How to Save Money when Building a House? Part I - Analysis of existing tips

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 окт 2024

Комментарии • 67

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад +10

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @carminamare9354
    @carminamare9354 2 года назад

    Va multumesc pentru sfaturi! Sunt de un real folos.

  • @carminamare9354
    @carminamare9354 2 года назад

    Va multumesc pentru sfaturile date! Sunt de un real folos

  • @Dr_V
    @Dr_V 4 года назад +3

    Perfect de acord in ce priveste constructia casei propriu-zise. Dar o parte dintre aceste sugestii pot aduce mari economii in constructia anexelor (garaj, magazie, bucatarie de vara, etc.) La alea poti folosi linistit caramida recuperata sau blocuri prefabricate ieftine, nu-ti trebuie izolatie (poate doar o folie hidro la baza) si structura de rezistenta poate fi mai modesta. Totusi chiar si la un veceu iti trebuie o oarecare structura de rezistenta daca nu vrei sa-ti cada in cap la primul cutremur sau chiar la o furtuna mai puternica, ma-ntreb cine-o fi cretinul care a zis ca poti face economie la armatura si beton pentru casa...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад +1

      Va multumesc pentru comentariu. Adevarat ce spuneti. Afirmatiile din acest video prezinta ideile si sfaturile existente in mediul online si offline (puteti si dvs citit vreo 3-4 ore articolele din internet si sa va convingeti si dvs), iar legat de armatura si beton - din pacate aici e situatia legata de meseriasii care nu mereu fac cum e proiectul, ci `cum stiu eu mai bine`, ca merge si asa`. Legat de mai marile economii, deja o sa fie video viitor cu sfaturile mele. Numai bine!

    • @lamultiani9235
      @lamultiani9235 4 года назад +1

      corect

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 года назад

      Cind e vorba d e casa nu te juca cu arm atura si betonul respecta reteta si proectul lasa economia departe Din cauza economistilor prosti si a patronilor hrapareti dupa 89 multe lucrari sint facute de mintuiala si la un cutremur mai serios o sa cada cum cad in turcia la orce cutremur cad blocurile intr-o veselie ca sint facute de-a futui masa

    • @Dr_V
      @Dr_V 4 года назад +1

      @@viorelpopescu4990 Exact ce am spus si eu, faci economie la anexe daca vrei, nu la casa in care locuiesti. Lemnele de foc de exemplu stau la fel de bine si intr-o simpla baraca de tabla, dar nu risti sa-ti cada casa in cap pentru o "economie" de cateva sute de lei la armatura sau la calitatea betonului. Stiu prea bine cum lucreaza cocalarii astia de pe la noi, de bine de rau eu ma pricep sa-i verific daca e cazul, dar vai de capul tinerilor care-si cumpara case noi crezand ca le ofera copiilor o locuinta mai buna si n-au nici cea mai vaga idee ce bataie de joc e sub tencuiala...

  • @nikeuletz
    @nikeuletz 4 года назад +12

    este important cand faci casa sa gandesti pe termen lung. degeaba salvez 5000 euro acum daca pierd 10.000 in 10 ani.

  • @danieldanut1353
    @danieldanut1353 4 года назад +14

    Arthur de la Ceptura a găsit soluția : a pus fereastra lipită de ușă ca să economisească perete 😂😂😉 !

    • @danutavram831
      @danutavram831 4 года назад +1

      Ce vorbesti bre ca ala construieste acum buncare le spune lucratorilor de la metrou puturosilor, ala ce proiecteaza noaptea ziua executa la milimetru. eu numai la filmarile lui ma uit si de acolo invat meserie.

    • @danieldanut1353
      @danieldanut1353 4 года назад +2

      @@danutavram831 să-ți spun eu cum am încercat să fac un coteț pentru un câine? : aveam o grămadă de nisip, niște cărămizi destule, doi saci cu ciment și lemne la greu. Îmi lipsea doar țigla, dar mă gândeam că-l învelesc cu plapuma. Am început să organizez șantierul. Am cărat sacul de ciment și doi blocheți la locul faptei, după care am luat o pauză. Câinele a murit de bătrânețe, pauza nu s-a terminat.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 года назад

      @@danieldanut1353 bravo asa gospodar mai rar Bine ca peri ciinele mini it-i va turba si soacra

