Makine ve Düşünce: YAPAY ZEKA | Objet a - Yalın Alpay | B05

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 сен 2024
  • #Avangart #Dersflix #işbirliği #özelders www.dersflix.com
    #dersflix #instagram ...
    Dersflix'e ücretsiz özel ders başvurusu için: docs.google.co...
    Yalın Alpay bu videoda konuşmasına "yapay" ile "sahte" arasına bir ayrım getirerek başlıyor ve günümüzde tümüyle yapay bir dünyada yaşadığımızı ancak bunun bir olumsuzluk olmadığını dile getiriyor.
    Zekanın ne olduğuna ilişkin tanımlarla devam eden konuşma, zihnin dünyayı zihinsel tercümeler aracılığıyla soyutlayarak algıladığına, bilgisayarın da, benzer şekilde dünyayı dijital tercümelerle temsil ettiğine ve bu temsili "0" ve "1"lerle işlem yaptığına işaret ederek sürüyor.
    Soyutlayan tercümeler birer simge ve sembol olarak, dünyayı zihinde ve bilgisayarlarda temsil ediyorlar. Bununla birlikte insan zihni ile bilgisayar arasında temsil kurma bakımından çeşitli farklılıklar var. Tarafların birbirlerine üstünlükleri ve güçsüzlükleri var. Yalın Alpay, bunların neler olduğundan da söz ederek, insan zekası ile yapay zeka arasındaki ontolojik farkları ortaya koymaya çalışıyor.
    Konuşma, insan zekasının artık 20'inci yüzyıl başından itibaren dünyada aşırı şekilde birikmiş veriyi işleyemez hale gelişiyle, her insanın dünyayı kendi yoğun veri havuzu aracılığıyla biçimlendirdiğini, bu yüzden de insanların özellikle elit seviyede dünyayı çok başka temsiller olarak görmeye başladıklarını, bunun da parçalanmış bir dünya algısı yaratarak, postmodernizme yol açtığını ileri sürüyor.
    Yapay zekanın, insan tarafından işlenemeyen bu veriyi işleyebilmesiyle, 21'inci yüzyılda insanlık önünde yeni bir dönem açıldığını vurgulayan Yalın Alpay, bu kez de, yapay zekanın yaptığı işlemlerin insanlar tarafından denetlenemediği ya da takip edilemediği gerekçesiyle, getirdiği avantajların yanında bazı tehditler de ürettiğini serimliyor.
    Konuşma özelilkle 43'üncü dakikasından itibaren artık tümüyle yapay zekanın ne olduğuna odaklanıyor.
    Objet a serisinde, yapay zekayla ilgili olarak bu videonun ardından, yapay zekanın insan yaşamı üzerindeki sosyolojik, ekonomik ve psikolojik etkilerinin neler olduğu üzerine çok yakında ikinci bir video gelecek. Ardından da yapay zekanın gözetleme aracılığıyla siyasi bir baskı olarak nasıl kullanılabileceğine ilişkin günümüzdeki Çin örneği takip edilerek, siyasi etkilerinin ne şekilde gerçekleşebileceği üzerine bir üçüncü video yayınlanacak.
    Yine 2024 Şubat ayından itibaren, yapay zeka üzerine Taylan Yıldız'ın anlatımıyla birkaç videodan oluşan bir başka yapay zeka serisi de Avangart'ta yayına girecek.
    Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
    / @avangarttv

Комментарии • 107

  • @bars4213
    @bars4213 8 месяцев назад +27

    Valla internet ne büyük bir nimet Yalın Alpay gibi bir dehayı sanki birebir karşımızda gibi dinleyebiliyoruz, anlamadığımız kısımları geri sarabiliyor, hoşumuza giden cümleleri tekrar tekrar dinleyebiliyoruz.

