Abi öncelikle merhaba :) Bilgisayar mühendisliği için detaylı anlatan (atiyorum kod nedir algoritma nedir proglamlama nedir vs.) (Yapabileceğin meslekler ,devlette iş olanağı nasıl )bir video çekebilir misin ? Bu gibi gibi birçok etken var. Malum sınav senesinde teknoloji ile aram o kadar çok açıldı ki terimleri tam olarak öğrenmek istiyorum. Matematik alanımın iyi olduğunu düşünüyorum (fakat bunun ne derecede olduğunu veya süper gibi birşey diyemem ) teknoloji alanına ilgim vardı ama şu sınav senesi derslerle geçti tamamen tekrar uyum sağlayabilir miyim bilmiyorum 😅 Birde derslerle ilgili video cekebilirsin 😊😊😊
yiğit selamlar. bilgisayar mühendisliğinde üniversite önemli mi sence. ben 70 binle mezuna kaldım. 15 bin istiyorum diye. böylelikle yıldız tekniğe falan giderim. birde bende korku var böyle bilgisayarı seviyorum ama sadece oyun oynamak için kullanıyorum. yazılımdan falan korkuyorum sence yapabilir miyim öğrenmesi kolay mı tavsiye verirsen sevinirim
Selam Burak, evet öğrenmesi çok kolay bir şey değil fakat hiçbir şey kolay değil. Eminim bence eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan korkularının üzerine gitmelisin. Zamanla da hepsini aşacağından eminim. Üniversite konusu ise evet önemli ama değiştiremeyeceğin bir şey değil. Bilgisayar mühendisliği kendi kendini de geliştirmenin fazlasıyla mümkün olduğu hatta buna mecbur olduğun bir alan.
Ben dgs ile b8lgisayar muhendisligine gecmeyi dusunuyorum ama fizik ve mat tan cok bilgim yok . Sizce odtu itu gibi yerlerde dgs ile bilgisayar muhendisligi okunurkmu
Merhabalar, Yazılım ve donanım alanında en çok ağırlıklı olarak nereye değinildi kocaeli üniversitesinde , bazı üniversiteler de donanıma ağırlık veriliyor bende bunu beğenmedim :)
bilgisayar hakkında pek bilgim yok ama kendimi geliştirip bir şeyler başarabilir miyim? üniversitede diğerlerinden geri kalır mıyım bundan korkuyorum. yardımcı olur musunuz?
@@evinad3974 biraz araştırdım ve çoğu kişi kendini geliştirmeye bağlı olduğunu söylüyor sıfırdan başlanabilir yani. benim bir de sıralamam pek iyi değil yüksek bir üniversite gelmemesine rağmen tercih yapmamı söylüyor tanıdığım bu meslekle ilgilenen kişiler. sana da demek istedim
@@serenayysss benim de sıralamam o kadar iyi değil 120 bin araştırdım kadarıyla az da olsa ilgin olması gerekiyormuş bana bakarsak saatlerce bilgisayar başında oturabilecek bir insan değilim bu vb durumlardan dolayı tekrar denemeye karar verdim
Ben bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandıktan sonra bir bilgisayar sahibi oldum. Programlama konusunda bölümümde geride kalmadım merak etmeyin halledersiniz :)
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Şimdiye kadar bilgisayarla pek ilgilenmemiş birisi olarak sıfır bir şekilde bilgisayar mühendisliği tercih etmek mantıklı olur mu? Bölüme girince başarılı olur muyum?
Bölüme girmeden önce bilgisayarım bile yoktu diyebilirim :). Oyunlarımı da hep playstation üzerinden oynardım, yani oyun oynamak amacıyla bile bilgisayar kullanmıyordum. Bence 4 senede kendini çok güzel yetiştirebilirsin :).
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Bazı vakıf üniversiteleri cidden iyi kadrolara ve iyi eğitimlere sahip bence karışık bir şekilde yazabilirsin. Ben kocaeli üniversitesini de atılım üniversitesini da yazmıştım. Kocaeli Üniversitesi geldi. Atılım gelse de pişman olmayacaktım, kocaeli üniversitesi geldi diye de pişman olmadım :).
merhabalar kocaeli unisinin cogu alanda fazla zor bir uni oldugunu duydum bu dogru mu? siralamam 59k bilgisayara hep bir ilgim vardi. yazilim veya bilgisayar dusunuyorum. yazilim da kocaeli unide bu sene yeni acilacakmis gelme ihtimali bilgisayardan daha fazla diye aklimda kaldi. bir de kocaeli(iö) sakarya(iö) aydin canakkale gibi yerlerde anca pc geliyor. bir yandan ilgim yok ama sirf itu uni adindan dolayi insaat muh arasinda kaldim. gercekten ilgimin pcde bile oldugunu hissediyorken uni ismi icin insaat arasinda tercih yapmakta asiri zorlandim. sizin gorusunuz ne olurdu acaba?
İnşaat bölümündeki arkadaşlarım iş bulmakta zorlanıyorlar maalesef. Benim girdiğim dönemden 100 bin aşağıda olan inşaat mühendisliği bölümleri var, ki ben 4 sene önce girdim çok büyük bir zaman farkı yok. Eğer bilgisayar ilgin varsa umarım bilgisayar gelmiştir. Sonuçlar nasıl :)
Selamlar herkese, biliyorum çok zorlu bir süreç. Umarım bu sürecin sonunda çok mutlu olursunuz :). Elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyorum ama tüm yorumlara cevap veremiyorum maalesef. Bu yorumun altına genel soruları yazarsanız sorular için ayrı bir videoyu bu haftasonu paylaşmaya çalışacağım. Her soru için ayrı video mu çekiyim yoksa tek bir videoda mı toplayayım onu da "Ayrı" ya da "Tek" şeklinde belirtirseniz sevinirim. ("Sorunuz" - "Ayrı" gibi ) Cevap veremediğim herkesten özür dilerim. Bu şekilde bir telegram grubu kurdum, buradan birbirinize de yardım edebilir kazandıktan sonra da iletişimde kalarak güzel bir yapı kurabiliriz :) t.me/joinchat/0ed0OIrRl803MTI0 Son olarak abone olursanız sevinirim :)
Merhaba,bir soru sormak istiyorum. Matematiğim iyi,fizikten nefret ederim. Ben kendim moleküler biyoloji okumak istiyorum ama Türkiye şartları,ailem tarafından bilgisayar mühendisliğine yönlendiriliyorum. İlgim hiç yok,acaba sonradan oluşabilir mi? Cidden bilgisayar hiç oturup açıp araştırmadım. İ
Bence kendin ne okumak istiyorsan onu seçmelisin. Mesela ben hâlâ seçemedim. Ve ailem illa Kendi şehrimde okumamda ısrar ediyor. Ben de puanı düşük diye okumak istemiyorum. Umarım en hayırlısı neyse onu seçeriz :)
Nerede mutlu olacağını ve hangi mesleğe daha yatkın olduğunu düşünüyorsan onu seçmelisin. Sadece şunu söylemem gerek, bilgisayar herkesin içinde sevebileceği bir şey bulabileceği bir alan. Çok fazla alt dalı var, yani mobil uygulama programlamayı sevmeyip, gömülü sistem kodlamayı sevmen mümkün :).
merhaba ben sosyal ve insanlarla iletişim kurmasını çok seven biriyim fakat bilgisayar müh. gördüğümüz kadarıyla sabahtan akşama kadar bilgisayar başında mı iş yapıyor yoksa diğer mühendislikler gibi sosyal ilişkilerin de olduğu bir bölüm mü bilgisayar müh. tercih edip insan ilişkilerinin de yoğun olduğu bir alana yönelebilir miyim böyle alanlar var mı varsa hangi alanlar yardımcı olur musunuz 🌸🍀
abi bende birinci sinifi yatarak bitirdim programlama konusunda pek bir şey bilmiom ingilizce seviyemde çok iyi degil sence bu satten sonra hala kendimi hem programlama da hem de ingilizce konusunda geliştirebilir miyim kendimi zorlasam da evde çalışmak çok zor oldugunda pandemi surecinde hiç çalışmadım pişmanım ama yapacakta bir şeyim yok hala şansım var mı kendimi geliştirmek için
Ben de bilgisayarımı üniversiteyi kazandığımda aldım. :) Öncesinde sadece video izleyebildiğim oldukça kötü bi bilgisayarım vardı. Hiç sorun değil yani sonrasında kendini ne kadar geliştirdiğin çok önemli :)
32k dayım istanbul üniversitesi-cerrahpasa düşünüyorum ama puanlar yükselirse gelmeyebilir Marmara geliyor ama teknoloji fakültesi olduğu için pek sıcak bakamıyorum ikinci sırada ankara üniversitesi ve gazi üniversitesi arasında kaldim bide Akdeniz üniversitesi de düşünüyor gibiyim sizce nasıl yapmalıyım tercihimi sizin önerebileceğiniz başka üniversiteler var mi?
Bizim mezun PC muh arkadaş diyor ki çok dandik değilse güzel kampüsü olan güzel bir şehirde okuyun, Antalya, Eskişehir gibi, kendisinin hiç üniversite hayatı olmamış.
@@denizdemir305 Eskişehir teknik ya da Akdeniz üniversitesi hakkında bi bilgin var mi eğitim kalitesi vs olarak ya da Ankara üniversitesi ile gazi üniversitesi mühendislik fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bi bilgin alakan var mi
@@yasincelik5170 internetten yabancı universitelerden öğren diyor, okulda ODTÜ bile olsa fazla beklentin olmasın. Eğitim kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı aynıdır herhalde.
Merhaba Ankara üniversite bilgisayar mühendisliği hakkında bir fikrin var mı birde Türkçe okusam kendimi İngilizce konusunda geliştirsem sence iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım
Sakarya üniversitesinde bilgisayar mühendisliği var fakat fakülte ismi olarak bilgisayar ve bilişim bilimleri fakültesi diyor. Bu fakültenin mühendislik fakültesi ile farkı var mı ? yani mezun olduğumda farklı bir durumla karşılaşır mıyım?
@@travtocmelto2583 benim tutan okul zaten sakarya bilgisayar mühendisliği 53k olan sadece fakültenin ismi mühendislik fakültesi değil o kısmı merak ettim. Örneğin gazi de teknoloji fakültesi var o da mühendislik fakat bazı yönleri mühendislik fakültesinden farklı. Sakarya Üniversitesinde de aynı durum var mı
@@Craysx bilmiyorum dostum da saü yü araştır bence baya ben baya araştırdım da pek olumlu yorumlar görmedim torpil vs dönüyormuş öğrenci işleri yönetimi hocaları pek iyi değil diye yazılar okudum sende araştır bi istersen boşver fakülteyi falan üni ye gidince öğrenirsin onları fakülteler ayrı mı vs.
merhabalar 10bin gibi bir sıralama yaptım tıp ve mühendislik arasında kararsızım bunda ikisine de hatta hiç bir mesleğe kendimi yakın hissetmemem etkili.. Çevremde doğal olarak bir tıp baskısıyla karşılaşıyorum. Bilgisayar mühendisliği konusunda da benim kafamı karıştıran şey şu mesleğe başladığımız zaman her gün gerçekten 6+ saat kod yazıyor muyuz veya bilgisayar başında kalıyor muyuz biraz asosyal bir meslek yorumuna katılır mısınız teşekkürlerr :)
Bilgisayar başında çok takılıyoruz ama asosyallik kısmı tamamen sana kalmış. Bu meslek sayesinde çevresi genişleyen ve sosyalleşen de çok kişi var. Maalesef toplumumuz tıpa garanti meslek olarak bakıyor. Şöyle düşünmek gerek mühendis olduğunda tıptan daha aşağıdan başlayacaksın problem burada ama iyi ve düzgün bir çalışmayla çok daha yukarılara çıkabilirsin. Bu tamamen senin ne yapmak istediğine bağlı aslında; 50-60 sene bilgisayarla mı uğraşmak, yeni teknolojiler ve yazılımlar mı üreterek insan hayatını kolaylaştırmak mı istersin, yoksa 50-60 sene insanların sağlıklarını iyileştirerek insan hayatını kolaylaştırmak mı istersin?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
mühendislik istiyorum ama hangi bölümü istediğimi bilmiyorum. bilgisayar mühendisliğine karşı nötrüm. Olsa da olur olmasa da olur. Sırf geleceğin meslekleri arasında olduğu için istiyorum. önerebileceğiniz bir şey var mı?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
benim 1. sınıfta matematikle pek bir alakam olmadı ama bir şekilde geçtim dersten. 2. sınıfta matematik için bir önhazırlık yapmalı mıyım yoksa dersi derste öğrenme şansım var mı?Çünkü 1. sınıf matematiği şuan 0 bende yok yani
Abi merhaba sonuçlar açıklandı bilgisayar müh için kültür üni %50 ing gibi üniler tutarken ist dışı devlet ama ing olmayan tutan yerler var sence hangisni tercih etmeliyim özel üni dezavantaj mı ile alımlarda tecrüblerinden yararlanmak isterim 😌
Şunu söyleyebilirim bir çok sınıf arkadaşım 3. sınıfın başından beri (ben de dahil), kalan bir çok sınıf arkadaşım da 4. sınıfın başından beri çalışıyor. Bunu sağlayabilen başka bölümler var mı bilmiyorum ama durum bu. Kaldı ki süper denen okullardan birisinde değildim. Eğer üniversite hayatını verimli geçirirsen, işsizlikten korkacağın ender mesleklerden bence, kendi işini bile kurman mümkün :)
Bazı hocaların sunumları tamamıyla ingilizce. Sınıftaki yabancı öğrencilerin dil bilgisine göre, ingilizce anlattıkları da oluyor. Buna rağmen sorun yaşayacağını düşünmüyorum, bir çok terim ders Türkçe işlense bile zaten ingilizce olarak kullanılıyor. :)
Sıralamam 70k bilgisayar mühendisliğini istıyorum fakat iyi uniler gelmiyor geşen uniler cogu vakıf ama endustri, ee, mekatronik gibi bölümlerde devlette daha fazla secenek oluyor sizce vakıft pc mi devlet unilerinde baska muhendslikler mi
Eğer okumak istediğin bölümden eminsen önce bölüm seçmelisin. Eğer emin değilsen önce üniversite seçip ona göre bölümlere göz gezdirebilirsin. Bu yaklaşım yardımcı olucaktır :)
@@Ibrahim-pn8ng Ben de dis icin mezuna kalmayi dusunuyorum yine gelmezse bilgisayar muhendisligini yazarim diyorum ama 1 yıl deger mi ben de bilemiyorum. Biraz arastirdim ama cogu kisi işin buyuk bir kismi kendinde bitiyor , kendini hangi unide olursan ol sürekli gelistirmek zorundasin diyor.
Yiğit selamlar sıralamam 239bin eleme yaptım ve Beykoz üni ile Beykent uni tutuyor daha çok nelerine bakmaliyim üniversitelerin kampüs hayatı önemli hangi akretiddasyonlara bakiyim ve hala yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi ikisi arasındayim çünkü bilgisayar zor diyorlar ve bende özele gidicem cokda iyi değil durumum ondan gözüm korkuyor yardımcı olursan sevinirim sence ne yapmalıyım
Aslında kampüs hayatı en son önemsiyeceğin şeylerden birisi olmalı bence. Üniversitelerin akademik kadrolarının akademik gçemişlerine bakabilirsin fikir verir. Yazılım ve bilgisayar mühendisliklerinin ülkemizde aldıkları eğitimler çok benziyor ve işin sonunda da aynı işleri yapıyoruz :)
@@yigitkemalagac142k ile nereleri yazabilirim abi çok kararsızım hemşire olmak istemiyorum bilgisayar muh içinde iyi okullar gelmediği için emin olamıyorum ilerde iş bulabilir miyim diye
Merhaba 170 bin sıralama yaptım aklımda hemşirelik ve bilgisayar mühendisliği geçiyor sizce bu kadar kötü sıralamayla bilgisayar mühendisliğini tercih edebilir miyim?? Cevaplarsanız çok sevinirim 😊
@@atillaalbayrak607 evet dediğin gibi yaşayış biçimi farklı ve geride olabilir fakat bunun bilgisayar mühendisliğini okumakla ne alkasi var sonuçta elbet üniversiteden mezun olup farklı yerlere gidebilecem
@@atillaalbayrak607 ne alakası var kardeşim gezip gördün mü batıyı ben vanlıyım çokta gururluyum çoğu batı şehrinden daha güzel memleketim gayet güzel üniversiteler de var sen bu kafayla da fazla yaşamazsın zaten 30 yıl gerideymiş yazık cidden üzülüyorum. güzelim memleketimizde ayrımcılık yapanlardan da nefret ediyorum.
