Ρήγματα και ιστορικοί σεισμοί στη Βόρεια Ελλάδα

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 20 окт 2024
  • Νέος Κύκλος διαδικτυακών Εκπομπών «ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΦΥΣΗ»
    Ανιχνεύσεις TV - Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ).
    Ξεκινάμε από την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2004, 9μμ και κάθε 3η Δευτερά κάθε μήνα με τα κύρια συμπεράσματα της εκδήλωσης : «Γνωριμία με το περιβάλλον της Μακεδονίας. Ορεινό, πεδινό, θαλάσσιο περιβάλλον, προστασία και αειφορία» που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2024 (*).
    Η επιστημονική διημερίδα αποτέλεσε μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης και της αειφόρου ανάπτυξης - βιωσιμότητας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε ένα ιστορικό μουσείο, το Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (ΙΜΜΑ), με τη σύμπραξη πανεπιστημιακών και επιστημόνων από διαφορετικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας. Έμπειροι επιστήμονες παρουσίασαν εκλαϊκευμένα, αλλά με έγκυρη επιστημονική τεκμηρίωση, θέματα που αφορούν τη φύση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μακεδονίας.
    Η πρώτη εκπομπή φιλοξενεί τον Αλέξανδρο Χατζηπέτρο, Αν. Καθηγητή Γεωλογίας Α.Π.Θ. και την Δρ Άννα Ζερβοπούλου, Τεχνικογεωλόγο- Εκπαιδευτικό
    και αναφέρεται στη γεωλογική δομή της Θεσσαλονίκης, στα εδάφη θεμελίωσης από τα σύγχρονα ιστορικά μέχρι και τα παλαιότερα γεωλογικά στρώματα, στα ρήγματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και στα ενεργά ρήγματα της Βόρειας Ελλάδας που συνδέονται με σεισμούς.

    (*) Η διημερίδα που διοργάνωσαν το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ), η Εταιρεία Φίλων του ΑΜΦΙΘ «ΠΑΝΓΑΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΑ» και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), σε συνεργασία με το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης, υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον και κλιματική ουδετερότητα 2024» στον Α.Π. 1: «Προστασία φυσικού περιβάλλοντος - κλιματική ουδετ��ρότητα & λοιπές δράσεις».

Комментарии • 1