  • @cengizyigit9011
    @cengizyigit9011 8 месяцев назад

    En başta çalan müzik eminem in lose yourself'i değil mi ya

  • @mehmetakguljr
    @mehmetakguljr 8 месяцев назад +40

    Yalın Alpayın üzerine düşündüğü şeyler arasındaki bağlantıları oluşturan ( bilinçli yaptığını düşündüğüm) üretimi ve anlatımı sayesinde kendi fikir ağını oluştururken bize de bu ağın için de kolay yol bulunabilir bir tasarım ortaya koyuyor. ve tasarım o kadar sağlam ki üzerine çıkması oldukça zor olduğundan kendi tasarımımıza eklenlemesi dışında bi seçenek kalmıyor. tabi yanlış anlamadıysak ;) ki zorunlu olarak… neyse gene de güzel yazdım beğenin ahahah

    • @mehmetakguljr
      @mehmetakguljr 8 месяцев назад

      @@faready tabi içelim Salih bey gelin İzmire :)

    • @sevimergin2519
      @sevimergin2519 8 месяцев назад +3

      Konu üzerine daha önceden okumalar yapıp-kafa yorduysanız tehlike yok 😂 Yalın Alpay'ın saptamaları zenginlik katıyor....diğer tarafta böylesi önemli konularda az sayıda insanın kafa yorduğunu düşündüğümüzde Yalın Alpay ciddi bir toplumsal aydınlanma hizmeti veriyor...Tüm videolarını yıllardır izliyorum...hatta bazı anlatılarını birden fazla izleyerek resmen ders çalışıyorum. İyi ki var 🤗

    • @sevimergin2519
      @sevimergin2519 8 месяцев назад

      Bu arada sizin yorumunuz da gayet anlaşılır....Yalın Alpay'ın ifadeleri kadar net olmasa da 😂 mesaj alınmıştır

  • @MUAMMA2020
    @MUAMMA2020 8 месяцев назад +7

    Dil kıyasını ben de "yapay zekânın alfabesinde 2 eleman vardır, ikisi de harf değildir" olarak özetliyordum fakat bunu "sonsuz temsil gücü" ile bağdaştırmanız çok hoştu. Ne var ki bunun üstünlük olduğundan şüpheliyim. Doğayı "kendini ezberlemiş sonsuz bir bellek" olarak düşünebileceğimize inanıyorum. (Çünkü varlık temelde bilgidir ve kâinat bunun yazılı olduğu bir veri tabanıdır.) Fakat tabiatın ontolojik olarak bir zekâ olmadığı aşikâr; zira zekânın söz konusu olması için objelerin, olduğu gibi değil de yorumlanarak saklanması (yani indirgeyerek, çarpıtarak, soyutlayarak kavranması) gerekiyor.
    ***
    Okuma ve dinlemenin gittikçe daha az marjinal fayda sağlaması yıllardır yakındığım konuların başında geliyordu fakat bu bölüm örüntüyü kırdı: Çok teşekkür ederim, âdeta beynim şarj oldu; RUclips'dan epeydir bu kadar keyif almamıştım.

  • @hamidegunduz7897
    @hamidegunduz7897 8 месяцев назад +12

    Kavramları kökenine inerek tanımlama hali çok keyifli. Yalın beyin beyninin içini izliyoruz..

  • @MuratMurat-vm3tr
    @MuratMurat-vm3tr 8 месяцев назад +18

    Yalın Beyin zekasına ve en zor konuları çocuğa anlatır gibi tarihsel gelişimine göre karşılaştırmalı olarak anlatım tarzına yapay zekadan daha fazla imreniyoruz

