Investim în apartamente noi sau vechi? Georgian Marcu - owner Green Angels

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 26 ноя 2024

Комментарии • 36

  • @valentine8786
    @valentine8786 8 месяцев назад +6

    Foarte bun podcast-ul cu multe informatii de luat in calcul pentru investitori si nu numai, dar in legatura cu baza de date care exista de foarte mult timp in tari precum Uk 🇬🇧 si te ajuta in cazul in care vrei sa cumperi o locuinta ca poti gasi tranzactii recente ale vecinilor si astfel o sa stii cat de aproape de adevar este pretul cerut pt imobilul care te intereseaza. Ce vreau eu sa spun este ca romanii intr-un procentaj destul de mare nu declara exact suma tranzactie ci declara mai putin in contractul de vanzare-cumparare si aceasta "romaneasca" s-ar putea sa te incurce mai mult decat sa te ajute in cazul in care o sa ai nevoie de un reper din tranzactiile anterioare.

    • @GeorgianMarcu
      @GeorgianMarcu 6 месяцев назад +1

      Cred ca a cam disparut problema asta in ultimii 10 ani. Taxele pe transfer sunt mici 1-3% iar banii trebuiesc transferati prin banca. Nu vad de ce ai lua o suma considerabila cash, pe care nu o poti justifica.

  • @ovidiuNa
    @ovidiuNa Месяц назад

    Excelent video si un invitat foarte bun.

  • @iG87777
    @iG87777 5 месяцев назад +1

    Cred ca invitatul are dreptate, preturile inca sunt jos, nu mai exista pozitionare buna la terenuri, si preturile pe mp la achizitia terenului cu pozitionare buna a crescut enorm.

  • @FacemBaniSrl
    @FacemBaniSrl 8 месяцев назад +4

    Acea "doleanța" a primarului general cu privire la mp de spațiu verde/locuitor, cum s-a exprimat moderatorul, este de fapt legea pe care unii dezvoltatori nu au planuit sa o respecte. Si daca tot s-a vorbit de PUG, de ce nu ati menționat si PUZ-urile de sector, acelea anulate de instanta si prin care marii dezvoltatori au evitat toate cerințele cu privire la spatiile verzi?

    • @ImobiliariumPODCAST
      @ImobiliariumPODCAST  8 месяцев назад

      Salutare, trebuie sa existe un t0 si in plus o comunicare in acest sens. Daca un dezvoltator nu a respectat sigur nu inseamna ca toti nu au respectat. Am cerut un punct de vedere domnului primar general cu privire la acest lucru, speram sa il avem in curand. Multumim

  • @vladbrincoveanu
    @vladbrincoveanu 8 месяцев назад +1

    Vă rog să-mi spuneți dacă sunt așa disponibile imobiliarele de luat, cine mai stă în chirie? Voi sugerați și la un tânăr la început de drum să ia cu credit, și cei care iau pentru investiții cui îi dau în chirie?

    • @GeorgianMarcu
      @GeorgianMarcu 6 месяцев назад +2

      Desit toata lumea vrea, nu toti isi permit. Pe tot ce inseamna oras magnet (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta etc.) creste de la an la an cererea pe inchiriere. Vedeti ca au cei de la Banca Mondiala un studiu pe orasele magnet, publicat prin 2017-18, extrem de util.

    • @ImobiliariumPODCAST
      @ImobiliariumPODCAST  6 месяцев назад

      De acord cu Georgian 👍

  • @gabrielavram5946
    @gabrielavram5946 8 месяцев назад +7

    Stimati domni, va multumesc pentru infromatii si respect efortul pe care il faceti . Totusi, nu credeti ca dezvoltatorii care au venit in Romania vor sta aici cat timp profitul va fi mai mare ca in Austria ? De ce nu discutati mai mult despre urbanism? Concret , daca in Bucuresti s ar respecta regulile de urbanism din Viena (avand un PUG gandit de profesionisti si nu de cei cu interese...) credeti ca ar mai fi atatea cereri pentru autorizatii de construire? Raspunsul este NU, pentru ca profiturile ar fi muuult mai mici in conditile unor preturi suportabile de piata din Romania. Referitor la deficitul de unitati locative, va rog sa luati in calcul faptul ca foarte multe tranzactii sunt facute pentru investitii, adica daca nu vor mai fi suficiente apartamente la vanzare peste 5 ani banii vor fi investiti altfel. Blocul in care locuiesc are 10% dintre apartamente nelocuite (nici macar inchiriate) si acest lucru ma face sa cred ca vom avea un excedent de unitati locative.

