Merhaba hocam oncelikle emeğinize sağlık. Ben yaptigim bir arastirmamin alt problemi icin anahtar kelimeler uzerinde calismak istiyorum kendi indirdigim belirli arastirmalari buraya nasil ekleyebiliriz.
Hocam emekleriniz için çok teşekkürler. Gösterdiğiniz analizlerin hepsini gerçekleştirebildim sadece All Keywords seçeneği çıkmıyor bunu nasıl yapabiliriz?
Hocam merhaba Web Of science okul mailim ile girişimi yaptım. Ancak bana sadece researcher kısmını açıyor. Documents'dan arama yapamıyorum . Bu problem nereden kaynaklanıyor olabilir?
Merhaba emeğiniz için teşekkürler. Benim sorum 1. analizin (Co-authorship of Authors) bende ki çıktısı sizin makalenizde belirttiğiniz 2. analizin (Citation of authors) çıktısı gibi görünmektedir. Acaba bunu değiştirme imkanı var mıdır?
Merhaba hocam. Programda anahtar kelime analizi yaptığımda esasında aynı şeyi ifade eden kavramların farklı şekilde yer aldığını (örneğin kimi csr kimi corporate social responsibility olarak ) görüyorum. Ben aynı şeyi ifade eden kavramları birleştirerek göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bilginiz varsa yönlendirirseniz sevinirim.
Hocam scopus üzerinden tüm verileri RIS formatında export ettiğimde VOS analiz bölümünde sadece co-author ve co-occurence seçeneği aktif, yani atıf ve diğer analiz typları görünmüyor? Sebebi nedir? Teşekkürler.
Merhaba Hocam, yaptığım araştırma konusunda bir yazara (adı soyadı 4 kelimeden oluşuyor) iki farklı şekilde atıf yapılmış ve verileri wos'dan bu şekilde aldığımda yazar iki farklı kişiymiş gibi gözüküyor bunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim
Vosviewer’ın son versiyonu ile ilgili sorunlar var, kanalımdaki Rstudio videosuna göz atıp verinizi orada işleyin, çok daha sorunsuz gidiyor. O da açık erişim ve ücretsiz. Aynı analizler orada da var. Vos’a mail attım, umarım ilgilenirler.
Üye olup girmediğiniz içindir. Facebook hesabınızla dahi olsa üye olarak girin. En güzeli eduroam ile bağlanmak. Tam erişim için kurumsal eposta ile girmekte yarar var. Ülkemizdeki tüm üniversite e-postaları için girişte ücretsiz erişim oluyor.
Öncelikle teşekkür ederim, çok bilgilendirici bir video olmuş. Co-occurance dediğimde all keywords seçeneği çıkmıyor, sadece author keywords seçeneği çıkıyor. Bunun sebebi nedir?
Veriyi tekrar indirin-indirirken tüm alanların seçili olduğundan emin olun-uygulamanın son versiyonu kurulu olsun-başka bir bilgisayarda deneyin. Bunlara rağmen yine de olmazsa Rstudio ile analiz videoma bakın, çok basit bir kullanımı var, onunla sorunsuzca yapabilirsiniz. Son zamanlarda Vosviewer biraz üzmeye başladığı için Biblioshiny videosunu çektim. Kolaylıklar.
deniz hocam çok teşekkür ederim. çok uğraştım ama aşamadığım bir adım olduğu için sormam lazım, bibliyometrik analizini yapacağım 38000 makale var (100,000 yazar). ama vosviewer yavaş kalıyor, ya da çalıştıramıyor anlayamadım.. tavsiyeniz var mıdır
Merhaba Deniz hocam, emeğinize sağlık. Bir sorum olacaktı; "citation" başlığı da dahil olmak üzere altındaki seçenekler aktif değil gözüküyor. Üniversite VPN ile bağlansam bile sorunu çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz?
Export dedikten sonra Tab delimited ve "full record and cited references" seçtiğinizden emin olarak veriyi tekrar indirin lütfen. Genellikle hatalar buradan çıkıyor.