  • @spookymv
    @spookymv 8 месяцев назад +4

    Bir girişimim var. Parayı vurursam, Yalın Alpay'ın imgeleme, çıkarımda bulunma, anlatım... modelini bir yapay zekada modellemek isterdim, amme hizmeti olarak. Aynı modelin yakalandığını düşünsene, generative AI'lar arasında çığır açar, OpenAI'ın GPT'lerine varlık nedenlerini sorgulatır :D YalınGPT
    51:35
    2017 yılından beri biraz bu işlerin içinde bir yazılımcı olarak küçük bir düzeltme yapmak isterim. Her yapay zeka modelinin birbirinden çok farklı veri işleme öğrenme yöntemleri, farklı düzenlenmiş veri setleri, farklı veri vektörleri var. Bu nedenle her modelin öğrenme eğrisi farklılık gösterebiliyor, ancak hemen her GPT modelinde veri sayısı arttıkça daha çok çıkarım yapabildiği için öğrenim eğrisi de giderek düşmeye, daha hızlı öğrenmeye başlıyor. Tabii ki bizler burnumuzla, tüylerimizle bile veri topluyoruz ve bu inanılmaz büyük bir veri. Bizler sensörlerimizle bulunduğumuz ortamın dev gibi bir snapshot'ını alıyoruz. Ve bu inanılmaz büyük bir veri. Verinin türü nesnel olduğunda bizim kadar hızlı veri toplaması ve işlemesi imkansız. ama verinin türü fiziksel dünya ile alakalı değilse bizden binlerce kat daha hızlı öğreniyor.
    Aklıma gelen bir örneği hemen vereyim. Benim haftalarca uğraştığım bir Python kütüphanesini henüz öğrenmemiş bir modele yalnızca dokümanları ve konuyla ilgili birkaç problem ve çözümü verdim. "Afedersiniz," öğrenip sorularımı yanıtlayabilecek seviyeye gelmesi bir dakikadan az sürdü. Bu insanlığa bir hakarettir
    kısacası, bir köpeğin onlarca resmini görmesi gerekirken bir yazılım dilini dakikalar içerisinde tamamen öğreniyor. çünkü henüz tam olarak bizim gibi görmüyor, objeleri bizim gibi anlamlandırmıyor.

  • @sulegulmen
    @sulegulmen 8 месяцев назад +3

    20:30 "Bilgisayar hiçbir şeyi unutmamış oluyor. Halbuki bizler kullanmadığımız verileri bir süre sonra geriye ket vurarak unutuyoruz. Bazılarını yerine hiçbir şey gelmeden unutuyoruz. Dahası yanlış hatırlama özelliğimiz de var. Dolayısıyla işlem yaparken çarpıtılmış veriyle işlem yapıyoruz."

  • @gladoseus
    @gladoseus 8 месяцев назад +2

    yalin alpay videolari diger youtube videolari gibi bulasik yikarken falan dinlenecek seyler degil. defteri acip pur dikkat not ala ala dinlemelik.

  • @gulserenzamantioglu1495
    @gulserenzamantioglu1495 8 месяцев назад +8

    şüphe yok ki Yalın Bey'i her dinlediğimizde beyin yeni snapslar atıyor.🤗🤗

    • @luxral
      @luxral 12 дней назад

      Sinaps.

  • @dogubatdivan870
    @dogubatdivan870 8 месяцев назад +1

    Yalın Alpay'ı çok sevdiğim için eşimle kavga edip duruyoruz.
    "Yalın Alpay benim!"
    "Hayır, benim!"

  • @niyazikutuk6622
    @niyazikutuk6622 4 дня назад +1

    Kendimi iki açıdan şanslı hissediyorum; bilginin bu kadar yaygın ve ulaşılabilir olduğu bir çağda yaşıyor olmak ve sizin gibi entelektüellerle aynı çağda yaşıyor olmak.

  • @arzusola8201
    @arzusola8201 8 месяцев назад +1

    Daha 12. dakikadayim her cümle ayrı derin. Ne bir cümle fazla ne bir cümle eksik. Bilgi felsefesinin o karmakarışık konularını yapbozun parçaları gibi tak tak yerine koyan cümlelerle ilerle ilerletiyorsunuz. Hem de felsefe yapmiyormuş gibi görünerek su gibi akıyor video

  • @ozcanmevcut
    @ozcanmevcut Месяц назад +1

    Kavramları ele alışınız, lego parçalarını birleştirir gibi inşa edişiniz çok güzel. Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler.

