Yunus bey,Fethiye'den yazıyorum 162 ad.gemlik ağacım var.Şu ana kadar başkasına budatmıştım.Ellerinize ve emeğinize sağlık sizin videolarınızı izleyerek kendim budamaya başladım.Selam ve saygılarımla.
Çok güzel eğitim videosu çekmişsiniz. Siz budama yaparken sanki kendim budama yapıyormuş gibi hissettim. Emeğinize sağlık. Kameranın bu şekilde kullanılması çok verimli olmuş. İzleyenlerin budaman ın mantığını ve inceliklerini görmesi bakımından çok yararlı video olmuş. Teşekkür eder yeni budama videolarınızı bekleriz.
Meyve dalıyla, obur dalı çok güzel anlattınız teşekkürler arada böyle püf noktalarına değinirseniz budama için bizlere çok faydalı olacaktır iyi çalışmalar.
bilenin bilgisini sakladığı gizlediği başkasının başarmasını istemediği şu dünyada böyle faydalı önemli bilgiler için zaman ayıranlara Allah’ta ahirette mükâfatlandırır öğrenmeye ve öğretmeye devamm yunus abi 👍
Uygulamalı, bilgilendirmeli ve öğretici videolarınız için teşekkür ediyorum. Sizden, 50 yaş üzerinde olan kütükenmiş ağaçlarda gençleştirme ve budama videosu bekliyorum. Esselamün aleyküm.
Abim elerine sağlık budama işi çok önemli bunu bilen çok insan yok ama ben budakçıyım diyen çok var Adam yetiştirmek lazım özelikle gençler. Keşke bir program yapılsa meraklı öğrenmek istiyen arkadaşları da yanınıza alsanız hem öğrenseler yetiştirsek
2 года назад
İlerde guzel projelerimiz olacak inşallah. Duyurular icin takipte kalın. Saygılar selamlar.
Yunus bey, süper bir video olmuş, daha önce de yazmııştım, eğer budma videosu çekiyorsak işte böyle olmalı, yürekten teşekkürlerim ve tebriklerimi sunuyorum, sağolun, video çekenlere örnek olası dieği ile tebrikler...
Çok yararlı bilgiler ediniyorum Yunus Bey,tesekkur ederim.Budamalariniz çok hızlı oluyor,yapraklar kapatiyor ,kestiğiniz dalın yerini diğer dallarla ilişkisini anlamamı güçlendiriyor. Siz kestikten sonra güzel olduğunu anlıyorum ancak biz ağaçla ilk halindeyken karşılaşıyoruz. 3-tane kesim yerini ve yanındaki dallarla iliskisini gösteren yavaş örnek budama gösterir misiniz?Teşekkür ederim.
Abi anlamadığım şey şu ki, budadığımız yerden hep yeni sürgünler çıkıyor,halbuki budarken o yerdeki dalı istemediğimiz için budama yapıyoruz. Aynı yerden çıkan dalları her yıl yine mi budayacağız? Veya ne yapacağız? Bununla ilgili videonuz varsa link alabilir miyim rica etsem
2 года назад+1
O dali istemedigimiz icin degil bazen de islevini tamamlamis ve kurumus dallari yenilemek icin budama yapariz. Budamanin olayi budur zaten kardesim o sürekli cikacak biz duruma göre budama yapacağız. Soylediginiz gibi bunu engellemenin bir yolu olsaydi bir kere budama yapar bir daha budama yapmamiz gerekmezdi.
Yunus bey öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Merak ettiğim yeni bir budama zamanı gelirken budadıgımız obur dalları çeliklesek köklendirip ürün alma şansımız nedir. Bilgilendirirseniz memnun olurum. Cevabınızı bekliyorum
Abi eline emeğine sağlık. Bizim tarla Hatay Kırıkhanda. yazın çok aşırı rüzgarlı bazen öyle eserki insanı atacak gibi olur. 5 yaşında araçlarımız var sizin gibi budama yapsak rüzgar kırma yapar mı acaba bir de sulama şansı yok kıraç tarla yazın malum hatay çok sıcak bu şekilde açarsak gövdede güneş yanığı olma riski oluşturur mu
2 года назад
Yaz icin mutlaka agacin tepesinde sapkasi olmali. Agac gunesi kirikli sekilde almali. Ruzgarli yerlerde aralama agaci rahatlatir hava aradan kolayca geçer. Sulama yapılmayan yerlerde verim yilinda ozellikle iyi seyreltme yapilmali yoksa agac urunu besleyemiyor.