Ben eğer mezuna kalsaydım psikolojim bunu kaldırmazdı ve bu kadar çalışamazdım sınav senesi zorlu bir sene. Fakat sevdiğim bir bölüm olunca gerektiği yerde gece gündüz çalıştım çünkü çalışmaktan zevk alıyordum. Bu biraz sana kalmış bir sene daha sınava çalışabileceğine inanıyor musun ya da sınava harcayağın enerjini ilgilendiğin ve sevdiğin alana yöneltebilir misin?
Merhaba ingilizce temelim yok .Turkce de okusam ingilizce de okusam bu bölüm icin ingilizce sart sanirim girdigimde cok zorlanirmiyim ingilizceyle okulu bir yurutsem ?
Bu yıl 200k yaptım. kesin biryere yerleşeceğim. bu yıl sizce sıralamalar kaç bin yükselir. geçtiğimiz yıl sıralamalar 25k dan daha fazla yükselmiş bu yıl da aynı şekilde olur mu.
36k sıralamam var burslu özel mi yazmalıyım yoksa devlet mi ?bu bölüm için tek etken profesör sayısı gibi akademik kadro mu başka ne gibi etkenler vardır?
36k da burslu olarak iyi özel üniversitelere de girebilirsin. Okul hakkındaki yorumları okuyabilirsin. Ekşi sözlük gibi platformlarda genellikle oluyor. Linkedinden okulda okuyan birisiyle iletişime geçebilirsin :).
AYBÜ ingilizce bilgisayar mühendisliğini düşündün mü hiç? Hem %100 ingilizce eğitimi var hem de eğitim açısından beklentini karşılar ve tahminim orası bu sene 37-38k civarı kapatacak.
Öncelikle selamlar lisede matematiğim çok iyi değildi orta düzeydeydi,bilgisayar mühendisliğinde de matematik ağırlıklı dersler.Sizce tercih etsem zorlanır mıyım yada mat derslerinde kalıp sene tekrarı zorunlumu
Bir dersten kaldığında sene tekrarı diye bir şey üniversitede yok. Bir dersin kalırsa o ders kalıyor ve sen üst sınıftaki derslerinle beraber o dersi de alıyorsun. Ben matematiğin sorun olacağını düşünmüyorum evet seni zorlayabilir belki ama lise matematiği ile çok ilgisi yok açıkcası. Bence halledebilirsin :)
Abi merhabalar,kolay gelsin. Sıralamam 41k eczacılık ve bilgisayar mühendisliği arasında gidip geliyorum çekincem şu ki ingilizcem biraz zayıf programla vs. konularda da bilgim yok ama yazılıma teknolojiye programlamaya merakım var ve istersem yapabileceğimi düşünüyorum. Seçmeli miyim bilemedim. Görüşün nedir?
Ben de 41k yaptım. Bilgisayardan eminim ama sıralamam bazen canımı sıkıyor. Hangi üniversiteye baksam çok olumsuz şeyler görüyorum. Yani pc mühendisliğinin içeriği aşırı hoşuma gidiyor ama üniversitler o kadar az memnun edici ki beni bölümden soğutmalarından korkuyorum. Şu an ingilizce olmasının daha iyi olacağından neredeyse eminim. Bu şekilde bakınca bir de akademisyen kadrosunu inceleyince çok az seçeneğimiz kalıyor. Tam 2 seçenek. Bunlardan birisi ankara yıldırım beyazıt. Ki zaten 41k da ve diğer pc müh lerinde olduğu gibi daha da düşeceği kesin. Ayrıca çok yeni bir üniversite. Bunun dışında bir tek ingilizce olarak çukurova kalıyor. Kadrosu 3 prof 3 doçent içeriyor ki bu gayet iyi. 20 yıllık bir bölüm. Ders içerikleri çok güzel. Aslında görünürde her şeyi güzel. Fakat maalesef bölümle ilgili internette olumlu hiçbir şey okumak mümkün değil. Ekşi sözlükte zaten sadece olumsuz şeyler yazılmış. Onun dışında bölümle ilgili adam akıllı bir yorum bulunmuyor. Adeta mezunları forum kullanmıyor gibi. Bütün bunların dışında bir de türkçe bölümler var. Ama İngilizce mühendislik okumanın avantajlarının türkçeye kıyasla çok daha fazla olduğunu birçok kişiden duydum. Yine de birkaç kişiden de o zor dersleri anadilinde anlamazsın, yabancı dilde nasıl anlayacaksın sözünü duydum Yani kısaca anlayacağın durum çok karışık. 2.560.000 kişiyi geçiyoruz ama yine de çaresiziz. Son olarak eğer tercihler için iletişime geçmek istersen e-posta adresimi atabilirim. Teşekkür ediyorum.
@@emirklc2232 merhabalar ben de aşağı yukarı sizin gibi düşünüyorum. Sağa sola bakıyorum olumlu bi şey yok harici üniversiteler hakkinda gerek youtube gerek kendi siteleri ayrıntılı bilgi verilmiyor. Düşündükçe sıralamam benim de moralimi bozuyor keşke daha daha iyisi gelseydi de yapıştırsaydık ama mezuna kalma gibi düşüncem ve ortamım da yok. Gerek bilgisayar gerek diğer mühendisliklerde kesinlikle ingilizce okumak lazım. Çıtayı yükselip yurt dışı düşünmek de gerek diye düşünüyorum. Ama kafam çok karışık bir de siz sanırım direkt bilgisayar mühendisliği düşünüyorsunuz benim kafamı eczacılık ve matematik öğretmenliği de karıştırıyor ama bilemiyorum çok zor bu tercih dönemi. Sakıncası yok ise e postanızı yahut instagram kullanıcı adınızı alayım yine fikir paylaşımı açısından bulunsun
Umutsuzluğa kapılma, herkes her üniversiteyi şikayet ediyor. İnsanlık böyle maalesef eminim senin çok sevdiğin herhangi bir şeyi sevmeyen insanlar da vardır. 41 k kötü bir sıralama değil, bulunduğumuz yerleri güzelleştirmek kendi elimizde :).
Migroslarda bulunan jetkasaları bilirsin belki kasiyer olmadan kendi ödemeni yapabildiğin ya da otomatlar ile çok uzun süredir yaşıyoruz zaten, içine para atıp düğmeye basıyorsun ve istediğin ürünü veriyor. Çok değil 10 sene sonrasını hayal edelim, bir eczaneye giriyorsun doktorun vermiş olduğu barkodu okutuyorsun, okuttuğun makinedeki kapak açılıyor ilaçların orada alıp gidiyorsun. Hiç kimseyi görmeden :). Bu konuda senin fikrin nedir. Yorumlarını merak ediyorum.
@@znrtskn yazarsanız çok sevinirim. Bu arada ben size yorumu yazdığımdan beri hafiften eczacılık da düşünmeye başladım. Bilgisayar mühendisliklerinden mezun olup iş bulamayan pek görmedim cidden. Kariyer imkanları çok fazla. Ayrıca bölüm olarak ders içeriği çok hoşuma gidiyor. Ama gideceğim üniversite beni bütün bunlardan soğutur diye korkuyorum. Hocalar ve öğrenci ortamı beni bölümden koparır diye endişeleniyorum.
Sırf istanbulda okumak için yeni açılmış özel üniversitede mi okumalıyım yoksa devlet üniversitesi olması daha mı iyi aydın adnan menderes mesela ? istanbulda iş imkanı çok olduğu için ne kadar bana uzak olsa da gitmem gerekiyor gibi hissediyorum. Cevaplarsanız sevinirim:))
Açıkcası ben bu kadar beklemiyordum ama sektörde bu isimsiz özel üniversitelere ciddi bir mesafe gördüm ve şaşırdım. Kendin için de kaliteli kadrosu iyi bir özel üniversite olmayacaksa bence devlet üniversitesi tercih etmelisin :)
hocam cevaplayabilirseniz çok memnun olurum 145k sıralama yaptım kütahya dpü tutuyor herkes gibi yazılım üzerine yoğunlaşıcam ama burada üniversitenin çok bir etkisi var mıdır ben ege üniversitesi istiyordum şimdi tercih dönemindeyim mezuna kalıp 1 sene daha çalışma fikri ile kütahyaya gidip bir sene daha kaybetmemek arasında kaldım
Üniversite evet etkili ama her şey değil. Diğer yorumlarda da hep yazdım. Evet üniversites +1 yazılabilir ama sen iyi çalıştığında +5 puan alabilirsin, üniversitenin değeri ortadan kalkar :)
@@yigitkemalagac benim aklımı çelen şey oldu hocam DPÜ de 1 prof 1 doç falan var örnek veriyorum Ege'de 6 prof ve bir sürü doç falan var bundan dolayı dedim 1 sene daha sık dişini ama hala kararsızım sence prof ve doç sayısı farkettirir mi ?
Memleketimde Bilgisayar programcılığı okuyorum 2.sınıfa geçtim ortalamam yüksek tutuyorum hedefim DGS ile Bilgisayar mühendisliği fakat yatay geçiş ile DEÜ ne geçmeği düşünüyorum, hedefi bilgisayar mühendisi olan biri için tavsiyen nedir DEÜ ye geçmenin bana artısı eksisi ne olur cevaplarsan çok sevinirma
Diş hekimliğinden daha cazip geliyor ama iş bulamamak çok korkutuyor. Gerçi bu ülkede dişçiliğin mühendislikten en ufak farkı kalmadı işsiz kalma ihtimali konusunda.
Ben üniversite hayatını verimli geçirip de işsiz kalan kimseyi görmedim etrafımda. Eğer bölümünüzü sevip kendinizi iyi bir şekilde geliştirirseniz işsizlik kaygınız olmaz :)
Bilgisayar mühendisliği için şehir önemli mi mesela Çukurovada okumak istiyorum bilgisayar mühendisi olan kuzenim İstanbulda okuman lazım diyor tabiki kendimi geliştirmek istiyorum ama o kadar önemli mi İstanbulda mı okumalıyım adanada mı
İstanbulda okumak gerek diye bir şart yok, ama iş imkanlarının yüksek olduğu bölgelerde okumak bir miktar avantajlı denebilir çünkü; okurken basit de olsa deneyim edinme şansı yakalanabiliyor bu da okul bitince iyi bir avantaja dönüyor.
sizce %100 ingilizce adnan menderes üniversitesi hakkında düşünceniz neler o okulda mezun olup veri bilimci olarak rahat iş bulabilir miyim? Büyük şirketler için illa ki ytü itü gibi okullarda mı okumak lazım sizin düşünceniz nelerdir?
@@yigitkemalagac yorumunuz için Teşekkür ederim maddi açıdan aydın da kalmak daha iyi olucak aklimda soru işaretleri vardi sadece acaba sektör de sıkıntı çeker miyim okul ismi konusunda diye
İkinci öğretime birinci öğretimle aynı hocalar giriyor ve müfredatında hiçbir değişiklik yok. Hatta birinci öğretimden daha avantajlı diyebileceğimiz bir çok yanı da var :)
Merhaba yiğit abi bende bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat bilgisayar hakkında fazla bilgim yok sence bilgisayar mühendisi yazmalıyım okulda öğrenebilirmiyiz LÜTTFEN cevap verirmisin şimdiden teşekkürler 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Merhaba, okulda çok temelden başlanıyor. Bilgisayar Mühendisliği okuyana kadar benim de bilgisayar hakkında pek bilgim yoktu :). Hatta bilgisayarım yoktu bile denebilir :). Sadece video izlemeye yarayan bir bilgisayar vardı :D Bence çekinme eğer gerçekten istiyorsan hepsini çok güzel bir şekilde halledebilirsin.
@@yigitkemalagac peki abi ben ilk olarak Fenerbahçe üniversitesi burslu veya %50 burslu okumak istiyorum onlar olmazsa Gazi olabilir samsun 19 Mayıs olabilir KTÜ olabilir sence bu saydığım üniversiteler nasıl yorumlarsın lüttfen cevap verirmisin şimdiden teşekkürler 🙏
@@kakulekakule3389 İş imkanlarının yüksek olduğu yerlerde okuman okul hayatında ve ilk işini bulmanda sana yardımcı olabilir. Bu yerlerde genelde istanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir diye gidiyor. Buna göre sıralayabilirsin sanırım
Merhaba Yiğit yine ben, bazı özel üniversitelerde Mac laboratuvarı ver sence bu sıralamamı yaparken dikkate almam gereken bir şey mi ? okulda windows üzerinden eğitim alıp öğrendiklerimi Mac üzerinde uygularken herhangi bir sıkıntı yaşamam değil mi ?
Ben 4 sene windows kullandıktan sonra mace geçiş yaptım. Alışmam 1 hafta falan sürdü :). Yaptığın işe bağlı olarak aslında pek bir farklılığı yok. Özellikle başlangıç aşamasında öğrenirken hiç farkı olmayacak senin için. Bir çok kişi mac bilgisayarının içerisine windows işletim sistemi de kurar. Kısacası bence bu bir kriter olmamalı alacağın eğitim daha önemli :)
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Kardeşim öncelikle selamlar. 30 bin gibi bir sıralama yaptım. Eskişehir teknik, Gazi, Ankara bilgisayar mühendisliklerine gidebiliyorum. Akademik kadrolarına baktığımda 3 üniversite de kendi ogretmenlerini genellikle kendi yetiştirmiş. Ankara üni de birkaç tane yurtdışı okumuş hoca var sadece. 3 u arasında sadece Eskişehir teknik İngilizce. Sen olsaydın hangi üniversiteyi tercih ederdin? İş başvurularında bunlardan biri bir adım önde dediğin var mı? Cevaplarsan sevinirim.
Biri bir adım önde dediğim yok ama ben bunların arasından Ankara Üniversitesini yazmıştım ve 5 sene önce iyi olduğunu hatırlyorum. Eskişehir ve Ankarayı öncelikli tut bence
@@yigitkemalagac LinkedIn den bu üç üniversiteye de baktım. ASELSAN, Türk Telekom gibi yerlere en fazla gitme oranı Gazi gibi duruyor. Bazı şirketlerle de anlaşmalı diye duydum. Ben de senin gibi düşünüyordum Eskişehir ve Ankara öncelikli ama bunu görünce gaziye döndüm gibi. Özel uniler de var Çankaya, Başkent, Atılım gibi sence özel yazmak devlete göre mantıklı mı? Belki prestij olarak devletler daha önde ama öğretmen öğrenci ilişkisi, imkanları felan özeller daha iyi gibi duruyor kafam allak bullak oldu iyice. Cevaplarsan çok sevinirim.
Akdeniz'in de iyi kadrosu var, ve tam İngilizce, çok yurt dışından hocası var. Bu sene bence bunların önüne geçer çok yükseldi son yıllarda, 30 bin yetmeyebilir.
Ben de okul hayatımda freelance olarak tasarım işleri yaptım ve halen de tasarım üzerine çalışıyorum. Boş vakitlerinde bunu bir hobi gibi edinip üzerine yoğunlaşabilirsin :)
Arkadaşlar ben 62k dayım ve bilgisayar ile yazılım müh. arasındayım. Sizce isimsiz özel ünilere gitmeli yoksa devlet ünilerini mi yazmalı. Fikir verecek birilerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürlet
İsimsiz özel üniversitelerdense bence bir devlet üniversitesi tercih etmelisin. 62k fena bir puan değil. Şu anda türkiyede yazılım ve bilgisayar mühendisleri aynı alanlarda çalışıyor ve benzer eğitimleri alıyor. Her şey gönlünce olsun :).
