@@crystaloffrost havadan bağımsız mı :)aslında benim merak ettiğim şu deniz altılar sessiz moda gaçince dizel janaratör çalışmaz. otomobil acaba batarya bellirli bir seviyenin altına inince şarz için mi çalışıyor yoksa tekerlek tahrikine destekte sunabiliyormu ? eğer öğle ise aktarma organları güç kaybına uğrayacaktır. ha ben bunu bir ağır vasıtada tır - kamyon gibi menzil sıkıntısının çok aşağı çeker zeten takometre tek şöför de 8 saatten fazla müsade etmiyor (1000 km menzil olsa yeterli gibi )
@@umitigde2417yok motor hiç tekere girmiyor sadece akü dolduruyor Muş benim merakım o akü doluyken kaç km menzil veriyor. 4-5 km diyorlar yeterli mi bilmiyorum
Yeni bir e-power kullanıcısıyım. arada sırada başıma gelen ilginç olayları paylaşacağım.. eşimin aracının aküsü zayıflamış.takviye kabloları .e powerden , öteki araca akü takviyesi yapmak istedim...araçta bildiğimiz akü yok...tabiki takviye yapamadık . Sizin de başınıza gelebilir. E powerdan, başka bir araca akü takviyesi yapamıyorsunuz...😊
11 месяцев назад+24
Ben bu araçla sehir içi 3--3.5 litre sehirler arasi da 6 litre civari tuketim yakaladim ortalama 5.6 litrelerde geziyor. Performansına gore cok iyi bir yakit tuketimi sunuyor. Konforu yol tutuşuna diyecek yok. Sessizlik konusunda müthiş derecede sessiz bir araç.
Bir zamanlar Ford Taunus ‘ların arkasında “ En İyi Yerli “ yazardı. Benim nazarımda bu kanal en iyi otomobil kanalı. Daha fazla aboneyi ve izlenmeyi hak ediyor. Emeklerinize sağlık. Başarılar dilerim.
Sinan hocam merhabalar, bu güzel inceleme için teşekkürler. Verimlilik için yıllardır kullanılan hibrid veya şarj edilebilen hibrid çözümlerinde 'şanzıman' olgusunun gereksizliği hep kafamı karıştırırdı. Güç kaynağı olarak kullanılan içten yanmalı motorun verimsizliğini en aza indirmek, sürekli belli bir devir bandında kullanım sağlayabilmek için ortaya çıkmış bir olgu. Nissan bu şanzıman mefhumunu komple ortadan kaldırmayı başararak iyi iş çıkarmış. Esasen bu hamleyi Toyota'dan beklerdim. Benim bu sisteme dair beklentim şu şekilde, eğer iyileştirilir ve herkesin ulaşabileceği bir fiyata sunulabilirse: 1- Jeneratör motor, elektrikli sistemin çekeceği maksimum gücü gözeterek sürekli sessiz bir şekilde aktif olabilir. Bu incelemede gördüğüm kadarıyla aşırı güç ihtiyacında benzinli motor kendini hissettiriyor. Nihayetinde o motor ne olursa olsun sürekli en verimli devir aralığında çalışmaya programlı, ama gaza yüklendikçe ötmesi beni rahatsız etti. Eminim geliştirilip daha iyi hale getirilecektir. 2- Kullanılan pilin kapasitesine dair bir bilgi bulamadım, çok büyük değil. En azından 20 kwh civarında bir pil hem sadece elektrikli menzil hem de ağırlığın düşük tutulması açısından belki mantıklı olabilirdi, sanırım maliyet gözetilerek bu işe girilmemiş. 3- Şarj ihtiyacı olmaması güzel bir şey, ama neden priz yok? Zaten pil oldukça küçük, jeneratörün pili dolduracağı seviye (diyelim ki sürekli max %30 da tutsun) seçilip, akşam eve geldiğinde fişe takıp doldurulabilmesi mevcut tüketimi daha da aşağı çekerdi. 20 kwh civarında bataryayı bu yüzden dedim, en azından şehiriçinde neredeyse tamamen elektrikli yol almak mümkün olurdu. Nissan, bu gibi geliştirmeleri fiyatı çok da yükseltmeden uygulama fırsatı bulursa tüm dünyayı karıştırır. EV işi güzel, ama geçiş dönemi olmadan yaygınlaşacağını düşünmüyorum. E-Power çok mantıklı bir geçiş dönemi sunuyor. Kafamda o kadar soru var ki, keşke bi Nissan mühendisi bulup da sorabilseydim hakkaten.. Neyse, beğendim. Alınır :D Edit: 2 kwh'lık pil koymuşlar araca. Allah canını almasın Nissan :) 3 - 5 yılda bir pil değişecekse bile sıkıntı yok, telefon bataryasından farksızdır zaten, ucuz olur :)
Aracım kia picanto 1.2 feel 84ps Ben senin gibi gazlayarak Mersin den Hataya gidiyorum abi. Senin kadar basıyorum ortalama 140-150km hız ile 6.2 ortalama ile gidiyorum. Bu aracın bu hızlar da böyle az yakması mükemmel bişe. Hedefe konuldu şimdiden inşallah nasip olur :)
Yakit 5 lt lakin normal benzinli modelinin bos paketi ile. Epower in bos paketi arasinda 350 bin tl var sizce amorti edilebilinecek bir fark mi duz benzinli de 8 lt yakiyor
@@nahsens3 bu günün fiyatlarıyla ortalama 250.000 km de kapanır fark. Ama burda önemli olan benim gibi elektriklinin torkunu nimetlerini kullanmak isteyip de menzil ve şarj durumundan şikayetçi olanlara sunduğu kolaylık. Kesinlikle tercih ederim aradaki farka.
16:00 da müzikle beraber hızlı viraj performansı çok çok güzel ve etkileyiciydi. çok beğendim. zaten sinan abinin teknik bilgisi ve anlatımı da çok hoşuma gidiyor. araçların sınırlarını zorlaması falan çok hoş. yeni videoları merakla bekliyorum her zaman. sizden ricam arabaların kormasını da standart olarak videolara eklemeniz. iyi çalışmalar dilerim :)
Bu aracın yıllık vergisi benzer güce sahip bir elektrikli araca kıyasla nasıl? Bir de performanslı sürüşte motorun sabit uğultusu rahatsız edici gibi geliyor, cvt şanzımanlı aracın sabit devirde bağırması gibi. Son olarak bir sıkı takipçi yorumu: Bu kanalı on senedir düzenli olarak takip ediyorum, galiba her videoyu bu süre zarfında izlemişimdir. Sadece müzik sistemini test ettiğiniz kısımları ileri sarıyorum, ekran başından kaliteyi anlama şansımız yok ve bu yüzden videoda en anlamsız gelen kısım burası oluyor. Farklı düşünenler vardır belki bilemiyorum:) Emeğine sağlık sevgili Sinan Koç
Yaklaşık 2 yıldır araba bakıyorum gitmediğim bayii kalmadı nissan hariç 2 yılda bütün araba markası videosu izledim hersyi hepsni kenara koydum kesinlikle kaşkayii e pover abi cok tesekkür ederiz videon icin Allahh razı olsunnn❤
Sinan hocam, araç alırken videolarınızı her zaman severek izledim. genelde araç tanıtımlarında geri vitese attığın zaman yan aynaların aşağıya inmesi (mirror dipping) var mı yok mu kimse bilgi vermiyor ki bence çok önemli bir özellik. ayrıca bazı araçlarda yan aynalarda otomatik kararan ayna oluyor bu özellikler, denediğiniz araçlarda var mı yok mu, bilgi verirseniz çok güzel olur. iyi çalışmalar. iyi ,mutlu yıllar.
@@cnbkyn4139 benim aracımda da kamera var hatta baya geniş açılı ama yüksek arabalarda özellikle aynanın aşağıya inmesi çok büyük avantaj ve kullanım kolaylığı sağlıyor. bazı otoparklarda arabanın girmesi gereken cepler çizgi yerine demir ile ayrılmış oluyor özellikle böyle otoparklara girerken yağmurlu havalarda ve geceleri çok işe yarıyor.
Opel Ampera da var plug’in extra dışardan da şarj oluyor yaklaşık 80 Km sadece pille gidiyor, Şuan bende var gayet başarılı. Çok yeni bir teknoloji gibi tanıtılıyor ancak 2012 yılında Opel yaptı bunu.
2012 yılında Chevrolet-Volt ve Opel-Ampera ismiyle bu yeni (!) teknoloji yapılmıştı. Zamanında Opel'e yalvar yakar getirirtmeye çalışmıştım ama param yetmemişti. Çünkü ortalam c segment bir aracın (örn. megane) 45-50bin TL olduğu zamanlarda 100-110bin TL gibi bir maliyeti oluyordu. Ah ulan ahh!!
Birçok artısı ve birçok eksisi olan bir sistem bence.hangisi daha ağır basıyor dersek bence kullanıcının ne istediği devreye giriyor.bana göre en büyük eksisi hem ictenyanmali bir motorun bakımı, hemde elektrikli bir sistemin bakımını gerektiriyor olması
Bu aracın mantığı güzel ama batarya değişimi çok sık olacak bence. Bu batarya dolu halde 3 km götürüyor anladığım kadarı ile. Günlük 30 km yapan bir araba için bu batarya günde 10 kere dolup boşalacak. Bataryanın yılda 3650 kere dolup boşalması demek. Bu yüzden bataryanın ömrü çok uzun olmayacaktır bana göre
İlginç bir teknoloji, ilginç bir deneme... Gerekli mi gereksiz mi? Herkes de bu soru akla geliyor. Ama sürüşte elektrikli gücü, ataklığı ve pratikliği bilen için çok değerli ve ilgi çekici... Benim gibi gelenekçi birinin bundaki zevki anlaması anlamsız gelir, ki ben otomatiğe bile karşıyım, hele elektrikli direksiyon... Türk insanına ve Türkiye şartlarına uygun bir araç olmuş. Şarj derdine ve stresine son... Pratik, hızlı, gerekli olan herşey bu videoda. Ben yurtdışında yaşıyorum, buradaki arkadaşlarıma (özellikle 2.el alacaklara) sizin videolarınızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu videolar günceli değil geçmişi de yansıtmış oluyor gelecekte... Emeğinize sağlık!
