Incalzire in pardoseala (Romana)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 окт 2024
  • Incalzire in pardoseala electrica.

Комментарии • 63

  • @felceru80
    @felceru80 2 года назад +5

    Domnul George vă contrazic !Am montat la mine in apartament încălzire electrică cu folie cu carbon, peste care am montat parchet laminat cu grosimea de 8mm.In momentul in care cuplează termostatul in circa 3 minute se simte căldura.Eu cu asta mă încălzesc și sunt foarte mulțumit.In baie am montat fir încălzitor sub gresie 150 w și e ok!Deci nu vorbesc SF-uri,din 2018 mă încălzesc doar electric și suprafața e acoperită cu parchet laminat, mai puțin baia.Doamne ajută viitorul e electric!

  • @florinmango1138
    @florinmango1138 2 года назад +1

    Dom.Gorge sinteti ff explicit succes ptr vizionari😘

  • @BorgOvermind
    @BorgOvermind 2 года назад +3

    Foarte bine explicate toate aspectele.

  • @alexporge6496
    @alexporge6496 2 года назад

    Mulțumesc frumos pentru informațiile 🙏

  • @cornelrosca5325
    @cornelrosca5325 3 года назад +4

    Chiar mi-a fost de folos acest material...succes în continuare!

    • @cosminmihis2062
      @cosminmihis2062 2 года назад

      Câți cilovati consuma pe oră la 16 mp

  • @horiadragoiu
    @horiadragoiu 2 года назад +6

    Eu am pus parchet laminat peste incalzire in pardoseala si e OK. Caldura nu se degaja atat de repede si sistemul are inertie termica mai mare decat acolo unde nu e lemn deasupra. Parchetul e cald cand calc pe el. Caldura nu are unde merge decat in sus. NUMAI in sus. Niciodata nu merge in jos. Asa ca pana la urma trece si prin parchetul laminat si e cald. Pe langa incalzire in pardoseala am si calorifere binenteles . Daca as fi avut doar prin pardoseala, as fi rabdat frig probabil. La inceput dau drumul la calorifere sa incalzeasca rapid casa iar apoi in pardoseala ca sa tina macar 2-3 zile caldut. Incalzirea suplimentara prin pardoseala de un confort grozav. E placut sa calci iarna pe un parchet cald. Dar inca o data subliniez, am si calorifere.

  • @sorindumitru6101
    @sorindumitru6101 2 года назад +4

    Am făcut la un hotel de animăluțe de companie o pardoseala încălzită cu film CH . Straturile inferioare sunt izolante termic R> 5 . Stratul final a fost marmura și parchet laminat . Clientul a fost mulțumit la acel timp . Stiu ca este rea conducătoare de caldura dar stratul ce marmura retine caldura și o transmite progresiv , plus ca am ales cel mai subțire parchet . La animăluțe este obligatorie pardoseala încălzită , de aceea am ales aceasta soluție bistrat
    Stima !

  • @gabrielmarinescu8479
    @gabrielmarinescu8479 2 года назад +1

    Salut și felicitări dl George pt postările dvs care ne-au...luminat!As avea rugămintea sa faceți sau sa luați în considerare pe viitor rețete de surse de astfel de componente la preturile cele mai avantajoase.Deocamdata prețul 1kw putere instalata se situează în jurul sumei de 1000 euro ceea ce este prea scump deocamdată și ar fi de dorit surse alternative de unde sa procuram componentele.Poate nu ar fi rău chiar organizarea unui simpozion pe tema"energii alternativa/independenta energetica!

  • @mihaimitrache78
    @mihaimitrache78 2 года назад +5

    Salut! Eu incalzesc cu film electric in pardoseala de 3 ani fara alte surse de caldura, si am parchet peste folie! Este totul super ok si nu mori de frig! Fiecare camera are termostatul ei si pot fi programate individual. Incalzesc aproximativ 170 mp, dar cu 2.75m inaltime( intotdeauna incalzim volumul camerei, nu suprafata)cu aproximativ 8kw! Cei care vor sa puna film electric, sa o faca pt. ca este foarte bun! eu am testat toate metodele de incalzire, inclusiv centrala electrica trifazata pe calorifere, serpentina in soba de teracota, am avut centrala pe lemn cu gazeificare cu super automatizare pe ea, si am ramas la folie! folositi cu incredere! acum urmeaza sa imi montez sistem fotovoltaic de 10kw, insa o sa incep prima data cu 5kw, si pe urma o sa ma extind (nu sunt toti banii gramada)
    O intrebare: Invertoarele prezentate de dvs., daca le folosesc fara baterii(initial) si produc mai mult decat consum, restul de putere se pierde sau se duce in retea? Nu vreau sa dau in retea deloc si nici sa nu imi inregistreze contorul gresit! multumesc

    • @raduabc
      @raduabc  2 года назад

      Da si te invitam pe grupul de facebook instalatii fotovoltaice DIY

    • @Schumaher7305
      @Schumaher7305 2 года назад

      Teoretic restul de putere se pierde,.adica se poate limita din invertor parca, sau din panouri, s-a nu produca doar necesarul, ce se consuma, un fel de stand by pt surplusul de.productie.

