videonun tamamını izlemek için zamanınız yoksa diye bazı noktaları belirtmek istedim (yine). 0:00 video tanıtımı - giriş 0:53 fiziğin tarihsel yolculuğunun başlangıcı 1:33 fizik nedir? fiziğin amacı nedir? 1:50 ilk sistematik yöntem: galileo galiei 3:45 isaac newton 5:37 kısaca newton hakkında 9:24 newton'dan sonra 11:11 termodinamik teorisi 13:43 ludwig boltzmann 14:00 termodinamiğin kabul ettiği önermeler ve termodinamik devamı 16:10 elektromanyetizma teorisi 16:26 hans christian oersted 17:33 michael faraday 18:46 james clerk maxwell 19:50 "fizik bitti" 20:27 tarihi değiştiren 2 önemli deney 20:47 karacisim ışıması 23:59 feynman analojisi 25:15 1900'ler ve kuantum mekaniği 25:38 michelson-morley deneyi 28:47 albert einstein 33:25 kuantum mekaniği ve parçacık fiziği 33:49 standart model 37:40 merkür'ün yörüngeden sapması 41:31 atınç'ın tercih ettiği teorik fizik alanı hakkında 49:20 enflasyon teorisi 50:36 atınç'ın çalışmalarının teorik olmasının sebebi 53:46 furkan'ın tercih ettiği deneysel fizik alanı hakkında 59:43 özetle teorik fizik ve deneysel fizik ilişkisi umarım faydalı olur. :)
Konuları herkesin anlayabileceği şekilde, basite indirgeyerek anlatabilmenizi takdir ettim. Hele Atınç'ın lisansını bile orada yapmasına rağmen terimleri türkçe anlatabilmesine şaşırdım. Ben üniversiteyi orada okusam türkçelerine gerek duymayacağım için, çevirmeden öğrenirdim büyük ihtimalle :)
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesinde okuyorum ve sizleri izledikçe geleceğe yönelik kaygılarım azalıyor, başrabileceğime inanmamı sağlıyorsunuz. Çok teşekkürler...
Dinlemekten çok zevk alıyorum sizi gençler. Mesleğinizi tarihsel bir bütünlük içinde anlamanız neden sonuç ilişkisine bağlamanız mükemmel. Ülkemizin göz bebeklerisiniz.
Videolarin cok aydinlatici su an bambaska bi alanda egitim gormeme ragmen zevkle takip ediyorm kanalini evreni, evrenleri, onlarin isleyisini anlamaya calisan bi insan olarak sana cok tesekkur ediyorm bu yolda ugrak noktalrimdan bi tanesi oldugun icin .
Sohbet niteliğinde güzel bir video olmuş gerçekten, teşekkürler. Bu tip sohbet havası içinde geçen bilim tarihi ile ilgili videoların daha fazla gelmesi çok güzel olabilir.
Beni araştırmaya sevk eden konuşmalardan çok hoşlanıyorum ve bu da kesinlikle onlardan biriydi. Fiziğin tarihini anlattığınız bölümden ayrı, kendi çalışma alanlarınız hakkında bilgi verdiğiniz bölümden ayrı zevk aldım. Atınç ile yapacağın diğer bir videoyu merakla bekliyorum, sevgiler.
Gerçekten bu 1 saatlik videodan bu kadar keyif alacağımı düşünmemiştim, paylaştığınız için çok teşekkürler. Ayrıca bugün sınav sonuçlaımız açıklandı 26bindeyim 9.sınıftan beri hedefim odtü fizikti 2020 puanlarına bakılınca tutturuyorum. İnşallah bende sizin gibi fiziğe aşık ve çalışkan bir fizikçi olurum. Her şey için benim de çalışan herkes, emek veren ter döken herkes gibi başaracağıma ailemden okulumdan arkadaşlarımdan daha çok inandıtdığınız için çok teşekkür ederim yolunuz açık olsun.
