Bu tür yolculuklar için bilmemiz gerekenleri henüz bilemiyoruz. Zamanı tam olarak çözemedik, yer çekimini de. Karanlık enerjiyi karanlık maddeyi... Evrenin uzay zaman dokusunu ve bu dokunun dışını (burası biraz karışık ), daha çok yolun başındayız. Gelecekten gelenlerin olmaması, geleceğin henüz varolmamasından da kaynaklı olabilir. Belki de odaklanmamız gereken şey çok farklıdır. Bilmediğimiz çok şey var.
@@lnvicta Daha higgs bozonunu bile yeni keşfettik sayılır. Yer çekimi, kuantum, herşeyin teorisi... liste uzar gider. Bilimsel olarak önümüzde çok yol var. Teorik olarak bildiklerimiz yok değil fakat gerçek işler bir zaman yolculuğuna çok uzağız. Işık hızıyla yolculukla olacak şeyler değil bunlar. Bırak ışık hızınının yüzde 99unu, yüzde 50sine bile ulaşamayız. Bize bambaşka bir şey gerekiyor. Bunun içinde yeni bilgiler edinmeliyiz. Günümüzün bilgileri henüz yeterli değil. Önce belki de ışığı ve maddeyi daha iyi öğrenmemiz gerekiyor. Yoksa koskoca Cern boşuna inşa edilmedi.
Gelecekten gelenlerin var olmadığını nereden biliyorsunuz? Gelecek sizin için henüz oluşmadı, diye gelecek yok demek değildir. Şu anda geçmişimizde yaşayan insanlara göre, onların geleceğinde olan bizler, henüz var olmadık. Ama görüyorsunuz ki varız. Bu bir algı meselesi. Şu anda bu video yüklendiği anda, yapılan yorumlarda yazıldığı anda okunmaktadır. ''Günümüzün bilgileri henüz yeterli değil. Önce belki ışığı ve maddeyi daha iyi öğrenmemiz gerekir'' sözünüze katılıyor ve Kuantum fiziğinin ne olduğunu, buna göre hangi atom altı parçacığın nasıl bir davranış sergilediğini, paralel evrenler ile bunların geçiş kapısı olan karadelikleri- akdeliklerin mahiyetini, makro evren ile mikro evrenin ne olduğunu, Negatif evrenle pozitif evrenin içeriğinin de iyi bilinmesi gerektiğini ekliyoruz...
Yahu ışık hızına ulaşsak bile evreni tümüyle yine keşfedemeyiz en yakın galaxy andromeda bize 2,5 milyon ışık yılı uzakda 1 yılda ışık hızıyla gidersek 9trilyon km yapıyor 40 ışık yılı gidersek 360 trilyon km yapıyor. Daha andromedanın a sını bile varmadan uzay gemisinde yaşlanıp son nefesimizi veriyoruz. ışık hızı bile evrenin büyüklüğü karşısında kaplumbağadan bile yavaş. Bir de evrenin genişleyiş çizgisini görmek için ışık hızını geçsek bile imkansız çünkü o da ışıkdan hızlı genişliyor . beynim durdu laaaaannnn kafayı yicem şimdi ne oluyor bana ne oluyor böyle cildiracam🥵🥶
Zamanda yolculuk yapabileceğimiz tek araç teleskoplardır. Baktığımız yıldızların yüzlerce hatta binlerce yıl önceki hallerini görürüz. Onun dışında hocamızın da dediği gibi zamanda yolculuk yapmak imkansızdır.
@@mertnowitzki ama biz onların önceki görüntülerini görüyoruz. Şu anki zamanda onlar çok daha farklı. Eski halini görüyoruz diye geçmişe gitmiş olmuyoruz. Nasıl ben gidip birinin 4 yıl önceki fotoğrafına baktığımda zamanda yolculuk yapmıyorsan burda da durum aynı
Zamanda yolculukla ilgili tek gerçek bence malesef en sıkıcı olanı... Böyle bir şey mümkün değil. Mümkün olsa bunun sınırı ne diye sormak gerekir. 10 milyar yıl önceye gitmek istiyorum ne olacak dünya yok ortada.
Belki de biri zaman da yolculuk yaptı ve Ayhan hocanın en fantastik açıklamadan en mantıklı olan açıklamasını en mantıklı ve en fantastik olarak değiştirdi 😜😜
Teorik olarak solucan deliklerini kullanılarak uzun mesafeler gidilebilir. Başka gezegenlere yolculuk yapılabilir.ve aynı şekilde dünyaya geri döndüğünüzde zamanda ileri gitmek mümkün.ama en fantastik olanda zamanda geri gitmek.oda imkansız bildiğim kadarıyla geçmişe gitsen bile hicbirsekilde müdahale edemezsin.
Benim teorim şu: Evet ilerleyen yüzyıllarda zaman yolculuğu yapılabilir ama insan kendini yoketmeye programlı olduğu için bir kaç yüzyıl sonra gelecekteki bir zamanda zaman makinasını yapamadan gezegenden silinecek. O yüzden aramızda zaman yolcuları yok ve bizde insanlık olarak yavaş yavaş o yok oluşa gidiyoruz.
Yani üstün bir ırk bizim soyumuzu başlatıp bizi genetik olarak kendi kendimizi yok etmeye mi ayarladı? Sonra da bizim inşa ettiğimiz hazır gezegene konacaklar. Biz de soyumuz tükendikten sonra gezegenimize gelecekleri yok edecek bir soy türetirsek otur seyret şenliği :)
İnsan kültürü diğer canlı kültürlerinden daha fazla zamanın ilerisine gerisine erişimi yüksek. okuduğumuz her bir bilgi geçmişe yolculuk yaptığımız her şey geleceğe mesaj.
Geçmişe gidilemez. Çünkü geçmiş diye bir yer yok. Belki yakın geçmişe dair ışıklar, yansımalar uzayda enerji olarak bulunabilir ama gidilecek bir yer yok.
Bence zamanda geçmişe gitmek mümkündür , tıpkı videolardaki gibi , eskiyi görüb de müdahele edemediğimiz gibi , geçmişe de gidersek izlemekten başka bir şeyler yapamayız gibi geliyor bana
Zaman yolculuğu hayalini etmeden önce aslında zamanın ne olduğunu anlamak daha mantıklı bence. Ama biz aslen zamanın gerçekten ne olduğunu tam anlamış bile değiliz.