@@feyyzanurr çok karışık ne istediğimi bilmiyorum ve gelecekte sevmediğim bir meslek yapmaktan korkuyorum, bu yüzden tüm meslekleri araştırıyorum. Çevremdeki insanlar 2.mezuniyete kalıp çalışmamı istiyor ama ne yapaam bilmiyorum. 40k dan başlayarak tercih yapacağım 55k ya kadar. Gelirse giderim gelmezse gitmem, çalışırım bir yıl daha
ikisi arasındaki farkı bilmiyorum, sanayi ve teknoloji alanları hangisi şehirde daha çok? Teknoparkları var mı, varsa büyüklükleri nasıl, kaç firma var? Bu gibi detayları incelemek bilgi verir.
Programlama/algoritma zekamın olup olmadığını bilmiyorum açıkçası , sizce bu zeka işimi yoksa bu algoritma zekasını bölüme girdiğimizde kötü de olsak geliştirebilir miyiz?
Merhaba, bilgisayar mühendisliğinde lisans eğitimi tamamladıktan sonra yazılım mühendisi unvanı da alıyor muyum? Bilgisayar mühendisleri yazılım mühendisi olarak da çalıştıkları için bilgisayar mühendisi mezunları aynı zamanda yazılım mühendisi unvanı da mı alıyor diye merak ettim
Aslında bilgisayar mühendisliğinden mezun olduğunda da yazılım mühendisliğinden mezun olduğunda da, "Bilgisayar Mühendisi" ya da "Yazılım Mühendisi" olarak iş aramıyorsun. Böyle iş ilanı bile yok denebilir. İş ilanları genelde şu şekilde "Front End Developer", "Mobile Developer", "Sofware Architecture Developer" gibi. Yani aslında iki ünvanı da almadan, üniversitede yoğunlaştığın alana göre bir ünvan alıyorsun demek daha doğru. Bir endüstri mühendisi de Software Developer olarak çalışabilir mesela.
@@yigitkemalagac kral beni rahatsız eden şu, türkiyede lisans eğitimine çok önem veriyorlar yurtdışının aksine diploma hayranlığı var. Benim amacım yazılım ile ilgilenmek ama donanım derslerinden de faydalanmak amacıyla bilgisayar mühendisliği okumak istedim. Tedirgin olduğum nokta şu, ileride yazılım mühendisliği bölümü daha da yaygınlaşıp bilgisayar mühendisliği diplomasının iyice değer kaybedip önemini yitirmesi
@@metinsahsheo7aste793 Böyle bi şey olacağını düşünmüyorum açıkcası, hemen hemen aynı eğitimleri alıyoruz. Aslında sadece farklı bölüm adı alıyoruz. İlk işine girdikten sonra bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumuş olmanın bir önemi kalmıyor zaten. Örneğin sen bir mobil uygulama geliştiricisi oluyorsun ve yoluna öyle devam ediyorsun. Nasıl ki bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliğini yok etmedi; ki başlarda yazılım dersleri elektrik bölümlerindeydi. Yazılım mühendisliği bölümü de bilgisayar mühendisliği bölümünü yok etmeyecektir :).
@@yigitkemalagac şu anda iş ilanlarını gezdiğimde "bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümlerinden mezun" gibi bi yazı görüyorum bu insanlar şu an ee mühendisliği lisansını atlamışlarsa ileride de bilgisayar mühendisliği lisansını atlayamazlar mı? Ama bu yazılım mühendisliği gibi bi lisans programı için geçerli olmaz çünkü bölümün adı bile yazılım odaklı. Kafamı karıştıran bu aslında
Merhaba öncelikle çok güzel bir video olmuş eline sağlık. Sıralamam 249k evet iyi üniversiteler gelmiyor ama kendimi geliştirebileceğime inanıyorum sence yazmalı mıyım? Birde tek çekindiğim şey aslında matematik ve fiziğin beni zorlaması.şimdiden teşekkür ederim 😊
Selam bu sıralamalar hayatın sonu değil iyi ya da kötü kişiden kişiye değişebilir. Bence önemli olan çok çalışman. Twitterda benim de takip ettiğim meşhur ve iyi yazılımcılardan birisinin şuna benzer bir twiti vardı daha yeni attığı: "İyi ki iyi denilen üniversitelerden birisine girememişim, bu sayede yazılıma daha fazla vakit ayırıp bugünlere gelebildim.". Yani fizik ve matematiği dert etmeden, eğer kendi kendini geliştireceğine inanıyorsan bence yazmalısın :)
@@yigitkemalagac ya bu yorumun beni çok heyecanlandırdı bende zor şartlardan gelip çok tecrübe edinmiş biriyim hayatımda. Neyse şunu sorucam, bilgisayara ilgisi olmayan biriyim bilgisayar mühendisiliğini tercih etmelimiyim? Matematik konusunda çok iyiyim, sayısal konularda analitik düşünme yeteneğim iyi sence seçmelimiyim bu bölümü? Bilgisayara pek meraklı olmayan biri oldugum için yazmak bana absürt geliyor😅
Vaktinin çoğunu bilgisayarla geçirip bu alanda uzmanlaşmak bulunduğun ortamdan daha önemli bir hale gelebilecek mi senin için? Kendini en iyi sen tanırsın. Eğer bu seni tatmin etmeyecekse istemediğin ortamda bulunmak çalışmanı da negatif etkileyecektir.
@@yigitkemalagac vaktimin çoğunu sektörde iyi yerlere gelmek için harcayacağım. Ama istemediğim şehirde istemediğim üniveristede yapmak istemiyorum. Nereye gidersem gideyim en iyisi olmak için çalışacağım ama istemediğim bı yerde olmak 4 sene geçirmek hiç istemiyorum.
merhaba ben bayadır bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama sonra bilime ilgimin olduğunu farkettim ve yaklaşık 3 yıl bilgisayar mühendisliği düşündükten sonra son 2 yıldır neden kimya gibi bir bölümde olmasın diye düşünüyorum bilgisayar mühendisliğinin içimi daraltacağını düşünüyorum sizce ne yapmalıyım çok kararsız kaldım
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
@@serifeylmaz3547 ben hala okuyorum 2. Sınıfım bitmek üzere hatta şu anda ödev yapıyorum ama inan ben bile hala ne istediğime karar vermiş değilim 😂 yani bana hiç sormamalısın bence
@@gunersemih9738 ailemi sıkmak istemiyorum. Onlar maddi olarak sıkılsa bile bana söylemezler. Ben gerçekten çıkmaz sokaktayım gerçekten değer mi bu bölüme yüz bin liralara
AYBÜ bilgisayar mühendisliği ve arkasından Akdeniz bilgisayar mühendisliğini yaz. Bu ikisi %100 ingilizce eğitim veriyor ve eğitim açısından beklentini karşılarlar. Tahminim AYBÜ bilgisayar bu sene 37-38k civarı ve Akdeniz bilgisayar da 40-41k civarı kapatacak.
@@yoyren1767 AYBÜ bilgisayar mühendisliği ve arkasından Akdeniz bilgisayar mühendisliğini yaz. Bu ikisi %100 ingilizce eğitim veriyor ve eğitim açısından beklentini karşılarlar. Tahminim AYBÜ bilgisayar bu sene 37-38k civarı ve Akdeniz bilgisayar da 40-41k civarı kapatacak
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
merhaba sizce süleyman demirel üniversitesinde türkçe bilgisayar mühendisliği okumak mı antalya bilim üniversitesinde %100 ingilizce okumak mı, kararsızım bilimin akademik kadrosu da oldukça iyi
Bu yıl 119 k yaptım aslında bu seviyede değilim sınavda aksilikler başıma geldi şu ana kadar hep mezunluk düşündüm ama bilgisayar mühendisliğide mantıklı geliyor . 1 yıl kalırsam akademik olarak hiç sıkıntı yok ama psikolojikmen sınavları yapamıyorum hedefim tıptı komik ama boyle oldu . Sizce bilgisayar mühendisliği nasıl kendimi geliltirebilecepime inanıyorum . Yorum bırakabilirseniz çok memenun olurum
Gebze teknik üniversitesinin iyi ve zor olduğunu hep duyuyorum. sanıyorum o sıralamalarda bir de yıldız teknik üniversitesi var o da güzel bir üniversitedir. Hacettepe üniversitesinin de o civarlarda olması gerekli, hacettepe de iyi diye biliyorum.
Gebze teknik sana gelmeyebilir ama Ankara Üniversitesi ingilizce bilgisayar mühendisliğini mutlaka arkasına yaz, mutlaka birine yerleşirsin. Ankara ingilizce bilgisayar mühendisliği tahminimce 21.4k civarı kapatacak ve sıralaman oraya yeter bence. İzmir ise hedefin Ege bilgisayar da bakabilirsin ve orası da tahminimce 22.5k civarı kapatacak.
Bence kesinlikle laptop almalısın. Okula götürmek gerekebiliyor. Arkadaşlarınla çalışmak gerekebiliyor. Başka bir yerde çalışman gerekebiliyor vs. bu liste bu şekilde uzatılabilir. Masaüstü seni çok kısıtlayacaktır.
Bölümümdeki çoğu arkadaşım 3. sınıftan itibaren bir yerlerde ara ara çalıştı. Hatta 2.sınıfta boş günlerde tam çalışan arkadaşlarım vardı ve en iyi olarak tabir edilen üniversitelerde bile olmamamıza rağmen bu durum böyleydi. Bunu bu derece sağlayan başka bir bölüm var mı bilmiyorum açıkcası.Yani kendini geliştirdiğinde işsiz kalma problemi yaşamayacağın bir bölüm. Bilgisayar kısmına gelince bence gerçekten sevebileceğine ve yapabileceğine inanıyorsan yazmalısın :). Benim bölümü kazandığımda sadece video izletebilecek bir bilgisayarım vardı, yani ben de anlamıyordum.
@@yigitkemalagac Seveceğime inanıyorum çünkü geliştirilebilir bir bölüm yerinde saymıyor hep üretken bu beni gayet memnun ve teşvik ediyor. Cevapların ve ilgin için çok teşekkür ediyorum. Son bir sorum olacak. Osman Gazi Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsun? Sıralamam oraya yetecek gibi.
Arkadaşlar merhaba benim de sıralamam 41k ve bilgisayar müh. Düşündüğüm meslekler arasında bu şekil yardımcı olabilecek insanlar arıyorum ingilizcem pek iyi değil ama merakım ve ilgim var
1.sınıfı uzaktan okuduğum içindir belki programlama konusunda pek ilerleyemeden (nerdeyse başladığım seviyedeyim) 1.sınıfı bitirdim sizce bu bana 2.sınıfta büyük sorun olur mu yoksa çalışırsam 2.sınıftan itibaren kendimi yeterince geliştirebilir miyim
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
20 k sıralamam var sence İstanbulda medipol, kadir has, kültür mü Ankara da Çankaya, Ankara üniversitesi İzmir de dokuz Eylül, mü Kafam aşırı karışık cevaplarsan çok sevinirim son olarak bilgisayar mühendisliği herke İstanbul diyor sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun
@@ibrahimtaspnar2989 ben de bu gün o kadar video izledimki bunlarla ilgili kafam allak bullak oldu ya ama yaparım diyorsan dişçilik falanda düşünebilirsin iyi yerler gelir hacettepe geçen sene 17k ile kapatmış yani ama bilgisayarda benim sıralamama en yakın ankara başka ne yazacağım hatta onu bile yazacak mıyım emin değilim mezuna kalmayı bile düşünmüyor değilim emin olmadan bir yere gitmek iyi olmaz yani
Aslında firmalar ilk işine girerken oldukça fazla önemsiyorlar. Tabiki üniversitelerin eğitimleri de çok farklı olabiliyor. Şöyle düşünebiliriz; kötü bir üniversite senin hanene -5 puan yazar ama kendini geliştirip 15 puan kazanmak senin elindedir. Bilgisayar Mühendisliği kendi kendini de çok fazla geliştirebileceğin bir bölüm, kendini geliştirerek üniversite farkını ortadan kaldırman mümkün :)
@@denizcagan8523 bununla ilgili bir çok kaynak mevcut önce hangi alana yönelmek istediğini netleştirerek başlayabilirsin. İngilizce öğrenmek de çok faydalı olur çünkü bir çok kaynak maalesef ingilizce.
En az fiziğin gerektiği mühendislik dalı denebilir aslında. Sadece birinci sınıfta lise fiziği ile aynı konularda olacak şekilde fizik gördük. Meslek hayatında ise hiç gerekmiyor demek yanlış olmaz.
@@trnexus5512 İş imkanı konusunda şu anda piyasadaki çoğu meslekten çok daha avantajlı konumda, iş imkanı zor diyenleri duyuyorum ama neye dayandıkları konusunda hiçbir fikrim yok :). her bölümün kendine göre zorlukları var ama ben zevkle okuduğumu söyleyebilirim :). Zevk alınca da düzenli çalışıyorsun haliyle
@@samilari0 benim de 57k ama olabilecek üniversiteler hep Türkçe galiba(emin olamadım), yani İngilizce olanlar var ama çok az bu yüzden de tercih sayım 10u bulamicak sanırım şaka gibi
110k yaptım mezuna kalmak istemiyorum Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum yüzde 50 indirimli özel üniversiteler de dahil önerebileceğin üniversite var mı ?
Benim gireceğim sene Atılım Üniversitesinin kadrosu çok iyiydi ODTÜ'den bir çok hoca vardı. İstediğim okullardan birisiydi. Bir bakabilir misin şu an ne durumda, sıralaması kaç; iyi olabilir. 110k da 2. öğretim devlet üniversitelerinden de güzel tutanlar olabilir :). Bir göz gezdir istersen yorumunu bekliyorum.
Selam iyi bir kariyer için 2 milyon bile yeterli olur. Dürüst olalım bu önündeki zorluk sayısını artırır ama durum böyle. Üniversite bir adım ama sonrasında neler yaptığın da çok önemli. Çok arka sıralamalardan girip şu anda kendisinden 200-300 bin fazla yapanlardan bile iyi durumda olan tanıdıklarım var. Klişe olacak belki ama çalışmak çok önemli bir unsur. Sen 30-40 k hedefi ile elinden geleni yap sonuç ne olur bilmiyorum ama çalışmayı bırakma, kendinin nasıl geliştiğini gördüğünde şaşıracaksın :).
@@aslan8167 hiçbirisini tercih etme mezuna bırak daha iyi bi üniye git 276k ile girdiğin bir üniversiteden mezun olup zengin olma ihtimalin çok çok düşük eğer mühendislik okuyacaksan.
ingilizce bilgisayar müh yazarsam ve tutarsa 27 yaşında mezun olmuş olacağım. Türkçe yazarsam 25 yaşında sizce değer mi ingilizce okuyup geç mezun olmaya?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
@@emrecan3972 myp ile geçtim zaten bu okula. Şimdide ortalama ile seneye devlete geçeyim dedim. Gano ile geçmeye düzenleme geliyormuş. resmen çıkmaz sokaktayım. Ailem maddi sıkıntı olsa bile bana söylemezler. Kafayı yicem ne yapmalıyım diye.
@@emrecan3972 myp ile geçtim zaten bu okula. Şimdide ortalama ile seneye devlete geçeyim dedim. Gano ile geçmeye düzenleme geliyormuş. resmen çıkmaz sokaktayım. Ailem maddi sıkıntı olsa bile bana söylemezler. Kafayı yicem ne yapmalıyım diye.
