Bıktım 17 yaşındayım hayattan bezdim günümün 10 saatini okul alıyor çıkıyorum 1 saat sonra hava kararıyor yeter artık kaçmak kurtulmak istiyorum çok çaresiziz.Çocuklarınıza sahip çıkın biraz
bırak okulu kardeşim, kendi okul sistemini oluştur. istediğin alanda kendini yetiştir, elinin altında internet, eğer çok ünv okumak istiyosan yine hazırlan ünv sınavına
@@safaadak2127 bu okulda iyi universite okumaya çalışmaktansw dil öğren yabancı ülkelere yerleşip oralarda yasamaya çalış. Eğitim için verdiğim emeklere fedakarlıklara inanamazsin. Ama kardeşim yemin ederim Türkiye'de eğitim için 1 gramı bile değmez. Zaten en iyi eğitimi alsan bile dünyada 500 kusuruncusun yani artı çalışırken emeklerinin karşılığını anlamıyosun. Ne kadar gelişirse geliş. Şimdi burda bazıları ohohohoho olto döl bolorson kazanırsın falan diyebilir. Evet atıyorum 4 dik bilen adam 7k aliyo mesela. Türkiye'deki maaaslara göre güzel. Peki ama sorarım bu alım gücündeki ülkede sence emeklerinin karşılığı 7 mıdır? Kaç kardeşim kaç daha ufaksin amk. Valla bana diyolardi siktir isteyen kendini geliştirir diyodum. Ama öyle bok bi sistem var ki. Belkide sen kacamadan üstümüze çöker Zaten :D çok dert etme ders herşey değil. Ama bir basamak kardeşim.
Ben de 17 yaşındayım 12. Sınıfa geçtim 5-6 ay karantina vardı okulları kapttılar evde kaldık yeri geldi evde gitar çaldım gitara yeri geldi bilgisiyar oynadım tamam bunlar kabulum ama lise sondaki o lanet sınav ona daha ne diyeyim yazık ya cidden ya ben hayatımdan bıktım sürekli çalış çalış hayatımı siktiler ya yeter amk yeter evet Üniversitesi ortamına girmek istiyorum hiç olmadığım kadar ama eğitim sistemi beni çok kötü etkiliyor canlar yok mu bu sistemi değiştiricek bir baba yiğit ben sayısalcıyım mühendisliğimi okuyacam fakat bu ülkeyi terketmemek için bir neden söyleyin lütfen Atatürk’ün kurduğu ülkenin başındaki adamlara bakın lütfen bu eğitim sistemini kim böyle olmasını isterdi size sesleniyorum kim ?
*Sisyphos TV de “ÇOK UZAKTAN EĞİTİM” neden ders çalışıyorum ile ilgili bir video görüm. Mutlaka izleyin. Eğitim sistemindeki çarpık yapılaşmayı öğrencilerin gözünden bakmışlar.*
4. Yılda bunu görüp üniversiteyi bıraktım. sonra kendime türkiyede yer bulamadığım içi çalışamadım ve aile evine kapanmak zorunda kaldım. baba baskısı ile 5 sene daha uzattım okulu ama yine diplomayı almadım okula gitmedim(o gidiyorum diye biliyordu). bu süre zarfında gecegündüz bilgisayarda araştırma yaptım. 2010 üniveriste girişli olarak sene 2019 sonunda bizimkileri kedilerinin fosil zihniyetli olduğuna ikna edip inandırdım cunku 5 sene önce söylediğim seyler gerceklesmeye basladı ve "heralde bu bir seyleri biliyorda biz bi bok bilmiyoruz" dediler ve saldılar beni. en basında sözüm dinlenseydi 3 firma kurup batırlıracak parayı 5 senede okula vermezdik ama olmadı. Şimdi blockchain ile 2 yıldır iç içe devam edip hayatımı kazamaya calısıyorum. gelecek kaygım yok cok sukur en zoru geride bıraktım, neydi o en zor biliyor musunuz? HERKES NE DERSE DESİN DOĞRU OLANIN PEŞİNDEN GİDEBİLME CESARETİ tavsiye ederim sonunda motorları maviliklere sürüyorsunuz...
Yazdıklarınız için teşekkürler ve blockchain mesleği merak ettiğim bir meslekti. İnternetten anlamaya çalışsam da biraz kafam karışmıştı. Eğer fazla detaya inmenize gerek olmayacaksa bu meslekten biraz bahsedebilir misiniz?
Kötü eğitim yüzünden *HAYAL GÜCÜM* öldü. Önceden olsa kafamın içinde birçok şeyi kendi kendime tasarlayıp düşünebilirdim artık aklıma hiçbir şey gelmiyor resmen yok oldu bitti her şey ne çabuk bu şekle düştüm anlamıyorum tükendim herhalde.
*Sisyphos TV de “ÇOK UZAKTAN EĞİTİM” neden ders çalışıyorum ile ilgili bir video görüm. Mutlaka izleyin. Eğitim sistemindeki çarpık yapılaşmayı öğrencilerin gözünden bakmışlar.*
Bi gün sosyal bilgiler öğretmenimiz biz yaklaşık 5. 6.sınıflarda iken bize bi soru sordu "hayaliniz ne? sadece gerçekleşmesi şuan mümkün olmayan çocuksu,eğlenceli bir hayal söyleyin. "Dedi bizim sınıfta sessizlik aklımız bomboş çünkü ilk kez bir hoca bize bir ders değil bir hayal sordu biz alışık değildik hayallere .Sınıftaki herkes kalakalmışdı öle dakikalarca susduk sadece 1 öğrenci falan bişiler diyebildi oda eğlenceli değil olgun bir insanın diliyeceği bir hayaldi. O gün hocamız da bizim kadar şaşkındı daha o yaşda bu eğitim sistemi yüzünden hayallerimizi benliğimizi unutmuştuk .bu ülkede hayal kurmak bile zor resim çizelim deriz bize ünlü bir ressamın resmini çizdirirler hayallerimizi değil .hele o yaşta hayaller insanın her şeyi oluyor keşke insanları hayallerine ,ilgi alanlarına ,zevklerine göre eğitsek...
