Να είστε καλά και οι δυο σας! Ευχαριστώ πολύ απ την καρδιά μου που μας χαρίζεται αλήθεια και γνώση παράλληλα με το θείο δώρο του να είσαι πραγματικός δάσκαλος στον πυρήνα της ύπαρξης σου!
Βέβαια, ας πούμε ότι η γεωγραφία του εδάφους ήταν κάπως διαφορετική τότε στη Φώκαια, γιατί η ξηρά έχει διαβρωθεί και η στάθμη της θάλασσας έχει αλλάξει, λόγω αλλαγής του κλίματος και ιδίως της θερμοκρασίας.
Και πάλι δεν θα επαρκούσε με τα σημερινά δεδομένα, μια μικρή πόλη της Φώκαιας να επεκταθεί σε τέτοιο σημείο, Ο μικρός συνεχίζει επάξια το έργο του πατέρα του!!! Εύγε Ρένο για τα παιδιά διαμάντια που έπλασες!🎩🔫👻
@@tassia1954 την μεγάλη εντύπωση μου προξένησε το μικρό σχετικά λιμάνι, σε σχέση με την τόσο μεγάλη εξάπλωση των Φωκίων στα μήκη και πλάτη της γης, φαντάσου πνεύμα διαβάζοντας το "αγών Ομήρου"του Νίτσε.👍
@@ΓιωργοςΧατζογλου-κ4υ Αν κατάλαβα καλά ούτε Πυθαγόρας υπήρξε ούτε Φίλιππος!Είπαμε να φιλοσοφεί κάποιος αλλά όχι και να αγνοεί την ιστορία όποια και αν είναι αυτή!
@@ΓιωργοςΧατζογλου-κ4υ μα, υπονοώ ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες. Ότι ακριβώς επειδή διαβρώθηκε το έδαφος μας δίνει την εντύπωση ότι η πόλη ήταν μικρη και αδύναμη, ενώ η αρχαια Φώκαια στην πλήρη δύναμή της μπορεί να μη μας έχει αποκαλυφθεί. Επειδή έχω ασχοληθεί με την έρευνα, μπορώ ήδη να σου απαντήσω στην επόμενη απάντησή σου. Ξέρεις πόσα εργαστήρια ενάλιας Αρχαιολογίας υπάρχουν εν Ελλάδι; μόνο ένα. Στην Καλαμάτα, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι πάρα πολύ λίγα αυτά που ξέρουμε παγκοσμίως για τους πολιτισμούς των οποίων τα κατάλοιπα ακόμα βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα. Δεν είμαι της κατεύθυνσης Αρχαιολογίας, αλλά Ιστορίας, παρόλα αυτά γνωρίζω αρκετά καλά τις έρευνες της κας Γιαννούλη και έχω δει πόσα λίγα είναι αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε για να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα όπως ο Ηρκος εν προκειμένω. Ωστόσο, δε μειώνω καθόλου τη σκέψη του. Είναι εξαιρετικός στοχαστής και φιλόλογος.
Η Αμφίπολη είναι εμφανώς Καβείριο ταφικό μνημείο και πιθανότατα από τα κατάγματα του θηλυκού σκελετού που βρέθηκε είναι και ο τάφος της Ολυμπιάδας της αρχιερέας των Καβείριων μυστήριων (των μυστήριων των μεγάλων η αρχαίων θεών)! Καλό θα ήτανε μαζί με την φιλοσοφία να ακολουθούμε και την αρχαιολογία και όχι την υποκινούμενη άλλα αυτήν που έρευνα τα ευρήματα αντικειμενικά .
Και εσείς πως λέτε ''πιθανότατα΄΄; έχετε πάρει μέρος στις ανασκαφές, είστε αρχαιολόγος; Έχετε μελετήσει διεξοδικώς τις αρχαίες μαρτυρίες για την Αμφίπολη; Εικασίες μπορούν να γίνουν μονάχα και τίποτε άλλο, όσον αφορά για το ζήτημα της Ολυμπιάδας για την πλειοψηφία των Ελλήνων αρχαιολόγων έχει σχεδόν αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα.
Δεν καταλαβα πως εθνικισμος=φασισμος? Απο τον ορισμο των εννοιων (πχ. wikipedia) δε συναγεται τετοιο συμπερασμα. Κατα τα λοιπα πολυ ενδιαφερουσα συζητηση.
