5 AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE în a construi CASE pe STRUCTURĂ METALICĂ!

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 16 ноя 2024

Комментарии • 130

  • @padurariustefan1023
    @padurariustefan1023 3 года назад +23

    In primul rand vreau sa spun ca sunt un urmaritor al canalului dvs si va apreciez munca de informare. Cu toate astea sunt cateva observatii pe care le-as face clipului:
    - metalul nu rugineste asa simplu! Sunt containere vamale in mediu salin care raman in serviciu peste 20 ani. Si acela nu e metal zincat."Container leasing companies tend to depreciate their containers over a period of 10-12 years before they take them out of service. The general consensus for containers not in heavy use (i.e. for storage facilities) is that they can last between 25 and 30 years without any maintenance."
    - metalul nu rugineste asa usor si pentru ca azi casele pe metal se fac foarte etanse la vapori. Daca ai dat un strat de vopsea lavabila siliconica ai si impermeabilizat la interior.
    - nu e ceva dezirabil ca un proiectant sa stea noptile sa munceasca. Nu vrea nimeni sa faca asta. Nu se merita in niciun caz! Banii nu sunt suficienti pentru a cumpara sanatatea!
    - si lemnul este vulnerabil la foc la fel ca metalul. Dar azi sunt placaje de gips carton sau vata minerala care intarzie arderea cu peste 1,5 ore lejer.
    Sunt solutii accesibile de protectie la foc. Nu mai este o problema.
    - o problema mare a contructiilor usoare este vibratia peretilor nu rezistenta in timp. Azi cele mai ieftine materiale sunt de 1000 ori mai rezistente decat casa bunicii de chirpici in care si peste 100 de ani sta linistita. Deci azi dai gres doar cu manopera. Asta e argumentul suprem pentru a investi in case usoare. Manopera are un control ridicat de calitate.
    -nu mai faceti case din beton! Nu doar ca sunt mai scumpe si mai greoaie din toate punctele de vedere dar le vei demola peste 10 ani cand toata tehnologia se va schimba. Nu se pot modifica usor in timp. Cele usoare sunt usoare si la modificari si la reparatii in timp.
    - si casele din lemn sunt f ok. Toate firmele de asigurari incheie asigurare de locuinta lejer pentru case de lemn.. Americanii doar pe lemn fac. Nu pentru ca suntem noi romanii mai destepti si ei sunt prosti, ci pentru ca e foarte rezistent si pe lemn. Isteria cu lemnul de la banci pleaca ca nu vor sa dea credite pentru constructii integrale din lemn. Din pura prostie. De exemplu acorda credit pentru parter din beton dar mansarda de lemn. Pai daca ia foc mansarda cu ce ma ajuta ca am parterul inca in picioare? O casa arsa pe jumatate trebuie data jos la caramida si renovata.

    • @jokerash
      @jokerash 2 года назад +2

      nici o banca din Romania nu iti da credit ipotecar la case din lemn. Checked Martie 2022, pt ca vreau sa cumpar o casa dar preturile sunt aberante peste tot, si merg spre structura metalica, casa de 140mp la 60k euro

    • @neprevazutul
      @neprevazutul 2 года назад +1

      @@jokerash 60.000, la care se adaugă vreo 20.000 fundația, alte 20000 finisajele și mobilierul, bașca de branșările la utilități (dacă nu le ai deja)

    • @dragoshritcu8201
      @dragoshritcu8201 Год назад

      @@jokerash 60 de mii ptr 140 de m???Foarte scump,cauta ca Sunt preturi mai bune!

    • @galoshel
      @galoshel 6 месяцев назад

      @@jokerashsalut. Ai facut casa pe structura metalica?

  • @Eduard.Constantin
    @Eduard.Constantin 10 месяцев назад +6

    Rezumat :
    Benificii:
    -Prefabricarea
    -Viteza mare la asamblare pe santier
    -Structura casei este usoara
    -Cel mai bun pret/performanta/benificiu
    -Constructie uscata integral
    -este o alternativa la lemn
    DEZAVANTAJE:
    -Focul
    -necesita atentie sporita in proiectare ( de 5 sau 6 ori mai mult de lucru la proiect fata de o casa de zidarie)
    -Coroziunea
    -Detaliile si pierderi termice
    -Mare atentie la echipele de executie.

  • @JordacheM
    @JordacheM 3 года назад +10

    Interesant material, recunosc nu sunt fan metal dar e documentat bine. Baftă multă.
    P.S. Darius este un membru valoros al echipei tale, nu fi gelos pe el, îi merge mintea, e isteț, e atent la detalii și are nebunia omului îndrăgostit de meserie. Felicitări Darius.

