Gömülü Sistem Tasarımı / Aday Mühendislik

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 сен 2018
  • Edelkrone Aday Gömülü Sistem Mühendislik Programı: 28:21
    Bu videoda duyurulmuş olan 'Aday Gömülü Sistem Mühendislik Programı' başvuruları 1 Haziran 2020 tarihiyle sonuçlanmıştır. Benzer bir programın tekrardan açılması durumunda farklı bir video ile duyurusu yapılacaktır. İlginiz için teşekkür ederiz.
    karbongrup.com
    0:11 İhsan Kehribar bu eTP bölümünde iki farklı konunun anlatılacağını aktardı. İlk olarak Edelkrone içerisinde gömülü sistem tasarımı görev tanımı içerisinde çalışanların hangi işler üzerinde çalıştığının anlatılacağı söylendi. İkinci olarak Edelkrone aday gömülü sistem tasarımı mühendisliği programının anlatılacağı aktarıldı.
    1:18 Edelkrone içerisinde gömülü sistem tasarım mühendisi hangi işleri üstlenir? İhsan Kehribar gömülü sistem tasarımının dört parçaya ayrıldığını aktardı. İlk olarak elektronik tasarımın yapıldığı anlatıldı. İhsan Kehribar, elektroniği tasarlayan kişinin firmware'ı de tasarladığında hangi işlemcinin seçileceği, şematik tasarımı gibi konulara da hakim olmasından dolayı bir avantaj olduğunu belirtti. Edelkrone bünyesinde elektronik tasarım ve firmware tasarımının aynı kişi tarafından yapıldığı anlatıldı.
    4:30 İhsan Kehribar, ilk etapta kişinin elektronik ile uğraşması gerektiğini söyledi. Elektronikte ortaya bir kartın çıkması gerektiği ve bu kartın çıkması için firma içerisinde "EAGLE" adlı PCB tasarım programının kullanıldığı anlatıldı. Eagle'da ilk olarak kartın şemasının ve layout'unun çizildiği belirtildi. Bu tasarım aşaması bittikten sonra kartın üretime gönderildiği söylendi. Kart üretildikten sonra boş PCB'nin numune dizgisinin Edekrone bünyesinde Gömülü Sistem Tasarımı Mühendisleri tarafından yapıldığı anlatıldı.
    6:43 İhsan Kehribar, elektronik olarak kart tamamlandıktan sonra karta firmware yazıldığını söyledi. Firmware yazma kısmının mikro işlemcilere kod yazıldığı ve bu işlem için "C" dilinin kullanıldığı anlatıldı. Derleyici olarak "GCC" kullanıldığı, Debugger olarak "GDB" kullanıldığı aktarıldı.
    9:22 ihsan Kehribar, software kısmında cihaza gönderilen kodlar ile örnek olarak bir motoru kontrol edip edemediğimizi anlamak için bir grafikte gözlemlemenin önemli olduğunu ve "Python" kullanarak GUI yazıldığını anlattı.
    10:43 İhsan Kehribar software kısmında C'nin de kullanıldığını söyledi. Edelkrone cihazlarının app üzerinden kontrol edildiği için app'lerin back-end kısmında kullanılacak olan driverları gömülü sistem tasarım mühendislerinin hazırladığı belirtildi.
    13:35 İhsan Kehribar, software kısmında cihazın haberleşme konularını test etmek amacıyla TCP-IP ve Bluetooth low energy konularında kişilerin kendini geliştirmiş olmasının önemli olduğunu söyledi.
    16:05 İhsan Kehribar, firmware ve software kısımlarının aslında beraber ilerlediğini aktardı.
    16:33 Elektronik, firmware, ve software dışında genel olarak kişilerin hakim olması gereken konular anlatıldı. Komut satırında çalışma konusunun çok önemli olduğu belirtildi.
    18:20 İhsan Kehribar, üç işletim sisteminin (macOS, Linux, Windows) günlük olarak kullanıldığını söyledi.
    21:11 İhsan Kehribar, bütün elektronik PCB tasarımlarının, firmware tasarımlarının ve software tasarımlarının "Git" üzerinde tutulduğunu aktardı. Edelkrone bünyesinde Aday Gömülü Sistem Tasarım Mühendislerinden Git üzerindeki temel konseptleri bilmesinin beklendiği aktarıldı.
    26:28 İhsan Kehribar, İngilizce bilmenin çok önemli olduğunu söyledi.
    28:25 İhsan Kehribar, Edelkrone Aday Gömülü Sistem Mühendisliği adında bir program başlatılacağını aktardı. Başvuru için karbongrup.com/ adresinde bulunan formun doldurulması gerektiği anlatıldı.
    28:44 Aday Gömülü Sistem Mühendisliği Programı nedir? İhsan Kehribar, bir-bir buçuk aylık bir süre içerisinde kişilerin Edelkrone aday mühendislik programına alınacağını aktardı. Bu süre içerisinde elektronik PCB tasarımı, firmware tasarımı, software tasarımı gibi konularda kişilere eğitim verileceği anlatıldı.
    32:06 Bir aylık süre içerisinde her şey düzgün gitmiş ise kişilerin uzun vadeli işe alım için değerlendirileceği söylendi.
    39:40 Kapanış.
    #gömülüsistemtasarımı #mühendislik #eTP
  • НаукаНаука