20:10 da bahsi geçen kişi Alber Michelson. "It seems probable that most of the grand underlying principles have been firmly established and further advances are to be sought chiefly in the rigorous application of these principles to all the phenomena which come under our notice." 1894 yılında bunu söyledikten sonra 1902 yılında bir optik kitabının sonunda da "the day seems not far distant when the converging lines from many apparently remote regions of thought will meet on common ground" bunu söylüyor. Bu 8 yılda fiziğin farklı alanlarından bulunan buluşlar kafasını karıştırdı galiba hdasdashdh
@@SFurkanOzturk61 biliyorum çok yoğunsun ama sana danışmak istediğim birşey var elektronik habeleşme müh. okuyorum itüde bizde fizik bölümü yerine fizik müh. var sence çiftanadal yapıp direk doktoramı yapayım yoksa kendi bölümümü bitip yüksek lisanstan mı fiziğe kayayım
@@denizuzun5577 1 yıl geçmiş ama yine de iletişime geçmek istersen diye itü ehm fizik çapı yapıp michiganda fizik doktorası yapan birinin web sitesini bırakıyorum web.itu.edu.tr/dagc/academics.html
Merhaba Furkan abi :)Benim sana bir sorum olcak.Ben 9.sınıfım be fiziğe büyük bir merakım var.Tavsiye edebileceğin öğretici ve seviyeme uygun bir kaynak var mı.Ingilizce olabilir ama türkçe bir tane önerebilirsen daha iyi olur
Feynman ın fizik dersleri serisi var alfa bilim yayınlarında. Gerçi o yaşlarda popüler bilim, bilim tarihi kitapları okumak daha kolay olabilir. Hawking’in kitapları da sürükleyicidir
Ben çok teşekkür ederim iyiki bu kanalı açmışsın ve bir sürü aklı başında gence ilham kaynağı olup öncülük ediyosun bende trabzonluyum ve şuan istanbulda bi fen lisesinde 11. Sınıfım. Lise dönemin hakkında bi video çekebilir misin? Yani ; üniversite sınavına çalışma sürecin , türkiye 37.si olman hakkında , motivasyon kaynağın ve şu an sınava giricek olanlara karşı verebileğin öneriler üzerine. :)
hocam teorik fizik ya da bir şeyin kağıt üzerinde gerçek olması pratik gerçekten uzak kaçmıyor mu size? mesela yeterince ışık yılı uzağa gittiğimizi "varsayalım" ve dünyaya baktığımızı ve gördüğümüzü de "varsayarsak" tahminen geçmişi göreceğiz . bu kağıt üzerinde mümkün belki ama pratik de ne kadar mümkün ? ya da gerçekle ne kadar uyuşuyor? çelişki ve paradoks dolu. buna rağmen izafiyet teorisi ya da benzer determinist yaklaşımlar ne kadar evereni açıklayabilir ve güvenilir ?
Lütfen cevap verir misiniz. Bir andaki tüm bilgileri bilirsek geleceği hesaplayabiliriz önermesi neden yanlış oluyor. 3 senedir bunun üzerine kafa yoruyorum. Hocalarım bana çok fazla değişken olduğu için diyor. O halde bizim zekamız yetmiyordur. Yani o deterministik önerme yanlıştır demek bence yanlıştır. Beni aydınlatırsanız sevinirim
İzninle kendi bakış açımla cevap vermek isterim. Aslında meseleyi zekamızin yetmemesi olduğuna bağlamak istemiyorum. Çünkü o kadar fazla değişken var ki incelediğin sistem içerisinde, her birini kontrol altında tutmak ve gözlemle beraber ölçümünü yapmak imkansız denilebilecek düzeyde. Afrika'daki sineğin kanat çırpışından tut Galler'de esen rüzgarın hangi açı ile estiğini ölçmeye varana kadar irili ufaklı bütün değişkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bundan dolayı bu önermeyi yanlış kabul ediyoruz çünkü bütün değişkenleri bilmek bizim açımızdan söz konusu değil. Bütün değişkenleri tam anlamıyla bilemeyiz. Sistem içerisinde mutlaka belirsizlik olacaktır.
