Cea mai SUBȚIRE ÎNCĂLZIRE ÎN PARDOSEALĂ cu șapă turnată

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 4 июл 2023
  • Șape groase pentru încălzirea în pardoseală? Pa, la revedere!
    Dacă ai o casă eficientă energetic - low energy, nZEB sau casă pasivă - poți să-ți pui o șapă cât de subțire poftești, atât de subțire cât să nu crape! Iar motivul e simplu - eficiență energetică înseamnă mai puțin necesar de căldură, care stă stocată în șapă, deci mai puțină șapă, mai puțină greutate pe planșeu, și multe alte beneficii.
    Și pentru că detaliile unei construcții sunt complicate și nu țin doar de inginerie, Cristina Tarțău, colega mea arhitect din Inginerie Creativă mi-a fost alături în realizarea acestui material, pentru că ea a și fost la un training în Italia la Schluetter - producătorul celei mai subțiri șape turnate! Află ce trebuie să faci ca să nu îți crape șapa!
    Mai multe pe - www.provensystem.ro
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Vlad Florea, Irina Solomon și Cristina Tarțău.

Комментарии • 35

  • @greammreaper
    @greammreaper Год назад +7

    A prezentat bine Cris, nu m-as supara sa mai sustina videouri

  • @paulmuresan1252
    @paulmuresan1252 Год назад +6

    Si cand primesti pretul sapei, ajungi mai scump decat toate beneficiile pe care ti le aduce :))
    E practica pentru renovari unde 2-3cm chiar conteaza foarte mult.

  • @mosanton
    @mosanton Год назад +5

    Eu folia de la Ditra o stiu de peste 10 ani ,iar cei care au lucrat prin Europa sunt sigur ca o stiu cu mulrt dinainte... nu e deloc o solutie noua. Se poate pune si peste pardoseli din lemn pt a usura montarea ulterioara a gresiei si faiantei fara probleme..

  • @ViorelMocanu
    @ViorelMocanu Год назад +7

    Am făcut și eu niște research pe subiect când luam deciziile legate de o renovare mai amplă. Problemele uzuale ale sistemelor de încălzire în pardoseală foarte subțiri (cum e cel care e deja în România, de la Bjørn Heizung) au fost până acum nu doar fisurile ci și (1) faptul că scârțâie (în loc să fie turnată șapă peste țevi, ele erau prinse de niște plăci din material rigid și casant care în timp se toceau la îmbinări și de la frecare emiteau un zgomot neplăcut) și (2) faptul că producătorul nu menționa nicăieri clar faptul că datorită secțiunii foarte reduse a țevilor, lungimea efectivă a unui astfel de traseu pentru disiparea optimă a energiei termice pe metru pătrat util nu permitea lungimi de trasee închise mai mari de 30-40 metri liniari (și dacă nu menționau aspectul ăsta, oamenii plecau cu traseele din bucătărie de unde țineau centrala termică și până ajungeau la 2-3 camere distanță, sistemul tindea spre zero randament termic). Pentru un apartament mediu spre mare (sau dispus liniar), ca să nu mai vorbim de case, aveai deci nevoie neapărat de puncte intermediare cu pompe de distribuție care să aibă țevi trase de la centrală.
    Acestea fiind zise, în cazul Schluter prima problemă dispare, dar a doua pare să se păstreze. Producătorul dă specificații clare legate de lungimea circuitelor eficiente?
    În altă ordine de idei, profilurile alea de închidere a placărilor ceramice arată genial. Mi-ar fi plăcut să știu despre ele acum un an, când aveam decizii de luat. :(
    Merci mult pentru video-urile foarte bune, te urmăresc cu drag de aproape doi ani și m-ai salvat de multe ori de la greșeli posibile în renovare!

    • @m.darius4995
      @m.darius4995 6 месяцев назад +1

      Te contrazic si anume cu: Bjorn poti fixa placa cu adeziv sau spuma de lipire si nu are tabla in placi, deasemeni poti turna sapa subtire si chiar iti recomanda pentru parchet sapa flexibila, circuitele sunt de maxim 100m. Posesor de sistem Bjorn si multumit, montat in apartament de 3 camere. Pentru vila/casa cu etaj as merge doar pe etaj sau mansarda cu el, pentru parter unde se poate as merge pe teava mare 16-18mm cu izolatie maxima pana la placa cu nuturi.