Ayhan abi son teoriniz bana okuduğum bir kitabı hatırlattı ve bunu sizinle paylaşmak istedim ama siz muhtemelen okumuşsunudur o kitapta son teorinize yönelik harika bir hikaye anlatıyordu kitap ise bana göre en iyi bilim kurgu yazarlarından biri olan Isaac Asimov un Sonsuzluğun Sonu kitabı eğer okumadıysanız ilginizi çekecektir herkese de önerebilirim iyi geceler 👋
Saygı Değer Administer Ayhan Hocam Zaman Hayatımızda Kavram Olarak Varolurken Gelişen Teknolojilerin Farkıyla Resmen Metaya Dönüştü ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Akademik Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
Farklı bir teori daha var, yıllar önce bir belgesel izlemiştim, hafızam kuvvetli olmadığı için ismini hatırlamıyorum. Orada daha farklı bir şey söylüyordu. Diyorlardı ki, zaman makinesi ne zaman icat edildiyse o makineyle sadece icat edildiği zamana kadar gidilebilir. Mesela şu an bunu icat etmiş olsak ve bundan atıyorum elli bin yıl sonra birileri ''hadi gelin geçmişe gidelim'' dese en son bu zaman kadar gelebiliyorlar. 2012'ye, 90'lı yıllara gidemiyorlar. Buna da şöyle bir çözüm sunuyorlardı o belgeselde, ''ileride teknoloji ilerler de farklı galaksilere gidebilirsek ve oralarda daha eski yıllarda icat edilmiş makine varsa, onların makinesini kullanarak daha eskiye gidebiliriz'' diyorlardı. Tabi, sallıyorlar mı, orasını ben de bilmiyorum :) Ama hatırladığım bir detay daha var, araştırmayı yapan bilim adamının babası, bu küçükken ölmüş ve o da bir zaman makinesi kullanarak babasını tekrar görmeyi hep hayal etmiş ve bilim adamı olunca da bunu araştırmaya koyulmuş. Tabi, bu belgeselde söylenen teori doğruysa eğer, diyelim 5290 yılında zaman makinesi icat etmiş olsunlar, belgeseldeki teoriye göre günümüze asla gelemezler. Ancak 5290 yılına kadar gelebilirler. Bana kalırsa gelmesinler, zaten dünya karışık bir de onlar karıştırmasın. Bu arada Ayhan hocam video için teşekkürler, eline ağzına sağlık.
Aynı belgeseli izlemişiz 10 yılı geçmiştir ben izleyeli. Çok aradım RUclips'da ama bir türlü bulamadım. Hatırladığım en belirgin şey şu, babasını ölen adam tüm çalışmalarının sonucunda bu teknolojiye ancak uzaylılar sahip olabilirler diyordu.
Kulağa başta mantıklı gelse de bazı noktalar eksik kalıyor. Atıyorum o 5290 yılındaki zaman makinesi bozuldu ancak 5350de tamir edildi diyelim yine 5290 yılına dönebilecek miyiz? Dönebileceksek diğer makinelerle de dönülmesi gerekmez mi?
Neden öyle oluyor biliyormusun? Bir zaman makinesi çok fazla parçadan yapılmaz. Sadece üç ana malzeme vardır. Ve ana gövde dahil hepsinin üretim tarihi aynı olmalıdır. Yoksa geçmişe yolculuk yapmaya başladığınız anda, her bir parça gelmiş olduğu ana kaynaklara döner. Mesela birisi henüz toprak altından çıkarılmadığı güne, yada bir maden ocağına. Yola çıkanlarında aynı yaşta olması gerekir...
Işık hızına yakın gitsek de geleceğe gitmiş olmuyoruz,sadece zamanı yavaşlatmış oluyoruz. İlaveten geçmişe yolculuk kuantum fiziğine göre olası olabilir.
Ayhan hocam bence Zamanda yolculuk yapmak kısmen mümkün fakat aklımızı karıştıran zamanda geriye gitmek, Büyükbaba Paradoksu tüm aklımı alıyor D: Emeğinize Sağlık
Hocam geçmişe gidersin ancak olmuş birşeyi degistiremezsin. Geçmiş dokunulmazdır. Geçmişi kullanarak geleceğine yön verebilirsin ama geleceğini kullanarak geçmişine dönüp müdahale edemezsin. Müdahale edebilsen zaten o anki gelecekte olmazdın. Buyukbaba paradoxu evet karışık ama biraz düşününce işin içinden çıkılabiliyor.
Geçmişe yolculuk yapıyoruz zaten tek yapmanız gereken geceleyin gökyüzüne bakmak, göreceğiniz şey baktığınız yere göre değişen milyonlarca hatta milyarlarca yıl öncesi olacak. Geçmişe gitsek bile göreceğimiz tek şey bir filim sahnesi olurdu bence, gördüğümüz ama müdahale edemediğimiz bir şey.
2 года назад+5
Işık hızında yolculuk edersek ne olacağını bilmiyoruz etsek bile zaman bizim için hızlı akabilir bir yıl sonra gemiden inerken 100 yıl yaşlanmış şekilde inme durumumuz olabilir yani 1 yıl da tüm hayatımız bitmiş olabilir, ya da o 1 yıl 100 yıl gibi gelebilir, yani en olabilecek teori bile büyük ihtimalle burada patlar, gemide yaşlılıktan ölürüz büyük ihtimalle, çünkü bizim fiziki zamanımız var o zamanı vücut yaşıyor, hızını ne kadar arttırırsan zamanı o kadar hızlı yaşarsın, o gemide bir hafta sonra saçların beyazlar 3 ay sonra yaşlılık hastalıkların ortaya çıkar
Işık hızına yaklaştığımızda ne olduğu ile ilgili denemelerini yaptılar bir kozmonot 6 ay uluslar arası uzay istasyonunda bulunduğu için çok kısa bir süre olsa bile genç kaldı onun için zaman daha az aktı ama bizim için zaman aynı sürede akınca aradaki farta adam genç oldu geleceğe gitmiş oldu
Işıktan hızlı hareket edebilirsen geçmişe gidebilirsin, ama kalkıpta bir insanın elini sıkamazsın çünkü sen sadece yaşanmış ve uzaya saçılmış geçmişin ışık fotonlarını görmektesin.
Hocam şöyle bir soru da var diyelim ki zaman yolculuğu yapıldı, yolculuğu yapan kişi nasıl dünyaya gelecek nasıl aramızda dolaşabilecek, ışınlanarak mı gelecek yoksa bi ışık süzmesinden mi var olacak ya da Terminatör gibi mi olacak. Teknoloji hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri yapabilir ama sanırım geçmişe yolculuk mümkün değil.
Dark dizisi de tam dediğinizi anlatıyor Ayhan Abi. Birileri geçmişe gidip bir şeyleri değiştiriyor fakat bu sefer sorun çıkıyor, o sorunu değiştiriyor , başka sorun vs... En sonunda hiç geçmişe girilmemiş alternatif bir evren var diyip işin içinden çıkıyorlar... Burda verilen mesaj, asla geçmişe gidip bir şeyleri değiştirmeyin çünkü o değişimde başka sorunlar yaratacaktır.
