Yeni Kitabımı Şu Linkten Satın Alabilirsiniz: www.kitapstore.com/mobil/urun/686289/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/antikcag-da-ahiret-in-evrimi/ İlk Kitabımı Şu Linkten Satın Alabilirsiniz: www.kitapstore.com/urun/629253/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/agnostisizm-ve-ilahi-tragedya/ NOT: Set halinde iki kitabı birden alırsanız epey bir indirimli oluyor: www.kitapstore.com/urun/686290/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/diamond-tema-seti-2-kitap/
Sevgiler, saygılar. Hepsi değil ama çoğu videonu dinlemiş biri olarak ilk kez yorum yapıyorum; hanidir söylemek istiyordum ki o masanın üzerindeki kalemliğe bayılıyorum, hastasıyım! Kendim pek sevmesem de Rand'ın geniş kitlelerce okunması iyidir diye düşünüyorum. Bizimki gibi ahlaki ve manevi şartlanmaların yoğun olduğu toplumlarda, tersten bakan, birçok kişinin düşünmekten bile suçluluk duyacağı, hatta korkacağı şeyleri pervasızca anlatan insanlar yararlıdır. Günün sonunda kendileriyle hemfikir olmasak da radikaller, kafa açar, vizyon genişletir, kendimizi kapattığımız kutuyu dürter. Demem o ki, konuşmanın sonunu, "Öğrenecek pek bir şey yok." demek yerine, "Bu da böyle ilginç bir tip işte; okumanızı öneririm." gibi bir şekilde bağlasan, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kitleni gözönünde bulundurarak, daha yararlı bulurdum. Seviliyorsun. Yayınlarının devamını ve daha geniş kitlelere ulaşmasını dilerim. Yaşlıca bir takipçin.
Aslında kişinin kendi çıkarını düşünmesi Ayn Randa göre ancak rasyonel bir zeminde makul olur. Örneğin kişinin yeterli maddi gücü varsa bunun bir kısmını yardım amaçlı kullanması rasyoneldir. Ama kişiyi zora sokacak bir duruma gelirse rasyonel değildir. Yani kişinin kendini başkası için kendini feda etmek objektivizme uymaz. "Hayatım ve hayatıma olan sevgim adına yemin ederim ki, hiçbir zaman bir başka insan için yaşamayacağım ve hiç kimseden benim için yaşamasını istemeyeceğim." -Ayn Rand Atlas Silkindi
İki yüzlü ve çıkarcı olmak zorunda kalıcaksınız derken, aslında kadının ortada bi iki yüzlülüğü yok. Dürüstçe çıkarcı olmak gerektiğini söylemiş. Bunu söylemekten kaçınmak ahlaksızlıktır diyor.
@@montajadam5945 neden ironik yıllarca zorla vergi alınmış oda alınan vergilerle tedavi olmuş. ayn randa sorsalardı vergi vermek istemezdi ama zaten soran olmadı zorla alındı.
@@montajadam5945 Küçük sosyalist bakış açınızdan çıkıp yıllarca en çok satanların zirvesinde yer almış, onbinlerce dolarlık vergi vermiş olduğunu anlayabilseniz keşke. Kadın verginin zorla alınmasının bir tür hırsızlık olduğunu savunur. Ona karşı bir hırsızlık yapıldığını düşünüyor yani devlet tarafından yasal olarak. Devlet tarafından aldığı maaş da bir tür geri ödeme gibi.
Ben de Hayatın Kaynağı’nı okumuştum Rand’ın. Ve yazma şekli, felsefesi çok hoşuma gitti yazarın. Cidden çok azca övülen bir filozof diğer filozoflara göre.
Benim gözümde bir işbirlikçi ve bireyci bir dünya görüşüne sahip aptaldan başka bir şey değil.Böyle kendince elitist bir yaklaşımla mı Marksizm’i alt edeceğini düşünmüş?Bunun klişeleşmiş “Öğretmenle çöpçü aynı maaş alıyor.” söyleminden ne farkı var?
@@alper8430 Birçok filozof addedilen insandan çok daha güzel tespitleri ve gerçekçi argümanları vardır Rand’ın. Rand da filozof değilse kim olacak başka?
@@Emirkrk4 benimde bir çok filozof olarak atfedilen insandan çok daha güzel tespitlerim , tabi bu bana göre ve gerçekçi argümanlarım var, ayn randın ortaya koyduğu yeni bir şey veya bir metodlojisi yok daha kendi çağını kaçırmıs biri bırak filozofu, felsefeci olduğunu da düşünmüyorum. Bence olsa olsa yazar olur.
Çok güzel kapsamalı bir inceleme olmuş emeğine sağlık. Diğer insanlara bakış açısı konusunda şunu eklemek isterim : Toplantılardan birinden biri soruyor : "Sizin istediğiniz sistem geldiğinde kimse fakir, sakat ve yeteneksizlere yardım etmeyecek mi?" Teyzem cevap veriyor : "Siz yardım etmek isterseniz kimse size engel olmayacak" Bu cevap "fedakar" geçinenlerin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkartması açısından da mükemmel bir cevap. Yardım etmek isteyenler etsin onların elini kolunu tutan yok. Ancak o yardım ediyor diye başkalarını da zorlama hakkını nereden buluyor? Objektivizmin "tarikat" olduğu ithamları konusunda da söylenecek şey : Aklı, rasyonaliteyi, düşünmeyi bu kadar önceliklendiren bir görüş nasıl tarikat olabilir? (Ha tapınma derecesinde seven bireyler vardır belki ama kerameti kendinden menkul din ve dinimsi yapılardan tarikat olmaz. Yani tapınan bireylerden söz edebiliriz :) Eşitliği sağlamak üzere yola çıkan bütün ideolojiler (din ve felsefi görüşler) öncelikle adaletsizliği sağlamak zorunda. Bu adaletsizlik de tembelden yana verimliye karşı, akılsızdan yana akıllıya karşı, üretmeyenden yana üretene karşı, çirkinden yana güzele karşı, yeteneksizden yana yetenekliye karşı olmak için var. Servet düşmanlığı yapan, en zengin %1'in servetinin üstüne konulmasını hak gören arkadaşlara hep şunu söylüyorum : "O kadar sert davranmayın ya yarın öbür gün aklınıza gelen bir fikirle siz de %1'in içine girerseniz" :) İnsanın çocuğu için vazgeçtiği şeyler (para, zaman, enerji vs.) fedakarlık değildir kendi genlerinin %50'sinin devamını sağlamak amacıyla yapılan gene bencilce bir eylemdir. Çünkü gen bencildir. Teyzem, "İnsanın iki önemli özelliği var" diyor 1- Öğrendiklerini başkalarına ve bir sonraki nesle aktarabiliyor 2- İşbölümü sayesinden her şeyi kendi yapmak durumunda kalmıyor. Yani bencil olmak "Bana ne diğer insanlardan" anlamına gelmiyor. Bu sayede ne ayakkabı yapmayıöğrenmek zorunda kalıyorum, ne elektrik üretmeyi ne de nehirden evime temiz içme suyu getirme düzeneği kurmayı.