Hocam çok haklısın.Ben bir sınıf öğretmeniyim.Ve benim bu söylenenleri yapabilmemi engelleyen çok büyük bir engel var önümde.Sınav sistemi.Ben çocuklara tohumdan bitki yetiştirmeyi,origami yapmayı,turşu üretmeyi öğretiyorum.Çocuklar çok zevk alıyor.Öğreniyor.Fakat birkac yıl sonra sınavda Çaldıran Savaşı'nın tarihi sorulacak ne yazık ki.
@@muzafferaltuncuoglu2742 4. Sınıfta istesekte istemesek de sınav yapıyoruz. Yönetmelik böyle.Bu ancak mevcut sistemin değişmesi ile olabilir.Sınav yerine daha sağlıklı bir değerlendirme şekli bulunmalı.
Hocam senin ağzını yerim. Bir eğitimci olarak hak sözü söylüyorsun. İhtiyacımız olan gerçek sözler bunlar. Pokemon gibi ortalarda boş gezen kölemen bir güruh var ülkede. Bir kısmı tamamen eğitime karşı diğer kısmı yarış atı olmuş durumda. Ben kimim ve ne olmak istiyorum, insanlığın geldiği şu noktada nereye doğru gidiyorum, ve benden sonra var olacak neslim nereye gidecek bunun için ne yapabilirim mücadelesinin düşüncesinin yanından dahi geçmiyor. Varsa yoksa anı kurtarayım diye basit bir varlık olarak ölüp gidiyorlar. Denilenecek en güzel sözleri söylemişsiniz aklınıza sağlık.
MÜHENDİSLİĞİN ne kadar önemli olduğunu; Savunma sanayisinde Uçan arabamızı, füzelerimizi, İHA'larimizi, binalarımızı, yolarimizi, sağlık sektöründe kullanılan emg, emar, tomografi Eğitim camiasında kullanılan akılı tahtalar, mebbis, mebcbs vb. kullandığımız sistemleri görünce bir daha anlıyorum ki MÜHENDİSLİĞİN ülke için en önemli meslek olduğunu tekrar hatırlıyorum
Sürekli okulda verilen eğitim ve eğitim sistemi üzerinde duruluyor oysaki çocuğun ilk eğitimi ailede başlıyor eğitim sistemi değişse bile öğrenme içsel motivasyon isteyen bir süreç ve ailenin çocuğun içsel motivasyonunu yok etmesi çocuğun ilgi alanlarına sirayet ediyor örneğin çocuk resim yaptığında aile ödev yapmasını bekliyor çocuktan oysaki resim yapmayı ödev olarak verildiğinde aile bu konuda çocuğa baskı yapıyor ve çocuğun içsel motivasyonunu yok ediyor.
videonun sonunda tüylerim kabardı. inanılmaz iyi konuşma. erhan hocam çok çabalıyor ama tek başına olmaz. şirketler, devlet, stk'lar da el atmalı erhan hocam gibilere. idolümsünüz hocam.
Yani kısaca soyut öğretim yerine somut öğretim yapılmalı çünkü soyut deneyim zaten kolayca internet ağlarından erişilebilir. Eğitim sisteminin artık insanlara bilgiyi kazandırmaktan ziyade, yeteneği kazandırmaya yönelik bir şekilde değişim geçirmesi gerekiyor gibi duruyor. Çok doğru bir tespit, aynen katılıyorum.
Eleştirel düşünme diyip sistem degiştirdiler ama kimseye eleştirel düşünmeyi öğretmeden ondan bu eleştirel bakış açısına göre problemleri çözmelerini bekleyemezler şimdiki yaptıkları aynen bu kaliteli ögretmenimiz olsunki kaliteli öğrenen öğrenci olsun
Okulda ogrenemedigim programlamayi youtube de bir programcinin cektigi video ile ogreniyorum. ADAM HAKLI SIZ NEDEN YTB A GIRMIYORSUNUZ DERKEN, hata yapma aman bisi olur korkusu var hala ya !
Üniversite sınavına hazırlandığım dönemde dağ başındaki bin bir emekle kazandığı fen lisemde hafta içi zaten okula gidip bide yetmez akşamına bütün hepsini tekrar ettikten sonra hafta sonu gelirdi ama biz yine hafta sonu yetiştirme kursu diye okula giderdik(neye yetişiyorsam) ve haftasonlarıda böylece ders ile geçerdi.
Azerbeycandan dinliyorum Hocam konuşurken Aynen Azerbeycan eğitim sistemi Dedim. Çok Zor eğitiğimiz bu değişilmese devlet yok olucak bir ülkenin geleceği gençlerden aslıdır.
Konuyla ilgisi olanlar, stk lar, bakanliklar, paydaslar bu sistemin yenilenmesi icin ne zaman ve ne derece harekete gececek ? gelismis ulke olmanin kistasindan biridir egitimin niteligi.