Elektrikli arabaların hayranıyım. Dünyayı değiştirecek yeni bir yön verecek. Hatta yavaş yavaş veriyor da. Nissana ayrı bir hayranlığım var. İnanılmaz seviyorum. Bu yaptıkları otomobil de çok çok üst düzey bence. Yaktığı yakıt konusuna gelecek olursak. Benzinli C SUV kullananlarla bir konuşun derim bence. Bu araçların yakıtları 11 - 12 litrenin altına inmez. Bu araç yarısı kadar yakıt tüketiyor. O yüzden çok verimli. Düşünün, normal benzinli bir araçla Ankara'dan İstanbul'a gidip geri döneceksiniz, e-power teknolojili bu araç size İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünüzü hediye ediyor. E daha ne olsun? Ayrıca elektrikli aracın verdiği inanılmaz tork ve sessiz sürüş keyfi çabası. Bir başka konu ise şu, bu motor yük altında çalışmıyor. Çünkü arabayı yürütme görevi bu motorda değil. Sadece şarj etmek için jeneratör görevi görüyor. Yük altında çalışmadığı için de ömürlük olacak gibi duruyor. Elektronik karmaşası diyenler için de şunu söyleyebilirim. Hiç de öyle düşünmeyin. Emin olun içten yanmalı motorlara göre bu arabalar daha basit. Elektrik motorları sizi korkutmasın. Kendinizi yapay zekaya bırakın. O herşeyi halleder. Böyle bir araç tasarladığın ve cesaretin için teşekkürler Nissan. Saygılarımla.
Çok açıklayıcı olmuş gerçekten.Ama söylede bir durum var şimdi sıfır bir araç almayı düşünsem yüzde yüz elektrikli bir araç mi yoksa böyle melez bir araç mi.Bu aracta sonuçta elektrikli aslında .kendi elektriğini kendi üretiyor.Ama elektrik üretmek için benzin kullanıyor.Bunun yerine tamamen elektrik bir araç mesela togg almak daha mantıklı değil mi.sarj etmek kolay.sehir içinde evden dahi çok ucuza şarj edersin.yilda kaç kere uzun yola çıkıyoruz ki.yilin 10 ayı isteyiz.Birde malum maliyeti açısından elektrikli araçlar daha mantıklı Bakım falan da yok.Benim aracımın bu sene 10 bin TL bakım maliyeti çıkarttılar.sirf bunun için dahi artık elektrikli motora geçmeyi düşünüyorum.Ben 2 yıldır elektrikli motora geçtim aslında 2 teker olarak kullanıyorum Tek kelimeyle harika.elektrigin tadını alan içten yanmalı motorlar a geçemez
@@fikriarslan529 kesinlikle doğru. Yüzde yüz elektrikli araçlar ilk tercih olmalı. Şarj meselesi kesinlikle sorun değil. Benim yukarıda anlattığım bu aracın çok da mantık dışı olmadığı ile ilgili.
@@1kemal_k Evet haklısınız cok da mantık dışı değil.Aliir mi Evet alınır tercih edilir mi evet edilir.Aslinda nisaanin kullandığı bu jeneratör toggda kullanılsa togg uzun yolda kendi bataryasini jenaratorle dolduruşa en güzeli o olacak.Eger böyle birşey yapılırsa şarj etmek iicn istasyon aramaya gerek kalmaz menzil sorunuda olmaz.Gecenlerde bir mühendis arkadaş la konuştum 7 yildir elektrikli araç kullandığını söyledi.Kendi içten yanmalı aracını elektrikli araca cevirtmis.simdi araca jeneratör takmayı planlıyorum demişti.Bu şekilde 60 litre yakıtla 300 kW batarya yi doldurabilirum dedi.Yani 1 depo benzinle 5 kere tam şarj edebilecek.Maliyet 1200 tl.Tabi uzun yolda kullanmayı düşünüyorum dediAma. Şarj istasyonu derdi falan olmadan araç yolda kendi kendini şarj edebilsin. Yani Nissan in yaptığını mevcut elektrikli bir araca uygulanirda şarj sorunu ortadan kalkar.sehir içinde evden şehirler arası da jeneratör den şarj olursa hem menzil hemde istasyon falan aramak ve en önemlisi beklemek zorunda kalınmaz.Bence çok güzel bir fikir.Eger togg alacak olursam jenaratorle bunu denemeyi isterim
Öncelikle emeğinize sağlık videolarınızı çok beğenerek izliyoruz. Mühendis değilim ama termodinamiğe göre enerji dönüştükçe verimlilik düşer. Buna rağmen Şehir içi 5 litre doğruysa oldukça iyi bir tüketim değeri. Videoda benzinli motor bağırıyor gibi geldi. Bataryayı biraz büyük tutsalardı benzinli motor çok yüksek devirlere çıkmadan stabil bir devirde çalışırdı sanki?? Bir de 1.0 olsaydı vergi avantajı olurdu. Fiyatı da maalesef çok yüksek. Bu fiyata benim tercihim Q3 olurdu... Teşekkürler.
Merhaba, verimlilik konusunda genel çerçevede haklısınız. Ancak hesaba katmadiginiz bazı parametreler var. içten yanmalı motorların verimi esasen oldukça düşüktür ve farklı devirlerde / güçlerde farklı verime sahiptir. Ancak içten yanmalı motoru bir jeneratör olarak kullanmak ve elektrikli bataryayı tampon olarak kullanmak motoru her zaman en verimli devrinde veya buna yakın devirlerde calistirabilme olanağı veriyor. Bu da içten yanmalı motorların en büyük problemlerinden birinin kısmen üstesinden geliyor. Bununla birlikte elektrikli motorların mekanik güce dönüşüm verimi oldukça yüksek olduğundan ekstra bir verim kaybı yüküne neden olmuyor. Bunlarla birlikte, bu aracı uzun vadede mantıksız yapan faktörler de var. Örneğin batarya kapasitesi seçimi yanlış. Çok iddialı şekilde söylüyorum çünkü iddialıyım. Birincisi zaten pek tampon görevi göremeyen küçücük bataryanın zamanla kapasite kaybıyla birlikte aracın ömrü bitmeden değişiminin ZORUNLU olacak olması. Ani güç cekislerinde bile araç bataryadan enerji çekmesine rağmen motor devir artırmak zorunda kalıyor çünkü batarya kapasitesi "ben deviri aynı tutayım nasılsa güç ihtiyacı düştüğünde tekrar pozitife gecebilecegim" diyemiyor. Batarya kapasitesi motora bu esnekliği sağlayamıyor. Bu da sistemin verimliliğini düşürüyor. Yukarıda bahsettiğim gibi diğer problem de küçük bataryada cycle frekansı artacağından bataryanın yıpranma süresini kısaltıyor. Bu da belki de 3-5 sene içinde batarya değişimini zorunlu kılacak bir faktör. Bu değer 3-5 sene olmayabilir ama böyle bir gerçek de var.
@@bbozlaker açıklama için teşekkürler. acaba neden pili kapasitesini düşük tuttular bir düşünceniz varmı? yer kısıtlaması ? ya da hem yeni pil hem de pil değişim maliyetlerini düşük tutmak için mi ? ya da sürücülerin devirlenirken zaten motorun o devirli sesini aradıklarını mı düşündüler??
@@o.ozanbilen7113 Bence tamamen duygusal sebepler. Aracın ağırlığını daha fazla artırmamak, maliyeti belli seviyede tutmak, gelecekte yedek parça kazançlarını artırmak. Bence ama.
Corolla hybridlerde cvt etkisiyle her ani gazlamada araba var gücüyle gaza bastığınız sürece sonsuza kadar bagirirya... Bu arabanın da benzer bir deneyim yasatacagini düşünüyorum bir süre sonra gına geliyor bu bağırmadan :(
Teknoloji çok güzel, ardındaki mühendislik de harika. Lakin aynı şeyleri qashqai için söyleyemeyeceğim. E power olarak satın aldığınızda torsiyon çubuğuyla geliyor, bana araç epey sert geldi. Bu fiyatlara çıkıldığında C SUV da insan konfor da arıyor. İç mekansa biraz demode ve karanlık geldi bana, trim kalitesi rakiplerinin yer yer gerisinde kalmış. Fakat elektriklinin vermiş olduğu gaz tepkileri vs gerçekten iyiydi. E pedal özelliği de epey kullanışlı geldi bana. Ancak aracın skypack donanımı epey bir boş, platinum premium a geçerseniz de yaklaşık 1.4 m bandına çıkıyorsunuz. O zaman seçenekler de çoğalıyor. Ben şahsen her ne kadar geleneksel hybrid sistemine sahip olsa da Tucson Hybrid' i tercih ederdim.
Bu sistemi İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'ya tank üretimi yapan bir şirketi olan Ferdinanda Porsche de denemişti. Benzinli motor elektrik üretecek, çarkları elektrikli motor harekket ettirecekti. Ancak o dönemin teknik yetersizlikleri, savaş ekonımisi, zaman kısıtı gibi etkenler bu projenin başarıya ulaşmasını engellemişti. Bu kadar zaman sonra tekrar denenmesi güzel olmakla birlikte Batının hedeflediği elektrik teknolojisi bu değil. Ancak hesaplı olması bakımından çok güzel. Çekim için teşekkürler. İnşallah satın alıp kullanmak bana da nasip olur. :)
Porsche böyle bir tank prototipi yapma sebebi King Tiger tankına yetecek o güçte ellerinde dizel motor olmamasıdır. Ancak Hitler'in olduğu gösterimde tank yanınca proje iptal olmuş.
Nissan'ın bu otomobilleri ile yarattığı algıdan çıkarmamız gereken en büyük ders pazarlamanın ne kadar önemli bir şey olduğu herhalde. Düşünün ki demiryolu taşıtlarında 1930'lardan beri kullanılmakta olan bir sistemi allayıp pullayıp kendileri müthiş bir yenilik getirmişler gibi lanse etmeyi ve insanları inandırmayı başarıyorlar...
Togg şarjlı dimi bunda o yok madem 1930 da vardı togg bunu pardon Fransız ve İtalyanlar bunu neden yapmamış şimdi toggmu nissanmi Nissan tabiki kablo yok şarj yok bitti kardeşim ayrıca 4x4 suvda var
@@optimispriemAyrıca ,arada şanzıman olmadığı için tork kaybı da yok,şanzıman yerine parayı elektrik motoruna vermiş oluyoruz,ilk alımda.Batarya biraz daha buyütülüp,şehir için de ,20-30 kmsaf elektrikle gidilebilse tadindan yenmezmiş,plug-in olmasına da gerek olmadan üstelik,zaten kaçımız evden şarj edebiliyoruz ki,uzun yol da da kimse şarj için durmaz zaten,içten yanmalı da çalışmaya başlamışken bataryayı da fullerdi.
