Bu bilgileri yazıcıyı satan firmayı bile arasınız kimse size bu kadar detaylı anlatmaz. Bu konuda kafam karışıktı ancak şu anda çok daha net. Teşekkür ederim.
10:58 deki sebep için bende fdm yazıcıyı seçtim evde 2 tane yaramaz kedim var anlattıgın zorluklar olsun artı eksi yönlerine sonuna kadar katılıyorum en basitinden filament sıkışınca bile çok uğraştırıyor fdm tip yazıcılar
Çok bilgilendirici olmuş elinize sağlık. Sizin incelemenizi izleyerek işim için uygun olan flex basabilme kabiliyeti sebebiyle 4max 2.0 aldım yaklaşık bir ay önce. Tıbbi malzeme yedek parçası üretimi yapıyorum flex basma kalitesinden çok memnunum. Fakat hala daha uğraştırıyor istediğim seviyede baskı almak için çabalarım devam etmekte :)
@@oguz16122 evet yağlamama rağmen oluyor maalesef. 10 mm ye kadar ses yok 35 mm de başlıyor genelde. Spiral yazdırmada ise ne ses geliyor nede katmanlarda sorun var. Anlamadım gitti...
Selamlar amator ve hic bilgisi olmayan biri icin cr 6 se tavsiye eder misiniz yoksa ayni fiyat bandinda baska modeller var mi tavsiyelerinize guveniyorum kolay gelsin
Rica ederim. Kullanmadığım bir yazıcı o nedenle doğru bir tavsiyede bulunamayacağım. Malum kağıt üzerinde baktığınızda bütün yazıcılar iyi gözüküyor ancak pratikte olay farklı olabiliyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE peki sizin öneriniz nedir hocam orta seviye her şeyi yapabileceğim bir yazıcı bakıyorum. Bu model kapalı ve sessiz diye bunu düşündüm açıklar koku yapıyormuş diyorlar.
@@BSOnuron Koku daha çok kullanilan malzeme ile alakalı. Örneğin PLA pek koku yapmazken ABS oldukça koku yayar. Kapalı kasa yazıcılar bir nebze kokuyu keser ama uzun bir baskıda kapalı açık farketmeksizin ortamda koku olur. Rigid3D Zero2'yi araştırabilirsiniz. Yerli üretim, servis ve parça sıkıntısı yok. Yıllarca kullandım çok başarılı bir yazıcı.
Abi bende 2 adet cr6 se yazıcı var xyz kalibrasyonunu yapıyorum 2x2 küple kalibre ettim 2x2 küpü güzel bastı ama daha büyük rastgele parçaları yanlış ölçülerde basmaya devam etti bu seferde 10x10 bi parça basıp onunla kalibre ettim yine işe yaramadı yine yanlış ölçülerde basıyo bu ölçü sorununu nasıl çözerim
Kalibre ettikten sonra tüm parçalar düzgün çıkmalı aslında. Anlam veremedim. Eğer Cura kullanıyorsan belki ölçüde ne kadar sapma oluyorsa ''Duvarlar'' ayarları alt başlığındaki ''Yatay Büyüme'' ayarına + yada - değerler vererek baskıları öyle alabilirsin. Verdiğin değer istediğin ölçünün yarısı kadar olmalı. Örneğin nesne 0.8 mm ufakmı çıkıyor vereceğin değer +0.4 olmalı. Benimki kalıcı çözüm değil tabi. Bir de aşağıdaki destek gruplarına yaz belki farklı fikir verebilecek biri çıkar. facebook.com/groups/232188910891377/ facebook.com/groups/1648557302055897/ facebook.com/groups/1042117819151287/
Gökdeniz, bu gibi ayarları net olarak belirtmek mümkün değil. Çünkü kullanılan yazıcıya, yazılıma ve filamente göre bu istediklerin ciddi değişkenlik gösterir. Ben her zaman olayın mantığının kavranmasından yanayım. Mantığını çözdüğün zaman mutlaka kaliteli baskıları almak için doğru ayarları kendi kullandığın yazıcıya, yazılıma ve filamente göre şekillendireceksin. Cura kullanımı ve ayarları serisini sırf bunun için çektim. Eğer sıkılmazsan baştan sonra atlamadan izlemeni tavsiye ederim.
4 aydır 4max v2.0 kullanıyorum genel olarak memnundum ama bir haftadır Z ekseninde yazdırma sırasında vuruntu sesi geliyor çok sinir bozucu ve ilk katmanda malzemeyi çok güzel yapıştırıyor ve yığıyor ancak model yükseklik kazandıkça katmanlar dengesizleşiyor. Ben henüz çözemedim. Bir fikriniz varsa bilmeyi isterim. Direct drive ekstürüder etkili ama bowden tipinde aşağı kalır bir yanı yok. Çift dişli ve kapalı beslemeli bowden tipde esnek filamentte ( hiç denemedim) başarılı olur diye düşünüyorum. 🤓
Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. 4 Max Pro 2.0 inceleme videosunda karşılaştığım bir kaç sorundan bahsettimiştim hepsi o kadar. Hazır garanti devam ediyorken bir servis hizmeti almakta fayda var. Çünkü o bahsettiğiniz vuruntu sesi kafa karıştırıcı.