Hele şu son 20 yılda ülkemizdeki eğitim sisteminin, öğrencilerin sorguladığı bakış açısını genişletmesi ve bilimsel metodolojik temelli olması gerekirken dini ağırlıklı, ezberci, geleneksel öğretiye sahip. Evet, bize ezberle öğretilen bilgileri artık tek tıkla ulaşabiliyoruz. Eğitim bu olmamalı.
@@Bacızıplatan_34 Benim buradaki örneklemim İmam Hatip odaklı okulların ülke çapında üstel artış göstermesi olup genel bir yargı içermektedir. Ayrıca sen bilimsel eğitim aldığını sanıyor olabilirsin ancak bilimsel temelleri çok sağlam olan evrim teorisini müfredattan kaldırdıkları ve seçmeli dini dersler donatıldığı için sizin pek de dini ağırlıklı eğitim almadığınız söylenemez.
Bir insan aynı zamanda muhasebeci aynı zamanda makine mühendisi aynı zamanda akademisyen olabilir mi ? Cevap:Hayır O zaman okullarımızda matematik, fizik, kimya ve biyoloji olan birbirinden farklı alanların derslerini bir arada verip bunlardan birinin veya bir kaçının başarısızlığının sonucunu öğrencilerimize ödetmenin mantıgıdır Milli eğitim müfredatı . Bu gidişat ya bireysel öğrenime yada geniş kapsamlı gerçekçi bir eğitim sistemi reformu ile çözülecek .
Bir insan aynı anda birden çok mesleği yapabilir ve yapıyor ve yapanlar var bir insanın sadece fizik veya sadece kimya veya sadece matematik öğrenmesini savunmanın mantıklı bir tarafı yok
@@turky6834 Mantıklı olan ne ilkokul sonrası hala devam eden temel eğitim dersleri mi ? Aşağıdaki yorumları okumuyorsun heralde .Öğrenciler neden isyan ediyor bilmiyorsun .Git avrupa eğitim sistemine bak.Ortaöğretimde mesleki eğitim ve uygulamalı ders veriliyor staj veriliyor. Bizdede staj var ama uygulaması nasıl diye öğrencilere sormal lazım gereken cevabı verirler zaten ...
Şuna 12 yaşındayım ve okula ilgili sevdiğim hiçbir şey yok ben aptal değilim ama matematik dersim kötü olduğundan aptalmış gibi görülüyorum ama mesela resim yapmakta çok iyi olduğumu düşünüyorum düşlerim ciddiye alınmıyor ve ben bundan nefret ediyorum hayalim ise ressam olmak.
Hocam devlet meslek yani sosyo ekonomik statüyü üniversite sınavınıyla veriyorsa, o sınava da bahsettiğiniz yöntemle hazırlanılırsa sonuç hüsran olur. Tepeden aşağıya doğru değişim yani etkisi çoktan aza doğru olan kurumlarda olması laxım bu değişikliklerin. Kaldı ki eğitimde de temel parametrelerin ezberlenmesi lazım. Yeni doğan bir çok ezberle yani hafızayla öğrenir zaten tekrar yapa yapa. Baz kavramlar ezberlenip, uygulanıp, içselleştirildikten sonra analiz sentez gibi aşamalara ulaşılır. Harfleri bilmeden okumayı, çarpım tablosunu ezberlemeden matematiği becerememek gibi
Eğitim ,anlattığınız şey değil. Herkes yaratıcı,herkes girişimci,herkes istediği mesleği yapacak ,sizce mümkün mü? Sorunlar,eğitim sistemimizden kaynaklı. Ülkemizde ne var,potansiyeli nedir,ne yapabiliyoruz,ne yapmak istiyoruzun cevapları olmadığı için nasıl eğitim vermemiz gerekiyorun da cevabı verilemiyor.
Artık sanayiler insan gücü gerektirmiyor. Insanlarin yerine makineler geciyor. Tek tip insan modeli yaratmanin bir anlami kalmadi, ki bu boyle devam ederse issizlik gitgide artacak.
Konuşmanın özeti, videonun başlangıcındaki ilk sorunun ta kendisi. Çocuklar neden arkalara oturtuldular? Eğitimin sorunu (okulda/işte/hayatta) önceliklerimize öndekilerin karar vermesi. Halbuki onların ihtiyaçları ile bizimkiler tamamen farklı. Sorun demokraside, çözüm de…
Erhan Erkut bey ne kadar bilgilendirici zihin açıcı şeyler söyleseniz de "siz bilmezsiniz biz biliriz" tarzınız ve bitiriş şekliniz bence gözden geçirilmelidir yani İticilikten bahsedebiliriz
Bilgi artik meta ama burada insanlarin dogru bilgiye ulasacagi ongorusu var, bu sorun az buz bir sorun degil, belki bu isin basindaki herkes bunun uzerinde dusunuyor. Bunu nasil cozecegiz? Yani Coursera' daki derslerin gercekten en iyi dersler oldugundan nasil emin olacagiz? Coursera derslerinin cogu cok boktan cunku. Erhan Erkut guzel konusuyor ama elinde cok kisitli bilgi varken kesin konusuyor, bu yuzden hayal satiyor. Mufredat bazli egitimin ozellikle 18 yasindan sonra dogru olmadigi zaten cok acik olmali, cunku universitelerde "lecture" denen ve yapisi-icerigi ozgur kilinan dersler veriliyor 200 yildir universitelerde. Fakat bu oncesinde de ayni yontemin izlenmesi gerektigine dair bir isaret mi? Emin degilim, kesin konusmak cok zor.