Yunus abi bu ağaçlar kaç yaşında. Bir de dipleri çapalanmış gibi. Taban gübresi olarak ne kullanıyorsun. Ve taban gübresini erken vermek gübrenin yıkanıp boşa gitmesine sebebiyet verir mi? Akdeniz ikliminde taban gübresini ocak ayı içinde, şekeri de şubatta vermek mantıklı olabilir mi ne dersin. Emeğine sağlık.
2 года назад+1
Taban gubresini erken vermek karisimdaki azotun bosuna gitmesi demek. O yuzden ocak sonu subat gibi atilirsa azotu da yavas yavas kullanir. Bahardan once de sekerin verilmesi havanin isinmasiyla agaclari costurur. Ben fig ekerken altina 13.24.12 kukurtlu cinkolu gubreden attim. Azotunu fig cekti geri kalani zeytine kaldi. Bahardan once de bir seker donerim tac iz dusumune zaten fig de gerekli azotu toplayacaktir.
İki yaşında ağacın çabuk gelişmesi için ne yapmamız veya ne atmamız gerekiyor
2 года назад+1
Ayrica onerebilecegim sey sulama ile birlikte leonardit menseli humik fulvik ulvik asit iceren kaliteli gubrelerden mutlaka vermelisiniz. Topraga yanmis hayvan gubresi veya yine leonardit verebiliriz. Yeni filizleri de ozellikle baharla birlikte guve ve fidan tirtilindan korumayi mutlaka ihmal etmeyin.
@hocam bizim 40 yaş ve üzeri araçlarımız var yaklaşık 40 kadar aralıkta borda bulamaci yapacağım su an çok yağmurlu olduğu için yapamıyorum şubat gibi de 3 15 düşünüyorum bunun yanında bir miktar leonardit döksem faydası olur mu ayriyeten gubreye gerek var mıdır aynı zamanda sürdüreceğim de bir yardımcı olursanız hocam
Selamlar, yapmış olduğunuz işlemlerden istifade ediyoruz. Budama yaparken ayın evrelerine göre hareket etmek konusunda herhangibir tecrübeniz var mıdır onu merak ettim. Aslında budamanın ayın eskisinde olması daha doğru olacaktır ama o takvime göre budama yapılırsa işlerin yetişmesi de mümkün olmayacak. Bu konuda bir şeyler söyleyebilir misiniz? En azından zaman sorunu olmayan, kendi bahçesini budayabilenler ayın durumuna göre budama yaparsa ne kadar fark eder. Teşekkür eder kolaylıklar dilerim. Selamün aleyküm.
Yunus ustam emeğinize sağlık. Çok faydalı bilgilendirici bir video daha. Öncekilere nazaran muhtemelen yorgunluktan anlatım biraz daha kısıtlı olmuş. Olsun önceki videolar ile birleştirince bilgileri neyin neden olduğu anlaşılıyor. Bu videoda daha önceki videolarınızda görmediğimiz şekilde büyümüş ağaçlar gördük ki önceki videolara nazaran farklı yorumlama ile budama yapmışsınız. Benim anladığım belli kaideler var bunu sağlayan ne ise o yapılmalı. Ya da sağlamayan hangi dal ise o alınmalı. Selamlar.
Год назад
Belirttiginiz gibi kardeşim. Belli ilkeleri kafamizda oturtursak agaclarin sekli değişse bile budarken zorluk cekmiyoruz.
Hocam benim zeytin fidanları da 3 yaşında yer değiştireceğim 1 km mesafeye taşıyacağım 20 adet zeytini. İzmir'deyim bu ayda sert budama yaparak topraksız acık kök şekilde taşıyabilirmiyim nasıl yapmalıyım tşk.
Hocam S.A. Emeğinize sağlık. Çok Faydalanıyoruz. Rabbim razı olsun. Bir Sorum olacak, yeni eklien zeytinin ilk tepe vurgunu ne zaman (hangi yaşta) yapılır? 60 cm. den sonra 3 dalı nasıl bırakcağız? tepesini budayarak mı? yoksa liderin yanlarında 2 dal bırakarak mı?
Год назад+1
İlk iki üç yıl gerekmedikce tepe vurmayalim ki agacimiz hizlica büyüsün ve gelissin. Ardindan gozumuze kestirdigimiz uc dala tum gucu vermek icin merkezi durdurmamiz gerekecek.
Yunus bey güzel güzel giderken susup da kesiyorsunuz; bu durumda niçin o dalı kestiğinizi tam olarak anlamıyoruz. Bir de videonun önüne dallar geliyor tam göremiyoruz
2 года назад
Haklısınız bazen ise kaptirip video cektigimizi unutuyoruz :) kameranin cekim acisi bazen yaprakla kapanabiliyor. Daha guzel cekimler yolda geliyor insallah.
