Ti küldtétek: Samsung Galaxy Tab A töltő csatlakozó csere Samsung SM-T580

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 8 фев 2025
  • Jópofa üzenetet kaptunk:
    ,,A Kislányomnak van egy Samsung SM-T580 tabletje, mely töltőportjába fordítva lett begyömöszölve a micro USB kábel, de természetesen mindenki tagad :)
    Szeretném tudni, hogy port cserével ez orvosolható, ha igen, tudsz-e segíteni?"
    A készülék beérkeztt hiba elhárítva így már tökéletes.
  • НаукаНаука

Комментарии •

• @kicsiati
    @kicsiati Год назад +11

Egyszer elvittem egy szervizbe a tabletem, töltő csatlakozó cserére. Amikor érte mentem közölték, hogy még jobban elrontották, mert már be sem kapcsol a készülék. Mondtam hogy akkor fizessék ki a tablet árát, amit nem akartak. Aztán a fogyasztóvédelem megemlítése után csak megegyeztünk egy összegben. 😊

• @11yticten
      @11yticten Год назад +1

engem jelenleg a gyártó és a boltok egymáshoz zavargatnak, mert 1 nem éppen olcsó egerem görkő kattintása megadta magát így garancia után. Nem is a görgetés, vagy jobb/ball klikk ami cserélhető benne fejhasználó ként is, nem hanem a valami komolyabb beforrasztott kapcsoló :) Asus ROG Spatha

• @luxbeci2
      @luxbeci2 Год назад

Nekem a média Markt pesti szervizbe horpasztotta be a Macbookom és nem cseréltek akkut garanciaban pedig most az akku totally meghalt nem tudom tölteni. Nagyon sértő hangnemben beszéltek velem és szememre vetették hogy nem kellettt volna fogyasztó vedelemhez fordulni és panasz könyvet kikérni mert ők ezt titokban el tudtak volna intézni a szervizzel

• @11yticten
      @11yticten Год назад +1

@@luxbeci2 ha egyből ment volna, most nem lett volna ott a f.v. 😎
      Magukra vessenek + ezt is irasd bele a könyvbe

• @Janika1982
    @Janika1982 Год назад +2

Azt hittem,hogy nagy gond lett.
    De hála itt van a mesterünk!👌

• @Salmon84
    @Salmon84 Год назад +2

Hééééé!!!!! Üdv újra itt! Örülök, h vissza tértél 🎉🎉🎉

• @belatoth4170
    @belatoth4170 Год назад +6

Jó látni az életjeleket. Ajánlanám az alacsonyabb olvadáspontú ónt. A pákának egy kicsit nagyobb hőfokot.

• @dogosrobi
    @dogosrobi Год назад +4

Szia, ha fordítva fogatod be az egyébként teljesen felesleges sablonba, és úgy melegited, akkor amikor mindenhol biztonságosan elengedte magától szépen kiesik a foglalatbol. Ez azért fontos, mert ha a csipesszel rangatod mikor még nem mindenhol folyik az ón, nagy az esélye hogy a "padokat" is leteped a csatlakozóval együtt az alaplaprol, és József valamint jómagad is kevésbé lesz derűs kedvében. Ugyanitt, ha előtte elomelegited az alaplapot a munka körül is nagyon hasznos, és segítségedre válik a jövőben, és könnyebben elengedi az ón is - ahogy melegited az alaplap nyeli el a hőt ezért tart tovább, és kozkaztatod a környező alkatrészek sérüléseit és olvadasat. Hot air station tekintetében pedig javasolt egy olyat beszerezni, amiben százalékban tudod állítani a levegő erősségét, nem pedig egy 1-8as analóg tekerőn, mint ami a legolcsobb ebayes kacatokon van. A homerseklettel ne legyél szégyenlős nyugodtan mehet a 400 ha már elomelegitetted. (tudom, nekem is pont ugyan ilyen kacatom van, de rettegek hogy ramgyujtja a házat, amíg alszom).

• @TTInformatika
      @TTInformatika  Год назад +5

Köszönöm szépen az észrevételeket, annyival egészíteném ki, hogy még véletlenül sem rángatom, csak tartom. :) Illetve akkor is teljesen más az eljárás ha a külseje / lábak is sérültek, de itt csak a belseje volt eltörve. Mivel elég vastag a nyák, nem akartam, háltulról égetni. Majd alakul még... :)

• @wantomek
      @wantomek Год назад +2

@@TTInformatika továbbá, ha szeretnéd kevésbé utálni az életed, szabadulj meg a hegyes forrasztófejtől, használj nagyobb kés/véső fajtát (knife/chisel tip) több forrasztózsírral (flux)! Szívesen.