  • @abaa1893
    @abaa1893 8 месяцев назад +5

    Pazar sabahı izleyecek bir şey çıktı

  • @faziletercan3883
    @faziletercan3883 8 месяцев назад +1

    Merhaba Yalın bey,isminiz gibi yalın altı dopdolu anlatıyorsunuz.Teşekkürederim

  • @burakkara2448
    @burakkara2448 8 месяцев назад +1

    Eğitime de el atıyorsunuz Yalın Bey. Öyle ya da böyle kalkındırcaksınız valla Türkiye insanını :D.

  • @senasaka7857
    @senasaka7857 8 месяцев назад +1

    Ben tüm bu anlatılanları hep post truth merceğinden düşündüm (yine Yalın Alpay'ın hakikat ötesi üzerine konuşmaları bağlamında). Bir de aklıma sosyal medyanın (özellikle Instagram'ın) yıkıcı etkisi geldi- herkesin fikri var, uzman olsun olmasın herkes fikir beyan ediyor ve insanlar inanmak istediklerinde bunlara kolayca inanıyorlar. Neyse. Kısacası yapay zeka çok ilgimi çekmez sanmıştım ama yine Yalın Alpay farkıyla, başka dünyalara daldık :)

  • @mustafadogruer3830
    @mustafadogruer3830 8 месяцев назад +1

    Süper anlattiniz hocam. Encoder-decoder mimarisi simdi cuk oturdu kafamda :))

  • @criptocem4309
    @criptocem4309 8 месяцев назад +8

    İşte bir Yapay Zeka anlatımı Yalın Alpay tarafından ancak bu kadar YALIN anlatılabilir.
    Teknik terimleri karıştırmadan kendine has felsefi anlatımıyla çok güzel, çok anlaşılır..
    Teşekkürler....

  • @selcanzst589
    @selcanzst589 8 месяцев назад +1

    Hocam ya bilincle alakali da bir video çeker misiniz merkezi yapay zeka teorisi hakkinda bir video cekseniz cok aydınlatıcı olur

  • @hayriarslan7332
    @hayriarslan7332 7 месяцев назад +1

    Yalın beye Düşünemediğim şeyleri düşünmemi sağladığı için teşekkür ederim

  • @dilekkaraaa
    @dilekkaraaa 8 месяцев назад +3

    Şimdi yapay zekaya gelelim “ dediği anda ki iç çekişi 🤣😂😂 bir kaç defa izlenmesi ve algılanması gereken güzel bir yayın olmuş 👏👏👏

  • @zas73
    @zas73 8 месяцев назад +1

    Yapay zeka konusuna eğilmiş olmanız beni çok memnun etti. Gelecekteki videoları da sabırsızlıkla bekliyorum

  • @borakayalar
    @borakayalar 8 месяцев назад +2

    Çok başarılı bir içerikti. Teşekkürler 2. bölümü merakla bekliyorum. Bir bil.programcısı olarak OOP dediğimiz bir kavram vardır ve yazılımda herşeyi nesneler ile ifade etmeğe ve nesleri de birbiri ile ilişkilendirmeye çalışırız. Bir programcının bu içerikten alacağı çook güzel bakış açıları var emeğinize sağlık.

  • @guzidevural5503
    @guzidevural5503 8 месяцев назад +2

    Öğrendiğim her bilgi neticesinde beynim kendini yeniden yapılandırıyor gibi hissediyorum. Bulanık zihnim, her öğrenmeden sonra biraz daha berraklaşıyor. Bilgilerinizi paylaştığınız için minnettarım...

  • @guldenemrem1925
    @guldenemrem1925 8 месяцев назад +3

    Selam 😊 gece üçte başlıyorlar horozlar, onlar olmasa güneş doğmayacakmış gibi ötüyorlar😂.
    Sizi dinlemek büyük keyif. Sağ olun💐 sevgiler💐

  • @onurteoman99
    @onurteoman99 8 месяцев назад +1

    Hocam determinizm uzerine goruslerinizi de yazabilir misiniz?