34:16 Για τη γνωστή διαμάχη Βιλαμόβιτς-Νίτσε: "Δηλαδή, είχε κάποια δίκια ο Νίτσε, είχε κάποιες υπερβολές ο Βιλαμόβιτς, διότι θεώρησε ότι ένας νεανίας θρασύνεται και πρέπει να φάει μία στο κεφάλι για να ξεκαβαλήσει το καλάμι". Ο Ήρκος βλέπει τον Βιλαμόβιτς πάντα σαν ένα γέρο που περιμένει στη γωνία να κατακεφαλιάσει "νεανίες" όπως ο Νίτσε. Μόνο που ο Νίτσε γεννήθηκε το 1844 και ήταν ηλικιακά μεγαλύτερος από τον Βιλαμόβιτς (γεννήθηκε το 1848).
Θα μας ''καραφλιάσεις'' ρε φίλε ;.. Κ' εμείς ζούμε στον 21ο αιώνα μ.Χ., και τώρα στα πενήντα μας κρίνουμε έναν 20χρονο με το όνομα Αλέξανδρος... ο Μέγας!
Δημήτριος Κοργολιάς, δεν νομίζω ότι βλέπει ο Ηρκος τον Βιλαμόβιτς σαν ένα γέρο που περιμένει στη γωνία να κατακεφαλιάσει "νεανίες". Εννοεί, πως όταν ο Νίτσε έγραψε την "Γέννηση της τραγωδίας", ήταν νεανίας. Συνεπώς "χρεώνει" στον Βιλαμότσις την επιθυμία να επαναφέρει στη τάξη τον άπειρο Γερμανό φιλόλογο. Πρόκειται για "αυθαίρετη" υπόθεση, που συμβαίνει στη ροή του λόγου. Μη βγάζεις λάδι από την ξίγκι
Θα διαφωνήσω για τους εκπαιδευτικούς των περασμένων δεκαετιών.Τοσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές κάναν καλή δουλειά .Μας μορφώσαν παρά πολύ.Και μας άνοιξαν ορίζοντες να μορφωνόμαστε ακόμα.
Λίγο ακόμα, και μέ τόν τρόπο που μάς τά λέει, υποβαθμίζει τους Αρχαίους Έλληνες, καλύτερα θα ήταν να προσέχει λίγο στίς εκφράσεις του, είναι καί λίγο εριστικός... Σάν Ελληνας θά έπρεπε νά σέβεται περισσότερο τους Αρχαίους Έλληνες,.......
Κάνετε λάθος κύριε... πως τολμάτε καιρια ιστορικα συμπερασματα με επιχειρήματα καφενείου; Δημοσιεύσατε έρευνα ; Λαικα επη ο Ομηρος με αυτην την γλωσσα ; Μας εστειλες τους "δυσαριστοακροωντες" (κυριολεκτω ομηρικα , ο αριστος εσυ ;- )... Μιλάμε για τον Όμηρο ,οχι τον θείο σας τον Βραχύπεο.... Ακου συμβολικος τιτλος ο Ομηρος. Άλλο η συλλογή δημοτικών τραγουδιών και αλλο ενα Ομηρικό επος . Η συγκριση οχι μονο αντιεπιστημονικη αλλα και προχειρη, πιασμενη απο τα μαλλιά ενος ακυρου επιχειρηματος... Τα Ομηρικά έπη έχουν ροή και χρονική εξέλιξη . Η επιλογη μιας μικρης χρονικης περιοδου του Τρωικού πολεμου σαν τετοια , η αναγκαια δομη με αρχη και τελος ,παρμενη απο ενα ευρυτερο γεγονος και αν ακομη ηταν μυθος , η επαναληψη χαρακτηριστικων φραστικων σχηματων και τι να πουμε για την ομοιομορφια στην εκφραση , ακομα και διαφορετικων καταστασεων , ειναι λογικα ικανες συνθηκες που δειχνουν εναν ανθρωπο. Και μάλιστα η συνεχης επαναληψη εκφραστικων σχηματων κσι τροπων δειχνει καθαρα εναν δημιουργο που "τεντωνει" το εργο εκτιμωντας τον εαυτο του. Φαινεται η εγωκεντρικη γραφη ενος δημιουργου..... Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις ετσι περιληπτικα , μα ειναι σαφεις οι υπαινιγμοί μου... Είναι τουλάχιστον παράλογος ο ισχυρισμός σου αγαπητέ και χειροτερη η αυταρεσκη βεβαιοτητα με χαρακτηρισμους μαλιστα για την πλειοψηφια των εχόντων αντιθετη γνωμη και παιδιαστικη η σαρωτικη εκφραστικοτητα της βεβαιοτητας αυτης. Μήπως άλλος έγραψε για την Κίρκη ,μετά άλλος για τον Κύκλωπα κλπ και στο τελος κάποιος είπε ας γράψω κι ενα κομμάτι για την επιστροφή του Οδυσσέα ;.... Ή διάφοροι επικοί μοιράστηκαν τις 50 ημέρες της Ιλιάδος ; Κάποιος έγραψε για τον θάνατο του Πατρόκλου και μετα καποιος αλλος ανελαβε την αντιδραση του Αχιλλέα ενω άλλος έγραψε για την επίσκεψη του Πριαμου και την ικεσία του στον Αχιλλεα ; Δεν βλέπεις την ροή; τι δεν καταλαβαινεις ; Δεν το πιστεύω, αλλά μιλάς σαν να μην έχεις διαβάσει το πρωτότυπο.... Μην λεμε ανοησίες.... και μην χαρακτηρίζουμε.... Η ομοιομορφία της γλώσσας, η ονοματοποιία/λεξιποιία ("δυσαριστοτόκεια" και τόσες άλλες λέξεις σπαρμενες μεσα στο εργο) δείχνουν εναν άνθρωπο. Δίνω έναν σύνδεσμο, υπάρχουν πάρα πολλοί, με υπεύθυνες έρευνες, μα ειναι χρονοβόρο και δεν βλέπω τον λόγο να κουράζομαι για το αυταπόδεικτο.... Λίγη σοβαρότητα ......,δεν είναι πεδίο για προβολή υποκειμενικών απόψεων ο Όμηρος. Χρειαζεται διεπιστημονική έρευνα. Και ο τροπος που γραφει γιαυτα ο "ανευθυνος" Πλουταρχος δειχνει τις αποψεις των τοτε εποχών... Παραβλεπω την αλλη σαρωτικη βεβαιοτητα , κατοπιν μακροχρονιας ερευνας , φανταζομαι, για το ταφο του Φιλίππου. Δεν γνωριζω αν πραγματι ειναι αλλα δεν μπορω να μην γελασω με την αυθεντια σου...
Το μόνο που αξίζει στον Νίτσε είναι η ορμή του, η γλώσσα του, η επιθετικότητά του να εκφράσει αυτά που πίστευε, η ροπή του να σπάει ιδέες και να ξανακάνει παρθένα γη αυτό που παραφορτώθηκε με ψέμα και με συμβάσεις. Σου μαθαίνει να σκέφτεσαι επαναστατικά, να γίνεσαι η ιδία σου αρχή, να αμφισβητείς, να μελετάς, να ψάχνεις, αλλά πάντα με αυστηρά κριτήρια και με μεγάλη πειθαρχία. Αυτά και μόνο. Αν είναι ένα ''μόνο'' αυτά. Οι ιδέες του σαν ιδέες ήταν ένα μηδενικό.
Μόνο ο Ανδρόνικος είχε παθιασμένα υποστηρίξει την θεωρία περί Φιλίππου. Διεθνώς δεν την αποδέχτηκαν παρά ελάχιστοι. Οι κυρίαρχες θεωρίες μιλούν για άλλο βασιλέα, ίσως τον Φίλιππο τον Αριδαίο, ενώ κάποιοι πιο αιρετικοί θεωρούν πως ειναι τάφος ευγενών που πλούτισαν από την εκστρατεία στην Ανατολή. Οι Έλληνες αρχαιολόγοι λυσσωδώς σχεδόν προσπαθούν να υποστηρίξουν την ταύτιση του βασιλικού τάφου με τον πατέρα του Αλέξανδρου, επανεξετάζοντας τον σκελετό με νέες τεχνικές.
Να είστε καλά και οι δυο σας! Ευχαριστώ πολύ απ την καρδιά μου που μας χαρίζεται αλήθεια και γνώση παράλληλα με το θείο δώρο του να είσαι πραγματικός δάσκαλος στον πυρήνα της ύπαρξης σου!
είμαι απλός άνθρωπος
βλέπω Ήρκο, κλικάρω
Σωστός ο Δεσμώτης
Εξαιρετικός!!! Πολλά μπράβο!!!
Επιτέλους κάποιος τα λέει καθαρα
Ήρκο είσαι φοβερός και τρομερός!
Είστε καταπληκτικοί!
Σωστός ο φίλος , μεγάλος
Δάσκαλος μπράβο.
Πες και ενα "νομιζω" ρε φιλε , πετσοκοψες πολλά θεματα με αυθεντια....
Πόσες μεγάλες αλήθειες αντέχεις να ακούσεις σε 1.5 ώρα?