Katılmadığım tek yer "%1 olmanızı sağlayacak bir fikir üretirseniz" kısmı. Dünyada öyle bir servet eşitsizliği var ki aktif ve acımasız şekilde milyonlarca insanı sömürmüyorsan o %1'e yaklaşma hayali bile kuramazsın. Kapitalizmin sattığı en güzel ve imkansız hayal de bu.
Geçtiğiniz hafta 2 kitabini okuyup inanilmaz hayrani oldum ve youtubeda çok az video var ayn rand hakkinda, senin fikirlerini ogrenmek icin sabirsizlaniyorum. Cok guzel denk geldi bu videon, çok tesekkurler ❤🎉
@@hwacha4911 kanka son derece materyalist, pozitivist, rasyonel ve akil mantik disinda hicbir seyi kabul etmiyor, edenden nefret ediyor ve inanilmaz asagiliyor hepsini. Ben ego ve yeni entelektuel icini okudum, egoda karakterlere soylettirdigi şeyler cok carpici, ağır kapitalist ve çok guzel temellendiriyor neden komunizm degilde kapitalizmin iyi oldugunu, Diğeri kurgu dışı metin ve toplumlardaki somuru kurumlarini (kaba güç manyagi atilla ve din sömürücüsü buyucu sifaci diyor) o kadar guzel ve mantikli elestiriyor ki. Yani hayatimda boyle baska bi yazar gormedim okumadan anlasilmaz guzelligi ego 100 sayfa felan olmali pahali diye dusunme kesinlikle fiyatinin 10 kati ufuk aciyor.
@@hwacha4911 yeni entellektuel icinde kanta, hegele, ve akil degilde mantikci dusunurlerin hepsinfen neden nefret ettigini anlatiyor :D insanin eline gecmis en guzel seyin akli oldugunu savunuyor, felsefe kitabi cok okuyan birisi degilim ama ona ragmen fikirleri kavradigimi dusunuyorum dili de cok guzel cunku, sacma sapan latince yunanca kelimelerle dolu değil, kitaplari pahali ama cevirileri mukemmel en azindan pegasusta :) ben kesinlikle oneririm san
@@Seathate evet biliyorum, kastettigim seyi yanlis anladin sanirim. Yunancaya latinceye karsi bi nefretim felan yok gecen yayinlarda dionunda bahsettigi modern yazarlarin surekli kimsenin anlamayacagi kelimeler kullanarak felsefe yaptiklarini zannetmelerini kastediyorum yeni felsefenin diliydi kastettiğim sey. Yani yazan kisinin bile ne anlattigini bilmedigi garip kelimeler kullanmasini diyorum, yoksa tabi terimler ve felsefi jargon antik dillerden etkileniyor bu değil kastım
Hayatın kaynağı tekrar basıldı, Alın atın kenara derim. 40 yaşımda tekrar okuyunca, benim için kitabın anlamı değişti. Yazardaki değişimin normal olduğu düşüncesine katılıyorum.
Bioshock oyununu oynadıktan birkaç hafta sonra böyle bir videonun gelmesi benim için gerçekten güzel bir tesadüf oldu. Atlas Shrugged kitabını henüz okumadım ama o kitabı okuduktan sonra oyunu oynayanlar gerçekten farklı bir deneyim yaşadıklarını söylüyor. İleride ben de bu kitabı okursam bu yorumumu güncellerim.
Kesinlikle Ayn Rand'ın kitaplarına bakacağım. Bu videodan duyduğum kadarıyla çoğu görüşüyle kendi görüşlerim örtüşüyor. Keşke daha çok bilinen bir isim olsaydı.
Ayn rand kelime oyunu aslında. Almanca ein rand ''bir kenar'' anlamına geliyor. Kelimelerin direkt okunuş halini mahlas olarak kullanmış. Aşkenaz yahudilerinin kullandığı almanca - ibranice karması bir dil bulunuyor (yidiş). Dolayısıyla ismi bu bağlamda incelenebilir. Sevgiler.
çok mutlu oldum ayn randı anlattığını görünce sende ayn Rand’a genellikle katılıyorsun ama bazı yerlerde eleştiriyorsun zaten bu sosyal bilimlerde ( kapitalizim, sosyalizim vs ) gibi şeylerde tek doğru yok bu arada atlas silkindi tam slogan kitabı okumayanlara öneriyorum kitap şuan pahalı mı bilmiyorum ama ben çok pahalıya almıştım ama değdi eline sağlık reis adamsın❤
Ayn rand birey-toplum ilişkisinde radikal biçimde birey tarafında duruyor. Oysa eğer bu ilişki dengeli biçimde sürdürülemez ve birinden biri fazla ağır basarsa haliyle diğeri tamamen etkisiz hale gelir. Yani herkes tamamen bireyci ve kendi çıkarını gözeten olursa ortada toplum diye bir şey kalmaz ve bunun sonucunda zarar gören yine bireyler olur. Tam tersi olursa(birey toplum içindir mantığı) bukez de ortada özgür iradeli insan kalmaz ve herkes kümes hayvanına dönüşür. Bunun da sonucunda yine toplum, dolayısıyla birey zarar görmüş olur. Sözün özü; olması gereken şey denge. Peki bu dengeyi belirleyecek olan nedir dersek, o da bilim ve felsefenin ortaya koyduğu ortak akıl olmalı.
Ayn rand benim favorimdi atlas silkindi ve hayatin kaynapı tüm hayatımın temelini olurturmuştur. Yaptığım işi ve yaşayış şeklimi bireyselleştirdim . Programlarını izlediğinde ayn rand yuhalanır çünkü insan doğasını gösterir
Kapitalizm konusunda ki bir çok fikrine katılsam da sosyal devlet ,toplumun sosyal yapısı konularında bence çuvallıyor.İyi ki ekonomist falan olmamış. İş veren işçi sınıfından üstün olmadığı gibi ,işçi de iş veren den üstün değildir.Bu 2 tarafın haklarını korumak ve yapılarını güçlendirmek te sosyal devletin görevidir..Bu 3 lü yapı birbirine ne kadar sıkı sarılır ne kadar doğru çalışırsa toplum o kadar güçlenir.
atlas vazgeçti'nin bir yerinde şöyle diyor "hiç kimse için yaşamayacağıma ve hiç kimsenin benim için yaşamasına izin vermeyeceğime ant içerim" ayn rand felsefesinin temeli bu..
47. dakikadaki yorumunuzda da Rand'ı çok iyi anlamadığınızı gördüm. Temel ilke, ne yapıyorsanız en iyisini yapmaya gayret etmek ve yaptığınızın karşılığında hakketiğinizi almak. Erdemlilik dediği de bu aslında. Bunun işçi ya da patron sınıfı ile ilgisi yok. İşini iyi yapan bir temizlikçinin ya da demiryolu işçisinin, teknisyeninin nasıl yüceltildiğini, işinde yeterli olmayan bir patronun da devlet tarafından desteklenme ihtiyacının nasıl aşağılandığını atlıyorsunuz.