    • @GeorgianMarcu
      @GeorgianMarcu 6 месяцев назад +2

      Am dat un raspuns putin mai sus, imi permit sa il copiez si aici desi erau mai multe intrebari. Ca si scurta concluzie cererea de autorizatii creste acolo unde piata este predictibila.
      O sa incep de la final: Viena 21078 unitati la o populatie de 2.000.000 locuitori, adica 10,8 unitati pe mia de locuitori vs Bucuresti 12249 unitati la o populatie de 1.739.297 , aprox 7 unitati la mia de locuitori. Cifre oficiale. Unde mai pui ca municipalitatea detine cateva sute de mii de locuinte sociale in care traiesc un sfert din locuitorii Vienei, lucru de neconceput pentru Bucuresti. Media de pret pe Viena, chiar si in conditiile in care exita atatea locuinte sociale si construiesc atat de mult e pe la 7000 eur/mp. Apropo, salariul mediu in Viena (net) e pe la 2800 eur/luna, Bucurestiul cred ca a ajuns pe la 1200 eur iar media de pret este 1600 eur/sqm. Si ca sa inchid cu subiectul acesta in Austria s-au construit 77346 de unitati in 2022, la o populatie de putin peste 9 mil. In Ro 73000 la o populatie de 19 mil … do the math!
      Si nu este despre mine, pot trai linistit de aici incolo. E vorba despre exact genul de talibanism mentionat in comm: “Va propun sa defrisam Tineretului si Herastrau, facem sute, mii de blocuri, dvs. luati comisioane multe, dezvoltatorii castiga …” Desi toata discutia a fost superdecenta si argumentata ati ajuns sa trageti o astfel de concluzie. Am scris pentru prima data despre PUG si consecintele lui prin 2016 … spuneam exact aceleasi lucruri si atunci societatea civila aplauda … ca na, dadeam cu hate in Firea.
      A duce toata dezvoltarea in periferie, acolo unde nu ai nici un fel de infrastructura este o tampenie fara margini. In loc sa dezvolti in oras (respectand regulile de urbanism, evident) unde ai infrastructura (parcuri, scoli, spitale, mijloace de transport in comun) o duci la 10-20 km de oras, de unde oamenii se urca in masina in fiecare dimineata pentru a veni la birouri sau la scoli. Cu cat credeti ca va creste poluarea in urmatorii 5 ani dat fiind explozia de dezvoltari din Ilfov din ultimii 3 ani?
      Cat despre domnul primar ar fi multe de spus, de la faptul ca desi spune sa sustine elaborarea PUG-ului, in primul an de mandat si jumatate l-a tinut blocat si nu a alocat fonduri pana la lipsa totala de disponibilitate de a discuta pe aceasta tema cu cei de la Universitatea de Arhitectura - cautati declaratiile domnului florescu din 2020-2022. Tot dumnealui declara ca prin suspendarea puz-urilor nu va bloca dezvoltarea si ca cei care au certificate de urbanism emise inatinte de suspendare pot continua procesul de autorizare. Ce sa vezi, anul trecut ameninta primarii de sector ca vor fi dati in judecata daca vor mai emite autorizatii pe baza acelor certificate de urbanism. mai mult de atat, de cand este primar nu si-a respectat obligatia legala de a propune Consiliului nici un PUZ. Nu e vorba ca PUZ-ul ala era rau sau bun, ca respeca sau nu regulile, nu a ajuns niciunul sa fie analizat de Consiliu.
      Nu intru in discutia despre accesibilitate … pentru ca atunci ar mai trebui sa filmam 3 episoade doar ca sa putem trage concluziile. Ma pasioneaza subiectul si l-am studiat intesiv in ultimii 10 ani.
      Si nu in ultimul rand urasc generalizarea. A spune ca toate blondele sunt … sau toti barbatii este niste … e total gresit. Nu inteleg de ce putem accepta ca toti dezvolatoriii sunt rai sau toti fac parte din mafia imobiliara cand de fapt cei care au facut magarii in piata sunt aceeasi 3-5, restul respectant toate regulile impuse de legislatie. Pe principiul asta as putea spune si eu ca Nicusor e un mare hot (total gresit, pot spune ca e incompentent sau orice altceva despre el dar nu faptul ca a furat) pentru simplu fapt ca si alti primari au fost hoti. Hai sa fimi rationali si sa analizam faptele si fiecare jucatori in parte nu e fair sa demonizam o industrie intreaga doar pentru faptul ca ne avantajeaza politic si mai castigam o tura in alegeri.