Ενημέρωση για τον ζαρατουστρα; Είναι κοντά στην έκδοση;
Στο 57:55 τίθεται η ερώτηση: «μήπως αυτό εννοεί ο Νίτσε [κι όχι το χριστιανικό «γυρίζω] και τάλλο μάγουλο;»
Το εντός αγκυλών ειναι κομμένο.
Γιατί;
Ηρκος Αποστολίδης εγγύηση απολαυση
Ζ🤩😏,😏😏😏😫😫😏😫😏😫😫😒😏😒😏😏😏😫😫😫😒ζ🤩😏😏😏,🤩😏🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩😏😏🤩🤩😏🤩😏😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😫😏😏,😏,,,,,,,,🤩🤩🤩🤩😏😏,😏,,,😏,😏😏😏😫😫🤩😫😫😏🤩😏😏🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩😏😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩😏😏😏🤩🤩😏😏🤩😏🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩😏😣🤩😏🤩🤩😏😏😏,,,,,,😏,,,,,,ζ,,,,,ζ,,😏😏🤩😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏🤩🤩🤩😏😏😏🤩😏🤩😏😏🤩🤩😏🤩😏😏🤩😏😣😫😫-,,☆,,ζ,,,,,,,,,,,,,,😏😏😏😏😏😏🤩🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏😏😏🤩😏🤩😏😏😏😏🤩🤩😏😣🤩😏🤩😏😏😏😏😏😏😏🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩😣🤩😏🤩😏🤩🤩🤩😏😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏😏😏🤩😏🤩😏🤩😏😏😏😏🤩😏🤩😏😏😏😏😏😏🤩😏😏😏😏😏🤩😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏😏🤩🤩😴😫😴😫😏😫😏🤩🤩🤩😫🤩🤩😫😏😫😏😫🤩🤩😫🤩😫😏😏😏😏😏😏😏😣😣😏😏🤩😣😣😫😏😫😫😫😏😫😏😫😏😏🤩😫🤩😫😫😫🤩😫🤩😫😏😣😏😏😣😏😏🤩🤩😏😏😏🤩😏😏🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩😏🤩😏😏🤩😏😏😣😏😏😏🤩😏😏😏🤩😏🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩😏🤩🤩😏🤩😏🤩🤩😏😏🤩🤩😏🤩😏🤩😏😏🤩😏😏🤩😏😏😏😏🤩😏😏😏😏😏🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩😣🤩😏😏😏🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩😏😏😏🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩😏😏🤩🤩🤩😏😏😏😏😏😏😏😏😏🤩🤩😫🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😫🤩🤩🤩🤩😫😏😏😫😫😫😫😫😫😫😏😫😫😏😏😫😫😏😏😅😏😏😅😏😏😅😏😅😏😅😏😅😏😅😫😫😅😫😫😫😅😏😏😫😫😏😅😏😏😏😫😏😏😏😫🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩😏😏😏😏😏😏🤩🤩😫😫🤩😫😏😏😫😏😏😏😏😫😏😫😫😫😫😏😏😏😫😏😏😫😏😫😏😫😏😫😫😫😏😫😏😏😏😫😫😫😫😏😫😏😫😏😏😏😫😏😫😏😏😏😏😏😏😫😫😏😏😏😏😫😫😅😏😫😫😏😅😏😅😅😏😫😏😅😫😏😒😒😒😏😏😒😏😏😒😏😏😏😏😏😏😏😏😏😒😏😒😏😒😒😒😒😏😏😫😒😒😒😫😒😫😫😫😫😒😏😏😫😫😏😏😏😏😏😏😏😏😫😏😫😏😏😫😫😫😫😫😏😫😏😫😫😏😏😅😫😅😏😅😫😏😏😅😏😫😫😫😅😏😫😫😏😅😏😏😅😏😅😏😫😫😅😫😫😅😫😫😅😏😏😅😏😏😫😏😏😫😏😫😏😫😏😏😏😏😫😏😏😏😏😏😏😏😏😒😒😒😒😏😒😫😏😅😏😏😏😏😅😏😅😫😫😅😏😅😅😏😫😫😅😫😀😏😅😫😏😅😫😏😅😏😅😏😅😏😅😫😅😏😅😏😏😅😏😅😏😅😏😅😏😅😏😅😏😅😏😏😅😫😅🤩😏🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩😏🤩😣🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩😏😏🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏😏😏🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩😏🤩😏😏😏🤩🤩😏🤩🤩😏😏🤩😏😏🤩🤩😏😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩🤩😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩😏🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩🤩🤩😏😏🤩🤩🤩😏🤩😏😏🤩😏🤩😏😏🤩😏😏🤩😏🤩😏😏🤩😏😏😏🤩🤩🤩🤩🤩😏🤩😏🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩😏🤩😏🤩🤩😏😏😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩🤩😏🤩😏😏🤩😣😏😏😏🤩😏😏🤩😏🤩😏🤩😏🤩😏🤩🤩😏🤩🤩🤩😏🤩😏🤩🤩🤩😏🤩😏🤩😏🤩😏😏😏😏😏🤩🤩🤩🤩🤩😏😏😏😏🤩😏😏😏😏🤩😏😏🤩😏🤩
Ζ
6τττττττττττττττττττΤΤΤΤΤτττΤτΤττττΤΤΤΤτΤΤΤττΤΤττφΤΤττΤ
ΤΤΤΦΤΤΤτΤΤφτΤτΤΦττφτΤΤΤφτφτττττΤττφΤτττττφφΤτΤττφφτφφφφφφτφττφττφφτφφφφττφφτφφττφτττφφφτφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφτφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
Φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
Γιατί δηλαδή ποια άλλη λέξη υπάρχει σε άλλη Ευρωπαϊκή γλώσσα συνώνυμη της Κουλτούρας, παιδείας, καλλιέργειας.