Mesela Ender 3 v2 yazıcım var.Abs basmak istiyorum büyük ölçüde yaklaştım belli bi noktadan sonra salma yapıyor.Pleksi bi kabin yapsam abs basabilir miyim ? daha başarılı olur mu
Olur. Ancak bu gibi işlemlerde yazıcının ana kartı, güç ünitesi gibi elektronik aksamlarının bulunduğu noktalarının mutlaka dogru havalandırılması yada kapamanın dışında kalması gerekir. Aksi takdirde en iyi ihtimalle yazıcı arızasına , kötü ihtimalle yangına varacak ciddi problemler ortaya çıkabilir. Ben böyle bir yöntem uygulamadım. Eğer niyetiniz var ise konuyu iyi araştırmanızı öneririm.
abi bi araba basıyorum destek oluşturdum ama destek ayarlarında destek zeminini etkinleştir ile destek çatısını etkinleştir özelliği açık olması gerekiyor çünkü yerinden çıkmıyor destekler 3 üde açık ama sadece destek bitmeden biraz önceki destek çatısını yapıyor kolay çıkması için destek zemininede yapması lazım ama ayarı seçmeme rağmen desteklerde destek zeminini yapmıyor yardım eder misin
Destek zemini neden çıkmıyor bilmiyorum ancak desteklerinin daha kolay çıkmasını sağlamak için ''Destek Alt Mesafesi'' ve ''Destek Üst Mesafesi'' ayarlarını arttırabilirsin. Üstte sıkıntı olmuyorsa sadece alt kısmı biraz arttırman yeterli olacaktır. Ama bu ayar mutlaka olsun dersen Cura'yı sil, sonra, C:\Users\(KULLANICI ADIN)\AppData\Local ve C:\Users\(KULLANICI ADIN)\AppData\Roaming kısımlarındaki ''cura'' klasörünü sil. Bunları silmen şimdiye kadar yaptığın bütün ayarları sıfırlamış olacak bilgin olsun. Ardından tekrar Cura'yı indir ve kur. Bilgisayarda AppData kısmı gözükmüyorsa ayarlardan gizli klasörleri görünür yap. Muhtemelen farkında olmadan yaptığın bir ayar değişikliği bu sebep oluyordur. Sıfırlayınca düzelme ihtimali var.
@@3DYAZICITÜRKİYE abi dediği yapıp denicem ruclips.net/video/sQ7cB6PDIEE/видео.html&lc=Ugy9r-hCFmVynpsXgWR4AaABAg.9OwW3VPV6KB9OwrTwXXW5W bu videodaki arabayı basmaya çalışıyorum 25. saniyeden itibaren izlermisin yaptığı destek ayarları benimkiyle aynı ama onun çıkardığı desteğin üstü dümdüz ve kolay çıkıyor sanki destek duvarları çok kalınmış gibi ve desteklerin bitiş kısımlarında kesilmiş gibi duvarlar var aynı ayarlarda yaptığım halde olmuyor ve 1.dakikada ortada duvarlar var o destekler bende çok ince dokunsan kırılıyor bu yüzden baskıyıda kırıyor dediğini yapıp birdaha baskı alıcam
@@skysea2992 Bu işte değişken çok fazla. Her ayar, her yazıcı ve filamente uysa zaten hepimiz bir ayar kullanıp harika sonuçlar alırdık. Tecrübe kazandıkça mutlaka doğru ayarları bulacak ve daha iyi baskılar alacaksın.
@@3DYAZICITÜRKİYE Tüm bilgisi youtube üzerinde izlediği videolar olan ve bu işe heves etmiş bir kişi için de uygun mudur bu bahsettiğiniz CR-6 SE? Bu işe ayıracak yeterli vaktim, merak ve öğrenme arzum var.
@@kaan3874 CR-6 SE güzel bir yazıcı.Aylardır kullanıyorum gayet memnunum. Tabi kullanım amacına göre farklı yazıcı çeşitleri mevcut. Kanaldaki diğer videoları da izlerseniz karar vermenize yardımı dokunacaktır.
Merhabalar 3D model yapıyorum ve 3D yazıcı almak. Fakat evde kedi olduğu için açık kasaya sıcak bakmıyorum. Oldu ki açık kasada aldım ve dışına kapalı kasa yapabilir miyim? Bunun dışında videolarınız çok faydalı umarım hak ettiğiniz noktaya gelirsiniz.
Merhaba, teşekkür ederim. Evet açık kasa yazıcılar kapatılabilir ancak anakart ve güç ünitesinin ya bu kapatmanın dışına alınması yada fanlarla havalandırılması gerekir. Bunun yapılmasının nedeni, normalde hava alan bu aksamların fazla ısınarak cihazın performansını olumsuz etkilememesi ve olası kazalara sebebiyet vermesine engel olmaktır.
