Cum se fabrică o casă pe STRUCTURĂ METALICĂ din profile ușoare?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 27 авг 2024
  • Când alegi să faci o casă ai alegeri obiective și alegeri subiective. Cele obiective sunt cele foarte clare și cuantificabile iar cele subiective sunt date de emoții, de nevoie sau de percepția personală. Mi-am propus ca în acest an să vorbesc despre toate sistemele constructive chiar dacă mie-mi place lemnul și rămân cumva fidel acestui sistem constructiv. În ultima perioadă am făcut mai multe consultanțe și am văzut foarte multe case făcute pe structură metalică care vin la pachet cu tot felul de dificultăți și provocări. Astăzi mi-am propus să-ți arăt cum se fabrică, cum se proiectează și cum se gândește o casă făcută pe structură din profile metalice ușoare ambutisate la rece.
    Acest material este realizat alături de cei de la Case Mexi pe care îi poți găsi aici: www.casemexi.ro
    Aici este numărul lui Dorel pe care îl poți contacta aici: 0773 751 610
    Aici este turul de șantier la casa lui Vlad Baltagi: • Cum e să fii propriul ...
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasisten...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan și Vlad Florea.

Комментарии • 93

  • @furdeacornel7244
    @furdeacornel7244 2 года назад +2

    Salutare,
    Asta e un material foarte util!Felicitari maxime!!!

  • @bogdanflorin7721
    @bogdanflorin7721 2 года назад +1

    Super tare materialul! Am identificat Case Mexi, pentru prima dată, într-un clip de-ale lui Buhnici. De câteva zile, am început să-ți vizionez clipurile și m-am abonat canalului tău. Plăcută a fost surprins să aud de această colaborare pe care ai pus-o la punct cu orădenii. Par a fi foarte profi. Eu intenționez să construiesc o casă pe structură metalică având o amprentă de aprox 72 mp și aprox 57 mp utili, cu un singur nivel și acoperiș în 4 ape...PASIVĂ. Sunt în faza de cercetare și singura întrebare pe care aș avea-o ar fi următoarea: un stâlp de 150mm×150mm×5mm grosime, cu lungimea de 6m costă în jur de 700 lei. Dacă mi-aș construi toată structura căsuței folosind astfel de stâlpi (supradimensionați), pe care i-aș trata cu o vopsea antirugină și pe care nu i-aș suda între ei, ci i-aș prinde în șuruburi, nu aș ieși cumva mai ieftin și cu o structură mult mai durabilă în timp decât dacă aș folosi profile prefabricate zincate? Mulțumesc anticipat!

    • @mihailfelixdumitresc
      @mihailfelixdumitresc Год назад +3

      Ba da. Ce nu se mentioneaza aici este faptul ca profilele se gauresc/debiteaza DUPA zincare, ceea ce inseamna ca sectiunea rezultata in urma taierii nu are acoperire de zinc si este cu precizie locul de unde incepe rugina. In plus, vibratiile intr-o astfel de casa rezultate in urma folosintei de zi cu zi (usi trantite, copii care se joaca, etc) sunt mai pregnante decat in alte tipuri de structuri, chiar structuri metalice groase. Nu mi-as face o astfel de casă din principiu; mi-as face o casa pe structura metalica groasa/clasică (profile INP, UNP, HBA etc). Iar când vine vorba de zidărie si transfer termic, nimic nu bate caramida si vata minerala/polistirenul. Sunt inginer mecanic, lucrez cu fiarele din 1987, imi plac fiarele, si tocmai de aceea nu mi-as face casa pe structura metalica usoară, căci i-as "cere" metalului subtire să "facă" pentru mine lucruri pe care el nu poate să le facă (vibratii in principal, rugina in sectiunile nezincate, rapiditatea cu care se inmoaie la incendiu, izolare termica foarte slaba datorita conductivitatii mari). Structura timberframe (din lemn), chiar dacă are logica similara structurii metalice usoare, are mai mult sens. Sunt o groaza de dezavantaje si acolo, dar are mai mult sens pentru mine. Nu mi-as face casa pe structura de lemn , dar are mai mult sens sa pui lemne subtiri si multe decat fiare subtiri si multe. Mi-as face casa din busteni in schimb, căci intra in alta logică. Apropos, am deja casă pe structura portanta de beton si catamida+polistiren.

