Hızlı ve Yavaş Düşünme

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Bu videoda Daniel Kahneman’ın “Thinking Fast and Slow” kitabını inceledim. Belirsizlik durumunda karar verme yöntemlerinden ve bunların yol açtığı sistematik hatalardan, deneyler üzerinden bahsettim. Kitabın ana kahramanları olan sistem 1 ve sistem 2’yi inceledim. Hangi durumlarda hangi sistem aktif ve bunların avantajları ve ne dezavantajları nelerdir sorularını cevaplamaya çalıştım.

Комментарии • 125

  • @pembebalikkk8694
    @pembebalikkk8694 4 года назад +62

    Ulkemde keske bir sürü Furkan olsa senin gibi .Bu yasindaki tavirlarin çaban kulturlu olusun olgunlugun harikasin Furkan

  • @berrezehra0109
    @berrezehra0109 4 года назад +23

    Nasıl özledik seni 🖤sonunda geldi video

  • @Sevval-kf9pj
    @Sevval-kf9pj 5 месяцев назад +2

    Videolarını ızledıgımde gercekten cok carpıcı ve kendıne ozgun konuları ele almışsın bu ozgunlugunu kaybetmemenı dilerim senden, umarım bu yolda gosterdıgın caba senı cokca mutlu edecek ve hayat doyumuna ulastırabılecektır(sızlere sorılarım olacak ıletısıme gecebılırsenız cok ıyı olur)

  • @Enes_Sasmaz
    @Enes_Sasmaz 4 года назад +5

    Bu tür kanalların olmasını çok yararlı buluyorum. Harvard mantığıyla aynı şekilde asla etrafımda bulamadığım, arkadaşım olmasını isteyebileceğim kişiyle bu şekilde muhabbet edebiliyorum.

  • @caglabatur
    @caglabatur 9 месяцев назад +1

    Critical thinking dersimiz vardı seçmeli, onun ders kitabıydı bu lisanstayken. Çok faydalı ve ufuk açıcı ❤ Kahneman candır, bilişsel psikoloji ve davranışsal ekonomi alanlarında çok önemli kattıkları. Teşekkürler tanınırlığını arttırdığınız ve her daim bilgi yaydığınız için 😊

  • @ssevvalbostanci
    @ssevvalbostanci 4 года назад +9

    Bilgi aktarımların için teşekkür ederiz, izledikçe ve öğrendikçe mutlu oluyoruz, başarılarının devamını dilerim sevgili Furkan.

  • @duyguozturk9657
    @duyguozturk9657 5 месяцев назад +1

    Kitabı almadan önce edinebilecegimiz çok güzel bir inceleme videosu olmuş biz çok teşekkür ederiz😊

  • @ucanmanda2978
    @ucanmanda2978 4 года назад +24

    Son sınıfım ve dikkatsizlik hatalarımdan çektiğim kadar başka hiçbir şeyde bu kadar çekmedim. Denemelerime hiç sters olmadan gayet rahat bir şekilde giriyordum ve tam da anlattığınız gibi sanırım sistem 1 ile yürütüyorum genel olarak durumu. Bu dikkatsizlik hatalarının sebebini bir türlü bulamamıştım ama şimdi bir filiz diktin aklıma. Sanırım sistem 2 yi tam olarak devreye sokamadigim için yapıyormuşum bu hatalarımı. En kısa sürede kitabı alıp daha detaylı bir analiz yapmaya çalışacağım kendi kendime.
    Çok teşekkür ederim, belki farkında olmadan çok büyük bir yardımda bulundun bana. Başarılar dilerim.