  • @arzubaser6013
    @arzubaser6013 8 месяцев назад +4

    Yalın Bey, mutfağımın en entelektüel misafirisiniz🙏 bulaşık seslerinin içinden yemek hazırlanırken sizin sesinizi duymak gibisi yok🙏🙏🙏 anlatımınız, açtığınız kapılar, bakış açıları nöron tarlamı yeşertiyor. Çok ama çok kıymetlisiniz kitap gibisiniz adeta 📚 📖

  • @MrArdiye
    @MrArdiye 8 месяцев назад +1

    Müthiş bir tanımlama gücünüz var. Post-modernizme ve Türkiye güncel gerçeklerine tepki olarak doğmuş gibisiniz:)..Aynı senede doğduğumuza da ayrı sevindim. Saygılar...

  • @mehmetaliyurtofficial
    @mehmetaliyurtofficial 8 месяцев назад +1

    Harika bir aktarım ya, pek çok şeyin yerine oturduğunu hissetim 🙌🏻

  • @tteo5405
    @tteo5405 7 месяцев назад +1

    Harika bir bölümdü emeğinize sağlık 👏

  • @everymomentcountsfps
    @everymomentcountsfps 8 месяцев назад +1

    Daha çok video lütfen. Çok teşekkürler

  • @huseyinozer9206
    @huseyinozer9206 2 месяца назад +2

    Thanks

  • @huseyinozer9206
    @huseyinozer9206 2 месяца назад +2

    Bravo

  • @erhanozpinar9410
    @erhanozpinar9410 8 месяцев назад +1

    Çok teşekkür ederim bu böylemidir şöylemidir acaba diye düşündüğüm konuları netleştirmede bir iki seviye üste geldim sağolun😊

  • @PilliBisiklet
    @PilliBisiklet 8 месяцев назад

    Kitlelerin dünyayı laylaylom dolaşması sürdürülebilirlik açısından mümkün değil.
    Bir kıtalar arası uçuş yoksul bir bireyin bir yıllık karbon emisyonunu aşabilir.
    Dolayısıyla sadece şanslı bir grup bu ayrıcalığa sahip olabilir

  • @hayriarslan7332
    @hayriarslan7332 8 месяцев назад +1

    Kendimi sınıf atlamış gibi hissettim

  • @ramazandincsoy2655
    @ramazandincsoy2655 8 месяцев назад +1

    Yararlı içerik için teşekkür ederim

  • @ak_akurt
    @ak_akurt 8 месяцев назад +1

    Ufuk ve kafa açmana bayılıyorum 😊😊

  • @saintchristopher4099
    @saintchristopher4099 8 месяцев назад +1

    Hocam iyi ki varsınız👏

  • @aycatech
    @aycatech 8 месяцев назад +1

    Iyi ki varsiniz tesekkurler 🤍

  • @sedatakkas8427
    @sedatakkas8427 8 месяцев назад +1

    Her seferinde hem öğrenme ve düşünsel yapı inşa etme hazzı yaşarken aynı zamanda imreniyorum. Emeklerinize sağlık

  • @armanctekman1662
    @armanctekman1662 4 месяца назад +1

    Mükemmel paylaşımlar...

  • @_pluviophile
    @_pluviophile 8 месяцев назад +1

    Muazzam 👏 Devam edin lütfen!

  • @arzuinal5011
    @arzuinal5011 8 месяцев назад +1

    Harika bir yayindi. Heyecanla izliyor, dusunuyor ve yenilerini bekliyoruz.Tesekkurler.

  • @gokhantemel.
    @gokhantemel. 8 месяцев назад +1

    Müthiş bir anlatım. Tebrikler.