  • @carmenbeiu577
    @carmenbeiu577 9 месяцев назад

    Superb materialul; foarte bine documentat și foarte frumos prezentat; mulțumim mult pentru toate informațiile si vă așteptăm noi materiale la fel de interesante!

  • @andreeaa5430
    @andreeaa5430 Год назад +1

    Foarte util, vad multi hateri prin comentarii, sau as putea sa ii numesc optimiști pur și simplu. Video ul a fost ft util, sfaturile de la final binevenite, și intro-ul nu a fost plictisitor. Mulțumim!

  • @cristianciumas3217
    @cristianciumas3217 3 года назад +3

    Foarte interesant materialul! Și bine explicat! 👍

  • @cristiandark11
    @cristiandark11 3 года назад +2

    Mulțumim pt. detalii! Salutari

  • @danadeliavasilca1229
    @danadeliavasilca1229 4 месяца назад

    Mulțumesc este chiar necesar sa aflam mai multe.
    Intrebare: structura metalica cum se comporta la tornade si pui de uragane ce am inceput sa avem di la noi in tara

  • @chimitastrongboss1
    @chimitastrongboss1 2 года назад +6

    BUNA ziua, eu ma reusit sa imi fac casa metalica singur! metale de 1,5 si 2mm,
    AM lucrat vreo 10 ani pe structura metalica in strainatate si de acolo ideea
    eu am comandata doar metalele si proiectul l-am facut singur, a trebuit sa socotesc fiecare mm cum a-ti specificat, am avut doar un ajutor, si rare ori o mana de oameni sa ridicam pereti, find de 5metri inaltime! casa nu este cu etaj, doar am vrut sa am spatiul mare interior!
    cred ca cu putine informatii oricine o poate face!
    m-am hotarat sa pun vata bazaltica de 15mm exterio de la fibran interior fonic rockwool,izolatie de spuma celula inchisa pe acoperisinterior, 5 cm bazaltica pe acoperis sub tabla,
    regretul este ca am pus doar 5cm polistiren in radiera, dar am izolat fundatia cu alti 5cm si 20 pe temelie!
    am folosit cativa litri de zing pentru mici zgarieturi si la taiere, chiar si pe suruburi dupa perforare!
    cat despre foc, am folosit membrana epdm fire de la obex la toate imbinarile de osb(iar si acesta este un regret) si o solutie de protectie a osb-ului la foc cat si la apa!
    sunt multe detalii , dar cum am a-ti spus, sunt si dezavantaje si avantaje, ca orice lucru!
    sanatate!

    • @dorugenova
      @dorugenova 2 года назад

      Felicitari ! Pacat ca n-ai facut un material pe durata ridicarii casei respective. Macar niste poze la intervale "cheie" din fazele constructiei. Sunt sigur ca o casa pe structura metalica poate iesi mai ieftina la final daca "tu ca proprietar" preiei o parte din manopera. Sunt vopsele care elimina in proportie de 99% riscul de rugina. Sunt si solutii de "vapori stop" pe piata.

  • @silviuradulescu
    @silviuradulescu 3 года назад +8

    Cum putem trata metalul impotriva condensului / apei. Ce companie din Romania recomanzi? Eu am auzit de Case Mexi. Ai vreo recomandare? Multumesc mult pentru efortul tau! Foarte informativ, foarte util! Munca ta conteaza!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +8

      Avem un parteneriat cu cei de la Case Mexi și dezvoltăm cu ei un sistem care să răspundă la toate cerințele și mai ales la standardul nZEB. Vor veni mai multe materiale video realizate cu ei :)

  • @tudor8534
    @tudor8534 3 года назад +3

    Foarte calitativ materialul si prețioase informațiile date. Ce se poate spune despre structură metalică cadru, utilizată în construcția de containere și recunoscută pentru rezistența la seism și alți factori externi? Menționez ca nu ma refer la containere maritime reutilizate.

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 года назад

      Păi este fix aceleași principiu, doar că la containere tabla exterioară are un rol foarte important în rigiditatea generală

  • @florinvrabie3376
    @florinvrabie3376 3 года назад +15

    Ce parere ai despre hypeul legat de case facute din containere?