    • @iremdemirci658
      @iremdemirci658 4 года назад +2

      hepsini izleyecek vaktim yok buraya özetler misin ya da dakika verebilir misin

    • @asliiremgul
      @asliiremgul 4 года назад

      Zaman belirtebilirsen gerçekten harika olur kardeşim

    • @ucanmanda2978
      @ucanmanda2978 4 года назад +12

      Yani yarım saatlik bir videoyu üstünden vakit geçmişken özet geçmem çok tutarlı olamaz heralde ama burda bahsettiğim kısmı kısaca anlatabilirim. Kitapta genel olarak seçimlerimizi gerçekleştirirken beynimizin nasıl bir algoritma izlediğini kısaca anlatıyor Furkan. Sistem1 ve sistem2 olarak adlandırılan ve birbiriyle uyumlu çalışsan iki adet düşünme sistemimiz varmış. Bunlardan sistem1 basit, otomatik, efor gerektirmeyen işlerle uğraşırken sistem2 ise daha zor, manuel efor gerektiren işleri yaparken devreye giriyormuş. Sistem1 daha hızlı fakat onu kullanirken hata yapmaya daha meyilliyiz, sistem2 de ise işlemler yavaş ama tutarlı oluyor. Sistem1 daha rahat, sakin, konforlu anlarda devrede iken sistem2 sitresli, zor anlarda devreye giriyormuş.
      Basitçe bunları anlattı. Yazı biraz karman çorman oldu ama idare edersiniz artık :)

    • @zezynp
      @zezynp 4 года назад +1

      Fazlasıyla katılıyorum.
      Ben de 11.sınıf sayısal öğrencisiyim ve sırf işlem hatasından 25 soru çöp oluyor. Baktığınızda çok büyük bir rakam. Maalesef.
      Videoyu izlerken benim de denemede yaptığım hatalar geldi ve sebebini bulmuş oldum.
      Teşekkürler Furkan abi.

  • @elifnuradal1640
    @elifnuradal1640 4 года назад +4

    Özlemişiz abi. Gerçekten çok faydalı içeriklerin var. Videoyu bekliyordum. Zaman ayırıp uğraşarak böyle kaliteli içerikler sunduğun için çok teşekkürler.

  • @muhammedsanverdi
    @muhammedsanverdi 3 месяца назад

    Biz teşekkür ederiz dostum genel olarak hayatımızda'da uygulayacağımız metodlar şahsen ben hayat tecrübesi ve faydalı olacak metodlar düşüncesi ile izledim bu videoyu

  • @ebrarkeskin158
    @ebrarkeskin158 6 месяцев назад

    Bu videodan çok keyif aldım. Çok teşekkür ederim. Karar mekanizmalarının davranış temelli nasıl işlediği üzerine daha önce detaylı düşünmemiştim. Hayatta yatkın olduğumuz birçok kararda bu şemaların etkisi varmış. Gerçekten benim için faydalı oldu. Emeğinize sağlık.

  • @Berat-cw9gg
    @Berat-cw9gg 4 года назад +6

    Daha çok ekonomi satış pazarlama ile ilgili olsada bu kitapla benzer konuları işleyen (karar verirken ki dikkate aldığımız durumlar)bir başka kitap söyleyebilirim.
    Dan ariely:akıldışı ama öngörülebilir (predictable irrationel) o kitabı da kesinlikle öneriyorum.

  • @ArmaganSalman
    @ArmaganSalman 4 года назад +18

    Merhaba,
    "A Mind for Numbers: How to Excel at Math and Science" isimli bir kitap var.
    Orada chunking, focused mode, diffused mode gibi ele alınan (System 1 ve System 2'ya benzer) konularda, sizin bu video sonunda yer verdiğiniz gibi özellikle STEM eğitimi için efektif olabilecek yaklaşımlardan söz ediliyor.
    Efektif öğrenme için başka birçok irili ufaklı yöntemler/bilgiler de barındırıyor.
    Thinking Fast and Slow'daki ana konuların herhangi bir konuyu öğrenmede kullanımı için yazılmış bir kitap gibi düşünülebilir.

    • @onderxozalp
      @onderxozalp 2 года назад

      kitap onerisi icin tesekkur ederim.

  • @gladoseus
    @gladoseus 2 года назад +1

    Bu kitabi cok onceden okumustum bu video harika bir hatirlatici oldu. Tesekkurler Furkan.

  • @kozdedemlibicay
    @kozdedemlibicay Год назад

    Kardesim eline koluna sağlık.basarilarini duymuştum tebrikler şimdi birde burdan karsilasma şansımız oldu.iyi çalışmalar emeğine yüreğine saglik

  • @milkhoney2428
    @milkhoney2428 4 года назад +3

    Analitik düşünme hakkında bir video hazırlarsan bana çok yardımı dokunur.

  • @kadiratasoy7119
    @kadiratasoy7119 4 года назад +2

    Teşekkürler. Okumaya korktuğum için kitaplığımda duruyordu. Cesaret verdin. En kısa sürede okumaya başlayacağım. :)

  • @seyhanovich6118
    @seyhanovich6118 4 года назад +1

    Böyle oradakileri izleyince, neden olmasın diye ümidim tazeleniyor.