  • @danieln1990
    @danieln1990 2 года назад +3

    Marius, nu mai spune ca profilele sunt din tabla ambutisată. M-am tot uitat la video si nu am vazut nici o ambutisare (ambutisarea presupune deformarea intr-o matrita actionată de o presă). Procesul de obtinere a profilelor pentru aceste case este din categoria fasonărilor, asadar cred ca ii poti spune profilare, roluire sau chiar laminare la rece. Nu o spun cu rautate, nu intelege gresit ! Am observat ca folosesti intotdeauna termeni tehnici corecti si am considerat ca e bine sa sti si acest detaliu (sunt inginer de presare la rece).

  • @BlessedYoungster
    @BlessedYoungster 2 года назад +2

    Iti multumesc tie si echipei Case Mexi!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад

      Să trăiești frate al gravitației :)

  • @mihaivasilache2101
    @mihaivasilache2101 2 года назад +2

    Am achiziționat și eu structura de la Mexi si construiesc in regie proprie. Casa are doar parter și pod necirculabil. Am descoperit totuși niște probleme: am găsit multe autoforante forfecate (de la transport și manipulare probabil) și unele cu filetul stricat, se învârteau in gol (s-au strâns la un cuplu prea mare). Și încă nu le-am verificat pe toate. La o grindă unde trebuia autoforantul să treacă prin 4 foi de tabla, 70 % dintre acestea erau forfecate (nu avea pregauriri). Am optat să le înlocuiesc cu șuruburi metrice de 6 mm de inox cu piulițe cu flanșă tot de inox. Sper că nu afectează cu nimic structura 😁 La unele panouri și ferme s-au folosit autofiletante de 6,3 mm și am considerat că utilizarea șuruburilor metrice de 6 mm nu ar afecta rezistenta structurii dând gauri puțin mai mari.

    • @rusmarius6302
      @rusmarius6302 7 месяцев назад +1

      Pacat ca nu ai primit un raspuns pana acuma.Celor de la Mexi nu le-ai semnalat problemele?

    • @mihaivasilache2101
      @mihaivasilache2101 7 месяцев назад

      @@rusmarius6302 au văzut comentariul și m-au sunat.... S-au oferit să îmi trimită alte șuruburi, dar cu aceeași parametri și am refuzat, am montat tot ce am descris eu mai sus. E păcat că au structuri faine, otel de calitate, sunt foarte prompți, dar premontajul (elementele montate de ei în fabrica), in cazul meu, a cam lăsat de dorit. Poate sunt eu prea perfecționist, important e că s-au rezolvat aceste deficiențe, dar cu timpul și munca mea.

  • @irinamanescu54
    @irinamanescu54 2 года назад +6

    Super informativ…multumim….Am si eu o întrebare:SE POATE FABRICA O CASA CU ETAJ INTERIOR ”A FRAME” DIN PROFILE METALICE…??? AS FI INTERESAT ….ÎNCA O DATA MULTUMESC

    • @10secondsofglory33
      @10secondsofglory33 2 года назад

      se poate face orice forma cu aceasta structura metalica. este o firma in cluj care ne a facut structura. se numeste nld profile

  • @sonyasimion5584
    @sonyasimion5584 2 года назад +2

    Felicitari si multumim de informatii :)
    As fi fost curioasa de o lista cu avantaje si dezavantaje in comparatie cu o casa ce are o structura din beton si zidarie.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +5

      Am facut deja un astfel de episod, cu 5 avantaje si 5 dezavantaje ale caselor pe structura metalica, trebuie doar sa il cauti intre videoclipuri

  • @emmoldovan
    @emmoldovan 2 года назад +1

    Felicitari pt video-uri!!

  • @galoshel
    @galoshel 2 года назад +2

    Sunt fan casa structura metalica, inca astept sa vad cossturile acestui tip vs casa BCA, dar mereu m-am gandit ca as putea sa ii dau o vopsea cauciucata peste profilele metalice si nu stiu daca e o idee buna :), eventual unde suruburile zincate perforeaza profilul metalic si cred ca se poate da un spray de zinc..

