Merhaba, portatif tuvalet kullanımını aşağıda anlattığım şekilde yaparsanız zannederim sizler için daha faydalı olacaktır. Öncelikle günlük yaşantımızda kullandığımız tuvaletlerdeki deveboynu denen ve içerisinde sürekli su bulunan bölümün mantığını bilmeniz ve bu bilgi ile portatif tuvaleti kullanmanız gerekir. Evlerimizde kullandığımız tuvaletlerdeki deve boynu denen ve tuvaletin giderinde her zaman su bulunmasını sağlayan bir parça bulunur. Buradaki suyun mantığı şudur; Boru sisteminden gelecek kokuyu engellemek ve kullanım anında katı atığın tuvalet gider borusu cidarlarına temasını/yapışmasını minimuma indirmektir. Portatif tuvaletlerde deveboynu parçası olmadığı için bu parçanın eksikliğini gidermek için klape (kullanım kılavuzlarında bu kapak blade olarak geçiyor) kullanılır. Bu parça tuvalet kullanılmadığında sürekli kapalı durumda kalmalıdır. Portatif tuvaleti katı atık için kullanılmadan önce kapalı haldeki klapenin üzerine bir miktar su (-0,5- lt. civarı) pompalanır, katı atık bu suyun içerisine yapılır, (günlük hayatta normal kullanımdaki tuvaletlerin özelliği oluşturulur.) kullanım sonrasında klape açılarak su ile birlikte katı atıklar alt hazneye gider. Tuvalet cidarlarının temizliğe ihtiyacı olursa, yeniden su pompalanır, tuvalet fırçası yardımı ile temizlik yapılır, klape kapatılır ve bir sonraki kullanıma hazır halde bekletilir. Pompalanan bu su içerisine eklenen kimyasal madde kaydırıcı özelliği ve koku önleme özelliği içerir. Bu kimyasalın bulunmadığı /bulunamadığı durumlarda, temiz su tankına arap sabunu ile karıştırılmış su da konabilir. Arap sabunlu su da klape üzerinde iken tuvalet giderinin cidarlarına katı atığın yapışmasını önlediği gibi, alt tanka indiğinde de parçalayıcı özelliği ile (yağ çözücü olması nedeni ile) katı atıkların parçalanmasını sağlar.
@@muratakcay4358levent bey yazmamis ama ben yazayim. Olmaz malesef siz bu sirada alt tarafta birikmis butun kokuyu o sure boyunca yukari alirsiniz. Bunun yani sira tuvalet daha cabuk kirlenir
O parçalayıcı kimyasalı önceden icinemi koyuyoruz yoksa bosaltacagimiz zamanmı. Yani işimiz bitti kullandik içi doldu artık, kimyasalı ondan sonramı koyuyoruz.
merhabalar, aslında bir iki türlü de denedik. Bu videoyu çektiğimizde parçalayıcıyı boşaltacağımız zaman koyuyorduk, şu an ise önceden koyup hafif suyla çalkalıyoruz.
Merhaba, portatif tuvalet kullanımını aşağıda anlattığım şekilde yaparsanız zannederim sizler için daha faydalı olacaktır. Öncelikle günlük yaşantımızda kullandığımız tuvaletlerdeki deveboynu denen ve içerisinde sürekli su bulunan bölümün mantığını bilmeniz ve bu bilgi ile portatif tuvaleti kullanmanız gerekir. Evlerimizde kullandığımız tuvaletlerdeki deve boynu denen ve tuvaletin giderinde her zaman su bulunmasını sağlayan bir parça bulunur. Buradaki suyun mantığı şudur; Boru sisteminden gelecek kokuyu engellemek ve kullanım anında katı atığın tuvalet gider borusu cidarlarına temasını/yapışmasını minimuma indirmektir. Portatif tuvaletlerde deveboynu parçası olmadığı için bu parçanın eksikliğini gidermek için klape (kullanım kılavuzlarında bu kapak blade olarak geçiyor) kullanılır. Bu parça tuvalet kullanılmadığında sürekli kapalı durumda kalmalıdır.
Portatif tuvaleti katı atık için kullanılmadan önce kapalı haldeki klapenin üzerine bir miktar su (-0,5- lt. civarı) pompalanır, katı atık bu suyun içerisine yapılır, (günlük hayatta normal kullanımdaki tuvaletlerin özelliği oluşturulur.) kullanım sonrasında klape açılarak su ile birlikte katı atıklar alt hazneye gider. Tuvalet cidarlarının temizliğe ihtiyacı olursa, yeniden su pompalanır, tuvalet fırçası yardımı ile temizlik yapılır, klape kapatılır ve bir sonraki kullanıma hazır halde bekletilir. Pompalanan bu su içerisine eklenen kimyasal madde kaydırıcı özelliği ve koku önleme özelliği içerir. Bu kimyasalın bulunmadığı /bulunamadığı durumlarda, temiz su tankına arap sabunu ile karıştırılmış su da konabilir. Arap sabunlu su da klape üzerinde iken tuvalet giderinin cidarlarına katı atığın yapışmasını önlediği gibi, alt tanka indiğinde de parçalayıcı özelliği ile (yağ çözücü olması nedeni ile) katı atıkların parçalanmasını sağlar.
Levent Bey değerli yorumunuz ve detaylı anlatımınız için teşekkür ederiz 😊
Levent Bey, acaba klape açık iken tuvaletimizi yapsak daha iyi olmaz mı acaba?
@@muratakcay4358levent bey yazmamis ama ben yazayim. Olmaz malesef siz bu sirada alt tarafta birikmis butun kokuyu o sure boyunca yukari alirsiniz. Bunun yani sira tuvalet daha cabuk kirlenir
@@ramazandemir6377teşekkürler bilgilendirme için
Bilgilendirme için teşekkürler.
Bilgi için teşekkürler
Kimsayalı dışarıya dökmediğiniz için duyarlı olduğunuz için sizi tebrik ediyorum 👍
Çok teşekkür ederiz 🌲
O parçalayıcı kimyasalı önceden icinemi koyuyoruz yoksa bosaltacagimiz zamanmı. Yani işimiz bitti kullandik içi doldu artık, kimyasalı ondan sonramı koyuyoruz.
merhabalar, aslında bir iki türlü de denedik. Bu videoyu çektiğimizde parçalayıcıyı boşaltacağımız zaman koyuyorduk, şu an ise önceden koyup hafif suyla çalkalıyoruz.
Güzel video başarılar😊
Çok teşekkkür ederiz 😊
Faydalı bilgiler.. 👍👍👍
Merhaba,tuvalet kagidinida parcaliyormu?
merhabalar tuvalet kağıdı atmayı denemedik 🙂
Bu tip tuvalet ile yurdışına çıkılabiliyor mu?
Bu konu hakkında maalesef bir bilgimiz yok ama zaten Avrupa'daki karavanlarda da bosaltim yapmak gerekiyor
çıkılabilir, avrupada maceratörlü yani yat tipi tuvaletlerin karavanda kullanımı yasak.
@@alpergokberkkaranfil8591 kaynak nedir? öyle bir yasak yok, karşıma da çıkmadı.
İş bittikçe mi parçalıyoruz alt kısım doldukça mı?
Oğuzhan bey merhaba, kaset haznesj doldukça
En basta koymaniz gerekir