  • @ygyb7fyc7rcyh7h9
    @ygyb7fyc7rcyh7h9 4 года назад +3

    Lutfen birakma kanali. Harika ya.

  • @kanankhalilzade
    @kanankhalilzade 4 года назад

    Deməli hər hansı bir sahədə yaradıcı olmaq istəyirsənsə ilk öncə o sahə haqqında çoxlu öyrən. Beləki, o yaradıcı olmaq istədiyin sahə üzrə əvvəlcədən öyrənərək rahatlaşdığın üçün sonrasında yaradıcı olmağa meyilli olursan. Çox gözəl! Əla məlumat idi. Təşəkkürlər!

  • @eniskoray3205
    @eniskoray3205 Год назад +1

    başarılı bir video tebrik ediyorum

  • @yofamsup
    @yofamsup 4 года назад +1

    Eger bazi kisimlarin daha hizli gecilebilmesi icin zaman kayibi olan kisimlari keserekten videonin dinamiğini arttirabilirsiniz boylece 30 dkda kisaltilmis olur

  • @evrimkaya4124
    @evrimkaya4124 6 месяцев назад +1

    Çok iyi bir kitap tavsiye ederim bu arada

  • @seymanuryorulmaz1633
    @seymanuryorulmaz1633 4 года назад +2

    Bir sürü yeni şey öğrendim, çok faydalı bir vidyo olmuş👍

  • @dilaygunay1432
    @dilaygunay1432 4 года назад +2

    Bu kitabı almıştım ama okumakta bir an kararsız kalmıştım çık faydalı oldu teşekkürler! En kısa zamanda okuyacağım

  • @thisisme414
    @thisisme414 4 года назад +4

    Seni çok özledik

  • @av.arb.h.alpaytutlu5621
    @av.arb.h.alpaytutlu5621 4 года назад +3

    Bahsettiğiniz kitabı bir defa okuyarak kitabın içeriği hakkında sadece yüzeysel bir fikir edinebilirsiniz. Ben sadece kitapta bahsedilen konulardan bir tanesi olan "dörtlü modeli" gerçek anlamda anlayıp içselleştirmek ve iş hayatımda kullanabilmek için farklı zamanlarda defalarca, döne döne okumak zorunda kaldım. Ve halen dörtlü modeli tam anlamıyla anlayıp kullanabildiğimi söyleyemem. Diğer konu başlıklarına değinmiyorum dahi. Bu kitap insanlık tarihi ile eş olan ekonomi bilimini tümüyle alt üst etti. Ekonomi biliminin temelinde her zaman rasyonel olan ve hep hesap kitap yaparak kendisi için en doğru kararı verdiği düşünülen rayonel eyleyen(tüketici veya karar veren, seçim yapan) vardır. Kahneman, Tversky ile birlikte yazdığı makale ve sonrasında Kahneman tarafından yazılan bu kitapla ekonomi biliminin bu rasyonel eyleyen varsayımını ve buna bağlı olarak oluşturulan hemen hemen bütün ekonomi modellerini çöpe attı. Bu kitap bir başucu kitabı. Başucu kitapları bir defa okunmaz. Defalarca ve dönem dönem açılıp okunur.

  • @mustafaceylan7012
    @mustafaceylan7012 5 месяцев назад

    Teşekkürler Furkan

  • @butterletto
    @butterletto 4 года назад +2

    Furkan abi merhaba. Benim özel ilgim olduğu için Japonca öğrenmeye başlamak istiyordum ama sonra senin üniversitede Latince öğrendiğin aklıma geldi. Sormak istediğim soru şu: Latince'yi fizik alanında bir yerde işe yarıyor diye mi öğrendin, yoksa sen de ilgi duyduğun için mi öğrendin? Soruyorum çünkü ben de eğer fizikte lazımsa önce onu öğrenmek istiyorum