  • @markwiens9002
    @markwiens9002 3 года назад +4

    Cu multa apreciere pt. acest matrial...mentionez ca sunt fan case pe structura metalica usoara.Cred ca e gandit putin emotional(in raport cu lemnul).Cel e 5 dezavantaje sunt putin inghesuite.Singura metoda anti incendiu ramane asigurarea locuintei indiferent de sistemul constructiv.Ma intreb cum se comporta armatura unei case cu placa de beton dupa incendiu?Detaliile de structura sun incluse in pret daca ceri un proiect cu DATC,si montarea la fel daca soliciti montare.Partea de executie si placare poate fi mai simla decat la timber frame.Coroziunea este garantata in mediu expus 30 ani,la interior probabil 100+,eu nu gasesc decat avantaje la acest sistem constructiv.Astept cu nerabdare si alte materiale pe aceasta tema.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +3

      Mai vin materiale pe această temă. Chiar în următoarele săptămâni vom mai filma ceva despre casele pe structură metalicaă.

    • @d3viaturau973
      @d3viaturau973 Год назад

      ​@@MariusSofletesalut doresc sa iau legătura cu dv în privat îmi lăsat un mail Mulțumesc

  • @sergbend9718
    @sergbend9718 2 года назад +9

    Urmeaza sa realizez si eu o astfel de casa pe structura metalica 😊 Curiozitatea mea ar fi : la prinderea contravantuirilor cu autoforante sau alte suruburi , se va strapunge stratul de zinc ; o spray-ere cu zinc in acele locuri ar fi necesara ? Sau nu ar afecta prea mult aceste gauri in structura ?

  • @matea1962
    @matea1962 2 года назад

    Apreciz initiativa de a prezenta detalii tehnice legate de diverse variante constructive.As dori sa aflu,in vederea creionarii unui buget,care poate fi " efortul financiar (%) ",in colaborarea cu o echipa multidisciplinara,in vederea realizarii unui proiect de " casa pasiva ",pe structura metalica.

  • @miryambabara8626
    @miryambabara8626 3 месяца назад

    Mulțumesc de informație, as vrea sa aflu cit costa o astfel de casa, ce acte e nevoie dacă se dorește sa se facă o casă de genul dat.

  • @maryro.2283
    @maryro.2283 3 года назад +5

    Buna seara!
    Am ascultat cu mare atentie detaliile pro-contra spuse de dvs,cu siguranta daca m as reancarna in barbat,nu as deveni vreun Dorel in materie😊!
    Intrebarea mea(si rugamintea) este,ati putea oferi cateva detalii si avantaje-dezavantaje pt casele din containere maritime? Ma intereseaza f mult acest subiect,intentionez sa renunt la apart.la bloc,in favoarea unei mici casute!

    • @cristearoxanadaniela7845
      @cristearoxanadaniela7845 3 года назад +1

      Si eu la fel..containere pe pamant cea m buna solutie

    • @maryro.2283
      @maryro.2283 3 года назад

      @@cristearoxanadaniela7845 😊👍🙏Doamne ajuta ca sa realizam ceea ce dorim !!

    • @codincoman9019
      @codincoman9019 Год назад

      Recomand căsuță pe pământ (bine, pe trailer, pe piloni sau cu o mică fundație) făcută din lemn cu structuri tip I. Ușoară, rapid de montat, mai ușor de pasivizat și ieftină etc.

  • @alexbelciu5001
    @alexbelciu5001 3 года назад +6

    Care este confortul acustic intr-o astfel de casa? Se poate izola fonic intre camere/etaje? Se aude vecinul de deasupra când pășește pe podea?

    • @andreeacen
      @andreeacen 2 года назад

      Buna intrebarea, m-ar ajuta si pe mine raspunsul

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 года назад

      Există șape ușoare, plăci de gips carton speciale pentru izolații fonice etc.

    • @saibamoe
      @saibamoe Год назад

      ​@@alxdava2004 sape usoare si alte materiale sub sau in sapa pentru a mai elimina din zgomotul de impact.
      Exista pluta sau chiar si rockfwool pentru podea ajuta fonic cat si termic
      Iar la peretii latetali ai vata bazaltica rockwool acustic extra (cea mai denss si buna pt zgomot cat si gips carton fonic scump dar bun Knauf Soundboard de 3 ori mai densa decat gipsul standard ieftin pentru eficienta fonica.
      Variante ai dar nu vor fi ieftine

  • @manutza
    @manutza 3 года назад

    da ar fi interesant un material facut despre mituri pentru toate tiputile de constructie
    Foarte fain materialul multa bafta

  • @whiteflag2366
    @whiteflag2366 3 года назад +4

    Daca tot alegi sa mergi pe metal, mai bine mergi pe Europrofile (nu profile subtiri), evident galvanizate. Nu ai treaba. plus casa cand v-a iesi din uz, in mare parte v-a fi reciclata. La profilele metalice subtiri trebuie sa fi extrem de atent la TOATE detalile. Parerea mea ramane in continuare ca europrofilele v-o face casele viitorului. (faster and better).