Normal de bu platform da oturum açmadan izlerim videoları ama senin bu yorumunu görünce dayanamadım oturum açtım sırf yorum yazmak için. Gerçekten yirmi dakikalık bu güzel videodan aklında kalan ve buraya yazacak kadar önemli bulduğun soru adamın neden atkı taktığı mı ?
@@yusufkzlylan3537 eveet işte bu bende sana cevap vereyim öyleyse ...adamın konuştuklarını zaten 3 aşağı 5 yukarı biliyoruz ...onca eğitim ve görgüden sonra salakça birşeyler anlatmasını beklemiyordum , aslına bakarsan onca eğitim ve imkana rağmen öngörülen ve hatta bilinen şeylerin ötesine geçmemesini farkedilmemesi canımı sıktı ... kendisini genç ve alımlı göstermek için seçtiği kıyafetlerde bana adamın hala bazı yönlerden aç ve doyumsuz olduğu hissini uyandırdı... taaa içimden gelen bir duygunun dillenişi diyebilirim ... ilk defa izledim ve herhangi bir kişisel durumum yok ...
Yalnız şunu hatırlatmak isterim ki; o küçücük karede gösterdiğiniz iki yüz yıllık eğitim tarihinde insanoğlu, geriye doğru iki buçuk milyon yıllık insanlık tarihinden milyonlarca kat fazla gelişme göstermiştir. Bahsettiğiniz bireysel eğitimin maliyeti son derece yüksektir. Ayrıca sunumunuzda siz de içerik paylaşımı yaptınız...
Haklısınız ve gayet mantıklı konuşmuşsunuz ama o kare içindeki zaman diliminde aynı zamanda da bildiğim kadarıyla ruhsal açıdan sorunlar büyüdü. Ve bireysel okulların maliyetinin fazla olması da az olması gibi sebeplerden değil mi? Ya da en azından sebeplerinden biri desek? Belki de başından beri okul dediğimiz yerleri daha faydalı olacak şekilde kullanmaya başlasaydık daha pahalı bir sisteme ihtiyaç duymazdık. Ama bir şey iddia etmiyorum, kafamda oluşan soruları soruyorum sadece. Belki dediklerin doğrudur da benim anlamadığım noktalar vardır. Kısacası hatalı konuşmuş olabilirim. Hatalı cümlelerim varsa belirtilmesinden memnun olurum
Öğrenciyim ve istediğim her şeyi Erhan hocam tek tek sıraladı.Ancak ülkemde hiç biri yok.
Bıktım 17 yaşındayım hayattan bezdim günümün 10 saatini okul alıyor çıkıyorum 1 saat sonra hava kararıyor yeter artık kaçmak kurtulmak istiyorum çok çaresiziz.Çocuklarınıza sahip çıkın biraz
bırak okulu kardeşim, kendi okul sistemini oluştur. istediğin alanda kendini yetiştir, elinin altında internet, eğer çok ünv okumak istiyosan yine hazırlan ünv sınavına
@@safaadak2127 bu okulda iyi universite okumaya çalışmaktansw dil öğren yabancı ülkelere yerleşip oralarda yasamaya çalış. Eğitim için verdiğim emeklere fedakarlıklara inanamazsin. Ama kardeşim yemin ederim Türkiye'de eğitim için 1 gramı bile değmez. Zaten en iyi eğitimi alsan bile dünyada 500 kusuruncusun yani artı çalışırken emeklerinin karşılığını anlamıyosun. Ne kadar gelişirse geliş. Şimdi burda bazıları ohohohoho olto döl bolorson kazanırsın falan diyebilir. Evet atıyorum 4 dik bilen adam 7k aliyo mesela. Türkiye'deki maaaslara göre güzel. Peki ama sorarım bu alım gücündeki ülkede sence emeklerinin karşılığı 7 mıdır? Kaç kardeşim kaç daha ufaksin amk. Valla bana diyolardi siktir isteyen kendini geliştirir diyodum. Ama öyle bok bi sistem var ki. Belkide sen kacamadan üstümüze çöker Zaten :D çok dert etme ders herşey değil. Ama bir basamak kardeşim.
@@Piyad3 bu da haklı bir görüş
Ben de 17 yaşındayım 12. Sınıfa geçtim 5-6 ay karantina vardı okulları kapttılar evde kaldık yeri geldi evde gitar çaldım gitara yeri geldi bilgisiyar oynadım tamam bunlar kabulum ama lise sondaki o lanet sınav ona daha ne diyeyim yazık ya cidden ya ben hayatımdan bıktım sürekli çalış çalış hayatımı siktiler ya yeter amk yeter evet Üniversitesi ortamına girmek istiyorum hiç olmadığım kadar ama eğitim sistemi beni çok kötü etkiliyor canlar yok mu bu sistemi değiştiricek bir baba yiğit ben sayısalcıyım mühendisliğimi okuyacam fakat bu ülkeyi terketmemek için bir neden söyleyin lütfen Atatürk’ün kurduğu ülkenin başındaki adamlara bakın lütfen bu eğitim sistemini kim böyle olmasını isterdi size sesleniyorum kim ?