Yunus abi kesmiş olduğun obur dallar bir dahaki seneye meyve dalı olmayacak mı bu şekilde büyüme safhasında olan ağacı küçültmus olmuyor muyuz mersin den selamlar 👋😊
Yunus bey bu sene kendi zeytinlerinde katliam yaptı yannış bir işlem kanaatimce, sebeb-i evet obur dallar kesilmemeli,, Amaaaaaa Güneşin yakici etkisi govdeyi mahveedecegi de unutulmamalı bence ,,, Umarim ben yanılırım Genede yunus abi en iyisini bilir
2 года назад+1
Estağfurullah. Konuya şöyle açıklık getireyim. Obur dallari temizlemezsek agac birden yukari kacar. Yukari kacan agaclarda etek dallar gelismez. Alt dallar kurumaya ve cilizlasmaya baslar. Yukariya giden sert dallar zaten iki uc yil urun vermeyecek ve agacin tum enerjisini emecektir. Agaci alttan yukariya inşa etmeliyiz. Altlar bosken uste kacirmanin bir manasi yok. Umarim aciklayici olabilmisimdir.
Abi eleştirmek istemem zira konunun uzmanı değilim Ama eski videolarınızdaki budamalar daha iyiydi bence Artık orta sert buduyorsunuz ağaçları Ve bir de bu tepe kamerasından net görülmüyor görüntü. Eline sağlık
2 года назад+1
Yillardir zeytin budarim, kesmeyi birakin kokledigim agaclar oldu. Kokleme bile zeytini bitirmedi ve kokten tekrar bitti :) Zeytin bizim tahmin ettigimizden cok daha guclu bir ağaç. Şekil budamalarinda bazen sert kararlar almak gerekiyor. Ayni sey genclestirme budamasinda da geçerli tabi. Zaten guzel dallanma ve sürgün gelisimi olan agaclarda sadece makasla aralama yapmak yeterli oluyor. Saygılar selamlar kardeşim.
Sevgili abim budadıgın ağaç fidan...en güzel dalları kestin boy ver ağaçta büyüsün.....
Год назад
Mesele sadece boyunun uzamasi olsa birakalim oburlar yonetimi ele gecirsin kardesim. Dogru budama agaci asagidan yukariya insa ederek ve doldurarak goturmekle mumkun. Yukari ve yana erkenden kacan agaclarda verim cok geç başlar. Agacin ve ureticinin yillari heba olur gider.
Bugune kadar ki bütün vidyolarinizi izledim .hende dondere dondere. ama iki sene once nedediyseniz tam tersini yapiyonuz.bicki boyunu gosterdiginiz bi vidyo vardi.budamalariniz ona benziyor.ben eski sitilinizi daha begeniyorum.zira biz yaglik yapiyoruz abi
2 года назад+1
Yaglik yapiyoruz bizim icin kalibre degil miktar onemli yanilgisina dusuyor cogu üreticimiz. Kardesim yag dedigimiz sey etli kısımdan elde edilir. Taraga gelmeyen zeytinden bir kasa cikana kadar buyuk kalibreliden yarim kasa ciksin ayniya geliyor. İsciligin dusuyor, fabrika masrafin azaliyor, agac yorulmuyor vs vs. Budama da bastan beri tavsiyemiz tek dal uzerinde 60cm cikmis ve ustte 3-4 e ayrılmış vazo yapisi. Ama bu dagilmada surekli yana kacirirsak orta cok aciliyor onu kontrol altinda tutmamiz gerekiyor.
Budama işi yorumsal, duygusal, popilist yaklasim gosterilebilcek bir iş değildir kardesim. Teknik ve bilimsel kaidelere dayanan ve tecrube isteyen bir yetkinliktir. Ona buna benzemeyim diye gayret gostermiyorum. Dogru oldugunu dusundugum sekilde budama yapiyor ve bunu yayinliyorum. Gelisime ve saygi cercevesinde gelen elestirilere daima açığım. Varsa yapilan isle ilgili elestiriniz veya tavsiyeniz dinler tartisiriz. Saygılar sevgiler selamlar kardeşim.
