Hola Núria i seguidors/es, Primer de tot, magnífic vídeo com sempre i molt bon tema! A continuació us exposo una sèrie d'hàbits que he anat aplicant en relació als correus-e: Uns hàbits d'escriure correus que m'han resultat força útils és posar paraules clau en MAJÚSCULES, doncs hem trobava que moltes vegades els receptors dels mateixos es confonien, s'equivocaven, no acabaven d'entendre el missatge (tot i ésser ben clar i concís), etc. També sempre posar les unitats de la matèria motiu del missatge (€, £, Kg , L, V i/o EUR, LLIURES, KG, LITRES, VOLTS), doncs m'he trobat multitud de vegades que es llegeix amb presses o potser des d'un mòbil o potser tot a l'hora i confondre les unitats d'un element per les d'un altre. Un altre hàbit és repetir la informació clau en correus amb més de 5 missatges o que passen més de 5 dies (una referència, una data, una ubicació, el motiu, un document, un tràmit en concret, etc), també m'he trobat amb moltes confusions en aquest sentit, interlocutors que perden el fil del missatge, o algun recipient que s'ha incorporat a mig fil de missatges o confusions per tractar-se temes similars però no relacionats. Pràcticament sempre escric els número en xifres (o com alternativa, en majúscules tot el número), m'he trobat multitud de vegades que hi ha hagut confusions amb els números escrits en lletres minúscules, o que simplement no els han vist... 😅, amb els dies i els mesos també m'ha passat igual, des de llavors que els escric més sovint tots en majúscules, o sinó, subratllats o en negreta (Ctrl+U o Ctrl+B), inclús especificant el dia amb números a continuació: "...el proper dimarts, dia 22-08-2023,..." o "...el proper DIMARTS, dia 22-08-2023,...". I finalment, en quan a l'assumpte, sempre segueixo un format més o menys regular: el nom de l'empresa en majúscules (a vegades amb el codi de proveïdor i/o de client, a vegades inclús el departament, si és una empresa gran) i a continuació una petita descripció del motiu del missatge i alguna referència rellevant, un codi, un número de comanda, un número de sol·licitud, un número de seguiment, etc, etc. M'he acostumat a posar-ho així degut a que moltes vegades el nom de l'empresa no apareix al correu o és diferent o només apareixen les inicials o un nom abreujat, o se la coneix més per la marca que pel nom real, etc., també perquè facilita trobar correus. Per exemple: "CONSTRUCCIONS ANTONI PERERA, S.A. (CAPSA). Sol·licitud informació pressupost núm. 12345, termini d'execució?" Per acabar, consell en quan a fitxers adjunts: adjuntar-lo abans de començar a redactar el correu, per no oblidar-lo... 😅 Espero que tot això us resulti útil i agraeixo si disposeu d'altres aportacions que us hagin resultat de servei. Rebeu una cordial salutació, Jordi
Hola, Jordi! Moltes gràcies per aquest missatge tan interessant! M'ha agradat llegir els teus "trucs" per aconseguir que la informació quedi molt clara. En alguns casos, per evitar l’ús de tantes majúscules, et recomanaria substituir-les per la negreta. També t’ajudarà a ressaltar aquella part del missatge. Pel que fa a la repetició de la informació clau, l’escriptura dels números en xifres, la selecció de dades per a l’assumpte i l’addició de l’adjunt al principi de tot, em semblen consells d’allò més encertats! Per cert, tinc un vídeo que es publicarà aviat sobre el correu professional i hi esmento algunes de les coses que comentes aquí, justament. 😊 Salutacions, Núria
Hola Núria@@parlemdescriure ! M'encanta que t'hagi agradat! I moltes gràcies per les observacions! La negreta ( Ctrl+B) també l'havia fet anar al principi però m'havia adonat que a vegades tampoc era suficient, potser pel (poc) contrast d'algunes pantalles, la combinació de negreta i subratllat és una altra cosa i ja comença a donar més bons resultats, llavors però ja es tracta d'una qüestió de velocitat/economia de teclejat, em resulta més pràctic canviar a majúscula (dos clics, activa i desactivar majúscula, contra la mica més de complexitat de seleccionar la paraula + aplicar el format corresponent). Ja tinc ganes de veure el nou vídeo! Són genials i t'expliques magníficament!! 👏👏👏👏👏 Salutacions! Jordi
Un consell pels que heu d'escriure correus en l'àmbit professional. Eviteu a tot preu fer bromes o escriure d'una manera informal, perquè es pot interpretar o mal-interpretar un correo de mil formes. No podem saber l'estat d'ànim del nostre interlocutor quan rebi el correu. I penseu que una vegada premis el botó "enviar", perds el control del que heu enviat. Es pot re-enviar a qui sigui, inclòs el teu cap!