Çok faydalı vido.sevdiyim yönüde odur ki ,kabacada izah etmesidir ve bu tip açıklama ile anlaması kolay oluyor.sırf felsefi ve ya fizikçiler gibi konüşmak insanları zorlar ve şimdiki internet çağında hemen sıkı gelib çevrilir..
Slm, belki bu konu dışı ama birde Himars sistemi hakkında bir yayın yaparsan sevinirim. Rusya dahi bu sisteme karşı savunmasız görünüyor. yani Himars bizdeki neyin muadili?? bizde böyle bir sistem varmı?? Saygılar.....
zaman yolculuğu için makine yaptık ve geriye gittik, zaman yolculuğu makinesini gelecekte yaptığımız için geriye gittiğimiz zaman da makine yok olacak mı?
zamanda yolculuk yapsak paralel evren oluşabileceği için göremeyebiliriz. örneğin geçmişe gidersek normal geçmişteki bir çok şey farklı yaşanabilir. Geleceğe gidersek normalde gelecekte yaşanacak bir çok şey farklı yaşanabilir.
Zamanda yolculuk değil ama geçmişte yaşadıklarımı izlemek hatırlamak isterdim. Hafızam çok güçlü değil 17 sene öncesini hatırlamıyorum bazen eski dostlarla sohbet ederken eskilerden konuşuyoruz flashbackler yaşıyorum.
Zamanda yolculuk , ileri veya geri gitmek mümkün. Uzay ve zamanın doğası gereği ait olmadığımız zaman diliminde uzun bir süre kalamıyoruz. Bu kısıtlı süre zarfında birşeyler değiştirmek istersek uzay ve zaman örgüsü düzeni ona bir alternatif gelecek üreterek bizi boşa çıkarıyor. Yani toparlayacak olursak çok kısa bir sürede ve uzay zaman örgüsüne uymayan bir düzenleme çabamızda hep uzay zaman örgüsü bildiğini okuyacaktır. Bizim düzeltme çabalarımız boşa çıkacaktır.
Eger isik hizina ulasabilirsen zamanda sadece ileriye gidebiliriz. Aslinda biz gitmiyoruz isik hizinda bizim icin zaman duruyor ve zaman normal akmaya devam ediyor. İsik hizinda ilerleyen bir varlik isterse 1 yil sonrasina isterse de 1 milyon yil sonrasina gidebilir ve onun icin 1 sn dahi gecmis olmayabilir. Benim fikri inancim bu sekilde.
siz zaman yolcularindan´siniz, otobüs ve telefon kulibesi, saat´te 300.000 km mümkün isik enerjisi quantum´u biliyorum sayin nicola tesla anlatmisti, saygilarimla zaman yolcukari
Kameralar ve fotoğraf makineleri aslında birer zaman makinesidir geçmişi günümüze taşırlar her ne kadar maziye gidemezsekde en azından gözümüzle gorebiliyoruz
Içinde bulundugumuz boyutun fiziksel yasalarına mahkumuz, onları aşmak için bunun dışına çıkmamız gerekiyor fakat bunu insan formunda yapabilir miyiz emin değilim. Zihnimiz belki..
Stephen hawking benzer bir deney yapmisti, zaman yolcularina parti verip duyurusunu daha sonradan yapmisti ve gelenler oldugunu soylemisti. Benden o deneyden dolayi umurtuyum.
zamanda yolculuk ileri geri gitmek kadar o kolayki aslında ama bunun için ilk önce ışık hızını mantığını kavramak ve mıklatıs mantığı uygulamanması lazım artı kutuplar bir birini çekerken eksi kutuplar bir birini itiyor şarj olan alan bir bir telefon nasıl temassız şarj mantığını ile başka bir telefona transfer ediyor o telefonda başka telefona transfer etmek yerine kendine depoladığı telefonu nasıl aldtığı telefona geri sarj ediyorsa buda onun gibi olay aslında. 8 gb ramli bilgisayar ile 8 gb ramlı telefon nasıl 8gb ramli bilgisayardan üstünse aynı mantık. bunun için kuantum bilgisayarları dahil bu hesabı yapar önemli olan burada zıt kutupları elde etmek zamanda geri gitmek için. mesela karadelik bizi zamanda ileri götürüyor kuantum fiziği sayesinde ama bu modelin tersi neden se hiç hesaplanmadı karadeliğe uygulanan enerji terse çevirilse zamanda geri gitmiş olursun. buda şu oluyor ülkeler de bilime ayrılan bütçe belli. cern de bile yaptıkları deneyler sınırlı. o ile 100 km ileri giden saniyedeki araç çarkı geri çevirerek 0. ile 100 arası saniyede geri gidemiyor. kısaca ortada bir çalışma olursa artı kulupların uyguladığı enerji eksi kutupların uygulayacağı enerjiye göre zayıf alır. bunun için bu zaman çalışmaları ilk eksi enerjiyi üzerinde gitmesi lazım. çünkü zaman sonsuz ama eksi enerji zamanı kısıtlı. başlangıç noktasına gidiyorsun. herşeyin teorisi artıları bulmak ile çözülmez eksileri bularak çözülecek. eksiler artılara katkı sayarak kolaylaştırır aslında şuanki bilimin yaptığı olay kulağını tersden göstermekten başka birşey değil.
Ünlü bir fizikçi antimaddenin maddenin zamanda geriye giden hali olduğunu söylemişti. Belki de zamanda geriye gitmeyi başaranlar anti maddeye dönüştükleri için gittikleri zamanla temas edemiyorlardır.
Daha kuantum fiziği bile çözülememişken imkansız diye birşey yoktur. Belkide zamanda ileri gitmenin yolu ışık hızını aşmak değildir. Ayhan hocam fazla ağırız dedi uzayda ağırlık yok ki
Ağırlık yerçekimi ( gravitasyon) çok uzun konu. Mesela Dünya'da ayrı ayda ayrı hissedilir neden ,Çünkü dünya uzay zamanı daha fazla büker ve etrafındaki cisimleri aya göre daha çok kendine çeker bizde bunu daha ağır olarak algılarız. Kütlen varsa uzayda bile olsan bir ağırlığın vardır.illa bir yerlere düşmen gerekiyorsa güneşe yaklaş 1000 kilo olursun orada .
@@3nt3rs4ndm4n kardeşim çekim yok ise ağırlık neden olsun ki? Dünyanın ağırlığı yok mu ? Güneşe ne yaklaşıyor ne de uzaklaşıyor merkez kaç ile çekim arasında denge de uzay devasa boşluklara sahip çekim olmayan alanı yok mu
Hocam peki zamanı yazan uç nokta biz olamazmıyız yani zaman makinesi ileride bizim yazdığımız zamanda icat edilip o noktada geçmişe gelip şimdiki kendimi bulamazmıyım
Işık hızını aşmanın sadece matematiksel bir çıkarımı var, fiziksel gerçeklik için bir anlamı yok. Matematik zihinsel bir jimnastik aracıdır, gerçeklikle örtüşmesine gerek yok ama tabiki olası birçok olasılığı göstermesi açısından tek aracımızıdır.