  • @akademisyenfrdvs
    @akademisyenfrdvs 8 месяцев назад +1

    Harikulade bir anlatım olmuş canimmm Yalın hocam tebrikler ❤👏

  • @MuhlisTosun-yk9qr
    @MuhlisTosun-yk9qr 2 месяца назад

    Şunu düşünmeden edemiyorum, gelecekte insan yarattığı tanrılar olacak. Onlar gibi acımasız olacak yaratacak, kurgulayacak, cezalandıracak neyin iyi neyin kötü olduğunu belirleyecek. Ne dersiniz

  • @zas73
    @zas73 3 месяца назад +1

    bu videonun bana kattıkları: yapay zekanın neden-sonuç kuramadığı, yaptığı tahminleri korelasyonla yaptığı ve korelasyon bulmada bizi fersah fersah aşabildiği ancak bunu nasıl yaptığını denetleyemediğimizi vb şeyler. Teşekkürler yalın bey öğretici bir konuşma olmuş

  • @murattrkmenoglu9573
    @murattrkmenoglu9573 4 месяца назад

    Yalın Bey, bu videolarınızı aynı zamanda bir PDF içerisinde Text olarak sunabilirseniz muhteşem olurdu. Bu konular da sunum yapacak kişiler bunları direkt olarak kullanabilirdi.(Tabi size atıfta bulunarak)

  • @vodofoni
    @vodofoni 8 месяцев назад +1

    Zihin açıcı...

  • @lordcasper3357
    @lordcasper3357 3 месяца назад

    50:30 hocam zaten oradakilerin etiketi önceden bilinmiyor mu? aksi takdirde trafik lambası istendiğinde, trafik lambası olan veya olmayan bir resmi seçtiğimiz nasıl kontrol ediliyor?

  • @fatihcelik6122
    @fatihcelik6122 8 месяцев назад +1

    Mükemmel

  • @tarik4152
    @tarik4152 8 месяцев назад +1

    İnsanın 1 2 örnekle meseleyi çözebilmesine rağmen yapay zekanın çözememesi konusunda zero-shot ve one-shot learning incelenebilir. Aslında o tarafta da başarılı çalışmalar var. Video için teşekkürler😊

  • @nazanboztas2054
    @nazanboztas2054 8 месяцев назад +1

    Çok teşekkürler Yalın Bey ❤❤❤
    Harika bir anlatım ile devamını heyecanla bekliyorum...

  • @radioheadfree7051
    @radioheadfree7051 8 месяцев назад +1

    Sonunda izleyip yeni hiçbir şey öğrenmediğim bir video.... diyormuşum:))) hiçbir zaman duyamayacağımız o cümle...

  • @selindemiryurek3730
    @selindemiryurek3730 8 месяцев назад

    Hocam merhaba teşekkür ederim. Yeni videoda yapay zeka ve makina öğrenme farkına da değinir misiniz?

  • @evrenvarol4771
    @evrenvarol4771 8 месяцев назад +1

    Çok yaşa Yalın Alpay, iyi ki varsın. Bugün de aydınlandık...😍

  • @oktayki
    @oktayki 8 месяцев назад +1

    Muhteşem gidiyor yayinlar , konular harikasiniz tesekkur ederiz. Konularla ilgili guncel kitap ,makale tavsiyeleri de alsak super olurdu?

  • @thesilverpin
    @thesilverpin 8 месяцев назад +2

    Ben de şu sıralar okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerinde tahmin becerilerini geliştirmek için kitap yazıyordum. Video çok iyi oldu 😊

    • @sevimergin2519
      @sevimergin2519 8 месяцев назад +1

      Tahmin becerileri derken ,akıl yürütme becerilerini kast ediyorsanız ...Muhteşem bir çalışma olacaktır...merak ediyorum ...kolaylıklar dilerim 🤗

  • @mahmutakkurt4897
    @mahmutakkurt4897 Месяц назад +1

  • @sedefaslan9870
    @sedefaslan9870 8 месяцев назад +1

    “Ben dünyayı bilmem tahmin ederim” harika👏🏻

  • @mehmetsedef3799
    @mehmetsedef3799 8 месяцев назад +1

    👍👍👍

  • @selcukshawn6224
    @selcukshawn6224 8 месяцев назад +1

    Teşekkür ederiz. Ağzınıza, zihninize sağlık Yalın Bey, çok aydınlatıcı.