L'únic error que no coneixia era el d'escriure una coma o un punt segons que hi haja un verb en forma conjugada o no. El que més em molesta és potser el d'ometre la coma en els vocatius. De fet, mon pare i jo sempre estem barallats amb eixa falta quan escriu per WhatsApp. Ell sap massa bé que cal escriure-la, la coma, però diu que ho fa a propòsit per a sentir-me i fer-me enfadar. 😂
🎬 Correu electrònic PROFESSIONAL: ruclips.net/video/Xx4C3Po8JrE/видео.html
🎬 Correu electrònic FORMAL: ruclips.net/video/sMKG9FX0vVo/видео.html
Estic aprenent el català i tots ells consells són bons.
Gràcies per tot.
Que bé, Ana! Ànims amb l'estudi i moltes gràcies per escriure'm. 😉
M´agraden els teus consells. Molt clars !
Mil gràcies! 🤗
Faig tots els errors que has descrit, gràcies per les orientacions i a veure si ho milloro.
I tant! Ara ja tens la informació; només et falta aplicar-la. 😉
Moltes gràcies pels teus vídeos, sempre aprenc.
Això és bo! Gràcies pel comentari. 😊
Moltisimes gràcies per la teua ajuda. Eres la millor
Mil gràcies pel comentari! 🤗
No sabia que el correcte era escriure una coma després de la salutació. Gràcies. Els altres ja no els feia.
Gràcies pel comentari, Pere. 🤗
Desconeixia el cas de la coma després d'un vocatiu. En prenc nota!!! Gràcies
Que bé! M'alegro que hagis après una cosa nova. 🤗
Hola Núria i seguidors/es,
Primer de tot, magnífic vídeo com sempre i molt bon tema! A continuació us exposo una sèrie d'hàbits que he anat aplicant en relació als correus-e:
Uns hàbits d'escriure correus que m'han resultat força útils és posar paraules clau en MAJÚSCULES, doncs hem trobava que moltes vegades els receptors dels mateixos es confonien, s'equivocaven, no acabaven d'entendre el missatge (tot i ésser ben clar i concís), etc.
També sempre posar les unitats de la matèria motiu del missatge (€, £, Kg , L, V i/o EUR, LLIURES, KG, LITRES, VOLTS), doncs m'he trobat multitud de vegades que es llegeix amb presses o potser des d'un mòbil o potser tot a l'hora i confondre les unitats d'un element per les d'un altre.
Un altre hàbit és repetir la informació clau en correus amb més de 5 missatges o que passen més de 5 dies (una referència, una data, una ubicació, el motiu, un document, un tràmit en concret, etc), també m'he trobat amb moltes confusions en aquest sentit, interlocutors que perden el fil del missatge, o algun recipient que s'ha incorporat a mig fil de missatges o confusions per tractar-se temes similars però no relacionats.
Pràcticament sempre escric els número en xifres (o com alternativa, en majúscules tot el número), m'he trobat multitud de vegades que hi ha hagut confusions amb els números escrits en lletres minúscules, o que simplement no els han vist... 😅, amb els dies i els mesos també m'ha passat igual, des de llavors que els escric més sovint tots en majúscules, o sinó, subratllats o en negreta (Ctrl+U o Ctrl+B), inclús especificant el dia amb números a continuació: "...el proper dimarts, dia 22-08-2023,..." o "...el proper DIMARTS, dia 22-08-2023,...".
I finalment, en quan a l'assumpte, sempre segueixo un format més o menys regular: el nom de l'empresa en majúscules (a vegades amb el codi de proveïdor i/o de client, a vegades inclús el departament, si és una empresa gran) i a continuació una petita descripció del motiu del missatge i alguna referència rellevant, un codi, un número de comanda, un número de sol·licitud, un número de seguiment, etc, etc.