  • @CasaDeITst
    @CasaDeITst 2 года назад +2

    Eu eram destul de convins să merg pe structura metalica exact cu această firmă, dar ei m-au făcut să mă răzgândesc. Acum construiesc pe timber-frame și sunt foarte mulțumit. Mie mi-au promis un timp pentru a trimite prima oferta de preț și au depășit foarte mult timpul oferit. De fiecare data când i-am întrebat când o să am oferta mi-au dat povești.
    Dacă la etapa de ofertare se comporta așa cum clientul, sunt curios cât de serioși sunt la implementare

    • @maftica8670
      @maftica8670 7 месяцев назад +1

      Cu ce firma ai lucrat pt casa pe timber-frame?
      Cat te-a ajuns casa? Poti oferi niste detalii te rog?

    • @CasaDeITst
      @CasaDeITst 7 месяцев назад

      @@maftica8670 cu compania Dimmer am lucrat. Găsești mai multe detalii pe canalul meu de RUclips Casa de ITst. Acolo am documentat tot procesul de constituire a casei

  • @guenoleadamantu8939
    @guenoleadamantu8939 2 года назад +1

    Într-un alt filmuleț prezentai aventura fero-dramatică a unui cuplu care-și smulgeau părul din cap pentru că au ales acest gen de construcții, care să fim serioși se pretează doar la hale, magazii și garaje.
    Punțile termice sunt URIAȘE!!! Peste „fer” nu găsim decât gips-carton, OSB și tencuială.
    Fugi de acolo Marius că te faci de râs. Măcar spune și cele 5 dezavantaje cu care ne-ai obișnuit.
    Sau măcar dă-ne niște exemple de locuințe NZEB sau Passivehouse care sunt edificate folosind această tehnologie cu tablă de 0,4mm. Până și tabla la Daciile alea comuniste avea 0,7mm.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      Salutare. O structură prefabricată din profile ușoare se pretează foarte bine și la case. Avem deja un material în care am discutat despre AVANTAJE și DEZAVANTAJE, îți las link aici. ruclips.net/video/Au5YzoFI5SM/видео.html. Nu vea rost în acest material să reiau toată informația.
      Dacă detaliile nu sunt gândite bine, pot apărea punți termice însă, așa cum am spus și în materialul video, noi am lucrat foarte mult pe detalii alături de cei de la Case Mexi pentru a evita aceste probleme. În video sunt inserate câteva din cele peste 100 de detalii sau variații ale acestora pe care le-am făcut.
      Dacă dorești exemple de Casă Pasivă certificată poți căuta pe passivehouse-database.org.

  • @markwiens9002
    @markwiens9002 2 года назад

    Impecabil materialul,astept cu nerabdare si altelele legate de detalii,inchideri si punere in opera.Ma intreb daca in Ro primesti autorizatie pe o fundatie usoara (gen cu elevatie din boltari in care torni beton).

  • @paulr4035
    @paulr4035 2 года назад +4

    Salut, poate pe viitor din atatea proiecte care va intra pe mana luati un exemplu concret de o casa pasiva sau o casa nzeb si ne dati oferta de pret si astfel dispare "secretul"....poate ne speriem la cat s-au scumpit toate la momentul actual si vom alege sa stam prin pesteri unde temperatura e constant a intreg anul promovand astfel o viata sustenabila 🙃

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +4

      Pentru preturi am facut o serie intreaga de episoade cu cat te costa o casa, unde ai si tabele excell open source cu cantitati de materiale iar proiectul e prezentat in video. De acolo mai departe doar trebuie adaugate preturi actualizate si iese pretul final. Cauta la mine pe youtube rubrica de playlisturi

    • @paulr4035
      @paulr4035 2 года назад

      Ok, succes in proiecte!

