Αντλία Θερμότητας -[ 3 βασικές λειτουργίες ]

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 11 окт 2024
  • Αντλία Θερμότητας -[ 3 βασικές λειτουργίες ]
    3 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ A/Θ
    1. μπορούν να ζεστάνουν το νερό που περνάει από το εσωτερικό τους και να το μεταφέρουν προς το μέσο απόδοσης το οποίο είναι τα θερμαντικά σώματα , η ενδοδαπέδια ή τα fan coil.
    2. αντί να ζεστάνουν το νερό μπορούν να το ψύξουν και να το μεταφέρουν προς το μέσο απόδοσης το οποίο σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να είναι τα fan coil . Αυτά μπορούν και φυσάνε ψυχρό αέρα όταν περνάει το νερό εντός τους Δροσισμό μπορούμε να πέτυχουμε και με την ενδοδαπέδια όμως σε συνδυασμό με τα fan coi.
    3. έχουν τη δυνατότητα να πράξουν ζεστό νερό χρήσης όχι όμως από μόνες τους . Χρειάζεται δοχείο ζεστού νερού χρήσης , boiler δηλαδή ή κάποιον ηλιακό θερμοσίφωνα o οποίος μπορεί να ζεσταίνει βέβαια το νερό και από τον ήλιο.
    Με τον Γιώργο Δαλλίδη
    κιν. 6974 031 687
    Modata Energy
    Αναξιμάνδρου 13, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
    2310 303385
    modataenergy.gr
    info@modataenergy.gr

Комментарии • 10

  • @Nikolas74
    @Nikolas74 6 месяцев назад +2

    Παρα πολυ καλο βιντεο.Πολυ σωστη η εμφαση στα ΖΝΧ καθως ο κοσμος δεν γνωριζει.Απο προσωπικη εμπειροα να καταθεσω οτι το ΖΝΧ που εχει απο μονη της η αντλια ειναι πολυ λιγο και δεν φτανει σε καμια περιπτωση για μια απλη οικογενεια.Γι αυτο γνωμη μου ειναι η εξαρχης αγορα καποιου μποιλερ (στην δικη μου περιπτωση το κοστος εινι περιπου στα 500 ευρω(αλλαζει παντα με τον κατασκευαστη.
    Να αναφερω επισης πωσ θα ελεγα σε οσους μπορουν να κανουν συνδυασμο αντλιας με ΦΒ στην στεγη
    ειναι ισως οτι ιδανυκοτερο.
    κατοχος αντλιας θερμοτης Atlantic Alfea Excellia AI 14 -13kW Μονοφασική 65°C Split σε συνδυασμο με ΦΒ 10kw...
    Στην διαθεση σας για οτιδηποτε.

    • @themisg4354
      @themisg4354 Месяц назад

      @Nicolas74 πριν περίπου δύο μήνες σύνδεσα ΦΒ στη στέγη 8.3 KW. Έχω αντλία θερμότητας Panasonic T-CAP 12 KW και ενδοδαπέδια θέρμανση σε σπίτι 110m2, με ειδικό μποιλερ για ΖΝΧ αλλά έχω και ηλιακό θερμοσίφωνα.
      Ποια είναι τα δικά σου δεδομένα σπιτιού και από περιέργεια (επειδή ακόμα δεν πέρασα χειμώνα με το ΦΒ) τον χειμώνα τι λογαριασμούς ρεύματος πληρώνεις;
      Επίσης στο βίντεο αναφέρθηκε ότι για δροσισμό είναι απαραίτητα τα fan coils εκτός από την ενδοδαπέδια. Εγώ προσωπικά κάνω δροσισμό μόνο με ενδοδαπέδια και είναι ικανοποιητική η απόδοση. Δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι απαραίτητα.

  • @themisg4354
    @themisg4354 Месяц назад

    Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Στο βίντεο αναφέρθηκε ότι για δροσισμό είναι απαραίτητα τα fan coils εκτός από την ενδοδαπέδια. Εγώ προσωπικά κάνω δροσισμό μόνο με ενδοδαπέδια και είναι ικανοποιητική η απόδοση. Δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι απαραίτητα.

  • @vivianmalliou1803
    @vivianmalliou1803 5 месяцев назад

    Ευχαριστούμε για το βίντεο. Η ερώτηση μου είναι συμφέρει περισσότερο από την ηλεκτροδοτούμενη, να έχω μία αντλία θερμότητας με funcoil με παροχή από φυσικό αέριο ?