Merhaba video için teşekkürler. Fizik-matemstik çalışırken not tuttuğun defterin var mı? Veya yapamadığın sorular/çözemediğin önermeler olduğunda onları deftere mi tututorsun? Bi anlatsbilir misin? :)
Merhabalar Furkan Bey, Size gmail üzerinde bir e-posta yolladım. Bir göz atarsınız çok memnun olurum. Ayrıca video içerikleriniz kalitesi oldukça yüksek, youtube'de böyle videoların da olduğunu görmek mutlu ediyor :))
Sizi dinlemek çok keyifli ve bir yandan idolümsünüz lakin bir sorum olacak. Ben küçüklüğümden beri matematik ve fiziğe ilgi duyan bir insanım, yıldızlar hep ilgimi çekmiştir ve problem çözmek hep çok eğlenceli gelmiştir. Matematik ve fiziği aynı anda okumak istiyorum lakin farklı bir amacım daha var. Bu kapıdan gidersem elektrik elektronik mühendisliği önüme çıkıyor. EE&Fizik çapı yapmak istiyorum, bu konuda neler düşünüyorsunuz? Zor olması benim için önemli değil zira bir problemi kaç farklı şekilde çözebilirim diye oturup saatlerimi verebilecek bir insanım ki öğrenmeye bir o kadar aşığım.
Hasan Can Doğru hocam ben de yaklaşık aynı konumdayım. Bunu birçok bilene danıştım ve %95 oranında o kadar yayılıp zorlaştırmaktansa ee mühendisi (ya da bir fizikçi) olarak kendi alanında daha çok çalışmak, projelerde yer almak daha akıl kârı olur denildi.
Hook yasasi deneysel verilere dayanarak formule edilmistir tipki Newton un 2. yasasi gibi zaten sanirim klasik mekanik te ikisi disinda baska postulat yok.
Bende tmciyim ama fiziği çok seviyorum.Siz gibi mfcilerin kendini bilim adamı tmcileri de aptal ve bilimden anlamaz algılayışları asla bilim adamı olamayacağınızı gösterir çünkü bilim adamı önyargılı olmamalıdır.
videonun tamamını izlemek için zamanınız yoksa diye bazı noktaları belirtmek istedim (yine).
0:00 video tanıtımı - giriş
0:53 fiziğin tarihsel yolculuğunun başlangıcı
1:33 fizik nedir? fiziğin amacı nedir?
1:50 ilk sistematik yöntem: galileo galiei
3:45 isaac newton
5:37 kısaca newton hakkında
9:24 newton'dan sonra
11:11 termodinamik teorisi
13:43 ludwig boltzmann
14:00 termodinamiğin kabul ettiği önermeler ve termodinamik devamı
16:10 elektromanyetizma teorisi
16:26 hans christian oersted
17:33 michael faraday
18:46 james clerk maxwell
19:50 "fizik bitti"
20:27 tarihi değiştiren 2 önemli deney
20:47 karacisim ışıması
23:59 feynman analojisi
25:15 1900'ler ve kuantum mekaniği
25:38 michelson-morley deneyi
28:47 albert einstein
33:25 kuantum mekaniği ve parçacık fiziği
33:49 standart model
37:40 merkür'ün yörüngeden sapması
41:31 atınç'ın tercih ettiği teorik fizik alanı hakkında
49:20 enflasyon teorisi
50:36 atınç'ın çalışmalarının teorik olmasının sebebi
53:46 furkan'ın tercih ettiği deneysel fizik alanı hakkında
59:43 özetle teorik fizik ve deneysel fizik ilişkisi
umarım faydalı olur. :)
Kralsın sen biliyorsun dimi?
Tşk
Atınç Bey'e hayran kalmamak elde değil. Karmaşık şeyleri çok anlaşılır ve sade şekilde anlatabiliyor.
Konuları herkesin anlayabileceği şekilde, basite indirgeyerek anlatabilmenizi takdir ettim. Hele Atınç'ın lisansını bile orada yapmasına rağmen terimleri türkçe anlatabilmesine şaşırdım. Ben üniversiteyi orada okusam türkçelerine gerek duymayacağım için, çevirmeden öğrenirdim büyük ihtimalle :)
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesinde okuyorum ve sizleri izledikçe geleceğe yönelik kaygılarım azalıyor, başrabileceğime inanmamı sağlıyorsunuz. Çok teşekkürler...
Dinlemekten çok zevk alıyorum sizi gençler. Mesleğinizi tarihsel bir bütünlük içinde anlamanız neden sonuç ilişkisine bağlamanız mükemmel. Ülkemizin göz bebeklerisiniz.
Atınç hoca çok heyecanlı anlatıyor beni de heyecanlandırıyor. Ayrıca video için teşekkür ediyorum.