❤
Βέβαια, ας πούμε ότι η γεωγραφία του εδάφους ήταν κάπως διαφορετική τότε στη Φώκαια, γιατί η ξηρά έχει διαβρωθεί και η στάθμη της θάλασσας έχει αλλάξει, λόγω αλλαγής του κλίματος και ιδίως της θερμοκρασίας.
Και πάλι δεν θα επαρκούσε με τα σημερινά δεδομένα, μια μικρή πόλη της Φώκαιας να επεκταθεί σε τέτοιο σημείο, Ο μικρός συνεχίζει επάξια το έργο του πατέρα του!!! Εύγε Ρένο για τα παιδιά διαμάντια που έπλασες!🎩🔫👻
τι σχέση έχουν οι Ίωνες με τους Τούρκους Σίγουρα πήγες στην αρχαία Φώκαια;
@@tassia1954 την μεγάλη εντύπωση μου προξένησε το μικρό σχετικά λιμάνι, σε σχέση με την τόσο μεγάλη εξάπλωση των Φωκίων στα μήκη και πλάτη της γης, φαντάσου πνεύμα διαβάζοντας το "αγών Ομήρου"του Νίτσε.👍
@@ΓιωργοςΧατζογλου-κ4υ Αν κατάλαβα καλά ούτε Πυθαγόρας υπήρξε ούτε Φίλιππος!Είπαμε να φιλοσοφεί κάποιος αλλά όχι και να αγνοεί την ιστορία όποια και αν είναι αυτή!
@@ΓιωργοςΧατζογλου-κ4υ μα, υπονοώ ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες. Ότι ακριβώς επειδή διαβρώθηκε το έδαφος μας δίνει την εντύπωση ότι η πόλη ήταν μικρη και αδύναμη, ενώ η αρχαια Φώκαια στην πλήρη δύναμή της μπορεί να μη μας έχει αποκαλυφθεί. Επειδή έχω ασχοληθεί με την έρευνα, μπορώ ήδη να σου απαντήσω στην επόμενη απάντησή σου. Ξέρεις πόσα εργαστήρια ενάλιας Αρχαιολογίας υπάρχουν εν Ελλάδι; μόνο ένα. Στην Καλαμάτα, στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι πάρα πολύ λίγα αυτά που ξέρουμε παγκοσμίως για τους πολιτισμούς των οποίων τα κατάλοιπα ακόμα βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα. Δεν είμαι της κατεύθυνσης Αρχαιολογίας, αλλά Ιστορίας, παρόλα αυτά γνωρίζω αρκετά καλά τις έρευνες της κας Γιαννούλη και έχω δει πόσα λίγα είναι αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε για να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα όπως ο Ηρκος εν προκειμένω. Ωστόσο, δε μειώνω καθόλου τη σκέψη του. Είναι εξαιρετικός στοχαστής και φιλόλογος.
Η Αμφίπολη είναι εμφανώς Καβείριο ταφικό μνημείο και πιθανότατα από τα κατάγματα του θηλυκού σκελετού που βρέθηκε είναι και ο τάφος της Ολυμπιάδας της αρχιερέας των Καβείριων μυστήριων (των μυστήριων των μεγάλων η αρχαίων θεών)! Καλό θα ήτανε μαζί με την φιλοσοφία να ακολουθούμε και την αρχαιολογία και όχι την υποκινούμενη άλλα αυτήν που έρευνα τα ευρήματα αντικειμενικά .