Diş hekimliği sizin çocukluk hayaliniz ve hayatınızda sizi mutlu edeceğine inandığınız meslek değilse eğer, bence biraz daha geniş çerçeveden bakmak gerekli. Teknoloji ile her şeyin içine yazılım hergün daha fazla giriyor, ileride bir diş hekiminin tek işi robotu hastanın ağzına yerleştirmek olabilir. Robotumuz da aynı anda röntgenini çekip, uyuşturup hataları tespit edip, çalışmaya hiç titremeden başlayabilir. Bu durumda 10 dişçilik işi 1 dişçi sürdürmeye başlayabilir. Bu sadece basit bir senaryo ama imkansız değil. 10 sene önce arabaların kendi kendilerini sürmesi de imkansızdı :).
Merhaba ben bu yıl sayısalda 190k yaptım sınavım şuan kendi sıralamalarına baktığımda zonguldak düzce karabük gibi üniversiteler geliyor gibi duruyor bu üni pek emin degilim ama izlediğim bir çok videoda bilgisayar mühendisliği temelinde kendini geliştirmek ve bunun için cok emek vermemiz gerektiği söyleniyor sende aynısını söylüyorsun kendime bu konuda biraz güveniyorum ve inancimda sence tercih yapmalı mıyım? Ha birde ilk mezun senemdi tekrardan mezuna kalmayı kaldirabilecegimi sanmıyorum cevaplarsan sevinirim
Merhaba kendine çalışabileceğin konusunda inanıyorsan, mezuna kalmamalısın bence ama dürüst olalım işin biraz daha zor olucak. Bence tercih yapıp elinden gelenin en iyisini yapıp herkesi şaşırtmalısın. Yapacağına inanıyorum :). Düzgün çalıştığında kendi gelişimine şaşıracaksın :).
@@yigitakansu ben de ikinci öğretim yazacağım umarım gelir bu yıl bil.muh. cok talep var sen 183k yapmışsın bence seninkisi gelir sinavdan 390k kişi barajı geçmiş yani bu bizim gitme şansımızı arttırır diye düşünüyorum umarım böyle olur
@@rumeysakaya3008 evet talep çok bakalım yazacağım düzce gelirse daha iyi olur ama gelmezse Karabük de olabilir. Aşağılara da İskenderun teknik üniversitesini yazmayı düşünüyorum ona da bak istersen
@@yigitakansu bende istanbula yakın yerler istiyorum düzce karabük zonguldak bunlardan biri olursa benim için iyi olur iskenderun hatayda ve uzak olduğu için istemiyorum ama belki listeme ekelrim halâ arastirmaya devam ediyorum umarım istediğimiz yerler gelir :)
html ve css kodlama dilleri olarak sayılmıyor. Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde genellikle c, c++, python gibi dillerle programlamaya giriş öğretiliyor. İlerleyen sınıflarda da diğer dillere ihtiyaca ve okulun müfredatına göre geçiliyor.
Sabancı CS hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani oranın %50’sine girip ailemi zor durumda bırakmak ancak parlak bi geleceğe sahip olmak var veya 20 bin sıralamaya gelecek başka ünilerde rahat okumak var. Gerçekten kararsızım. Ailem sabancıyı destekliyor ama bilemiyorum:/
Sabancı çok iyi bir okul, eğer ailen orayı destekliyorsa bence gidilebilir. Eğer ailenin de imkanı varsa tabi. Kendini mahcup hissediyorsan ailene karşı daha çok çalışıp ileride belki onlara destek olabilirsin :).
46k yaptım medeniyet kocaeli sakarya arasındayım hangisini üste yazıcam kafam çok karışık yani sadece bil müh yazıcam tercih listesine açıkta kalmaktan da korkuyorum
Kocaeli üniversitesinden mezun oldum ben. Konum olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Kocaeli'de tek başına 6 tane teknopark var ve dünyaca büyük siemens, ford gibi çok büyük firmaların da fabrikaları bulunuyor. Bunlar avantaj olarak düşünülebilir :).
Evet önemli fakat ben de türkçe okudum. Bilgisayar Mühendisliğinde bir çok kavram ingilizce olduğu için aslında zaten ingilizceleriyle öğreniyorsun. Türkçe bölüme girersen kendi kendini ingilizce konusunda geliştirmelisin ama :)
Ben 9'a yeni geçtim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bu kodlama/yazılım alanında kendimi, nasıl geliştirebilirim? Html öğrenerek başlamak mantıklı mı? abi cevaplarsan çok memnun olurum
Bence html ile başlaman mantıklı değil. Html metin işaretleme dili olarak geçer, bazıları programlama dili olarak bile saymaz ki biraz da haklıdırlar. Farklı prensiplere sahip. Lise düzeyinde programlama öğrenmek isteyen kişiler için bir video çekmeyi istiyorum, listemde var. Özel olarak üzerinde durmamı istediğin bir konu varsa söylersen sevinirim :)
Abi öncelikle merhaba :)
Bilgisayar mühendisliği için detaylı anlatan (atiyorum kod nedir algoritma nedir proglamlama nedir vs.) (Yapabileceğin meslekler ,devlette iş olanağı nasıl )bir video çekebilir misin ? Bu gibi gibi birçok etken var.
Malum sınav senesinde teknoloji ile aram o kadar çok açıldı ki terimleri tam olarak öğrenmek istiyorum.
Matematik alanımın iyi olduğunu düşünüyorum (fakat bunun ne derecede olduğunu veya süper gibi birşey diyemem ) teknoloji alanına ilgim vardı ama şu sınav senesi derslerle geçti tamamen tekrar uyum sağlayabilir miyim bilmiyorum 😅
Birde derslerle ilgili video cekebilirsin 😊😊😊
Yorumunu dikkate alacağım teşekkürler :)
Sabah doktor öğlen mühendis oluyorum kafayı Yicem…
neye karar verdin
@@mrsho2045turizm işletmeciliği
Çok güzel, bilgilendirici bi video olmuş teşekkürler
Teşekkür ederim :)
yiğit selamlar. bilgisayar mühendisliğinde üniversite önemli mi sence. ben 70 binle mezuna kaldım. 15 bin istiyorum diye. böylelikle yıldız tekniğe falan giderim. birde bende korku var böyle bilgisayarı seviyorum ama sadece oyun oynamak için kullanıyorum. yazılımdan falan korkuyorum sence yapabilir miyim öğrenmesi kolay mı tavsiye verirsen sevinirim
Selam Burak, evet öğrenmesi çok kolay bir şey değil fakat hiçbir şey kolay değil. Eminim bence eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan korkularının üzerine gitmelisin. Zamanla da hepsini aşacağından eminim.
Üniversite konusu ise evet önemli ama değiştiremeyeceğin bir şey değil. Bilgisayar mühendisliği kendi kendini de geliştirmenin fazlasıyla mümkün olduğu hatta buna mecbur olduğun bir alan.
Cok moral veren bi vidyo olmus tesekürler
Mail adresimden ulaşabilirsiniz
Ben dgs ile b8lgisayar muhendisligine gecmeyi dusunuyorum ama fizik ve mat tan cok bilgim yok . Sizce odtu itu gibi yerlerde dgs ile bilgisayar muhendisligi okunurkmu
Abi İngilizce bilmiyorum yerleştiğim okulda hazırlık eğitimi alabilir miyim lütfen cevapla 🙏
Bir çok okulda zorunlu olmayan şekilde hazırlık bulunuyor. Yani hazırlık alabiliyorsun :)
Merhabalar, Yazılım ve donanım alanında en çok ağırlıklı olarak nereye değinildi kocaeli üniversitesinde , bazı üniversiteler de donanıma ağırlık veriliyor bende bunu beğenmedim :)
bilgisayar hakkında pek bilgim yok ama kendimi geliştirip bir şeyler başarabilir miyim? üniversitede diğerlerinden geri kalır mıyım bundan korkuyorum. yardımcı olur musunuz?
Ben de aynı şeyleri düşünüyorum
@@evinad3974 biraz araştırdım ve çoğu kişi kendini geliştirmeye bağlı olduğunu söylüyor sıfırdan başlanabilir yani. benim bir de sıralamam pek iyi değil yüksek bir üniversite gelmemesine rağmen tercih yapmamı söylüyor tanıdığım bu meslekle ilgilenen kişiler. sana da demek istedim
@@serenayysss benim de sıralamam o kadar iyi değil 120 bin araştırdım kadarıyla az da olsa ilgin olması gerekiyormuş bana bakarsak saatlerce bilgisayar başında oturabilecek bir insan değilim bu vb durumlardan dolayı tekrar denemeye karar verdim
Ben bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandıktan sonra bir bilgisayar sahibi oldum. Programlama konusunda bölümümde geride kalmadım merak etmeyin halledersiniz :)
@@yigitkemalagac teşekkür ederim içimi rahatlattın
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Bence bırak
@@zeynelsari9057 bırakıp ne yapmalıyım
Şimdiye kadar bilgisayarla pek ilgilenmemiş birisi olarak sıfır bir şekilde bilgisayar mühendisliği tercih etmek mantıklı olur mu? Bölüme girince başarılı olur muyum?
Bölüme girmeden önce bilgisayarım bile yoktu diyebilirim :). Oyunlarımı da hep playstation üzerinden oynardım, yani oyun oynamak amacıyla bile bilgisayar kullanmıyordum. Bence 4 senede kendini çok güzel yetiştirebilirsin :).
Teşekkür ederim :)
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
merhaba 30k ya girdim sence devlet anakra veta koceli vb gibi yerler mi yoksa başkent üni gibi vakıf ünileri mi
Bazı vakıf üniversiteleri cidden iyi kadrolara ve iyi eğitimlere sahip bence karışık bir şekilde yazabilirsin. Ben kocaeli üniversitesini de atılım üniversitesini da yazmıştım. Kocaeli Üniversitesi geldi. Atılım gelse de pişman olmayacaktım, kocaeli üniversitesi geldi diye de pişman olmadım :).
@@yigitkemalagac peki başkent üni hakkında bir şey duydun mu orayı da övüyorlar
30k'ya Kocaeli de gidilmez, o sıralamada ESTÜ ingilizce bilgisayar mühendisliği ile Cerrahpaşa bilgisayar müh.'ni yazabilirsin. Kesin biri sana gelir.
merhabalar kocaeli unisinin cogu alanda fazla zor bir uni oldugunu duydum bu dogru mu? siralamam 59k bilgisayara hep bir ilgim vardi. yazilim veya bilgisayar dusunuyorum. yazilim da kocaeli unide bu sene yeni acilacakmis gelme ihtimali bilgisayardan daha fazla diye aklimda kaldi. bir de kocaeli(iö) sakarya(iö) aydin canakkale gibi yerlerde anca pc geliyor. bir yandan ilgim yok ama sirf itu uni adindan dolayi insaat muh arasinda kaldim. gercekten ilgimin pcde bile oldugunu hissediyorken uni ismi icin insaat arasinda tercih yapmakta asiri zorlandim. sizin gorusunuz ne olurdu acaba?
İnşaat bölümündeki arkadaşlarım iş bulmakta zorlanıyorlar maalesef. Benim girdiğim dönemden 100 bin aşağıda olan inşaat mühendisliği bölümleri var, ki ben 4 sene önce girdim çok büyük bir zaman farkı yok.
Eğer bilgisayar ilgin varsa umarım bilgisayar gelmiştir. Sonuçlar nasıl :)
Selamlar herkese, biliyorum çok zorlu bir süreç. Umarım bu sürecin sonunda çok mutlu olursunuz :).
Elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışıyorum ama tüm yorumlara cevap veremiyorum maalesef. Bu yorumun altına genel soruları yazarsanız sorular için ayrı bir videoyu bu haftasonu paylaşmaya çalışacağım. Her soru için ayrı video mu çekiyim yoksa tek bir videoda mı toplayayım onu da "Ayrı" ya da "Tek" şeklinde belirtirseniz sevinirim. ("Sorunuz" - "Ayrı" gibi )
Cevap veremediğim herkesten özür dilerim.
Bu şekilde bir telegram grubu kurdum, buradan birbirinize de yardım edebilir kazandıktan sonra da iletişimde kalarak güzel bir yapı kurabiliriz :)
t.me/joinchat/0ed0OIrRl803MTI0
Son olarak abone olursanız sevinirim :)
Merhaba,bir soru sormak istiyorum. Matematiğim iyi,fizikten nefret ederim. Ben kendim moleküler biyoloji okumak istiyorum ama Türkiye şartları,ailem tarafından bilgisayar mühendisliğine yönlendiriliyorum. İlgim hiç yok,acaba sonradan oluşabilir mi? Cidden bilgisayar hiç oturup açıp araştırmadım. İ
Bence kendin ne okumak istiyorsan onu seçmelisin. Mesela ben hâlâ seçemedim. Ve ailem illa Kendi şehrimde okumamda ısrar ediyor. Ben de puanı düşük diye okumak istemiyorum. Umarım en hayırlısı neyse onu seçeriz :)
Nerede mutlu olacağını ve hangi mesleğe daha yatkın olduğunu düşünüyorsan onu seçmelisin. Sadece şunu söylemem gerek, bilgisayar herkesin içinde sevebileceği bir şey bulabileceği bir alan. Çok fazla alt dalı var, yani mobil uygulama programlamayı sevmeyip, gömülü sistem kodlamayı sevmen mümkün :).
Noldu ne yaptın?
merhaba ben sosyal ve insanlarla iletişim kurmasını çok seven biriyim fakat bilgisayar müh. gördüğümüz kadarıyla sabahtan akşama kadar bilgisayar başında mı iş yapıyor yoksa diğer mühendislikler gibi sosyal ilişkilerin de olduğu bir bölüm mü bilgisayar müh. tercih edip insan ilişkilerinin de yoğun olduğu bir alana yönelebilir miyim böyle alanlar var mı varsa hangi alanlar yardımcı olur musunuz 🌸🍀
abi bende birinci sinifi yatarak bitirdim programlama konusunda pek bir şey bilmiom ingilizce seviyemde çok iyi degil sence bu satten sonra hala kendimi hem programlama da hem de ingilizce konusunda geliştirebilir miyim kendimi zorlasam da evde çalışmak çok zor oldugunda pandemi surecinde hiç çalışmadım pişmanım ama yapacakta bir şeyim yok hala şansım var mı kendimi geliştirmek için
Abi bilgisayar mühendisi Olcam dediğimde 12 saat boyunca aynı masadan kalkmadan nasıl bilgisayar kullanarak dayanabilirsin siz ne düşünüyorsunuz
18 yaşına kadar eline bilgisayar almamış biri icin bilgisayar mühendisliği okumak ne kadar mantıklı?kendim için soruyorum.
Ben de bilgisayarımı üniversiteyi kazandığımda aldım. :) Öncesinde sadece video izleyebildiğim oldukça kötü bi bilgisayarım vardı. Hiç sorun değil yani sonrasında kendini ne kadar geliştirdiğin çok önemli :)
@@yigitkemalagac peki en ideal bilgisayar mühendisi bilgisayarı ne
@@yigitkemalagac en iyisi yani
Üni ismi kendimi geliştirdikten sonra önemi varmı çok düşük puanlı okusam sıkıntı olurmu bide ort günlük kaç saat çalışmak gerekir gelişmek için
Merhaba bilgisayara hiç ilgim yok ama okurken kendimi gelistirebilecegimi düşünüyorum sence yazmalı miyim
Okurken kendini geliştirebileceğine inanıyorsan bence yapabilirsin
@yiğit Kemal ağaç teşekkürler iyice araştırdım ve bana göre olmadığına karar verdim
@@evinad3974neye karar verdiniz ne okuyorsunuz
@@evinad3974neden
32k dayım istanbul üniversitesi-cerrahpasa düşünüyorum ama puanlar yükselirse gelmeyebilir Marmara geliyor ama teknoloji fakültesi olduğu için pek sıcak bakamıyorum ikinci sırada ankara üniversitesi ve gazi üniversitesi arasında kaldim bide Akdeniz üniversitesi de düşünüyor gibiyim sizce nasıl yapmalıyım tercihimi sizin önerebileceğiniz başka üniversiteler var mi?