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkürler. Aslında niyetim tabla kısmını korumak dediğim gibi önce nasipse almak sonra bu konuya çözüm bulmak. Yardımcı olduğunuz için de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada reçineli yazıcı düşünmüştüm kapalı diye ama çektiğiniz video çok yardımcı oldu sağ olun. Zorluğunu görmüş oldum. 🙂
Merhaba Firmamiza ek iş olarak 3D yazıcı almak istiyoruz,müşterinin çizimi basıp gr olarak fiyatlandıracağız. Sürekli çalışmaya uygun, düzgün hangi yazıcıyı önerirsiniz? Teşekkür ederim.
Merhaba, nokta atışı şunu alın diyemem. İhtiyaçlarınız doğrultusunda önce kapalımı yoksa açık kasa bir model mi size daha uygun olacak onu belirlemenizi öneririm. Ardından yine ihtiyaç duyacağınız baskı alanını belirleyin. En azından bu özellikleri belirledikten sonra Creality, Anycubic gibi çok satılan ve parçaları kolay bulunan yazıcılara bakabilirsiniz. Yerli üreticilerimizden de Rigid3D, Zaxe gibi kıymetli firmalar mevcut. Yine servis ve parça sıkıntısı yaşamazsınız. Hangi marka modeli tercih ederseniz edin satış sonrası size teknik destek ve yedek parça sunabilecek firmalarla çalışmanız bence en önemli nokta.
Merhaba kolay gelsin değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. 3d yazıcılar hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Elimde Ender 3 V2 yazıcı var ancak bununla istediğim kalitede figür baskısı alamıyorum bu sebepten dolayı SLA yazıcı almayı düşünüyorum, aklımda Photon Mono SE ve Photon S var. En büyük farkları biri LCD diğer RGB ekran barındırıyor olması her halde. Araştırdığım kadarıyla LCD ekranların RGB ekranlara göre baskı hızı daha yüksek ve kullanım süresi daha fazlaymış. Kullanım süresinden neyi kastettiğini tam olarak anlamadım bir süre sonra ekranlar değişiyor mu değişiyorsa bu kaç saat sonra oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu. Her iki model de LCD tabanlı SLA yazıcı diye geçiyor ve bu şekilde çalışan tüm ekranların bir ömrü oluyor. Genelde firmalar 1000-2000 saat arasında bir ekran garantisi sunuyor. Tabi bu saati dolduktan hemen sonra ekranın bozulacağı anlamına gelmiyor. Ben Photon S kullandım ve memnun kaldım, Mono SE ile ilgili ise sizden fazla bilgim yoktur. Tercihinizi yapınca ürünü almadan önce, bu soruyu ve sonrasında size parça tedariği yapıp yapamayacağını da alacağınız firmaya mutlaka sormanızı öneririm.
@@3DYAZICITÜRKİYE Cevabınız için teşekkür ederim bir soru daha sormak istiyorum. 8-10 cm lik her hangi bir figür için (warhammer, yüzüklerin efendisi, harry potter vs.) ortalama kaç gram hammadde gidiyor.
@@yunusoz3355 Rica ederim. Bu gibi sorulara verilecek cevaplar yanıltıcı olur. 3 Boyutlu yazıcı kullanan biri olarak biliyorsunuz, verilen değerlere göre bu oldukça değişkenlik gösterecektir. Tıpkı Cura gibi FDM programlarında olduğu gibi Chitubox tarzı SLA yazıcıların dilimleme yazılımları da ortalama olarak ne kadar hammadde kullanılacağı ile ilgili bilgileri size veriyor. Bu ücretsiz programları indirerek fikir sahibi olabilirsiniz. Bunun haricinde kanaldaki bazı videoları da izlemenizi tavsiye ederim. Malzeme kullanımı ve maliyet konusuna değindiğim içerikler kanalda mevcut. ruclips.net/video/D71JXKrlFIg/видео.html ruclips.net/video/nuA6OvuxtwE/видео.html
Merhaba daha önceki videolarınızdan yola cıkarak CR6 SE satın aldım ve cok memnunum ama upgrade yapmak ıstıyorum. Manyetik yatak bakıyorum 235x235 ama hep ender 3 için yazıyor, önerebileceğiniz bir tabla var mı?