Merhaba. İncelemeniz için teşekkür ederim. Gayet güzel olmuş. Ben de bu aracı yeni çıktığında test etme imkanına sahip olmuştum. Ancak araç bulamadığım ve bulduğumuz araçlara da liste dışı çok fark istendiğinde alma imkanımız olmamıştı. Son yedi yıldır sürekli sıfırı değiştirerek Honda Civic kullanıcısı oldum. İşim gereği ve çevremden dolayı hem şirket araçları hem de dostlarımın premium araçlarını kullanma imkanım oldu. ( Jaguar, Mercedes, Range Rover, Subaru, Saab, Land Rover, BMW vb vb vb ) Ayrıca merakımdan dolayı markaların yeni çıkan bütün araçlarını test etmeye giderim. Veya arkadaşlarım bir araç almadan önce ya fikrimi sorar veya beraber araç testine gider ve alım kararını buna göre verir. Ayrıca çevremde aracını alan bana gelir hemen kısa bir seyahat yaparız. ( Araba tutkunları bunu bilir) Bir araç alırken dikkat ettiğim konular. 1. Sessiz olması. 2. Konforlu olması. 3. Tasarımının farklı olması. Gelelim Nissan a. Bu araç her alanda bende 10/10 aldı. Öncelikle araç çok sesiz. ( İnamayacaksınzı) Motor sesi var yok arası. ( Yok gibi) Kabin sesi sıfıra yakın. ( Uzay boşluğu gibi) Yol veya tekerlek sesi olabilecek en az seviyede. ( Çok makul) Koltuk konforu ve kokpit ergonomisi çok iyi. ( Arabaya bindim , inmek istemedik) Süspansiyonlar çok başarılı. ( Test için iki kişi gittik, birde firma yetkilisi yani nereden baksanız araca 250 kg yük vurduk) Bu aracı neredeyse hiç fren kullanmadan sürebilirsiniz. ( Tek pedal kullanım. İnternetten araştırın) Uzun yol kullanmadığım için yakıtı ile ilgili bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Tasarımı şık, heybetli ve güzel detayları var. İmkanı olana kesinlikle tavsiye ederim. Çevremden dolayı çok premium araç kullandım, bu araç o araçlara kafa tutar. Dolayısı ile marka veya prestij takıntınız yok ise tam alınacak araç. Tek bulduğum kusur multimedya ekranı bir veya iki inç daha büyük olabilir ki bu ekran da güzel. Yine multimedya çözünürlüğü ve hızı bir tık fazla olabilirdi ki bu ekranda bu alanda fena değil. Ama çok daha başarılı ekranlar görünce veya kullanınca insan bu araçta da olsun ister. Bir şekilde bu araca ulaşmanın yollarına bakacağım. Çok sevdim. Saygılar.
Elektrikli deneyimini şarj derdi olmadan kullanabiliyorsunuz bu çok güzel.Fakat elektrikli araç denince ekonomik olması gerekiyorken gerçekçi yakıt değerleri çokta ekonomik olmadığını gösteriyor
Elektrikli araçlar ağır olur yakıta harcadığına bakıyorsun ama lastikleri daha çabuk eskiyor ve şarj için beklemen gerekiyor. Çok dezavantajı var tam elektriklide.
Videoda göründüğü kadarıyla süspansiyon sert, yoldaki tüm engebeleri hissettirdi hatta bi ara sizi o kadar salladı ki üstünden atacak zannettim :) yakıt tüketimi 5.2 dediniz sanırım bu da çok cazip değil, bu değerleri de aracı tek kullandığınızı varsayarak değerlendirecek olsak, araca binen yolcu sayısı, bagaj yol eğim yük vs hesap edecek olursak 5.2 nin üzerine çıkması da olası tabi. İç ve dış tasarım olarak gayet hoş, elektrikli otomobil olarak gayet makul, verilmek istenen hizmet çıtası oldukça yüksek. Türkiye şartlarında 1.400.000 lira kulağa yüksek gelse de dolar hesabı 70 80.000 civarı yapar, bu fiyatta böyle bi araba için makul diye düşünüyorum. Tabi ki bir ev fiyatını bir arabaya bağlamaktan başka bişey değil ama 70 80 li yıllarda TSW Renolara bir ev parası bağlayan dedelerimizi düşününce en azından Bizim karşılığında aldığımız araba, çektiğimiz zahmete değecek cinsten diyebiliriz. Herşeye rağmen bu paraya bu arabayı alır mıydım? Bilemiyorum kararsız kalırdım ama çok şükür böyle Bir derdim hiçbir zaman olmayacak :) alan satan hayrını görsün, Allah kaza bela vermesin.
Sinan bey ben şunu anlayamadım, bu arabada motor sadece elektrik üretmek için var buraya kadar tamam. Peki normal arabalara göre enjeksiyon, egzoz sistemi v.b sistemlerde bir farklılık varmı. Yani demek istediğim elektrikli motor gücünü ve torkunu aldık ama arabanın yürütme maliyetlerinde bakım maliyetlerinde bir farklılık varmı. Mesela motor bakımı 20.000 km de bir mi ?
kesinlikle katılıyorum. pil bu arabada 1.9 kwh. bunu 10 bile yapsalar şehiriçi rutin işe gidiş geliş full elektrikle olurdu. yakıt ekonomisi çok artardı. şu anda elektrik menzili 5-7 km en iyi şartlarda o da.
Sinan bey, ufak bir hatırlayma da bulunmak isterim. İlk değil, 2.kez bu teknoloji kullanılıyor. Opel Ampera bu sistemi 2012de kullanmıştı. Hatta Ampera sahipleri araçta 1.6 motor var ama 1.6 vergi diliminde vergi ödemememiz gerekiyor diye forumlarda yazıyorlardı. Çünkü motorları aslında tam anlamıyla bir jeneratördü.
Nissan çok akıllıca bir iş çıkarmış. İzlediğim videolarda gözüme çarpan; genelde arabaların bakım maliyetleri, bakım aralıkları ve elektrikli araçlar için pil ömrü gibi bilgilerin verilmiyor olması. Elektrik motoru için kullanılan yağ diğer motor yağlarından daha pahalı, temini problemli olabilir mi mesela?
Her ne kadar hibrit olsa da bu içten yanmalı motorun bakımları yapılmak zorunda bu yüzden bakım masrafı normal elektrikten pahalı olur.Guzel yanı şanziman sorunu çıkartmaz.
ihtiyaç halinde pili doldurmadan direkt olarak jeneratörden elektrik motoruna güç veriliyor demişti benzin tv. yani siz gaza yüklenince önce pili doldurup sonra elektrik motoruna gitmiyor güç.
Neticede bir hibrit arabadır. Benzin yakar. 100/km de aşağı yukarı 5 litre. Bu arabaların en iyisi hibrit olarak Honda ve Toyota'nın hibritleridir. Türkiye şartlarında alınacak en tasarruflu araçlar hybrit araçlardır. Şu an 1 adet Honda HRV , 1 Adette TOYOTA Corolla CROSS kullanıyorum.ikiside bu konuda çok iddialı ama 1.HONDA HRV. NİSSAN QASHQAİ araç alınırken çok düşünülmesi gereken bir arabadır
Opel, 2012 de AMPERA modeli ile bunu yıllar önce yapmıştı. Ayrıca, 100litrede sabit 5lt yakıt tüketimi vardı. AMPERA'da 1.4 lük bir motor vardı, sadece jeneratör olarak çalışıyordu ve pilleri şarj ediyordu, menzil kısıtı yoktu. İlginçtir, yıllardır var olan teknolojiyi gıdım gıdım sunarak fahiş fiyatlardan şu an tekrar satıyorlar. Tabi ki, Ampera'da ilk çıktığında oldukça pahallıydı. Ama o zaman hybrid çok yeniydi. Tek tük model vardı. Hybrid ve epower gibi modellerde yakıt tüketimi 3litre ve altı seviyelere inmediği sürece bana çok da mantıklı gelmiyor. 9-10 litre tüketime göre 5-6 litre büyük gelişim ama eğer amaç akaryakıtı bitirmekse hbyrid ve epower gibi motorlar 3 litre ve altı tüketime inmeli.
Güzel inceleme için teşekkürler. Yorumlarda bir çok arkadaş pil değişim maliyetini sormuş. pil o kadar ufak ki, sanmıyorum 20-25 bin lirayı geçsin.. 2 Kw bile değil kapasitesi. Ömür olarak da tüm lityum bazlı bataryalar ile aynı olacaktır yani ortada lityum pilli milyon km yapmış ve hala aynı pili kullanan taksiler var. Tahminim araç üstündeki pilin ömrü dolduğunda, pil teknolojisi aynı hacime daha büyük kapasite sığdıracak hale gelmiş olacaktır. Buradaki asıl soru 5 Lt tüketim . Ortada daha az tüketen, daha sorunsuz, daha ucuz ama daha az atik Toyota varken, bu mu, yoksa o mu alınmalı ?
Bu teknoloji ilk değil, 2012 yılında Opel Ampera da bunu extra plug’in olarak yapmıştı zaten, çok yeni bir teknoloji gibi tanıtılıyor, Chevrolet te de aynı araç üretildi. Türkiye’de sayılı bulunuyor, bir tanesi de bende Opel Ampera, Saygılar.
Merhaba , iyi seneleriniz olsun aileniz ve dostlarınızla beraber. Ben bir önceki modeli kullanıyordum. Direksiyon sistemini hiç beğenmemiştim çok hissizdi ve bu yüzden çok geçmeden sattım. size sorum yeni modelin direksiyon sistemi nasıl gelişme var mı ? Teşekkür ederim.
Cidden ilginç bi teknoloji elektrikli olup iki türlü de yakıt kasmak lazım ve gaza bastıkca motor sesinin gelmesi falan elektrikli arabada biraz ilginc olmuş
2017'deki kısıtlı makyajdan sonra bu kasa iyi oldu, ama hala eksikler var. Üç bölgeli klima ve açılabilen cam tavan olmalıydı. (Hyundai Tucson ve Kia Sportage'te var) Ön koltukta da, soğutma özelliği masajdan daha önemli. Yeni kasada, göstergeleri ön cama yansıtma dışında, öne çıkan bir özellik yok. Nissan hala birinci ve ikinci kasadaki başarısını kullanıyor*. İç donanım ve iç hacim olarak daha fazlasını sunmalıydı. * Aslında ikinci kasada da, torsiyon çubuğu kullanarak ve 4x4 opsiyonu sunmayarak bunu yapmaya başlamışlardı ama tasarımının çok iyi olması, motor performansı ve zamanına göre iyi özellikler sunması sayesinde başarılı bir araçtı. Makyajının yetersiz kalması sebebiyle rakiplerinden geri kalmaya başladı.
Год назад
10:02 midnight edition :).Bence çok daha güzel çünkü bende de o var :)210km/h gayet güzel çıkıyor bu arada.Aslında şu an alnabilecek tek mantııklı Elektrikli araç Nissan X-trail ve qashqai.Yolda her an PİL bitecek derdi yok,en azından..
peugeot 308 1.2 eat 6 benzinli aracım var, yaz lastikleriyle şehir içi 5.9 yakıt tüketimini gördüm. bu araçla herhalde 3.5 - 4.0 litreyi görürüm. param olsa hiç düşünmem alırım çok başarılı.
Sinan kardeşim, videolarınızı dikkat ve keyifle izliyorum. Pil kapasitesini biraz artırsalar daha ekonomik bir sürüş sağlanacağı görüşündeyim, bilmem yanılıyor muyum.. bu motor kombinasyonu, pili aradan çıkarsalar bile yaklaşık aynı verimle çalışır gibi, Teşekkürler
Merhaba Nissan'a pil ömrü ve maliyeti konusunda soru sordum maliyet için cevap vermiyorlar. Bu araca 1.4 milyon verip bugünkü değer ile %30 35 gibi pil bedeli çıkarsa bu araç tüm ekonomik verileri yitirmiş olmaz mı??