Tesekkurler Furkan Abi
Faydali icerik ureten sayili RUclipsler dansin hic birakma RUclips yi
Teşekkürler :)
Hayatımda izlediğim en keyifli videoydu
Videolarin cok aydinlatici su an bambaska bi alanda egitim gormeme ragmen zevkle takip ediyorm kanalini evreni, evrenleri, onlarin isleyisini anlamaya calisan bi insan olarak sana cok tesekkur ediyorm bu yolda ugrak noktalrimdan bi tanesi oldugun icin .
14:30 nerd kids of class
Sohbet niteliğinde güzel bir video olmuş gerçekten, teşekkürler. Bu tip sohbet havası içinde geçen bilim tarihi ile ilgili videoların daha fazla gelmesi çok güzel olabilir.
Beni araştırmaya sevk eden konuşmalardan çok hoşlanıyorum ve bu da kesinlikle onlardan biriydi. Fiziğin tarihini anlattığınız bölümden ayrı, kendi çalışma alanlarınız hakkında bilgi verdiğiniz bölümden ayrı zevk aldım. Atınç ile yapacağın diğer bir videoyu merakla bekliyorum, sevgiler.
12.sınıf fizik bilgimle keyif alarak dinledim ve yabancı hissetmedim olaya. Anlaşılabilir dille güzel şeylerden bahsetmişsiniz teşekkür ediyorum.
Çok keyifli ve bilgilendirici bir video...
Seninle bir yerde yollarımız kesişecek
@@kacakci5870 Hmm, umarım
Harika 👏👏👏. Yeterince zamanım olmadığı için maalesef tamamını izlemeyemedim ancak çok beğendim
1 saatimi iyi ki bu videoyu izlemek için harcadım ❤️
Maşşallah sonuna kadar izledim, teşekkür ederiz gençler, devam edin bize bilimden bahsetmeye.
57:35 o ne bakış be hocam
Çok keyifli bi sohbetti, çok teşekkür ederim .
fizikle hiç bir alakam yok tmciyim ama anlattıklarınız konular ve olaylar ilgimi çok çekiyor sonuna kadar izledim :) teşekkürler.
Gerçekten bu 1 saatlik videodan bu kadar keyif alacağımı düşünmemiştim, paylaştığınız için çok teşekkürler. Ayrıca bugün sınav sonuçlaımız açıklandı 26bindeyim 9.sınıftan beri hedefim odtü fizikti 2020 puanlarına bakılınca tutturuyorum. İnşallah bende sizin gibi fiziğe aşık ve çalışkan bir fizikçi olurum. Her şey için benim de çalışan herkes, emek veren ter döken herkes gibi başaracağıma ailemden okulumdan arkadaşlarımdan daha çok inandıtdığınız için çok teşekkür ederim yolunuz açık olsun.
inanılmaz keyifliydi,çok teşekkürler.
harika✨✨✨
Deneysel fizikte zaman ve hız her yerde eşittir yani?
20:10 da bahsi geçen kişi Alber Michelson. "It seems probable that most of the grand underlying principles have been firmly established and further advances are to be sought chiefly in the rigorous application of these principles to all the phenomena which come under our notice." 1894 yılında bunu söyledikten sonra 1902 yılında bir optik kitabının sonunda da "the day seems not far distant when the converging lines from many apparently remote regions of thought will meet on common ground" bunu söylüyor. Bu 8 yılda fiziğin farklı alanlarından bulunan buluşlar kafasını karıştırdı galiba hdasdashdh
Çok güzel ve video ile çok ilgili bir quote. Kaydettim bunu, teşekkürler!
@@SFurkanOzturk61 Bu arada Atınç hocam kip thorne'un genç haline benziyor
Physic today ,bilim ve teknik,popular science bunlari tavsiye edermisin yoksa onerebilecegin baska yayinlar varmi
Websitemde yazılı olarak var.
@@SFurkanOzturk61 biliyorum çok yoğunsun ama sana danışmak istediğim birşey var elektronik habeleşme müh. okuyorum itüde bizde fizik bölümü yerine fizik müh. var sence çiftanadal yapıp direk doktoramı yapayım yoksa kendi bölümümü bitip yüksek lisanstan mı fiziğe kayayım
@@denizuzun5577 1 yıl geçmiş ama yine de iletişime geçmek istersen diye itü ehm fizik çapı yapıp michiganda fizik doktorası yapan birinin web sitesini bırakıyorum web.itu.edu.tr/dagc/academics.html
okuldan çıktıkdan sonra güzel gider
Merhaba Furkan abi :)Benim sana bir sorum olcak.Ben 9.sınıfım be fiziğe büyük bir merakım var.Tavsiye edebileceğin öğretici ve seviyeme uygun bir kaynak var mı.Ingilizce olabilir ama türkçe bir tane önerebilirsen daha iyi olur
Lgsde kaça girdin ?