Bizim mezun PC muh arkadaş diyor ki çok dandik değilse güzel kampüsü olan güzel bir şehirde okuyun, Antalya, Eskişehir gibi, kendisinin hiç üniversite hayatı olmamış.
@@denizdemir305 Eskişehir teknik ya da Akdeniz üniversitesi hakkında bi bilgin var mi eğitim kalitesi vs olarak ya da Ankara üniversitesi ile gazi üniversitesi mühendislik fakültesi bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bi bilgin alakan var mi
@@yasincelik5170 internetten yabancı universitelerden öğren diyor, okulda ODTÜ bile olsa fazla beklentin olmasın. Eğitim kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı aynıdır herhalde.
@@yasincelik5170 ben de 34kdayım karar verdin mi ne yapacaksın
@@cansuletta Ege, Dokuz Eylül, Ankara üniversitesi, gazı,Eskişehir teknik şeklinde yazdım gelebilecek yerleri
Merhaba Ankara üniversite bilgisayar mühendisliği hakkında bir fikrin var mı birde Türkçe okusam kendimi İngilizce konusunda geliştirsem sence iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım
Kendini geliştirdiğinde sıkıntı yaşamazsın, bunu bir de gerekli sınavlara girerek belgelersen daha öne bile geçmen mümkün :)
Sakarya üniversitesinde bilgisayar mühendisliği var fakat fakülte ismi olarak bilgisayar ve bilişim bilimleri fakültesi diyor. Bu fakültenin mühendislik fakültesi ile farkı var mı ? yani mezun olduğumda farklı bir durumla karşılaşır mıyım?
Bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef okulda olan birisi ile iletişim kurmayı denedin mi?
@@yigitkemalagac tanıdığım birisi yok
hacı normal saü nün bilgisayar müh son alımı 53k falan senin dediğinin 250k sence fark var mıdır ? :))
@@travtocmelto2583 benim tutan okul zaten sakarya bilgisayar mühendisliği 53k olan sadece fakültenin ismi mühendislik fakültesi değil o kısmı merak ettim. Örneğin gazi de teknoloji fakültesi var o da mühendislik fakat bazı yönleri mühendislik fakültesinden farklı. Sakarya Üniversitesinde de aynı durum var mı
@@Craysx bilmiyorum dostum da saü yü araştır bence baya ben baya araştırdım da pek olumlu yorumlar görmedim torpil vs dönüyormuş öğrenci işleri yönetimi hocaları pek iyi değil diye yazılar okudum sende araştır bi istersen boşver fakülteyi falan üni ye gidince öğrenirsin onları fakülteler ayrı mı vs.
Merhaba Yiğit, MacBook Air bilgisayar mühendisliği için uygun bir bilgisayar olur mu ?
Evet olur 256gb lik almamaya çalıs sadece, bununla ilgili bir video çekmek aklımda var
@@yigitkemalagac bende şu an 256gb var :( hardisk kullanarak bölümü bitirebilir miyim ? yoksa bilgisayarı değiştirmem gerekir mi sence ?
Yeni alacaksan önlem olarak demiştim :) biraz zorlayabilir ama ilk 2 seneyi rahat çıkarırsın sonrasını da bence zamanı gelince düşünürsün
@@yigitkemalagac çok çok teşekkür ederim ♥️♥️
merhabalar 10bin gibi bir sıralama yaptım tıp ve mühendislik arasında kararsızım bunda ikisine de hatta hiç bir mesleğe kendimi yakın hissetmemem etkili.. Çevremde doğal olarak bir tıp baskısıyla karşılaşıyorum. Bilgisayar mühendisliği konusunda da benim kafamı karıştıran şey şu mesleğe başladığımız zaman her gün gerçekten 6+ saat kod yazıyor muyuz veya bilgisayar başında kalıyor muyuz biraz asosyal bir meslek yorumuna katılır mısınız teşekkürlerr :)
Bilgisayar başında çok takılıyoruz ama asosyallik kısmı tamamen sana kalmış. Bu meslek sayesinde çevresi genişleyen ve sosyalleşen de çok kişi var.
Maalesef toplumumuz tıpa garanti meslek olarak bakıyor. Şöyle düşünmek gerek mühendis olduğunda tıptan daha aşağıdan başlayacaksın problem burada ama iyi ve düzgün bir çalışmayla çok daha yukarılara çıkabilirsin. Bu tamamen senin ne yapmak istediğine bağlı aslında; 50-60 sene bilgisayarla mı uğraşmak, yeni teknolojiler ve yazılımlar mı üreterek insan hayatını kolaylaştırmak mı istersin, yoksa 50-60 sene insanların sağlıklarını iyileştirerek insan hayatını kolaylaştırmak mı istersin?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
mühendislik istiyorum ama hangi bölümü istediğimi bilmiyorum. bilgisayar mühendisliğine karşı nötrüm. Olsa da olur olmasa da olur. Sırf geleceğin meslekleri arasında olduğu için istiyorum. önerebileceğiniz bir şey var mı?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Bemde sizinle aynı düşünüyordun
@@serifeylmaz3547 siz bilirsiniz tabi ki ama zaten en başta para isteneceğini bilmiyor muydunuz? Yani neden bırakmak gibi bir şey düşündünüz anlamadım
Hangi ünivesite olduğu ve türkçe olması çok önemli mi vanda yeni açıldı
benim 1. sınıfta matematikle pek bir alakam olmadı ama bir şekilde geçtim dersten. 2. sınıfta matematik için bir önhazırlık yapmalı mıyım yoksa dersi derste öğrenme şansım var mı?Çünkü 1. sınıf matematiği şuan 0 bende yok yani
Biraz çalışman iyi olabilir. Matematik gerektiren derslerimiz var. En azından formülleri hatırlaman iyi olacaktır :)
@@yigitkemalagac anladım teşekkür ederim
Abi merhaba sonuçlar açıklandı bilgisayar müh için kültür üni %50 ing gibi üniler tutarken ist dışı devlet ama ing olmayan tutan yerler var sence hangisni tercih etmeliyim özel üni dezavantaj mı ile alımlarda tecrüblerinden yararlanmak isterim 😌
Alımlarda çok dezavantaj olmasa da özel üniversitelerin bazı dezavantajları bulunuyor evet :)
Üniversitenin yanında ingilizce yazsa da yazmasa da bir sene hazırlık görüyor muyuz?
Çoğu okulda seçmeli olarak hazırlık okuma şansı var, bölümün türkçe olsa bile. Yine de iyi araştırmanı tavsiye ederim :)
abi bau bilgisayarı düşünüyorum ama aklımdaki en büyük soru işareti iş konusu ilerde işsiz kalma gibi bi sorun yaşar mıyım?
Şunu söyleyebilirim bir çok sınıf arkadaşım 3. sınıfın başından beri (ben de dahil), kalan bir çok sınıf arkadaşım da 4. sınıfın başından beri çalışıyor. Bunu sağlayabilen başka bölümler var mı bilmiyorum ama durum bu. Kaldı ki süper denen okullardan birisinde değildim. Eğer üniversite hayatını verimli geçirirsen, işsizlikten korkacağın ender mesleklerden bence, kendi işini bile kurman mümkün :)
Abi aynı bolum ayni uniyi kazandim 😅
Sey ingilizce ne seviye gerekli sıfırım da 🥲 ama gelistiririm o sorun degil yapabilecegime inaniyorum
Bende KOÜ bilgisayar müh. kazandım bakalım başımıza neler gelecek ajfkskkd
@@ajpie2816 yoksa grupta var mısın
@@obirdeli296 wp gruplarından bahsediyorsan daha bir yere katılmadım
Bazı hocaların sunumları tamamıyla ingilizce. Sınıftaki yabancı öğrencilerin dil bilgisine göre, ingilizce anlattıkları da oluyor. Buna rağmen sorun yaşayacağını düşünmüyorum, bir çok terim ders Türkçe işlense bile zaten ingilizce olarak kullanılıyor. :)
Sıralamam 70k bilgisayar mühendisliğini istıyorum fakat iyi uniler gelmiyor geşen uniler cogu vakıf ama endustri, ee, mekatronik gibi bölümlerde devlette daha fazla secenek oluyor sizce vakıft pc mi devlet unilerinde baska muhendslikler mi
Eğer okumak istediğin bölümden eminsen önce bölüm seçmelisin. Eğer emin değilsen önce üniversite seçip ona göre bölümlere göz gezdirebilirsin. Bu yaklaşım yardımcı olucaktır :)
Tercih yaptin mı
@@edatisk evet, Sakarya elektrik-elektronik müh geldi
@@kubrayigit8150 hayırlısı olsun hakkında. bende 70 bandında idim bilgisayar geldi bana
@@edatisk teşekkür ederim, hangi üniversite?
110k yaptım tercih etmeli miyim çünkü çevremden herkes gitmelisin diyor siz ne düşünüyorsunuz
Ben de 108 k yaptım ve kararsizim gidersen hangi uniyi dusunuyorsun ?
@@semaylmaz448 bandırma 17 eylül düşünüyorum ama gidersem buna değecek mi emin değilim yani bir yıl daha çalışmama değecek mi
@@Ibrahim-pn8ng yani mezuna kalmayi dusunup daha iyi bir universite mi dusunuyorsun ?
@@semaylmaz448 evet yani arada kaldım
@@Ibrahim-pn8ng Ben de dis icin mezuna kalmayi dusunuyorum yine gelmezse bilgisayar muhendisligini yazarim diyorum ama 1 yıl deger mi ben de bilemiyorum. Biraz arastirdim ama cogu kisi işin buyuk bir kismi kendinde bitiyor , kendini hangi unide olursan ol sürekli gelistirmek zorundasin diyor.
Yiğit selamlar sıralamam 239bin eleme yaptım ve Beykoz üni ile Beykent uni tutuyor daha çok nelerine bakmaliyim üniversitelerin kampüs hayatı önemli hangi akretiddasyonlara bakiyim ve hala yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi ikisi arasındayim çünkü bilgisayar zor diyorlar ve bende özele gidicem cokda iyi değil durumum ondan gözüm korkuyor yardımcı olursan sevinirim sence ne yapmalıyım
Aslında kampüs hayatı en son önemsiyeceğin şeylerden birisi olmalı bence. Üniversitelerin akademik kadrolarının akademik gçemişlerine bakabilirsin fikir verir. Yazılım ve bilgisayar mühendisliklerinin ülkemizde aldıkları eğitimler çok benziyor ve işin sonunda da aynı işleri yapıyoruz :)
@@yigitkemalagac142k ile nereleri yazabilirim abi çok kararsızım hemşire olmak istemiyorum bilgisayar muh içinde iyi okullar gelmediği için emin olamıyorum ilerde iş bulabilir miyim diye
Merhaba 170 bin sıralama yaptım aklımda hemşirelik ve bilgisayar mühendisliği geçiyor sizce bu kadar kötü sıralamayla bilgisayar mühendisliğini tercih edebilir miyim?? Cevaplarsanız çok sevinirim 😊
Doğuda okurum diyosan tercih et ama batıda okuyacam illa diyosan ya mezun ya hemşireliğe kayman lazım
@@atillaalbayrak607 doğuyla Batı'nın ne farkı var ki. Bide sanırım sadece doğu tarafı tutuyor
@@gulcin41 kanka doğunun insanı ve yaşayış hayatı batıdan bi 30 yıl geride gibi düşün
@@atillaalbayrak607 evet dediğin gibi yaşayış biçimi farklı ve geride olabilir fakat bunun bilgisayar mühendisliğini okumakla ne alkasi var sonuçta elbet üniversiteden mezun olup farklı yerlere gidebilecem
@@atillaalbayrak607 ne alakası var kardeşim gezip gördün mü batıyı ben vanlıyım çokta gururluyum çoğu batı şehrinden daha güzel memleketim gayet güzel üniversiteler de var sen bu kafayla da fazla yaşamazsın zaten 30 yıl gerideymiş yazık cidden üzülüyorum. güzelim memleketimizde ayrımcılık yapanlardan da nefret ediyorum.
Apple Macbook air m1 alsam öğrencilikte sıkıntı yaşar mıyım ? (Oyunla fazla işim yok o sıkıntı değil)
Hangi bölüme gidiyorsun, ona göre söylemem daha iyi olur :)
@@yigitkemalagac yazılım mühendisliği
merhaba 135k yaptım.yazmamı önerir misin?bu sene mezuna kalıp daha iyi biyere gitmeyi düşünüyodum aslında
Ben eğer mezuna kalsaydım psikolojim bunu kaldırmazdı ve bu kadar çalışamazdım sınav senesi zorlu bir sene. Fakat sevdiğim bir bölüm olunca gerektiği yerde gece gündüz çalıştım çünkü çalışmaktan zevk alıyordum. Bu biraz sana kalmış bir sene daha sınava çalışabileceğine inanıyor musun ya da sınava harcayağın enerjini ilgilendiğin ve sevdiğin alana yöneltebilir misin?
Merhaba ingilizce temelim yok .Turkce de okusam ingilizce de okusam bu bölüm icin ingilizce sart sanirim girdigimde cok zorlanirmiyim ingilizceyle okulu bir yurutsem ?
Çok zorlanacağını düşünmüyorum. Birinci sene zaten çok rahat oluyor, ingilizceyi de rahatlıkla götürebilirsin :)
Bu yıl 200k yaptım. kesin biryere yerleşeceğim. bu yıl sizce sıralamalar kaç bin yükselir. geçtiğimiz yıl sıralamalar 25k dan daha fazla yükselmiş bu yıl da aynı şekilde olur mu.
Olabilir belki
@@nursena2467 geçen yıl ki yükseliş daha önce yaşanmamış bir artış. bu yıl da tekrarlar mı tekrarlarsa mantığı ne
bu sene oyle atmaz gecen sene sınav kolaydı o yuzden oyle oldu
@@berk427 usta inşallah öyle olur ya
Knk benimde sıralamam öyle birşey İstanbul'da mi seciceksin
36k sıralamam var burslu özel mi yazmalıyım yoksa devlet mi ?bu bölüm için tek etken profesör sayısı gibi akademik kadro mu başka ne gibi etkenler vardır?
Benim de 36k nereyi dusunuyorsun uni olarak
36k da burslu olarak iyi özel üniversitelere de girebilirsin. Okul hakkındaki yorumları okuyabilirsin. Ekşi sözlük gibi platformlarda genellikle oluyor. Linkedinden okulda okuyan birisiyle iletişime geçebilirsin :).
@@omerfarukdavran3205 eskişehir teknik nasıl sence
@@omerfarukdavran3205 benim de 34k sen nereyi düşünüyorsun
AYBÜ ingilizce bilgisayar mühendisliğini düşündün mü hiç? Hem %100 ingilizce eğitimi var hem de eğitim açısından beklentini karşılar ve tahminim orası bu sene 37-38k civarı kapatacak.
Öncelikle selamlar lisede matematiğim çok iyi değildi orta düzeydeydi,bilgisayar mühendisliğinde de matematik ağırlıklı dersler.Sizce tercih etsem zorlanır mıyım yada mat derslerinde kalıp sene tekrarı zorunlumu
Bir dersten kaldığında sene tekrarı diye bir şey üniversitede yok. Bir dersin kalırsa o ders kalıyor ve sen üst sınıftaki derslerinle beraber o dersi de alıyorsun. Ben matematiğin sorun olacağını düşünmüyorum evet seni zorlayabilir belki ama lise matematiği ile çok ilgisi yok açıkcası. Bence halledebilirsin :)
@@yigitkemalagac ümidim o yönde çok teşekkürler
Abi merhabalar,kolay gelsin. Sıralamam 41k eczacılık ve bilgisayar mühendisliği arasında gidip geliyorum çekincem şu ki ingilizcem biraz zayıf programla vs. konularda da bilgim yok ama yazılıma teknolojiye programlamaya merakım var ve istersem yapabileceğimi düşünüyorum. Seçmeli miyim bilemedim. Görüşün nedir?