Petrolhead kafasındaki insanların ağlayarak izlediği elektrikli otomobil videolarından bir tanesi daha , bu konuda hiç yorum gelmemesine şaşırdım .Araç özelinde gerçekten çok verimli gibi ancak çok hissiz görünüyor gaz pedalı motorun devrini ayarlamayacaksa bisiklete binelim …:(
Sinan Bey, bir şeyi merak ediyorum. Ürettiği gücü tekerleklere aktarmayan sadece jeneratör olarak kullanılacak bir motor için bu kadar teknolojik yatırım yapılması, turbo motor kullanılmasının mantığı nedir?
Muhtemelen 1.5 litre turbo Vc motoru hali hazırda diğer araçlarda tek başına 201hp haliyle de kullandıkları için, sıfırdan atkinson atmosferik bir motor daha geliştirme maliyetine girmemek içindir. Aynı motoru biraz modifiye ile jeneratör olarak da kullanabilmişler.
Jeneratör de olsa değişken yüke maruz kalan bir motor var, evlerde fabrikalarda kullanılan dizel jeneratörlerde tasarım olarak 1500 devirde sabit kalmaya çalışmaktadır fakat elektrik ihtiyacı arttıkça amper yükseliyor, jeneratör daha çok yüke biniyor, turbonun daha çok ıslık çalıp basıncın arttığını direk duyabiliyorsunuz. Bu araçta da elektrik üretimi invertörle ayarlandığı için motor farklı devirlerde çalışabiliyor, yazılım ihtiyaca göre motorun en verimli çalışacağı kombinasyonu hesaplayıp motoru o şekilde çalıştırıyor.
Sinan hocam klima ile yakıt oranı hakkında bilgi verebilseydiniz güzel ek olurdu.Malum kış şartları deneme şansı olamazdı .yakıtı ne kadar etkiler sanırım 1 litre farkeder diye düşünüyorum.yaza kaldı diyelim.bu arada sunumuz çok güzeldi.işinizi severek bizede sevdiriyorsunuz başarılı yorumcusunuz .teşekkürler; samsundan sevgiler saygılar.
Sinan bey bence mantıklı bir teknoloji fakat bir sorum olacak. Bu şekilde şarj döngüsü olarak diğer batarya barındıran araçlardan daha az bir veri elde etmez miyiz? Sürekli bir doldurma boşaltma durumu var. Uzun ömürlü olur mu sizce? Bence çok başarılı, aslında tam da aranılan bir sistem olduğunu düşünüyorum . Severek takip ediyoruz . Kolay gelsin 👏👏
Bence çok yersiz bir araç sadece motorla gidecek araca pil ve elektrikli motor ekleyip yük yapmışlar gerekli mi bilmiyorum yakıt maliyeti ne oldu acaba
Lokomotifler ve tanklarda kullanılan bir teknolojidir Jeneratör+elektrik motoru. Yüksek tork ihtiyacı için kullanılır. 2 motor + yakıt deposu + batarya olduğundan, bu sistemin ağırlığı epey bir fazla olacaktır tahmin ediyorum ki.
Qashqai ve xtrail hangi vergi dilimi ile ülkemizde satıldığını merak ediyorum ? Benzinli motor var ! MTV olarakta elektrikli araçlar gibi midir ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Araba çok güzel olmuş bence akılda kalabilecek ve tutulabilecek bir SUV Ben de ilk fırsatımla bu suviyle Test yapmak veya belki de bunu satın almak isterim çünkü videoları süper siz de harikasınız
almayın aldırmayın sakn bulaşmayın mayıs ayında aldım 12725 km kullanabıldım e guc sıstem arızası verdı ve jeneratör degişecek 15 20 gun aracsız kalacagım ve yerıne sadece 3 gunluk arac verıyorlar sakın almayın nıssanada bır daha bulasmayın gelır gelmez satıp kurtulacam
taa yıllar önce opel ampera da bu kafaydı, gerçi galiba onda ekstradan motor düz redüktörle de bağlıydı tekerlere yüksek hız için. mantıklı tasarım ama bataryası az daha büyük ve plug in hybrid olması gerekli bence.4 çeker ve 5 10 kw bataryası olsa, karavanı da besleyebilse durduğu yerde bizde kasan olmaz da avrupada tercih sebebi olur.
İstersek elektrik enerjisini petrole baglariz biz ne dersek o olur demisler ama bosa her madde tukenmek zorunda . Yani istedigi kadar jeneratör yapsin motoru pillere ancak her evrende madde tukenmek zorunda bu canlıya bağlı. Aşırı hızlı acele hoyratca kullanirsa hizli tükenir. Bir degeri olusmaz. Yani jeneratörlerin görevi ek gorev gördürur. Eger ki ana mekanizma yapildiysa o zaman dunyada en az nufusun yuzde 66 si sabitlenmis yasam alaninda denetim altinda tutulmasi gerekecek.
İnanılmaz iyi bir araç şehir içinde 3-4 litre arası maksimum yakıt tüketiyorsun ve teknolojinin hakkını vermişler alın aldırın.eşdeğerleri tucson sportage tiguan hatta formantör çok yavan kalıyorlar şahşi düşüncem. Ben neden gidip 1.5 130 beygir dizel bir araç veya 1.5 150 beygir araç alayım günümüz teknolojisinde hiç bir artı sunmadığı kanaatindeyim
@@azizyalcnkaya4581 hocam görüşünüze saygı duyarım ama ben dizel bir tucson almam alırsam da çok yol yapıyorsam yakıt ekonomisi için uzun yolda kullanmak için alırım. Kaldı ki 1.6 dizel hyuandai motorları tercih edeceğime 1.5 dizel reno grubu alırım kendini ispat etmiş bir motor ve şanzıman uyumu var
Tcdd lokomotiflerinin sistemi... Dizel-elektrik jeneratorlu makineler. Sonunda otomobillerdeler.
Bazi Gemi makinalarinda da ayni sistem kullanilir, makina sabit devir calisir en verimli devrinde, itis gucu de pervane kanat acisi ile degistirilir.
@@crystaloffrost ayn savunma sanayi tayfasi iyi bilir.d dizel elektrik jeneratorlu denizaltilarda ozellikle kullaniliyor
@@Emir-he4ez ben diyecektim hocam ağzımdan aldınız lafı, denizaltılar için özellikle ses konusunda çok yararlı bir motordur kendileri
@@crystaloffrost havadan bağımsız mı :)aslında benim merak ettiğim şu deniz altılar sessiz moda gaçince dizel janaratör çalışmaz. otomobil acaba batarya bellirli bir seviyenin altına inince şarz için mi çalışıyor yoksa tekerlek tahrikine destekte sunabiliyormu ? eğer öğle ise aktarma organları güç kaybına uğrayacaktır. ha ben bunu bir ağır vasıtada tır - kamyon gibi menzil sıkıntısının çok aşağı çeker zeten takometre tek şöför de 8 saatten fazla müsade etmiyor (1000 km menzil olsa yeterli gibi )
@@umitigde2417yok motor hiç tekere girmiyor sadece akü dolduruyor Muş benim merakım o akü doluyken kaç km menzil veriyor. 4-5 km diyorlar yeterli mi bilmiyorum
Yeni bir e-power kullanıcısıyım. arada sırada başıma gelen ilginç olayları paylaşacağım.. eşimin aracının aküsü zayıflamış.takviye kabloları .e powerden , öteki araca akü takviyesi yapmak istedim...araçta bildiğimiz akü yok...tabiki takviye yapamadık . Sizin de başınıza gelebilir. E powerdan, başka bir araca akü takviyesi yapamıyorsunuz...😊
Ben bu araçla sehir içi 3--3.5 litre sehirler arasi da 6 litre civari tuketim yakaladim ortalama 5.6 litrelerde geziyor. Performansına gore cok iyi bir yakit tuketimi sunuyor. Konforu yol tutuşuna diyecek yok. Sessizlik konusunda müthiş derecede sessiz bir araç.
Hocam sendeki 1.3 motor mu yoksa 1.5 mi
Motor sesi çok mu geliyor
Bir zamanlar Ford Taunus ‘ların arkasında “ En İyi Yerli “ yazardı. Benim nazarımda bu kanal en iyi otomobil kanalı. Daha fazla aboneyi ve izlenmeyi hak ediyor. Emeklerinize sağlık. Başarılar dilerim.
teşekker ederiz
Güzel kardeşim mutlu yıllar diliyorum . Japon kalitesini avrupa genleriyle harmanlanmış güzel bir araç olmuş ❤
Sinan hocam merhabalar, bu güzel inceleme için teşekkürler.
Verimlilik için yıllardır kullanılan hibrid veya şarj edilebilen hibrid çözümlerinde 'şanzıman' olgusunun gereksizliği hep kafamı karıştırırdı. Güç kaynağı olarak kullanılan içten yanmalı motorun verimsizliğini en aza indirmek, sürekli belli bir devir bandında kullanım sağlayabilmek için ortaya çıkmış bir olgu.
Nissan bu şanzıman mefhumunu komple ortadan kaldırmayı başararak iyi iş çıkarmış. Esasen bu hamleyi Toyota'dan beklerdim.
Benim bu sisteme dair beklentim şu şekilde, eğer iyileştirilir ve herkesin ulaşabileceği bir fiyata sunulabilirse:
1- Jeneratör motor, elektrikli sistemin çekeceği maksimum gücü gözeterek sürekli sessiz bir şekilde aktif olabilir. Bu incelemede gördüğüm kadarıyla aşırı güç ihtiyacında benzinli motor kendini hissettiriyor. Nihayetinde o motor ne olursa olsun sürekli en verimli devir aralığında çalışmaya programlı, ama gaza yüklendikçe ötmesi beni rahatsız etti. Eminim geliştirilip daha iyi hale getirilecektir.
2- Kullanılan pilin kapasitesine dair bir bilgi bulamadım, çok büyük değil. En azından 20 kwh civarında bir pil hem sadece elektrikli menzil hem de ağırlığın düşük tutulması açısından belki mantıklı olabilirdi, sanırım maliyet gözetilerek bu işe girilmemiş.
3- Şarj ihtiyacı olmaması güzel bir şey, ama neden priz yok? Zaten pil oldukça küçük, jeneratörün pili dolduracağı seviye (diyelim ki sürekli max %30 da tutsun) seçilip, akşam eve geldiğinde fişe takıp doldurulabilmesi mevcut tüketimi daha da aşağı çekerdi. 20 kwh civarında bataryayı bu yüzden dedim, en azından şehiriçinde neredeyse tamamen elektrikli yol almak mümkün olurdu.