Zamanda yolculuk imkansız demek bence 1800 lerde yaşayan birinin katı bir cisim ile görüntülü bir şekilde dünyanın bir ucundan diğer ucuyla sohbet etme olayına imkansız böyle bir şey olamaz demesiyle aynı 200 yıl önce görüntülü sohbet olayı imkansızdı şuan hologram teklonolojisi için çalışılıyor İmkansız demek için erken diye düşünüyorum
Ne kadar doğru bir düşünce olabilir bilmiyorum ama Benim kendimce söyle bir Teorim var Gelecek daha olmadı evren doğduğundan beri 13.8 milyar yıl geçti ve biz her saniye şimdiyi yaşıyoruz zamanla birlikte geleceğe ilerliyoruz 2900 lü yıllar şuan yok (belki de hiç olmadı) bizim için hiçlikte olan bir varlık böyle bir yolcukla kendinin olmadığı bir mekana gelemez bence bu teorilerin hepsinde zaman çizgisinin hep var olduğu düşünüldüğü için net olarak cevap alınamıyor Bu yüzden bence geçmişe gidilemez gidilse bile aynı zaman çizelgesi üzerinde değişiklik olmaz ve farklı bir çizgi oluşur ya da kişinin yaşadığı yıllara gitmekle sınırlı olabilir
Bu tür yolculuklar için bilmemiz gerekenleri henüz bilemiyoruz. Zamanı tam olarak çözemedik, yer çekimini de. Karanlık enerjiyi karanlık maddeyi... Evrenin uzay zaman dokusunu ve bu dokunun dışını (burası biraz karışık ), daha çok yolun başındayız. Gelecekten gelenlerin olmaması, geleceğin henüz varolmamasından da kaynaklı olabilir. Belki de odaklanmamız gereken şey çok farklıdır. Bilmediğimiz çok şey var.
Peki, bilmemiz gerekeni bilmediğimizi nerden biliyorsunuz?
@@lnvicta Daha higgs bozonunu bile yeni keşfettik sayılır. Yer çekimi, kuantum, herşeyin teorisi... liste uzar gider. Bilimsel olarak önümüzde çok yol var. Teorik olarak bildiklerimiz yok değil fakat gerçek işler bir zaman yolculuğuna çok uzağız. Işık hızıyla yolculukla olacak şeyler değil bunlar. Bırak ışık hızınının yüzde 99unu, yüzde 50sine bile ulaşamayız. Bize bambaşka bir şey gerekiyor. Bunun içinde yeni bilgiler edinmeliyiz. Günümüzün bilgileri henüz yeterli değil. Önce belki de ışığı ve maddeyi daha iyi öğrenmemiz gerekiyor. Yoksa koskoca Cern boşuna inşa edilmedi.
@@muhammetyuruk9002 afferim sana
Gelecekten gelenlerin var olmadığını nereden biliyorsunuz? Gelecek sizin için henüz oluşmadı, diye gelecek yok demek değildir. Şu anda geçmişimizde yaşayan insanlara göre, onların geleceğinde olan bizler, henüz var olmadık. Ama görüyorsunuz ki varız. Bu bir algı meselesi. Şu anda bu video yüklendiği anda, yapılan yorumlarda yazıldığı anda okunmaktadır. ''Günümüzün bilgileri henüz yeterli değil. Önce belki ışığı ve maddeyi daha iyi öğrenmemiz gerekir'' sözünüze katılıyor ve Kuantum fiziğinin ne olduğunu, buna göre hangi atom altı parçacığın nasıl bir davranış sergilediğini, paralel evrenler ile bunların geçiş kapısı olan karadelikleri- akdeliklerin mahiyetini, makro evren ile mikro evrenin ne olduğunu, Negatif evrenle pozitif evrenin içeriğinin de iyi bilinmesi gerektiğini ekliyoruz...
Yahu ışık hızına ulaşsak bile evreni tümüyle yine keşfedemeyiz en yakın galaxy andromeda bize 2,5 milyon ışık yılı uzakda 1 yılda ışık hızıyla gidersek 9trilyon km yapıyor 40 ışık yılı gidersek 360 trilyon km yapıyor. Daha andromedanın a sını bile varmadan uzay gemisinde yaşlanıp son nefesimizi veriyoruz. ışık hızı bile evrenin büyüklüğü karşısında kaplumbağadan bile yavaş. Bir de evrenin genişleyiş çizgisini görmek için ışık hızını geçsek bile imkansız çünkü o da ışıkdan hızlı genişliyor . beynim durdu laaaaannnn kafayı yicem şimdi ne oluyor bana ne oluyor böyle cildiracam🥵🥶
Zamanda yolculuk yapabileceğimiz tek araç teleskoplardır. Baktığımız yıldızların yüzlerce hatta binlerce yıl önceki hallerini görürüz. Onun dışında hocamızın da dediği gibi zamanda yolculuk yapmak imkansızdır.
Ona zamanda yolculuk değilde ışığın bize geç ulaşması desek daha doğru olmaz mı
O yolculuğu biz değil de, ışık yapmış oluyor. Biz yolcunun memleketten getirdiklerine bakıyoruz.
@@mertnowitzki ama biz onların önceki görüntülerini görüyoruz. Şu anki zamanda onlar çok daha farklı. Eski halini görüyoruz diye geçmişe gitmiş olmuyoruz. Nasıl ben gidip birinin 4 yıl önceki fotoğrafına baktığımda zamanda yolculuk yapmıyorsan burda da durum aynı
İmkansız mı haha Karadelik neden var ozaman?
Zamanda yolculukla ilgili tek gerçek bence malesef en sıkıcı olanı... Böyle bir şey mümkün değil. Mümkün olsa bunun sınırı ne diye sormak gerekir. 10 milyar yıl önceye gitmek istiyorum ne olacak dünya yok ortada.
Ayhan hocam aslında hepimiz birer zaman yolcusuyuz. İnsan anılarıyla geçmişe hayalleriyle geleceğe gider.
bu işin edebiyat kısmı
Belki de biri zaman da yolculuk yaptı ve Ayhan hocanın en fantastik açıklamadan en mantıklı olan açıklamasını en mantıklı ve en fantastik olarak değiştirdi 😜😜
TEZGAH BU
Ayhan abi seni çok seviyorum, sesini duymak bile güzel. İyi ki varsın...
Teorik olarak solucan deliklerini kullanılarak uzun mesafeler gidilebilir. Başka gezegenlere yolculuk yapılabilir.ve aynı şekilde dünyaya geri döndüğünüzde zamanda ileri gitmek mümkün.ama en fantastik olanda zamanda geri gitmek.oda imkansız bildiğim kadarıyla geçmişe gitsen bile hicbirsekilde müdahale edemezsin.