Yunus Bey eski videolarınızın birisinde şimdiki yaptığınız şekli çok eleştirmiştiniz. Şimdi siz aynı şekilde budama yapıyorsunuz. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? ruclips.net/video/WYB2bUByREw/видео.html
Kardeşim kastettigin videodaki fidanlari süs agacina cevirircesine tepe vurumu yapilmis, agaclarin en boy orani bozulmus, govdede yaniga mahal verecek seviyede budamalar yapilmisti. Tek dal budamadan kastimiz, kökten tek çıkan ve ustte en fazla 4 govdeye ayirdigimiz bir sekil oneriyoruz. Diger turlu çam agaci misali tek dal duzeni zeytin agaci icin uygun degildir. Bu duzende agac surekli yukari kacar. İstedigimiz oranda verim dali elde edemeyiz.
lider dallı budamadan goble model budamayamı geçtiniz
2 года назад
Lider daldan kastımızı urericilerimiz cam agaci gibi saniyor. Bu sekil, zeytin icin uygun degil. Tek dalda yan dallanmalar daha az, agacin uste kacmasi surekli ve kacinilmazdir. Tek govde 60cm ve sonrasinda 3-4 e bolunmus bir tac yapisi en ideal sekildir. Saygılar selamlar.
Ezan okunduğunda video yu kapatma bizler yurtdışından izliyoruz özlüyoruz buralarda ezan sesi yok lütfen devam çekin saygılar hemşerim
Yunus bey,Fethiye'den yazıyorum 162 ad.gemlik ağacım var.Şu ana kadar başkasına budatmıştım.Ellerinize ve emeğinize sağlık sizin videolarınızı izleyerek kendim budamaya başladım.Selam ve saygılarımla.
Çok güzel eğitim videosu çekmişsiniz. Siz budama yaparken sanki kendim budama yapıyormuş gibi hissettim. Emeğinize sağlık. Kameranın bu şekilde kullanılması çok verimli olmuş. İzleyenlerin budaman ın mantığını ve inceliklerini görmesi bakımından çok yararlı video olmuş. Teşekkür eder yeni budama videolarınızı bekleriz.
Meyve dalıyla, obur dalı çok güzel anlattınız teşekkürler arada böyle püf noktalarına değinirseniz budama için bizlere çok faydalı olacaktır iyi çalışmalar.
bilenin bilgisini sakladığı gizlediği başkasının başarmasını istemediği şu dünyada böyle faydalı önemli bilgiler için zaman ayıranlara Allah’ta ahirette mükâfatlandırır öğrenmeye ve öğretmeye devamm yunus abi 👍
Tam ders niteliğinde bir video olmuş heleki çekim on numara direk budama odaklı elinize sağlık Allah razı olsun video için teşekkürler
Bir budama dersi ancak bu kadar kaliteli ve açık bi şekilde olabilirdi emeğinize sağlık hocam
Uygulamalı, bilgilendirmeli ve öğretici videolarınız için teşekkür ediyorum. Sizden, 50 yaş üzerinde olan kütükenmiş ağaçlarda gençleştirme ve budama videosu bekliyorum. Esselamün aleyküm.
Allah razı olsun Yunus ağam, selametle...
Ağzına eline sağlık şahane anlatım ve görüntü sağolasın üstad.
Abim elerine sağlık budama işi çok önemli bunu bilen çok insan yok ama ben budakçıyım diyen çok var Adam yetiştirmek lazım özelikle gençler.
Keşke bir program yapılsa meraklı öğrenmek istiyen arkadaşları da yanınıza alsanız hem öğrenseler yetiştirsek
İlerde guzel projelerimiz olacak inşallah. Duyurular icin takipte kalın. Saygılar selamlar.
Bende budamayi öğrenmek istiyorum
Yunus bey, süper bir video olmuş, daha önce de yazmııştım, eğer budma videosu çekiyorsak işte böyle olmalı, yürekten teşekkürlerim ve tebriklerimi sunuyorum, sağolun, video çekenlere örnek olası dieği ile tebrikler...
Agzina sağlık kıymetli hocam emeğiniz icin tesekkur ederiz obur dalla meyve dalı arasındaki detay çok iyiydi allah sizden razı olsun🤲
Çok güzel bir video olmuş, çekim harika. Büyük agaçlarda da böyle çekimler bekliyoruz. Ellerinize sağlık hocam.
Eline emeğine yüreğine sağlık olsun güzel insan sayende çok şey öğrendim selamlar olsun
Yunus abicim, çok bilgilendirici videolarınız maşaallah. Esselemü Aleyküm.
Çok yararlı bilgiler ediniyorum Yunus Bey,tesekkur ederim.Budamalariniz çok hızlı oluyor,yapraklar kapatiyor ,kestiğiniz dalın yerini diğer dallarla ilişkisini anlamamı güçlendiriyor. Siz kestikten sonra güzel olduğunu anlıyorum ancak biz ağaçla ilk halindeyken karşılaşıyoruz. 3-tane kesim yerini ve yanındaki dallarla iliskisini gösteren yavaş örnek budama gösterir misiniz?Teşekkür ederim.