  • @Demirhan19
    @Demirhan19 3 года назад +3

    efsanevi derecede bilgi yüklemesi yapmasının sonucu olarak yine efsanevi derecede yorucu kitaptır. 3-5 kez bırakmanın eşiğinden döndüm. hayatta aldığımız kararların neredeyse hepsinin irrasyonel olduğunu yüzümüze kanıtlarıyla açıklıyor. Öte yandan manipülatörlere karşı ne kadar savunmasız olduğumuzu görünce bir miktar korkutmadı da değil.kitap, 1. sistem ve 2. sistem ile ilgili o güzel analiz yapıyor ki; kahneman*, kendi kurduğu beklenti teorisi*'ndeki açıkları bile analiz ediyor.
    1. sistem: hızlı, yani sezgisel düşünme
    2. sistem: yavaş düşünme, hesaplayan beyni devreye sokma, mantığı devreye sokma olarak addebiliriz.
    kitapta 1. sistemin yanlılıkları, açıkları analiz ediliyor. ancak 1. sistemin terk edilmesi tavsiye edilmiyor, çünkü zaten 1. sistem olmadan yaşayamayız. 1. sistemin yanlı sezgilerine gerektiği yerlerde şüphe ile yaklaşılması ve 1. sistemin, 2. sistem desteği ile geliştirilmesi gerektiğine parmak basıyor.
    kitaptaki örneklemeler, gayet anlaşılır ve açık. hem ekonomiye olan yaklaşımımı, hem de hayata olan tavrımı etkileyen bir kitap oldu.

  • @nihalercan3382
    @nihalercan3382 2 года назад +1

    Bu üç metot kararsızlik durumunda karar vermeyi sağlayan değil, rasyonel karar vermeyi engelleyen metotlar diye ifade edilebilir.3.23

  • @ticket1159
    @ticket1159 4 года назад

    Bu tarz kitaplara bayılıyorum en yakın zamanda okuyacağım teşekkürler...

  • @onderxozalp
    @onderxozalp 2 года назад

    tebrik ederim.benzeri videolarinizi bekliyoruz.ankara dan sevgiler

  • @veyselaksu20
    @veyselaksu20 4 года назад +1

    Video için teşekkürler. Uzun zamandır bekliyordum video atmanı. Sana bir soru sormak istiyorum Furkan ağabey. Ben şimdi Lise 2'ye gidiyorum ve ileride fizik okumayı düşünüyorum. Sence şimdiden matematik ve fizik çalışmaya başlamalı mıyım? 11 ve 12. sınıf fiziğini öğrenmeli miyim? Mesela Feynman Fizik Dersleri alıp çalışmalı mıyım?

    • @SFurkanOzturk61
      @SFurkanOzturk61  4 года назад

      Feynman’in derslerine calisabilirsin.

    • @veyselaksu20
      @veyselaksu20 4 года назад

      @@SFurkanOzturk61 Teşekkür ederim. Birde ayrıca sen Lisedeyken staj yapmış mıydın? Yapmamı önerir misin?

    • @yontulmusbeyin2935
      @yontulmusbeyin2935 4 года назад

      Ben de 10.sınıfa gidiyorum. Staj düşünüyorsun galiba, peki daha lisedeyken fizik alanında staj yapabileceğimiz bir yer biliyor musun?

    • @veyselaksu20
      @veyselaksu20 4 года назад +1

      @@yontulmusbeyin2935 Koç Üniversitesinin araştırma grubu var, yaz içerisinde 25 gün boyunca lab da araştırma yapıyorsun. İstersen ona başvur ben başvuracağım. İyi derecede ingilizce, iyi not ortalaması istiyor, gerekli detaylari sitesinden alabilirsin.

    • @yontulmusbeyin2935
      @yontulmusbeyin2935 4 года назад +1

      @@veyselaksu20 teşekkür ederim.

  • @Kaan-yq9bl
    @Kaan-yq9bl 4 года назад +1

    keske bunları podcast olarak dinleyebilsem okula giderken o kadar iyi olurdu ki

  • @ai-ur5uv
    @ai-ur5uv 4 года назад

    Cok tesekkurler ♥️ cok guzel ve faydalı bir video yeniden

  • @bekirdeniz5458
    @bekirdeniz5458 2 месяца назад

    💪👍👏

  • @felsefitartsmalar7568
    @felsefitartsmalar7568 2 года назад

    Furkan ufak bir yorum yanlışın var. Diyelim arabayla yolda giderken sistem 1 çalışıyor, trafik kazası ile karşılaşırsanız sistem 2 devreye girer ve ne yapacağımıza karar veririz diyorsun, bu yorum yanlış. Çünkü sistem 2 nin devreye girmesi 1-2 dakika sürüyor. O nedenle kaza ile karşı karşıya kalırsak sadece sistem 1 devrededir. Sistem 1 in kararı 2-3 saniyedir. Ve bizim aniden direksiyon kırarak kazadan kurtulmamız gerekir. Hayati tehlike olan her durumda sistem 1 çalışır, hayatta kalmak düşünmeye vakit ayıramayacak kadar önemlidir.