    • @Varga_Csabi
      @Varga_Csabi 3 года назад

      Sa nu repet acest subiect ... exact despre asta astept si eu sa apara un video. Am urmarit cu drag si celalalt video despre structura metalica si asta, dar sunt pe structura usoara. Vezi avantaje in plus pe o structura grea, evitand costul mai ridicat probabil.
      Multumim frumos!

    • @danutc9043
      @danutc9043 3 года назад +1

      Am urmarit unele videoclipuri la Soflete si banuiesc ca daca nu face si despre europrofile undeva nu este avantaj financiar(constructie,proiectare,sponsorizare etc). Din start ce materialul metalic cu grosime de 4-6-8mm mai minimizeaza unele dezavantaje gen rugina, rezistenta la foc chiar nu se preteaza si la case simple?Doar la hale se folosesc profilele laminate? Soflete mi se pare foarte comercial desi aici in videoclip el zice ca este mai economicoasa casa pe structura metalica acum, din videourile trecute imi amintesc ca orice material alegeai sa faci casa "zidarie,lemn,metalic" tot pe la acelasi pret ajungeai cu aceeasi suprafata. Oricum si tacerea este un raspuns....

    • @whiteflag2366
      @whiteflag2366 3 года назад +2

      @@danutc9043 Atat vreme cat Europrofilele se folosesc in uzul industrial (conditile industriale fiind mult mai "agresive") nu are cum sa nu fie folosite si in uz casnic. Cand folosesti europrofile in mediu comercial/spatii publice, ele trebuiesc tratate pentru rezsitenta la foc (min. RF 60minute) spumele respective fiind foarte scumpe. Dar pentru uz casnic se poate face. In Belgia sunt destule. Eu consider ca este o solutie rapida si eleganta in a ridica o casa. Costurile fiind un pic mai mici decat la varianta de constructie clasica (beton + zidarie). Personal eu casa pe Europrofile imi v-oi face, o invelesc cu panouri sandwich (PIR) si pe exterior caramida aparenta (still flamand).

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +8

      Toate sistemele vin cu avantaje și dezavantaje, iar dacă nu am făcut materiale video despre un anumit sistem, nu înseamnă neapărat că nu este bun. Înseamnă că nu avem timp sau încă nu i-a venit rândul. Să nu uităm că sunt sute de materiale video educaționale la care voi aveți acces gratuit, iar în spatele lor este o echipă de 5 persoane care fac acest lucru posibil pentru voi :)

    • @whiteflag2366
      @whiteflag2366 3 года назад

      @@MariusSoflete Cu siguranță, nu te meritam. Prea multa munca poate pentru prea putina răsplată. Lasă ca o sa îți faci tu copii si pe urma pa youtube. Dar ideea rămâne: Europrofille are the shit, mai pui si niște panouri prefabricate cu PIR + un sistem de control a climei. Ca de ... câteodată ne mai place si Metallica :))

  • @martocsan
    @martocsan 2 года назад +1

    Legat de suruburi, cum prinzi osbul pe exterior si rigips pe interior atunci? Ne poti lamuri? Mersi.

  • @ZahariaAlexandru33213
    @ZahariaAlexandru33213 3 года назад +9

    5:09 totul incepe aici..

  • @MariMari-cv4ge
    @MariMari-cv4ge 2 года назад +1

    bună... poți să-mi recomanzi o echipa pt a-mi construi o casa modulara❓... mulțumesc 🖐️

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 3 года назад +1

    Multumim si noi!

  • @ciulinbobiconstantin
    @ciulinbobiconstantin Год назад

    Buna seara. As dorii sa construiesc o asemenea casa. As dorii o recomandare de producator, daca este posibil. Multumesc.

  • @PetricaMilea
    @PetricaMilea 3 года назад +2

    #Darius
    #MituriÎnConstrucții
    Mulțumim!

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan8348 2 года назад

    Astept cu nerabdare un nou video despre rezultatele lui #Darius pe astfel de structuri.

  • @126BEM
    @126BEM Год назад

    Multumim ❤❤

  • @startimob_ro
    @startimob_ro 3 года назад +4

    Construcțiile pe structură metalică lucrează cel mai bine la cutremur.
    Personal îmi plac structurile metalice, dar nu sunt de acord cu cele ușoare la care ai facut referire în material și care se poartă pe la noi. Atunci când le mai vad placate și cu OSB...deja este prea mult!

  • @crisanremus8648
    @crisanremus8648 3 года назад +4

    Cum se poate evita condensul pe profilele din metal ?