*Sisyphos TV de “ÇOK UZAKTAN EĞİTİM” neden ders çalışıyorum ile ilgili bir video görüm. Mutlaka izleyin. Eğitim sistemindeki çarpık yapılaşmayı öğrencilerin gözünden bakmışlar.*
4. Yılda bunu görüp üniversiteyi bıraktım. sonra kendime türkiyede yer bulamadığım içi çalışamadım ve aile evine kapanmak zorunda kaldım. baba baskısı ile 5 sene daha uzattım okulu ama yine diplomayı almadım okula gitmedim(o gidiyorum diye biliyordu). bu süre zarfında gecegündüz bilgisayarda araştırma yaptım. 2010 üniveriste girişli olarak sene 2019 sonunda bizimkileri kedilerinin fosil zihniyetli olduğuna ikna edip inandırdım cunku 5 sene önce söylediğim seyler gerceklesmeye basladı ve "heralde bu bir seyleri biliyorda biz bi bok bilmiyoruz" dediler ve saldılar beni. en basında sözüm dinlenseydi 3 firma kurup batırlıracak parayı 5 senede okula vermezdik ama olmadı. Şimdi blockchain ile 2 yıldır iç içe devam edip hayatımı kazamaya calısıyorum. gelecek kaygım yok cok sukur en zoru geride bıraktım, neydi o en zor biliyor musunuz? HERKES NE DERSE DESİN DOĞRU OLANIN PEŞİNDEN GİDEBİLME CESARETİ
tavsiye ederim sonunda motorları maviliklere sürüyorsunuz...
Kağan Mutlu tebrikler
Biraz daha detaylı yazabilir misiniz ? :)
Yazdıklarınız için teşekkürler ve blockchain mesleği merak ettiğim bir meslekti. İnternetten anlamaya çalışsam da biraz kafam karışmıştı. Eğer fazla detaya inmenize gerek olmayacaksa bu meslekten biraz bahsedebilir misiniz?
@ kiralıkaşk
@@edaece2168 Anlamadım
Kötü eğitim yüzünden *HAYAL GÜCÜM* öldü. Önceden olsa kafamın içinde birçok şeyi kendi kendime tasarlayıp düşünebilirdim artık aklıma hiçbir şey gelmiyor resmen yok oldu bitti her şey ne çabuk bu şekle düştüm anlamıyorum tükendim herhalde.
Benimki daha kötü oldu hayal kurma bozukluğum var şsğsöldş sürekli zekâyla ve yaratıcılıkla bir yerlere ulaşabileceğim bir dünya hayal ediyorum
@@hu_man1 asdA?DaD?Asd
Tükettiler maalesef
boşver bunda hiçbir suçun yok kesinlikle haklısın ve o kul hakkını kullanarak cennete girip avakado yiyebilirsin
*Sisyphos TV de “ÇOK UZAKTAN EĞİTİM” neden ders çalışıyorum ile ilgili bir video görüm. Mutlaka izleyin. Eğitim sistemindeki çarpık yapılaşmayı öğrencilerin gözünden bakmışlar.*
KEŞKE MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLSANIZ !!
Her iyi konuşanı başa getirme çabasından çıkın artık. Karşında mef üni. rektör yardımcısı var
Adamın eğitim sistemlerinin durgun yapısından bahsediyor. Sistem evrilemez ancak devrilebilir, diyor. Siz hala bakan diyorsunuz.
Bi gün sosyal bilgiler öğretmenimiz biz yaklaşık 5. 6.sınıflarda iken bize bi soru sordu "hayaliniz ne? sadece gerçekleşmesi şuan mümkün olmayan çocuksu,eğlenceli bir hayal söyleyin. "Dedi bizim sınıfta sessizlik aklımız bomboş çünkü ilk kez bir hoca bize bir ders değil bir hayal sordu biz alışık değildik hayallere .Sınıftaki herkes kalakalmışdı öle dakikalarca susduk sadece 1 öğrenci falan bişiler diyebildi oda eğlenceli değil olgun bir insanın diliyeceği bir hayaldi. O gün hocamız da bizim kadar şaşkındı daha o yaşda bu eğitim sistemi yüzünden hayallerimizi benliğimizi unutmuştuk .bu ülkede hayal kurmak bile zor resim çizelim deriz bize ünlü bir ressamın resmini çizdirirler hayallerimizi değil .hele o yaşta hayaller insanın her şeyi oluyor keşke insanları hayallerine ,ilgi alanlarına ,zevklerine göre eğitsek...
“Ben sınavların bazılarından geçemezdim ama bir arkadaşım her sınavdan başarıyla geçti.Ben Microsoft’un kurucusuyum,o ise mühendis.
Bill GATES
Hocam çok haklısın.Ben bir sınıf öğretmeniyim.Ve benim bu söylenenleri yapabilmemi engelleyen çok büyük bir engel var önümde.Sınav sistemi.Ben çocuklara tohumdan bitki yetiştirmeyi,origami yapmayı,turşu üretmeyi öğretiyorum.Çocuklar çok zevk alıyor.Öğreniyor.Fakat birkac yıl sonra sınavda Çaldıran Savaşı'nın tarihi sorulacak ne yazık ki.
Kimse istemezse sınavda olmaz
@@muzafferaltuncuoglu2742 4. Sınıfta istesekte istemesek de sınav yapıyoruz. Yönetmelik böyle.Bu ancak mevcut sistemin değişmesi ile olabilir.Sınav yerine daha sağlıklı bir değerlendirme şekli bulunmalı.
Evet keşke daha üst düzey kişler millieğitim bakanı olsa
Mükemmel bir sunumdu canlı izlediğim için çok şanslıyım...