Benim teorim şu: Evet ilerleyen yüzyıllarda zaman yolculuğu yapılabilir ama insan kendini yoketmeye programlı olduğu için bir kaç yüzyıl sonra gelecekteki bir zamanda zaman makinasını yapamadan gezegenden silinecek. O yüzden aramızda zaman yolcuları yok ve bizde insanlık olarak yavaş yavaş o yok oluşa gidiyoruz.
Yani üstün bir ırk bizim soyumuzu başlatıp bizi genetik olarak kendi kendimizi yok etmeye mi ayarladı? Sonra da bizim inşa ettiğimiz hazır gezegene konacaklar. Biz de soyumuz tükendikten sonra gezegenimize gelecekleri yok edecek bir soy türetirsek otur seyret şenliği :)
Zamanda yolculuk yapmak mümkündür, tek yapmanız gereken geçmişte yaşadığınız bir anıyı hatırlamak...
İnsan kültürü diğer canlı kültürlerinden daha fazla zamanın ilerisine gerisine erişimi yüksek. okuduğumuz her bir bilgi geçmişe yolculuk yaptığımız her şey geleceğe mesaj.
@@kazimkurtoglu9237 Çok güzel bir yazı 😊
Kanka video diye bişi var. Geçmişte çekip geleceke izliyorsun. Hatırlamana da gerek kalmıyor. Direkt önünde herşey
çok anlamlı
Hergun gidip
Geliyorum ozaman zaman yolcusuyum demekki😂
Zamanda sadece ileri gidilebilir; o da ancak, yaşayarak.
Geçmişe gidilemez. Çünkü geçmiş diye bir yer yok. Belki yakın geçmişe dair ışıklar, yansımalar uzayda enerji olarak bulunabilir ama gidilecek bir yer yok.
Bence zamanda geçmişe gitmek mümkündür , tıpkı videolardaki gibi , eskiyi görüb de müdahele edemediğimiz gibi , geçmişe de gidersek izlemekten başka bir şeyler yapamayız gibi geliyor bana
Hocam, Vallahi ders okumam lazım
✨
siqaret ne
@@CaganNEWTONoglu Sigara. İngilizce yazılışı da sigarette yabancı kökenli söz bizde avrupadan aldık sözcüğü.
@@mr.informasiya Hansı qəzet ?
@@CaganNEWTONoglu Sigara demek
Hocam sonsuzluğun sonunu okuduktan sonra video harika geldi 🥳🥳
Zaman yolculuğu hayalini etmeden önce aslında zamanın ne olduğunu anlamak daha mantıklı bence. Ama biz aslen zamanın gerçekten ne olduğunu tam anlamış bile değiliz.
Ayhan hocam bayraktar kızılelma ile ilgili videonuzu bekliyoruz.
Ayhan abi son teoriniz bana okuduğum bir kitabı hatırlattı ve bunu sizinle paylaşmak istedim ama siz muhtemelen okumuşsunudur o kitapta son teorinize yönelik harika bir hikaye anlatıyordu kitap ise bana göre en iyi bilim kurgu yazarlarından biri olan Isaac Asimov un Sonsuzluğun Sonu kitabı eğer okumadıysanız ilginizi çekecektir herkese de önerebilirim iyi geceler 👋
Saygı Değer Administer Ayhan Hocam Zaman Hayatımızda Kavram Olarak Varolurken Gelişen Teknolojilerin Farkıyla Resmen Metaya Dönüştü ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Akademik Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
hocam hangi takımı destekliyorsunuz
Helal olsun hocam yine kafamizi yaktin saol
Biri beni de alıp 30 sene sonraya götürse buralar çok sıktı
Farklı bir teori daha var, yıllar önce bir belgesel izlemiştim, hafızam kuvvetli olmadığı için ismini hatırlamıyorum. Orada daha farklı bir şey söylüyordu. Diyorlardı ki, zaman makinesi ne zaman icat edildiyse o makineyle sadece icat edildiği zamana kadar gidilebilir. Mesela şu an bunu icat etmiş olsak ve bundan atıyorum elli bin yıl sonra birileri ''hadi gelin geçmişe gidelim'' dese en son bu zaman kadar gelebiliyorlar. 2012'ye, 90'lı yıllara gidemiyorlar.
Buna da şöyle bir çözüm sunuyorlardı o belgeselde, ''ileride teknoloji ilerler de farklı galaksilere gidebilirsek ve oralarda daha eski yıllarda icat edilmiş makine varsa, onların makinesini kullanarak daha eskiye gidebiliriz'' diyorlardı. Tabi, sallıyorlar mı, orasını ben de bilmiyorum :) Ama hatırladığım bir detay daha var, araştırmayı yapan bilim adamının babası, bu küçükken ölmüş ve o da bir zaman makinesi kullanarak babasını tekrar görmeyi hep hayal etmiş ve bilim adamı olunca da bunu araştırmaya koyulmuş.
Tabi, bu belgeselde söylenen teori doğruysa eğer, diyelim 5290 yılında zaman makinesi icat etmiş olsunlar, belgeseldeki teoriye göre günümüze asla gelemezler. Ancak 5290 yılına kadar gelebilirler. Bana kalırsa gelmesinler, zaten dünya karışık bir de onlar karıştırmasın. Bu arada Ayhan hocam video için teşekkürler, eline ağzına sağlık.
Aynı belgeseli izlemişiz 10 yılı geçmiştir ben izleyeli. Çok aradım RUclips'da ama bir türlü bulamadım. Hatırladığım en belirgin şey şu, babasını ölen adam tüm çalışmalarının sonucunda bu teknolojiye ancak uzaylılar sahip olabilirler diyordu.
Kulağa başta mantıklı gelse de bazı noktalar eksik kalıyor. Atıyorum o 5290 yılındaki zaman makinesi bozuldu ancak 5350de tamir edildi diyelim yine 5290 yılına dönebilecek miyiz? Dönebileceksek diğer makinelerle de dönülmesi gerekmez mi?
Neden öyle oluyor biliyormusun? Bir zaman makinesi çok fazla parçadan yapılmaz. Sadece üç ana malzeme vardır. Ve ana gövde dahil hepsinin üretim tarihi aynı olmalıdır. Yoksa geçmişe yolculuk yapmaya başladığınız anda, her bir parça gelmiş olduğu ana kaynaklara döner. Mesela birisi henüz toprak altından çıkarılmadığı güne, yada bir maden ocağına. Yola çıkanlarında aynı yaşta olması gerekir...
Işık hızına yakın gitsek de geleceğe gitmiş olmuyoruz,sadece zamanı yavaşlatmış oluyoruz. İlaveten geçmişe yolculuk kuantum fiziğine göre olası olabilir.