  • @nicolaecercel9405
    @nicolaecercel9405 Год назад

    Salut. Te urmaresc cu foarte mare interes. Poti recomanda un producator de structura metalica?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  Год назад +1

      Până acum cel mai bine am lucrat cu case mexi

  • @harrytanase1587
    @harrytanase1587 3 года назад +2

    Exista un sistem foarte interesant pe structura metalica cuplat cu un beton special care se toarnă în spațiul dintre montanți. Betonul se umfla si umple tot spațiul. ( ruclips.net/video/gA6uGAXDNaU/видео.html ).
    Un alt material, sistem este "Tridi panel system" ( ruclips.net/video/dD8BaAt461w/видео.html. ). Este un sistem de panouri din plasa zincata care au în mijloc izolație de polistiren. Panourile se tencuiesc la interior si exterior. Din câte știu eu,Romania a construit case din "Tridi panels" în Libia în anii 70.
    Am făcut niște smulari în Ubacus si aceste materiale nu se pot folosi în regiuni cu temperaturi exterioare sub 0 Celsius.
    Puteți face un episod despre aceste materiale? avantaje si dezavantaje. Multumesc.

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan8348 3 года назад +5

    #Darius
    As vrea sa vad un video cu exemplu de pachet recomandat de tine pentru peretii exteriori,interiori,planseu spre pod nelocuit si acoperis pentru o casa pe structura metalica usoara.
    Multumesc 👍

    • @alxdava2004
      @alxdava2004 2 года назад +1

      Întreabă la Siniat despre plăci potrivite fiecărui tip de perete/plafon/planșeu

  • @byxdesign
    @byxdesign Год назад

    Ce producător recomanzi ?

  • @galoshel
    @galoshel 3 года назад

    Ziua buna. As dori un feedback despre posibilitatea unor pocnituri datorita dilatarii structurii in momentul in care prin oct-noiembrie trebuie pornita incalzirea casei. Sunt reale sau nu ? Inclin spre constructia din structura metalica dar ma intereseaza si acest aspect. Mi-a transmis cineva ca se aude dar incearca sa se obisnuiasca :). Multumesc pt eventualele raspunsuri

  • @sorindumitru6101
    @sorindumitru6101 2 года назад +1

    Prețul ajungă la 2/3 fata de o casa obișnuita . Eu personal am proiectat o casa cu structura pe exterior , mai rentabil din toate punctele de vedere mi sa părut așa ,
    Cu stima !

  • @bogdanm251
    @bogdanm251 6 месяцев назад

    daca nu se utilizeaza suruburi autoforante pe acele profile, cum se prinde placa de OSB de acel profil ?

  • @mariusm4779
    @mariusm4779 2 года назад +1

    Salut Marius,apropo cu mesterii...am montata pe exterior la geamuri banda de la Rothooblass si el a "intrevenit" cu flexul pentru a face gaura la glafuri...si ce sa vezi dupa ce m'am chinuit sa le montez dintr'o singura bucata,dupa a fost nevoie de retus...asa ca este foarte greu cu mesterii...daca nu esti acolo si nu stii este jale....

  • @robertcucu3591
    @robertcucu3591 2 года назад

    Salutare,urmează să fac o casa pe structura metalica profil de c și u de 14 /2 și am o întrebare cum e mai bine placare cu osb de 20 sau betopan de 12 .ms

  • @cristianagafitei4028
    @cristianagafitei4028 2 года назад

    Salutare sănătate respect felicitări ȘOFLETE te rog să-mi spui dacă vreau să construiesc o casă pe structură metalica rectangulară de 80 cu 80 cu panouri sandviș? Mulțumesc frumos

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin7796 3 года назад

    Salut Marius ,care e stadiul casei din Covasna ? Esti cel mai bun.

  • @sergiumare7259
    @sergiumare7259 Год назад

    Costructiile care sunt pe structura meralica, amplifica foarte tare campurile electro magnetice, ceea ce poata sa duca la dureri de cap/migrene. Eu lucrez de acasa si m-am lovit de problema asta. A trebuit sa schimb mediul complet ca sa scap de dureri. Sunt un caz izolat sau este un side efect al metalului?

    • @stefancelmare3920
      @stefancelmare3920 Год назад

      Din contra, se zice ca cușca Faraday ecraneaza radiațiile.

    • @andreeaa5430
      @andreeaa5430 Год назад

      Foarte bun punct de vedere, îmi pare rău că ai trecut prin asta, dar mulțumesc ca ai împărtășit. Multă sănătate! (câmpurile electromagnetice sunt un subiect esențial dar ignorat din păcate)

    • @ghcrupa205
      @ghcrupa205 Год назад

      Fraday cu cusca lui ar zice altfel! M-as astepta sa va plangeti de lipsa de semnale la mobil etc.! Eu unsumi locuiesc acum intre-o casa foarte puternic armata cu fier beton si amk proleme cu mobilul, aparate de radio si chiar proagare wifi prin casa. NU pot insa sa contrazic o experianta personala?