  • @petremincu6309
    @petremincu6309 2 года назад +1

    SALUT PRIETENE.

  • @radusandru1421
    @radusandru1421 2 года назад

    Ai perfectă dreptate și eu mi-am pus încălzire electrică în pardoseală și sunt mulțumit

  • @catalinneacsu71
    @catalinneacsu71 Год назад +2

    Buna ziua. Va urmaresc si imi plac mult postarile facute. In legatura cu incalzirea, eu am de un an jumatate etajul unu cu incalzire in pardoseala electrica de la prowarm. Este montata sub parchet de lemn si vreau sa spun ca functioneaza perfect. Tot timpul, zi si noapte am 22 de grade in casa, in conditiile in care parterul nu este terminat iar acum sunt 7 grade. A mers perfect chiar si cand afara erau -14 grade. Intr-adevar la baie se simte mult mai bine caldura la picioare din cauza gresiei. Acum depinde si cum se realizeaza si ce fel de parchet se foloseste. De exemplu la baie am folosit o plasa cu fir electric iar la camere unde este parchet un covoras imbracat tot in aluminiu. Sub instalatia de incalzire am pus o izolatie termica de 5 mm pentru a nu lasa caldura sa duca in jos. Totul pana acum este perfect.

  • @costin822
    @costin822 3 года назад

    Polostirenul protejează structura casei..casa respiră...sau trebuie...tot respectul....spor la treabă

  • @ALEXALEX-eb9kv
    @ALEXALEX-eb9kv 2 года назад

    Multumim pentru informatii .

  • @receanumaria9235
    @receanumaria9235 Год назад

    Mulțumesc

  • @adryansimon8513
    @adryansimon8513 2 года назад

    Fain canal cu siguranță e FB camera de aer

  • @FlorinPiraianu
    @FlorinPiraianu 3 года назад +2

    Utile informații...

  • @cristianciubotaru
    @cristianciubotaru 2 года назад

    In cazul izolarii casei cu polistiren , este obligatorie aerisirea camerelor. Adica in 24 de ore trebuie sa circule o anumita cantitate de aer in camere. Asta o stiu de la un bun proiectant. Daca nu se realizeaza acest schimb de aer , desigur ca vor aparea probleme de umezeala.

  • @kimsburatura5693
    @kimsburatura5693 3 года назад +10

    La buhnici....... el da sfaturi si te lasa sa iei teapa daca si el a luat.....asa este el.....”imparte” si din bine si din tepe ....😂😂😂

  • @gabrielarvunescu2079
    @gabrielarvunescu2079 2 года назад

    Am căutat să văd ce presupune izolarea interioara cu camera de aer și nu am găsit explicații. Va rog, daca e posibil, să mă ajutați să înțeleg cum se face practic o astfel de izolație. Mulțumesc!

  • @sebastianb6042
    @sebastianb6042 Год назад

    Buna, sunteti amabil sa imi spuneti ce materiale ar fi indicat sa folosesc la construirea camerei de aer pe interior ca si termoizolatie intr-o casa veche? multumesc anticipat .

  • @constantinbognari1192
    @constantinbognari1192 2 года назад

    Cum poți te rog sa faci o schița sau mai multe cu camere de aer antrun perete și colturi ,te rog sa nu te superi !

  • @marius-gabrielpopescu675
    @marius-gabrielpopescu675 Год назад

    Salut si spor la treaba!
    Este foarte explicit si ,,popular" pe intelesul tuturor dar as fi curios ce banc de baterii trebuie sa ai ptr a functiona in conditii fiabile si relativ sigure? Posibil ca statutul de Prosumator sa fie un pic sabotat sau sa nu se poata compensa la momentul consumului. Ce putin acum imi da fiori asa ca eu sunt of grid si am baterii( 9.81 Kw si in maxim o luna mai achizitionez 5-6Kw) dar atunci cind ai zile ,,negre deja 9.81kw nu au facut fata 5zile cu economie la limita( fara spalat, calcat sau inclzire la cuptor microunde)
    Daca ai si un link ptr a putea preturi la materiale ptr incalzire ar fi super.

    • @raduabc
      @raduabc  8 месяцев назад

      Eu nu m-am bazat niciodata pe relatii cu furnizori de energie, si de aceea am ajuns la o stocare de 110 kw/h Nu te pot ajuta cu preturii deoarece am achizitionat totul de pe marketplace. Surplusuri din achizitile oamenilor care si-au facut incalzire in pardoseala electrica.