  • @williamsomerset7931
    @williamsomerset7931 4 года назад +1

    Arkandaki hangi tablo? Çerçeve içine koymayı düşündün mü?

    • @worm_hole
      @worm_hole 4 года назад +1

      "Frederick the Great Playing the Flute at Sanssouci" tablonun adı...

  • @emmrtooba1543
    @emmrtooba1543 4 года назад

    Merhaba yurtdışı eğitimi hakkında sizlere birkaç farklı hususta soru sorabilme durumumum olabilirmi ?
    Nasıl iletişime geçebilirim
    Teşekkürler

  • @MyChannelDDD
    @MyChannelDDD 3 года назад

    👍çok teşekkür ediyorum

  • @dailylife8352
    @dailylife8352 4 года назад

    Teşekkürler. İnsanlara her zaman kanmamın sebebini buldum. Onları kendim gibi sanıp her dediklerine sistem1'i çalıştırıp inanmam. Kcivşfld

  • @sappho-3330
    @sappho-3330 4 года назад

    Sen nasıl bir kralsın ya Alte Fritz dedemizi de unutmamış

  • @mazeteen
    @mazeteen 4 года назад +1

    Yine yararlı bir video

  • @alperren
    @alperren 8 месяцев назад

    mindfulness

  • @mandalinakabuk3330
    @mandalinakabuk3330 4 года назад

    Çok net bir şekilde anladım :) Teşekkürler

  • @elifebozcal3707
    @elifebozcal3707 4 года назад +1

    Yaralı bir video olmuş 👌

  • @esraakca4824
    @esraakca4824 3 года назад

    Seni yeni keşfedenlerde ben geç kalmışım çok güzel

  • @birinsan8686
    @birinsan8686 4 года назад

    Merhaba abi İngilizce öğrenirken hangi gramer kitabını kullandın ve bu arada bir ara matematik üzerine videonda arkadaşının gmail hesabını söyleyebilir misin abi

  • @mustafademir4008
    @mustafademir4008 4 месяца назад

    Sn kahnemanın bir kitabını okumuştum. neyse, değinmek istediğim konu 9' ki avukat mühendis örneği. Bir mühendis şantiyededir, fabrikadadır, çizimler içinde boğulmuştur. Avukatın mesai saatleri ise toplum algısında sabittir.
    konforlu, ailesiyle iyi ilişkisi olan doğal olarak avukattır.
    nobelli bilim adamına kafa tutan ben :))))

  • @WalterBeyaz1
    @WalterBeyaz1 4 года назад +2

    Furkan hocam ben başka bir bölüm okumak istiyorum fakat fizik de öğrenmek istiyorum sadece kitaplardan okuyarak olur mu başaka neler yapabilirim?

    • @philosocio
      @philosocio 4 года назад

      fiziği ne seviyede öğrenmek istiyorsunuz?

    • @WalterBeyaz1
      @WalterBeyaz1 4 года назад

      @@philosocio üniversite düzeyinde

    • @SFurkanOzturk61
      @SFurkanOzturk61  4 года назад +2

      Fizik bolumunden dersler alabilirsin.

    • @WalterBeyaz1
      @WalterBeyaz1 4 года назад

      @@SFurkanOzturk61 ben genetik mühendisliği istiyorum fakat ikisini aynı ayda okursam çok zorlanır mıyım? ve birazda nefes almaya vakit bulabilir miyim?

    • @philosocio
      @philosocio 4 года назад +2

      @@WalterBeyaz1 matematik bilginiz yeterliyse walter lewin ve necati çelik'ten konu anlatımları dinlemenizi tavsiye ederim. matematik bilgininizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız fuat serkan orhan'ın oynatma listeleri sizin ihtiyacınız olacak konuları içeriyor. benim kanalımda da bazı listeler var, ilginizi çekebilir belki.
      ted ed, kurzgesagt gibi bazı kanallar da teknik olmayan, anlama dayalı videolar hazırlamış oldukça hoş.

  • @nesimiyasar4274
    @nesimiyasar4274 Год назад

    👍

  • @zaferkaya505
    @zaferkaya505 Год назад

    sizden rica etsem bana kitabın yazılı özeti varsa gönderebilir misiniz?