Ben de 41k yaptım. Bilgisayardan eminim ama sıralamam bazen canımı sıkıyor. Hangi üniversiteye baksam çok olumsuz şeyler görüyorum. Yani pc mühendisliğinin içeriği aşırı hoşuma gidiyor ama üniversitler o kadar az memnun edici ki beni bölümden soğutmalarından korkuyorum. Şu an ingilizce olmasının daha iyi olacağından neredeyse eminim. Bu şekilde bakınca bir de akademisyen kadrosunu inceleyince çok az seçeneğimiz kalıyor. Tam 2 seçenek. Bunlardan birisi ankara yıldırım beyazıt. Ki zaten 41k da ve diğer pc müh lerinde olduğu gibi daha da düşeceği kesin. Ayrıca çok yeni bir üniversite. Bunun dışında bir tek ingilizce olarak çukurova kalıyor. Kadrosu 3 prof 3 doçent içeriyor ki bu gayet iyi. 20 yıllık bir bölüm. Ders içerikleri çok güzel. Aslında görünürde her şeyi güzel. Fakat maalesef bölümle ilgili internette olumlu hiçbir şey okumak mümkün değil. Ekşi sözlükte zaten sadece olumsuz şeyler yazılmış. Onun dışında bölümle ilgili adam akıllı bir yorum bulunmuyor. Adeta mezunları forum kullanmıyor gibi. Bütün bunların dışında bir de türkçe bölümler var. Ama İngilizce mühendislik okumanın avantajlarının türkçeye kıyasla çok daha fazla olduğunu birçok kişiden duydum. Yine de birkaç kişiden de o zor dersleri anadilinde anlamazsın, yabancı dilde nasıl anlayacaksın sözünü duydum Yani kısaca anlayacağın durum çok karışık. 2.560.000 kişiyi geçiyoruz ama yine de çaresiziz. Son olarak eğer tercihler için iletişime geçmek istersen e-posta adresimi atabilirim. Teşekkür ediyorum.
@@emirklc2232 merhabalar ben de aşağı yukarı sizin gibi düşünüyorum. Sağa sola bakıyorum olumlu bi şey yok harici üniversiteler hakkinda gerek youtube gerek kendi siteleri ayrıntılı bilgi verilmiyor. Düşündükçe sıralamam benim de moralimi bozuyor keşke daha daha iyisi gelseydi de yapıştırsaydık ama mezuna kalma gibi düşüncem ve ortamım da yok. Gerek bilgisayar gerek diğer mühendisliklerde kesinlikle ingilizce okumak lazım. Çıtayı yükselip yurt dışı düşünmek de gerek diye düşünüyorum. Ama kafam çok karışık bir de siz sanırım direkt bilgisayar mühendisliği düşünüyorsunuz benim kafamı eczacılık ve matematik öğretmenliği de karıştırıyor ama bilemiyorum çok zor bu tercih dönemi. Sakıncası yok ise e postanızı yahut instagram kullanıcı adınızı alayım yine fikir paylaşımı açısından bulunsun
Umutsuzluğa kapılma, herkes her üniversiteyi şikayet ediyor. İnsanlık böyle maalesef eminim senin çok sevdiğin herhangi bir şeyi sevmeyen insanlar da vardır. 41 k kötü bir sıralama değil, bulunduğumuz yerleri güzelleştirmek kendi elimizde :).
Migroslarda bulunan jetkasaları bilirsin belki kasiyer olmadan kendi ödemeni yapabildiğin ya da otomatlar ile çok uzun süredir yaşıyoruz zaten, içine para atıp düğmeye basıyorsun ve istediğin ürünü veriyor.
Çok değil 10 sene sonrasını hayal edelim, bir eczaneye giriyorsun doktorun vermiş olduğu barkodu okutuyorsun, okuttuğun makinedeki kapak açılıyor ilaçların orada alıp gidiyorsun. Hiç kimseyi görmeden :). Bu konuda senin fikrin nedir. Yorumlarını merak ediyorum.
@@znrtskn yazarsanız çok sevinirim. Bu arada ben size yorumu yazdığımdan beri hafiften eczacılık da düşünmeye başladım. Bilgisayar mühendisliklerinden mezun olup iş bulamayan pek görmedim cidden. Kariyer imkanları çok fazla. Ayrıca bölüm olarak ders içeriği çok hoşuma gidiyor. Ama gideceğim üniversite beni bütün bunlardan soğutur diye korkuyorum. Hocalar ve öğrenci ortamı beni bölümden koparır diye endişeleniyorum.
Sırf istanbulda okumak için yeni açılmış özel üniversitede mi okumalıyım yoksa devlet üniversitesi olması daha mı iyi aydın adnan menderes mesela ? istanbulda iş imkanı çok olduğu için ne kadar bana uzak olsa da gitmem gerekiyor gibi hissediyorum. Cevaplarsanız sevinirim:))
Açıkcası ben bu kadar beklemiyordum ama sektörde bu isimsiz özel üniversitelere ciddi bir mesafe gördüm ve şaşırdım. Kendin için de kaliteli kadrosu iyi bir özel üniversite olmayacaksa bence devlet üniversitesi tercih etmelisin :)
@@yigitkemalagac
Haliç
Altınbaş
Kültür
Istanbul ticaret
Beykent
Bunların hepsinin eğitimi kötü mü bilgin varmı
@@umut7942 aga beykenti arastirdinmi yada beykozu bilionmu
@@enesaydn8029 kanka beykentr gittim bugün frna deil gibi duruyor ama bilemeiyorum heryerde apple pc falan bütçe açmışlar bölüm için
@@umut7942 knk enesaydnn7 ulaş bana aga siralamamiz aynı gibi aynı uniler tutuyor yaz bana
hocam cevaplayabilirseniz çok memnun olurum 145k sıralama yaptım kütahya dpü tutuyor herkes gibi yazılım üzerine yoğunlaşıcam ama burada üniversitenin çok bir etkisi var mıdır ben ege üniversitesi istiyordum şimdi tercih dönemindeyim mezuna kalıp 1 sene daha çalışma fikri ile kütahyaya gidip bir sene daha kaybetmemek arasında kaldım
Üniversite evet etkili ama her şey değil. Diğer yorumlarda da hep yazdım. Evet üniversites +1 yazılabilir ama sen iyi çalıştığında +5 puan alabilirsin, üniversitenin değeri ortadan kalkar :)
@@yigitkemalagac benim aklımı çelen şey oldu hocam DPÜ de 1 prof 1 doç falan var örnek veriyorum Ege'de 6 prof ve bir sürü doç falan var bundan dolayı dedim 1 sene daha sık dişini ama hala kararsızım sence prof ve doç sayısı farkettirir mi ?
@@mustafasevinc8883 ne karar verdin
@@erayacar3113 mezuna bıraktım hocam
@@mustafasevinc8883 mantıklı tercih seneye marmara bölgesi özellikle istanbulda okumaya gayret et önemli
Memleketimde Bilgisayar programcılığı okuyorum 2.sınıfa geçtim ortalamam yüksek tutuyorum hedefim DGS ile Bilgisayar mühendisliği fakat yatay geçiş ile DEÜ ne geçmeği düşünüyorum, hedefi bilgisayar mühendisi olan biri için tavsiyen nedir DEÜ ye geçmenin bana artısı eksisi ne olur cevaplarsan çok sevinirma
Merhaba, dokuz eylüle geçtiniz mi ?
Birkaç soru sorabilir miyim eğer geçtiyseniz
YTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile Akdeniz veya Eskişehir Bilgisayar Mühendisliği arasında çok fark var mı ?
YTÜ tabiki puanı daha iyi bir üniversite olduğu için avantajlari daha çok ama aradaki fark kişinin kendi çalışmasına göre de değişiklik gösterir :)
@@yigitkemalagac Peki şirketler üniversiteye göre Alım yapmıyor mu
@@stageleadearlider4925 ilk iş deneyimi için evet. Sonrası cv ne bakıyor.
Diş hekimliğinden daha cazip geliyor ama iş bulamamak çok korkutuyor. Gerçi bu ülkede dişçiliğin mühendislikten en ufak farkı kalmadı işsiz kalma ihtimali konusunda.
Ben de 58 bindeyim ama maalesef daha tercih yapacağım bölümü bulamadım
@@kubilaysen656 54 yaptım ben de ne düşünüyorsun ben Çukurova ikinci öğretim yazacağım sanırım
çukurova yazılır mı oğlum kendine gel
@@eren-ci2mn niye ya
Ben üniversite hayatını verimli geçirip de işsiz kalan kimseyi görmedim etrafımda. Eğer bölümünüzü sevip kendinizi iyi bir şekilde geliştirirseniz işsizlik kaygınız olmaz :)
Bilgisayar mühendisliği için şehir önemli mi mesela Çukurovada okumak istiyorum bilgisayar mühendisi olan kuzenim İstanbulda okuman lazım diyor tabiki kendimi geliştirmek istiyorum ama o kadar önemli mi İstanbulda mı okumalıyım adanada mı
Ilk 50k san evet istanbukda oku ama benim gibi 270klardaysan zorunlu cukurova sivas ga,iantepte faln okican
İstanbulda okumak gerek diye bir şart yok, ama iş imkanlarının yüksek olduğu bölgelerde okumak bir miktar avantajlı denebilir çünkü; okurken basit de olsa deneyim edinme şansı yakalanabiliyor bu da okul bitince iyi bir avantaja dönüyor.
sizce %100 ingilizce adnan menderes üniversitesi hakkında düşünceniz neler o okulda mezun olup veri bilimci olarak rahat iş bulabilir miyim?
Büyük şirketler için illa ki ytü itü gibi okullarda mı okumak lazım sizin düşünceniz nelerdir?
O okulda kendini çok iyi geliştirirsen, her yerde iş bulabilirsin :)
@@yigitkemalagac yorumunuz için Teşekkür ederim maddi açıdan aydın da kalmak daha iyi olucak aklimda soru işaretleri vardi sadece acaba sektör de sıkıntı çeker miyim okul ismi konusunda diye
Aydindan mi okuyosun şuan okuyosan bi kac sorum olacak
bu yıl itü bilgisayar kaç ile kapatır sizce?
selam,ısparta süleyman demirel üni bilgisayar müh ikinci öğretim gelecek gibi benim...sence 2.öğretim okunmalı mı
İkinci öğretime birinci öğretimle aynı hocalar giriyor ve müfredatında hiçbir değişiklik yok. Hatta birinci öğretimden daha avantajlı diyebileceğimiz bir çok yanı da var :)
Tüm sınavlar (fizik fln hariç) hep bilgisayar uzerinden mi oluyor?
Aksine projeler ve lablar hariç tüm sınavlar kağıt üzerinde oluyor :)
Merhaba yiğit abi bende bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat bilgisayar hakkında fazla bilgim yok sence bilgisayar mühendisi yazmalıyım okulda öğrenebilirmiyiz LÜTTFEN cevap verirmisin şimdiden teşekkürler 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Merhaba, okulda çok temelden başlanıyor. Bilgisayar Mühendisliği okuyana kadar benim de bilgisayar hakkında pek bilgim yoktu :). Hatta bilgisayarım yoktu bile denebilir :). Sadece video izlemeye yarayan bir bilgisayar vardı :D
Bence çekinme eğer gerçekten istiyorsan hepsini çok güzel bir şekilde halledebilirsin.
@@yigitkemalagac peki abi ben ilk olarak Fenerbahçe üniversitesi burslu veya %50 burslu okumak istiyorum onlar olmazsa Gazi olabilir samsun 19 Mayıs olabilir KTÜ olabilir sence bu saydığım üniversiteler nasıl yorumlarsın lüttfen cevap verirmisin şimdiden teşekkürler 🙏
@@kakulekakule3389 İş imkanlarının yüksek olduğu yerlerde okuman okul hayatında ve ilk işini bulmanda sana yardımcı olabilir. Bu yerlerde genelde istanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir diye gidiyor. Buna göre sıralayabilirsin sanırım
Merhaba Yiğit yine ben, bazı özel üniversitelerde Mac laboratuvarı ver sence bu sıralamamı yaparken dikkate almam gereken bir şey mi ? okulda windows üzerinden eğitim alıp öğrendiklerimi Mac üzerinde uygularken herhangi bir sıkıntı yaşamam değil mi ?
Ben 4 sene windows kullandıktan sonra mace geçiş yaptım. Alışmam 1 hafta falan sürdü :). Yaptığın işe bağlı olarak aslında pek bir farklılığı yok. Özellikle başlangıç aşamasında öğrenirken hiç farkı olmayacak senin için. Bir çok kişi mac bilgisayarının içerisine windows işletim sistemi de kurar.
Kısacası bence bu bir kriter olmamalı alacağın eğitim daha önemli :)
@@yigitkemalagac çooook teşekkür ederim :)
@@elifkus8708 Rica ederim :)
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Kardeşim öncelikle selamlar. 30 bin gibi bir sıralama yaptım. Eskişehir teknik, Gazi, Ankara bilgisayar mühendisliklerine gidebiliyorum. Akademik kadrolarına baktığımda 3 üniversite de kendi ogretmenlerini genellikle kendi yetiştirmiş. Ankara üni de birkaç tane yurtdışı okumuş hoca var sadece. 3 u arasında sadece Eskişehir teknik İngilizce. Sen olsaydın hangi üniversiteyi tercih ederdin? İş başvurularında bunlardan biri bir adım önde dediğin var mı? Cevaplarsan sevinirim.
gazi %30 ing diye biliyorum
kanka iüc'yi araştırdın mı hiç?
Biri bir adım önde dediğim yok ama ben bunların arasından Ankara Üniversitesini yazmıştım ve 5 sene önce iyi olduğunu hatırlyorum. Eskişehir ve Ankarayı öncelikli tut bence
@@yigitkemalagac LinkedIn den bu üç üniversiteye de baktım. ASELSAN, Türk Telekom gibi yerlere en fazla gitme oranı Gazi gibi duruyor. Bazı şirketlerle de anlaşmalı diye duydum. Ben de senin gibi düşünüyordum Eskişehir ve Ankara öncelikli ama bunu görünce gaziye döndüm gibi. Özel uniler de var Çankaya, Başkent, Atılım gibi sence özel yazmak devlete göre mantıklı mı? Belki prestij olarak devletler daha önde ama öğretmen öğrenci ilişkisi, imkanları felan özeller daha iyi gibi duruyor kafam allak bullak oldu iyice. Cevaplarsan çok sevinirim.
Akdeniz'in de iyi kadrosu var, ve tam İngilizce, çok yurt dışından hocası var. Bu sene bence bunların önüne geçer çok yükseldi son yıllarda, 30 bin yetmeyebilir.
Abi ben bilgisayar müh. istiyorum ama bir yandan Ai öğrenip logo banner vs yapıp freelance de çalışmak istiyorum bunun için tavsiyen var mı ?
Ben de okul hayatımda freelance olarak tasarım işleri yaptım ve halen de tasarım üzerine çalışıyorum. Boş vakitlerinde bunu bir hobi gibi edinip üzerine yoğunlaşabilirsin :)
@@yigitkemalagac teşekkürler
@@user-yz2ct2sy3l Ben teşekkür ederim :)
Arkadaşlar ben 62k dayım ve bilgisayar ile yazılım müh. arasındayım. Sizce isimsiz özel ünilere gitmeli yoksa devlet ünilerini mi yazmalı. Fikir verecek birilerine ihtiyacım var şimdiden teşekkürlet
İsimsiz özel üniversitelerdense bence bir devlet üniversitesi tercih etmelisin. 62k fena bir puan değil. Şu anda türkiyede yazılım ve bilgisayar mühendisleri aynı alanlarda çalışıyor ve benzer eğitimleri alıyor. Her şey gönlünce olsun :).