@@ahmetkoroglu3538 0.7
Feynman ın fizik dersleri serisi var alfa bilim yayınlarında. Gerçi o yaşlarda popüler bilim, bilim tarihi kitapları okumak daha kolay olabilir. Hawking’in kitapları da sürükleyicidir
Şuan da 11.sinifsin
👏🙌
Hocam matematiksel fizik ile teorik fizik arasinda ne gibi farklar var ?
Atınç abi 832 saat konuşsun yine dinlerim, sohbeti çok iyi 👌
Ben çok teşekkür ederim iyiki bu kanalı açmışsın ve bir sürü aklı başında gence ilham kaynağı olup öncülük ediyosun bende trabzonluyum ve şuan istanbulda bi fen lisesinde 11. Sınıfım. Lise dönemin hakkında bi video çekebilir misin? Yani ; üniversite sınavına çalışma sürecin , türkiye 37.si olman hakkında , motivasyon kaynağın ve şu an sınava giricek olanlara karşı verebileğin öneriler üzerine. :)
Sinav donemini dogrusu iyi hatirlamiyorum. Calisma ile ilgili verdigim ornekler genel olarak gecerli.
Pekii çok teşekkür ederim yinede :)
Nereyi kazandın
Furkan Bey Merhabalar, Fizik bolumunde en altta calisma yeri vardi, kapandi laboratuar oldu dediler,dogru mu acaba?
Soldaki abimiz azıcık Gordon Freeman'ı anımsatıyor bana.
hocam teorik fizik ya da bir şeyin kağıt üzerinde gerçek olması pratik gerçekten uzak kaçmıyor mu size? mesela yeterince ışık yılı uzağa gittiğimizi "varsayalım" ve dünyaya baktığımızı ve gördüğümüzü de "varsayarsak" tahminen geçmişi göreceğiz . bu kağıt üzerinde mümkün belki ama pratik de ne kadar mümkün ? ya da gerçekle ne kadar uyuşuyor? çelişki ve paradoks dolu. buna rağmen izafiyet teorisi ya da benzer determinist yaklaşımlar ne kadar evereni açıklayabilir ve güvenilir ?
Asil biz tesekkur ederiz :) Saatlerce dinlesem sikilmam.
Cevap verirseniz çok sevinirim bu benim için önemli
Lütfen cevap verir misiniz. Bir andaki tüm bilgileri bilirsek geleceği hesaplayabiliriz önermesi neden yanlış oluyor. 3 senedir bunun üzerine kafa yoruyorum. Hocalarım bana çok fazla değişken olduğu için diyor. O halde bizim zekamız yetmiyordur. Yani o deterministik önerme yanlıştır demek bence yanlıştır. Beni aydınlatırsanız sevinirim
İzninle kendi bakış açımla cevap vermek isterim. Aslında meseleyi zekamızin yetmemesi olduğuna bağlamak istemiyorum. Çünkü o kadar fazla değişken var ki incelediğin sistem içerisinde, her birini kontrol altında tutmak ve gözlemle beraber ölçümünü yapmak imkansız denilebilecek düzeyde. Afrika'daki sineğin kanat çırpışından tut Galler'de esen rüzgarın hangi açı ile estiğini ölçmeye varana kadar irili ufaklı bütün değişkenleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bundan dolayı bu önermeyi yanlış kabul ediyoruz çünkü bütün değişkenleri bilmek bizim açımızdan söz konusu değil. Bütün değişkenleri tam anlamıyla bilemeyiz. Sistem içerisinde mutlaka belirsizlik olacaktır.
Electrodynamics hakkında dünyada ses getiren bilim adamları kimlerdir ayrıca Türkiye de olabilir tavsiye edeceklerin var mı teşekkürler
birileri demişki reis çıkartta gölgesinde serinleyek
ne gölgesi çekde güneşi görek ya ...