  • @encount3r
    @encount3r 2 года назад

    Excelent material, Marius, dupa cele 5 avanataje eram gata sa spun ca merg pe varianta asta pentru ce as vrea sa construiesc insa dupa cele 5 dezavantaje ma intorc la caramida si beton :D

  • @livu69
    @livu69 Год назад

    Aveti idee daca sunt avantaje in a construi o mini casa de vacanta cu profile metalice zincate dedicate VS teava rectangulara obisnuita din comert?

  • @livia-mt5yw
    @livia-mt5yw 3 года назад +1

    La un centru comercial (inaltime 6 m la cornisa) cu acoperis in 2 pante mici (normate totusi), invelitoare din panouri termoizolante vrea investitorul ... si cam obosite de maxim 50 mm grosime, intreb de detaliul de acoperis . O parte vor fi spatii "open ceiling" (ventilatie Duct) nu ar trebui termoizolat acoperisul + membrane difuzie cu canale de ventilatie ? Stiu ca ar trebui sa ma inscriu la curs la tine, dar ... covidut cel scarbavnic ne-a indoliat ... O sa mai dureze cine stie cat amputarea sufleteasca.

  • @jolanbene4116
    @jolanbene4116 3 года назад +1

    Pãreri despre Casa Mexi? Astepti pãreri. Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +1

      Noi colaborăm cu cei de la Case Mexi, gândim împreună cu ei sisteme pentru case nZEB pe structură metalică. Am fost la ei, am vizitat fabrica și mai urmează multe materiale realizate împreună cu ei.

  • @alexbelciu5001
    @alexbelciu5001 2 года назад

    Aceast tip de casa se poate demonta si apoi re-monta in alta parte?

  • @Bobolicx
    @Bobolicx 3 года назад +2

    Vice versa de fapt. Pretul lemnului a crescut, dar bitcoinul a scazut....

  • @ghita.herdean.1979
    @ghita.herdean.1979 3 года назад

    #Darius #mituriinconstructii #fainvideoȘoflete

  • @razxvanrazbe803
    @razxvanrazbe803 2 месяца назад

    Deci ai vb 5 minute numa sa te auzi…… după care ai trecut la subiect…… un fel de, ce îmi place de mine.

  • @bogdanvasiliu2084
    @bogdanvasiliu2084 3 года назад

    Salut as vrea sa construiesc o casa din profile metalice IPE acel profil in forma de H cu care se construiesc halele si as vrea ca peretii sa fie din panouri sandwitch de 10mm si ca izolatie as folosi o vata bazaltica de 20mm. Ce parere ai crezi ca ar merge?

    • @j.romanorov
      @j.romanorov 3 года назад

      Inca nu exista o parere reala,eu caut informatii despre asta de 5 ani,nu gasesc informatii despre cum respira peretii,creând mucegai igrasie umezeala etc.

    • @jeanvaljean7402
      @jeanvaljean7402 2 года назад

      Și pe mine mă interesează subiectul asta!

  • @martocsan
    @martocsan 2 года назад

    Legat de costul proiectului, sunt profucatori care ofera proiecte predefinite gratuit sau la pret derizoriu

  • @constantindimi6380
    @constantindimi6380 3 года назад

    S 320 N/mmp nu e rezistența la curgere ??? Si nu la rupere ?

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 3 года назад +10

    Salut Marius. Creșterea prețului la lemn nu e data de coviduț ci de americanuți. Cei care au lemn de vânzare la noi acum se îmbogățesc. Îmi spunea cineva care are un gater ca dacă pana prin ianuarie primea în jur de 500 de ron/mc de cherestea la el la gater acum i se oferă 1000-1200 de ron/mc pe acelasi lemn. Cerere și oferta... Iar mulți sunt din afara care cumpăra la aceste preturi. Asa ca vor fi mai mulți omuleți din zona respectiva care vor apărea cu bănuții în plasă sa cumpere un apartament la copchil, sau de investiție. În paralel este o presiune a societății pe tăierile abuzive de pădure și se fură puțin mai greuț, dar din păcate fenomenul persistă.

    • @florinb2562
      @florinb2562 3 года назад +1

      Aveți mare dreptate,nu "coviduțul" a crescut prețul lemnului ci "americănuțul " și "chinezuțul"!!!