  • @birseylerceviren2694
    @birseylerceviren2694 8 месяцев назад +1

    Yeni bakış açıları katan hoş bir video idi hocam :)

  • @bickle3783
    @bickle3783 8 месяцев назад +1

    Cok güzeldi, teşekkürler.

  • @umutturkmenoglu5333
    @umutturkmenoglu5333 8 месяцев назад +1

    .

  • @yelizdursun4351
    @yelizdursun4351 8 месяцев назад +1

    🙏🏽

  • @DrBayramYildiz
    @DrBayramYildiz 8 месяцев назад +1

    Son derece karmaşık bir konuyu bu kadar anlaşılır biçimde anlatmak kolay değil. Tebrikler. 👏👏👏

  • @fatihakpinar2508
    @fatihakpinar2508 8 месяцев назад +1

    Ağzınıza sağlık çok verimli bir video olmuş 👏👏👏

  • @asurebozkurt2385
    @asurebozkurt2385 2 месяца назад

    Eşeğe anlatır gibi anlatmak bu olmalı teşekkürler 😊

  • @ceoofficial8336
    @ceoofficial8336 8 месяцев назад +1

    mükemmeldi sizin ağzınızdan böyle ufuk açıcı ve geleceği belirleyecek bir konuyu dinlemek

    • @ozgursahin8187
      @ozgursahin8187 8 месяцев назад

      Zeka kullanmaya ve kullanilmaya açık bir ufuktur .bunu kullanan dünyada cenneti yaşar kullanamayan.da cehennemi.olay bundan ibaret

  • @fethicanbayraktar5439
    @fethicanbayraktar5439 8 месяцев назад +1

    Olum daha 9.dakikadayım adam öyle basitleştirerek anlatabiliyor ki kafayı yicem şimdi aşırı iyi anlatım

  • @firatyildirim2288
    @firatyildirim2288 8 месяцев назад +1

    Yapay zeka da hesap makinasi ya da hello world programi yazmak gibi, kendisi istenc içermiyor fakat cok fazla veri girdisi var, algoritmadaki degisken sayisi cok fazla ve kazik non lineer diferansiyel denklemler iceriyor. Bu sayede bizim yerimize paternler bulup ozetini sunabiliyor. Bu yayindan bu sonucu cikardim fakat fena halde yaniliyor olabilirim 😮😂

  • @Aliveyselyarış-t9q
    @Aliveyselyarış-t9q 8 месяцев назад +2

    efsane geldi

  • @Sapiens-C
    @Sapiens-C 8 месяцев назад

    Yalın'ın birçok videosunda cümleleri takip benim için çok zor geliyor. Uzun ve anlamından emin olmadığım kelimeler oluyor. Bu videoda kısa cümleler kurabilmiş, kelimeler günlük dile yakınlaşmış veya iyi açıklanmış. Diğer videolarda da böyle devam edilirse süper olur.
    Bir ton yapay zeka içeriği tükettim, bu en iyilerindendi.
    Sağlayanlara teşekkürler.

  • @eneseren8332
    @eneseren8332 8 месяцев назад

    Introdaki müziğin adını bilen var mı?

  • @Yasin-tw8jb
    @Yasin-tw8jb 8 месяцев назад

    Abi belki hiç tarzın değildir ama şöyle kişisel gelişim hakkında bir video yaparsan severek izleriz

  • @HarunSerpil
    @HarunSerpil 8 месяцев назад +1

    Yine mükemmel bir anlatım

  • @bulutselim6916
    @bulutselim6916 8 месяцев назад +1

    Tebrikler ve teşekkürler yalın hocam

  • @fatmatoylan6187
    @fatmatoylan6187 8 месяцев назад +1

    🙏

  • @savascnnyolu450
    @savascnnyolu450 8 месяцев назад +1

    Sabaha kadar konuşsa dinlerim.