Merhaba hocam, "Tab delimited" ve "full record and cited references" seçmeme rağmen "Co-occurence" kısmında "All keywords" seçenekleri aktif gelmiyor. Bu aşamada ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Hocam emeğinize sağlık. Verileri 500'er olarak indirdikten sonra nasıl birleştirdiniz? Ayrıca, mesela kelime bulutunda tekil ve çoğul aynı kavramı ifade eden kelimeler çıkıyor bunları birleştirebilmek mümkün müdür? İlginiz için teşekkür ederim
İndirdiğiniz dosyaları birleştirmenize gerek yok, hepsini seçip yükleyebiliyorsunuz…Bu türden durumlarda kapsayıcı olmak için mesela lead* şeklinde arama yapmayı unutmayın, böylece leader-leaders-leading-leadership kerimelerinin hepsini kapsama alıyor. Fakat kelime bulutunda bunları birleştirmeniz görsel olarak mümkün değil, her yazar ayrı bir sözcüğü keyword girdiği için bu metadata’nın kendisiyle alakalı bir durum ancak tablo kısmında benzer olduğunu düşündüğünüz kelimeleri bir araya getirip, (faktör analizi yapıp boyut çıkarır gibi) manuel olarak frekansını toplayıp “yazar tarafından düzenlenmiş tablo” gibi bir ibareyle sunabilirsiniz…Pazartesi günü yeni bir video yüklüyorum, R Studio’da biblioshiny ile aynı analizleri yapacağım, orada başka bazı seçenekler mevcut, denemek isterseniz takipte kalın.
Hocam merhaba. Co-occurrence analiz türünü seçtiğimde all keywords ve keywords plus özellikleri kilitli geliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkür ederim.
@@AkademikDiyaloglar Hocam merhaba. Tekrar tekrar deniyorum ve "export-tab delimited file-full record and cited references" olarak kaydetmeme rağmen bu özellikler kilitli olarak çıkıyor.
@@AkademikDiyaloglar Hocam tekrar merhaba. Sorunu başka bir bilgisayar kullanarak çözdüm. Kendi mac imde açılmayan bu seçenekler aynı dosyaları kullanarak başka macbook da açıldı. Benim gibi bu problemi yaşayan çok kişi var ve anladığım kadarıyla bilgisayarların kullandığı yazılımdan kaynaklı olarak uygulamada bir problem oluşuyor. İlginiz için teşekkür ederim.
hocam merhabalar. öncelikle bilgilendirici video için teşekkürler. ben analiz kısmında sadece ortak yazar analizini seçebiliyorum. bunun dışındaki diğer analizler bende kapalı. seçemiyorum. örneğin en çok atıf alan yazar analizi yapmak istiyorum ama onu seçemiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
Hocam merhaba. Öncelikle video için teşekkürler. Vosviewer ile bibliyometrik analiz yapmadan önce tarama aşamasında arama sorgusunda tek bir kelime mi kullanmak gerekiyor yoksa diğer literatür taramalarında olduğu gibi bir kelime öbeği de kullanılabiliyor mu? Bu eleştirilebilirmi? Meta analizde olduğu gibi burada da Prisma izlenerek ve gerekçelendirerek konuyla ilgisiz yayınları indirmeden önce eleyebiliyormuyuz? Teşekkür ederim.
Tek bir kelime ile arama yapmamanızı öneririm, muhakkak AND ve OR bağlaçlarını kullanın, kelimenin varsa eşanlamlı kullanımlarını ekleyin. Sözgelimi, liderlik konulu bir araştırma yapacaksanız, bu sözcüğün farklı ekler alan halini de kapsamak için lead* gibi arama terimleri kullanın. İyi bir bibliyometrik çalışmayı kılavuz edinerek ilerleyebilirsiniz. PRISMA’da olduğu için bir flow chart da iyi olacaktır. Scoping review denilen sayıları giderek artan meta/sentez çalışmalarda bu yöntemi görebilirsiniz.
Merhaba hocam, öncelikle çok güzel bir video olmuş, sayenizde öğrendim, teşekkürler. Bibliyometrik analizle vosviwer ile metinler üzerinden bir analiz ya da haritalama yapabiliyor muyuz? Bu konuda bir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Çok teşekkürler. Sormak istediğim birkaç nokta bulunmakta; 1- WOS Core Collections'ta listelenen çalışmaların numaralarının hemen solunda işaretlenebilecek bir kutucuk var. Bu alandan işaretleme yaparak, anahtar kelime ile arattığımız tüm çalışmaları değil listelenen çalışmalar arasından kendi seçtiklerimizi 'export' yapabilir miyiz ? 2- Siz önceden 'export' yaptığınız 4 adet .txt uzantılı dosyayı seçerek devam ettiniz. Sayıca daha fazla dosyayı seçmek mümkün müdür ? 3- Export yaptığınız .txt dosyasının içeriği nasıl oluyor acaba ? Çünkü diğer veri tabanlarında 'export' veya 'save' yapınca format seçeneği yapmamız gerekiyor. 4 - Bibliyometrik çalışmada farklı bir tür analiz için Vosviewer ile mümkün olmadığı için kullandığınız farklı bir yazılım var mı ?
