vă rog nu vă depășiți aria de competență. Vă rog dacă puteți explica pentru dumneavoastră teoria evoluției este știință sau credință. Vă mulțumesc .
Bună dimineața ! 1. Întotdeauna se vor găsi medici care nu cred în medicamente, profesori care nu cred în educație și preoți care nu cred în Dumnezeu. Dar logica ne cere să fim atenți la reguli, nu la excepții. De aceea, ceea ce contează este ceea ce susțin MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR, nu excepțiile. Întotdeauna ”va fi unul” care va spune altfel, dacă nu din alte motive, măcar pentru a fi băgat în seamă sau din dorința de a fi original. Dar, repet, logica ne spune că nu părerea lui contează, ci a MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR. 2. Când mă rugați să nu-mi depășesc aria de competență faceți încă o greșeală de logică. Eu, în materie de vaccin, nu spun părerea mea. Părerea mea în acest domeniu nu valorează nimic, deoarece nu mă pricep. De aceea, am adoptat părerea MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR (imunologi și epidemiologi). Nu cei care, tocmai pentru că nu se pricep, adoptă părerea MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR își depășesc aria de competență. Dimpotrivă, își depășesc aria de competență cei care, deși nu se pricep, își permit să aibă altă părere decât MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR. 3. Există mii și mii de dovezi, din multe domenii științifice, în sprijinul teoriei evoluției, deci este o teorie științifică, n-are nicio legătură cu credința. Nu eu spun asta ci MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR din domeniul biologiei și a ariilor conexe, deci nici în acest caz nu-mi depășesc aria de competență. Există, de asemenea, experimente care arată existența evoluției, iată încă un argument pentru caracterul științific al teoriei. Dacă nu sunteți biolog și totuși aveți o părere proprie despre evoluție, alta decât cea a MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR, vă rog să nu mi-o comunicați, din două motive: a) Ca să nu vă depășiți aria de competență b) Deoarece, în acest caz, părerea dumneavoastră, ca și a mea, de altfel, nu valorează nimic. Vă mulțumesc pentru comentariu și vă doresc o zi plăcută !
Mulțumesc pentru felicitări ! Mi-a plăcut mult (am și râs) că ați scris (”și posibil unul din viitor....”) pentru că după cum ”progresează” lucrurile în domeniul educației științifice, mi-e teamă că aveți dreptate. Seară plăcută vă doresc !
Imi pare rau ca nu am cuvinte, sa pot exprima bucuria pe care mi o da faptul ca inteleg lucruri noi pentru mine, din fizica.
Desi, sunt lucruri pe care le am invatat la scoala, de-abia acum le dau importanta cuvenita, acum cand vreau sa mi ajut nepotii la fizica. Imi aduc aminte cu placere de profesorii mei din scoala, dar dumneavoastra sunteti PROFESORUL meu. Multumesc mult, inca o data, pacat ca nu am cuvinte.
Vă mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase ! Mă bucură mult să aud că nu doar elevii și studenții apreciază materialele de fizică.
O zi plăcută vă doresc !
Adevarul....?!pana si adevarul s a schimbat in ultimii 5 ani,din pacate!Sunteti un om si profesor de nota 11! Va multumesc pt toate explicatiile!
N-aveți pentru ce, îmi pare bine că vă plac materialele mele. Seară plăcută !
Foarte frumos Explicat...Multumesc.
Mă bucur că v-a plăcut, n-aveți pentru ce să-mi mulțumiți. Seară plăcută !
Foarte adevarat tot ce ati spus! Stiti vorba aceea: la fotbal si la politica toti se pricep… 🤦♂️
Bună dimineața !
Aşa e !
Ba chiar, "datorită" Internetului, azi toți se pricep la toate !
@@RomulusBoeriu povestea aceasta o stiti? Ce parere aveti?
ruclips.net/video/yKDFTxjj3hs/видео.html
Ceva nu este în regulă în povestea asta, și anume faptul că omul pretinde că n-are reziduuri, transformă integral gunoiul în combustibil.
Dacă vrem să obținem un combustibil tradițional, (cum vorbește el despre kerozen și ”gazeificare” , adică obținerea de gaz metan, propan sau butan) sau benzină, motorină, petrol etc. vom avea întotdeauna reziduuri din gunoi. Asta se întâmplă pur și simplu pentru că în gunoi sunt tot felul de atomi care nu fac parte dintr-un combustibil tradițional (adică o hidrocarbură). Nu putem face să dispară atomi prin metode chimice, și atunci unde sunt acești atomi ?
Pe de altă parte, putem obține un lichid care arde fără să aruncăm nimic, dar prin arderea unui astfel de combustibil se degajă tot felul de substanțe toxice, adică ar fi un foarte puternic poluant.
Așa că, ceva scârțâie.
@@RomulusBoeriu aceeasi parere o am si eu. Prea frumos sa fie adevarat si, mai ales, multe cam dau cu virgula.
Ca profesori de fizica, avem datoria sa aparam fizica si cunoasterea in general de tot ce ar putea sa o relativizeze, sa o reinterpreteze, si acest lucru, legat de reinterpretare si relativizare este aplicabil si religiei!