Merhaba, yazıcınız hayırlı olsun. Ben hiç manyetik tabla kullanmadım o nedenle önerebileceğim bir tabla yok ancak mantıken ebat tutuyorsa CR-6 SE'de de kullanmak mümkün olacaktır. Çağlar3D'de 235x235 manyetik tabla var gözüküyor bence arayıp bir sorun onlar yazıcıyı da sattığından dolayı uygun olup olmayacacağı konusunda daha net bilgi verecektir. caglar3d.com/product/creality-ender3-pro-235235mm-cmagnet-manyetik-tabla-yuzey/
Abi 3d yazıcı almak için araştırma yaparken çok iyi denk geldi bu vido bir şey merak ediyorum 3d yazıcıdan çıkardığımız parçanın üstüne epoksi döksek yapışır mı CEVABIN BENİM İÇİN ÖNEMLİ
Merhaba, 4Max Pro 2.0 benim memnun kaldığım bir yazıcı oldu. Videoda belirttiğim problemi çözdükten sonra bir problem yaşamadım. Evde kullanılacaksa ve sessizlik önemliyse belki sesi biraz fazla gelebilir. Sermoon D1'i ise kullanmadım ancak hakkında kötü bir yorum da duymadım. Eğer bütçenizi biraz daha yukarıya taşıyabilirseniz Rigid3D Zero2 modelini tavsiye ederim. Hem çok stabil hem de sessiz bir yazıcı. Yerli üretim olması da servis ve yedek parça gibi konularda sıkıntı yaşamamanızı sağlayacaktır.
İyi akşamlar. Hazırladığım bu videolar tamamen sen ve senin gibi kararsızlık yaşayan kişilere fikir vermek adına hazırlandı. Açık kasa kapalı kasa, fmd yada sla. Elimden geldiğince hepsinin genel özelliklerini bilgim dahilinde anlatmaya çalışıyorum. Kullandığım tüm yazıcıların ise incelemeleri yine kanalda mevcut. O nedenle tavsiyem, bu videoları izleyip ve çok daha fazlasını araştırarak kendi kararını kendin vermen yönünde olacaktır.
Filament uzunlukları hammaddenin yoğunluklarına göre değişkenlik gösterir. Örneğin 1 kg ABS 400 m civarındayken, 1 kg PLA 330 m civarındadır. Daha doğru ve net bilgileri ise filament üreticilerinden alabilirsin.
@@mirzaucmazbas6020 Hayır, ücretli modelleri paylaşmıyorum. ''Katıl'' sistemi sadece kanalı faydalı bulan ve desteklemek isteyen izleyiciler için. O kısımda belirttiğim basit ayrıcalıklar haricinde abonelere başka bir şey sağlamıyorum.
size mail attım ancak dönmedinz sirket olarak para kasası parcası, ve laptop kapagı yapmak İcin kaliteli max 10 bin butcesınde urun tavsiyesi rica ediyoruz
Eğer büyük ebatlı parçalar üzerinde çalışacaksanız Creality CR-6 Max yada Artillery Sidewinder X2 gibi modelleri araştırabilirsiniz. Küçük ebatlı parçaların baskısı alınacaksa Creality Ender3 S1 yada CR-6 SE tercih edilebilir. Kanalda söylediğim tüm yazıcıların incelemesi mevcut.
Tamamen kullanım amacınıza bağlı. Ben baskı hizmeti verdiğim ve bezen endüstriyel malzemeleri kullanma ihtiyacı olduğundan dolayı elimin altında bir adet kapalı kasa yazıcı bulunmasını uygun görüyorum.
Siz hangi tip 3 boyutlu yazıcıyı tercih ederdiniz ?
fdm çünkü fiyat perfromans
@@ercümentalpaslankapalı mı açık mı diyor. Biraz kitap oku bence.
Bu bilgileri yazıcıyı satan firmayı bile arasınız kimse size bu kadar detaylı anlatmaz. Bu konuda kafam karışıktı ancak şu anda çok daha net. Teşekkür ederim.
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. İşinize yaramasına sevindim.
Eline sağlık abim birçok akademisyenin anlatamadığı kadar güzel sade bir anlatım olmuş saygılar hatasız baskılar .
Çok teşekkür ederim, beğendiysen ne mutlu.
Sade, net ve hedefli anlatım. Öncesinde yapmış olduğunuz hazırlıklar ve çalışmalarınıza sağlık. Tebrikler.
Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
Video için teşekkürler. Gayet açıklayıcı olmuş 🙌🏼
Çok teşekkür ederim.
10:58 deki sebep için bende fdm yazıcıyı seçtim evde 2 tane yaramaz kedim var anlattıgın zorluklar olsun artı eksi yönlerine sonuna kadar katılıyorum en basitinden filament sıkışınca bile çok uğraştırıyor fdm tip yazıcılar
Çok bilgilendirici olmuş elinize sağlık. Sizin incelemenizi izleyerek işim için uygun olan flex basabilme kabiliyeti sebebiyle 4max 2.0 aldım yaklaşık bir ay önce. Tıbbi malzeme yedek parçası üretimi yapıyorum flex basma kalitesinden çok memnunum. Fakat hala daha uğraştırıyor istediğim seviyede baskı almak için çabalarım devam etmekte :)
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de aylardır kullanıyorum ve hala çok memnunum. Baskı kalitesi tecrübelendikçe mutlaka artacaktır.
Yazdırma sırasında Z ekseninden vuruntu sesi geliyor mu?
@@alptekinbingol3188 herhangi bir vuruntu sesi gelmedi bu zamana kadar milleriniz yağlı mı?