    • @valentinaenache7472
      @valentinaenache7472 3 года назад

      @@danieldanut1353 🤣🤣🤣👍

  • @Marius_Ar
    @Marius_Ar 4 года назад +2

    Buna ziua! Faceti un clip despre fosele septice, avantaje, dezavantaje, montare etc

  • @grigorasmarianvasile497
    @grigorasmarianvasile497 4 года назад

    Considerând construirea unei case " ca la carte și cu materiale moderne de foarte bună calitate, nu mai vorbim de o punere corectă a acestora în practică " se poate vorbi de o chibzuință a cheltuielilor , achiziționînd materialele la un preț minim ! Iar administrarea meticuloasă a timpilor morți de punerea în practică a acestora ! Pînă la urmă o casă propriu zis, costă cât costă ! Mulțumesc pentru videoclipuri !

  • @marianiordache4809
    @marianiordache4809 3 года назад

    Puteti face un material despre case din structură metalică pe piloni ? Avantaje si dezavantaje.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 года назад

      Multumesc pentru sugestie.

    • @GeorgePantel84
      @GeorgePantel84 3 года назад

      Fundariile pe piloti sunt foarte costisitoare si se fac atunci cand pamantul este foarte slab si nu se pot transmite incarcarile de la structura prin funcatii de suprafata.

  • @ciprianboaca6791
    @ciprianboaca6791 4 года назад +2

    Felicitari pentru clipurile cu infirmatii postate pana acum...eu ma apuc de constructia casei anul care vine in primavara si sper ca in 3 ani sa o si termin ...imformatiile tale o sa ma ajute mult pe parcurs....vreau sa te intreb daca pot apela la tine pentru anumite sfaturi pe care poate nu le gasesc in clipuri ?

  • @kalkary9867
    @kalkary9867 4 года назад

    Ura clip nou👍🤩

  • @Boogieeeeeeee
    @Boogieeeeeeee 3 года назад

    Buna ziua, multumim pentru inca un video foarte util!
    Am o intrebare pentru dumneavoastra:
    Nu ma grabesc sa termin o casa p+e (sau doar p, inca suntem in discutii). Sa zicem ca ma apuc in primavara asta sa torn fundatia si sa fac un nivel la rosu si sa o las asa iar la anul sa continui pana la izolare si finisaje si lucrari ingineresti. Ba chiar as putea si pe 3 ani sa las toata procedura si sa ridic in al doilea an inca un nivel construit la gri si abia in anul 3 sa termin izolarea peste tot si finisaj jos, ca sa ma pot muta. E ok sa procedez asa? Am inteles ca pe de o parte are timp si betonul sa se aseze calumea pe structura lui.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 года назад

      Buna ziua. In fond daca se iau masurile uzuale de protectie si drenaj, se poate esalona constructia in mai multi ani. Cat timp realizati structura de rezistenta - important ca la fundatie sa nu ajunga apa (de dorit sa puneti si vreo copertina peste anumite structuri, si atentie la armaturi ca nu rugineasca excesiv - aici e problema); iar din moment ce incepeti finisarile, ar trebui deja sa pastrati in interior un regim termic pozitiv locuibil (deci finisarile le faceti in anul cand va fi mutati).
      Betonul se intareste in 28 zile (in medie), deci lui nu ii trebuie ani sa se aseze. Legat de "asezarea casei" - e un fenomen existent doar daca nu se fac bine lucrarile de pamant si compactare.

  • @georgesilvestru4686
    @georgesilvestru4686 4 года назад

    Buna ziua !
    Dupa cat timp se poate zidi dupa turnarea placii?
    Este ok clasa de beton B250 in fundatie si stalpi cu fier de 12 mm ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад

      Buna ziua. Despre regulile dupa turnarea betonului si altele conexe am realizat 4 video-uri in trecut, vi le recomand sa le vizionati cu atentie. In fond pe scurt: fiecare situatie difera, incepand cu clasa betonului, armatura, si terminand cu datele vremii, incarcaturile ulterioare etc.