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 2 года назад +6

    Costul lemnului de la începutul anului s-a dublat. Iar preturile nu dau semne ca s-ar stabiliza. În ritmul asta vor fi construcții pt milionari, deja ajunge sa fie aproape de zona de lux. O ruda care locuiește state spune ( in gluma) ca acum acolo la nunta când se vorbește de dar, sa se aducă lemn nu alte cadouri.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +2

      lemn cu lemn se face casa =))) atunci se va spune „casa de lemn”

  • @Dicianu1
    @Dicianu1 2 года назад +2

    Am înțeles că prețul diferă de la oraș (județ) la oraș, dar eu care aș dori să imi fac o idee cost pe m2 ,nu pot sa merg sa plătesc proiecte și proiecte că să aflu un preț care mi-ar conveni față de alte materiale (cărămidă,bca,lemn,etc). Totuși ar trebui să avem un preț estimativ

  • @harrytanase1587
    @harrytanase1587 2 года назад +1

    Foarte frumos materialul. Casa din profile metalice este mai usoara decat cea pe structura timber frame? Același proiect in doua variante.
    Multumesc.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +2

      Mulțumim mult! Avem un material în care am discutat despre avantajele și dezavantajele construirii pe structură metalică din profile ușoare. ruclips.net/video/Au5YzoFI5SM/видео.html

  • @tudor2974
    @tudor2974 Год назад +1

    Ce părere aveți de casele de tip Insulated Concrete Form (ICF)?

  • @vasilenicolae8231
    @vasilenicolae8231 2 года назад +1

    Marius,am auzit in acest material că este obligatoriu să fie dublu placată pe interior cu rigips!
    Eu am o astfel de casa,într-adevăr,pereții sunt dublu placați pe interior cu rigips,numai că,dacă aș vrea să injectez celuloza in pereți se recomanda osb exterior,osb interior peste care se vine cu bariera de vapori și apoi cu rigipsul,este corect?

  • @calinnarcisaldea7699
    @calinnarcisaldea7699 2 года назад +1

    Se poate considera o casa pe structura metalica că fiind o construcție provizorie?

  • @blediagalliu4161
    @blediagalliu4161 Год назад

    Salut Marius. Imi place foarte mult clipul asta despre stuctura metalica din profile usoare. Dar intrebarea mea este, cum faceti daca e vorba de afara ? Mai ati facut dupa recomadarile beneficiarului casa in afara Romaniei? Si cum este facut calcul de transport? Mersi

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 2 года назад +3

    Sunt curios care este structura mai ieftina.. de lemn sau de tabla ?
    Mersi de video :-)

    • @ionutpiglesan8348
      @ionutpiglesan8348 2 года назад +1

      Clar pe structura metalica usoara

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 2 года назад

      @@ionutpiglesan8348 Tre sa ma interesez mai ca lumea.
      Ca nu tare ma am cu astea... chestia ii ca ceea ce ii mai sigur, ii ca astea si daca intra umezeala nu putrezesc :-)
      Si daca is si mai ieftine decat lemnul, nu-i rau deloc
      Mersi

    • @ionutpiglesan8348
      @ionutpiglesan8348 2 года назад +3

      @@MrDenisJoshua Nu putrezesc dar ruginesc unde s a distrus tratarea cu zinc.
      Uita te la celelelalte videouri ale lui Soflete despre structura metalica usoara 👍

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 2 года назад +1

      @@ionutpiglesan8348 Mersi mult :-)

  • @catalinmihalca5636
    @catalinmihalca5636 2 года назад

    Multumesc ptr video….am o intrebare:se poate face o casa de tip”A FRAME” pe structura metalica,complet….?? nu am vazut pe tot internet-ul,doar pe lemn …este doar o idee în capul meu…sunt curios…daca se poate un raspuns,multumesc mult!

  • @whiteflag2366
    @whiteflag2366 2 года назад +3

    Neh, creierul meu prefera varianta heavy metal... adica pui niste profile adevarate (IPE, HEA, HEB), astea cu profilele usoare trebuie sa te porti cu ele cu manusi. Trebe (trebuie) sa iasa treaba exact ca in manual, altfel o dai pe drama sau melo-drama. No ce sa zic, am dat like, ca esti baiat simpatic, dar am fugit dupa primul minut pentru ca pare un concept (pt mine) neinspirat.

    • @galoshel
      @galoshel 2 года назад

      pentru ce ai mai intrat? dar pana la urma e bine, ca toti au nevoie de vizualizari :) :)

    • @harrytanase1587
      @harrytanase1587 2 года назад

      Bineinteles ca trebuie sa porti manusi. Ca sa nu te tai la maini.