Üstat Allah Razı olsun, 👏👏👏
Abi anlamadığım şey şu ki, budadığımız yerden hep yeni sürgünler çıkıyor,halbuki budarken o yerdeki dalı istemediğimiz için budama yapıyoruz. Aynı yerden çıkan dalları her yıl yine mi budayacağız? Veya ne yapacağız? Bununla ilgili videonuz varsa link alabilir miyim rica etsem
O dali istemedigimiz icin degil bazen de islevini tamamlamis ve kurumus dallari yenilemek icin budama yapariz. Budamanin olayi budur zaten kardesim o sürekli cikacak biz duruma göre budama yapacağız. Soylediginiz gibi bunu engellemenin bir yolu olsaydi bir kere budama yapar bir daha budama yapmamiz gerekmezdi.
Yunus bey öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.
Merak ettiğim yeni bir budama zamanı gelirken budadıgımız obur dalları çeliklesek köklendirip ürün alma şansımız nedir.
Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Cevabınızı bekliyorum
Bir de hangi dal meyve dalı hangisi kesilecek, tam olarak onu ayırdedemiyoruz. Bunu bir kere daha net olarak istiyoruz
Ellerine sağlık bilgi paylaştıkça güzel teşekkür ederiz
Slm gardaşım benim zeytin ağaçlarını çeksem bakar mısın ne yapmam gerekiyor 20 yıl oldu hiç tutmuyor
üstadım çok güzel bir video olmuş.elinize sağlık.
bu yaptığınız budama narenciye ve meyve ağaçlarına uygulanirmi.
birde bu işlemi ne zaman yapmalıyız
Sa Yunus hocam bu budama kırsal alan,da (susuz) bağla için,de geçerli mi değil bilgileriniz için teşekkür selâmetle sağlık kalın
Abi eline emeğine sağlık. Bizim tarla Hatay Kırıkhanda. yazın çok aşırı rüzgarlı bazen öyle eserki insanı atacak gibi olur. 5 yaşında araçlarımız var sizin gibi budama yapsak rüzgar kırma yapar mı acaba bir de sulama şansı yok kıraç tarla yazın malum hatay çok sıcak bu şekilde açarsak gövdede güneş yanığı olma riski oluşturur mu
Yaz icin mutlaka agacin tepesinde sapkasi olmali. Agac gunesi kirikli sekilde almali. Ruzgarli yerlerde aralama agaci rahatlatir hava aradan kolayca geçer. Sulama yapılmayan yerlerde verim yilinda ozellikle iyi seyreltme yapilmali yoksa agac urunu besleyemiyor.
@ teşekkürler
Emeğinize sağlık çok faydalı olmuş birde sizinle beraber keşif yapan bi usta daha var ondanda bahsetseniz arada saygılar sunuyorum
Çok iyi anlatım ve videoyu güzel çekmişsiniz tşk ler
Yunus abi bu ağaçlar kaç yaşında. Bir de dipleri çapalanmış gibi. Taban gübresi olarak ne kullanıyorsun. Ve taban gübresini erken vermek gübrenin yıkanıp boşa gitmesine sebebiyet verir mi? Akdeniz ikliminde taban gübresini ocak ayı içinde, şekeri de şubatta vermek mantıklı olabilir mi ne dersin. Emeğine sağlık.
Taban gubresini erken vermek karisimdaki azotun bosuna gitmesi demek. O yuzden ocak sonu subat gibi atilirsa azotu da yavas yavas kullanir. Bahardan once de sekerin verilmesi havanin isinmasiyla agaclari costurur. Ben fig ekerken altina 13.24.12 kukurtlu cinkolu gubreden attim. Azotunu fig cekti geri kalani zeytine kaldi. Bahardan once de bir seker donerim tac iz dusumune zaten fig de gerekli azotu toplayacaktir.
Budamayı ne zaman yapıyorsunuz?
Hocam denizliden yazıyorum 3 ve 4 yaş zeytin ağacına gövde ve dal gelişimi için hangi gübre yi kullanmalıyım teşekürler
Eline sağlık ağustos temmuz sıcağında o ağaçlar komple yanar tepe dallarını aldığın için bende baya budamadan anlıyosun sanıyorum
S.a hocam yeni dikilen zeytin agacini ilk ne zaman budama yapacagiz?
Öncelikle Eline diline sağlık. Önereceğin testere ve makas marka modeli olurmu Hocam
İki yaşında ağacın çabuk gelişmesi için ne yapmamız veya ne atmamız gerekiyor
Ayrica onerebilecegim sey sulama ile birlikte leonardit menseli humik fulvik ulvik asit iceren kaliteli gubrelerden mutlaka vermelisiniz. Topraga yanmis hayvan gubresi veya yine leonardit verebiliriz. Yeni filizleri de ozellikle baharla birlikte guve ve fidan tirtilindan korumayi mutlaka ihmal etmeyin.