    • @austinfils8116
      @austinfils8116 3 года назад +2

      Eeee ,hai sa fim seriosi cu americanutii astia.La ei a scazut de la 1600 la 600 de dolari scandura ,la noi doar hotii cu gatere vor sa umfle buzunarele acum .Nu mai cumpara nimeni lemn pentru afara la pretul asta acum si nici inainte nu au cumparat de la gaterele mici ,este ca la benzina ,se scumpeste barilul creste combustibili ,se ieftineste barilul preturile raman la fel.Doar speculanti si borfasi ,ca de sunt romani. Dar atat timp cat inghitim galusca ei or sa continue cu vrajeala asta .Spor la construit.

    • @emilflorea8054
      @emilflorea8054 2 года назад

      @@austinfils8116 corect

    • @PowerfulMouse
      @PowerfulMouse 2 года назад +1

      E un cumul de factori de fapt. Romsilva vinde lemnul pe picior la preț mare, de acolo pleacă scumpirea in primul rand. Dacă eu achizitionez o parcela de 1000mc la preț de 400lei/mc și am sa zic 50%lemn de foc și 50% lemn de lucru, mai pune și costurile de exploatare, salariile, transportul lemnelor la gater și prelucrarea acestora...cu cât vrei sa vând lemn de foc? Cu cât sa vând cheresteaua? Dacă o mai și aburesc și o usuc uniform sare mult prețul. Vorbiți în necunostinta de cauza

    • @gabrieltalnaci5724
      @gabrieltalnaci5724 2 года назад

      @@PowerfulMouse si de ce Romsilva vinde la preț mare? Asa dintr-o dată au pus preturile de un monopol? De cabd au inceput scumpirile nu era contextul scumpirii energiei, a petrolului si gazelor din prezent. Verificati care e nevesarul de masa lemnoasa la export de acum 2 ani, de acum un an si acum. Nu stiu cine bate campii...

  • @opritamircea8649
    @opritamircea8649 3 года назад

    Case de fier prea scumpe

  • @EnacheMarius
    @EnacheMarius 2 года назад +2

    Începe la 05:00...

  • @dannymajestici6344
    @dannymajestici6344 Год назад

    Focul trebuie sa fie distribuit egal pe suprafața pereților ca sa moaie metalul plus materialele care acoperă metalul in general sunt fireproof …
    Vreau sa construiesc in țara dar nu sunt sigur cu ce material sa merg lol
    🙏

  • @valentincocis5186
    @valentincocis5186 3 года назад +1

    Salut Marius. Când vine vorba de case pe structuri metalice, pe lângă acest sistem bazat pe oțel ambutisat la rece, ma întreb oare nu se poate in schimb folosi un sistem pe oțel laminat la cald (hot rolled) cu secțiuni de tip I exact ca la hale? Mai bine zis, sa construiești o hală întreaga, stâlpi cu aripioare sudate pe care apoi sa torni placa de beton pentru etaj/mansardă și pereți dintr-un sistem ușor de zidărie (Quinn Lite Blocks)?

    • @MultiAng3l0
      @MultiAng3l0 3 года назад

      iese mult mai scump cu profile laminate

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +1

      Am făcut un material video și pe acest sistem, unde am discutat și cu beneficiarii și provocările care au apărut pe șantier.

  • @vlad09haos
    @vlad09haos Год назад

    Nu știu ce expert sunteți dvs, dar primele dezavantaje ar fi : 1) rezistența in timp
    2) etanșarea fonică ( la niște cunoștințe știu ce face la wc in timp ce eu sunt in Bucătărie și mănânc )

    • @saibamoe
      @saibamoe Год назад

      Tocmai ai enumerate toate blocurile vechi casele vechi dim betom si caramida si toate apartamentele noi cat si multe muote case boi facute de dorel
      Poti elimina aceste zhomote daca faci o treaba cum trebuie cu orice material

    • @iulianalin1185
      @iulianalin1185 7 месяцев назад

      Esti total pe langa 🤣🤣🤣

    • @vlad09haos
      @vlad09haos 7 месяцев назад

      @@iulianalin1185 Lumineaza-ma ...