Dar religia nu este, aproape prin definiție, relativă ?
Există multe religii (ṣi mulți zei), fiecare cu preceptele şi morala ei.
@@RomulusBoeriu Ca sa ajungi la Adevar, trebuie sa risti. Riscul presupune asumare. Daca nu risti poti rata definitiv Adevarul, cand El ne este chiar sub nas. Imi place mult o expresie, pe al carui autor nu o sa-l mentionez aici, el spune asa: " Credinta este riscul ratiunii".
Problema este că, în cazul credinței, n-ai de unde să știi dacă ai ajuns sau nu la adevăr. Nu putem face experimente pentru asta, nu ?
Dar, cred că tocmai asta este esența credinței: să n-ai nevoie de dovezi. Adică, din acest punct de vedere, credința este opusul științei.
Însă, așa cum am afirmat în câteva materiale, asta nu înseamnă că există o contradicție între cele două. Înseamnă doar că sunt lucruri foarte diferite.
@@RomulusBoeriu Eu am aflat Adevarul, Adevarul este O Persoana, de aceea scriu cu initiale! Pentru mine, Adevarul este Iisus Hristos! Ma puteti acuza de subiectivism, dar in urma cu multi ani am trait intalnirea cu El, in mod mistic, am simtit prezenta Lui in viata mea, si, de atunci continui sa O simt. Am vazut miracole, am vazut cum poate logica sa fie depasita de miracol, si nu exagerez absolut de loc! Absolutul exista, este persoana Lui Iisus Hristos!
@@raducovaci582 Am înțeles și, într-un fel, vă invidiez că aveți această senzație și convingere a adevărului absolut.
Dar, deoarece logica n-are nicio legătură cu astfel de revelații, nu cred că o discuție pe argumente duce undeva în cazul unor astfel de subiecte.
Repet, vă respect credința și nu mă deranjează absolut de loc.
Vă mulțumesc pentru comentarii și vă doresc o seară plăcută ! (Bineînțeles, dacă doriți să-mi mai spuneți ceva, voi citi cu interes ceea ce veți mai scrie)
Bună ziua, nu toți medicii au spus să ne vaccinăm a fost unul care era specialist în domeniu premiat cu Nobel, epidemiolog, care explica faptul că nu este bună vaccinarea în timp de " pandemie" . Vă rog nu vă depășiți aria de competență. Vă rog dacă puteți explica pentru dumneavoastră teoria evoluției este știință sau credință. Vă mulțumesc .
Bună dimineața !
1. Întotdeauna se vor găsi medici care nu cred în medicamente, profesori care nu cred în educație și preoți care nu cred în Dumnezeu.
Dar logica ne cere să fim atenți la reguli, nu la excepții.
De aceea, ceea ce contează este ceea ce susțin MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR, nu excepțiile.
Întotdeauna ”va fi unul” care va spune altfel, dacă nu din alte motive, măcar pentru a fi băgat în seamă sau din dorința de a fi original.
Dar, repet, logica ne spune că nu părerea lui contează, ci a MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR.
2. Când mă rugați să nu-mi depășesc aria de competență faceți încă o greșeală de logică.
Eu, în materie de vaccin, nu spun părerea mea. Părerea mea în acest domeniu nu valorează nimic, deoarece nu mă pricep. De aceea, am adoptat părerea MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR (imunologi și epidemiologi).
Nu cei care, tocmai pentru că nu se pricep, adoptă părerea MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR își depășesc aria de competență.
Dimpotrivă, își depășesc aria de competență cei care, deși nu se pricep, își permit să aibă altă părere decât MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR.
3. Există mii și mii de dovezi, din multe domenii științifice, în sprijinul teoriei evoluției, deci este o teorie științifică, n-are nicio legătură cu credința.
Nu eu spun asta ci MAJORITATEA SPECIALIȘTILOR din domeniul biologiei și a ariilor conexe, deci nici în acest caz nu-mi depășesc aria de competență.
Există, de asemenea, experimente care arată existența evoluției, iată încă un argument pentru caracterul științific al teoriei.
Dacă nu sunteți biolog și totuși aveți o părere proprie despre evoluție, alta decât cea a MAJORITĂȚII SPECIALIȘTILOR, vă rog să nu mi-o comunicați, din două motive:
a) Ca să nu vă depășiți aria de competență
b) Deoarece, în acest caz, părerea dumneavoastră, ca și a mea, de altfel, nu valorează nimic.
Vă mulțumesc pentru comentariu și vă doresc o zi plăcută !
Felicitari domule PROFESOR !!! sunt fericit că traiți în acest secol..în unul trecut și posibil unul din viitor vă ardeau pe rug !!!
Mulțumesc pentru felicitări !
Mi-a plăcut mult (am și râs) că ați scris (”și posibil unul din viitor....”) pentru că după cum ”progresează” lucrurile în domeniul educației științifice, mi-e teamă că aveți dreptate.
Seară plăcută vă doresc !