Ben de yakın bir sıralamadayım ne düşündüğünü merak ediyorum. Bir şeyleri netleştirebildin mi
@@feyyzanurr çok karışık ne istediğimi bilmiyorum ve gelecekte sevmediğim bir meslek yapmaktan korkuyorum, bu yüzden tüm meslekleri araştırıyorum. Çevremdeki insanlar 2.mezuniyete kalıp çalışmamı istiyor ama ne yapaam bilmiyorum. 40k dan başlayarak tercih yapacağım 55k ya kadar. Gelirse giderim gelmezse gitmem, çalışırım bir yıl daha
@@selmaceylan9123 hepimiz aynı durumdayızc:( umarım mutlu olursun
@@feyyzanurr umarım ;)
malatya inonu universitesi mi iskenderun teknik universitesi mi ? puanim dusuk geldi 2 sinden birini secicem yardimci olursaniz sevinirim.
ikisi arasındaki farkı bilmiyorum, sanayi ve teknoloji alanları hangisi şehirde daha çok? Teknoparkları var mı, varsa büyüklükleri nasıl, kaç firma var? Bu gibi detayları incelemek bilgi verir.
Programlama/algoritma zekamın olup olmadığını bilmiyorum açıkçası , sizce bu zeka işimi yoksa bu algoritma zekasını bölüme girdiğimizde kötü de olsak geliştirebilir miyiz?
geliştirilebilir bir şey bence, üzerinde uğraşa uğraşa da insan o konuda daha iyi bir hale geliyor :)
@@yigitkemalagac şimdiden önerdiğiniz bir video listesi var mı?
@@s.1259 rez
Merhaba, bilgisayar mühendisliğinde lisans eğitimi tamamladıktan sonra yazılım mühendisi unvanı da alıyor muyum? Bilgisayar mühendisleri yazılım mühendisi olarak da çalıştıkları için bilgisayar mühendisi mezunları aynı zamanda yazılım mühendisi unvanı da mı alıyor diye merak ettim
Aslında bilgisayar mühendisliğinden mezun olduğunda da yazılım mühendisliğinden mezun olduğunda da, "Bilgisayar Mühendisi" ya da "Yazılım Mühendisi" olarak iş aramıyorsun. Böyle iş ilanı bile yok denebilir. İş ilanları genelde şu şekilde "Front End Developer", "Mobile Developer", "Sofware Architecture Developer" gibi.
Yani aslında iki ünvanı da almadan, üniversitede yoğunlaştığın alana göre bir ünvan alıyorsun demek daha doğru. Bir endüstri mühendisi de Software Developer olarak çalışabilir mesela.
@@yigitkemalagac kral beni rahatsız eden şu, türkiyede lisans eğitimine çok önem veriyorlar yurtdışının aksine diploma hayranlığı var. Benim amacım yazılım ile ilgilenmek ama donanım derslerinden de faydalanmak amacıyla bilgisayar mühendisliği okumak istedim. Tedirgin olduğum nokta şu, ileride yazılım mühendisliği bölümü daha da yaygınlaşıp bilgisayar mühendisliği diplomasının iyice değer kaybedip önemini yitirmesi
@@metinsahsheo7aste793 Böyle bi şey olacağını düşünmüyorum açıkcası, hemen hemen aynı eğitimleri alıyoruz. Aslında sadece farklı bölüm adı alıyoruz. İlk işine girdikten sonra bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumuş olmanın bir önemi kalmıyor zaten. Örneğin sen bir mobil uygulama geliştiricisi oluyorsun ve yoluna öyle devam ediyorsun. Nasıl ki bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliğini yok etmedi; ki başlarda yazılım dersleri elektrik bölümlerindeydi. Yazılım mühendisliği bölümü de bilgisayar mühendisliği bölümünü yok etmeyecektir :).
@@yigitkemalagac şu anda iş ilanlarını gezdiğimde "bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümlerinden mezun" gibi bi yazı görüyorum bu insanlar şu an ee mühendisliği lisansını atlamışlarsa ileride de bilgisayar mühendisliği lisansını atlayamazlar mı? Ama bu yazılım mühendisliği gibi bi lisans programı için geçerli olmaz çünkü bölümün adı bile yazılım odaklı. Kafamı karıştıran bu aslında
Merhaba öncelikle çok güzel bir video olmuş eline sağlık. Sıralamam 249k evet iyi üniversiteler gelmiyor ama kendimi geliştirebileceğime inanıyorum sence yazmalı mıyım? Birde tek çekindiğim şey aslında matematik ve fiziğin beni zorlaması.şimdiden teşekkür ederim 😊
Selam bu sıralamalar hayatın sonu değil iyi ya da kötü kişiden kişiye değişebilir. Bence önemli olan çok çalışman. Twitterda benim de takip ettiğim meşhur ve iyi yazılımcılardan birisinin şuna benzer bir twiti vardı daha yeni attığı: "İyi ki iyi denilen üniversitelerden birisine girememişim, bu sayede yazılıma daha fazla vakit ayırıp bugünlere gelebildim.". Yani fizik ve matematiği dert etmeden, eğer kendi kendini geliştireceğine inanıyorsan bence yazmalısın :)
Benimde sıralamam 229 k ve benimde bilgisayara karşı çok ilgim var tercihte yazmak istiyorum ama Üniversite bu konuda farkeder mi ?
@@yigitkemalagac çok teşekkürler🌸
@@nalanyldrm1504 Rica ederim :)
@@yigitkemalagac ya bu yorumun beni çok heyecanlandırdı bende zor şartlardan gelip çok tecrübe edinmiş biriyim hayatımda. Neyse şunu sorucam, bilgisayara ilgisi olmayan biriyim bilgisayar mühendisiliğini tercih etmelimiyim? Matematik konusunda çok iyiyim, sayısal konularda analitik düşünme yeteneğim iyi sence seçmelimiyim bu bölümü? Bilgisayara pek meraklı olmayan biri oldugum için yazmak bana absürt geliyor😅
Elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği arasında kaldım EE den bilgisayar skillerimi geliştirebilir miyim
Evet geliştirebilirsin, canlı yayınlarımdan birisinde EE okuyup yazılımcı olan Mert diye bir arkadaşımla sohbetimiz var istersen bi göz at :)
İstemediğim bı sıralamadayım. İstemediğim şehirde istemediğim üniveristede okuyup kendimi geliştirmek mı yoksa 1 yıl mezuna bırakıp istediğim yer için çalışmak mı
Vaktinin çoğunu bilgisayarla geçirip bu alanda uzmanlaşmak bulunduğun ortamdan daha önemli bir hale gelebilecek mi senin için? Kendini en iyi sen tanırsın. Eğer bu seni tatmin etmeyecekse istemediğin ortamda bulunmak çalışmanı da negatif etkileyecektir.
@@yigitkemalagac vaktimin çoğunu sektörde iyi yerlere gelmek için harcayacağım. Ama istemediğim şehirde istemediğim üniveristede yapmak istemiyorum. Nereye gidersem gideyim en iyisi olmak için çalışacağım ama istemediğim bı yerde olmak 4 sene geçirmek hiç istemiyorum.
Ben de senin gibi kararsız kaldım bu konuda
@@beyza102 yapmadım ben tercih.
@@ipnrtv4265 ben de yapmadım zor bir karar oldu 😃 umarım seneye istediğimiz sonucu elde ederizz
merhaba ben bayadır bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama sonra bilime ilgimin olduğunu farkettim ve yaklaşık 3 yıl bilgisayar mühendisliği düşündükten sonra son 2 yıldır neden kimya gibi bir bölümde olmasın diye düşünüyorum bilgisayar mühendisliğinin içimi daraltacağını düşünüyorum sizce ne yapmalıyım çok kararsız kaldım
Bu tamamen senin zevkine kalmış. 50 sene boyunca hangisini yapabileceğini düşünüyorsun
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
@@serifeylmaz3547 ben hala okuyorum 2. Sınıfım bitmek üzere hatta şu anda ödev yapıyorum ama inan ben bile hala ne istediğime karar vermiş değilim 😂 yani bana hiç sormamalısın bence
@@gunersemih9738 ailemi sıkmak istemiyorum. Onlar maddi olarak sıkılsa bile bana söylemezler. Ben gerçekten çıkmaz sokaktayım gerçekten değer mi bu bölüme yüz bin liralara
@@serifeylmaz3547 bence bölümün değip değmemesine değil sen ne istiyorsun ona bak
Merhaba bilgisayar muhendisligi alanında
maaş için banka hesabı olması zorunlumu
Bu elden para almadığın bütün mesleklerde zorunlu sanıyorum
@@yigitkemalagac bilgisayar mühendisligi okudugumuzda elden para veren şirketler varmıdır ?
özyeğin bilgisayarın eğitimi hakkında bilgin var mı sence yazılmalı mı
Maalesef herhangi bir bilgim yok. Okuyabileceğin devlet üniversiteleri var mı
Lütfen biri cevab versin ingilisce ve fizik cokmu lazımmış?
Çok lazım değil :)
Azərbaycanda lazımdır Türkiyə və Azərbaycan təhsili eyni deyil bu cür videolara baxıb dərsləri axsatma Fizika və Riyaziyyat İngilis dili bizdə lazımdı
Ek tercihle doğu da bilgisayar mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum sizce pişman olur muyum lütfen kişisel yorumunuzu yapın
Gittin mi
@@benyks8343 hayır
Merhaba 36 K için nerede hangi muhendisliği okumamızı tavsiye edersiniz?
40 sene boyunca neyle uğraşmak istediğini düşündün mü? Buna verdiğin cevap nedir?
Bende 35k yaptım. Sence bu sıralamadan mühendis olursak güzel iş bulabilir miyiz
AYBÜ bilgisayar mühendisliği ve arkasından Akdeniz bilgisayar mühendisliğini yaz. Bu ikisi %100 ingilizce eğitim veriyor ve eğitim açısından beklentini karşılarlar. Tahminim AYBÜ bilgisayar bu sene 37-38k civarı ve Akdeniz bilgisayar da 40-41k civarı kapatacak.
@@yoyren1767 AYBÜ bilgisayar mühendisliği ve arkasından Akdeniz bilgisayar mühendisliğini yaz. Bu ikisi %100 ingilizce eğitim veriyor ve eğitim açısından beklentini karşılarlar. Tahminim AYBÜ bilgisayar bu sene 37-38k civarı ve Akdeniz bilgisayar da 40-41k civarı kapatacak
@@cizgifilmyazar1601 sen de önce ne sorduğumu anla
230-250 bin sıralamaya bu bölümü önerir misin
bu siralamalarla hangi üniversiteyi vermeliyim
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
Naptın furkan
@@benyks8343nereyi yazmayı düşünüyorsun
merhaba sizce süleyman demirel üniversitesinde türkçe bilgisayar mühendisliği okumak mı antalya bilim üniversitesinde %100 ingilizce okumak mı, kararsızım bilimin akademik kadrosu da oldukça iyi
Bu şekild bakınca bilim üniversitesi daha cazip duruyor. Değerlendirilebilir. Özel okulların tanıtım günleri oluyor bence bir gitmelisin :)
Hiçbirisi, mezuna kal daha iyi bir üniversiteye git geleceğini riske atma
Bu yıl 119 k yaptım aslında bu seviyede değilim sınavda aksilikler başıma geldi şu ana kadar hep mezunluk düşündüm ama bilgisayar mühendisliğide mantıklı geliyor . 1 yıl kalırsam akademik olarak hiç sıkıntı yok ama psikolojikmen sınavları yapamıyorum hedefim tıptı komik ama boyle oldu . Sizce bilgisayar mühendisliği nasıl kendimi geliltirebilecepime inanıyorum . Yorum bırakabilirseniz çok memenun olurum
Ne yaptın gittin mi
@@emreozturk3287ne yazmayı düşünüyorsunuz
⚡⚡ Çukurova bilgisayar mühendisliği mi Gazi elektrik elektronik mühendisliği mi cevap verirseniz çok⚡⚡
Hangisini daha çok istiyorsun bu biraz da sana bağlı ama ankarada iş imkanı daha çok diye biliyorum :)
merhaba 18k sıralama geldi gebze teknik var aklımda nasıl sence okunur mu? veya başka bu sıralamada önereceğin üniversite var mı?
Gebze teknik üniversitesinin iyi ve zor olduğunu hep duyuyorum. sanıyorum o sıralamalarda bir de yıldız teknik üniversitesi var o da güzel bir üniversitedir. Hacettepe üniversitesinin de o civarlarda olması gerekli, hacettepe de iyi diye biliyorum.
kanka gebze teknik geçen sene 8k ileri çekmiş giremeyebilirsin haberin olsun
Gebze teknik sana gelmeyebilir ama Ankara Üniversitesi ingilizce bilgisayar mühendisliğini mutlaka arkasına yaz, mutlaka birine yerleşirsin. Ankara ingilizce bilgisayar mühendisliği tahminimce 21.4k civarı kapatacak ve sıralaman oraya yeter bence. İzmir ise hedefin Ege bilgisayar da bakabilirsin ve orası da tahminimce 22.5k civarı kapatacak.
@@cizgifilmyazar1601 ege bilgisayar hakkinda bilgin var mi? Oraya buraya sorup duruyorum..
@@dila2556 Yok ama çok köklü bir üniversite ve mühendislik eğitimleri de iyi oluyor Gazi gibi.
üniversite de laptop mu masaüstü mü almamızı tavsiye edersin abi
Bence kesinlikle laptop almalısın. Okula götürmek gerekebiliyor. Arkadaşlarınla çalışmak gerekebiliyor. Başka bir yerde çalışman gerekebiliyor vs. bu liste bu şekilde uzatılabilir. Masaüstü seni çok kısıtlayacaktır.
Bilgisayardan anlamayan biri sence yazmalı mı? Bir de işsiz kalma gibi sorunlarla ne derece karşılaşabiliriz? (Sıralamam 43k)
Bölümümdeki çoğu arkadaşım 3. sınıftan itibaren bir yerlerde ara ara çalıştı. Hatta 2.sınıfta boş günlerde tam çalışan arkadaşlarım vardı ve en iyi olarak tabir edilen üniversitelerde bile olmamamıza rağmen bu durum böyleydi. Bunu bu derece sağlayan başka bir bölüm var mı bilmiyorum açıkcası.Yani kendini geliştirdiğinde işsiz kalma problemi yaşamayacağın bir bölüm.
Bilgisayar kısmına gelince bence gerçekten sevebileceğine ve yapabileceğine inanıyorsan yazmalısın :). Benim bölümü kazandığımda sadece video izletebilecek bir bilgisayarım vardı, yani ben de anlamıyordum.