Dostum Sinan Canan ile ikna programın da yaptığın tartışmayı RUclips ye atmalısın çok güzel bir tartışma olmuş çok beğenerek izledim baştan sona tek kelimeyle harikaydı seni dinlemek neden bukadar keyifli hala anlamış değilim seviliyorsun❤️
Ben Atlas ve Hayatın Kaynağı kitaplarını okudum. Orada ki fikirler düşünceler gayet makul ve sağlam bir zemine oturuyor bence. Bu videoda ki incelemede çizilen çerçeveye çok hakim değilim. Yazarın yaşamı gerçek hayatında yaptıkları diğer kitaplarında gittiği başka düşünceleri bilmediğimden net bir yorum olmayacak bu ama okuduğum fikirlerin %97 sine katılmakla birlikte bu videoda eleştirdiğiniz bir çok konuda da yazara hak verdiğimi söyleyebilirim. Dediğim gibi sadece bu 2 kitaptan yola çıkarak fikrim bu. Zaten ben hem fikir olmaya meyilli idiysem yazara, okuduklarımı makul zeminlere oturtmuş olmamda normal olabilir. :)
Hayatın kaynağı kitabı 1949 da sinemaya uyarlanmış.Filmi 2000lerin başında tv de izleyince ilgimi çekmiş,çoğu kitabını okumuş,bulabildiğim Türkçe kaynakları da araştırmıştım.Diamont’un tespitlerine katılmadığım yerler var;evet birey önemli ama dediğiniz gibi toplum önemsiz demiyor,birey kendini iyi yetiştirip erdemli olursa toplum zaten olması gerektiği gibi üst seviyede olur diyor.Güce tapan birisi değil ayrıca,erdemli olmak ve ne iş yapıyorsan işinde en iyi olmayı savunuyor,kitabında erdemli addedilen bir roman karakteri örneğin benzersiz lezzette sandviç yapıyordu .bugünkü toplumuzda yakamıza yapışan sadaka kültüründen adeta tiksiniyordu alanı olduğu kadar vereni de aşağıladığı için,herkesin kendi ayağının üzerinde birey olarak durması gerektiğini savunuyordu,Attalos (Atlas) gibi dünyayı sırtında taşıyan üstün nitelikli insanlara karşı vasatın tahakkümünden nefret ediyordu ve atlasın silkinip bu düzeni yıkması gerektiğini savunuyordu,ideolojisini akıcı roman tekniği ile anlattığı için daha çok yazar kimliğinin öne çıkması ,klasik anlamda felsefeci olarak kabul görmemesi anlaşılabilir,mutlaka okunup üzerinde tartışılması gerektiğini düşünüyorum.
Merhaba Dio abi. Rica etsem kehanet, fal, tarot ve şifacılıkla alakalı bilgileri paylaştığın bir video çeker misin? İnternette çok yanlış ve tutarsız bilgiler var. En iyisini senin yapacağını düşünüyorum.
Pek çok ülke "digital nomad" tanımına göç ve vatandaşlık mevzuatında yer vermeye başladı. Dijital göçebeler için oturma izni vb avantajlar sağlanıyor. Türkiye bu konuda henüz etkili bir adım atamadı. 59:00'dan itibaren anlatılan hususlar bu anlamda youtuber göçü riskine de işaret ediyor.
Objektivizm bencillik değil karsilikli ticaret esastır sen birine yardımcı olursan yardım ettigin kişi de sana yardım etmeli esası var ve o kişi feda etmez ise onu sil mantığını gitmekte
Год назад
Ayn Rand'a giriş için çok güzel bir video. Teşekkürler.
Ben seni Celal Şengör' un Anaksimandros'u gibi seviyorum ya. İleride güzel bir bilim insanı olur olmaz durumum guzellestiginde yapacağım şeylerden biri sana çok destek olmak. Hep mutlu olun. Sevgiyle ve bilgiyle kalın. Ben Burcu Kardeşin.
Platon'un Devlet kitabıyla ilgili incelemeni merakla bekliyorum. Kitabı okumaya devam etmek için kendimi zorluyorum. Nerdeyse 3te 1ine geldim ama henüz konunun özüyle ilgili bir kazanıma ulaşamadım.
@@aabn634 dediğiniz videoya baktım fakat yüzeysel geçiyor. Benim kast ettiğim detaylı bir incelemeydi. Kitabı bana bir şey katmadığını düşünerek insanlar çok övdüğü için okuyorum. Belki bir şeyleri kaçırıyorumdur. Öğrenmiş olurum bu şekilde.
Video için çok teşekkür ederim. 1:16:00 bu kısma katılamadım, insan kendi yavrusu veya sevdiği biri için neden fedakarlık yapmasın? Bu insanın kendi özgür iradesidir ve canı istediğini yapar. Sanırım ayn rand kimse kimseye fedakarlık yapmamalı demiyor fakat isteği dışında fedakarlık yapmak zorunda bırakılmamalı ve kimse kimseden fedakarlık beklememeli diyor gibi anladım. Yanlış mı anlamışım?
Benim için niçe 1 ayn rand 2 açıkçası. Fikirlerini çok beğeniyorum ayn rand'ın. Özellikle Atlas Silkindi'den ziyade Ayn Rand'ın ideal insanını merak eden insanlar için Hayatın Kaynağı adlı eseri okumalarını tavsiye ederim.
@@Pratensiss Kesinlikle. Şahsen benim için john galt bir tık önde çünkü howard'ın tam potansiyelini kullanmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi ayn rand'ın güç peşinde koşup duranları da zayıf insanlar olarak tanımlaması olabilir. Bu yüzden de Howard'ı güç peşinde koşan birinden ziyade özgürlüğüne düşkün dahi adam profilinde tasarladı.
Abi selam. Senin kanalına sponsurluk yapmak istiyorum. Yoksa canlı yayımlarda mesaj yazamıyorum. Ama sponsorluk yapamıyorum çünkü youtube izin vermiyor. Neymiş, benim bulunduğum bölgede sponsorluk yapılamazmış
Fikirlerini roman olarak anlatmasını söyle özetleyebilirim . Hayatın kaynağı kitabında howard roark karakteri özelinde baktıpımda kendisi eski mimari yerine modern ve yenilikçi bir mimari düşüncesi ile yaşadığı zorluklar ve paraya sahip insanların eskiye takıntılı insanlar ile olan çatışması. Bireyselciliği bu kitapta en çok hissettiğim an dini mimari yaptığı yerdi. Kendince bir dini mimari eser yaptı ve sırf bu yüzden tepki topladı. Yaptığı mimari çağdaş ve pratik olmasına rağmen insanlar ondan hala rönesans vs tarzı mimari ister . Burada kendini işine adamış ve yenilikçi bir insanın bu sistemdeki zorlanışını anlatıyor . Atlas silkindi de ise olan tamamen vergi olayı değil . Devletin üretim veya kapitalist sisteme karışmaması gerektiğini anlatıyor . Devlet vergiyi alır ve rekabet adı altında sirketlerin ilerlemesini engeller. En iyi ornek demir ve çeliği karıştırarak özel bir alaşım icat eden karakter bu karışımın daha güçlü olduğunu keşfeder fakat bu rekabeti bozacaktır . İlerlemek değil demir üreten insanlar için bu ürünü kullanmasına izin vermez. Yada petrol e sahip olan adamın petrolünü yakması . Ayn rand ın dediği bir ürünün değeri 1 lira iken 3 lira ise ve halk bundan rahatsızsa elbet başka biri 2 liraya satacaktır . Bu üretim ve pazarlama olayıdır . Devlet üretime karışmamalı ve vergi ve rant üzerinden kendilerini yakın insanları ilerletip gerçek üreticileri mağdur eder. İşçi ve iş veren ile ilgili de aslında bence bu ara evet işçiler önemli ama o işçilerin işlerinin olmasını üreticiden geçer . Ayrıca üretici ne kadar kendini büyütür ve daha çok iş imkanı açar . En temeldede ayn rand ın bireyselcilik felsefesinin dini anlayışı sen din dedi diye bir şey yapman bu senin özgür olmadığın bireysel olmadığın anlamına gelir. İsa komşularına destek olun dedi diye aslında bencil olarak cennete gitmek için vs yapıyorsun . Ayn rand eğer istiyorsan komşuna destek ol ama bunu kendin istediğin için yap diyor . Ben eşimi sevdiğim için onlayım oda beni sevdiği için . Ben onu kendim için seviyorum oda beni kendisi için seviyor. Ayrıca üreticiler olmasaydı kitaptada olduğu gibi bir son olur .