  • @kyriakitrouli
    @kyriakitrouli Месяц назад

    Τα Fan Coil εχουν δική τους εξωτερική μονάδα δηλαδή το δικό τους ανεμιστήρα ή λειτουργούν με μια εξωτερική μονάδα της αντλίας θερμότητας ? Επίσης, πόση διάρκεια ζωής έχει μία αντλία θερμότητας (ΜΟ) και κάθε πότε και τι συντήρηση χρειάζεται (συμπεριλαμβανομένου του κόστους) ?

  • @kostaskatselis
    @kostaskatselis 6 месяцев назад

    Καταρχάς, συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε με τα βίντεο. Εμένα με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβω τη λειτουργία των αντλιών θερμότητας.
    Έχω μια ερώτηση σχετικά με τις αντλίες θερμότητας που θα ήθελα να μου απαντήσετε. Φανταστείτε ότι χρησιμοποιούμε μια αντλία θερμότητας εξοπλισμένη με fancoil κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να διατηρούμε τον χώρο μας δροσερό. Εάν δεν προβούμε σε εγκατάσταση ηλιακού συστήματος, ποιες εναλλακτικές έχουμε για την παροχή ζεστού νερού χρήσης; Είναι προτιμότερο να διακόπτεται η λειτουργία της αντλίας ώστε να παράγει ζεστό νερό και στη συνέχεια να επανεκκινεί για να προσφέρει δροσιά; Είναι η επιλογή του ηλιακού συστήματος η μόνη διαθέσιμη λύση;

    • @r410a8
      @r410a8 6 месяцев назад

      Το να διακόπτεις την αντλία που κάνει ψύξη για να ζεστάνεις νερό για χρήση είναι τερμα αντοικονομικό γιατί στην ουσία πληρώνεις ενέργεια για να πετάξεις την ψύξη σου ενώ όταν θα την ξαναβάλεις να σου κάνει ψύξη πληρώνεις για να πετάξεις την θερμότητα που άντλησες.Αυτό είναι και χρονοβόρο εκτός των άλλων άσε που μένεις εκτός ζεστού νερού ή ψύξης κατά περίπτωση.Αν έχεις μια αντλία που δεν έχει μπόιλερ βγάζει νόημα αυτή την αλλαγή να την κάνεις μόνο 2 φορές το χρόνο ,μία που θα κλείσεις τη θερμανση και θα πας στην ψύξη (οπότε θα μείνεις το καλοκαίρι χωρίς ζνχ από την αντλία) και μία που θα κλείσεις την ψύξη/αφύγραναη το φθινόπωρο και θα ξαναμπορείς να έχεις ή ζνχ σκέτα ή ζνχ και θέρμανση το χειμώνα.
      Από κει και πέρα αν έχεις εξωτερικό μπόϊλερ και δεν το δουλεύεις με την αντλία το καλοκαίρι και δεν έχεις και ηλιακό τότε παλιό καλό ρεύμα για ζνχ (ή κάποιο ταχυθερμαντήρα με αέριο αν είσαι μερακλής) ,αν όμως η αντλία έχει μπόϊλερ τότε θα σου ζεσταίνει το νερό με ρεύμα από μόνη της άρα δεν ασχολείσαι.Φυσικά υπάρχουν κι οι αντλίες με μπόϊλερ με ολική ανάκτηση που σοτ ζεσταίνουν το νερό χρησιμοποιόντας την αποριπτόμενη θερμότητα της ψύξης άρα έχεις μέγιστη οικονομία στο ζεστό νερό το καλοκαίρι συγκρίσιμη με αυτή του ηλιακού αλλά η τιμή τους ξεφεύγει για τις ανάγκες του μέσου σπιτιού κι είναι πιο πολύ για ξενοδοχεία και μαγαζιά με μεγάλες ταυτόχρονες ανάγκες σε ψύξη και ζνχ.

    • @hunterror1
      @hunterror1 6 месяцев назад +1

      Η καλύτερη επιλογή είναι ο ηλιακός δεύτερή η αντλία θερμότητας τρίτη ο απλός θερμοσίφωνας.

  • @pandouros
    @pandouros 6 месяцев назад +1

    Με το καθεστως της ηλεκτρικης ενεργειας στην Ελλάδα αν δεν εισαι ενας μικρος Ωνάσης, ουτε μπορεις να αγορασεις , ουτε να την συντηρήσεις, στην Ευρωπη μπορει να ισχυουν αυτα που λετε.

    • @hunterror1
      @hunterror1 6 месяцев назад +1

      Δυστυχώς, είναι απελπιστική η κατάσταση στη χώρα μας…