  • @petreciochina3918
    @petreciochina3918 2 года назад

    BRAVOOOOO.

  • @popioan8280
    @popioan8280 Год назад

    Bună ziua, puteți să-mi spuneți ce grosime are firul de încălzire și dacă se poate pune plasa electrică pe sub mobilă, (paturi,dulapuri,etc.).

    • @popioan8280
      @popioan8280 Год назад

      Spuneți -mi vă rog un nume de firmă care produce asemenea plase electrice de pardoseală, dar care au calitate și de găsesc în România.

  • @ioanaturcu4434
    @ioanaturcu4434 2 года назад +1

    La o incalzire electrica în pardoseala de 10kw cam de câte invertoare și panouri as avea nevoie.

    • @raduabc
      @raduabc  2 года назад

      Salut cred ca 2 invertoare si panourile aferente care pot ajunge pina la 22 de unitati

  • @danieldanciu1979.
    @danieldanciu1979. 2 года назад

    Va salut, intentionez sa imi pun aceeasi instalatie ca a dvs si anume de 15kw si sunt si conectat la reteaua nationala cu trifazic. As vrea sa nu imi pun centrala electrica si sa pun convectoare electrice. Ce parere aveti? Multumesc anticipat!

  • @mariusmatei1720
    @mariusmatei1720 3 года назад +2

    Corect aşa este.

  • @nicoletamihaelaneagu8531
    @nicoletamihaelaneagu8531 2 года назад +1

    Ce parere aveti despre tigla fotovoltaica?

    • @raduabc
      @raduabc  2 года назад +3

      Salut am o parere proasta datorita multitudini de conexiuni despre care nu vorbeste nimeni

    • @nicoletamihaelaneagu8531
      @nicoletamihaelaneagu8531 2 года назад

      Va multumesc!

  • @cristianradu2306
    @cristianradu2306 3 года назад

    Ce părere aveți despre panourile radiante? Sunt o alternativă la încălzirea în pardoseală?

    • @ovidiubuzic6837
      @ovidiubuzic6837 2 года назад

      Domnule si eu sunt interesat de panouri radiante,daca auziti ceva va rog sa ma imformati.Multumesc👏

    • @ovidiubuzic6837
      @ovidiubuzic6837 2 года назад

      ruclips.net/video/LYM43oebvF4/видео.html

  • @nikkymathias7679
    @nikkymathias7679 2 года назад

    Ce recomandați, cablu sau folie

    • @raduabc
      @raduabc  2 года назад

      Cu siguranta cablu

  • @cezarcarcia6322
    @cezarcarcia6322 2 года назад

    Adică pot sa pun polistiren peste încălzirea în pardoseala si voi avea căldură la greu... Acel grad sau centigrad, într-adevăr nu contează...la fel ca la izolația exterioara a casei...Sa pun parchet pe exteriorul casei pt ca izolează mai ok??

  • @ganatolii5252
    @ganatolii5252 2 года назад

    Totu e bine dar nime nu ea in consideratie timpu de vara si caldura nu merge, mergi pe pardoseaua de peatra, mramura si sai in sus de rece cei :-)

  • @ionelonica2137
    @ionelonica2137 3 года назад +1

    👍

  • @popioan8280
    @popioan8280 Год назад

    Vreau să -mi pun în camere iar peste vreau să pun SPC= combinație de parchet cu gresie.

  • @robertx7864
    @robertx7864 3 года назад +2

    incalzirea casei cu panouri fotovoltaice sau solare de producere apa calda nu va merge iarna in Romania

    • @raduabc
      @raduabc  3 года назад +2

      Ramine sa vedem este deja totul instalat ,doar mai trebuieste extinsa reteaua de panouri ,deocamdata avem instalate 32 de panouri fotovoltaice si 3 panouri solare cu glicol.

    • @robertx7864
      @robertx7864 3 года назад +1

      @@raduabc Am putea sa facem cateva calcule. Am inteles ca aveti o casa de circa 200 mp. Din literatura de specialitate pierderea de caldura, pentru o casa foarte bine izolata, este de aproximativ 70w/mp. Inseamna ca ar trebui sa am o capaciatate de circa 14 kw energie termica petru a imi pastra o temperatura de 21 de grade in casa. Sa presupunem ca nu functioneaza decat 8 ore din 24. As avea nevoie zilnic de circa 112 kw. Acum, la cele 31 de panouri fotovoltaice pot produce la maxim, in mijlocul, verii, circa 31 x 300 w/buc = 9300 w. Dar iarna, dupa cum spun toti (sunt o multime de videori pe youtube pe acesta tema) in lunile ianuarie, februarie vor produce circa 10% din capacitatea lor PE ZI. Adica circa 930 w zilnic. Panourile solare pot produce circa 1000 w /mp in mijlocul verii. Pe timp de iarna produc in acelasi mod ca fotovoltaicele. Si mai e o problema importanta: nu am vazut sau auzit pe nimeni sa se incalzeasca de la soare iarna, indiferent cu ce sistem. Toti au aport si din alte surse, fie centrala cu combustibl fosil sau sistemul energetic national.