Ayn Rand, iki yüzlü ve çıkarcı olmayı reddeder. Ayrıca, 11.37 deki sözleriniz kesinlikle doğru değil. Erdemi ve erdemli olmayı savunmuştur. 12.40 da söyledikleriniz de doğru değil, erdemli insanlara karşı empati ve vicdan sahibi, yardımseverliği önermiştir ama erdem sahibi olanlara. Genelde kavgası liyakatsiz ve gevşek insanların olduğundan fazla değer görmeleri üzerinedir. Onlara karşı evet, acımasızdır.
muazzam bir kadın gerçekten o kadar uyuşuyoruz ki. bu hayattaki en değerli şey benim hayatımdır, vatanmış devletmiş ülkeymiş aileymiş arkadaşmış çocukmuş bunlar hep ikinci plandaki şeyler ve hiçbiri için hayatımı feda etmem. ben olmadıktan sonra hiçbirinin de bir anlamı yok zira
Videolarinizi ilgiyle izliyorum. Muthis bir zekaniz var bence. Londra’da Ayn Rand centre’de birkac kez seminaries icin bulundum. Objectivism’e gorusune katilmasam da onun bazi goruslerine katiliyorum. Insan’nin aklini kullanip kendini gelistirmesi ve sorumluluk sahibi olmasi etc
Diamond eğer okursan bir şey sormak istiyorum. Kısa kesicem. Allah'a atfedilen bütün eylemler insanın yaşantıladığı eylemler (söylemek, cezalandırmak, kuşu görüp uçmak vs.), çünkü zihnimiz bunun dışında eylem olsa bile algılayamıyor ve atfedemiyor. Ancak bu mantıkla, "yaratmak" fiili insanda olmayan ve düşünemeyeceği bir eylem. Bu fiiil insana nereden gelmiş olabilir?
Okuduğum hiç bir yazar hiç bir eser atlasla kıyaslanamaz boyutta benim için hatta ayn raund hayranı dostlar edinip bende onlarla saatlerce sohbet ortamı oluşturmak isterim
Yeni Kitabımı Şu Linkten Satın Alabilirsiniz: www.kitapstore.com/mobil/urun/686289/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/antikcag-da-ahiret-in-evrimi/
İlk Kitabımı Şu Linkten Satın Alabilirsiniz: www.kitapstore.com/urun/629253/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/agnostisizm-ve-ilahi-tragedya/
NOT: Set halinde iki kitabı birden alırsanız epey bir indirimli oluyor: www.kitapstore.com/urun/686290/kitap/mitra-yayinlari/diamond-tema/diamond-tema-seti-2-kitap/
Hocam bu videonun üzerine Karl Marx videosu çok iyi gider.
Aradaki kalite farkı çok iyi bir şekilde görünür bence.
Sinan Oğanla bir video gelir mi?
Merhaba Diamond Tema. İnfrared ve yahud Thermal gözlüyü taktınmı hiç ? Yada thermal kamerası ile canlı varlıkları izledinmi ? "They Live" filmi
Sevgiler, saygılar.
Hepsi değil ama çoğu videonu dinlemiş biri olarak ilk kez yorum yapıyorum; hanidir söylemek istiyordum ki o masanın üzerindeki kalemliğe bayılıyorum, hastasıyım!
Kendim pek sevmesem de Rand'ın geniş kitlelerce okunması iyidir diye düşünüyorum. Bizimki gibi ahlaki ve manevi şartlanmaların yoğun olduğu toplumlarda, tersten bakan, birçok kişinin düşünmekten bile suçluluk duyacağı, hatta korkacağı şeyleri pervasızca anlatan insanlar yararlıdır. Günün sonunda kendileriyle hemfikir olmasak da radikaller, kafa açar, vizyon genişletir, kendimizi kapattığımız kutuyu dürter.
Demem o ki, konuşmanın sonunu, "Öğrenecek pek bir şey yok." demek yerine, "Bu da böyle ilginç bir tip işte; okumanızı öneririm." gibi bir şekilde bağlasan, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kitleni gözönünde bulundurarak, daha yararlı bulurdum.
Seviliyorsun. Yayınlarının devamını ve daha geniş kitlelere ulaşmasını dilerim.
Yaşlıca bir takipçin.
di mi tüm isteğini alıp götürüyor oysa ki howard roark'ı okuduğunuzda çoğu insan kendinden bir şeyler bulurdu
Aslında kişinin kendi çıkarını düşünmesi Ayn Randa göre ancak rasyonel bir zeminde makul olur.
Örneğin kişinin yeterli maddi gücü varsa bunun bir kısmını yardım amaçlı kullanması rasyoneldir. Ama kişiyi zora sokacak bir duruma gelirse rasyonel değildir.
Yani kişinin kendini başkası için kendini feda etmek objektivizme uymaz.
"Hayatım ve hayatıma olan sevgim adına yemin ederim ki, hiçbir zaman bir başka insan için yaşamayacağım
ve hiç kimseden benim için yaşamasını istemeyeceğim."
-Ayn Rand Atlas Silkindi
Issız adada tek başına mı yaşayacakmış?
İki yüzlü ve çıkarcı olmak zorunda kalıcaksınız derken, aslında kadının ortada bi iki yüzlülüğü yok. Dürüstçe çıkarcı olmak gerektiğini söylemiş. Bunu söylemekten kaçınmak ahlaksızlıktır diyor.
@@katoy9976 Ölmeden önce devlet tarafından maaş bağlandığını da unutmamak gerek. İronik
@@montajadam5945 neden ironik yıllarca zorla vergi alınmış oda alınan vergilerle tedavi olmuş. ayn randa sorsalardı vergi vermek istemezdi ama zaten soran olmadı zorla alındı.
@@montajadam5945 Bir şirket kadar vergi vermiş bir kadının para alması çok doğal.
@@montajadam5945 ne alaka
@@montajadam5945 Küçük sosyalist bakış açınızdan çıkıp yıllarca en çok satanların zirvesinde yer almış, onbinlerce dolarlık vergi vermiş olduğunu anlayabilseniz keşke. Kadın verginin zorla alınmasının bir tür hırsızlık olduğunu savunur. Ona karşı bir hırsızlık yapıldığını düşünüyor yani devlet tarafından yasal olarak. Devlet tarafından aldığı maaş da bir tür geri ödeme gibi.