Ayhan hocam bence Zamanda yolculuk yapmak kısmen mümkün fakat aklımızı karıştıran zamanda geriye gitmek, Büyükbaba Paradoksu tüm aklımı alıyor D:
Emeğinize Sağlık
Allah kısmet ederse olur
Hocam geçmişe gidersin ancak olmuş birşeyi degistiremezsin. Geçmiş dokunulmazdır. Geçmişi kullanarak geleceğine yön verebilirsin ama geleceğini kullanarak geçmişine dönüp müdahale edemezsin. Müdahale edebilsen zaten o anki gelecekte olmazdın. Buyukbaba paradoxu evet karışık ama biraz düşününce işin içinden çıkılabiliyor.
Birisi bu teoriyi ortaya attı, en bilinen klişe bir şey oldu. Büyük baba paradoksunu kafanıza takmayın. Bu aşıldı.
yada g-man gib mistik bir varlık olması lazım
Abi çok sağol senin bazı videolarin sayesinde 9 sınıf fizik dersinde bazı şeyleri daha kolay anladim
4:21 PUHAHAH O BAKIŞ NE REİS YARIM SAATTİR GÜLÜYORUM BUNA
Vallahi bu videoyi 1000 kere koyuyorsun haftada 1 defa silip tekrar yukluyorsun valla böyle adam gormedim
Vidyo çok güzel çok keyifli Ayhan Öğretmenim:)
Peki Ayhan Hocam Terminatör filminde bize anlatılan hikayedeki zaman yolculuğu nasıl bir teori ile izah edebiliriz?
Geçmişe yolculuk yapıyoruz zaten tek yapmanız gereken geceleyin gökyüzüne bakmak, göreceğiniz şey baktığınız yere göre değişen milyonlarca hatta milyarlarca yıl öncesi olacak.
Geçmişe gitsek bile göreceğimiz tek şey bir filim sahnesi olurdu bence, gördüğümüz ama müdahale edemediğimiz bir şey.
Işık hızında yolculuk edersek ne olacağını bilmiyoruz etsek bile zaman bizim için hızlı akabilir bir yıl sonra gemiden inerken 100 yıl yaşlanmış şekilde inme durumumuz olabilir yani 1 yıl da tüm hayatımız bitmiş olabilir, ya da o 1 yıl 100 yıl gibi gelebilir, yani en olabilecek teori bile büyük ihtimalle burada patlar, gemide yaşlılıktan ölürüz büyük ihtimalle, çünkü bizim fiziki zamanımız var o zamanı vücut yaşıyor, hızını ne kadar arttırırsan zamanı o kadar hızlı yaşarsın, o gemide bir hafta sonra saçların beyazlar 3 ay sonra yaşlılık hastalıkların ortaya çıkar
Işık hızına yaklaştığımızda ne olduğu ile ilgili denemelerini yaptılar bir kozmonot 6 ay uluslar arası uzay istasyonunda bulunduğu için çok kısa bir süre olsa bile genç kaldı onun için zaman daha az aktı ama bizim için zaman aynı sürede akınca aradaki farta adam genç oldu geleceğe gitmiş oldu
Bayıldım. Çok güzel anlatim
Kainatında hər şeyin kütləsi var, fotonların belə. İşıq sürətinə yaxınlaşdıqca insan kütləsi azalır, yəni insan mikro hissəciklərə parçalanır.
Işıktan hızlı hareket edebilirsen geçmişe gidebilirsin, ama kalkıpta bir insanın elini sıkamazsın çünkü sen sadece yaşanmış ve uzaya saçılmış geçmişin ışık fotonlarını görmektesin.
Hocam şöyle bir soru da var diyelim ki zaman yolculuğu yapıldı, yolculuğu yapan kişi nasıl dünyaya gelecek nasıl aramızda dolaşabilecek, ışınlanarak mı gelecek yoksa bi ışık süzmesinden mi var olacak ya da Terminatör gibi mi olacak. Teknoloji hayal bile edemeyeceğimiz şeyleri yapabilir ama sanırım geçmişe yolculuk mümkün değil.
Dark dizisi de tam dediğinizi anlatıyor Ayhan Abi. Birileri geçmişe gidip bir şeyleri değiştiriyor fakat bu sefer sorun çıkıyor, o sorunu değiştiriyor , başka sorun vs... En sonunda hiç geçmişe girilmemiş alternatif bir evren var diyip işin içinden çıkıyorlar... Burda verilen mesaj, asla geçmişe gidip bir şeyleri değiştirmeyin çünkü o değişimde başka sorunlar yaratacaktır.
Zaman yolculuğu ile ilgili izlediğim en güzel video oldu ve en son ki teorin gerçekten mümkün olabilecek kadar mantıklı
Ayhan hocam eline emeğine yüreğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler İzmir'den selamlar. Back to the Future .
Sizi kulaklıksız da rahat durabilmek istiyorum, sesi arttırmak yetmiyor efendim, videonun sesini yüklemeden önce bir miktar arttırmanız mümkün müdür
Çok faydalı vido.sevdiyim yönüde odur ki ,kabacada izah etmesidir ve bu tip açıklama ile anlaması kolay oluyor.sırf felsefi ve ya fizikçiler gibi konüşmak insanları zorlar ve şimdiki internet çağında hemen sıkı gelib çevrilir..
Slm, belki bu konu dışı ama birde Himars sistemi hakkında bir yayın yaparsan sevinirim. Rusya dahi bu sisteme karşı savunmasız görünüyor. yani Himars bizdeki neyin muadili?? bizde böyle bir sistem varmı?? Saygılar.....
Ben küçükken ufoların gelecekten gelen insanlar olduğunu düşünüyordum. Geçmişe müdahale etmeden gözlemliyorlar diye düşünüyordum
Ayhan abi türkiyenin motor üretimiyle ilgili bilgiler verebilirmisin
zaman yolculuğu için makine yaptık ve geriye gittik, zaman yolculuğu makinesini gelecekte yaptığımız için geriye gittiğimiz zaman da makine yok olacak mı?
Zaman yolculuğu ile alakalı çoğu kişinin bilmediği bir dizi önermek istiyorum: Timeless
İzleyenler varsa yorum yazarsa sevinirim :)
Çok güzel bir diziydi. 2. Sezonu gelmediği için üzülmüştüm
@@omfcenter2609 kesinlikle ben de üzülmüştüm, 3. Sezon gelmedi bu arada, 2. Sezon çekildi :)
@@mucahidsk harbi mi? Maddi yetersizlikten dolayı cekilmicegi haberini alınca takip etmeyi bırakmıştım. İzleyeli baya oldu
@@omfcenter2609 sıfırdan başlayıp izleyin derim, ben de bir yıl arayla iki kere izledim üçüncüye dönerim artık muhtemelen birkaç seneye 😀
zamanda yolculuk yapsak paralel evren oluşabileceği için göremeyebiliriz. örneğin geçmişe gidersek normal geçmişteki bir çok şey farklı yaşanabilir. Geleceğe gidersek normalde gelecekte yaşanacak bir çok şey farklı yaşanabilir.