  • @acpowertech1851
    @acpowertech1851 3 года назад +4

    Eu sunt de acord cu casele pe structura metalica dar dimensionearea acestora si forma finala lasa mult de dorit. Sunt urate indiferent de cat de multe avantaje are . Nu au farmec si parca prea complexe. Unde este simplitatea si de ce nu se gandeste cineva la o forma traditionala.
    Pana cand aceste case patrate triunghiulare asemeni unor garaje sau baraci ? Acum totul se poate pregati dupa proiect , se poate taia gauri la dimensiuni ca sa faci un montaj rapid si de precizie la fata locului dar forma finala lasa de dorit. De ce nu o prispa sau terasa cum spunem acum, sau ca aspect o casa bucovineana. Da, acum avem materiale sa putem face incalzire in pardoseala , sa ne cumparam o baterie la chiuveta aurita sau cu diamante dar nimeni nu vine cu o demontratie clara ca nu vrem sa le umplem buzunarele chinezilor turcilor sau etc pentru toate prostiile aparute doar de dragul de a ne lauda. Lemnul este cel mai bun izolator este frumos , piatra la fel te fascineaza dar am uitat de ele, in loc sa pavam curtea cu piatra de rau care costa 30 de lei mp noi cumparam travertin ca este 300 lei mp cu montaj.
    Hai sa fie simplu, util, maxim 90mp ca mai ai nevoie pe langa casa de o anexa o magazie de scule sau un garaj si se coplica rau investitia.

    • @theprodesign
      @theprodesign 3 года назад +1

      Tu chiar ai impresia ca ce iti place tie este universal valabil?

    • @ghcrupa205
      @ghcrupa205 Год назад

      Cu adevarat, tot ce am vazut finalizat arata oribil: ca niste cutii de pantofi cu niste gauri de geam (ferestrele). Nu tu o terasa, nu to jocuri de volume, etc.

  • @crisanremus8648
    @crisanremus8648 3 года назад +1

    Panourile din metal vin cu termoizolație intre profile (ca si panourile tip timberframe) ?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад +2

      Depinde de cum se gândește termosistemul, se poate pune și în structură dacă faci apoi un spațiu tehnic pentru a trage instalațiile și a nu perfora bariera de vapori.

  • @sticlarunicoleta7596
    @sticlarunicoleta7596 Год назад

    Ce părere aveți despre case Mexi?

  • @adrianaverciuc9437
    @adrianaverciuc9437 Год назад

    Aveti cumva vreo firma, care face astfel de case , sa mi recomandati? Preturi, va rog

  • @leonardbihoi6580
    @leonardbihoi6580 3 года назад

    ce parere ai despre casele facute integral(de la fundatie pina la acoperis si inclusiv acoperisul) din beton cum mai fac uni spanioli

  • @cristicatana6431
    @cristicatana6431 2 года назад

    Bun clip! Te rog sa ne spui cum se numește firma de proiectare și execuție. Mulțumim

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 2 года назад

  • @stefanmariancretu8931
    @stefanmariancretu8931 3 года назад

    MULTUMESC FOARTE MULT VREAU SA CONTRIBUI DAR FARA SA DAU TOATE DETLIILE CARDULUI PENTRU CA SUNT STAN PATITUL. EVENTUAL UN NUMAR DE CONT IN MEDIU PRIVAT. CU STIMA

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 года назад

      Ok, hai sa vorbim pe mail: salut@soflete.ro

  • @LM_81Ro
    @LM_81Ro 3 года назад +4

    Verificati titlul.

  • @catalinpopescu4975
    @catalinpopescu4975 2 года назад

    Salut,
    Din punctul meu de vedere casele pe structura metalica sunt peste cele din lemn din punct de vedere seizmic mult mai avantajoase la pret iar dezavantajele prezentate de tine un profil zincat il ti 10 ani afara si nu are nimiccea ce nu este cazul pune si o bucata de lemn si daca nu treci cu lac peste ia in fiecare an nici nu mai sti ca a fost de lemn.
    cate cabane ai vazut la munte ca au luat foc si a doua zi nici nu ai stiut ce a fost acolo dar case pe structura metalica?
    Una e sa arda toata casa si alta este sa arda doar comoda de lemn, ce sa arda pereti din gip vata din interior poate osb daca ai la exterior .
    Ai avut dreptate iti place lemnul.
    bafta si fara suparare te urmaresc in continoare .

  • @florinharomszeki2151
    @florinharomszeki2151 2 года назад +1

    Imi pare rau, nu te-am urmarit pana la final...M-AM PLICTISIT!

  • @MRCOSTY-Romania
    @MRCOSTY-Romania Год назад

    Vorbesti mult pana ajungi la subiect, se vede ca vrei vizualizare ca sa faci bani din youtube .

  • @florinharomszeki2151
    @florinharomszeki2151 2 года назад +1

    Cinci minute ai vorbit degeaba la inceput. Omul cauta informatie cat mai multa, cat mai buna, in timp cat mai scurt. Un vlogger de succes pe asta se bazeaza. Rezista cinestie sa concentreze informatia pentru a NU PLICTISI auditoriul. 27 minute pentru un vlog este foarte mult.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  2 года назад +1

      Inseamna ca acest canal nu e pentru tine. Bafta!

  • @adit8294
    @adit8294 2 года назад +1

    În primele minute nu ai zis nimic pentru omul de rând.....