  • @Gabi-8111
    @Gabi-8111 8 месяцев назад +3

    Bvo, bun podcast si acesta. Cred putin exagerat ca in 2,3 ani ajungem la preturile Europei..., daca vb de Polonia,Cehia..., etc..., da in 15-20 ani, asta cred

    • @ImobiliariumPODCAST
      @ImobiliariumPODCAST  6 месяцев назад

      15-20 doar dc vine o criza as zice dar 2-3 ani e foarte optimist intradevar. Mersi

  • @Gabi-8111
    @Gabi-8111 7 месяцев назад +1

    Mihai, oare gasesti un invitat bun in care sa dezbati inca odata Ciclul Imobiliar + estimarile de astazi ?!. PS: daca verifici astazi, ultimul ciclu (de 18 ani) a depasit usor 22 de ani😅

    • @ImobiliariumPODCAST
      @ImobiliariumPODCAST  6 месяцев назад

      Invitatii sunt buni zic eu dar astept propuneri de oameni potriviti pe subiectul acesta. Mersi

  • @failchanel1922
    @failchanel1922 5 месяцев назад

    Sa creasca , mai ma 30k la banca, abia astept sa inchiriez cu dublul valorii ratei

  • @angelstefan5352
    @angelstefan5352 8 месяцев назад +9

    Nu vad cum putem sa ajungem cu preturile pt segmentul low/mediu la nivelul european. Aici este bataia, grosul in "Bucuresti" este de fapt pe zone ca Popesti si Militari, asta este segmentul low/mediu desi cam toti invitatii vad ca refuza elegant sa vb despre aceste doua zone. Aceste preturi nu prea au nici acum sustinere si sincer nici nu vad migrand populatia spre chirie pt a merita investitia, in conditiile in care stim cate apartamente goale sunt acum prin Bucuresti.
    Cine si mai ales cu ce o sa le cumpere!? 🤔 Nu prea vad cine nici acum, acum cand sunt "ieftine" 😅(ce prostie!) iar in viitor nici atat. Ba din contra vedem ca se cam termina si cu banii ieftini pompati in industrii care intr un final se dovedesc ca au fost mult supraevaluate, vezi IT ul.
    Ps: Romania este aproape de recesiune technica, inflatia oficiala este cea mai mare din UE, dar oare cat este aia reala? 😅 Vedem blocaj in economia Germaniei, falimente imo etc care vor avea un efect direct in economia Romaniei prin contagiune directa. O sa fie interesant de vazut dupa alegeri 😬😅

    • @ImobiliariumPODCAST
      @ImobiliariumPODCAST  6 месяцев назад

      Dupa alegeri intradevar va fi interesant de vazut cum evolueaza totul. Ca idee salariile medii comparate cu acum 10 ani sunt mult mai mari deci putere de cumparare exista. Mersi

  • @sauleandaniel2060
    @sauleandaniel2060 8 месяцев назад +1

    Imobiliarele sunt investiții sigure din mai multe puncte de vedere, as scrie prea mult să explic siguranța dar este evident că iți aduce numa avantaje si un venit sigur pentru investitori. Bineînțeles ca Imobiliarele sunt investiții pe termen lung in 10 ani valoarea îi creste de cel putin 4 ori, vorbind real si puteți să analizați singuri acest fapt, eu l-am testat.