Bence böyle bir şey olsa mutlaka haberimiz olurduya çünki insanlar gösteriş yapmayı sever ve hiç bir şeyi fazla gizli tutamayız
Stein's Gate animesi vardı zaman yolculuğu ile ilgili harikaydı öneririm.
Zamanda yolculuk değil ama geçmişte yaşadıklarımı izlemek hatırlamak isterdim. Hafızam çok güçlü değil 17 sene öncesini hatırlamıyorum bazen eski dostlarla sohbet ederken eskilerden konuşuyoruz flashbackler yaşıyorum.
Zamanda yolculuk , ileri veya geri gitmek mümkün.
Uzay ve zamanın doğası gereği ait olmadığımız zaman diliminde uzun bir süre kalamıyoruz. Bu kısıtlı süre zarfında birşeyler değiştirmek istersek uzay ve zaman örgüsü düzeni ona bir alternatif gelecek üreterek bizi boşa çıkarıyor. Yani toparlayacak olursak çok kısa bir sürede ve uzay zaman örgüsüne uymayan bir düzenleme çabamızda hep uzay zaman örgüsü bildiğini okuyacaktır. Bizim düzeltme çabalarımız boşa çıkacaktır.
Müq video, en sevdiğim konulardan birini en sevdiğim youtube içerik üreticisi işliyor miss 😎
İyi ki varsın kral.
Eger isik hizina ulasabilirsen zamanda sadece ileriye gidebiliriz. Aslinda biz gitmiyoruz isik hizinda bizim icin zaman duruyor ve zaman normal akmaya devam ediyor. İsik hizinda ilerleyen bir varlik isterse 1 yil sonrasina isterse de 1 milyon yil sonrasina gidebilir ve onun icin 1 sn dahi gecmis olmayabilir. Benim fikri inancim bu sekilde.
04:00 kadiköyün tam neresi geldik bulamadık :)
4:15 Gerçek kesit- Ayhan Tarakçı oyunculuğu diyorum .
siz zaman yolcularindan´siniz, otobüs ve telefon kulibesi, saat´te 300.000 km mümkün isik enerjisi quantum´u biliyorum sayin nicola tesla anlatmisti, saygilarimla zaman yolcukari
Geçmişe gitmek bence tam anlamıyla imkansız ne yaparsak yapalım geriye gidemeyiz ışık hızını geçebilsek bile.
Kameralar ve fotoğraf makineleri aslında birer zaman makinesidir geçmişi günümüze taşırlar her ne kadar maziye gidemezsekde en azından gözümüzle gorebiliyoruz
Içinde bulundugumuz boyutun fiziksel yasalarına mahkumuz, onları aşmak için bunun dışına çıkmamız gerekiyor fakat bunu insan formunda yapabilir miyiz emin değilim. Zihnimiz belki..
Bu gün ben zamanda yolculuk yaptım sabahleyin Ankara'dan Kayseri'ye geldim hemde zamanda yolculuk yaptım inanın zamanım olmasa yapamazdık😀😀
Geçmişe gitmek için bir kaç kadeh atmam yetiyor bana, gözlerimi açtığımda ise "AA sabah olmuş" deyip gelecekte buluyorum kendimi.
evrenin entropisini değiştirmeden nasıl zaman yolculuğu yapılanabilir ki?
Stephen hawking benzer bir deney yapmisti, zaman yolcularina parti verip duyurusunu daha sonradan yapmisti ve gelenler oldugunu soylemisti. Benden o deneyden dolayi umurtuyum.
Salam Hocam. Ola bilermi bizim zamani kimlerse yillar önce manupulyasiya etsin olduklari gibi olmaliydir amma deyişiklikler olub.
Roleplay çok güzeldi djsjsjsjskdkd
Bence zaman yolculuğu ile ilgili en büyük sorun, şimdiye kadar kimsenin, imkansız olduğunu ispatlayamamış olmasıdır.
Hocam ya yaşadığımız dejavuların sebebi birilerinin yaptığı zaman yolculuğunun sounucu oluşan zaman kırılmalarıysa ?
Bunu bende düşünmüştüm valla :)
zamanda yolculuk ileri geri gitmek kadar o kolayki aslında ama bunun için ilk önce ışık hızını mantığını kavramak ve mıklatıs mantığı uygulamanması lazım artı kutuplar bir birini çekerken eksi kutuplar bir birini itiyor şarj olan alan bir bir telefon nasıl temassız şarj mantığını ile başka bir telefona transfer ediyor o telefonda başka telefona transfer etmek yerine kendine depoladığı telefonu nasıl aldtığı telefona geri sarj ediyorsa buda onun gibi olay aslında. 8 gb ramli bilgisayar ile 8 gb ramlı telefon nasıl 8gb ramli bilgisayardan üstünse aynı mantık. bunun için kuantum bilgisayarları dahil bu hesabı yapar önemli olan burada zıt kutupları elde etmek zamanda geri gitmek için. mesela karadelik bizi zamanda ileri götürüyor kuantum fiziği sayesinde ama bu modelin tersi neden se hiç hesaplanmadı karadeliğe uygulanan enerji terse çevirilse zamanda geri gitmiş olursun. buda şu oluyor ülkeler de bilime ayrılan bütçe belli. cern de bile yaptıkları deneyler sınırlı. o ile 100 km ileri giden saniyedeki araç çarkı geri çevirerek 0. ile 100 arası saniyede geri gidemiyor. kısaca ortada bir çalışma olursa artı kulupların uyguladığı enerji eksi kutupların uygulayacağı enerjiye göre zayıf alır. bunun için bu zaman çalışmaları ilk eksi enerjiyi üzerinde gitmesi lazım. çünkü zaman sonsuz ama eksi enerji zamanı kısıtlı. başlangıç noktasına gidiyorsun. herşeyin teorisi artıları bulmak ile çözülmez eksileri bularak çözülecek. eksiler artılara katkı sayarak kolaylaştırır aslında şuanki bilimin yaptığı olay kulağını tersden göstermekten başka birşey değil.
Zaman tek yonlu liner deilde yuvarlak oldugunu kabul edersek olabilir mi? Teoriler surekli degisiyor belki yillar sonra bunu bulurlar
Abi doctor who son sezonlar hakkında ne düşünüyorsun eski tadı yok
Ayhan abi peki ileride geçmişe gitmek mümkün olup gidildiği konusunda gidilen yerde asla bu konunun söylenmemesi kuralı varsa ve yaptırımı çok ağırsa
Ayhan hocam tupolev pak-da rus bombardıman uçağını analiz edermisiniz
Ünlü bir fizikçi antimaddenin maddenin zamanda geriye giden hali olduğunu söylemişti. Belki de zamanda geriye gitmeyi başaranlar anti maddeye dönüştükleri için gittikleri zamanla temas edemiyorlardır.