    • @mihailfelixdumitresc
      @mihailfelixdumitresc Год назад

      ​@@galoshel Cumva ar trebui sa "intre" doar cei care sunt de acord cu ce se prezinta in clip ?

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 2 года назад

    mulțumim de turul de fabrică și material !!! 23:46 🔥 pe când mai multe informații pe sisteme REI 30 /60...180 min? de ce certificate și teste in Ungaria 🤔?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      In Ro nu au gasit institutie cu care sa poata face toate testele

  • @merz2029
    @merz2029 2 года назад +1

    👏👏👏

  • @vandgolf4448
    @vandgolf4448 2 года назад +2

    Salut Marius! Sunt srudent in anul doi la facultate de constructii din Brasov, si vreau sa te intreb cat % ai nevoie de materia: Rezistenta Materialelor cand proiectezi o casa?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      Foarte mult :). In absolut toata ingineria constructiilor vei lucra cu rezistenta materialelor, statica si dinamica. Astea is baza, de la astea pleaca totul si apoi restul

    • @vandgolf4448
      @vandgolf4448 2 года назад

      @@MariusSoflete Multumesc pentru raspuns, am un profesor foarte "ciudat" cand ne preda ne picteaza pe tabala tot ca si cum noi am stii toate lucrurile alea si el numai ni le aminte....si e foarte greu de inteles

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 года назад

      @@vandgolf4448 problema facultăților românești este ca se teoretizează foarte mult și nu există explicațiile practice. Acum 20 de ani aveam aceleași dileme și stresuri ca și tine.

    • @vladilie2889
      @vladilie2889 6 месяцев назад

      Meseria se fura.

  • @mushudoi
    @mushudoi 2 года назад +1

    Salut! Cum se realizeaza prinderea OSB si a rigipsului de structura metalica?

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 года назад

      Ai autofiletante dedicate

  • @nimeni_in_drum
    @nimeni_in_drum 2 года назад +2

    da' despre metalic cu profile grele nu faci? adicatelea cu I, H, U, etc, ca la hale metalice si cu inchideri din panou sandwich, pt un P+M. problema e doar planseul pt ca altfel ar fi chiar hala.

    • @livia-mt5yw
      @livia-mt5yw 2 года назад

      Planseul e tot ca la halele cu supanta (pe grinzi / rigle metalice > tabla xmm suport, bariera vapori, termoizolatie rigida, apoi in loc de sapa unii monteaza mai rapid OSB, dar substratul parchetului trebuie sa fie mai gros in acest caz pt ca poate sa balanseze usor la trafic. Tavanul de la parter gipscarton (scheletul metalic fixat de riglele de sub tabla). ... Marius stie mai bine, asta e ce am mai vazut la niste birouri.

    • @danutc9043
      @danutc9043 2 года назад +2

      Am pus intrebarea asta in alt clip si atunci a raspuns ca este echipa mica si nu pot face un clip despre acest sistem inca, poate se lucreaza la el, poate a mai marit echipa... astepta si eu cu nerabdare un clip pe sistemul asta pe care eu il consider DIY avind cunostinte in lacatuserie&sudura unde principalul motiv si avantaj este costul redus....🤞

  • @chimitastrongboss1
    @chimitastrongboss1 2 года назад +2

    zinc de 200 grame pe metru patrat nu este foarte mult, grosimea lasa de dorit si suruburile doar unul la capete? doar in imagine deja baiatul a dat surubul beste cap, ala nu mai tine nimic, ambutisarea este singurul atoo la tot sitemul lor! iar preturile sunt ca pentru profile de 2mm grosime, foarte scumpe, am resuit sa imi fac casa cu profile de 2mm si 360 grame de zic ,intradevar fara ambutisare cu 200% mai ieftin!

  • @ValTata
    @ValTata 2 года назад

    👍👍👍

  • @livia-mt5yw
    @livia-mt5yw 2 года назад

    Eu cuantific un episod cat de mult imi este de folos, atunci cand trebuie sa ii dau replay la o alta ora ca sa imi notez chestii. De obicei dau drumul la YT pe monitor 2 in timp ce lucrez orice altceva decat text. Cand scriu, nu trebuie sa ma disturbe nimic. Prin urmare, revin cu note pad-ul :)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад

      Deci sa inteleg ca iei notite? 😎 trimite-le pe salut@soflete.ro ca sunt curios cum ajunge mesajul

    • @livia-mt5yw
      @livia-mt5yw 2 года назад

      @@MariusSoflete Aici nu am extras inca, dar iti trimit de la alt episod, note total necosmetizate. Eu inteleg ce am scris. Se intampla rapid in timp real, tu si asa vb foarte repede, asa ca e scuzabil pentru cum iau notite :) Cand am timp mai fur informatii si din comentarii, le vei gasi mai jos dupa separator.