@@oguz16122 evet yağlamama rağmen oluyor maalesef. 10 mm ye kadar ses yok 35 mm de başlıyor genelde. Spiral yazdırmada ise ne ses geliyor nede katmanlarda sorun var. Anlamadım gitti...
Selamlar amator ve hic bilgisi olmayan biri icin cr 6 se tavsiye eder misiniz yoksa ayni fiyat bandinda baska modeller var mi tavsiyelerinize guveniyorum kolay gelsin
Merhaba, bence bu fiyat bandında alınılabilecek güzel bir yazıcı. Tavsiye ederim.
@@3DYAZICITÜRKİYE cok tesekkur ederim
@@UzmanPoultry Rica ederim.
Merhaba acaba ürünü aldınız mı ? Ürün sizce nasıl ? Biraz bilgilendiriri misiniz ?
Teşekkürler. Creality Sermoon D1 3D yazıcı kapalı kasa önerirmisiniz ?
Rica ederim. Kullanmadığım bir yazıcı o nedenle doğru bir tavsiyede bulunamayacağım. Malum kağıt üzerinde baktığınızda bütün yazıcılar iyi gözüküyor ancak pratikte olay farklı olabiliyor.
@@3DYAZICITÜRKİYE peki sizin öneriniz nedir hocam orta seviye her şeyi yapabileceğim bir yazıcı bakıyorum. Bu model kapalı ve sessiz diye bunu düşündüm açıklar koku yapıyormuş diyorlar.
@@BSOnuron Koku daha çok kullanilan malzeme ile alakalı. Örneğin PLA pek koku yapmazken ABS oldukça koku yayar. Kapalı kasa yazıcılar bir nebze kokuyu keser ama uzun bir baskıda kapalı açık farketmeksizin ortamda koku olur. Rigid3D Zero2'yi araştırabilirsiniz. Yerli üretim, servis ve parça sıkıntısı yok. Yıllarca kullandım çok başarılı bir yazıcı.
çok teşekkürler
Rica ederim.
Abi bende 2 adet cr6 se yazıcı var xyz kalibrasyonunu yapıyorum 2x2 küple kalibre ettim 2x2 küpü güzel bastı ama daha büyük rastgele parçaları yanlış ölçülerde basmaya devam etti bu seferde 10x10 bi parça basıp onunla kalibre ettim yine işe yaramadı yine yanlış ölçülerde basıyo bu ölçü sorununu nasıl çözerim
Kalibre ettikten sonra tüm parçalar düzgün çıkmalı aslında. Anlam veremedim. Eğer Cura kullanıyorsan belki ölçüde ne kadar sapma oluyorsa ''Duvarlar'' ayarları alt başlığındaki ''Yatay Büyüme'' ayarına + yada - değerler vererek baskıları öyle alabilirsin. Verdiğin değer istediğin ölçünün yarısı kadar olmalı. Örneğin nesne 0.8 mm ufakmı çıkıyor vereceğin değer +0.4 olmalı. Benimki kalıcı çözüm değil tabi. Bir de aşağıdaki destek gruplarına yaz belki farklı fikir verebilecek biri çıkar.
facebook.com/groups/232188910891377/
facebook.com/groups/1648557302055897/
facebook.com/groups/1042117819151287/
abi daha çok kaliteli ve köprüleri güzel şekilde çıkartıcak bi ayar videosu çekermisin
Gökdeniz, bu gibi ayarları net olarak belirtmek mümkün değil. Çünkü kullanılan yazıcıya, yazılıma ve filamente göre bu istediklerin ciddi değişkenlik gösterir. Ben her zaman olayın mantığının kavranmasından yanayım. Mantığını çözdüğün zaman mutlaka kaliteli baskıları almak için doğru ayarları kendi kullandığın yazıcıya, yazılıma ve filamente göre şekillendireceksin. Cura kullanımı ve ayarları serisini sırf bunun için çektim. Eğer sıkılmazsan baştan sonra atlamadan izlemeni tavsiye ederim.
4 aydır 4max v2.0 kullanıyorum genel olarak memnundum ama bir haftadır Z ekseninde yazdırma sırasında vuruntu sesi geliyor çok sinir bozucu ve ilk katmanda malzemeyi çok güzel yapıştırıyor ve yığıyor ancak model yükseklik kazandıkça katmanlar dengesizleşiyor. Ben henüz çözemedim. Bir fikriniz varsa bilmeyi isterim. Direct drive ekstürüder etkili ama bowden tipinde aşağı kalır bir yanı yok. Çift dişli ve kapalı beslemeli bowden tipde esnek filamentte ( hiç denemedim) başarılı olur diye düşünüyorum. 🤓
Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. 4 Max Pro 2.0 inceleme videosunda karşılaştığım bir kaç sorundan bahsettimiştim hepsi o kadar. Hazır garanti devam ediyorken bir servis hizmeti almakta fayda var. Çünkü o bahsettiğiniz vuruntu sesi kafa karıştırıcı.