  • @ionutbondoc4281
    @ionutbondoc4281 4 года назад +2

    Ce părere aveți de turnarea fundației cu betoniera si nu cu cifa din motive financiare?
    Am de gand sa torn o fundație si din motive financiare nu imi pot permite să cumpăr de la stația de betoane si o sa o torn cu betoniera proprie si evident cu multa mâna de lucru :))
    Vreau sa stiu daca influențează acest lucru construcția nefiind un beton ca la stație.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад +2

      Din ce cunosc, la elementele importante cum este structura de rezistenta, inclusiv fundatia casei, se recomanda sa folosim un beton de la statia de betoane, deoarece din experienta constructorilor, doar asa se poate asigura mai bine folosirea unui amestec mai bun pentru betonare, o omogenitate mai buna, un timp de lucru mai rapid si cu forta de munca mai putina. Si nu uitati, priza betonului se incepe cam in 2 ore, deci daca aveti de gand sa va lungiti o zi intreaga doar pentru o turnare care de la statie ati fi facut-o doar in 30 minute, mai bine cheltuiti mai mult insa ve-ti fi sigur ca totul se va turna bine, decat sa fi economisit cativa zeci de euro, insa pe termen lung riscati sa aveti o lucrare esuata! In urmatorul video voi explica cum real puteti scadea costurile de constructie, iar in acestea nu se include deloc solutia mentionata de dvs. Daca o faceti, e pe riscul dvs, eu nu as face asa ceva.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 года назад +1

      Nu se pune problema daca respecti reteta raportul petris ciment si consistenta melanjului

  • @gabigabi1864
    @gabigabi1864 4 года назад

    👌

  • @MrDragonStar2009
    @MrDragonStar2009 2 года назад

    La sfatul nr. 4 te contrazici, după cum știi ai realizat un clip recent în care distrugi toate argumentele pentru care nu se construiește în sezonul rece!
    Cum este pana la urma?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 года назад

      Pai ia intrati in esenta. Lucrari umede nu se recomanda sub +5 oC, insa inceperea santierului si constructia la rosu se poate face si pe minus (betoanele pot avea aditivi). Am zis ca putem economisi la costuri, dar uneori poate fi mai scump datorita masurilor aditionale de incalzire. In video recent am zis aceeasi chestie, depinde de fiecare caz. Cazul cu constructia toamna-iarna la fel e perfect in corespundere cu noul video, se poate construi, ca din primavara sa se continue cu "la gri" si pana se termina anul poate si se muta. Deci, nu ne contrazicem deloc.

  • @alexciobanu233
    @alexciobanu233 3 года назад

    Buna ziua. Aveți firma de construcții? Doresc construcția unei case la Iași

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 года назад

      Buna ziua, da, insa serviciile de constructii in prezent sunt disponibile doar pentru Republica Moldova.

    • @alexciobanu233
      @alexciobanu233 3 года назад

      @@EnciclopediaConstructiilor păcat.mi ar fi plăcut să colaborăm

  • @liviuradu1790
    @liviuradu1790 4 года назад +6

    1 leu economisit la proiectare te costa
    10 lei la constructie si
    100 lei sa repari.
    Ganditi-o cum vreti. Restul e istorie.

    • @viorelpopescu4990
      @viorelpopescu4990 4 года назад

      Buna analiza Daca nu aveti suficiente cunostinte cautati un meserias experimentat si evid ent cunoscut

  • @GeorgePantel84
    @GeorgePantel84 3 года назад

    Cand nu faci studiul geotehnic mai exista si situatia in care cel ce dimensioneaza fundatia sa o supradimensioneze ca sa fie acoperit ceea ce duce la un cost de cateava ori mai mare decat daca ai fi facut studiul geotehnic.

  • @stefaniadajbog2541
    @stefaniadajbog2541 4 года назад +3

    Îmi pare rău dar nu mii se pare Ok sa economisești la Armătura si la materiale !!!!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад

      Foarte corect, fix aceeasi am zis in video viitor Partea II - care este o continuare a acestui video, insa deja cu recomandarile mele. Acest video Partea I - este despre sfaturile existente in general.

  • @costincristian18
    @costincristian18 4 года назад +2

    ..eu nu inteleg conceptul sa faci economii cand vine vb de o casa ., o casa este pe viata .,de ce ai vrea sa traiesti in ceva care pe durata exploatari te costa mult intretinerea ., eu am un principiu "sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine" ...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад

      Corect! cand faci o casa prima ce trebuie sa stea in cap este calitatea, si apoi restul!