    • @raduabc
      @raduabc  3 года назад +2

      @@robertx7864 Gresit, iarna panourile dau mai bine ca vara, doar ca ai mai putine ore de funtionare, intradevar mai am de pus inca 30 de panouri, si trebuie sa ajung la 1500 ah din baterii, cit despre pompa de caldura, ea va avea o functionare 24/24, o data ajunsa la capacitate consumul ei scade de la 1.8kw pina la 300w, de aceia nu cred ca este necesar sa stai cu degetele pe telecomanda, pe racire vara aceasta pompa a consumat 7kw in 24h, ai oameni care au peste 80 de panouri fotovoltaice instalate si credema ca fac treaba. Intradevar daca te gandesti la 10, 20 de panouri nu faci mare lucru dar chiar si asa vei reduce factura pe timp de zi. In luna August am devenit oficial off-grid dar pentru perioada de iarna intradevar mai trebuie investit, spre exemplu chiar si in lunile geroase panourile pentru apa calda pot ridica temperatura apei de pina la 40 de grade iar de acolo se poate ridica la 60 cu rezistenta electrica, nu este acelasi lucru sa o ridici de la 4 la 60 de grade, noi o vom ridica de la 30-40 la 60, deci rezistenta nu cred ca va functiona mai mult de o ora.

    • @robertx7864
      @robertx7864 3 года назад

      @@raduabc Puteti sa va uitati si la acest video ruclips.net/video/u9nuM_niJUQ/видео.html. Are cam aceeasi instalatie cu ce aveti dv. din punct de vedere electric. Nu pare mincinos. Iar daca vorbim de instalatii cu 80 sau sute de panouri, deja devine MULT prea costisitor si nu se mai amortizeaza niciodata. Eu va urez succes deplin in tot ce veti intreprinde in continuare!

    • @vasipreda591
      @vasipreda591 2 года назад

      Pompa de caldura face din 1kw inca 3 kw de apa calda !

  • @constantincanciuc7863
    @constantincanciuc7863 2 года назад

    In principiu, lemnul e cel mai bun termoizolant, dar dintre materialele care se folosesc de obicei la pardoseli. Totuși, părerea mea e că, dacă-i dai destulă târcoale lemnului, până la urmă, se udă și el la păsăr... ăsta... cedează și el și se încălzește. Aș zice că depinde. Eu personal n-aș pune niciodată lemn la pardoseală, însă totuși, se întâmplă ca și lemnul să cedeze flirtului din partea căldurii... mai greu, dar cedează! ;) Repet... nu sunt de acord cu lemnul la pardoseală, dar dacă omul a pus botu.. ce să-i faci? Dă-i înainte. Merge și-așa, mai greu, dar merge. Căldura aia, dacă placa pe sol e izolată corespunzător, n-are ce să facă, trebuie să ajungă în încăpere. Randamentul la lemn nu poate fi instantaneu, se întâmplă, asta e..

  • @dumitrudima7879
    @dumitrudima7879 3 года назад +2

    La producerea curentului sunt de acord cu dumneavoastra , nu este domeniul meu . La incalzirea in pardoseala , nu impartasesc aceleasi idei decat in parte deoarece este meseria mea si am experienta in instalatii in pardoseala de destui ani. Instalatiile pe care le/am facut sunt cu agent termic.

    • @kimsburatura5693
      @kimsburatura5693 3 года назад

      Sa inteleg ca recomanzi parchet peste incalzirea prin pardoseala cu agent termic ?

    • @raduabc
      @raduabc  3 года назад +1

      Ar fi ultimul lucru pe care eu l-as recomanda la incalzire in pardoseala, parchetul este termoizolant deci nu poate fi folosit, pentru eficienta se recomanda ceramica, portelanata, marmura, granit sau piatra.

    • @kimsburatura5693
      @kimsburatura5693 3 года назад +3

      @@raduabc Il asteptam pe Dumitru Dima sa dea replica.

    • @raduabc
      @raduabc  3 года назад +1

      @@kimsburatura5693 Da rabdare si TUTUN.

    • @adiadrian4818
      @adiadrian4818 3 года назад

      @@raduabc ,salut,la încălzirea electrică în pardoseală,ce tip de parchet se poate pune cu randament bun? Mulțumesc, o zi faină!