@hocam bizim 40 yaş ve üzeri araçlarımız var yaklaşık 40 kadar aralıkta borda bulamaci yapacağım su an çok yağmurlu olduğu için yapamıyorum şubat gibi de 3 15 düşünüyorum bunun yanında bir miktar leonardit döksem faydası olur mu ayriyeten gubreye gerek var mıdır aynı zamanda sürdüreceğim de bir yardımcı olursanız hocam
1 ve 2 yaşında zeytin budamasını çok güzel izah etti 3 yaşındaki budamayı iyi izah etmedi. Direkt kesmeye başladı.
Selamlar,
yapmış olduğunuz işlemlerden istifade ediyoruz. Budama yaparken ayın evrelerine göre hareket etmek konusunda herhangibir tecrübeniz var mıdır onu merak ettim. Aslında budamanın ayın eskisinde olması daha doğru olacaktır ama o takvime göre budama yapılırsa işlerin yetişmesi de mümkün olmayacak. Bu konuda bir şeyler söyleyebilir misiniz? En azından zaman sorunu olmayan, kendi bahçesini budayabilenler ayın durumuna göre budama yaparsa ne kadar fark eder. Teşekkür eder kolaylıklar dilerim. Selamün aleyküm.
Yunus ustam emeğinize sağlık. Çok faydalı bilgilendirici bir video daha. Öncekilere nazaran muhtemelen yorgunluktan anlatım biraz daha kısıtlı olmuş. Olsun önceki videolar ile birleştirince bilgileri neyin neden olduğu anlaşılıyor. Bu videoda daha önceki videolarınızda görmediğimiz şekilde büyümüş ağaçlar gördük ki önceki videolara nazaran farklı yorumlama ile budama yapmışsınız. Benim anladığım belli kaideler var bunu sağlayan ne ise o yapılmalı. Ya da sağlamayan hangi dal ise o alınmalı. Selamlar.
Belirttiginiz gibi kardeşim. Belli ilkeleri kafamizda oturtursak agaclarin sekli değişse bile budarken zorluk cekmiyoruz.
Ellerine ağzına sağlık kardeşim faydalı oluyor teşekkürler 👋
Yusuf bey aline sağlık, çok istifade ettim. Büyük zeytinler için de bir videonu bulursam çok iyi olacak.
Tesekkurler. Kanalimizda 20 yasinda bir agaci budadigim video bulunuyor. Goz atabilirsiniz.
Hocam benim zeytin fidanları da 3 yaşında yer değiştireceğim 1 km mesafeye taşıyacağım 20 adet zeytini. İzmir'deyim bu ayda sert budama yaparak topraksız acık kök şekilde taşıyabilirmiyim nasıl yapmalıyım tşk.
şu kafa kamerasını takıp da buda ma yapmak bu kadar mı zordu sana helal olsun abii süperr videoo
Teşekkürler, eline sağlık...👍🙏
abi selamlar.. eğer ürün beklentimiz yok ise 3-4 yaşında fidanlarda şekil budaması yazında yapılabilir mi?
Yunus bey kolay gelsin
İki yıldır izliyorum sizi
Dalda çıkan yeni filizlerin
Hangisi meyve dalı
Hangisi obur dal olur
Bunu ayırt etme şansımız varmı
En yeni videomuza goz atin isterseniz. Orada daha detayli gostermeye calistim.
Teşekkür ederim. Çok eğitici oluyor...
Merhaba bu yıl 20 yaşımda Gemlik agaç başı budama fiyatları nedir?
Yunus hocam hayvan gübresini fermante ediyor musunuz?
Bir yil boyunca yaniyor ortalama.
Hocam kolay gelsin ben Antalya'dan yazıyorum hocam budamadan sonra hangi ilacı atmam gerekir teşeküdr ederim saygılrímla
Budamadan sonra halkali leke, kanser ve yaralara pansuman icin bordo bulamaci tavsiye ediyorum.
Hocam S.A.
Emeğinize sağlık. Çok Faydalanıyoruz. Rabbim razı olsun.
Bir Sorum olacak, yeni eklien zeytinin ilk tepe vurgunu ne zaman (hangi yaşta) yapılır?
60 cm. den sonra 3 dalı nasıl bırakcağız? tepesini budayarak mı? yoksa liderin yanlarında 2 dal bırakarak mı?