Mesela Ender 3 v2 yazıcım var.Abs basmak istiyorum büyük ölçüde yaklaştım belli bi noktadan sonra salma yapıyor.Pleksi bi kabin yapsam abs basabilir miyim ? daha başarılı olur mu
Olur. Ancak bu gibi işlemlerde yazıcının ana kartı, güç ünitesi gibi elektronik aksamlarının bulunduğu noktalarının mutlaka dogru havalandırılması yada kapamanın dışında kalması gerekir. Aksi takdirde en iyi ihtimalle yazıcı arızasına , kötü ihtimalle yangına varacak ciddi problemler ortaya çıkabilir. Ben böyle bir yöntem uygulamadım. Eğer niyetiniz var ise konuyu iyi araştırmanızı öneririm.
abi bi araba basıyorum destek oluşturdum ama destek ayarlarında destek zeminini etkinleştir ile destek çatısını etkinleştir özelliği açık olması gerekiyor çünkü yerinden çıkmıyor destekler 3 üde açık ama sadece destek bitmeden biraz önceki destek çatısını yapıyor kolay çıkması için destek zemininede yapması lazım ama ayarı seçmeme rağmen desteklerde destek zeminini yapmıyor yardım eder misin
Destek zemini neden çıkmıyor bilmiyorum ancak desteklerinin daha kolay çıkmasını sağlamak için ''Destek Alt Mesafesi'' ve ''Destek Üst Mesafesi'' ayarlarını arttırabilirsin. Üstte sıkıntı olmuyorsa sadece alt kısmı biraz arttırman yeterli olacaktır. Ama bu ayar mutlaka olsun dersen Cura'yı sil, sonra, C:\Users\(KULLANICI ADIN)\AppData\Local ve C:\Users\(KULLANICI ADIN)\AppData\Roaming kısımlarındaki ''cura'' klasörünü sil. Bunları silmen şimdiye kadar yaptığın bütün ayarları sıfırlamış olacak bilgin olsun. Ardından tekrar Cura'yı indir ve kur. Bilgisayarda AppData kısmı gözükmüyorsa ayarlardan gizli klasörleri görünür yap. Muhtemelen farkında olmadan yaptığın bir ayar değişikliği bu sebep oluyordur. Sıfırlayınca düzelme ihtimali var.
@@3DYAZICITÜRKİYE abi dediği yapıp denicem ruclips.net/video/sQ7cB6PDIEE/видео.html&lc=Ugy9r-hCFmVynpsXgWR4AaABAg.9OwW3VPV6KB9OwrTwXXW5W bu videodaki arabayı basmaya çalışıyorum 25. saniyeden itibaren izlermisin yaptığı destek ayarları benimkiyle aynı ama onun çıkardığı desteğin üstü dümdüz ve kolay çıkıyor sanki destek duvarları çok kalınmış gibi ve desteklerin bitiş kısımlarında kesilmiş gibi duvarlar var aynı ayarlarda yaptığım halde olmuyor ve 1.dakikada ortada duvarlar var o destekler bende çok ince dokunsan kırılıyor bu yüzden baskıyıda kırıyor dediğini yapıp birdaha baskı alıcam
@@skysea2992 Bu işte değişken çok fazla. Her ayar, her yazıcı ve filamente uysa zaten hepimiz bir ayar kullanıp harika sonuçlar alırdık. Tecrübe kazandıkça mutlaka doğru ayarları bulacak ve daha iyi baskılar alacaksın.
elimde warhammer figürleri var bunları astar sprey boya ile yapmam daha mantıklı olur demi
Abi cr 6 se almayı düşünüyorum. Lego parçası ve uçak modelleri çıkaracağım sence işimi görür mü
Görür. Ben çok beğendim CR-6 SE'yi.
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkürler
Bencede tercihin CR - 6 se olsun. Bende 4 max var beni biraz kıvrandırıyor. İlk yazıcım ender 3 pro’idi gözlerim onu arıyor açıkcası. 🤓
@@3DYAZICITÜRKİYE Tüm bilgisi youtube üzerinde izlediği videolar olan ve bu işe heves etmiş bir kişi için de uygun mudur bu bahsettiğiniz CR-6 SE? Bu işe ayıracak yeterli vaktim, merak ve öğrenme arzum var.
@@kaan3874 CR-6 SE güzel bir yazıcı.Aylardır kullanıyorum gayet memnunum. Tabi kullanım amacına göre farklı yazıcı çeşitleri mevcut. Kanaldaki diğer videoları da izlerseniz karar vermenize yardımı dokunacaktır.
Satın alma asmasinda gerwkli bilgiyi aldim teşekkürler
Rica ederim, işinize yaramasına sevindim.
Merhabalar 3D model yapıyorum ve 3D yazıcı almak. Fakat evde kedi olduğu için açık kasaya sıcak bakmıyorum. Oldu ki açık kasada aldım ve dışına kapalı kasa yapabilir miyim? Bunun dışında videolarınız çok faydalı umarım hak ettiğiniz noktaya gelirsiniz.