@@yigitkemalagac Seveceğime inanıyorum çünkü geliştirilebilir bir bölüm yerinde saymıyor hep üretken bu beni gayet memnun ve teşvik ediyor. Cevapların ve ilgin için çok teşekkür ediyorum. Son bir sorum olacak. Osman Gazi Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsun? Sıralamam oraya yetecek gibi.
nereyi yazıcaksın benim de 43k
Arkadaşlar merhaba benim de sıralamam 41k ve bilgisayar müh. Düşündüğüm meslekler arasında bu şekil yardımcı olabilecek insanlar arıyorum ingilizcem pek iyi değil ama merakım ve ilgim var
@@znrtskn istersen seninlede iletişime geçelim
1.sınıfı uzaktan okuduğum içindir belki programlama konusunda pek ilerleyemeden (nerdeyse başladığım seviyedeyim) 1.sınıfı bitirdim sizce bu bana 2.sınıfta büyük sorun olur mu yoksa çalışırsam 2.sınıftan itibaren kendimi yeterince geliştirebilir miyim
1. sınıfta eğer programlamayı öğrenmeye yeni başlamışsanız bir şey yapamıyormuşssunuz hissi çok oluyor. Çalıştığınızda toplayacağınıza inanıyorum :)
Ömründe bilgisayar yüzü bile görmemiş biri bilgisayar mühendisliği seçerse bölümde çok zorlanır mı?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
20 k sıralamam var sence İstanbulda medipol, kadir has, kültür mü
Ankara da Çankaya, Ankara üniversitesi
İzmir de dokuz Eylül, mü
Kafam aşırı karışık cevaplarsan çok sevinirim son olarak bilgisayar mühendisliği herke İstanbul diyor sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun
çankaya ankaradan iyi bunu söyleyebilirim
benimde sıralamam 26k ankara yazsam mı diye düsunüyorum ama muhendislik kampüsü diğerlerinden farklı bir yerdeymiş sanırım :/
@@kubraaydn4640 Benim o konuda pek bir bilgim yok. Ama şuan kafam aşırı karışık nereyi yazacağım konusunda sen olsan ne yazardın
@@ibrahimtaspnar2989 ben de bu gün o kadar video izledimki bunlarla ilgili kafam allak bullak oldu ya ama yaparım diyorsan dişçilik falanda düşünebilirsin iyi yerler gelir hacettepe geçen sene 17k ile kapatmış yani ama bilgisayarda benim sıralamama en yakın ankara başka ne yazacağım hatta onu bile yazacak mıyım emin değilim mezuna kalmayı bile düşünmüyor değilim emin olmadan bir yere gitmek iyi olmaz yani
@@kubraaydn4640 aynen gölbaşında
abi kendimi nasıl gelıstırebılırım udemy den kurs alsam faydası olur mu acaba
Udemy kursları, RUclips ve gelişmek istediğin konudaki dokümanlar gelişmek için çok güzel kaynaklar
Okuduğumuz universite ne kadar önemli cevap verirseniz sevinirim
Aslında firmalar ilk işine girerken oldukça fazla önemsiyorlar. Tabiki üniversitelerin eğitimleri de çok farklı olabiliyor. Şöyle düşünebiliriz; kötü bir üniversite senin hanene -5 puan yazar ama kendini geliştirip 15 puan kazanmak senin elindedir. Bilgisayar Mühendisliği kendi kendini de çok fazla geliştirebileceğin bir bölüm, kendini geliştirerek üniversite farkını ortadan kaldırman mümkün :)
@@yigitkemalagac peki kendimi nasıl gelistirebilirim
@@denizcagan8523 bununla ilgili bir çok kaynak mevcut önce hangi alana yönelmek istediğini netleştirerek başlayabilirsin. İngilizce öğrenmek de çok faydalı olur çünkü bir çok kaynak maalesef ingilizce.
@@denizcagan8523 Kanalımdaki hakkımda kısmından hesaplarımı bulabilirsin :)
Benim istanbulda 4 özel okul burslu tutuyo ama ilk defa duydugum okullar rumeli ,fenerbahçe,ayvansraay gibi okullar gitmeli miyim sence
Siralaman kac?
@@Elizabethdelrey407 78 k
@@puscet5870 benimde 76k geldi hangi ünileri yazmayı düşünüyorsun araştırdın mı
Adını duymadığın özel üniversiteler yerine bence devlet üniversitesi düşünebilirsin. 2. öğretimlere de bakmalısın.
@@eminek4379 gemi okuyacam yıldız teknik ya da istanbul teknik e gidecem
4k sıralama ile bau tam burslu bilgisayar ve yıldız teknik bilgisayar arasında kaldım ne önerirsin?
Bu da soru mu tabiki ytü
@@feyyzanurr tabiki diyecek kadar ne avantajı var açıklarsan çok mutlu olurum :)
@@yusufsafa.k kanki ben 62k yaptım ve sen 4k sıralama ile benimle aynı diplomayı almak istiyorsan bau yazabilirsin.
Diğer avantajlarına web sitelerinden ulaşabilirsin xlnsşxjşdmx
Hacettepe’yi şehirden dolayı mı düşünmedin?
Bilgisayar mühendisliği için fizik gerekiyor mu
En az fiziğin gerektiği mühendislik dalı denebilir aslında. Sadece birinci sınıfta lise fiziği ile aynı konularda olacak şekilde fizik gördük. Meslek hayatında ise hiç gerekmiyor demek yanlış olmaz.
@@yigitkemalagac çok teşekkürler
Erü bilgisayar muhendisligi yazmalimiyim ,cevremdekiler okumasi zor is imkani zor vs vs diyor
Ve kendini gelistirmek icin ne kadar caba gostermelisin
@@trnexus5512 İş imkanı konusunda şu anda piyasadaki çoğu meslekten çok daha avantajlı konumda, iş imkanı zor diyenleri duyuyorum ama neye dayandıkları konusunda hiçbir fikrim yok :). her bölümün kendine göre zorlukları var ama ben zevkle okuduğumu söyleyebilirim :). Zevk alınca da düzenli çalışıyorsun haliyle
emegine sağlık, 53k geldi tamamen bilgisayar muhendisligi yazicam hayirlisi
Benzer sıralamayla ben de tamamen bilgisayar mühendisliği yazmıştım :) hayırlı olsun
@@yigitkemalagac teşekkürler
Hangi üniversiteleri yazmayı düşünüyorsun
@@melekates9131 pek bakamadım şimdilik
@@samilari0 benim de 57k ama olabilecek üniversiteler hep Türkçe galiba(emin olamadım), yani İngilizce olanlar var ama çok az bu yüzden de tercih sayım 10u bulamicak sanırım şaka gibi
110k yaptım mezuna kalmak istemiyorum Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum yüzde 50 indirimli özel üniversiteler de dahil önerebileceğin üniversite var mı ?
Benim gireceğim sene Atılım Üniversitesinin kadrosu çok iyiydi ODTÜ'den bir çok hoca vardı. İstediğim okullardan birisiydi. Bir bakabilir misin şu an ne durumda, sıralaması kaç; iyi olabilir. 110k da 2. öğretim devlet üniversitelerinden de güzel tutanlar olabilir :). Bir göz gezdir istersen yorumunu bekliyorum.
@@yigitkemalagac çok teşekkür ederim seçenekleri değerlendirip geri dönüş yaparım :)
Selamlar güzel video; sence 30-40k arası hedeflemek güzel bir kariyer için yeterli olur mu, daha sıkı mı çalışmalıyım?
ismi olan üniler belli ilk 10 k da 40 k dakı ununın cok bır ısmı olucagını sanmam arkadas ortamı ıyı olur kendını gelıstırmeye dayalı
Selam iyi bir kariyer için 2 milyon bile yeterli olur. Dürüst olalım bu önündeki zorluk sayısını artırır ama durum böyle. Üniversite bir adım ama sonrasında neler yaptığın da çok önemli. Çok arka sıralamalardan girip şu anda kendisinden 200-300 bin fazla yapanlardan bile iyi durumda olan tanıdıklarım var. Klişe olacak belki ama çalışmak çok önemli bir unsur. Sen 30-40 k hedefi ile elinden geleni yap sonuç ne olur bilmiyorum ama çalışmayı bırakma, kendinin nasıl geliştiğini gördüğünde şaşıracaksın :).
@@yigitkemalagac teşekkürler kral
@@yigitkemalagac 276k dayimki kıbrista tam burslu okumak istiyorun hangi uniyi tercih etmeliyim onerin var mı ???
@@aslan8167 hiçbirisini tercih etme mezuna bırak daha iyi bi üniye git 276k ile girdiğin bir üniversiteden mezun olup zengin olma ihtimalin çok çok düşük eğer mühendislik okuyacaksan.
ingilizce bilgisayar müh yazarsam ve tutarsa 27 yaşında mezun olmuş olacağım. Türkçe yazarsam 25 yaşında sizce değer mi ingilizce okuyup geç mezun olmaya?
Hazırlık sınıfı okudum. 1. Sınıfa geçtim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Okulum 103.000 tl fiyat istedi şu an . Sizce okulu bırakmalı mıyım?? Yoksa bu fiyata değer mi? (Okul: sıradan bir özel)
@@serifeylmaz3547 okulu bırakıp devlete mi geçiceksin?
@@emrecan3972 myp ile geçtim zaten bu okula. Şimdide ortalama ile seneye devlete geçeyim dedim. Gano ile geçmeye düzenleme geliyormuş. resmen çıkmaz sokaktayım. Ailem maddi sıkıntı olsa bile bana söylemezler. Kafayı yicem ne yapmalıyım diye.
@@emrecan3972 myp ile geçtim zaten bu okula. Şimdide ortalama ile seneye devlete geçeyim dedim. Gano ile geçmeye düzenleme geliyormuş. resmen çıkmaz sokaktayım. Ailem maddi sıkıntı olsa bile bana söylemezler. Kafayı yicem ne yapmalıyım diye.
@@emrecan3972 hayır tekrardan sınava hazırlanmak
diş hekimliği mi bilgisayar mühendisliği mi diye düşünüyorum
Bende beslenme ve diyetetik mi bilgisayar muhendisligi mi diye dusunuyorum
Diş hekimliği sizin çocukluk hayaliniz ve hayatınızda sizi mutlu edeceğine inandığınız meslek değilse eğer, bence biraz daha geniş çerçeveden bakmak gerekli.
Teknoloji ile her şeyin içine yazılım hergün daha fazla giriyor, ileride bir diş hekiminin tek işi robotu hastanın ağzına yerleştirmek olabilir. Robotumuz da aynı anda röntgenini çekip, uyuşturup hataları tespit edip, çalışmaya hiç titremeden başlayabilir. Bu durumda 10 dişçilik işi 1 dişçi sürdürmeye başlayabilir. Bu sadece basit bir senaryo ama imkansız değil. 10 sene önce arabaların kendi kendilerini sürmesi de imkansızdı :).
Off bende aynı sekildeyim karar verebildin mi
@@aslhanbozkurt5861 büyük ihtimalle diş hek. .... umarım yazdığımız bölümleri severiz alışırız
@@choerrylip umarım :( peki neden dişte karar kıldn
Merhaba ben bu yıl sayısalda 190k yaptım sınavım şuan kendi sıralamalarına baktığımda zonguldak düzce karabük gibi üniversiteler geliyor gibi duruyor bu üni pek emin degilim ama izlediğim bir çok videoda bilgisayar mühendisliği temelinde kendini geliştirmek ve bunun için cok emek vermemiz gerektiği söyleniyor sende aynısını söylüyorsun kendime bu konuda biraz güveniyorum ve inancimda sence tercih yapmalı mıyım? Ha birde ilk mezun senemdi tekrardan mezuna kalmayı kaldirabilecegimi sanmıyorum cevaplarsan sevinirim
Merhaba kendine çalışabileceğin konusunda inanıyorsan, mezuna kalmamalısın bence ama dürüst olalım işin biraz daha zor olucak. Bence tercih yapıp elinden gelenin en iyisini yapıp herkesi şaşırtmalısın. Yapacağına inanıyorum :). Düzgün çalıştığında kendi gelişimine şaşıracaksın :).
Merhaba ben de sayisalda 183k yaptım dediğin yerleri yazdım gelme ihtimali var mı acaba ikinci öğretimleri gelebilir gibi duruyor
@@yigitakansu ben de ikinci öğretim yazacağım umarım gelir bu yıl bil.muh. cok talep var sen 183k yapmışsın bence seninkisi gelir sinavdan 390k kişi barajı geçmiş yani bu bizim gitme şansımızı arttırır diye düşünüyorum umarım böyle olur
@@rumeysakaya3008 evet talep çok bakalım yazacağım düzce gelirse daha iyi olur ama gelmezse Karabük de olabilir. Aşağılara da İskenderun teknik üniversitesini yazmayı düşünüyorum ona da bak istersen
@@yigitakansu bende istanbula yakın yerler istiyorum düzce karabük zonguldak bunlardan biri olursa benim için iyi olur iskenderun hatayda ve uzak olduğu için istemiyorum ama belki listeme ekelrim halâ arastirmaya devam ediyorum umarım istediğimiz yerler gelir :)
Kodlamaya girerken ilk sınıfta ilk olarak html ve css anlatılmıyo mu?
html ve css kodlama dilleri olarak sayılmıyor. Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde genellikle c, c++, python gibi dillerle programlamaya giriş öğretiliyor. İlerleyen sınıflarda da diğer dillere ihtiyaca ve okulun müfredatına göre geçiliyor.
Anladım çok sağol:)) 👍
Sabancı CS hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani oranın %50’sine girip ailemi zor durumda bırakmak ancak parlak bi geleceğe sahip olmak var veya 20 bin sıralamaya gelecek başka ünilerde rahat okumak var. Gerçekten kararsızım. Ailem sabancıyı destekliyor ama bilemiyorum:/
20k yaptiysan ve ozellikle muhendislik istemiyorsan kesin mesleklere yonelebilirsin
@@user-vy7ny8el4l ozellikle muhendislik istiyorum ya :(
Sabancı çok iyi bir okul, eğer ailen orayı destekliyorsa bence gidilebilir. Eğer ailenin de imkanı varsa tabi. Kendini mahcup hissediyorsan ailene karşı daha çok çalışıp ileride belki onlara destek olabilirsin :).
@@yigitkemalagac güzel bi bakış açısı :,) çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olacak sanırım...
@@dila2556 ne yaptınız acaba
Kıbrısta hangi uniye gidilebilir bilgisaur icin
46k yaptım medeniyet kocaeli sakarya arasındayım hangisini üste yazıcam kafam çok karışık yani sadece bil müh yazıcam tercih listesine açıkta kalmaktan da korkuyorum
Kocaeli üniversitesinden mezun oldum ben. Konum olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Kocaeli'de tek başına 6 tane teknopark var ve dünyaca büyük siemens, ford gibi çok büyük firmaların da fabrikaları bulunuyor. Bunlar avantaj olarak düşünülebilir :).
Sakarya yaz
@@futbolkutusu7353 neden
@@begum3068 daha iyi bence Kocaelide kimse memnun degil sakarya da yine biraz memnunlar
@@futbolkutusu7353 Sakarya uygulamalı bilimler nasıl biliyor musunuz?
38k yaptım hangi üniversiteyi seçeceğimi bilemiyorum. yakın sıralama yapan varsa ulaşabilir mi.
Aynı ben de ve ben de 38k yaptım ve bilgisayar muh. dusundum ne yapacagimi bilmiyorum suan
Ve acaba kac bin yukselebilir tercihlerimiz senin bir fikrin var mı ? Benim bir ogretmen tanidigim 25k dan basla tercihlerine dedi
@@Elizabethdelrey407 meraba ben de yazılım ya da bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama hangisini seçeceğimi bilmiyorum bana tavsiyesi olan var mı?
ben de 39k dayım. Okan üniversitesinin akadenisyenleri iyi gibi
@@Elizabethdelrey407 pek oynayacğını sanmıyorum geçen sene de oynamadı en fazla 5k falan
Ben 36kdayim Marmara bilgisayar muh bir 15k da var bir de 36k da bu fark sadece İngilizce sanırım ise alırken ingilizce çok önemli mi
Evet önemli fakat ben de türkçe okudum. Bilgisayar Mühendisliğinde bir çok kavram ingilizce olduğu için aslında zaten ingilizceleriyle öğreniyorsun. Türkçe bölüme girersen kendi kendini ingilizce konusunda geliştirmelisin ama :)
o teknoloji fakültesindeki bilgisayar mühendisliği olabilir
@@halisylmaz3910 teknoloji fakültesjnden olması neyi değiştirir
@@aslhanbozkurt5861 Detaylı bilmiyorum.
Ben 9'a yeni geçtim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum bu kodlama/yazılım alanında kendimi, nasıl geliştirebilirim? Html öğrenerek başlamak mantıklı mı? abi cevaplarsan çok memnun olurum
Bence html ile başlaman mantıklı değil. Html metin işaretleme dili olarak geçer, bazıları programlama dili olarak bile saymaz ki biraz da haklıdırlar. Farklı prensiplere sahip.
Lise düzeyinde programlama öğrenmek isteyen kişiler için bir video çekmeyi istiyorum, listemde var. Özel olarak üzerinde durmamı istediğin bir konu varsa söylersen sevinirim :)
başlamanı öneririm . gayet basit bir dil .kodlama diyince gözünde birşey canlandırmak istiyorum diyorsan başla derim