1. Evet, kutucuk işaretlediğinizde, örneğin 2 çalışma seçerek export dediğinizde ve tab delimited seçtiğinizde size “you have selected 2 results for export” uyarısı verecektir. Bu şekilde devam edebilirsiniz. 2. Çok daha fazla sayıda dosya seçebilirsiniz. Burada kısıt, WOS özelinde bir batında sadece 500 birim veri indirebiliyor olmamız. 3. txt basit bir notepad ile açılabilen düz metin dosyası. İçini açtığınızda düzensiz metinler göreceksiniz. Program, buraki datayı okuyarak işliyor. 4. Bibliyometride ziyadesiyle yetiyor ancak zamansal trend grafikleri oluşturmak için Excel’den destek alıyoruz. Meta-analiz, scientometrik, webometrik, sibermetrik, altmetrik, infometrik gibi başka metrik veya sistematik literatür taraması yapacaksanız yeterli olmayacaktır.
Merhaba 1 sorum daha olacaktı. Atıf analizlerinde programı kullanırken, program veri tabanından verilerin export edildiği tarihi mi baz alır ( örneğin sizin örneğiniz 18 Aralık ), yoksa vosviewer'da analizin yapıldığı günü mü ? Analizin daha sonra gerçekleştirilebileceğini varsayarak sormak istedim
Hocam Merhaba VOSviewer üzerinde birden fazla dosyayı nasıl seçebiliyoruz çünkü ben bir türlü fazla dosya seçme işlemini yapamıyorum yalnızca bir dosyayı seçebiliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Alanını seven insan nasıl da belli oluyor, anlatırken heyecanlanıyor.Emeğinize sağlık hocam
Hocam, çok faydalı bir sunum olmuş, daha önemlisi çok samimi, çok içten bir anlatımla bunu yapmışsınız. Emeğinize sağlık. Sağlıcakla kalınız.
Hocam gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Emeğinize sağlık.
Kendi adıma çok teşekkür ederim hocam bu harika sunum ve bilgilendirme için. Bilginize sağlık...
Çok teşekkürler.
Emeğinize sağlık. Çok anlaşılır ve net bir şekilde anlatmışsınız.
Hocalarım çok teşekkürler, tebrik ederim, pırlanta gibisiniz
Çok teşekkür ederiz.
Deniz Hocam emeğiniz için çok teşekkürler. Uygulamalı anlatımınızdan oldukça istifade ettim. Saygılarımı sunarım.
Faydalı olmasına çok sevindim. R Studio ile olan analiz videosuna da göz atabilirsiniz, oradan da aynı analizleri rahatlıkta yapabilirsiniz.
@@AkademikDiyaloglar Çok teşekkürler.
hocam emeğinize sağlık sonuna kadar dikkatle ve heyecanla izledim. Çok yararlı oldu.
web of science kullanamıyorum yardımcı olur musunuz??? lütfennn
Elinize emeğinize sağlık, muhteşem bilgi ve anlatım ile çok yardımcı oldu. teşekkürler :)
Merhaba, Ben WOS a girdiğimde sadece researchers kısmında arama yapabiliyorum, documents kısmı aktif değil. o kısmı nasıl aktif yapabilirim?
Bu konuda fikir sahibi olduysaniz yardımcı olabilir misiniz?
Üniversitenize ait kütüphane veya Üniversitenize ait internet ağından giriş yapmak gerekiyormuş. VPN ile uzak bağlantı kullanabilirsiniz.
Harikasınız
Çok teşekkürler Hocam
Hocam citation analizi yapmak istediğimde ilgili citation kısmı bende aktifleşmiyor. Bu konuda öneriniz var mı ?
arkadaşlar bu sorunu çözdüm. indirirken : Full Record and Cited References seçmeliyiz.
@@MehmetDemir-sp3jwnereden seçiyoruz onu yardımcı olur musunuz 😢
Emeğinize sağlık Hocam...
Merhaba hocam oncelikle emeğinize sağlık. Ben yaptigim bir arastirmamin alt problemi icin anahtar kelimeler uzerinde calismak istiyorum kendi indirdigim belirli arastirmalari buraya nasil ekleyebiliriz.