Merhaba, teşekkür ederim. Evet açık kasa yazıcılar kapatılabilir ancak anakart ve güç ünitesinin ya bu kapatmanın dışına alınması yada fanlarla havalandırılması gerekir. Bunun yapılmasının nedeni, normalde hava alan bu aksamların fazla ısınarak cihazın performansını olumsuz etkilememesi ve olası kazalara sebebiyet vermesine engel olmaktır.
@@3DYAZICITÜRKİYE Teşekkürler. Aslında niyetim tabla kısmını korumak dediğim gibi önce nasipse almak sonra bu konuya çözüm bulmak. Yardımcı olduğunuz için de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada reçineli yazıcı düşünmüştüm kapalı diye ama çektiğiniz video çok yardımcı oldu sağ olun. Zorluğunu görmüş oldum. 🙂
@@abircanogz Rica ederim. Reçineli yazıcı baskıları muazzam oluyor ama evet zahmetli iş.
Merhaba
Firmamiza ek iş olarak 3D yazıcı almak istiyoruz,müşterinin çizimi basıp gr olarak fiyatlandıracağız. Sürekli çalışmaya uygun, düzgün hangi yazıcıyı önerirsiniz?
Teşekkür ederim.
Merhaba, nokta atışı şunu alın diyemem. İhtiyaçlarınız doğrultusunda önce kapalımı yoksa açık kasa bir model mi size daha uygun olacak onu belirlemenizi öneririm. Ardından yine ihtiyaç duyacağınız baskı alanını belirleyin. En azından bu özellikleri belirledikten sonra Creality, Anycubic gibi çok satılan ve parçaları kolay bulunan yazıcılara bakabilirsiniz. Yerli üreticilerimizden de Rigid3D, Zaxe gibi kıymetli firmalar mevcut. Yine servis ve parça sıkıntısı yaşamazsınız. Hangi marka modeli tercih ederseniz edin satış sonrası size teknik destek ve yedek parça sunabilecek firmalarla çalışmanız bence en önemli nokta.
Merhaba kolay gelsin değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. 3d yazıcılar hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Elimde Ender 3 V2 yazıcı var ancak bununla istediğim kalitede figür baskısı alamıyorum bu sebepten dolayı SLA yazıcı almayı düşünüyorum, aklımda Photon Mono SE ve Photon S var. En büyük farkları biri LCD diğer RGB ekran barındırıyor olması her halde. Araştırdığım kadarıyla LCD ekranların RGB ekranlara göre baskı hızı daha yüksek ve kullanım süresi daha fazlaymış. Kullanım süresinden neyi kastettiğini tam olarak anlamadım bir süre sonra ekranlar değişiyor mu değişiyorsa bu kaç saat sonra oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu. Her iki model de LCD tabanlı SLA yazıcı diye geçiyor ve bu şekilde çalışan tüm ekranların bir ömrü oluyor. Genelde firmalar 1000-2000 saat arasında bir ekran garantisi sunuyor. Tabi bu saati dolduktan hemen sonra ekranın bozulacağı anlamına gelmiyor. Ben Photon S kullandım ve memnun kaldım, Mono SE ile ilgili ise sizden fazla bilgim yoktur. Tercihinizi yapınca ürünü almadan önce, bu soruyu ve sonrasında size parça tedariği yapıp yapamayacağını da alacağınız firmaya mutlaka sormanızı öneririm.
@@3DYAZICITÜRKİYE Cevabınız için teşekkür ederim bir soru daha sormak istiyorum. 8-10 cm lik her hangi bir figür için (warhammer, yüzüklerin efendisi, harry potter vs.) ortalama kaç gram hammadde gidiyor.
@@yunusoz3355 Rica ederim. Bu gibi sorulara verilecek cevaplar yanıltıcı olur. 3 Boyutlu yazıcı kullanan biri olarak biliyorsunuz, verilen değerlere göre bu oldukça değişkenlik gösterecektir. Tıpkı Cura gibi FDM programlarında olduğu gibi Chitubox tarzı SLA yazıcıların dilimleme yazılımları da ortalama olarak ne kadar hammadde kullanılacağı ile ilgili bilgileri size veriyor. Bu ücretsiz programları indirerek fikir sahibi olabilirsiniz. Bunun haricinde kanaldaki bazı videoları da izlemenizi tavsiye ederim. Malzeme kullanımı ve maliyet konusuna değindiğim içerikler kanalda mevcut. ruclips.net/video/D71JXKrlFIg/видео.html
ruclips.net/video/nuA6OvuxtwE/видео.html
@@3DYAZICITÜRKİYE İlginiz için teşekkür ederim iyi çalışmalar.
@@yunusoz3355 Rica ederim, iyi günler.
Merhaba bir sorum olucak 0.4mm nozzle ile 50 mikron baskı yapila bilirmi
Merhaba, evet yapılabilir.
@@3DYAZICITÜRKİYE çok çok teşekkür ederim 🤓🤗
@@cengizhanguclu9556 Rica ederim, iyi günler.