    • @Muiele
      @Muiele 4 года назад +1

      Economii faci in functie de buget si de zona foarte important( cand esti intro zona in care este frecventata de cutremure sigur nu iti permiti sa faci economii la rezistenta) Poate acuma am 50k euro si stiu ca peste 2-3 ani o sa mai fac rost de bani. Atunci fac ce e esential de prima data , iar ce nu e neaparat necesar si pot face mai tarziu las pe atunci. Casa in general e pe viata gandindu-ne la urmatorul exemplu:
      Bunica mea are 96 de ani si traieste in casa parintilor ei (casa are peste 100 ani , construita din caramida tiganeasca fundatie de beton cu piatra ) sunt convins ca in fundatia ei nu exista atata fier beton cum exista in casele de astazi , de folii anticondens ,hidroizolatie , etc nici nu se mai pune problema si totusi nu a cazut casa peste ea, este intreaga nu am vazut sa aibe mucegai sau pete de infiltrare apa, si totusi poate casa aia costa 10k euro . Diferenta de 50-100k euro ca in casele de astazi unde este? E aici este partea in care fiecare decide cum isi cheltuie banii si pe ce materiale in functie de luxul fiecaruia. Suntem in era in care preferam sa platim dublu sau chiar mai mult doar pe FIRMA materialelor ( referindu-ma la orice imbracaminte, electrice, etc) pentru un plus de 10% ....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 года назад +3

      @@Muiele Partial aveti dreptate, insa conform normelor din prezent, nimeni nu o sa se apuce sa faca o casa ca a bunicii dvs (sa-i dea Dumnezeu sanatate). Astazi sunt alte norme, bazate in principal pe calcule actualizate de rezistenta, de confort termic, ventilatie, exploatare etc, iar cazuri mai singulare unde stau casele si 70-100 ani, pur pariu ca marea majoritate din acestea sunt doar parter, casa e desfasurata, este intr- zona seismica sub 0.16 g, si nu are materiale impermeabile nicaieri (toata structura respira sa zic asa fara probleme).

    • @costincristian18
      @costincristian18 4 года назад +1

      dani alex ...Acuma lumea vrea Eficienta in consumul de energie Siguranta in exploatare Confort si cel mai important este cat de mult vrei sa te apropii de o casa NZEB sau chear Pasiva omenirea tinde spre costuri cat mai mici si tind spre zero pt incalzire/racire emisile co2 se vor taxa In viitor., acuma 100 De ani resursele pt incalzit erau abundente si la preturi ridicule si 2 acuma 100 de ani nu eram asa de multi cu dorinte atat de multe nu aveam corporatile care maximizeaza orice oportunitate ...noi ar trebui sa tindem spre o casa OFF-Grid spre o clasa energetica NZEB sau pasiva...

    • @Muiele
      @Muiele 4 года назад +1

      @@EnciclopediaConstructiilor Da e casa doar parter cu pivniță, casă din zona muntoasă.Oricum mulțumim pentru efort și informații. Și eu aștept să îmi iasă proiectul la casa și sper ca de la anu sa mă apuc. Am aflat informații utile și o sa le aplic. Cristian Florin Bineînțeles că fiecare și-ar dori o casă cat mai confortabila și cu costuri cat mai mici la facturi. Daca ai banii necesari o faci cașa cum trebuie. Dar in ziua de azi statul nu te mai ajuta cu nimic iar că să îți faci o casă conform normelor ( să zic premium) numai prin credite bancare te mai descurci dacă ești un salariat minim-medium... Și să trăiești o viață plătind rate bancare și să nu ajungi sa te și bucuri de viață , gândindu-te și stresandu-te cu serviciu și rate preferi sa faci ceva mai ieftin sa zic așa (sa ai siguranță că îți poți plăti creditul). Clar că nimeni nu mai face case ca a bunicii. Ce sa zic spor la toată lumea în ceea ce face și o viață cât mai plina de fericire și bucurii.

  • @danutavram831
    @danutavram831 4 года назад +2

    Bai nene cu atatea probleme la constructia unei case mai bine cumpar o rulota cu 4000-5000 de euro si o pozitionez cum vrea muschiul meu ca ninge ca ploua daca e prea mult soare da umbra o imping mai incolo sau o trag mai incoace nu impozit nu inspectia in constructii, garda vara la munte vara la vale va pup pe portofel ca eu nici de ala nu am !

  • @eugenrotariu5757
    @eugenrotariu5757 4 года назад

    Trebuie un masro care stie si a vazut vile de la Neptun la Civita Vehe cu materiale scumpe 6 oameni buni 6 Luni si o ai la cheie nu la albastru rosu etc am facut vile in Belgrado din pamint la acoperis in Italia am facut inpiante bai etc

  • @stancusorin9963
    @stancusorin9963 4 года назад

    Eu am inceput in febroarie au fost si minus 15 grade noaptea n-are nici pe dracu