Hocam emekleriniz için çok teşekkürler. Gösterdiğiniz analizlerin hepsini gerçekleştirebildim sadece All Keywords seçeneği çıkmıyor bunu nasıl yapabiliriz?
Hocam merhaba Web Of science okul mailim ile girişimi yaptım. Ancak bana sadece researcher kısmını açıyor. Documents'dan arama yapamıyorum . Bu problem nereden kaynaklanıyor olabilir?
belirli sıklıkla okul ağından bağlanmak gerekiyor.
ben de aynı problemi yaşıyorum çözebildiniz mi acaba?
@@merveiremylmaz4976maalesef çözemedim ama okul ağından bağlamayı da denemedim . Belki o çözümdür denildiği gibi
Merhaba emeğiniz için teşekkürler. Benim sorum 1. analizin (Co-authorship of Authors) bende ki çıktısı sizin makalenizde belirttiğiniz 2. analizin (Citation of authors)
çıktısı gibi görünmektedir. Acaba bunu değiştirme imkanı var mıdır?
Merhaba hocam. Programda anahtar kelime analizi yaptığımda esasında aynı şeyi ifade eden kavramların farklı şekilde yer aldığını (örneğin kimi csr kimi corporate social responsibility olarak ) görüyorum. Ben aynı şeyi ifade eden kavramları birleştirerek göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bilginiz varsa yönlendirirseniz sevinirim.
Hocam scopus üzerinden tüm verileri RIS formatında export ettiğimde VOS analiz bölümünde sadece co-author ve co-occurence seçeneği aktif, yani atıf ve diğer analiz typları görünmüyor? Sebebi nedir? Teşekkürler.
R studio ile sorunsuz yapabilirsiniz, o videoma bakın lütfen.
Merhaba Hocam,
yaptığım araştırma konusunda bir yazara (adı soyadı 4 kelimeden oluşuyor) iki farklı şekilde atıf yapılmış ve verileri wos'dan bu şekilde aldığımda yazar iki farklı kişiymiş gibi gözüküyor bunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim
Wos analiz son adımında analize dahil edip etmeyeceklerinizi seçebiliyorsunuz.
Tab limited file hangi programın formatı? Bende .txt uzantılı indirildi ve bilgisayarımı yeni formatladığım için açılmıyor
Excel’de açıp içini görebilirsiniz. Vw da bu formatta işliyor.
Merhaba hocam, çok acil yardıma ihtiyacım var, all keywords ne yaparsam yapayım açılmıyor, 5 farklı pcde denedim, ne yapmam gerek??
Vosviewer’ın son versiyonu ile ilgili sorunlar var, kanalımdaki Rstudio videosuna göz atıp verinizi orada işleyin, çok daha sorunsuz gidiyor. O da açık erişim ve ücretsiz. Aynı analizler orada da var. Vos’a mail attım, umarım ilgilenirler.
export butonu yok, dökuman arama kısmı aktif değil bizde neden sizdeki gibi değil
Üye olup girmediğiniz içindir. Facebook hesabınızla dahi olsa üye olarak girin. En güzeli eduroam ile bağlanmak. Tam erişim için kurumsal eposta ile girmekte yarar var. Ülkemizdeki tüm üniversite e-postaları için girişte ücretsiz erişim oluyor.
Öncelikle teşekkür ederim, çok bilgilendirici bir video olmuş. Co-occurance dediğimde all keywords seçeneği çıkmıyor, sadece author keywords seçeneği çıkıyor. Bunun sebebi nedir?
Merhaba export ederken edit yapınız. Bende de oldu bu şekilde çözdüm
hocam acil yardım lütfen, vosviewer de citiotion tuşu aktif değil o yüzden seçilmiyor nasıl aktif yapabilirim?????
Veriyi tekrar indirin-indirirken tüm alanların seçili olduğundan emin olun-uygulamanın son versiyonu kurulu olsun-başka bir bilgisayarda deneyin. Bunlara rağmen yine de olmazsa Rstudio ile analiz videoma bakın, çok basit bir kullanımı var, onunla sorunsuzca yapabilirsiniz. Son zamanlarda Vosviewer biraz üzmeye başladığı için Biblioshiny videosunu çektim. Kolaylıklar.
deniz hocam çok teşekkür ederim. çok uğraştım ama aşamadığım bir adım olduğu için sormam lazım, bibliyometrik analizini yapacağım 38000 makale var (100,000 yazar). ama vosviewer yavaş kalıyor, ya da çalıştıramıyor anlayamadım.. tavsiyeniz var mıdır
Merhaba Deniz hocam, emeğinize sağlık. Bir sorum olacaktı; "citation" başlığı da dahil olmak üzere altındaki seçenekler aktif değil gözüküyor. Üniversite VPN ile bağlansam bile sorunu çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz?
evet aynı sorun bende de var, çözerseniz bana da bilgi verir misiniz?