Merhaba daha önceki videolarınızdan yola cıkarak CR6 SE satın aldım ve cok memnunum ama upgrade yapmak ıstıyorum. Manyetik yatak bakıyorum 235x235 ama hep ender 3 için yazıyor, önerebileceğiniz bir tabla var mı?
Merhaba, yazıcınız hayırlı olsun. Ben hiç manyetik tabla kullanmadım o nedenle önerebileceğim bir tabla yok ancak mantıken ebat tutuyorsa CR-6 SE'de de kullanmak mümkün olacaktır. Çağlar3D'de 235x235 manyetik tabla var gözüküyor bence arayıp bir sorun onlar yazıcıyı da sattığından dolayı uygun olup olmayacacağı konusunda daha net bilgi verecektir.
caglar3d.com/product/creality-ender3-pro-235235mm-cmagnet-manyetik-tabla-yuzey/
Abi 3d yazıcı almak için araştırma yaparken çok iyi denk geldi bu vido bir şey merak ediyorum 3d yazıcıdan çıkardığımız parçanın üstüne epoksi döksek yapışır mı CEVABIN BENİM İÇİN ÖNEMLİ
Merhaba, videonun işine yaramasına sevindim. Soruna gelince, evet epoksi aldığın baskının üzerine yapışır.
Merhaba, 4max pro 2.0 ile creality sermoon d1 arasında kaldım sizce hangisi veya bu 10-15 bin bütçede hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz, saygılar
Merhaba, 4Max Pro 2.0 benim memnun kaldığım bir yazıcı oldu. Videoda belirttiğim problemi çözdükten sonra bir problem yaşamadım. Evde kullanılacaksa ve sessizlik önemliyse belki sesi biraz fazla gelebilir. Sermoon D1'i ise kullanmadım ancak hakkında kötü bir yorum da duymadım. Eğer bütçenizi biraz daha yukarıya taşıyabilirseniz Rigid3D Zero2 modelini tavsiye ederim. Hem çok stabil hem de sessiz bir yazıcı. Yerli üretim olması da servis ve yedek parça gibi konularda sıkıntı yaşamamanızı sağlayacaktır.
abim iyi akşamlar benim 5bin küsür bütçem var hangi yazıcıyı önerirsin?
İyi akşamlar. Hazırladığım bu videolar tamamen sen ve senin gibi kararsızlık yaşayan kişilere fikir vermek adına hazırlandı. Açık kasa kapalı kasa, fmd yada sla. Elimden geldiğince hepsinin genel özelliklerini bilgim dahilinde anlatmaya çalışıyorum. Kullandığım tüm yazıcıların ise incelemeleri yine kanalda mevcut. O nedenle tavsiyem, bu videoları izleyip ve çok daha fazlasını araştırarak kendi kararını kendin vermen yönünde olacaktır.
@@3DYAZICITÜRKİYE tamamdır teşekkürler iyi akşamlar
@@mirzaucmazbas6020 Rica ederim, iyi akşamlar.
abi senin genel olarak filamentlerin kaç metre oluyor
Filament uzunlukları hammaddenin yoğunluklarına göre değişkenlik gösterir. Örneğin 1 kg ABS 400 m civarındayken, 1 kg PLA 330 m civarındadır. Daha doğru ve net bilgileri ise filament üreticilerinden alabilirsin.
Abi merhaba ben bu 3D yazıcı yı yeni öğrenmeye başlıyorum bir tane yazıcı almayı düşünüyorum şuan artilleriy sidewinder-X1 sence alınır mı?
Merhaba, bu markanın herhangi bir modelini kullanmadım o nedenle yorum yapmam doğru olmaz.
Abi bir soru daha sormak istiyorum acaba katıla abone olunca bu modelleri atıyor musunuz?
Geçen videolardaki harry poter gibi
@@mirzaucmazbas6020 Hayır, ücretli modelleri paylaşmıyorum. ''Katıl'' sistemi sadece kanalı faydalı bulan ve desteklemek isteyen izleyiciler için. O kısımda belirttiğim basit ayrıcalıklar haricinde abonelere başka bir şey sağlamıyorum.
Tamamdır teşekkürler
size mail attım ancak dönmedinz sirket olarak para kasası parcası, ve laptop kapagı yapmak İcin kaliteli max 10 bin butcesınde urun tavsiyesi rica ediyoruz
Eğer büyük ebatlı parçalar üzerinde çalışacaksanız Creality CR-6 Max yada Artillery Sidewinder X2 gibi modelleri araştırabilirsiniz. Küçük ebatlı parçaların baskısı alınacaksa Creality Ender3 S1 yada CR-6 SE tercih edilebilir. Kanalda söylediğim tüm yazıcıların incelemesi mevcut.
Abi peki sen 2sinden birini alcak olsan hangisini alırdın
Tamamen kullanım amacınıza bağlı. Ben baskı hizmeti verdiğim ve bezen endüstriyel malzemeleri kullanma ihtiyacı olduğundan dolayı elimin altında bir adet kapalı kasa yazıcı bulunmasını uygun görüyorum.
kapalı