İlk iki üç yıl gerekmedikce tepe vurmayalim ki agacimiz hizlica büyüsün ve gelissin. Ardindan gozumuze kestirdigimiz uc dala tum gucu vermek icin merkezi durdurmamiz gerekecek.
@ tmm, teşekkür ederim, Rabbim razı olsun
Abi 2 yaşındaki cetili dun diktik budama yapmalı miyiz
Cok aykiri bir dal yok ise bir yıl sonra ilk budamasini yapabilirsiniz. Bu sayede yapabildigi kadar fotosentez yapsin kok yapısı gelişsin.
Yunus bey güzel güzel giderken susup da kesiyorsunuz; bu durumda niçin o dalı kestiğinizi tam olarak anlamıyoruz. Bir de videonun önüne dallar geliyor tam göremiyoruz
Haklısınız bazen ise kaptirip video cektigimizi unutuyoruz :) kameranin cekim acisi bazen yaprakla kapanabiliyor. Daha guzel cekimler yolda geliyor insallah.
Fidanlar hangi ayda budanır
Beş yaşından önce tepe budaması mantıklı mıdır hocam?
Tepe budamasi degil, lider rekabetini engelleyerek agacin yukariya kacmasi kolayca engellenebilir.
Yunus abi kesmiş olduğun obur dallar bir dahaki seneye meyve dalı olmayacak mı bu şekilde büyüme safhasında olan ağacı küçültmus olmuyor muyuz mersin den selamlar 👋😊
Yunus bey bu sene kendi zeytinlerinde katliam yaptı yannış bir işlem kanaatimce, sebeb-i evet obur dallar kesilmemeli,,
Amaaaaaa
Güneşin yakici etkisi govdeyi mahveedecegi de unutulmamalı bence ,,,
Umarim ben yanılırım
Genede yunus abi en iyisini bilir
Estağfurullah. Konuya şöyle açıklık getireyim. Obur dallari temizlemezsek agac birden yukari kacar. Yukari kacan agaclarda etek dallar gelismez. Alt dallar kurumaya ve cilizlasmaya baslar. Yukariya giden sert dallar zaten iki uc yil urun vermeyecek ve agacin tum enerjisini emecektir. Agaci alttan yukariya inşa etmeliyiz. Altlar bosken uste kacirmanin bir manasi yok. Umarim aciklayici olabilmisimdir.
@ gayet açıklayıcı oldu abi çok teşekkürler 😊👋
@ teşekkür ediyorum Sayın abim naçizane tavsiyem di.
Saygılar sunuyorum
Harika anlatıyorsunuz
Çok teşekkür ederiz emekleriniz için
Gerçekten cok faydali bilgiler
Maşallah üç yaşmı bunlar
Selam Elinize sağlık ustam
Makasın markasını merak ettim çok rahat kesiyor.
Ben ars kullaniyorum. Makasta kaliteyi ayirabileceginiz butce belirliyor.
@ hangi modeli tercih etmeliyim M beden eldiven kullanıyorum elime oturan model olması lazım
tesekkur ederim merak ettigim bir konuydu.
Bu üç illik ağaclardan ortalama kaç kilo zeytun çikar bilən varmı?
Zeytin de meyve varken budanırmı
Paylaşım için teşekkürler
Emeğinize sağlık.
Dal olmayan agacda meyve olurmu ustat cıplak dedın hep sını kestın bişi koymadın agacda
Her dalda meyve olmaz kardeşim. Obur dallari temizlemezseniz hazir meyve dallarindaki urun de dusecektir.
Bu ağaç nasıl büyür
Abi eline sağlık bizimkileri ne zaman bi elden geçireceksin bende adanadayım
Ustam budama iki tasinda yapisa idi isin daha kolay olurdu bu kadar dallar budanmazdi.kolay gelsin
Eline sağlık abi
Abi eleştirmek istemem zira konunun uzmanı değilim
Ama eski videolarınızdaki budamalar daha iyiydi bence
Artık orta sert buduyorsunuz ağaçları
Ve bir de bu tepe kamerasından net görülmüyor görüntü.
Eline sağlık
Yillardir zeytin budarim, kesmeyi birakin kokledigim agaclar oldu. Kokleme bile zeytini bitirmedi ve kokten tekrar bitti :) Zeytin bizim tahmin ettigimizden cok daha guclu bir ağaç. Şekil budamalarinda bazen sert kararlar almak gerekiyor. Ayni sey genclestirme budamasinda da geçerli tabi. Zaten guzel dallanma ve sürgün gelisimi olan agaclarda sadece makasla aralama yapmak yeterli oluyor. Saygılar selamlar kardeşim.
ABİ ÇOK İYİ DEVAMINI BEKLİYORUZ
ve aleykümselam abi. bu obur şunu al bunu al diyorsun inan kafam karıştı.