  • @gabygabygaby9965
    @gabygabygaby9965 2 года назад +1

    Salutareeeee.

  • @calinnarcisaldea7699
    @calinnarcisaldea7699 2 года назад

    Mulțumesc. Se poate considera o casa pe structura metalica că fiind

  • @mariusbumb6670
    @mariusbumb6670 2 года назад +1

    Marius ai avut vreo lucrare la o casa pe structura metalica?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад

      Da, mai multe chiar

    • @serbanoctavian3307
      @serbanoctavian3307 2 года назад

      @@MariusSoflete Salut Marius. Intentionez sa construiesc o casa pe str metalica prin intermediul celor de la Case Mexi, in varinata premium . Din experientele tale, cum este izolatia fonica din interiorul casei si ce dimensiune au peretii interiori?Mutumesc!

  • @stelviodelbrava6218
    @stelviodelbrava6218 2 года назад +1

    A venit timpul sa uitam de lemn.
    Lemnul s-a triplat la pret, iar constructiile din lemn vor fi interzise treptat, deoarece trebuie salvate padurile.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      În condițiile în care lemnul este exploatat corect, este o sursă infinită de material. așa că mă îndoiesc că o să fie interzisă folosirea acestuia. În calculul de emisii de CO2, lemnul intră cu valoare negativă, datorită cantității inmagazinate.

    • @stelviodelbrava6218
      @stelviodelbrava6218 2 года назад +1

      @@MariusSoflete Sa speram ca, treptat, devine si Romania o tara cu exploatare sustenabila a lemnului, precum Austria. Pana atunci insa, suntem o mina de aur pentru industria lemnului, care taie si defriseaza padurile milenare din Carpati care odata distruse, nu isi mai revin decat in sute de ani

  • @baboigabriel4390
    @baboigabriel4390 2 года назад +2

    Buna baeti !!! Este haios cand auzi chestiunea de pret si scuzele patetice !!! Pai de unde vrei sa stie omul dragul meu inginer cat il costa daca tu nu esti capabil sa ii spui ? De unde sa stie daca i si permite sau nu ............Nu cumva acest ,, gol ,, este lasat asa pentru a acoperi lipsa de seriozitate . Totusi pana la urma o casa reprezinta un efort financiar consistent pe care o familie il face pe baza de incredere si ce incredere oferi cand la intrebarea cost ,, tu bati campii cu zapezi , cutremure vant ...etc ,, ca si cum oamenii nascuti si crestuti in aceasta tara nu stiu de ele !!! Se discuta pret termen de executie .....restul tine de capaciteta firmei de a onora sau nu ,, proectare , etc , devize , calitate materiale , norme de executie ...

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      Daca se faceau case stardardizate si toate aratau la fel se putea da un pret exact. Dar cand fiecare proiect este diferit, cum pot sa dau un pret fix? Cum pot sa compar o casa cu elemente in consola si alte elemente complicate VS o casa ca un “cubulet”? Tocmai pentru ca este un efort financiar considerabil, un om ar trebui sa aiba o oferta PERSONALIZATA pe casa pe care el/ea o face. Haideti sa nu mai fim asa fixati pe a afla pretul din prima. Nu “bat campii” cu toate detaliile, dar o casa facuta la Oradea si una in Bucuresti vor fi gandite diferit datorita cutremurului, astfel se pot modifica cantitati, poate creste timpul in proiectare si implicit costurile.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      Eate ca si cum as intreba cat costa o masina fara sa stiu ce fel de motor, dimensiune, dotari samd. Pot spune ca o masina este intre 10000 si 100000, dar cat de mult ajuta asta?