    • @ViorelMocanu
      @ViorelMocanu 6 месяцев назад +1

      @@m.darius4995 poate și-au mai asumat din feedback-ul negativ (pe care-l poți încă găsi după un search pe Google) și și-au îmbunătățit consultanța pe care o dau clienților la instalare. Mă bucur că eși posesor fericit de așa ceva, eu chiar sper ca tehnologia asta (de la orice producător ar fi) merită perfecționată ca să devină mainstream în anii următori.

    • @m.darius4995
      @m.darius4995 6 месяцев назад

      @@ViorelMocanu si eu am facut search pe google pentru multe chestii ca dupa ce iti iau banii .... nu mai sunt asa prietenosi. Henco iti da detalii de teava (ei sunt producatorii) si Indecal Italia placa (nu stiu daca le produce lor sau au si ei conceptul) iti poti lua de acolo ce trebuie. Grupul de amestec si distribuitor eu am mers pe Ivar Italia ca imi plac si imi par profi la multe chestii inclusiv foarte servabili si cu explicatii multe si logice . Feedbackul -negativ este al echipei nu al produsului, in Germani, Grecia, Cipru, Belgia sunt top la sistem, astia din Romania cu mentalitatea lor de a incasa nu o sa faca prea multe.

    • @m.darius4995
      @m.darius4995 6 месяцев назад +1

      @@ViorelMocanu ai dreptate cu atitudinea lor usor aroganta si lipsa unui sau unei persoane sa detalieze sau sa cunoasca sistemul bine sa fie cu explicatiile la zi. Indolenti asta cred ca sunt

    • @ViorelMocanu
      @ViorelMocanu 6 месяцев назад

      @@m.darius4995 atunci sperăm să apară și concurența în România... :)

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 Год назад +1

    👌👍

  • @sqadadrian7473
    @sqadadrian7473 Год назад +6

    Excelent argument, se gastiga din înălțime... oare nu este mai practic,la case noi, zidirea în plus a unui rand ( bca,cărămidă etc) decât investirea masiva în acest sistem?

    • @andreimaxim18
      @andreimaxim18 8 месяцев назад

      Eu de exemplu am conceput încălzire prin pardoseală la parter și radiatoare la nivelul superior al casei când am construit-o. Acum după ce am montate și ușile exterioare, spațiul nu îmi permite sa îmi schimb planul, cel de a pune și sus încălzire prin pardoseală, asa cum îmi recomandă cei mai mulți dintre instalatori.

    • @andreimaxim18
      @andreimaxim18 8 месяцев назад

      Acest lucru, de a câștiga 2 cm ma ajută foarte mult.

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi Год назад +7

    De mai bine de 10 ani este in romania sistemul minitech....sunt putin dezamagit ca 10 ani mai tarziu apare asa "evolutie "

    • @danp.7901
      @danp.7901 Год назад +3

      Da, dar Uponor nu s-a gândit să plătească pentru reclamă, unor "somități" (arhitecți) care vor să construim (cumpărăm) mai bine.

  • @Kazuya43-j6n
    @Kazuya43-j6n 8 месяцев назад

    Am putea folosi folia ditra si peste un sistem tacker/placa cu nuturi obisnuita dar cu sapa de 1,5-2cm ?
    De asemenea, ar fi aceasta grosime ok si pentru parchet spc cu o folie dedicata acestuia sub parchet ?

  • @solaris3627
    @solaris3627 7 месяцев назад

    2.33, e sistemul bielă-manivel!ă!😂 Oricât de frig ar fi in casă, te încălzești instant!😜

  • @mihaiserban2
    @mihaiserban2 Год назад +4

    probabil si costul este pe masura, si tot la solutia "clasica" ajungi :)