  • @eminimsakayapyorsunuzbayos8661
    @eminimsakayapyorsunuzbayos8661 4 года назад

    Teşekkürler video için.

  • @Dkfjdjalaağsğdğeğsğz
    @Dkfjdjalaağsğdğeğsğz 3 года назад

    Videolar biraz daha kisa ve net olsa cok daha iyi olur

  • @4thesakeofitname
    @4thesakeofitname 5 месяцев назад

    Kitapta bahsi geçen olasılık probleminin anlamlandırılımasında sorun var. Gerçekten de hilesiz ve doğal bir para, 100 defa atılırsa, bunun "yaklaşık" 50 tanesinin yazı, ve 50 tanesinin de tura gelmesi "beklenir"... (ve dahası bu yazı ve turaların da peşpeşe gelmeyecek şekilde iç içe geçmiş olması beklenir) bunlara "typical/likely sequence, olası diziler" deniyor. Bu durum, olasılık teorisinin önemli gözlem ve kabullerinden biridir. Peş peşe 100 tane yazı geldiğini söyleseler, kimse bunun adil bir para olduğuna inanmaz, ve ayrıca, olasılığın fiziksel interpretasyonunu da zorlayan bir durum gösterir. Ancak, salt matematiksel olarak bakıldığında, gerçekten de iki durumun da gelme olasılığı aynıymış gibi "hesaplanır" (çünkü, daha baştan zaten tüm çıktıların eşit olasılıkta "equally likely" olduğu varsayımına dayanarak hesaplandığı için). Bu bakış açıları arasındaki ince fark, bazı uygulamlarda önem arz eder...

  • @ahmetyucel8328
    @ahmetyucel8328 4 года назад

    Teşekkürler.

  • @esra-rb3vi
    @esra-rb3vi 4 года назад

    Ekonomiye kaymayı düşündün mü hic (iyi bir fizikci olarak baya firsatin vardir)

  • @semayeefe4544
    @semayeefe4544 3 года назад

    nice :) teşekkürler

  • @ry-yu9qq
    @ry-yu9qq 4 года назад +1

    Ali’yle tanışsanız çok güzel olur Ali Kurmuş

  • @gdolap
    @gdolap 4 года назад

    👏👏👏👏

  • @worldmusicfann
    @worldmusicfann 4 года назад

    Psikoloji alanına meraklı arkadaşlar için Science of Evil - Simon Baron Cohen, The Blueprint How DNA makes us how we are - Robert Plomin öneririm arkadaşlar..

  • @elifakbulut4585
    @elifakbulut4585 3 года назад

    Bu kitabı alacaklara İngilizcesini öneririm kitabın hızlı düşünme kısmında dil önemli

  • @rhimallahverdiyev4266
    @rhimallahverdiyev4266 3 года назад +1

    idolümün kim olduğunu buldum.

  • @Yasincicek35
    @Yasincicek35 3 года назад

    250 sayfa okudum altını çizdiğim yer 2 sayfa çıkmaz. şurda kesin şöyle düşündünüz ama böyle dediği hiçbir yerde onun dediği gibi düşünmedim. bilemiyorum. beynimde şimşekler çakmadı. Ayrıca biz türkiyede yaşıyoruz (çoğunluğun üç kağıtçı olduğu bir ülke) o yüzden bu arkadaşların vaay bee dediği şeyler bize ''eee yani'' etkisi yaratabilir. ekonomiden ziyade insan ve toplum psikolojisini ele alıyor karar verme mekanizmalarını irdeliyor. bilemedim benim puanım 6

    • @aytulcucen4967
      @aytulcucen4967 2 года назад +1

      TÜRKİYE için bahsini ettiğiniz grupta o üçkağıtçılara yakın kategoride durduğunuzu mu söylediniz bu durumda. YA PROBLEMİN PARÇASISINIZDIR YA DA ÇÖZÜMÜN... var mı arafta bir grup?

  • @hilaland7
    @hilaland7 4 года назад

    Otostopçunun Galaksi Rehberi klasik kişisel gelişim kitaplarından biri mi sadece ? Okumadım ama böyle bir yorum duydum da

    • @worm_hole
      @worm_hole 4 года назад +1

      Kendisini kişisel gelişim kitabı olarak adlandırmak çok yanlış olur. Ancak kitabı okurken kendinizi geliştirmeniz çok olası

    • @beyzacoskun28
      @beyzacoskun28 4 года назад

      bilim kurgu romanı, kişisel gelişim kitabı değil

  • @hilaland7
    @hilaland7 4 года назад +2

    Buradaki izleyici kitlesini beğendiğim için bir soru sormak istiyorum. Evrim hakkındaki düşünceleriniz neler ?