İzledikce deneyimledikce hangi dal obur hangisi meyve zamanla oturacaktir kardeşim.
@ teşekkür ederim
BUDAMA İŞCİLİĞİ NEKADAR ADANADA
Sevgili abim budadıgın ağaç fidan...en güzel dalları kestin boy ver ağaçta büyüsün.....
Mesele sadece boyunun uzamasi olsa birakalim oburlar yonetimi ele gecirsin kardesim. Dogru budama agaci asagidan yukariya insa ederek ve doldurarak goturmekle mumkun. Yukari ve yana erkenden kacan agaclarda verim cok geç başlar. Agacin ve ureticinin yillari heba olur gider.
cinsi nedir üstad
Gemlik.
Elinize emeğinize sağlık çok eğitici güzel video olmuş
abi kafa kamerasıyla uzun ve büyük 30 yaş ağaç gelsin lüütfen
emegınızesaglık
Bugune kadar ki bütün vidyolarinizi izledim .hende dondere dondere. ama iki sene once nedediyseniz tam tersini yapiyonuz.bicki boyunu gosterdiginiz bi vidyo vardi.budamalariniz ona benziyor.ben eski sitilinizi daha begeniyorum.zira biz yaglik yapiyoruz abi
Yaglik yapiyoruz bizim icin kalibre degil miktar onemli yanilgisina dusuyor cogu üreticimiz. Kardesim yag dedigimiz sey etli kısımdan elde edilir. Taraga gelmeyen zeytinden bir kasa cikana kadar buyuk kalibreliden yarim kasa ciksin ayniya geliyor. İsciligin dusuyor, fabrika masrafin azaliyor, agac yorulmuyor vs vs. Budama da bastan beri tavsiyemiz tek dal uzerinde 60cm cikmis ve ustte 3-4 e ayrılmış vazo yapisi. Ama bu dagilmada surekli yana kacirirsak orta cok aciliyor onu kontrol altinda tutmamiz gerekiyor.
Hoca kopyalama yapmaya baslamissiniz
Budama işi yorumsal, duygusal, popilist yaklasim gosterilebilcek bir iş değildir kardesim. Teknik ve bilimsel kaidelere dayanan ve tecrube isteyen bir yetkinliktir. Ona buna benzemeyim diye gayret gostermiyorum. Dogru oldugunu dusundugum sekilde budama yapiyor ve bunu yayinliyorum. Gelisime ve saygi cercevesinde gelen elestirilere daima açığım. Varsa yapilan isle ilgili elestiriniz veya tavsiyeniz dinler tartisiriz. Saygılar sevgiler selamlar kardeşim.
Tarifiniz güzel ama kestiğiniz yerin önüne dal geliyor ve göremiyoruz
Çok iyi ders.
Yunus Bey eski videolarınızın birisinde şimdiki yaptığınız şekli çok eleştirmiştiniz. Şimdi siz aynı şekilde budama yapıyorsunuz. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? ruclips.net/video/WYB2bUByREw/видео.html
izlerken ben de bunu düşündüm 👍
Kardeşim kastettigin videodaki fidanlari süs agacina cevirircesine tepe vurumu yapilmis, agaclarin en boy orani bozulmus, govdede yaniga mahal verecek seviyede budamalar yapilmisti. Tek dal budamadan kastimiz, kökten tek çıkan ve ustte en fazla 4 govdeye ayirdigimiz bir sekil oneriyoruz. Diger turlu çam agaci misali tek dal duzeni zeytin agaci icin uygun degildir. Bu duzende agac surekli yukari kacar. İstedigimiz oranda verim dali elde edemeyiz.
lider dallı budamadan goble model budamayamı geçtiniz
Lider daldan kastımızı urericilerimiz cam agaci gibi saniyor. Bu sekil, zeytin icin uygun degil. Tek dalda yan dallanmalar daha az, agacin uste kacmasi surekli ve kacinilmazdir. Tek govde 60cm ve sonrasinda 3-4 e bolunmus bir tac yapisi en ideal sekildir. Saygılar selamlar.
Göstererek kesme yaparsan daha eğitici olacak...
görüntü çok kötü, sizde kendi videonuzu izleyip bakın.izlerken rahatsız ediyor,yinede emeğiniz için teşekkürler
O ağaç üç yaşındaysa se daha doğmamışsındır
Çoktan dir yoksunuz gorusture en şükür
Bad technically
Yunus kardeşim... Filiz yönetimini biraz ağır şekilde anlatıver bize... Bu sene hangi filiz kesilir hangi filiz ürün hangisi seneye verir