Nissan, bu gibi geliştirmeleri fiyatı çok da yükseltmeden uygulama fırsatı bulursa tüm dünyayı karıştırır. EV işi güzel, ama geçiş dönemi olmadan yaygınlaşacağını düşünmüyorum. E-Power çok mantıklı bir geçiş dönemi sunuyor. Kafamda o kadar soru var ki, keşke bi Nissan mühendisi bulup da sorabilseydim hakkaten..
Neyse, beğendim. Alınır :D
Edit: 2 kwh'lık pil koymuşlar araca. Allah canını almasın Nissan :) 3 - 5 yılda bir pil değişecekse bile sıkıntı yok, telefon bataryasından farksızdır zaten, ucuz olur :)
en doğru soruları sorup en önemli cevaplardan birini yazmışsın hocam eline sağlık.
Pilin fiyatı 6000 Euro olacak diyor Nisan yetkilileri
zaten toyota e-cvt de aynı mantıkla çalışıyor aslında bir şanzıman yok. cvt ile tek ortak yakın isim benzerliği.
Aracım kia picanto 1.2 feel
84ps
Ben senin gibi gazlayarak Mersin den Hataya gidiyorum abi. Senin kadar basıyorum ortalama 140-150km hız ile 6.2 ortalama ile gidiyorum. Bu aracın bu hızlar da böyle az yakması mükemmel bişe. Hedefe konuldu şimdiden inşallah nasip olur :)
2 çocuk babası da olsan o şarkının patladığı yerde içindeki apaçi çıkıyo, gazlıyosun abi.
Videodaki araca elektrikli diyoruz ama aracın broşüründe karbondioksit salınımı ortalama 122 g/km yazıyor. Aracın elektriksiz modelinin ortalaması 159 g/km.
ciddi anlamda saın almayı düşündüğüm bir otomobil. hem elektrikli hem sessiz hemde uzun menzilli. yakıtı gerçekten çok ekonomik
Yakıt tüketimi 5 litre değil mi
Yakit 5 lt lakin normal benzinli modelinin bos paketi ile. Epower in bos paketi arasinda 350 bin tl var sizce amorti edilebilinecek bir fark mi duz benzinli de 8 lt yakiyor
@@nahsens3 hocam 350 bin fark kapanır veya kapanmaz da o aradaki farka aldığın şeylere değiyor mu o önemli bence
@@nahsens3 bu günün fiyatlarıyla ortalama 250.000 km de kapanır fark. Ama burda önemli olan benim gibi elektriklinin torkunu nimetlerini kullanmak isteyip de menzil ve şarj durumundan şikayetçi olanlara sunduğu kolaylık. Kesinlikle tercih ederim aradaki farka.
16:00 da müzikle beraber hızlı viraj performansı çok çok güzel ve etkileyiciydi. çok beğendim. zaten sinan abinin teknik bilgisi ve anlatımı da çok hoşuma gidiyor. araçların sınırlarını zorlaması falan çok hoş. yeni videoları merakla bekliyorum her zaman. sizden ricam arabaların kormasını da standart olarak videolara eklemeniz. iyi çalışmalar dilerim :)
need for speed underground ... izledim yemin ederim :DDDD
Bunu opel ampera da yapmıştı zaten. Jeneratörlü elektrik motorlu araç. O araç yanlış bilmiyorsam 3.5 lt yakıt tüketiyordu 100 km de.
Öncelikle iyi seneler... Corolla cross ile Qashqai e-power ın detaylı karşılaştırmasını yapsanız süper olur 😇
Her ne kadar böyle bir arabaya sahip olamayacak olsam da videolarını izleyip mutlu oluyorum . Teşekkürler usta
Allah sana da en güzelini nasip etsin iki gözüm.
@@saidbayram598 eyvallah abi sağolasın . Cümlemize inşallah
Olmaz demeyin her zaman olur deyin dil ne söylerse o olur
Hem arabayı tanıyayım hemde senin şu viraj yeteneğini seyretmek çok keyifli
Bu aracın yıllık vergisi benzer güce sahip bir elektrikli araca kıyasla nasıl? Bir de performanslı sürüşte motorun sabit uğultusu rahatsız edici gibi geliyor, cvt şanzımanlı aracın sabit devirde bağırması gibi.
Son olarak bir sıkı takipçi yorumu: Bu kanalı on senedir düzenli olarak takip ediyorum, galiba her videoyu bu süre zarfında izlemişimdir. Sadece müzik sistemini test ettiğiniz kısımları ileri sarıyorum, ekran başından kaliteyi anlama şansımız yok ve bu yüzden videoda en anlamsız gelen kısım burası oluyor. Farklı düşünenler vardır belki bilemiyorum:) Emeğine sağlık sevgili Sinan Koç
Yaklaşık 2 yıldır araba bakıyorum gitmediğim bayii kalmadı nissan hariç 2 yılda bütün araba markası videosu izledim hersyi hepsni kenara koydum kesinlikle kaşkayii e pover abi cok tesekkür ederiz videon icin Allahh razı olsunnn❤
Şuan bu aracı kullanıyorum 190 BG muazzam gidişi var ve çok konforlu
Önerir misn kesinlikle pişman olunmaz değil mi
Yakıtı ne ile oluyor benzin alınıyormu
Sinan hocam, araç alırken videolarınızı her zaman severek izledim. genelde araç tanıtımlarında geri vitese attığın zaman yan aynaların aşağıya inmesi (mirror dipping) var mı yok mu kimse bilgi vermiyor ki bence çok önemli bir özellik. ayrıca bazı araçlarda yan aynalarda otomatik kararan ayna oluyor bu özellikler, denediğiniz araçlarda var mı yok mu, bilgi verirseniz çok güzel olur. iyi çalışmalar. iyi ,mutlu yıllar.
Ayna inmesine gerek yok 360 kamera var.
@@cnbkyn4139 benim aracımda da kamera var hatta baya geniş açılı ama yüksek arabalarda özellikle aynanın aşağıya inmesi çok büyük avantaj ve kullanım kolaylığı sağlıyor. bazı otoparklarda arabanın girmesi gereken cepler çizgi yerine demir ile ayrılmış oluyor özellikle böyle otoparklara girerken yağmurlu havalarda ve geceleri çok işe yarıyor.
Ufak bir yazilim modül ile yapılabiliyor
emeğinize sağlık, 2023 yılında çok daha güzel videolarda buluşma dileğiyle 👋👍
Bunların pillerini büyütüp istendiğinde elektrik ile şarj edebilsek en ideal araç olur herhalde
Opel Ampera da var plug’in extra dışardan da şarj oluyor yaklaşık 80 Km sadece pille gidiyor, Şuan bende var gayet başarılı. Çok yeni bir teknoloji gibi tanıtılıyor ancak 2012 yılında Opel yaptı bunu.
2012 yılında Chevrolet-Volt ve Opel-Ampera ismiyle bu yeni (!) teknoloji yapılmıştı. Zamanında Opel'e yalvar yakar getirirtmeye çalışmıştım ama param yetmemişti. Çünkü ortalam c segment bir aracın (örn. megane) 45-50bin TL olduğu zamanlarda 100-110bin TL gibi bir maliyeti oluyordu. Ah ulan ahh!!
Birçok artısı ve birçok eksisi olan bir sistem bence.hangisi daha ağır basıyor dersek bence kullanıcının ne istediği devreye giriyor.bana göre en büyük eksisi hem ictenyanmali bir motorun bakımı, hemde elektrikli bir sistemin bakımını gerektiriyor olması
En güzel anlatim şimdiye kadar gördüğüm en güzel video hele.yol da test ediş mükemmel 👍
Abi sana bayılıyorum muhteşemsin. Çat çat kitabın ortasından söylüyorsun her şeyini .
Bu aracın mantığı güzel ama batarya değişimi çok sık olacak bence. Bu batarya dolu halde 3 km götürüyor anladığım kadarı ile. Günlük 30 km yapan bir araba için bu batarya günde 10 kere dolup boşalacak. Bataryanın yılda 3650 kere dolup boşalması demek. Bu yüzden bataryanın ömrü çok uzun olmayacaktır bana göre
İlk defa değil Opel ampera vardı daha önce belki SUV değildi ama sistem buydu
Bu araçla ilgili bakim masrafları ve pil ne kadar yıl yada km de değişecek gibi bilgileri ilk kim paylaşacak merakla bekliyorum...
Bu teknolojiyi Opel Ampera ile yaklaşık 15 sene önce denemişti.
15yil olarak geçiyor ama bu fabrika verisi reelde herşey değişiyor
İlginç bir teknoloji, ilginç bir deneme...
Gerekli mi gereksiz mi? Herkes de bu soru akla geliyor. Ama sürüşte elektrikli gücü, ataklığı ve pratikliği bilen için çok değerli ve ilgi çekici...
Benim gibi gelenekçi birinin bundaki zevki anlaması anlamsız gelir, ki ben otomatiğe bile karşıyım, hele elektrikli direksiyon...
Türk insanına ve Türkiye şartlarına uygun bir araç olmuş. Şarj derdine ve stresine son...
Pratik, hızlı, gerekli olan herşey bu videoda.
Ben yurtdışında yaşıyorum, buradaki arkadaşlarıma (özellikle 2.el alacaklara) sizin videolarınızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu videolar günceli değil geçmişi de yansıtmış oluyor gelecekte... Emeğinize sağlık!
Elektrikli arabaların hayranıyım. Dünyayı değiştirecek yeni bir yön verecek. Hatta yavaş yavaş veriyor da. Nissana ayrı bir hayranlığım var. İnanılmaz seviyorum. Bu yaptıkları otomobil de çok çok üst düzey bence. Yaktığı yakıt konusuna gelecek olursak. Benzinli C SUV kullananlarla bir konuşun derim bence. Bu araçların yakıtları 11 - 12 litrenin altına inmez. Bu araç yarısı kadar yakıt tüketiyor. O yüzden çok verimli. Düşünün, normal benzinli bir araçla Ankara'dan İstanbul'a gidip geri döneceksiniz, e-power teknolojili bu araç size İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünüzü hediye ediyor. E daha ne olsun? Ayrıca elektrikli aracın verdiği inanılmaz tork ve sessiz sürüş keyfi çabası. Bir başka konu ise şu, bu motor yük altında çalışmıyor. Çünkü arabayı yürütme görevi bu motorda değil. Sadece şarj etmek için jeneratör görevi görüyor. Yük altında çalışmadığı için de ömürlük olacak gibi duruyor. Elektronik karmaşası diyenler için de şunu söyleyebilirim. Hiç de öyle düşünmeyin. Emin olun içten yanmalı motorlara göre bu arabalar daha basit. Elektrik motorları sizi korkutmasın. Kendinizi yapay zekaya bırakın. O herşeyi halleder. Böyle bir araç tasarladığın ve cesaretin için teşekkürler Nissan. Saygılarımla.