Fizik dünyası böyle uçuk teorilerle dolu. Phd'si olan teori yürütüyor.
@@y.t.1320 richard Feynman. phd nedir bilmiyorum da adamın nobeli var.
@@selmaozbag3457 Feynman abi sevdiğimiz bir büyüğümüzdür. Bilime katkıları azımsanamaz ama teori işte.
Zamanda yolculuk yapmadım hiç ama kulaklıkla dinliyorum ve 4:15 - 4:25 arası reenkarne olmuşumdur kesin
Peki bi yere lazer ışığı tuttuğumuzda ışık hızında gidiyor geleceğe mi gitmiş oluyo o ışık molekülleri ???
Bayraktar kizilelmayla ilgili bir video ne zaman gelecek bekliyoruz
Hocan Hazır başlamışken, paralel evrenler (Multiverse değil.) ve boyutlar hakkında da birer vidyo ile bizi aydınlatırsan sevinirim.
Hocam babamla beyin jimnastiği yaparken bir baktım video atmışsınız bana da keyifle izlemek düşer :D
Çok güzel
Daha kuantum fiziği bile çözülememişken imkansız diye birşey yoktur. Belkide zamanda ileri gitmenin yolu ışık hızını aşmak değildir. Ayhan hocam fazla ağırız dedi uzayda ağırlık yok ki
Temel fizik kütlesi olan her cismin ağırlığı vardır.Uzayda ağırlık var sürtünme yok.
@@3nt3rs4ndm4n ağırlık neye göre kardeşim? Yer çekimi yok.
Ağırlık yerçekimi ( gravitasyon) çok uzun konu. Mesela Dünya'da ayrı ayda ayrı hissedilir neden ,Çünkü dünya uzay zamanı daha fazla büker ve etrafındaki cisimleri aya göre daha çok kendine çeker bizde bunu daha ağır olarak algılarız. Kütlen varsa uzayda bile olsan bir ağırlığın vardır.illa bir yerlere düşmen gerekiyorsa güneşe yaklaş 1000 kilo olursun orada .
@@3nt3rs4ndm4n kardeşim çekim yok ise ağırlık neden olsun ki? Dünyanın ağırlığı yok mu ? Güneşe ne yaklaşıyor ne de uzaklaşıyor merkez kaç ile çekim arasında denge de uzay devasa boşluklara sahip çekim olmayan alanı yok mu
Hocam peki zamanı yazan uç nokta biz olamazmıyız yani zaman makinesi ileride bizim yazdığımız zamanda icat edilip o noktada geçmişe gelip şimdiki kendimi bulamazmıyım
Hocam Teknoloji Tarihi ne zamandır gelmiyor yapabilir misiniz ?
Konuyla ilgili ‘Akrebin Yolculuğu’ filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Abi peki 4 5 6 7 8 9 vs. Boyutlara gidersek durum degisirmi yani zamanfa yolculuk yapmak icin illa ışık hızınamı ulaşmamız lazım?
Onu insanlar bilemez. 2 boyutlu bir varlığa 3. Boyutu anlatamayacağın gibi biz de 4. Boyutu anlayamayız
hocam kızıl elma veya altay tankıyla ilgili yeni video gelsin lütfen 25000 aboneden beri takipteyim seviliyorsunuz
Abi Çinlilerin h-6 ucagini ve taşıdığı mühimmatlarini incelermisin abi
Abi senin videonu izlerken bildirim geldi :D
4:10 Hocam ben yanlislikla 8 eylul 1922 ye gittim, kurtulus savasina denk geldim o yuzden biraz gecikecegim😄.
Ses hızını açan jetler de 3 sene aralıksız yolculuk yapınca zaman da oynama olur mu jet deki kişi için ?
Işık hızını aşmanın sadece matematiksel bir çıkarımı var, fiziksel gerçeklik için bir anlamı yok. Matematik zihinsel bir jimnastik aracıdır, gerçeklikle örtüşmesine gerek yok ama tabiki olası birçok olasılığı göstermesi açısından tek aracımızıdır.
HAYIR ZAMANDA GERİ GİDEBİLİRİZ HEMEN GERİ SARIYORUM SENİ BAK ŞİMDİ
Merhaba arkadaşlar telefon kulübesinin uzayda dolaştığı görselde ki filmin adını bilen yazabilir mi
doctor who. film değil dizidir.
@@aliyeci123eyvallah üstad
Zamanda yolculuk imkansız demek bence 1800 lerde yaşayan birinin katı bir cisim ile görüntülü bir şekilde dünyanın bir ucundan diğer ucuyla sohbet etme olayına imkansız böyle bir şey olamaz demesiyle aynı 200 yıl önce görüntülü sohbet olayı imkansızdı şuan hologram teklonolojisi için çalışılıyor İmkansız demek için erken diye düşünüyorum
Zaman makinasının icadından eskiye gidilebilir mi?
Reis İstanbul Kadıköy kocaman bir yer nasıl bulayım ben seni orada
Hocam acaba sizdemi zaman yolcusunuzunmu acaba🤨🤔🤔🤔
2 ve 3. teori en mantıklıları bence
Ne kadar doğru bir düşünce olabilir bilmiyorum ama Benim kendimce söyle bir Teorim var Gelecek daha olmadı evren doğduğundan beri 13.8 milyar yıl geçti ve biz her saniye şimdiyi yaşıyoruz zamanla birlikte geleceğe ilerliyoruz 2900 lü yıllar şuan yok (belki de hiç olmadı) bizim için hiçlikte olan bir varlık böyle bir yolcukla kendinin olmadığı bir mekana gelemez bence bu teorilerin hepsinde zaman çizgisinin hep var olduğu düşünüldüğü için net olarak cevap alınamıyor Bu yüzden bence geçmişe gidilemez gidilse bile aynı zaman çizelgesi üzerinde değişiklik olmaz ve farklı bir çizgi oluşur ya da kişinin yaşadığı yıllara gitmekle sınırlı olabilir
Hocam Bende sizin favorinizde olan zaman yolcuğunun olduğunu düşünüyorum.
Abi deliye bağlamışın bu programda :) yani zaman yolcusu sana gelmek zorunda mı? Esmerayın dediği gibi zorunda mı?
Ben Şahsen Geçmişe Gitmenin İmkansız olduğunu düşünüyorum ama Geleceğe Gitmek mümkün bence.
Bana en olası ve mantıklı teori son teori geldi