Export dedikten sonra Tab delimited ve "full record and cited references" seçtiğinizden emin olarak veriyi tekrar indirin lütfen. Genellikle hatalar buradan çıkıyor.
çözebildiniz mi aynı sorun bende de oluştu da
@@MehmetDemir-sp3jw evet, verilen yönergeyi uygulayınca düzeldi.
Sn. Hocam analizlerimizi scopus ve wos ortaklığında yapamaz mıyız? Örneğin scopustan çıkan analizler bi tarafa wostan gelenler bir tarafa şeklinde
Çok teşekkürler.
Merhaba hocam, "Tab delimited" ve "full record and cited references" seçmeme rağmen "Co-occurence" kısmında "All keywords" seçenekleri aktif gelmiyor. Bu aşamada ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Veriyi ve araştırma detayını bana gönderir misiniz? denizzdirik@gmail.com
@@AkademikDiyaloglar Gönderiyorum hocam, teşekkür ediyorum ilginiz için.
Hocam ayni problemi yaşıyorum.
@@esrazengingengoru4403cozebildiyseniz yardimci olur musunuz?
Hocam problem nasıl çözüldü bende aynı sorunu yaşıyorum
Hocam emeğinize sağlık. Verileri 500'er olarak indirdikten sonra nasıl birleştirdiniz? Ayrıca, mesela kelime bulutunda tekil ve çoğul aynı kavramı ifade eden kelimeler çıkıyor bunları birleştirebilmek mümkün müdür? İlginiz için teşekkür ederim
İndirdiğiniz dosyaları birleştirmenize gerek yok, hepsini seçip yükleyebiliyorsunuz…Bu türden durumlarda kapsayıcı olmak için mesela lead* şeklinde arama yapmayı unutmayın, böylece leader-leaders-leading-leadership kerimelerinin hepsini kapsama alıyor. Fakat kelime bulutunda bunları birleştirmeniz görsel olarak mümkün değil, her yazar ayrı bir sözcüğü keyword girdiği için bu metadata’nın kendisiyle alakalı bir durum ancak tablo kısmında benzer olduğunu düşündüğünüz kelimeleri bir araya getirip, (faktör analizi yapıp boyut çıkarır gibi) manuel olarak frekansını toplayıp “yazar tarafından düzenlenmiş tablo” gibi bir ibareyle sunabilirsiniz…Pazartesi günü yeni bir video yüklüyorum, R Studio’da biblioshiny ile aynı analizleri yapacağım, orada başka bazı seçenekler mevcut, denemek isterseniz takipte kalın.
@@AkademikDiyaloglar çok teşekkür ediyorum, şimdi de onu izliyorum emeğinize sağlık 😇🙏🏼
Hocam merhaba. Co-occurrence analiz türünü seçtiğimde all keywords ve keywords plus özellikleri kilitli geliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkür ederim.
Export-tab delimited-full record and cited references şeklinde indirim yaptığınızdan emin olun, muhtemelen burada bir eksiğiniz olmuştur. Saygılar.
@@AkademikDiyaloglar Hocam merhaba. Tekrar tekrar deniyorum ve "export-tab delimited file-full record and cited references" olarak kaydetmeme rağmen bu özellikler kilitli olarak çıkıyor.
@@AkademikDiyaloglar Hocam tekrar merhaba. Sorunu başka bir bilgisayar kullanarak çözdüm. Kendi mac imde açılmayan bu seçenekler aynı dosyaları kullanarak başka macbook da açıldı. Benim gibi bu problemi yaşayan çok kişi var ve anladığım kadarıyla bilgisayarların kullandığı yazılımdan kaynaklı olarak uygulamada bir problem oluşuyor. İlginiz için teşekkür ederim.
hocam merhabalar. öncelikle bilgilendirici video için teşekkürler. ben analiz kısmında sadece ortak yazar analizini seçebiliyorum. bunun dışındaki diğer analizler bende kapalı. seçemiyorum. örneğin en çok atıf alan yazar analizi yapmak istiyorum ama onu seçemiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
aynı durumu bende yaşıyorum eğer sorunu çözdüyseniz bana da yardımcı olabilir misiniz?