Ben kaçırmıştım ya
Hocam senin ağzını yerim. Bir eğitimci olarak hak sözü söylüyorsun. İhtiyacımız olan gerçek sözler bunlar. Pokemon gibi ortalarda boş gezen kölemen bir güruh var ülkede. Bir kısmı tamamen eğitime karşı diğer kısmı yarış atı olmuş durumda. Ben kimim ve ne olmak istiyorum, insanlığın geldiği şu noktada nereye doğru gidiyorum, ve benden sonra var olacak neslim nereye gidecek bunun için ne yapabilirim mücadelesinin düşüncesinin yanından dahi geçmiyor. Varsa yoksa anı kurtarayım diye basit bir varlık olarak ölüp gidiyorlar. Denilenecek en güzel sözleri söylemişsiniz aklınıza sağlık.
MÜHENDİSLİĞİN ne kadar önemli olduğunu; Savunma sanayisinde Uçan arabamızı, füzelerimizi, İHA'larimizi, binalarımızı, yolarimizi, sağlık sektöründe kullanılan emg, emar, tomografi Eğitim camiasında kullanılan akılı tahtalar, mebbis, mebcbs vb. kullandığımız sistemleri görünce bir daha anlıyorum ki MÜHENDİSLİĞİN ülke için en önemli meslek olduğunu tekrar hatırlıyorum
MEF e sırf hocam için gelmek istiyorum 😂🖐
👍🏻
@@tahazeren9538 yorumu baya kişi beğenmiş. 😂😂😂 Bilgi Üniversitesini tercih ettim . Affet erhan hocam.
@@kagan2062 :) Başarılar
Sürekli okulda verilen eğitim ve eğitim sistemi üzerinde duruluyor oysaki çocuğun ilk eğitimi ailede başlıyor eğitim sistemi değişse bile öğrenme içsel motivasyon isteyen bir süreç ve ailenin çocuğun içsel motivasyonunu yok etmesi çocuğun ilgi alanlarına sirayet ediyor örneğin çocuk resim yaptığında aile ödev yapmasını bekliyor çocuktan oysaki resim yapmayı ödev olarak verildiğinde aile bu konuda çocuğa baskı yapıyor ve çocuğun içsel motivasyonunu yok ediyor.
Felsefe dersin de bile kitaptaki yazıları ezberleyip sınav kağıdı na yazmamızı bekliyen sistem ne olur ki ne bekliyorsunuz.
Sırf diploma almak için okuyorum teşekkürler
Diploma da işimizr yarayabilseydi keşke
Benim 6 yıldır öğrenemediğim İngilizce yi arkadaşım yabancı Bi ülkede sadece ilkokulda öğrenmiş ve anadili gibi konuşuyor eğitim sistemimiz işte bu
Ben 6 ayda ogrendim, ki bu ogretmenimin mufredata bagli kalmayarak kendi cabalariyla ogretmesi sayesinde.
2023'te daha da gerideyiz hocam..
videonun sonunda tüylerim kabardı. inanılmaz iyi konuşma. erhan hocam çok çabalıyor ama tek başına olmaz. şirketler, devlet, stk'lar da el atmalı erhan hocam gibilere. idolümsünüz hocam.
What.sen kendini saymazsan bu is degismez. Sistemi degistirmye calismazsan hava aliriz.selamlar
devlet erhan hocaya hayatta kulak vermez
Yani kısaca soyut öğretim yerine somut öğretim yapılmalı çünkü soyut deneyim zaten kolayca internet ağlarından erişilebilir. Eğitim sisteminin artık insanlara bilgiyi kazandırmaktan ziyade, yeteneği kazandırmaya yönelik bir şekilde değişim geçirmesi gerekiyor gibi duruyor. Çok doğru bir tespit, aynen katılıyorum.
Eleştirel düşünme diyip sistem degiştirdiler ama kimseye eleştirel düşünmeyi öğretmeden ondan bu eleştirel bakış açısına göre problemleri çözmelerini bekleyemezler şimdiki yaptıkları aynen bu kaliteli ögretmenimiz olsunki kaliteli öğrenen öğrenci olsun
mükemmel bir konuşma ve içerik...
Okulda ogrenemedigim programlamayi youtube de bir programcinin cektigi video ile ogreniyorum. ADAM HAKLI SIZ NEDEN YTB A GIRMIYORSUNUZ DERKEN, hata yapma aman bisi olur korkusu var hala ya !
Üniversite sınavına hazırlandığım dönemde dağ başındaki bin bir emekle kazandığı fen lisemde hafta içi zaten okula gidip bide yetmez akşamına bütün hepsini tekrar ettikten sonra hafta sonu gelirdi ama biz yine hafta sonu yetiştirme kursu diye okula giderdik(neye yetişiyorsam) ve haftasonlarıda böylece ders ile geçerdi.
@Hakan Çetin sınavın oyuncak olması sonucunda istediğim sırayı elde edemedim mezunum
Tek kelime mükemmel 👏
2021den geliyorum eğitim sistemi yıkıldı hacılar
Azerbeycanlıyım ve ordada aynı bok
Yok ki yıkılsın :/
Azerbeycandan dinliyorum Hocam konuşurken Aynen Azerbeycan eğitim sistemi Dedim. Çok Zor eğitiğimiz bu değişilmese devlet yok olucak bir ülkenin geleceği gençlerden aslıdır.
Bu adamı tanıdım tanıyalı daha çok sevdiğim kimse yok
Bomba gibi gelicez 2023 bekle bizi
Erhan Hoca niye millî eğitim bakanı değil acaba?
Sizin gibi aydın insanların olduğu bir siyasi düzen lazım. Yoksa ülke yönetimi cahillere kalıyor
Gülsoy onun icin mücadele gerekiyor, dünya DIlek kipleriyle degismiyor. Hak verilmez alinir. Selamlar
@@efeerimez1120 vandal mı olalım yani
Konuyla ilgisi olanlar, stk lar, bakanliklar, paydaslar bu sistemin yenilenmesi icin ne zaman ve ne derece harekete gececek ? gelismis ulke olmanin kistasindan biridir egitimin niteligi.