    • @Lucyc4559
      @Lucyc4559 4 года назад +12

      Evrimin yoruma açık bir konu olduğunu düşünmüyorum. Evrim bilimsel bir gerçek. :)

    • @philosocio
      @philosocio 4 года назад +6

      evrim hayatı anlama konusunda en faydalı bilimsel gerçeklerden biri benim için. birçok konuda doğru akıl yürütmenizi ve mantıklı düşünmenizi sağlayabiliyor. hayatın amacı (amaçsızlığı) hakkında da insana en çok fikir kazandıran bilimsel gerçek evrimdir.

    • @cerenilkimm3730
      @cerenilkimm3730 4 года назад +2

      ruclips.net/video/17VBYLrV27E/видео.html

    • @cerenilkimm3730
      @cerenilkimm3730 4 года назад +1

      Bu videoyu izlemeni öneririm

    • @philosocio
      @philosocio 4 года назад +4

      @@cerenilkimm3730 ben izledim ve evrimi bilen bir insan için bu videodaki argümanlar sadece gülünç. evrimi inkar etmekle dünyanın düz olduğunu savunmak arasında bir fark yok artık. isterseniz neden böyle olduğunu size uzun uzun anlatabilirim.

  • @yontulmusbeyin2935
    @yontulmusbeyin2935 4 года назад +4

    Akademik fizik kitabı önerir misiniz? (Yeni başlayanlar için)

    • @yontulmusbeyin2935
      @yontulmusbeyin2935 4 года назад

      @@tttyyy3418 peki kitap önerdi mi? Önerdiyse adını verebilir misin?

    • @erkanceylan7995
      @erkanceylan7995 4 года назад

      Feynman Fizik Dersleri

  • @yunuskucuk7722
    @yunuskucuk7722 4 года назад

    Günaydın

  • @carlsagan4129
    @carlsagan4129 4 года назад

    Meraktan soruyorum yılda ortalama olarak kaç kitap okuyorsunuz ?

    • @carlsagan4129
      @carlsagan4129 4 года назад +1

      @this is your captain speaking Ben. epistemolojik merakımı daha fazla olmak üzere , saptırıcı merakımı da da geçmeden konuylan alakali kitaplar tercih ediyorum baktım kitap bana bişey katmiyor bitirmek için çaba sarf etmem ben böyle okuyorum ama geliştirmek gereken yönler var gibi

    • @carlsagan4129
      @carlsagan4129 4 года назад

      @this is your captain speaking mesela bu kitap Kahnemanınki kitaplıkta duruyor ama çok sıra var bı sira gelmedi :(

    • @SFurkanOzturk61
      @SFurkanOzturk61  4 года назад +2

      Yaklasik iki haftada bir kitap okuyorum, doktorada daha zor oluyor tabii bu.

  • @souriremaintenantbebe9162
    @souriremaintenantbebe9162 4 года назад +1

    O zaman bu videoyu Sistem2 ile izliyorum ..

  • @nasipkismet2436
    @nasipkismet2436 4 года назад

    Videonun özeti; insanların çoğunun matematiğe kafası basmıyor.

  • @ayasofya9095
    @ayasofya9095 4 года назад +1

    sistem 2 korteks, sistem bir daha bir hipotalamus tarafı .

  • @ayqqs
    @ayqqs 4 года назад

    guzman

  • @ubbgkhjjj
    @ubbgkhjjj 8 месяцев назад

    AGNES OBEL

  • @kerimkacar913
    @kerimkacar913 4 года назад +2

    Sürekli sozcuklerin arasina ıı kelimesini ekliyorsun azaltirsan
    sevinirim

    • @malpaslan1979
      @malpaslan1979 4 года назад

      Kerim Kaçar ııııııı çok ıııııııı faydalı ııııııı bir ıııııııı yorum

  • @erayaytekin5919
    @erayaytekin5919 Год назад

    Hımm hım hım hım

  • @HARDDICKHARDTEKK
    @HARDDICKHARDTEKK 4 года назад +2

    Muhteşem bir video olmuş eline sağlık. Devamının gelmesini umuyorum