  • @DJSerhatUCAR
    @DJSerhatUCAR 8 месяцев назад

    6.dk'dan sonra koptu bende, öğrencilik yıllarım aklıma geldi

  • @yakari2635
    @yakari2635 8 месяцев назад

    Hoca, kamera açısını ve konsepti ö yle bi ayarlamış ki, videoyu "-kardeşlerim, TURAN'ı kuracağız " diyerek kapatıcak diye korkuyorum😂

  • @BlueSky-ho6dy
    @BlueSky-ho6dy 8 месяцев назад

    36:26
    41:45

  • @ftmftm7627
    @ftmftm7627 8 месяцев назад

    her konuda uzman olmak için hangi bölümü okumak gerekir? (her konuda yorum yapanlara karşı ironi içerir)

  • @kazmtirpan3811
    @kazmtirpan3811 8 месяцев назад

    İkarus
    Pegasus ürün yerleştirme olur😂

  • @ahmetemreinan8011
    @ahmetemreinan8011 8 месяцев назад

    S'ler, Z'ler patlıyor hocam.

  • @muratklc4652
    @muratklc4652 8 месяцев назад +1

    güzel bir anlatım konuyu sıfır düzeyindeki bir insanın anlayabileceği sadelikte ve temel kavramları çok güzel örnekleyerek anlatılmış ayrıca konuşmacının konuşma hızı nerede durup nefes alması gerektiğini tonlamayı iyi yapıyor muhtemelen bir diksiyon eğitimi alınmış, video da birkaç eksik nokta var 1 insanların sabit kanatlı uçak yapmalarının nedeni çok daha verimli olması değil kuş yada sinek vb hafif verimli,güvenli, inanılmaz bir manevra kabiliyeti olan ve günümüz uçak teknolojisi ile karşılaştırılınca çok ileri bir teknoloji olan bu seviyeye ulaşamadığı için sabit kanatlı uçaklar var. 2. artık çok bilgi var bilinenler kişiye göre değişir sana göre mavi bana göre kırmızı olabilir gibi postmodenizm şaçmalıkları normal bir süreçmiş gibi değinilmiş bu yanlış, toplumlarda bu yanlışın oluşmasını da iki nedeni var bir insanların artık çok sınırlı bilgi edinip dar bir alanda uzmanlaşmasını getirdiği sığlaşma dar görüşlülük ikincisi de mantık biliminin bilinmiyor ,öğretilmiyor olması. yani insanlara sadece gerekli bilgilerin verilip sonra uzmanlık eğitiminin verildiği mantık biliminin öğretilip kavratıldığı çok daha kısa bir eğitim hayatı sonrası çok farklı konuları hayatları boyunca öğrenen insanlar sınırları çok net koyabilirler. Video için teşekkürler.

  • @gustopya
    @gustopya 8 месяцев назад

    Allah Allah 🤔🧐

  • @fethicanbayraktar5439
    @fethicanbayraktar5439 8 месяцев назад

    Adam "sallıyorum işte" yerine "hipotetik" diyor. Ya da biz hipotetik yerine sallıyorum işte diyoruz bilemedim. Her halükarda bu herifi dinlemek keyifli.

  • @mehmetceylan3431
    @mehmetceylan3431 8 месяцев назад

    Yapay zeka korelasyonları buluyor, ama nedenselliği bulamıyor gibi bir şey söylüyorsunuz. Tabiki her korelasyon nedensellik değildir ama kuvvetli korelasyonlar nedensellik anlamına gelebilir. Nedensellik metafiziksel bir kavram olduğu için mi bunu söylediniz? Yani chatgpt metafiziksel yorum yapamıyor sadece korelasyonları buluyor mu demek istediniz?

  • @penezpenez7242
    @penezpenez7242 5 месяцев назад

    iktisat terimi olarak "marjinal" ve okunan kitap sayısı alegorisi uymamış hoca!

  • @atticusfinchest
    @atticusfinchest 8 месяцев назад +1