Комментарии • 47

  • @edelkroneteknikpaylasmlar3531
    @edelkroneteknikpaylasmlar3531  4 года назад +10

    Bu videoda duyurulmuş olan 'Aday Gömülü Sistem Mühendislik Programı' başvuruları 1 Haziran 2020 tarihiyle sonuçlanmıştır. Benzer bir programın tekrardan açılması durumunda farklı bir video ile duyurusu yapılacaktır. İlginiz için teşekkür ederiz.

    • @birsevgicicegi
      @birsevgicicegi 3 года назад +2

      Peki katılan arkadaşlarla ilgili gelişimleri yada onların düşünceleri nedir ?

    • @ozgur_karaaslan
      @ozgur_karaaslan Год назад

      Tekrar böyle bir program olacak mı?

  • @AliKaaNUnL
    @AliKaaNUnL 5 лет назад +24

    Daha da fazla İhsan Kehribar ve elektronik hakkında videolar görmek istiyoruz!

  • @bayrakbilal
    @bayrakbilal 5 лет назад +4

    Yapmaya çalıştığınız işler muazzam gerçekten tebrik ediyorum sizi.

  • @orhanakgul7884
    @orhanakgul7884 5 лет назад +1

    Çok güzel anlatılmış, akılda hiç soru işareti kalmıyor. Aday mühendislik olayı da apayrı güzel. Edelkrone farkı yine kendini gösteriyor. Yeni videoları sabırsızlıkla bekliyorum

  • @ozgurozden8319
    @ozgurozden8319 4 года назад +2

    Gömülü Sistem Mühendisinin sahip olması gereken yetkinliklerin neler olduğunun anlatıldığı gayet açıklayıcı bir video olmuş. Tebrik ederim.

  • @ismailozbayir8783
    @ismailozbayir8783 5 лет назад

    Emeğinize sağlık. Yolunuz açık olsun.

  • @furkankaya1689
    @furkankaya1689 5 лет назад +2

    Gerçekten bu kanalda yapılan işler harika Aday mühendislik projesi de atnı şekilde ama bu program kapsamında yapılan dersleri de bu şekilde parça parça videolar halinde paylaşsanız keşke çünkü bu programa katılmak isteyip katılamayan bir çok kişi vardır eminim bu sayede aday mühendislik projesini daha fazla kişiye ulaştırmış olursunuz belkide bu program dahilinde verilen görevleri bizlerde buradan yapmaya çalışırız. Başarılar dilerim iyi çalışmalar.

  • @alikaracadev
    @alikaracadev 5 лет назад

    gençler için en faydalı video bu olmuş kanaldaki

  • @serdartoren3030
    @serdartoren3030 5 лет назад

    Sonsuz teşekkürler İhsan başkan!!!!

  • @hakanerdenlig
    @hakanerdenlig 5 лет назад

    Mükemmel anlatımdan dolayı teşekkürler

  • @thesquealer1907
    @thesquealer1907 4 года назад +1

    Gömülü sistemler üzerine çalışmak istiyorum benim gibi insanlar için çok yararlı bir video olmuş, teşekkürler.

  • @bilalyada6239
    @bilalyada6239 5 лет назад

    Video tam ilgi alanim
    Video için teşekkürler 😊

  • @camilocienfuegos1531
    @camilocienfuegos1531 4 года назад +2

    PCB yapılırken kullanılan bakır malzemenin madenden çıkarılması hakkında bir progress göremedim board'da. Eğer bakırın madenlerden çıkarılıp board haline getirilmesi de embeedded engineer'dan talep ediliyorsa ilgili maden kanalı videolarına gideceğim. Teşekkürler iyi çalışmalar

  • @reu6011
    @reu6011 5 лет назад

    Harika! Tam hayalimde ki alanların kombinasyonu olan bir departman oluşturmuşsunuz. Dediğiniz gibi çoğu firma da tasarım ve yazılım işleri ayrı kişiler tarafından geliştiriliyor. Benim gibi ikisine de ilgi duyan adaylar için muthiş. Umarım geç kalmamışımdır.

  • @MehmetDemir-tt1qu
    @MehmetDemir-tt1qu 3 года назад

    İlgili olduğum bir pozisyon. Ne güzel.

  • @berkantay435
    @berkantay435 5 лет назад

    Iyi ki varsınız.

  • @fbfrkdmr
    @fbfrkdmr 5 лет назад +14

    Abi siz bu işi profesyonel olarak yapsanıza. Yani mühendislik eğitimi verin. Üniversitelerdeki aşırı hantal mühendislik eğitimlerine karşı sizin bu sonuç odaklı eğitim modeliniz gerçekten hem ülkede hem de dünyada çığır açabilir.