Και εσείς πως λέτε ''πιθανότατα΄΄; έχετε πάρει μέρος στις ανασκαφές, είστε αρχαιολόγος; Έχετε μελετήσει διεξοδικώς τις αρχαίες μαρτυρίες για την Αμφίπολη; Εικασίες μπορούν να γίνουν μονάχα και τίποτε άλλο, όσον αφορά για το ζήτημα της Ολυμπιάδας για την πλειοψηφία των Ελλήνων αρχαιολόγων έχει σχεδόν αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα.
ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ !!!
Στην Δημοκρατία, ο μόνος που έχει δικαίωμα να παίρνει λάθος αποφάσεις, είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις δηλαδή οι απλοί πολίτες.
Απλά σήμερα αρνείται να πάρει και την ευθύνη της λάθος απόφασης του
Και ο Φίλιππος είχε ηττηθεί από τον Ονομαρχο της Λοκρίδας .Δεν ήταν αήττητος.
Δεν καταλαβα πως εθνικισμος=φασισμος? Απο τον ορισμο των εννοιων (πχ. wikipedia) δε συναγεται τετοιο συμπερασμα. Κατα τα λοιπα πολυ ενδιαφερουσα συζητηση.
Αλλός ένας διαβασμένος απο το google
Πες τα χρυσόστομε...!
Ειχε καλο πατερα
ναι και τον μιμειται βριζοντας και ριχνοντας λασπη σε οσους αντιπαθουν
καθηγητης Riemann Σωστός!
@@riemann9326 και λίγα τους λέει!
@@kirki8640 ενας επιστημονας ενας ερευνητης ενας πολιτισμενος λεει αντιπαραθεσεις και δεν ειναι απολυτος. οταν δεν εχει επιχειρηματα βριζει
Τον Ζαρατούστρα σε μετάφραση Βαγγέλη Δουβαλέρη ακόμα τον περιμένουμε.
07.09 αυτος που φυτευει δεντρα και ασ μην ζησει να προλαβει να τα δει οταν μεγαλωσουν εχει πιασει το νοημα τις ζωης... δεν θυμαμαι ποιος το ειπε.
34:16 Για τη γνωστή διαμάχη Βιλαμόβιτς-Νίτσε: "Δηλαδή, είχε κάποια δίκια ο Νίτσε, είχε κάποιες υπερβολές ο Βιλαμόβιτς, διότι θεώρησε ότι ένας νεανίας θρασύνεται και πρέπει να φάει μία στο κεφάλι για να ξεκαβαλήσει το καλάμι".
Ο Ήρκος βλέπει τον Βιλαμόβιτς πάντα σαν ένα γέρο που περιμένει στη γωνία να κατακεφαλιάσει "νεανίες" όπως ο Νίτσε. Μόνο που ο Νίτσε γεννήθηκε το 1844 και ήταν ηλικιακά μεγαλύτερος από τον Βιλαμόβιτς (γεννήθηκε το 1848).
Θα μας ''καραφλιάσεις'' ρε φίλε ;.. Κ' εμείς ζούμε στον 21ο αιώνα μ.Χ., και τώρα στα πενήντα μας κρίνουμε έναν 20χρονο με το όνομα Αλέξανδρος... ο Μέγας!
@@maxtod4321 Δεν φταίω εγώ που εσύ έχεις προβλήματα κατανόησης, φίλε μου. Πήγαινε ξανά πίσω στο Γυμνάσιο.
@@ΔημήτρηςΚοργιαλάς-θ6γ Σπεύδω να προλάβω τις εγγραφές ! -- Τί πλήξη, θέ μου !
Δημήτριος Κοργολιάς,
δεν νομίζω ότι βλέπει ο Ηρκος τον Βιλαμόβιτς σαν ένα γέρο που περιμένει στη γωνία να κατακεφαλιάσει "νεανίες". Εννοεί, πως όταν ο Νίτσε έγραψε την "Γέννηση της τραγωδίας", ήταν νεανίας. Συνεπώς "χρεώνει" στον Βιλαμότσις την επιθυμία να επαναφέρει στη τάξη τον άπειρο Γερμανό φιλόλογο. Πρόκειται για "αυθαίρετη" υπόθεση, που συμβαίνει στη ροή του λόγου. Μη βγάζεις λάδι από την ξίγκι
Μεγάλο μυαλό είσαι..."επιστήμονα". Ούτε τα απλά δεν καταλαβαίνεις, ρε τύπε.