Ben de Hayatın Kaynağı’nı okumuştum Rand’ın. Ve yazma şekli, felsefesi çok hoşuma gitti yazarın. Cidden çok azca övülen bir filozof diğer filozoflara göre.
filozof değil ki
@@alper8430 ne peki?
Benim gözümde bir işbirlikçi ve bireyci bir dünya görüşüne sahip aptaldan başka bir şey değil.Böyle kendince elitist bir yaklaşımla mı Marksizm’i alt edeceğini düşünmüş?Bunun klişeleşmiş “Öğretmenle çöpçü aynı maaş alıyor.” söyleminden ne farkı var?
@@alper8430 Birçok filozof addedilen insandan çok daha güzel tespitleri ve gerçekçi argümanları vardır Rand’ın. Rand da filozof değilse kim olacak başka?
@@Emirkrk4 benimde bir çok filozof olarak atfedilen insandan çok daha güzel tespitlerim , tabi bu bana göre ve gerçekçi argümanlarım var, ayn randın ortaya koyduğu yeni bir şey veya bir metodlojisi yok daha kendi çağını kaçırmıs biri bırak filozofu, felsefeci olduğunu da düşünmüyorum. Bence olsa olsa yazar olur.
Sizi cuneyt ozdemirin ikna programinda dinledim.iyiki farkettim.felsefeye anlasilir bakma haliniz hayranlik verici...yureginize saglik
Çok güzel kapsamalı bir inceleme olmuş emeğine sağlık.
Diğer insanlara bakış açısı konusunda şunu eklemek isterim :
Toplantılardan birinden biri soruyor : "Sizin istediğiniz sistem geldiğinde kimse fakir, sakat ve yeteneksizlere yardım etmeyecek mi?" Teyzem cevap veriyor : "Siz yardım etmek isterseniz kimse size engel olmayacak"
Bu cevap "fedakar" geçinenlerin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkartması açısından da mükemmel bir cevap. Yardım etmek isteyenler etsin onların elini kolunu tutan yok. Ancak o yardım ediyor diye başkalarını da zorlama hakkını nereden buluyor?
Objektivizmin "tarikat" olduğu ithamları konusunda da söylenecek şey : Aklı, rasyonaliteyi, düşünmeyi bu kadar önceliklendiren bir görüş nasıl tarikat olabilir? (Ha tapınma derecesinde seven bireyler vardır belki ama kerameti kendinden menkul din ve dinimsi yapılardan tarikat olmaz. Yani tapınan bireylerden söz edebiliriz :)
Eşitliği sağlamak üzere yola çıkan bütün ideolojiler (din ve felsefi görüşler) öncelikle adaletsizliği sağlamak zorunda. Bu adaletsizlik de tembelden yana verimliye karşı, akılsızdan yana akıllıya karşı, üretmeyenden yana üretene karşı, çirkinden yana güzele karşı, yeteneksizden yana yetenekliye karşı olmak için var.
Servet düşmanlığı yapan, en zengin %1'in servetinin üstüne konulmasını hak gören arkadaşlara hep şunu söylüyorum : "O kadar sert davranmayın ya yarın öbür gün aklınıza gelen bir fikirle siz de %1'in içine girerseniz" :)
İnsanın çocuğu için vazgeçtiği şeyler (para, zaman, enerji vs.) fedakarlık değildir kendi genlerinin %50'sinin devamını sağlamak amacıyla yapılan gene bencilce bir eylemdir. Çünkü gen bencildir.
Teyzem, "İnsanın iki önemli özelliği var" diyor 1- Öğrendiklerini başkalarına ve bir sonraki nesle aktarabiliyor 2- İşbölümü sayesinden her şeyi kendi yapmak durumunda kalmıyor. Yani bencil olmak "Bana ne diğer insanlardan" anlamına gelmiyor. Bu sayede ne ayakkabı yapmayıöğrenmek zorunda kalıyorum, ne elektrik üretmeyi ne de nehirden evime temiz içme suyu getirme düzeneği kurmayı.
Objektivizmin hayata izdüşümünu birkac ornekle cok guzel aciklamissiniz.
Bir ideolojiye dahil olmaya zorlansaydim eger, tercihim objektivizm olurdu.
Katılmadığım tek yer "%1 olmanızı sağlayacak bir fikir üretirseniz" kısmı. Dünyada öyle bir servet eşitsizliği var ki aktif ve acımasız şekilde milyonlarca insanı sömürmüyorsan o %1'e yaklaşma hayali bile kuramazsın. Kapitalizmin sattığı en güzel ve imkansız hayal de bu.
Sonunda RUclips Türkiye'de Ayn Rand hakkında bir içerik çıktı. (Cemre abi hariç)
Geçtiğiniz hafta 2 kitabini okuyup inanilmaz hayrani oldum ve youtubeda çok az video var ayn rand hakkinda, senin fikirlerini ogrenmek icin sabirsizlaniyorum. Cok guzel denk geldi bu videon, çok tesekkurler ❤🎉
O atlas silkindi'yi falan kim okusa hayranı oluyor. Bu kadar çekici olan ne bilmiyorum ama belki sen açıklayabilirsin
@@hwacha4911 Atlas Silkindi yi bilmiyorum ama bende Hayatın Kaynağı kitabını okuyup hayran olmuştum. Bencilliğin Erdemi kitabını da öneririm.
@@hwacha4911 kanka son derece materyalist, pozitivist, rasyonel ve akil mantik disinda hicbir seyi kabul etmiyor, edenden nefret ediyor ve inanilmaz asagiliyor hepsini. Ben ego ve yeni entelektuel icini okudum, egoda karakterlere soylettirdigi şeyler cok carpici, ağır kapitalist ve çok guzel temellendiriyor neden komunizm degilde kapitalizmin iyi oldugunu, Diğeri kurgu dışı metin ve toplumlardaki somuru kurumlarini (kaba güç manyagi atilla ve din sömürücüsü buyucu sifaci diyor) o kadar guzel ve mantikli elestiriyor ki. Yani hayatimda boyle baska bi yazar gormedim okumadan anlasilmaz guzelligi ego 100 sayfa felan olmali pahali diye dusunme kesinlikle fiyatinin 10 kati ufuk aciyor.
@@hwacha4911 yeni entellektuel icinde kanta, hegele, ve akil degilde mantikci dusunurlerin hepsinfen neden nefret ettigini anlatiyor :D insanin eline gecmis en guzel seyin akli oldugunu savunuyor, felsefe kitabi cok okuyan birisi degilim ama ona ragmen fikirleri kavradigimi dusunuyorum dili de cok guzel cunku, sacma sapan latince yunanca kelimelerle dolu değil, kitaplari pahali ama cevirileri mukemmel en azindan pegasusta :) ben kesinlikle oneririm san
@@Seathate evet biliyorum, kastettigim seyi yanlis anladin sanirim. Yunancaya latinceye karsi bi nefretim felan yok gecen yayinlarda dionunda bahsettigi modern yazarlarin surekli kimsenin anlamayacagi kelimeler kullanarak felsefe yaptiklarini zannetmelerini kastediyorum yeni felsefenin diliydi kastettiğim sey. Yani yazan kisinin bile ne anlattigini bilmedigi garip kelimeler kullanmasini diyorum, yoksa tabi terimler ve felsefi jargon antik dillerden etkileniyor bu değil kastım
Mükemmel bir video, abi senden çok yararlanıyorum,çok teşekkür ederim❤
Bu kadının kitaplar felaket güzel ve aynı oranda pahalı :)
@@kendileriylesavasanlar seti değil mi?