• @dogosrobi
      @dogosrobi Год назад

​@@TTInformatika Ahol én is sokat tanultam : northridgefix, adamant it, joey does tech csatornák,bar gondolom téli álmod alatt megfordultal már náluk :)

• @TTInformatika
      @TTInformatika  Год назад

@@dogosrobi Igen, nagyon csípem a videóikat :)

• @lacqdsful
      @lacqdsful Год назад

@@TTInformatika ha jó minőségű a szerszám nem ég el a panel. De tényleg ne "fogd" csipesszel. Jobb forraszanyag, több folyasztószer és könnyebb lesz. Esetleg nagyobb smd alkuszrészeken érdemes gyakorolni kicsit. :)

• @kende.__
    @kende.__ Год назад +4

Nem hiszek a szememnek! 😳😍

• @attilaferenczi4458
    @attilaferenczi4458 Год назад +1

Egy dolog jut az eszembe, gyakorlat teszi a mestert!

• @peltarlendori7027
    @peltarlendori7027 Год назад +1

Gratulálok👍, és örülök hogy ez is terítékre került. Na meg hogy előkerültél. Igen a forrasztás nem ment olyan simán mint Dominiknál szoktam látni, vagy Dr. VGA, de ez majd kialakul. Dominikkal jó a kapcsolatban vagytok, ha eddig nem tetted már meg, nézesd meg vele véleményeztesd szerintem. Mint laikus, de műszerész, én is azt látom, hogy vagy a páka nem volt elég meleg, vagy a hőlégfúvó, de szerintem a flux, és vagy inkább a cin amit használsz az szúrt ki veled. Vagy mind ez így együtt. Ez a sok kencefice, ki mit használ és hány fokon, az nagyon sokat számít a látott videók alapján. Tehát nem a technikával van a gond ahogy csinálod, inkább amit használsz hozzá az nem tökéletes. Ez nem kritika, csak megállapítás , azokhoz képest amit látni szoktam. További sok sikert a fejlődéshez, a szorgalmad, kézügyességed, eszed bőven meg van hozzá, jó tanulni azt folyamatosan kell ebben a szakmában, ez ilyen mint tudjuk. Gyors a változás.
    ----
    Én is forrasztgatok néha, szigorúan magamnak és muszájból és a gyenge felszerelésem miatt szenvedés van. Nekem nagyon sokat kell ezen a téren fejlődnöm, meg hát költeni kéne, de rengeteget olyan eszközre amiről még fogalmam sincs hogy kellhet. Így a kis pici lépések maradnak.
    Kérdés, amit most láttam nálad...
    A mikroszkóp pontos típusa érdekelne kíváncsi vagyok mit tud, mert már mint vakegér üzemelek. Illetve azt sem értem töltésnél ha a töltőre meg a telefonra, tabbletra rá van írva hogy 5.2V 2A akkor ha így le van merülve és mondjuk kiírja hogy gyorstöltés, miért nem zabálja azt a 2 A ami kijön a csövön az elején, töltés végén már folyamatosan csökken a felvett áram ez rendben. Illetve láttam egy Android szoftvert távolról, ami a töltés közben felvett áramot, voltot, monitorozta, nem tudsz esetleg ilyet, ami töltés közben megmutatja ezeket? USB-s eszközöm van erre a célra egy olcsó, ami a telefon és a töltő közé megy, így azt mutatja mint a profi töltőd. Volt, Amper, töltésre fordított idő, felvett töltés m/Ah. Pont ma próbálom éppen ki most, nagyon szimpatikus, szerintem veszek még 1-2 darabot, nekem nagyon hiányzik hogy lássam mi zajlik, azaz legyen telemetria.

• @TTInformatika
      @TTInformatika  Год назад +1

Szia, köszönöm szépen, igyekszem alkalmazni és tesztelni a leírtakat. :) Valószínűleg a használt kábel nem volt 2A-es. Gyors csak a kezembe akadt egy nem ellenőriztem. A mikorszkóp típusát ellenőrzöm és a kövi videóban megemlítem.

• @peltarlendori7027
      @peltarlendori7027 Год назад +1

@@TTInformatika Szia! Köszönöm szépen! 2A kábel na erről megfeledkeztem, a gyors töltőnél pedig bőven szükség lehet rá, azt mondjuk nem tudom hogy a 5.1V 2A töltőnél és a hasonló bemenetű eszköznél is kell e, ártani nem árthat. Nem ismerem ezen töltő áramköröket, de mostantól erre is figyelek, a combos kábelre, pedig tudtam róla de most eszembe se jutott. Pedig mostanában nagyon sokat fog számítani. USB-s napelemes töltő 2A, Napelem 2.75A,
      Power bankok. A lényeg hogy tesztelések lesznek és a kábelen simán elbukhattam volna a valós értéket, a melegedésen kívül.