    • @napoleono16
      @napoleono16 Год назад

      mdea, fix la asta ma gandeam. Ca economisim 2-3 cm de sapa, dar dam pe placa cu nuturi si pe folia Ditra o groaza de bani.
      Exemplu concret la casa mea - sistem cu agrafe la o casa 150 mp, 14000 de lei costul materialelor, pe cand cu Schluter era 20.000+ si in astia 20 de mii nici nu intra folia Ditra, care e undeva la 18-20 de euro/mp, deci inca lejer un 10 mii+. Deci ajungem la un cost dublu, pentru a economisi 30 de saci de ciment si 10 mc de nisip, dar avem o sapa subtire macar, care imediat transfera caldura, fara inertie termica.
      Clar e o solutie foarte eleganta, profi, dar o casa pasiva este despre investitii facute cu cap si ROI intr-un timp util. Un asemenea cost nu se va amortiza pe durata de viata utila a unei case dpmdv.

  • @ConstantinNascu-eo2fu
    @ConstantinNascu-eo2fu 5 месяцев назад

    Daca montez linoleu peste încalzirea in pardoseala , are eficienta dă randament ?

  • @alexandrudavid9257
    @alexandrudavid9257 5 месяцев назад

    Se foloseste foarte mult in UK sistemul schluter

  • @VASILEFELICIANArmas
    @VASILEFELICIANArmas 7 месяцев назад

    Min 03:22 despre sapa groasa a carei inaltime se rasfrange perimetral pe conturul casei eu nu inteleg...sau greutate mai putina pe planseu (adica bagam mai putin fier cu ideea ca o sa facem o sapa mai usoara...nu inteleg...e Soflete ala care vorbeste?

  • @aspruaspru
    @aspruaspru 11 дней назад

    Salutare
    Dacă pun 30 cm. XPS, mai este nevoie de încălzire în pardoseala?

  • @undercode2001
    @undercode2001 Год назад +4

    Mănusile negre sunt cele mai eficiente energetic.

  • @adrianpopa9972
    @adrianpopa9972 Год назад +1

    Te salut, Marius,te rog, ajuta ma cu un răspuns, te și plătesc dacă e nevoie pentru consiliere.. unele case vechi nu au acea hidroizolație(acel carton bitumat sub primul rand de caramida)care sa împiedice infiltratiile , crezi ca o casa fara acea izolație e compromisa dacă nu o are sub fiecare perete? trebuie demolata toată sau exista solutii și se poate repara , dacă nu este făcută la standardele moderne...?

    • @solaris3627
      @solaris3627 Год назад

      Există soluții, iar una dintre ele este introducerea de table zincate intre fundație și cărămidă sau daca casa n-are fundatie din beton, atunci e introdusă tabla zincată intre randurile de cărămidă, de obicei la nivelul podelei din interior.
      Sunt firme specializare pe acest procedeu simplu și rapid.

    • @adrianpopa9972
      @adrianpopa9972 Год назад

      @@solaris3627 mulțumesc frumos pentru sugestie, am găsit aceasta metoda, eu sunt în Germania în iulie voi merge și voi achiziționa proprietatea, dacă va fi nevoie voi opta pentru aceasta

    • @Qquilina
      @Qquilina 5 месяцев назад +1

      Se pot face injecții chimice ce refac hidroizolația orizontală de la firme precum mapei . Sika în funcție de zidărie

  • @MARIUS436
    @MARIUS436 Год назад +1

    in ce an e filmat video asta??

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Год назад

      2023 primăvară, la baumesse

    • @TheMakyato
      @TheMakyato Год назад

      @@MariusSoflete unde este termoizolatia de sub sistemul de incalzire ? adica minim 25-30mm

    • @aspruaspru
      @aspruaspru 11 дней назад

      Mai avem nevoie de incalzire în pardoseală cu 30 cm de Xps ?

  • @ionutavasiloaei9407
    @ionutavasiloaei9407 9 месяцев назад

    Cristinus , voiam sau vroiam? 😂😂😂😂

  • @TheMakyato
    @TheMakyato Год назад

    20 mm + grosimea finisajului daca se discuta de agenttermic daca se discuta de electric 5mm

  • @TheMakyato
    @TheMakyato Год назад +1

    totul este doar schluter tehnologie cu vechime de 20 de ani ?!! de obicei cine opteaza pentru aceasta solutie o face pentru ca nu are grosiminle necesare iar aceste situati se gasesc cel mai des in renovari