Θα διαφωνήσω για τους εκπαιδευτικούς των περασμένων δεκαετιών.Τοσο οι δάσκαλοι όσο και οι καθηγητές κάναν καλή δουλειά .Μας μορφώσαν παρά πολύ.Και μας άνοιξαν ορίζοντες να μορφωνόμαστε ακόμα.
Μουλωνε
Στην ύλη την οποία είχαν διαθέσιμη να διδάξουν αναφέρεται περισσότερο κι όχι στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Ζαρατουστρα ;
Συνεπής με τις ιδέες του, θαρραλέος στη διατυπωση και γι'αυτό σοβαρός και ενδιαφέρων.
Εγωκεντρικος ο τυπος
Πολλά λόγια κι άχρηστα, φιλολογικά καί φλύαρα, χωρίς ουσία
Λίγο ακόμα, και μέ τόν τρόπο που μάς τά λέει, υποβαθμίζει τους Αρχαίους Έλληνες, καλύτερα θα ήταν να προσέχει λίγο στίς εκφράσεις του, είναι καί λίγο εριστικός... Σάν Ελληνας θά έπρεπε νά σέβεται περισσότερο τους Αρχαίους Έλληνες,.......
Δλδ τι είναι οι αρχαίοι ιερά τέρατα που δεν δέχονται κριτική ;
Τερας γνωσεων,οπως και ο αδελφος του,αλλα ενιοτε ρεπει προς το αντιεπιστημονικο πνευμα.
Γελοίος τουλάχιστον. Πολιτικοποιημένος μέχρι αηδίας.
απολιτικ το παιζει αλλα ακραιος φασιστας στην πραγματικοτητα
@@riemann9326 ποιος είναι φασίστας; Ο Ηρκος; χαχαα
Απίστευτες αερολογιες!
Κάνετε λάθος κύριε... πως τολμάτε καιρια ιστορικα συμπερασματα με επιχειρήματα καφενείου;
Δημοσιεύσατε έρευνα ;
Λαικα επη ο Ομηρος με αυτην την γλωσσα ; Μας εστειλες τους "δυσαριστοακροωντες" (κυριολεκτω ομηρικα , ο αριστος εσυ ;- )...
Μιλάμε για τον Όμηρο ,οχι τον θείο σας τον Βραχύπεο....
Ακου συμβολικος τιτλος ο Ομηρος.
Άλλο η συλλογή δημοτικών τραγουδιών και αλλο ενα Ομηρικό επος .
Η συγκριση οχι μονο αντιεπιστημονικη αλλα και προχειρη, πιασμενη απο τα μαλλιά ενος ακυρου επιχειρηματος...
Τα Ομηρικά έπη έχουν ροή και χρονική εξέλιξη . Η επιλογη μιας μικρης χρονικης περιοδου του Τρωικού πολεμου σαν τετοια , η αναγκαια δομη με αρχη και τελος ,παρμενη απο ενα ευρυτερο γεγονος και αν ακομη ηταν μυθος , η επαναληψη χαρακτηριστικων φραστικων σχηματων και τι να πουμε για την ομοιομορφια στην εκφραση , ακομα και διαφορετικων καταστασεων , ειναι λογικα ικανες συνθηκες που δειχνουν εναν ανθρωπο.
Και μάλιστα η συνεχης επαναληψη εκφραστικων σχηματων κσι τροπων δειχνει καθαρα εναν δημιουργο που "τεντωνει" το εργο εκτιμωντας τον εαυτο του.
Φαινεται η εγωκεντρικη γραφη ενος δημιουργου.....
Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις ετσι περιληπτικα , μα ειναι σαφεις οι υπαινιγμοί μου...
Είναι τουλάχιστον παράλογος ο ισχυρισμός σου αγαπητέ και χειροτερη η αυταρεσκη βεβαιοτητα με χαρακτηρισμους μαλιστα για την πλειοψηφια των εχόντων αντιθετη γνωμη και παιδιαστικη η σαρωτικη εκφραστικοτητα της βεβαιοτητας αυτης.
Μήπως άλλος έγραψε για την Κίρκη ,μετά άλλος για τον Κύκλωπα κλπ και στο τελος κάποιος είπε ας γράψω κι ενα κομμάτι για την επιστροφή του Οδυσσέα ;....