    • @baboigabriel4390
      @baboigabriel4390 2 года назад

      @@MariusSoflete Sa spunem ca paralela dumneavoastra cu masina este viabila , desi nu prea este ! Pai o masina stii cat costa cand te duci sa o cumperi , stii ce optiuni si cat costa acestea !!! Daca nu ma credeti incercati la orice marca sa cumparati si veti vedea ca sunt capabili sa va spuna un pret si sa va estimeze o data de livrare . Dar in constructii nu este asa caci din diferite motive, proprietarul este luat ,, ostatic,, de catre diferiti ,, mesteri,, !! Cat costa intreaba .......? Nu stiu , spune firma , iar omu sta si se gandeste exact asa ....NESERIOS !!! Dar cand cumperi in euro materiale de constructii si vinzi in lei nu vrei sa pierzi la paritate si atunci este de vina clima,situ seismica si fitzele proprietarului .Vorbiti de parca Oradea si Bucuresti nu sunt in aceasi fus orar sau continent .......!!! Ce uitati sa mentionati este ,, SE MERITA ? ,, Iar intrebarea asta nu o pui decat in cunostinta de pret , iar o estimare se poate face cu siguranta . Trebuie sa incepem sa ne asumam cumva si in Ro , nu mai merge cu aproximatii si scuze multa vreme !!! In trecut afirmati ca structura metalica rugineste , din ce i mi amintesc eu , poate incet va schimbati si aceasta opinie .Zi placuta sa aveti.

    • @mihailfelixdumitresc
      @mihailfelixdumitresc Год назад

      ​@@baboigabriel4390 Nu sunt adeptul solutiei prezentate aici, asa ca n-am nici o afiliere cu Soflete sau cu firma care construieste. Insă tu ai o intelegere foarte redusă a lumii din jurul tău si a felului in care lumea se schimbă. Vrei certitudinea unui pret ? Prezintă-le un proiect CONCRET, cu dimensiuni CONCRETE, cu materiale si grosimi de zidarie CONCRETE, cu solutii de vitrare CONCRETE cu condiții CONCRETE de folosire si pozitionare a casei etc. Abia dupa aceea poti avea o ofertă concretă, a carei valabilitate va fi doar pentru câteva luni. Aaaa, nu iti convine să faci toata această munca de informare prealabila ? Du-te frate la un arhitect, plateste-i omului 1 ora, sau 2 sau 3 ore de consultanță si arhitectul iti va spune care sunt optiunile, bune si rele in fiecare situatie si-ti va da si o cotatie de pret DIN AVION, pentru ca nici el nu ar avea cum să-ti spună un pret REAL. In loc să aștepti de la altii să-si asume responsabilitatea unei oferte "pe nevăzutelea", mai bine asumă-ți tu responsabilitatea unei informari prealabile, dupa care stii mai exact ce vrei DE LA CASA TA, nu un pret generic.

  • @gbyr3011
    @gbyr3011 2 года назад +1

    🙋‍♀️👏👍

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 2 года назад

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 2 года назад

    moaaama! câta fer acolo! :D

  • @Bogdan.Diaconu
    @Bogdan.Diaconu 2 года назад +1

    Salut Marius! Construiesc acum casa pe structura metalica si placa rigida aerata pe suruburi krinner. In clip sunt 6 luni de munca in time-lapse de 3 min. Cam totul in regim DIY.
    ruclips.net/video/1utnCmCYHOs/видео.html

  • @criss6945
    @criss6945 2 года назад

    Ma interesau mai mult peretii iar in video s-a vorbit doar despre structura..

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад

      O sa mai abordam acest subiect. Ce ai vrea sa stii?

  • @marianradu6866
    @marianradu6866 Год назад

    Ce să zic bine zis doreiiiii două geamuri doua structuri diferite....🤔

  • @gabrielnechita6069
    @gabrielnechita6069 2 года назад

    Treaba buna .si firma serioasa ..nu pe OLX teapa

  • @thelastmohicans
    @thelastmohicans 2 года назад +1

    Bai omule dar tu te arati numai pe tine !!!!
    Vb foarte mult cand poti sa comprimi tot continutul in 3 min si sa arati imagini cu modul de contructie nu bla bla
    Dar e smecherie si asta ca sa stea lumea pe canal

  • @stefan2901
    @stefan2901 2 года назад

    .