Harika bir konusmaydi.
15.dk'daki bahsettiği canlı ders konusu çok haklı
Hele şu son 20 yılda ülkemizdeki eğitim sisteminin, öğrencilerin sorguladığı bakış açısını genişletmesi ve bilimsel metodolojik temelli olması gerekirken dini ağırlıklı, ezberci, geleneksel öğretiye sahip.
Evet, bize ezberle öğretilen bilgileri artık tek tıkla ulaşabiliyoruz.
Eğitim bu olmamalı.
İlber Ortaylı:20 yıl önce iyi bir Orta okuldan çıkan öğrenci bugün üniversite okuyan çoğu öğrenciden daha bilgili ve donanimliydi.
fetayupokiluhj
defuyopliku
asteyukilopayutehjkop
fatmabetülşenikyupoli
Şuan lise okuyorum ve dini ağırlıklı tek bir eğitim dahil görmüyorum. Dediklerinizden emin misiniz?
@@Bacızıplatan_34 Benim buradaki örneklemim İmam Hatip odaklı okulların ülke çapında üstel artış göstermesi olup genel bir yargı içermektedir.
Ayrıca sen bilimsel eğitim aldığını sanıyor olabilirsin ancak bilimsel temelleri çok sağlam olan evrim teorisini müfredattan kaldırdıkları ve seçmeli dini dersler donatıldığı için sizin pek de dini ağırlıklı eğitim almadığınız söylenemez.
17:10 2.5 milyon yıl girişimciydik biz ya! 😂😂
Bir insan aynı zamanda muhasebeci aynı zamanda makine mühendisi aynı zamanda akademisyen olabilir mi ?
Cevap:Hayır
O zaman okullarımızda matematik, fizik, kimya ve biyoloji olan birbirinden farklı alanların derslerini bir arada verip bunlardan birinin veya bir kaçının başarısızlığının sonucunu öğrencilerimize ödetmenin mantıgıdır Milli eğitim müfredatı .
Bu gidişat ya bireysel öğrenime yada geniş kapsamlı gerçekçi bir eğitim sistemi reformu ile çözülecek .
Bir insan aynı anda birden çok mesleği yapabilir ve yapıyor ve yapanlar var bir insanın sadece fizik veya sadece kimya veya sadece matematik öğrenmesini savunmanın mantıklı bir tarafı yok
@@turky6834 Mantıklı olan ne ilkokul sonrası hala devam eden temel eğitim dersleri mi ? Aşağıdaki yorumları okumuyorsun heralde .Öğrenciler neden isyan ediyor bilmiyorsun .Git avrupa eğitim sistemine bak.Ortaöğretimde mesleki eğitim ve uygulamalı ders veriliyor staj veriliyor.
Bizdede staj var ama uygulaması nasıl diye öğrencilere sormal lazım gereken cevabı verirler zaten ...
Okulda,üniversitede tatil geldiğinde havalara uçuyoruz
Erhan hocayı robert kiyosakiye benzetiyorum
Samsun'da mı olmuş. Keşke gitseydim
İnsanlar neyi bilmediği bile bilmiyorlar
Elon Musk
Nede, neden demeyi bıraktık !
Şuna 12 yaşındayım ve okula ilgili sevdiğim hiçbir şey yok ben aptal değilim ama matematik dersim kötü olduğundan aptalmış gibi görülüyorum ama mesela resim yapmakta çok iyi olduğumu düşünüyorum düşlerim ciddiye alınmıyor ve ben bundan nefret ediyorum hayalim ise ressam olmak.
inşAllah olursun :))
Hocam devlet meslek yani sosyo ekonomik statüyü üniversite sınavınıyla veriyorsa, o sınava da bahsettiğiniz yöntemle hazırlanılırsa sonuç hüsran olur. Tepeden aşağıya doğru değişim yani etkisi çoktan aza doğru olan kurumlarda olması laxım bu değişikliklerin. Kaldı ki eğitimde de temel parametrelerin ezberlenmesi lazım. Yeni doğan bir çok ezberle yani hafızayla öğrenir zaten tekrar yapa yapa. Baz kavramlar ezberlenip, uygulanıp, içselleştirildikten sonra analiz sentez gibi aşamalara ulaşılır. Harfleri bilmeden okumayı, çarpım tablosunu ezberlemeden matematiği becerememek gibi
Liseyi aciktan okusaydim efsane birisi olurdum
Şuan 10. Sınıfım Japon diline ve kültürüne çok ilgim var sizce 11 ve 12 yi açıktan okuyup sınava kendim mi hazırlanmalıyım?
@@Denizzozerr şuan okula gidiyor musun
@@huseyinidz evet
Liseyi aciktan okumak birseye etki etmiyor.
Bıktım ve Yoruldum
❤❤❤❤❤
Bu video Eğitim Sistemimizin ne kadar kötü olduğunu kanıtlayan şeylerden.
neden bu video ve diğer video 7.000 ve 30.000 izlenmiş sadece büyük kayıp
RUclips algoritması
Uzun zamandır ara vermişti bu konuşmalara.
18 Aralık 😊2024
Eğitim ,anlattığınız şey değil. Herkes yaratıcı,herkes girişimci,herkes istediği mesleği yapacak ,sizce mümkün mü?
Sorunlar,eğitim sistemimizden kaynaklı.