• @smithxylic7663
    @smithxylic7663 Год назад +4

Ezért szeretjük a Sony termékeket (moduláris töltőport) 😁

• @omijerusamala6364
    @omijerusamala6364 Год назад

Nagyon jó munkát kívánok neked ügyes vagy énis ennek tanulok

• @kissszilard4220
    @kissszilard4220 Год назад +1

Szia! Nagy pacsi, hogy feltetted a videót a látható zökkenőkkel együtt. @Peltar Lendori szépen és udvariasan leírta, amit én is éreztem a videó nézése közben. Ez is azt bizonyítja, hogy a tanulás folyamatos tevékenység.
    Ez szinte biztosan ólommentes forrasztás volt, az pedig nehezen adja meg magát. Ezért is szokták kiforrasztás előtt felfrissíteni. Magasabb hőfokú pákahegy kell valszeg ezért is ragad oda és nagy volt a hőelszívás a fólián. Ja, és Alex a NF csatornán látható módon elő is melegíti a panelt kb. 100 fokra. Saját - senkit nem érdeklő - tapasztalat, hogy a jó nedvesítés sokat számít, amik nekem is vannak mérsékelten működnek a kvantumvilágban. :)
    Érdemes gombokért gyakorló panelt rendelni Aliról és 0.25mm-es huzallal dolgozni. Ja, és valamilyen mikroszkóp nélkül nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen ezeket a 0.8-as lábakat kezelni.

• @TTInformatika

Köszönöm szépen, igyekszem alkalmazni a leírtakat és természetesen folytatom a gyakorlást is. :)

• @AngelsReinhard
    @AngelsReinhard Год назад

Ügyes vagy.

• @phonefixtoolsphoebe-china
    @phonefixtoolsphoebe-china Год назад

Tetszik a videód, Phoebe vagyok a China Phonefixből, és szeretnélek meghívni, hogy tekintsd át mobiltelefon-javító eszközeinket, és ingyen kínálhatok eszközöket, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

• @jakabtibor4126
    @jakabtibor4126 Год назад +1

Szia! Nem okoskodásként írom , ha van közelben smd a port körül akkor hőálló szalag körbe ,illetve ennél az alap lapon alulról melegítsz gyorsabban lejön illetve a régi port sem olvad meg belül !

• @TTInformatika

Szia, abszolút elfogadom, volt szerencsétlen esetem hőálló szalaggal és emiatt nem preferálom, az ilyen csatikat máshogy forrasztom. Igazából úgy voltam vele, hogy leforrasztásnál akár olvadhat is, ha már rossz. Köszönöm mégegyszer!

• @krisz93
    @krisz93 Год назад +1

Én csak annyit tennék hozzá hogy nem biztos hogy a hengeres forrasztó csúcsot kellene használnod mert az nehezebben adja át a hőt mivel nincs nagy kontakt a csúcs és az ón vagy a nyák között próbálj ki egy olyat amelyiknek van egy kis lapja oldala síkba van csiszolva az élével jobban lehet dolgozni vagy legyen kúposabb ne tű hegyes a lényeg hogy nagy felületen érintkezzen mert különben nehezen olvad az ón.

• @TTInformatika

Köszönöm, jó meglátás, megpróbálhattam volna másikkal is! :) Legközelebb..

• @AngelsReinhard

Nem lehet kihúzni belőle?

• @luxbeci2
    @luxbeci2 Год назад

A Macbookon is van ilyen tömítés mint az Iphoneokon amit cserélni kell ha szétszedik?

• @horvatherik76
    @horvatherik76 Год назад

🤗

• @marcijel1
    @marcijel1 Год назад

Ilyenkor nem lehet amúgy C-re cserélni a csatlakozót? Akkor egészen biztosan nem lenne már gond a fordított bedugással 😀

• @TTInformatika

Szia, sajnos teljesen eltérő lábkiosztás és méret így nem.

• @pcgamer2297
    @pcgamer2297 Год назад

Hiányoztak a videóid.

• @AngelsReinhard

Mi ezt megpróbAsltuk a volt exemmel,még a telefont is eldobtuk...

• @norbiuhrin1045
    @norbiuhrin1045 Год назад

Kuldtem emailt oszt nem valaszoltal.

• @TTInformatika

Sajnos nem sok konkrétumot írtál. Se készüléktípust, se elérhetőséget nem adtál, pontosítsd légyszi és kapsz ajánlatot.

• @pjocoHUN
      @pjocoHUN Год назад +4

Neked én se válaszolnék. :D

• @balintpatakfalvi
      @balintpatakfalvi Год назад

@@pjocoHUN en sem

• @AngelsReinhard

Az nem semmi meló....