    • @kefirseverler2541
      @kefirseverler2541 4 года назад +2

      Edelkrone Teknik Akademi, 1-2 yıllık mühendislik egitimi veren bi kurs şeklinde. Belki de sanal üniversite. Tabi bu kapsamlı bi lisans eğitimi değil ama lise mezunu olup 4 yillik egitim yerine hizli bir mesleki egitim isteyenler için faydali olur fiyatı uygun olursa.

    • @barscakr3104
      @barscakr3104 4 года назад

      Süper fikir

    • @vegaripkont792
      @vegaripkont792 3 года назад +1

      @@kefirseverler2541 öyle bir şey olursa katılmak isterim kesinlikle, okullarda pratikten uzak, ezberci eğitim hakim durumda

  • @ElektrikVeElektronik
    @ElektrikVeElektronik 5 лет назад +5

    ARM mimarisi hakkında video paylaşsanız ciddi anlamda çok faydalı olabilir :)

  • @melikeuygur3837
    @melikeuygur3837 3 года назад

    Yeni anlatımlar var mı acaba? Videolar çok güzeldi, elinize sağlık .

  • @hikmetunal2640
    @hikmetunal2640 Год назад

    ağzınıza sağlık

  • @SefaSenyurttt
    @SefaSenyurttt 4 года назад

    Tesadüf. İzlediğim günün bir yıl öncesi çekilmiş bilgisayardaki tarihe göre :)

    • @nyx2561
      @nyx2561 3 года назад

      tesadüf, ben de aynı gün izliyorum bir sene sonra

  • @ankaraadem
    @ankaraadem 4 года назад

    Anlatımı beğendim ama hızlandırıp izledim :)

  • @Abdullah_Stekin
    @Abdullah_Stekin 5 лет назад

    Daha önce anlatılan bootloader ile ilgili olarak en baştan bir tane custom bootloader yazabilir misiniz?

  • @bilalyada6239
    @bilalyada6239 5 лет назад

    @ihsan kehribarin kendi kanalı olmalı daha. Çok video istiyoruz hocam

  • @huckus
    @huckus 5 лет назад +2

    Şematik ve PCB tasarımında KiCAD kullanmayı düşünmüyor musunuz?

  • @ErkanOkman
    @ErkanOkman 5 лет назад +1

    👍👏

  • @myetis1990
    @myetis1990 5 лет назад +1

    Aday programı için ücreti mukabilinde demişsiniz, ayrıca ortalama bir gömülü tasarım mühendisinin başlangıç maaşını belirtmediniz,
    işe alındığında hayal kırıklığı olmaması için bu konuları detaylandırırsanız , adaylar için daha yararlı olabilir. Bu arada ben aday değilim

  • @muhammetyldz
    @muhammetyldz 4 года назад

    arm gcc desteği olduğu bilgisine ilk kez rastladım. arm desteklediği keil.

  • @yasarkaya8176
    @yasarkaya8176 5 лет назад

    Mezuniyet şartı aranıyor sanırım. Başvuru formunda mezun olduğum okulu soruyor. 😢

  • @aliyolcu992
    @aliyolcu992 5 лет назад

    Merhaba ihsan hocam kartlarınızda kullandığınız bluetooth modül modeli nedir acaba ?

    • @unlue
      @unlue 4 года назад

      ESP modulleri kullanıyorlar genelde

  • @ImConfusedVoteForErdogan
    @ImConfusedVoteForErdogan 4 года назад

    Merak ettiğim edelkrone hem yazılım hem veritabanı hem elektrik hem ingilizce hem takım çalışması konuşmasında iyi kişiler istiyor bunu dallara ayırmadan tek kişi üzerinden istiyor bunun için nekadar maaş veriyor

  • @hsnszrtsn
    @hsnszrtsn 5 лет назад

    hocam parmağımı kaldırdığımda sorumu size mail atan programı yazmama yardım edermsnz

  • @azizgundogdu9916
    @azizgundogdu9916 4 года назад

    Yazin stajyer alimi oluyor mu acaba?

  • @huseyinbaykara2134
    @huseyinbaykara2134 3 года назад

    anladığım kadarıyla bahsedilen o bir ay,aday mühendislerin "cehennem haftası(ları)" olacak.

  • @hgjthchxk8787
    @hgjthchxk8787 4 года назад

    Abi ben liseye gitmekteyim ama elektroniği bir mühendis kadar iyi bilmekteyim kendime alaylı elektrik elektronik mühendisi desem yanlış olmaz herhalde bana iş konusunda yardımcı olursanız sevinirim

  • @yunusemreozendi2570
    @yunusemreozendi2570 5 лет назад +1

    bu işden o kadar çok anlamak istiyorum ki

  • @omergursoy798
    @omergursoy798 5 лет назад

    Acaba maaş ne kadar :)

  • @bunyaminsenel2622
    @bunyaminsenel2622 5 лет назад +1

    gömülü sistemler için udemy den ders önerisi olan var mı?