Adamın dipçiğisiniz
30:21 de "Einstein michelson morley deneyine güveniyor" doğru ama eksik. Einstein aynı zamanda maxwell e de güveniyor ışık hızı konusunda.
Deneysel fizik tabikide teorik fizik pek birsey katmaz yani kişiye.
Merhaba video için teşekkürler. Fizik-matemstik çalışırken not tuttuğun defterin var mı? Veya yapamadığın sorular/çözemediğin önermeler olduğunda onları deftere mi tututorsun? Bi anlatsbilir misin? :)
Ogrendigim seyleri not ettigim, aklima gelen seyleri not ettigim defterlerim var. Ayrica calisirken de not aliyorum.
merhaba furkan abi sosyal medya kullanıyor musun youtube dışında seninle takipleşmeyi isterim
Merhabalar Furkan Bey, Size gmail üzerinde bir e-posta yolladım. Bir göz atarsınız çok memnun olurum. Ayrıca video içerikleriniz kalitesi oldukça yüksek, youtube'de böyle videoların da olduğunu görmek mutlu ediyor :))
Deneysel fizik doğru o zaman.
Sizi dinlemek çok keyifli ve bir yandan idolümsünüz lakin bir sorum olacak. Ben küçüklüğümden beri matematik ve fiziğe ilgi duyan bir insanım, yıldızlar hep ilgimi çekmiştir ve problem çözmek hep çok eğlenceli gelmiştir. Matematik ve fiziği aynı anda okumak istiyorum lakin farklı bir amacım daha var. Bu kapıdan gidersem elektrik elektronik mühendisliği önüme çıkıyor. EE&Fizik çapı yapmak istiyorum, bu konuda neler düşünüyorsunuz? Zor olması benim için önemli değil zira bir problemi kaç farklı şekilde çözebilirim diye oturup saatlerimi verebilecek bir insanım ki öğrenmeye bir o kadar aşığım.
Hasan Can Doğru hocam ben de yaklaşık aynı konumdayım. Bunu birçok bilene danıştım ve %95 oranında o kadar yayılıp zorlaştırmaktansa ee mühendisi (ya da bir fizikçi) olarak kendi alanında daha çok çalışmak, projelerde yer almak daha akıl kârı olur denildi.
Ne yaptın ?
13 yaşındayım Temel fizik öğrenmek ve fizikte gelişmek istiyorum kitap önerir misiniz?
Senin yasina ve seviyene uygun (bilgi seviyeni bilmediğim için) kitap öneremeyeceğim ama khan academy nin videolari sana çok yardımcı olacaktır.
Fun Fact: Dirac ile Oktay sinanoğlu çok yakın arkadaşlar. Beraber arsa işine girip dolandırılıyorlar
Hocam herşeyin ispatı olur mu mesela hook yasasının ispatı var mı yoksa liselerde mı gösterilmiyor üniversitede var mı yoksa kabullenme mi
Hook yasasi deneysel verilere dayanarak formule edilmistir tipki Newton un 2. yasasi gibi zaten sanirim klasik mekanik te ikisi disinda baska postulat yok.
niye pitagordan başlamadızın
Bu kanalı yeni keşfettiğim için üzgünüm. :(
Hocam neden böyle videolar çekip insanları fiziğe çekiyosunuz!? Maalesef bu sene fizik kontejyanları doldu ve taban puanları yükseldi:(...
videoyu izliyorum aşağıda caner taslaman çift yarık deneyi çıkıyo,bu size hakaret sinirim bozuldu hajsjd
Niye insanları küçümsüyorsunuz Caner Taslamanın size ne zararı oldu ki...
Ben 8. Sınıfım fizikde doktora yapmak istiyorum verdiyiniz bilgiler için tşkler
37.dkda kaldın
.
2 dislike sözel ve tmciler
Bende tmciyim ama fiziği çok seviyorum.Siz gibi mfcilerin kendini bilim adamı tmcileri de aptal ve bilimden anlamaz algılayışları asla bilim adamı olamayacağınızı gösterir çünkü bilim adamı önyargılı olmamalıdır.
artık şu hastalıklı fikirden uzaklaşınız...birçok tapınırcasına sevdiğiniz bilim insanı evrenin romantikligine(!) dayanamayıp şiir yazardı.
Fizik yazısını görünce hemen atladım geldim
GÖRÜNTÜLENME SAYISINA BAK........