Sonund arabadan anlayan biri👍
Çok açıklayıcı olmuş gerçekten.Ama söylede bir durum var şimdi sıfır bir araç almayı düşünsem yüzde yüz elektrikli bir araç mi yoksa böyle melez bir araç mi.Bu aracta sonuçta elektrikli aslında .kendi elektriğini kendi üretiyor.Ama elektrik üretmek için benzin kullanıyor.Bunun yerine tamamen elektrik bir araç mesela togg almak daha mantıklı değil mi.sarj etmek kolay.sehir içinde evden dahi çok ucuza şarj edersin.yilda kaç kere uzun yola çıkıyoruz ki.yilin 10 ayı isteyiz.Birde malum maliyeti açısından elektrikli araçlar daha mantıklı Bakım falan da yok.Benim aracımın bu sene 10 bin TL bakım maliyeti çıkarttılar.sirf bunun için dahi artık elektrikli motora geçmeyi düşünüyorum.Ben 2 yıldır elektrikli motora geçtim aslında 2 teker olarak kullanıyorum Tek kelimeyle harika.elektrigin tadını alan içten yanmalı motorlar a geçemez
@@fikriarslan529 kesinlikle doğru. Yüzde yüz elektrikli araçlar ilk tercih olmalı. Şarj meselesi kesinlikle sorun değil. Benim yukarıda anlattığım bu aracın çok da mantık dışı olmadığı ile ilgili.
@@1kemal_k Evet haklısınız cok da mantık dışı değil.Aliir mi Evet alınır tercih edilir mi evet edilir.Aslinda nisaanin kullandığı bu jeneratör toggda kullanılsa togg uzun yolda kendi bataryasini jenaratorle dolduruşa en güzeli o olacak.Eger böyle birşey yapılırsa şarj etmek iicn istasyon aramaya gerek kalmaz menzil sorunuda olmaz.Gecenlerde bir mühendis arkadaş la konuştum 7 yildir elektrikli araç kullandığını söyledi.Kendi içten yanmalı aracını elektrikli araca cevirtmis.simdi araca jeneratör takmayı planlıyorum demişti.Bu şekilde 60 litre yakıtla 300 kW batarya yi doldurabilirum dedi.Yani 1 depo benzinle 5 kere tam şarj edebilecek.Maliyet 1200 tl.Tabi uzun yolda kullanmayı düşünüyorum dediAma. Şarj istasyonu derdi falan olmadan araç yolda kendi kendini şarj edebilsin. Yani Nissan in yaptığını mevcut elektrikli bir araca uygulanirda şarj sorunu ortadan kalkar.sehir içinde evden şehirler arası da jeneratör den şarj olursa hem menzil hemde istasyon falan aramak ve en önemlisi beklemek zorunda kalınmaz.Bence çok güzel bir fikir.Eger togg alacak olursam jenaratorle bunu denemeyi isterim
Gerçekten çok açıklayıcı bir video ve şahsen benim tüm sorularım yanıtlandı. Emeğinize sağlık.
Öncelikle emeğinize sağlık videolarınızı çok beğenerek izliyoruz. Mühendis değilim ama termodinamiğe göre enerji dönüştükçe verimlilik düşer. Buna rağmen Şehir içi 5 litre doğruysa oldukça iyi bir tüketim değeri. Videoda benzinli motor bağırıyor gibi geldi. Bataryayı biraz büyük tutsalardı benzinli motor çok yüksek devirlere çıkmadan stabil bir devirde çalışırdı sanki?? Bir de 1.0 olsaydı vergi avantajı olurdu. Fiyatı da maalesef çok yüksek. Bu fiyata benim tercihim Q3 olurdu... Teşekkürler.
Merhaba, verimlilik konusunda genel çerçevede haklısınız. Ancak hesaba katmadiginiz bazı parametreler var. içten yanmalı motorların verimi esasen oldukça düşüktür ve farklı devirlerde / güçlerde farklı verime sahiptir. Ancak içten yanmalı motoru bir jeneratör olarak kullanmak ve elektrikli bataryayı tampon olarak kullanmak motoru her zaman en verimli devrinde veya buna yakın devirlerde calistirabilme olanağı veriyor. Bu da içten yanmalı motorların en büyük problemlerinden birinin kısmen üstesinden geliyor. Bununla birlikte elektrikli motorların mekanik güce dönüşüm verimi oldukça yüksek olduğundan ekstra bir verim kaybı yüküne neden olmuyor.
Bunlarla birlikte, bu aracı uzun vadede mantıksız yapan faktörler de var. Örneğin batarya kapasitesi seçimi yanlış. Çok iddialı şekilde söylüyorum çünkü iddialıyım. Birincisi zaten pek tampon görevi göremeyen küçücük bataryanın zamanla kapasite kaybıyla birlikte aracın ömrü bitmeden değişiminin ZORUNLU olacak olması. Ani güç cekislerinde bile araç bataryadan enerji çekmesine rağmen motor devir artırmak zorunda kalıyor çünkü batarya kapasitesi "ben deviri aynı tutayım nasılsa güç ihtiyacı düştüğünde tekrar pozitife gecebilecegim" diyemiyor. Batarya kapasitesi motora bu esnekliği sağlayamıyor. Bu da sistemin verimliliğini düşürüyor. Yukarıda bahsettiğim gibi diğer problem de küçük bataryada cycle frekansı artacağından bataryanın yıpranma süresini kısaltıyor. Bu da belki de 3-5 sene içinde batarya değişimini zorunlu kılacak bir faktör. Bu değer 3-5 sene olmayabilir ama böyle bir gerçek de var.
@@bbozlaker açıklama için teşekkürler. acaba neden pili kapasitesini düşük tuttular bir düşünceniz varmı? yer kısıtlaması ? ya da hem yeni pil hem de pil değişim maliyetlerini düşük tutmak için mi ? ya da sürücülerin devirlenirken zaten motorun o devirli sesini aradıklarını mı düşündüler??
@@o.ozanbilen7113 Bence tamamen duygusal sebepler. Aracın ağırlığını daha fazla artırmamak, maliyeti belli seviyede tutmak, gelecekte yedek parça kazançlarını artırmak. Bence ama.
Elektrikli motorun bakım rutinleri ve masrafları hakkında da bilgi verirseniz güzel olur
Corolla hybridlerde cvt etkisiyle her ani gazlamada araba var gücüyle gaza bastığınız sürece sonsuza kadar bagirirya... Bu arabanın da benzer bir deneyim yasatacagini düşünüyorum bir süre sonra gına geliyor bu bağırmadan :(
Teknoloji çok güzel, ardındaki mühendislik de harika. Lakin aynı şeyleri qashqai için söyleyemeyeceğim. E power olarak satın aldığınızda torsiyon çubuğuyla geliyor, bana araç epey sert geldi. Bu fiyatlara çıkıldığında C SUV da insan konfor da arıyor. İç mekansa biraz demode ve karanlık geldi bana, trim kalitesi rakiplerinin yer yer gerisinde kalmış. Fakat elektriklinin vermiş olduğu gaz tepkileri vs gerçekten iyiydi. E pedal özelliği de epey kullanışlı geldi bana. Ancak aracın skypack donanımı epey bir boş, platinum premium a geçerseniz de yaklaşık 1.4 m bandına çıkıyorsunuz. O zaman seçenekler de çoğalıyor. Ben şahsen her ne kadar geleneksel hybrid sistemine sahip olsa da Tucson Hybrid' i tercih ederdim.
Bu sistemi İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'ya tank üretimi yapan bir şirketi olan Ferdinanda Porsche de denemişti. Benzinli motor elektrik üretecek, çarkları elektrikli motor harekket ettirecekti. Ancak o dönemin teknik yetersizlikleri, savaş ekonımisi, zaman kısıtı gibi etkenler bu projenin başarıya ulaşmasını engellemişti. Bu kadar zaman sonra tekrar denenmesi güzel olmakla birlikte Batının hedeflediği elektrik teknolojisi bu değil. Ancak hesaplı olması bakımından çok güzel. Çekim için teşekkürler. İnşallah satın alıp kullanmak bana da nasip olur. :)
Trenler bu sistemle çalışıyor. Uzun yol trenleri
@@kybngs5387 ha onu biliyorum. Arabalara aktarılmasından kaynaklı bu kadar zaman sonra dedim.
Porsche böyle bir tank prototipi yapma sebebi King Tiger tankına yetecek o güçte ellerinde dizel motor olmamasıdır. Ancak Hitler'in olduğu gösterimde tank yanınca proje iptal olmuş.
Bu işin en iyisi sizsiniz, tebrikler...
Nissan'ın bu otomobilleri ile yarattığı algıdan çıkarmamız gereken en büyük ders pazarlamanın ne kadar önemli bir şey olduğu herhalde. Düşünün ki demiryolu taşıtlarında 1930'lardan beri kullanılmakta olan bir sistemi allayıp pullayıp kendileri müthiş bir yenilik getirmişler gibi lanse etmeyi ve insanları inandırmayı başarıyorlar...
yakıt tasarrufu emsallerine göre daha düşük ve daha fazla güç tüketimi imkanı var bu bile yeterli bir neden zaten bir araba için
Togg şarjlı dimi bunda o yok madem 1930 da vardı togg bunu pardon Fransız ve İtalyanlar bunu neden yapmamış şimdi toggmu nissanmi Nissan tabiki kablo yok şarj yok bitti kardeşim ayrıca 4x4 suvda var
Bilgiden bilimden yoksun sallıyorsun. Elektrikli araçlarda yeni değil. Ancak teknolojiyle kullanıma uygun hale ancak geldi.
Müthiş bir yenilik ve tek eksiği elektrik şarj girişi o da olsa çok daha tasarruflu ve ileriye dönük olurdu
@@optimispriemAyrıca ,arada şanzıman olmadığı için tork kaybı da yok,şanzıman yerine parayı elektrik motoruna vermiş oluyoruz,ilk alımda.Batarya biraz daha buyütülüp,şehir için de ,20-30 kmsaf elektrikle gidilebilse tadindan yenmezmiş,plug-in olmasına da gerek olmadan üstelik,zaten kaçımız evden şarj edebiliyoruz ki,uzun yol da da kimse şarj için durmaz zaten,içten yanmalı da çalışmaya başlamışken bataryayı da fullerdi.
Güzel ve açıklayıcı anlatım ondan ziyade diksiyon çok güzel, sakin
Merhaba.
İncelemeniz için teşekkür ederim.
Gayet güzel olmuş.
Ben de bu aracı yeni çıktığında test etme imkanına sahip olmuştum.
Ancak araç bulamadığım ve bulduğumuz araçlara da liste dışı çok fark istendiğinde alma imkanımız olmamıştı.
Son yedi yıldır sürekli sıfırı değiştirerek Honda Civic kullanıcısı oldum.