Ή διάφοροι επικοί μοιράστηκαν τις 50 ημέρες της Ιλιάδος ;
Κάποιος έγραψε για τον θάνατο του Πατρόκλου και μετα καποιος αλλος ανελαβε την αντιδραση του Αχιλλέα ενω άλλος έγραψε για την επίσκεψη του Πριαμου και την ικεσία του στον Αχιλλεα ;
Δεν βλέπεις την ροή; τι δεν καταλαβαινεις ;
Δεν το πιστεύω, αλλά μιλάς σαν να μην έχεις διαβάσει το πρωτότυπο....
Μην λεμε ανοησίες.... και μην χαρακτηρίζουμε....
Η ομοιομορφία της γλώσσας, η ονοματοποιία/λεξιποιία ("δυσαριστοτόκεια" και τόσες άλλες λέξεις σπαρμενες μεσα στο εργο) δείχνουν εναν άνθρωπο.
Δίνω έναν σύνδεσμο, υπάρχουν πάρα πολλοί, με υπεύθυνες έρευνες, μα ειναι χρονοβόρο και δεν βλέπω τον λόγο να κουράζομαι για το αυταπόδεικτο....
Λίγη σοβαρότητα ......,δεν είναι πεδίο για προβολή υποκειμενικών απόψεων ο Όμηρος. Χρειαζεται διεπιστημονική έρευνα.
Και ο τροπος που γραφει γιαυτα ο "ανευθυνος" Πλουταρχος δειχνει τις αποψεις των τοτε εποχών...
Παραβλεπω την αλλη σαρωτικη βεβαιοτητα , κατοπιν μακροχρονιας ερευνας , φανταζομαι, για το ταφο του Φιλίππου. Δεν γνωριζω αν πραγματι ειναι αλλα δεν μπορω να μην γελασω με την αυθεντια σου...
Το μόνο που αξίζει στον Νίτσε είναι η ορμή του, η γλώσσα του, η επιθετικότητά του να εκφράσει αυτά που πίστευε, η ροπή του να σπάει ιδέες και να ξανακάνει παρθένα γη αυτό που παραφορτώθηκε με ψέμα και με συμβάσεις. Σου μαθαίνει να σκέφτεσαι επαναστατικά, να γίνεσαι η ιδία σου αρχή, να αμφισβητείς, να μελετάς, να ψάχνεις, αλλά πάντα με αυστηρά κριτήρια και με μεγάλη πειθαρχία. Αυτά και μόνο. Αν είναι ένα ''μόνο'' αυτά. Οι ιδέες του σαν ιδέες ήταν ένα μηδενικό.
Για τον Ιορδάνη Τσακμαλη, η σύλληψη του Απολλώνιου και του Διονυσιακου είναι ένα μηδενικό.
Λαϊκή απάντηση θα δώσω στον κύριο...Ιορδάνη
Άσπρο κολο που 'χει η νύφη..
Να 'ΧΑΜΕ και 'μείς οι ΓΎΦΤΟΙ
Tsak, αν πράγματι τα έχει κάνει όλα αυτά ο Νίτσε, τότε τι άλλο να του ζητήσουμε;
Και ποιός είναι στον τάφο της Βεργίνας δηλαδή;
Μόνο ο Ανδρόνικος είχε παθιασμένα υποστηρίξει την θεωρία περί Φιλίππου. Διεθνώς δεν την αποδέχτηκαν παρά ελάχιστοι. Οι κυρίαρχες θεωρίες μιλούν για άλλο βασιλέα, ίσως τον Φίλιππο τον Αριδαίο, ενώ κάποιοι πιο αιρετικοί θεωρούν πως ειναι τάφος ευγενών που πλούτισαν από την εκστρατεία στην Ανατολή. Οι Έλληνες αρχαιολόγοι λυσσωδώς σχεδόν προσπαθούν να υποστηρίξουν την ταύτιση του βασιλικού τάφου με τον πατέρα του Αλέξανδρου, επανεξετάζοντας τον σκελετό με νέες τεχνικές.
@@vasilis7 σ ευχαριστώ για την απάντηση, δεν είχα ιδέα σχετικά
Εθνικη διαμορφωση οχι διαφωτιση, Αν και η πιο σωστη λεξη ειναι η συσκοτιση.
Εκνευριστικοτατος !
αρρωστος
ΓΕΛΟΙΟΣ..!!!!!
@@ιωαννηςτζανακακης-ε8γ φιλος του Russell και εσυ.... Σαρανταποδαρουσα 17:29
θεατρινισμος
Αμαν. Πες και τιποτε αλλο. Νιτσε και παλι Νιτσε
"Ο Θεός είναι νεκρός."
*Νίτσε*
"Ο Νίτσε είναι νεκρός!"
*Θεός*