@@kendileriylesavasanlar pdf i var
Pdf okumanızı tavsiye ederim, bedava.
Nadir kitapta atlas silkindi bin liranın üzerinde :(
Hayatın kaynağı tekrar basıldı, Alın atın kenara derim. 40 yaşımda tekrar okuyunca, benim için kitabın anlamı değişti. Yazardaki değişimin normal olduğu düşüncesine katılıyorum.
Atlas Silkindi hakikaten çok güzel bir kitap. Ayn Rand'a taban tabana zıt fikirleri olan biri de okumalı bence.
Sizi izlerken ufkumun genişlediğini hissediyorum çok keyifli ve öğretici bir video emeğinize sağlık
Emeğine sağlık ❤
Bioshock oyununu oynadıktan birkaç hafta sonra böyle bir videonun gelmesi benim için gerçekten güzel bir tesadüf oldu. Atlas Shrugged kitabını henüz okumadım ama o kitabı okuduktan sonra oyunu oynayanlar gerçekten farklı bir deneyim yaşadıklarını söylüyor. İleride ben de bu kitabı okursam bu yorumumu güncellerim.
Kitabın o oyunla bağlı olduğunu bilmiyordum oynayacağım ben de :)
Hangi bioshock acaba? Birden fazla oyunu var da. Yoksa tüm oyunlarından mı bahsediyorsunuz?
Emeklerine sağlık. Çok doyurucu bir video.👏
Kesinlikle Ayn Rand'ın kitaplarına bakacağım. Bu videodan duyduğum kadarıyla çoğu görüşüyle kendi görüşlerim örtüşüyor. Keşke daha çok bilinen bir isim olsaydı.
Mutlaka tanımalıısın ayn raund u
Tanınmaması ise tam tersi iyiki
Eger kitabına ihtiyaç duyarsan bana ulaş
Ayn rand kelime oyunu aslında. Almanca ein rand ''bir kenar'' anlamına geliyor. Kelimelerin direkt okunuş halini mahlas olarak kullanmış. Aşkenaz yahudilerinin kullandığı almanca - ibranice karması bir dil bulunuyor (yidiş). Dolayısıyla ismi bu bağlamda incelenebilir. Sevgiler.
çok mutlu oldum ayn randı anlattığını görünce sende ayn Rand’a genellikle katılıyorsun ama bazı yerlerde eleştiriyorsun zaten bu sosyal bilimlerde ( kapitalizim, sosyalizim vs ) gibi şeylerde tek doğru yok bu arada atlas silkindi tam slogan kitabı okumayanlara öneriyorum kitap şuan pahalı mı bilmiyorum ama ben çok pahalıya almıştım ama değdi eline sağlık reis adamsın❤
tek doğru başarılı olandır ve başarılı olan belli kapitalizm
Ayn rand birey-toplum ilişkisinde radikal biçimde birey tarafında duruyor. Oysa eğer bu ilişki dengeli biçimde sürdürülemez ve birinden biri fazla ağır basarsa haliyle diğeri tamamen etkisiz hale gelir. Yani herkes tamamen bireyci ve kendi çıkarını gözeten olursa ortada toplum diye bir şey kalmaz ve bunun sonucunda zarar gören yine bireyler olur. Tam tersi olursa(birey toplum içindir mantığı) bukez de ortada özgür iradeli insan kalmaz ve herkes kümes hayvanına dönüşür. Bunun da sonucunda yine toplum, dolayısıyla birey zarar görmüş olur. Sözün özü; olması gereken şey denge. Peki bu dengeyi belirleyecek olan nedir dersek, o da bilim ve felsefenin ortaya koyduğu ortak akıl olmalı.
Yine bilgi ve emek kokan bir video. Tesekkurler.
Mustafa bey ve sana teşekkür ederim brocuğum bu video için.
çok güzel bir video olmuş,ellerine sağlık Dio 🌝
Ayn Randın ismini ilk duyduğumda erkek olduğunu düşündüm, yüzünü görünce emin oldum
dnkxndjcndkc schopenhauer ı görünce ne dedin acaba
Ayn rand benim favorimdi atlas silkindi ve hayatin kaynapı tüm hayatımın temelini olurturmuştur. Yaptığım işi ve yaşayış şeklimi bireyselleştirdim . Programlarını izlediğinde ayn rand yuhalanır çünkü insan doğasını gösterir
Kapitalizm konusunda ki bir çok fikrine katılsam da sosyal devlet ,toplumun sosyal yapısı konularında bence çuvallıyor.İyi ki ekonomist falan olmamış.
İş veren işçi sınıfından üstün olmadığı gibi ,işçi de iş veren den üstün değildir.Bu 2 tarafın haklarını korumak ve yapılarını güçlendirmek te sosyal devletin görevidir..Bu 3 lü yapı birbirine ne kadar sıkı sarılır ne kadar doğru çalışırsa toplum o kadar güçlenir.
Kapitalizm ve sosyal devlet bir arada olamaz.
atlas vazgeçti'nin bir yerinde şöyle diyor "hiç kimse için yaşamayacağıma ve hiç kimsenin benim için yaşamasına izin vermeyeceğime ant içerim" ayn rand felsefesinin temeli bu..
Teşekkürler , güzel bir bilgilendirme yayını olmuş
Teşekkürler, çok güzel bir çalışma yapmışsın
Knkam chatGPT gibi soruyorsun soruyu tak diye cevabını getiriyor mübarek
Diamond LÜTFEN kıyamet alametleri ve gelecekle ilgili hadisleri de her yönden irdeleyip bir video çeksen
Iyi yayinlar Güzel Insan
Geç tanıdım sizi,dinlemek keyıili olacak
defalarca izlediğim kaliteli bir kaynak olmuş. teşekkürler
Güzel bir çalışma olmuş. Eline ağzına sağlık.
Kendimi anladım . Çok teşekkür ederim. Gelişiyorum ilerliyorum.
Tebrikler Dio, emeklerine sağlık.
47. dakikadaki yorumunuzda da Rand'ı çok iyi anlamadığınızı gördüm. Temel ilke, ne yapıyorsanız en iyisini yapmaya gayret etmek ve yaptığınızın karşılığında hakketiğinizi almak. Erdemlilik dediği de bu aslında. Bunun işçi ya da patron sınıfı ile ilgisi yok. İşini iyi yapan bir temizlikçinin ya da demiryolu işçisinin, teknisyeninin nasıl yüceltildiğini, işinde yeterli olmayan bir patronun da devlet tarafından desteklenme ihtiyacının nasıl aşağılandığını atlıyorsunuz.