    • @angelstefan5352
      @angelstefan5352 8 месяцев назад +4

      Ce ai cumparat tu acum 10 ani si costa acum de 4 ori mai mult? Eu am cumparat si valoarea este acum undeva la 50% in plus fata de pretul platit atunci, ceea ce este chiar si asa foarte mult si cumva nejustificat.

    • @sauleandaniel2060
      @sauleandaniel2060 8 месяцев назад

      Banuiesc ca ati achizitionat undeva unde zona a fost afectata. Eeu cea ce am avut acum 12 ani mai exact, a fost un doua camere la 15k euro etaj 1, acuma se vinde la 40K etaj 4. @@angelstefan5352

    • @nicuchitineac1950
      @nicuchitineac1950 8 месяцев назад

      ​@@angelstefan5352plus inflația în euro. Dacă stai în ea, merită oricum. Pentru investiție, trebuie să-ți faci bine calculele.

    • @marocanu7207
      @marocanu7207 7 месяцев назад

      @@angelstefan5352 se referea la bitcoin

    • @marocanu7207
      @marocanu7207 7 месяцев назад

      😂

  • @cristian_pop
    @cristian_pop 8 месяцев назад +4

    Cel mai tare mit din Bucuresti despre blocurile vechi este acela ca “blocul e construit cu materiale furate de la Casa Poporului”. Nimic nu bate asta! 😂😂😂

    • @GeorgianMarcu
      @GeorgianMarcu 6 месяцев назад

      :))) Pe asta nu il stiam @cristian_pop!

  • @Woot-Zee
    @Woot-Zee 4 месяца назад +1

    Nu ati mai fost de mult in afara cand aud "politia isi face treaba" in alte zone. :))

  • @ovidiuNa
    @ovidiuNa Месяц назад

    Il criticam pe Nicusor ca incearca sa reglementeze mai bine constructiile noi? Vrem sa mai avem ce s-a intamplat in Militari?

  • @mazdaretrocars
    @mazdaretrocars 8 месяцев назад +1

    Pentru cei care sustin chiriile.. In chirie ar trebui sa stea 3 categori si atata. Cei care lucreaza pe perioade temporare de maxim 1 an, studentii (care nu isi permit sa cumpere) si muncitorii straini care ar trebui sa vina in tara sa lucreze. Cei care spun in gura mare pe tv ca normalitatea e ca noi sa stam in chirii se gandesc doar la veniturle din impozite pe moment...dar peste 20 ani ce faceti cu oamni care au muncit o viata pe 400 euro la supermarket si la pensie chiria pe o garsoniera e 150% din pensie? ii trimitem in valea Jiului dupa o viata statat in Bucuresti? Da! tinerii sa isi ia proprietati, sa renunte la orice alte tampenii conumeriste ..masini vacante, mall-uri sa isi ia ceva mic..apoi mai mare..si sa nu vanda, sa dea cel mic in chirie.... nu sa se arunce din prima la ceva mare, dar sa nu stea in chirie pentru ca aia sunt bani aruncati clar. Dobanda sunt bani pierduti (poate) sau amortizati de inflatie...-daca nu rambursezi anticipat, dar chiria sunt bani ARNCATI 100%. Cumparati vechi cat mai gri si subapreciate (dar nu cu RS:).. in zone foarte bune..salvati timp bani, nu aveti nevoie de masina.... din nou.. o lovitura grea data consumului ...ghinion!:)

  • @mihailcristi3157
    @mihailcristi3157 8 месяцев назад

    Georgiana nume cu rezonanță..
    Mai copile asta pe lângă realitate