İşim gereği ve çevremden dolayı hem şirket araçları hem de dostlarımın premium araçlarını kullanma imkanım oldu. ( Jaguar, Mercedes, Range Rover, Subaru, Saab, Land Rover, BMW vb vb vb )
Ayrıca merakımdan dolayı markaların yeni çıkan bütün araçlarını test etmeye giderim.
Veya arkadaşlarım bir araç almadan önce ya fikrimi sorar veya beraber araç testine gider ve alım kararını buna göre verir.
Ayrıca çevremde aracını alan bana gelir hemen kısa bir seyahat yaparız. ( Araba tutkunları bunu bilir)
Bir araç alırken dikkat ettiğim konular.
1. Sessiz olması.
2. Konforlu olması.
3. Tasarımının farklı olması.
Gelelim Nissan a.
Bu araç her alanda bende 10/10 aldı.
Öncelikle araç çok sesiz. ( İnamayacaksınzı)
Motor sesi var yok arası. ( Yok gibi)
Kabin sesi sıfıra yakın. ( Uzay boşluğu gibi)
Yol veya tekerlek sesi olabilecek en az seviyede. ( Çok makul)
Koltuk konforu ve kokpit ergonomisi çok iyi. ( Arabaya bindim , inmek istemedik)
Süspansiyonlar çok başarılı. ( Test için iki kişi gittik, birde firma yetkilisi yani nereden baksanız araca 250 kg yük vurduk)
Bu aracı neredeyse hiç fren kullanmadan sürebilirsiniz. ( Tek pedal kullanım. İnternetten araştırın)
Uzun yol kullanmadığım için yakıtı ile ilgili bir yorumda bulunmam doğru olmaz.
Tasarımı şık, heybetli ve güzel detayları var.
İmkanı olana kesinlikle tavsiye ederim.
Çevremden dolayı çok premium araç kullandım, bu araç o araçlara kafa tutar.
Dolayısı ile marka veya prestij takıntınız yok ise tam alınacak araç.
Tek bulduğum kusur multimedya ekranı bir veya iki inç daha büyük olabilir ki bu ekran da güzel.
Yine multimedya çözünürlüğü ve hızı bir tık fazla olabilirdi ki bu ekranda bu alanda fena değil.
Ama çok daha başarılı ekranlar görünce veya kullanınca insan bu araçta da olsun ister.
Bir şekilde bu araca ulaşmanın yollarına bakacağım.
Çok sevdim.
Saygılar.
Elektrikli deneyimini şarj derdi olmadan kullanabiliyorsunuz bu çok güzel.Fakat elektrikli araç denince ekonomik olması gerekiyorken gerçekçi yakıt değerleri çokta ekonomik olmadığını gösteriyor
Hocam maalesef araç elektrikli değil hybrid . Sadece hybrid kullanımdan daha performanslı çünkü elektrik motorunu majör olarak kullanıyor.
@@ataytemelli8694Anlamadığımdan soruyorum bu şarj edilmiyor ve elektrikli ise neye para veriyorsun mesela 2 saatlik yol için ne kadar ödemen gerek
@@elf07188Benzine.
Elektrikli araçlar ağır olur yakıta harcadığına bakıyorsun ama lastikleri daha çabuk eskiyor ve şarj için beklemen gerekiyor. Çok dezavantajı var tam elektriklide.
Videoda göründüğü kadarıyla süspansiyon sert, yoldaki tüm engebeleri hissettirdi hatta bi ara sizi o kadar salladı ki üstünden atacak zannettim :) yakıt tüketimi 5.2 dediniz sanırım bu da çok cazip değil, bu değerleri de aracı tek kullandığınızı varsayarak değerlendirecek olsak, araca binen yolcu sayısı, bagaj yol eğim yük vs hesap edecek olursak 5.2 nin üzerine çıkması da olası tabi. İç ve dış tasarım olarak gayet hoş, elektrikli otomobil olarak gayet makul, verilmek istenen hizmet çıtası oldukça yüksek. Türkiye şartlarında 1.400.000 lira kulağa yüksek gelse de dolar hesabı 70 80.000 civarı yapar, bu fiyatta böyle bi araba için makul diye düşünüyorum. Tabi ki bir ev fiyatını bir arabaya bağlamaktan başka bişey değil ama 70 80 li yıllarda TSW Renolara bir ev parası bağlayan dedelerimizi düşününce en azından Bizim karşılığında aldığımız araba, çektiğimiz zahmete değecek cinsten diyebiliriz. Herşeye rağmen bu paraya bu arabayı alır mıydım? Bilemiyorum kararsız kalırdım ama çok şükür böyle Bir derdim hiçbir zaman olmayacak :) alan satan hayrını görsün, Allah kaza bela vermesin.
Sinan bey ben şunu anlayamadım, bu arabada motor sadece elektrik üretmek için var buraya kadar tamam. Peki normal arabalara göre enjeksiyon, egzoz sistemi v.b sistemlerde bir farklılık varmı.
Yani demek istediğim elektrikli motor gücünü ve torkunu aldık ama arabanın yürütme maliyetlerinde bakım maliyetlerinde bir farklılık varmı.
Mesela motor bakımı 20.000 km de bir mi ?
Güzel soru, bunların cevabını veren youtuber ne yazık ki bulamadım🤔🤔🤔🤔
reisin müzikle gaza gelip gazlaması peki 😂😂 16:11
ayrı bir normal pil sistemi koysalardı çok iyi olurdu..adam evde doldurup ana pil bitse bile derdi olmadan devam edecek
Merakım bu araba şarzıyla kaç km gidebiliyor
kesinlikle katılıyorum. pil bu arabada 1.9 kwh. bunu 10 bile yapsalar şehiriçi rutin işe gidiş geliş full elektrikle olurdu. yakıt ekonomisi çok artardı. şu anda elektrik menzili 5-7 km en iyi şartlarda o da.
Sinan bey, ufak bir hatırlayma da bulunmak isterim. İlk değil, 2.kez bu teknoloji kullanılıyor. Opel Ampera bu sistemi 2012de kullanmıştı. Hatta Ampera sahipleri araçta 1.6 motor var ama 1.6 vergi diliminde vergi ödemememiz gerekiyor diye forumlarda yazıyorlardı. Çünkü motorları aslında tam anlamıyla bir jeneratördü.
2. kez değili mazdada kullanmıştı verimsiz gelince vazgçeti, buda öyle, gaza basınca gelen anlamsız motor seside cabası..
Bütün meşhur araba tanitimi yapan youtuber ları takip ediyorum sizi ilk defa izledim bence en iyisi sizssiniz tebrikler tanıtım efsane
Ruhu güzel dostum. Hüreyine sağlık. Hayırlı seneler inşallah.
Nissan çok akıllıca bir iş çıkarmış. İzlediğim videolarda gözüme çarpan; genelde arabaların bakım maliyetleri, bakım aralıkları ve elektrikli araçlar için pil ömrü gibi bilgilerin verilmiyor olması. Elektrik motoru için kullanılan yağ diğer motor yağlarından daha pahalı, temini problemli olabilir mi mesela?
Her ne kadar hibrit olsa da bu içten yanmalı motorun bakımları yapılmak zorunda bu yüzden bakım masrafı normal elektrikten pahalı olur.Guzel yanı şanziman sorunu çıkartmaz.
ihtiyaç halinde pili doldurmadan direkt olarak jeneratörden elektrik motoruna güç veriliyor demişti benzin tv. yani siz gaza yüklenince önce pili doldurup sonra elektrik motoruna gitmiyor güç.
Öyle olmasa piller çabuk ölür
Neticede bir hibrit arabadır. Benzin yakar. 100/km de aşağı yukarı 5 litre. Bu arabaların en iyisi hibrit olarak Honda ve Toyota'nın hibritleridir. Türkiye şartlarında alınacak en tasarruflu araçlar hybrit araçlardır. Şu an 1 adet Honda HRV , 1 Adette TOYOTA Corolla CROSS kullanıyorum.ikiside bu konuda çok iddialı ama 1.HONDA HRV. NİSSAN QASHQAİ araç alınırken çok düşünülmesi gereken bir arabadır
2. dakikaya kadar her şey güezl gidiyordu taki kaputun çubuğunu görene kadar :))
Opel, 2012 de AMPERA modeli ile bunu yıllar önce yapmıştı. Ayrıca, 100litrede sabit 5lt yakıt tüketimi vardı. AMPERA'da 1.4 lük bir motor vardı, sadece jeneratör olarak çalışıyordu ve pilleri şarj ediyordu, menzil kısıtı yoktu. İlginçtir, yıllardır var olan teknolojiyi gıdım gıdım sunarak fahiş fiyatlardan şu an tekrar satıyorlar. Tabi ki, Ampera'da ilk çıktığında oldukça pahallıydı. Ama o zaman hybrid çok yeniydi. Tek tük model vardı. Hybrid ve epower gibi modellerde yakıt tüketimi 3litre ve altı seviyelere inmediği sürece bana çok da mantıklı gelmiyor. 9-10 litre tüketime göre 5-6 litre büyük gelişim ama eğer amaç akaryakıtı bitirmekse hbyrid ve epower gibi motorlar 3 litre ve altı tüketime inmeli.
Güzel inceleme için teşekkürler.
Yorumlarda bir çok arkadaş pil değişim maliyetini sormuş.
pil o kadar ufak ki, sanmıyorum 20-25 bin lirayı geçsin.. 2 Kw bile değil kapasitesi.
Ömür olarak da tüm lityum bazlı bataryalar ile aynı olacaktır yani ortada lityum pilli milyon km yapmış ve hala aynı pili kullanan taksiler var. Tahminim araç üstündeki pilin ömrü dolduğunda, pil teknolojisi aynı hacime daha büyük kapasite sığdıracak hale gelmiş olacaktır.
Buradaki asıl soru 5 Lt tüketim .
Ortada daha az tüketen, daha sorunsuz, daha ucuz ama daha az atik Toyota varken, bu mu, yoksa o mu alınmalı ?
Bu teknoloji ilk değil, 2012 yılında Opel Ampera da bunu extra plug’in olarak yapmıştı zaten, çok yeni bir teknoloji gibi tanıtılıyor, Chevrolet te de aynı araç üretildi. Türkiye’de sayılı bulunuyor, bir tanesi de bende Opel Ampera, Saygılar.
Merhaba , iyi seneleriniz olsun aileniz ve dostlarınızla beraber. Ben bir önceki modeli kullanıyordum. Direksiyon sistemini hiç beğenmemiştim çok hissizdi ve bu yüzden çok geçmeden sattım.
size sorum yeni modelin direksiyon sistemi nasıl gelişme var mı ? Teşekkür ederim.
