Vinterbader med farmor - Skærmjunkie på afvænning (2:3)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Hvordan føles det at være afhængig af sin mobil? Hvor mange er afhængige af deres mobiltelefon? Kan man slippe af med sin mobilafhængighed? I 10 dage skal journalisten Mikala leve med begrænset adgang til sine skærme. Normalt bruger hun mellem 6-8 timer om dagen på sin telefon alene, men under eksperimentet har hun blot 100 minutters skærmtid i alt.
    Mange danskere oplever, at det kan være vanskeligt at lade mobiltelefonen ligge. Både børn og unge oplever skærmafhængighed, og det kan have negative konsekvenser for deres sundhed, sociale liv og trivsel. Hver anden voksen vil gerne skrue ned for sit skærmforbrug.
    I doku’en undersøger journalisten Mikala, hvordan det er at leve med en begrænset adgang til hendes skærm. Hun reflekterer over, hvorfor hun har behov for at bruge sin telefon så meget, som hun gør. Den unge kvinde oplever, at hun ofte lever sit liv gennem sin telefon.
    Husk at se episode 1 af vores dokumentar, inden du ser denne episode. I episode 2 vågner journalisten Mikala op til dag tre, hvor hun reflekterer over, at hun føler sig afskåret fra resten af verden ved ikke at bruge sin mobil.
    Humøret er vendt og journalisten har høje forventninger til at eksperimentet nok skal gå. Hun sidder og læser bøger for at få tiden til at gå. Mikala vil undersøge, hvorfor hjernen bliver afhængig af telefonen. Hun snakker derfor med Imran Rashid, der er læge og har skrevet bøger om telefonafhængighed.
    Lægen Imran fortæller, at mennesket ikke et bygget til at være på sociale medier i syv timer. Forskning viser, at hvis man er på sin telefon i mere end tre timer om dagen, så fordobler man risikoen for at udvikle angst og depression. Lægen giver den unge kvinde gode råd til, hvordan hun nedsætter sin skærmafhængighed.
    Se med i næste og sidste episode, hvor Mikala skal i mål med hendes eksperiment og vi ser, om hun gennemfører det.
    Vi håber, at du kunne lide denne dokumentar om vores eksperiment, der undersøger, hvordan det er at leve med begrænset adgang til sine skærme. Når du har set dokumentaren, der undersøger, hvordan man skaber sunde skærmtidsvaner, ligger der flere doks med journalisten Mikala på vores RUclips-kanal.
    Subscribe her: @tv2stjylland899. TV2 ØSTJYLLAND: Vi skaber samtaler og oplevelser i fællesskab og sikrer public service til de kommende generationer.

Комментарии • 4