@@afroditintakendisiyim aynı durum ben de de var çözüm bulabildiniz mi hocam?
Hocam merhaba. Öncelikle video için teşekkürler. Vosviewer ile bibliyometrik analiz yapmadan önce tarama aşamasında arama sorgusunda tek bir kelime mi kullanmak gerekiyor yoksa diğer literatür taramalarında olduğu gibi bir kelime öbeği de kullanılabiliyor mu? Bu eleştirilebilirmi? Meta analizde olduğu gibi burada da Prisma izlenerek ve gerekçelendirerek konuyla ilgisiz yayınları indirmeden önce eleyebiliyormuyuz? Teşekkür ederim.
Tek bir kelime ile arama yapmamanızı öneririm, muhakkak AND ve OR bağlaçlarını kullanın, kelimenin varsa eşanlamlı kullanımlarını ekleyin. Sözgelimi, liderlik konulu bir araştırma yapacaksanız, bu sözcüğün farklı ekler alan halini de kapsamak için lead* gibi arama terimleri kullanın. İyi bir bibliyometrik çalışmayı kılavuz edinerek ilerleyebilirsiniz. PRISMA’da olduğu için bir flow chart da iyi olacaktır. Scoping review denilen sayıları giderek artan meta/sentez çalışmalarda bu yöntemi görebilirsiniz.
Merhaba hocam, öncelikle çok güzel bir video olmuş, sayenizde öğrendim, teşekkürler. Bibliyometrik analizle vosviwer ile metinler üzerinden bir analiz ya da haritalama yapabiliyor muyuz? Bu konuda bir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
hocam tr dizin çıktı mı?
Maalesef. DergiPark’ın gidecek çok yolu var.
Çok teşekkürler. Sormak istediğim birkaç nokta bulunmakta;
1- WOS Core Collections'ta listelenen çalışmaların numaralarının hemen solunda işaretlenebilecek bir kutucuk var. Bu alandan işaretleme yaparak, anahtar kelime ile arattığımız tüm çalışmaları değil listelenen çalışmalar arasından kendi seçtiklerimizi 'export' yapabilir miyiz ?
2- Siz önceden 'export' yaptığınız 4 adet .txt uzantılı dosyayı seçerek devam ettiniz. Sayıca daha fazla dosyayı seçmek mümkün müdür ?
3- Export yaptığınız .txt dosyasının içeriği nasıl oluyor acaba ? Çünkü diğer veri tabanlarında 'export' veya 'save' yapınca format seçeneği yapmamız gerekiyor.
4 - Bibliyometrik çalışmada farklı bir tür analiz için Vosviewer ile mümkün olmadığı için kullandığınız farklı bir yazılım var mı ?
1. Evet, kutucuk işaretlediğinizde, örneğin 2 çalışma seçerek export dediğinizde ve tab delimited seçtiğinizde size “you have selected 2 results for export” uyarısı verecektir. Bu şekilde devam edebilirsiniz.
2. Çok daha fazla sayıda dosya seçebilirsiniz. Burada kısıt, WOS özelinde bir batında sadece 500 birim veri indirebiliyor olmamız.
3. txt basit bir notepad ile açılabilen düz metin dosyası. İçini açtığınızda düzensiz metinler göreceksiniz. Program, buraki datayı okuyarak işliyor.
4. Bibliyometride ziyadesiyle yetiyor ancak zamansal trend grafikleri oluşturmak için Excel’den destek alıyoruz. Meta-analiz, scientometrik, webometrik, sibermetrik, altmetrik, infometrik gibi başka metrik veya sistematik literatür taraması yapacaksanız yeterli olmayacaktır.
Çok teşekkür ederim
Merhaba 1 sorum daha olacaktı. Atıf analizlerinde programı kullanırken, program veri tabanından verilerin export edildiği tarihi mi baz alır ( örneğin sizin örneğiniz 18 Aralık ), yoksa vosviewer'da analizin yapıldığı günü mü ? Analizin daha sonra gerçekleştirilebileceğini varsayarak sormak istedim
@@Ahmet5 Veriyi indirdiğiniz tarih esastır.
Hocam Merhaba
VOSviewer üzerinde birden fazla dosyayı nasıl seçebiliyoruz çünkü ben bir türlü fazla dosya seçme işlemini yapamıyorum yalnızca bir dosyayı seçebiliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.