Cidden ilginç bi teknoloji elektrikli olup iki türlü de yakıt kasmak lazım ve gaza bastıkca motor sesinin gelmesi falan elektrikli arabada biraz ilginc olmuş
teknik özelliklerinde hafif hibrik olarak geçiyor
1,5 turbo motor var
55 litre benzin alıyor ama elektrikli
Karma Co2 Salımı 122
Yakıt gideri daha az olmalıydı.Mesela 3 litre gibi.
araç çok iyi. tasarım muhteşem
bakım maseafları ve pil ücreti testte bunlarında belirtilmesi lazım. ayrıca telefon kablo ile kablosuz mu bağlanıyor son olarak torsyon mu bağımsız mı
Harika bi araç 1 haftadır orta sın SUV araştırıyorum bu en iyilerinden hatta ciddi fark atmış Nissan
Çok teşekkürler güzel video olmuş gayet başarılı otomobil
2017'deki kısıtlı makyajdan sonra bu kasa iyi oldu, ama hala eksikler var. Üç bölgeli klima ve açılabilen cam tavan olmalıydı. (Hyundai Tucson ve Kia Sportage'te var) Ön koltukta da, soğutma özelliği masajdan daha önemli.
Yeni kasada, göstergeleri ön cama yansıtma dışında, öne çıkan bir özellik yok. Nissan hala birinci ve ikinci kasadaki başarısını kullanıyor*. İç donanım ve iç hacim olarak daha fazlasını sunmalıydı.
* Aslında ikinci kasada da, torsiyon çubuğu kullanarak ve 4x4 opsiyonu sunmayarak bunu yapmaya başlamışlardı ama tasarımının çok iyi olması, motor performansı ve zamanına göre iyi özellikler sunması sayesinde başarılı bir araçtı. Makyajının yetersiz kalması sebebiyle rakiplerinden geri kalmaya başladı.
10:02 midnight edition :).Bence çok daha güzel çünkü bende de o var :)210km/h gayet güzel çıkıyor bu arada.Aslında şu an alnabilecek tek mantııklı Elektrikli araç Nissan X-trail ve qashqai.Yolda her an PİL bitecek derdi yok,en azından..
Müzik çalarken gazladığında iç aynadan gözlerine baktım. neşe ile sürüyordun. Allah kaza bela vermesin
E pover yani ayni teknolojide nissan note um var kktc de yaşıyorum bu teknoloji yeni değil arabam 2017 model ekonomi performans süper gayet başarılı
peugeot 308 1.2 eat 6 benzinli aracım var, yaz lastikleriyle şehir içi 5.9 yakıt tüketimini gördüm. bu araçla herhalde 3.5 - 4.0 litreyi görürüm. param olsa hiç düşünmem alırım çok başarılı.
Sinan kardeşim, videolarınızı dikkat ve keyifle izliyorum. Pil kapasitesini biraz artırsalar daha ekonomik bir sürüş sağlanacağı görüşündeyim, bilmem yanılıyor muyum..
bu motor kombinasyonu, pili aradan çıkarsalar bile yaklaşık aynı verimle çalışır gibi,
Teşekkürler
Pil kapasitesinin artıRılması ile ilgili görüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz
Pil kapasitesi ile ilgili düşüncenizi bekliyorum 😊
Merhaba
Nissan'a pil ömrü ve maliyeti konusunda soru sordum maliyet için cevap vermiyorlar. Bu araca 1.4 milyon verip bugünkü değer ile %30 35 gibi pil bedeli çıkarsa bu araç tüm ekonomik verileri yitirmiş olmaz mı??
11:08 inceleme arabasıyla tam gaz viraja girip, çizgisini koruduğunu söylediğin için sadece senin incelemelerini izliyoruz
Harika bir sunumunuz var. Tebrik ederim
Petrolhead kafasındaki insanların ağlayarak izlediği elektrikli otomobil videolarından bir tanesi daha , bu konuda hiç yorum gelmemesine şaşırdım .Araç özelinde gerçekten çok verimli gibi ancak çok hissiz görünüyor gaz pedalı motorun devrini ayarlamayacaksa bisiklete binelim …:(
Sinan Bey, bir şeyi merak ediyorum. Ürettiği gücü tekerleklere aktarmayan sadece jeneratör olarak kullanılacak bir motor için bu kadar teknolojik yatırım yapılması, turbo motor kullanılmasının mantığı nedir?
Muhtemelen 1.5 litre turbo Vc motoru hali hazırda diğer araçlarda tek başına 201hp haliyle de kullandıkları için, sıfırdan atkinson atmosferik bir motor daha geliştirme maliyetine girmemek içindir. Aynı motoru biraz modifiye ile jeneratör olarak da kullanabilmişler.
Jeneratör de olsa değişken yüke maruz kalan bir motor var, evlerde fabrikalarda kullanılan dizel jeneratörlerde tasarım olarak 1500 devirde sabit kalmaya çalışmaktadır fakat elektrik ihtiyacı arttıkça amper yükseliyor, jeneratör daha çok yüke biniyor, turbonun daha çok ıslık çalıp basıncın arttığını direk duyabiliyorsunuz. Bu araçta da elektrik üretimi invertörle ayarlandığı için motor farklı devirlerde çalışabiliyor, yazılım ihtiyaca göre motorun en verimli çalışacağı kombinasyonu hesaplayıp motoru o şekilde çalıştırıyor.
Sinan hocam klima ile yakıt oranı hakkında bilgi verebilseydiniz güzel ek olurdu.Malum kış şartları deneme şansı olamazdı .yakıtı ne kadar etkiler sanırım 1 litre farkeder diye düşünüyorum.yaza kaldı diyelim.bu arada sunumuz çok güzeldi.işinizi severek bizede sevdiriyorsunuz başarılı yorumcusunuz .teşekkürler; samsundan sevgiler saygılar.
Sinan bey bence mantıklı bir teknoloji fakat bir sorum olacak. Bu şekilde şarj döngüsü olarak diğer batarya barındıran araçlardan daha az bir veri elde etmez miyiz? Sürekli bir doldurma boşaltma durumu var. Uzun ömürlü olur mu sizce? Bence çok başarılı, aslında tam da aranılan bir sistem olduğunu düşünüyorum . Severek takip ediyoruz . Kolay gelsin 👏👏
Süper kapasitör bu araca yakışırdı
Bence yine benzinli,sadece daha hızlı.elektrikli araba gibi sıfır karbon değil.tani yine zevkler uğruna dünyayı tüketimi masum gösteriyrlar
Reyis gaza gelme 16:20 elektriklinin tasarruf mantığına saygı duy 😂
Hocam emeklerinize sağlık Araç içi aydınlatmaları nasıl buldunuz
Bence çok yersiz bir araç sadece motorla gidecek araca pil ve elektrikli motor ekleyip yük yapmışlar gerekli mi bilmiyorum yakıt maliyeti ne oldu acaba
Teşekkürler hocam harika olmuş anlatım video
Lokomotifler ve tanklarda kullanılan bir teknolojidir Jeneratör+elektrik motoru. Yüksek tork ihtiyacı için kullanılır. 2 motor + yakıt deposu + batarya olduğundan, bu sistemin ağırlığı epey bir fazla olacaktır tahmin ediyorum ki.
Qashqai ve xtrail hangi vergi dilimi ile ülkemizde satıldığını merak ediyorum ? Benzinli motor var ! MTV olarakta elektrikli araçlar gibi midir ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Araba çok güzel olmuş bence akılda kalabilecek ve tutulabilecek bir SUV Ben de ilk fırsatımla bu suviyle Test yapmak veya belki de bunu satın almak isterim çünkü videoları süper siz de harikasınız
Çok güzel bir sunum 👍 iyiki varsınız.
Sürekli şarj/desarj bataryalar çabuk ölmez mi?
Nissan markalı arabaları hayatta sevmem.Ama adamlar müthiş bir elektrikli araç yapmayı başarmışlar.imkanım olsa hemen alırdım.
Çok güzel Anlatıyorsun bayıldım
almayın aldırmayın sakn bulaşmayın mayıs ayında aldım 12725 km kullanabıldım e guc sıstem arızası verdı ve jeneratör degişecek 15 20 gun aracsız kalacagım ve yerıne sadece 3 gunluk arac verıyorlar sakın almayın nıssanada bır daha bulasmayın gelır gelmez satıp kurtulacam
türkiyede ağam ne verir bayi lütfeder paramızda yeterse onu alıyoruz ,sizi de hevesten izliyoruz efem 😊😅
Araçın pil ömrü ve değişim gerektiğinde fiyatı hakkında bilginiz varsa paylaşırmısınız
taa yıllar önce opel ampera da bu kafaydı, gerçi galiba onda ekstradan motor düz redüktörle de bağlıydı tekerlere yüksek hız için. mantıklı tasarım ama bataryası az daha büyük ve plug in hybrid olması gerekli bence.4 çeker ve 5 10 kw bataryası olsa, karavanı da besleyebilse durduğu yerde bizde kasan olmaz da avrupada tercih sebebi olur.
Bence de batarya biraz daha buyuk olmaliydi doldur bosalt omru biter
Alınacakt en akıllıca araç bu
Şüphesiz ki hibrit+ elektrikli otomobil anlayışına yapılan en yenilikçi + mantıklı yaklaşım.
E-Power'in cok tutulacagini sanmiyorum. Satis hedefleri nedir bilmiyorum ama umduklarini bulamayacaklar bence.
İstersek elektrik enerjisini petrole baglariz biz ne dersek o olur demisler ama bosa her madde tukenmek zorunda . Yani istedigi kadar jeneratör yapsin motoru pillere ancak her evrende madde tukenmek zorunda bu canlıya bağlı.
Aşırı hızlı acele hoyratca kullanirsa hizli tükenir. Bir degeri olusmaz. Yani jeneratörlerin görevi ek gorev gördürur.
Eger ki ana mekanizma yapildiysa o zaman dunyada en az nufusun yuzde 66 si sabitlenmis yasam alaninda denetim altinda tutulmasi gerekecek.
Aracı çok beğendim, Nissan gerçekten iyi iş çıkarmış.
bu aracın egzos emisyonunu nasıl ölçecekler ? :P
İnanılmaz iyi bir araç şehir içinde 3-4 litre arası maksimum yakıt tüketiyorsun ve teknolojinin hakkını vermişler alın aldırın.eşdeğerleri tucson sportage tiguan hatta formantör çok yavan kalıyorlar şahşi düşüncem. Ben neden gidip 1.5 130 beygir dizel bir araç veya 1.5 150 beygir araç alayım günümüz teknolojisinde hiç bir artı sunmadığı kanaatindeyim
Merhaba siz Tucson kullandınızmı 1.6 dizel efsane iç dizaynı kalitesi yol tutuşu çok yakında bu araçları tamirde sanayide görürüz batarya ömrü sıkıntı 3 silindir sıkıntı vs.vs.saygılarımla
@@azizyalcnkaya4581 hocam görüşünüze saygı duyarım ama ben dizel bir tucson almam alırsam da çok yol yapıyorsam yakıt ekonomisi için uzun yolda kullanmak için alırım. Kaldı ki 1.6 dizel hyuandai motorları tercih edeceğime 1.5 dizel reno grubu alırım kendini ispat etmiş bir motor ve şanzıman uyumu var