M'he acostumat a posar-ho així degut a que moltes vegades el nom de l'empresa no apareix al correu o és diferent o només apareixen les inicials o un nom abreujat, o se la coneix més per la marca que pel nom real, etc., també perquè facilita trobar correus.
Per exemple: "CONSTRUCCIONS ANTONI PERERA, S.A. (CAPSA). Sol·licitud informació pressupost núm. 12345, termini d'execució?"
Per acabar, consell en quan a fitxers adjunts: adjuntar-lo abans de començar a redactar el correu, per no oblidar-lo... 😅
Espero que tot això us resulti útil i agraeixo si disposeu d'altres aportacions que us hagin resultat de servei.
Rebeu una cordial salutació,
Jordi
Hola, Jordi!
Moltes gràcies per aquest missatge tan interessant! M'ha agradat llegir els teus "trucs" per aconseguir que la informació quedi molt clara.
En alguns casos, per evitar l’ús de tantes majúscules, et recomanaria substituir-les per la negreta. També t’ajudarà a ressaltar aquella part del missatge.
Pel que fa a la repetició de la informació clau, l’escriptura dels números en xifres, la selecció de dades per a l’assumpte i l’addició de l’adjunt al principi de tot, em semblen consells d’allò més encertats!
Per cert, tinc un vídeo que es publicarà aviat sobre el correu professional i hi esmento algunes de les coses que comentes aquí, justament. 😊
Salutacions,
Núria
Hola Núria@@parlemdescriure !
M'encanta que t'hagi agradat! I moltes gràcies per les observacions! La negreta ( Ctrl+B) també l'havia fet anar al principi però m'havia adonat que a vegades tampoc era suficient, potser pel (poc) contrast d'algunes pantalles, la combinació de negreta i subratllat és una altra cosa i ja comença a donar més bons resultats, llavors però ja es tracta d'una qüestió de velocitat/economia de teclejat, em resulta més pràctic canviar a majúscula (dos clics, activa i desactivar majúscula, contra la mica més de complexitat de seleccionar la paraula + aplicar el format corresponent).
Ja tinc ganes de veure el nou vídeo! Són genials i t'expliques magníficament!! 👏👏👏👏👏
Salutacions!
Jordi
Gracias
A tu!
Doncs en faig un munt! Gràcies Núria.
Gràcies a tu pel comentari! 😉 Ara ja sabràs com evitar-los.
a punt després de la salutació final, que acostuma ser: Salut.
Canviaré a la coma. Moltes gràcies
👏👏 Correcte! Gràcies per escriure, Susagna.
Un consell pels que heu d'escriure correus en l'àmbit professional. Eviteu a tot preu fer bromes o escriure d'una manera informal, perquè es pot interpretar o mal-interpretar un correo de mil formes. No podem saber l'estat d'ànim del nostre interlocutor quan rebi el correu. I penseu que una vegada premis el botó "enviar", perds el control del que heu enviat. Es pot re-enviar a qui sigui, inclòs el teu cap!
Tota la raó, cal anar amb compte. 😊
L'únic error que no coneixia era el d'escriure una coma o un punt segons que hi haja un verb en forma conjugada o no.
El que més em molesta és potser el d'ometre la coma en els vocatius. De fet, mon pare i jo sempre estem barallats amb eixa falta quan escriu per WhatsApp. Ell sap massa bé que cal escriure-la, la coma, però diu que ho fa a propòsit per a sentir-me i fer-me enfadar. 😂
Hola, Toni! El de punt/coma és curiós, sí. Jo el vaig aprendre tard! 😉 Envia-li el vídeo a ton pare, a veure si se sent identificat... 😂
Suposo que començar amb "Estimat senyor Grau" no és molt correcte, oi?
Suposo que els faig tots. A l'examen del passat octubre de C2 a Vinaròs, va sortir fer un email.... I vaig suspendre 🤭
Gràcies pels consells
Segur que a la pròxima et va molt millor. Gràcies pel comentari, Tere! I ànims. 😉
No m'agrada res els correus electrònics sense títols
L'assumpte és molt important, sí. 😊