Tebrik ederim ici dolu bir video olmus eline saglik❤
Sinan Canan ile yaptiginiz soylesiyi dinlemek cok keyifliyid, umarim birlikte daha fazla video cekersiniz.
Mitoloji serisinden video gelse ne güzel olur
Dostum Sinan Canan ile ikna programın da yaptığın tartışmayı RUclips ye atmalısın çok güzel bir tartışma olmuş çok beğenerek izledim baştan sona tek kelimeyle harikaydı seni dinlemek neden bukadar keyifli hala anlamış değilim seviliyorsun❤️
şu videolarını spotiye de atsan nolur be adam
Ben Atlas ve Hayatın Kaynağı kitaplarını okudum. Orada ki fikirler düşünceler gayet makul ve sağlam bir zemine oturuyor bence. Bu videoda ki incelemede çizilen çerçeveye çok hakim değilim. Yazarın yaşamı gerçek hayatında yaptıkları diğer kitaplarında gittiği başka düşünceleri bilmediğimden net bir yorum olmayacak bu ama okuduğum fikirlerin %97 sine katılmakla birlikte bu videoda eleştirdiğiniz bir çok konuda da yazara hak verdiğimi söyleyebilirim.
Dediğim gibi sadece bu 2 kitaptan yola çıkarak fikrim bu. Zaten ben hem fikir olmaya meyilli idiysem yazara, okuduklarımı makul zeminlere oturtmuş olmamda normal olabilir. :)
Bazı konularda çok haklı. Milletin sırtından geçinen kendi yetenekleri ve çabasıyla kendi mutluluğunu sağlayamamak erdemsizlik.
kaliteli videon için çok teşekkürler
harika olmuş:)
Seni sadece spotifydan takip ediyordum yt kanalını görünce neler kaçırmışım dedim bende saf gibi niye artık podcast atmıyor diyordum.
Çok güzel video olmuş eline sağlık
Hayatın kaynağı kitabı 1949 da sinemaya uyarlanmış.Filmi 2000lerin başında tv de izleyince ilgimi çekmiş,çoğu kitabını okumuş,bulabildiğim Türkçe kaynakları da araştırmıştım.Diamont’un tespitlerine katılmadığım yerler var;evet birey önemli ama dediğiniz gibi toplum önemsiz demiyor,birey kendini iyi yetiştirip erdemli olursa toplum zaten olması gerektiği gibi üst seviyede olur diyor.Güce tapan birisi değil ayrıca,erdemli olmak ve ne iş yapıyorsan işinde en iyi olmayı savunuyor,kitabında erdemli addedilen bir roman karakteri örneğin benzersiz lezzette sandviç yapıyordu .bugünkü toplumuzda yakamıza yapışan sadaka kültüründen adeta tiksiniyordu alanı olduğu kadar vereni de aşağıladığı için,herkesin kendi ayağının üzerinde birey olarak durması gerektiğini savunuyordu,Attalos (Atlas) gibi dünyayı sırtında taşıyan üstün nitelikli insanlara karşı vasatın tahakkümünden nefret ediyordu ve atlasın silkinip bu düzeni yıkması gerektiğini savunuyordu,ideolojisini akıcı roman tekniği ile anlattığı için daha çok yazar kimliğinin öne çıkması ,klasik anlamda felsefeci olarak kabul görmemesi anlaşılabilir,mutlaka okunup üzerinde tartışılması gerektiğini düşünüyorum.
Merhaba Dio abi.
Rica etsem kehanet, fal, tarot ve şifacılıkla alakalı bilgileri paylaştığın bir video çeker misin?
İnternette çok yanlış ve tutarsız bilgiler var. En iyisini senin yapacağını düşünüyorum.
Merhaba Diamond Tema. İnfrared ve yahud Thermal gözlüyü taktınmı hiç ? Yada thermal kamerası ile canlı varlıkları izledinmi ? "They Live" filmi
aha bekledigim video
Merhabalar
Sizinle tanışmak isterim
Dillerin ortaya çıkışıyla alakalı video gelebilir mi,tek bir dilden mi yoksa çok dilden mi oluştu bunlarla ilgili argümanlar vs.
Video aktı gitti eline sağlık
Harika videoydu
John Locke hakkında video istiyoruz lütfen.
Sinan Oğanla bir video gelir mi?
Pek çok ülke "digital nomad" tanımına göç ve vatandaşlık mevzuatında yer vermeye başladı. Dijital göçebeler için oturma izni vb avantajlar sağlanıyor. Türkiye bu konuda henüz etkili bir adım atamadı. 59:00'dan itibaren anlatılan hususlar bu anlamda youtuber göçü riskine de işaret ediyor.
Objektivizm bencillik değil karsilikli ticaret esastır sen birine yardımcı olursan yardım ettigin kişi de sana yardım etmeli esası var ve o kişi feda etmez ise onu sil mantığını gitmekte
Ayn Rand'a giriş için çok güzel bir video. Teşekkürler.
Güzel içerik tebrikler
Ben seni Celal Şengör' un Anaksimandros'u gibi seviyorum ya. İleride güzel bir bilim insanı olur olmaz durumum guzellestiginde yapacağım şeylerden biri sana çok destek olmak. Hep mutlu olun. Sevgiyle ve bilgiyle kalın. Ben Burcu Kardeşin.
İşçiler kardeş patron kalleş repliği aklıma geldi.. KİBAR FEYZO
Platon'un Devlet kitabıyla ilgili incelemeni merakla bekliyorum. Kitabı okumaya devam etmek için kendimi zorluyorum. Nerdeyse 3te 1ine geldim ama henüz konunun özüyle ilgili bir kazanıma ulaşamadım.
Diamond'ın çektiği kitap tavsiyeleri serisi var, ilk videoda Devlet kitabından bahsediyor.
@@aabn634 dediğiniz videoya baktım fakat yüzeysel geçiyor. Benim kast ettiğim detaylı bir incelemeydi. Kitabı bana bir şey katmadığını düşünerek insanlar çok övdüğü için okuyorum. Belki bir şeyleri kaçırıyorumdur. Öğrenmiş olurum bu şekilde.
Sinan cananla videon anlaşılamiyor sesler bide siz paylaşabilirmisiniz
Hayatın Kaynağını okurken güzel denk geldi ^^
Video için çok teşekkür ederim. 1:16:00 bu kısma katılamadım, insan kendi yavrusu veya sevdiği biri için neden fedakarlık yapmasın? Bu insanın kendi özgür iradesidir ve canı istediğini yapar. Sanırım ayn rand kimse kimseye fedakarlık yapmamalı demiyor fakat isteği dışında fedakarlık yapmak zorunda bırakılmamalı ve kimse kimseden fedakarlık beklememeli diyor gibi anladım. Yanlış mı anlamışım?
Benim için niçe 1 ayn rand 2 açıkçası. Fikirlerini çok beğeniyorum ayn rand'ın. Özellikle Atlas Silkindi'den ziyade Ayn Rand'ın ideal insanını merak eden insanlar için Hayatın Kaynağı adlı eseri okumalarını tavsiye ederim.
Atlas Vazgeçti'nin John Galt'ı = The Fountainhead'in Howard Roark'ı zaten.