Ülkemizde ne var,potansiyeli nedir,ne yapabiliyoruz,ne yapmak istiyoruzun cevapları olmadığı için nasıl eğitim vermemiz gerekiyorun da cevabı verilemiyor.
30drce, Ms olmak gerekiyor.Herkesi yapmazlar.
2 yıl geçmiş, bu eğitim sistemi düzelmez
Artık sanayiler insan gücü gerektirmiyor. Insanlarin yerine makineler geciyor. Tek tip insan modeli yaratmanin bir anlami kalmadi, ki bu boyle devam ederse issizlik gitgide artacak.
Doğru söze ne denir ?
👏🏻👏🏻👏🏻
yap eğitim bakanı gör gelişmeleri
Okul parlamentosu 👍🏽
Evrilir, evrilir ama 2023'ü bekleyeceğiz herşey için.
👏👏👏👏
Konuşmanın özeti, videonun başlangıcındaki ilk sorunun ta kendisi. Çocuklar neden arkalara oturtuldular? Eğitimin sorunu (okulda/işte/hayatta) önceliklerimize öndekilerin karar vermesi. Halbuki onların ihtiyaçları ile bizimkiler tamamen farklı. Sorun demokraside, çözüm de…
Erhan Erkut bey ne kadar bilgilendirici zihin açıcı şeyler söyleseniz de "siz bilmezsiniz biz biliriz" tarzınız ve bitiriş şekliniz bence gözden geçirilmelidir yani İticilikten bahsedebiliriz
Erhan Erkut top one
💎🌟
Bilgi artik meta ama burada insanlarin dogru bilgiye ulasacagi ongorusu var, bu sorun az buz bir sorun degil, belki bu isin basindaki herkes bunun uzerinde dusunuyor. Bunu nasil cozecegiz? Yani Coursera' daki derslerin gercekten en iyi dersler oldugundan nasil emin olacagiz? Coursera derslerinin cogu cok boktan cunku. Erhan Erkut guzel konusuyor ama elinde cok kisitli bilgi varken kesin konusuyor, bu yuzden hayal satiyor.
Mufredat bazli egitimin ozellikle 18 yasindan sonra dogru olmadigi zaten cok acik olmali, cunku universitelerde "lecture" denen ve yapisi-icerigi ozgur kilinan dersler veriliyor 200 yildir universitelerde. Fakat bu oncesinde de ayni yontemin izlenmesi gerektigine dair bir isaret mi? Emin degilim, kesin konusmak cok zor.
Staj yapacak yer bile yok!
Kusursuz 👌
Ses çok kötü gelmiş
DOĞRU
DOĞRU
hı
Hoca boş konuşuyor, hiçbir somut öneri yok
Atkı neden ? Ya orada atkıyı boynuna dolamanın anlamı nedir?
Kravat takmak istememesi.
Normal de bu platform da oturum açmadan izlerim videoları ama senin bu yorumunu görünce dayanamadım oturum açtım sırf yorum yazmak için. Gerçekten yirmi dakikalık bu güzel videodan aklında kalan ve buraya yazacak kadar önemli bulduğun soru adamın neden atkı taktığı mı ?
@@yusufkzlylan3537 eveet işte bu bende sana cevap vereyim öyleyse ...adamın konuştuklarını zaten 3 aşağı 5 yukarı biliyoruz ...onca eğitim ve görgüden sonra salakça birşeyler anlatmasını beklemiyordum , aslına bakarsan onca eğitim ve imkana rağmen öngörülen ve hatta bilinen şeylerin ötesine geçmemesini farkedilmemesi canımı sıktı ... kendisini genç ve alımlı göstermek için seçtiği kıyafetlerde bana adamın hala bazı yönlerden aç ve doyumsuz olduğu hissini uyandırdı... taaa içimden gelen bir duygunun dillenişi diyebilirim ... ilk defa izledim ve herhangi bir kişisel durumum yok ...
Ertuğrul Çakır Anladım abi.
Belki topluluk önünde konuşurken boyun kısmından yukarıya doğru baş kısmı titriyor
eski Sümerlerde bile okul vardı, ne saçmalıyor bu adam??
Yalnız şunu hatırlatmak isterim ki; o küçücük karede gösterdiğiniz iki yüz yıllık eğitim tarihinde insanoğlu, geriye doğru iki buçuk milyon yıllık insanlık tarihinden milyonlarca kat fazla gelişme göstermiştir. Bahsettiğiniz bireysel eğitimin maliyeti son derece yüksektir. Ayrıca sunumunuzda siz de içerik paylaşımı yaptınız...
Çok akıllıson ha valla
Hakkatten
Haklısınız ve gayet mantıklı konuşmuşsunuz ama o kare içindeki zaman diliminde aynı zamanda da bildiğim kadarıyla ruhsal açıdan sorunlar büyüdü. Ve bireysel okulların maliyetinin fazla olması da az olması gibi sebeplerden değil mi? Ya da en azından sebeplerinden biri desek? Belki de başından beri okul dediğimiz yerleri daha faydalı olacak şekilde kullanmaya başlasaydık daha pahalı bir sisteme ihtiyaç duymazdık. Ama bir şey iddia etmiyorum, kafamda oluşan soruları soruyorum sadece. Belki dediklerin doğrudur da benim anlamadığım noktalar vardır. Kısacası hatalı konuşmuş olabilirim. Hatalı cümlelerim varsa belirtilmesinden memnun olurum
Bu iki yüz yıllık eğitim tarihi günümüzde artık işe yaramıyor ama