@@Pratensiss Kesinlikle. Şahsen benim için john galt bir tık önde çünkü howard'ın tam potansiyelini kullanmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi ayn rand'ın güç peşinde koşup duranları da zayıf insanlar olarak tanımlaması olabilir. Bu yüzden de Howard'ı güç peşinde koşan birinden ziyade özgürlüğüne düşkün dahi adam profilinde tasarladı.
Sanki asıl kahraman unutuldu hepsinin tapdıgı kadın
Videonun sonlarına doğru "bu bardak" diyerek söze başlayacağını sandım. 😂
Osho hakkında video gelir mi abi
Beğendim.Teşekkürler.
bu adam yt türkiye için fazla
cok enteresan. bazen mantikli ve makul, bazen de mantiksiz ve cok bencil..
Merhaba abi, ben Azerbaycanlıyım kitabını nasıl ala bilirim ?
Abi selam. Senin kanalına sponsurluk yapmak istiyorum. Yoksa canlı yayımlarda mesaj yazamıyorum. Ama sponsorluk yapamıyorum çünkü youtube izin vermiyor. Neymiş, benim bulunduğum bölgede sponsorluk yapılamazmış
Arka planda yer yer müzik vardı, programla beraber çok güzel gidiyor, keşke hep olsa
Fikirlerini roman olarak anlatmasını söyle özetleyebilirim .
Hayatın kaynağı kitabında howard roark karakteri özelinde baktıpımda kendisi eski mimari yerine modern ve yenilikçi bir mimari düşüncesi ile yaşadığı zorluklar ve paraya sahip insanların eskiye takıntılı insanlar ile olan çatışması. Bireyselciliği bu kitapta en çok hissettiğim an dini mimari yaptığı yerdi. Kendince bir dini mimari eser yaptı ve sırf bu yüzden tepki topladı. Yaptığı mimari çağdaş ve pratik olmasına rağmen insanlar ondan hala rönesans vs tarzı mimari ister . Burada kendini işine adamış ve yenilikçi bir insanın bu sistemdeki zorlanışını anlatıyor . Atlas silkindi de ise olan tamamen vergi olayı değil . Devletin üretim veya kapitalist sisteme karışmaması gerektiğini anlatıyor . Devlet vergiyi alır ve rekabet adı altında sirketlerin ilerlemesini engeller. En iyi ornek demir ve çeliği karıştırarak özel bir alaşım icat eden karakter bu karışımın daha güçlü olduğunu keşfeder fakat bu rekabeti bozacaktır . İlerlemek değil demir üreten insanlar için bu ürünü kullanmasına izin vermez. Yada petrol e sahip olan adamın petrolünü yakması . Ayn rand ın dediği bir ürünün değeri 1 lira iken 3 lira ise ve halk bundan rahatsızsa elbet başka biri 2 liraya satacaktır . Bu üretim ve pazarlama olayıdır . Devlet üretime karışmamalı ve vergi ve rant üzerinden kendilerini yakın insanları ilerletip gerçek üreticileri mağdur eder. İşçi ve iş veren ile ilgili de aslında bence bu ara evet işçiler önemli ama o işçilerin işlerinin olmasını üreticiden geçer . Ayrıca üretici ne kadar kendini büyütür ve daha çok iş imkanı açar .
En temeldede ayn rand ın bireyselcilik felsefesinin dini anlayışı sen din dedi diye bir şey yapman bu senin özgür olmadığın bireysel olmadığın anlamına gelir. İsa komşularına destek olun dedi diye aslında bencil olarak cennete gitmek için vs yapıyorsun . Ayn rand eğer istiyorsan komşuna destek ol ama bunu kendin istediğin için yap diyor . Ben eşimi sevdiğim için onlayım oda beni sevdiği için . Ben onu kendim için seviyorum oda beni kendisi için seviyor. Ayrıca üreticiler olmasaydı kitaptada olduğu gibi bir son olur .
etrafımdaki zengin çocuklarına bunu uygulayacaksın
Ayn Rand, iki yüzlü ve çıkarcı olmayı reddeder. Ayrıca, 11.37 deki sözleriniz kesinlikle doğru değil. Erdemi ve erdemli olmayı savunmuştur. 12.40 da söyledikleriniz de doğru değil, erdemli insanlara karşı empati ve vicdan sahibi, yardımseverliği önermiştir ama erdem sahibi olanlara. Genelde kavgası liyakatsiz ve gevşek insanların olduğundan fazla değer görmeleri üzerinedir. Onlara karşı evet, acımasızdır.
❤❤❤tskler canım oğlum
Aynı duruma bu görüşü savunanlar düşse ve onlara yardım edilmese, bunu da doğru bulacak kıvamdalar. İlginç bir kafa yapısı, diyecek bir şey yok.
muazzam bir kadın gerçekten o kadar uyuşuyoruz ki. bu hayattaki en değerli şey benim hayatımdır, vatanmış devletmiş ülkeymiş aileymiş arkadaşmış çocukmuş bunlar hep ikinci plandaki şeyler ve hiçbiri için hayatımı feda etmem. ben olmadıktan sonra hiçbirinin de bir anlamı yok zira
Bu arada senin zihnin epey açık sevgili dostum. Üslubun da gayet iyi.
destek yorum :)
bence iyiki taninmiyor
@@ahmetkazim5738 Şimdi maalesef sosyalist ergenler kötülüyor.
Bu kadını liseli liberal ergenler tarikat şeyhi gibi put edinmiş durumda.
Sinan Canan la tartısman çok iyiydi 😊
Yardımlaşmasaydık bugünkü insan evrimleşemezdi
Emeğine sağlık
Güzel Aciklayici Program diliyorum
Videolarinizi ilgiyle izliyorum. Muthis bir zekaniz var bence. Londra’da Ayn Rand centre’de birkac kez seminaries icin bulundum. Objectivism’e gorusune katilmasam da onun bazi goruslerine katiliyorum. Insan’nin aklini kullanip kendini gelistirmesi ve sorumluluk sahibi olmasi etc
Uyum sağlayan hayatta kalır.
Diamond eğer okursan bir şey sormak istiyorum. Kısa kesicem.
Allah'a atfedilen bütün eylemler insanın yaşantıladığı eylemler (söylemek, cezalandırmak, kuşu görüp uçmak vs.), çünkü zihnimiz bunun dışında eylem olsa bile algılayamıyor ve atfedemiyor.
Ancak bu mantıkla, "yaratmak" fiili insanda olmayan ve düşünemeyeceği bir eylem. Bu fiiil insana nereden gelmiş olabilir?
Ayn RAND allahım
diamond abi adnan menderes ve dp iktidarıyla alakalı video yapar mısın
Okuduğum hiç bir yazar hiç bir eser atlasla kıyaslanamaz boyutta benim için hatta ayn raund hayranı dostlar edinip bende onlarla saatlerce sohbet ortamı oluşturmak isterim
of cok merak ediyodum ayn rand'ı
Teşekkür ederim dio
cogu kisiye gore objektif olduğun icin senden türk tarihini dinlemek istiyorum türk tarihiyle ilgili videolar cekebilirmisin
MÜKEMELSİN SANA MİNNETTARIM ADANA KOZANDAN SELAM OLSUN BENİ BÜYÜK BİR DERTTEN KURTARDIN