Foarte tare domnule Traian! Va multumesc mult! Sunt in Anglia si am plantat rosii romanesti in gradina. Anul trecut au avut fiarte multe fructe, dar din cauza vremii foarte umede si calduroase s-au imbolnavit toate.Anul acesta din nou vad ca le merge bine, au fructe destule, astept sa treaca si ultimile flori si aplic tratamentul pe care lati aratat! Va multumesc mult! Pentru 20 de minute, m-am simtit din nou acasa.
Domnule Traian , vă mulțumim frumos pentru tot ceea ce ne arătați , ca să mai învățăm și noi una alta cu de-a grădinăritului . Nu am înțeles bine un lucru. Cînd ați început să dați cu vermorelul pe plantă , ați spus : nu udăm planta , ce se poate înțelege prin aceasta , deoarece soluția preparată se aplică pe plantă și pe rod ?? Mulțumesc !!
NU IMI PLACE LA NIMENI ATUNCI CAND PREZINTA UN SUBIECT DE GRADINARIT SAU DE ORI CE FEL VALABIL PENTRU TOTI .INTRA DOMNULE IN SUBIEVT CEI ATATA PREZENTARE DE PARCA AI DESCOPERIT O LUME NOUA ORI SIMTITI O PLACERE CARE SORA CU MANDRIIA .SI FARA DEMONSTRATII TEORETIC .VA GADELA ORGOLIU.?
Mulțumim mult pentru răbdarea pe care o aveti sa ne impartasiti si noua din tratamente pentru plante . Oare aceasta reteta merge la toate legumele si la vita de vie preventiv ? Multumesc mult pentru raspuns
Felicitari sunteti o persoana extraordinara si ft vrenic am invatat ft multe sfaturi utile,locuesc in spania am un teren si plantez zarzavat dar nu stiam nimic de copilire si nici cum se paliaza castraveti, multa stima si respect.sallutari di n Spania
Vă salut cu respect! Se poate folosi și var praf, stins în prealabil? Dacă, da, se mai păstrează proporția de o lingură piatră vânătă și două de var? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, putem folosi doar piatra vanata fara var si daca nu care sunt riscurile daca aplicam pe tomate? Si inca o intrebare la 5 l de apa cate gr de piatra vanata adaugam? Multumesc
Stropirea corecta se face mai ales de jos in sus, adica sa insistam mai mult pe partea inferioara a frunzelor (mai ales daca stropim cu un fertilizator foliar). Curprul incarca foarte mult solul si este nociv. Maceratele de urzica, coada calului, usturoi, cenuasa si altele sunt mult mai potrivite pentru o cultura bio. Succes!
d nule traian,felicitări si sa va de a d zeu multa sănătate.as dori sa va antreb si eu o mica problema.daca roșiile avortează mai pot sa si revină? mi au crescut ff mari si nu mi au rodit.cu mult respect.
Bună seara! Ce mai putem face dacă a apărut mana și plantele au și roșii abia formate, dar mai sunt și flori? Le-am stropit cu lapte, fără succes, din păcate
Bună ziua ,am încetat să mai stropesc cu piatră vânătă pt că am fost sfătuită de vânzătorii din mag.fitosanitare să nu mai folosesc zeama bordeleza, au spus că aceasta face să cadă florile plantelor de rosii .Întradevăr aveam aceasta problemă .Acum văd că au interes să își vândă soluțiile f scumpe de altfel periculoase pt.sanatate .Mă bucur că v am găsit și cu siguranță o să revin la acest tratament Dar am o întrebare ,daca ei spun că piatra vânătă este periculoasă de ce via se stropeste cu ea .O precizare vreau sa mai fac ,am stropit cu bravo ,topsin ,dithane,acrobat,equation și boala tot nu era eradicată in schimb roșia își pierdea gustul ,castraveții se stricau ,cartofii se manau.Eu nu mai înțeleg nimic .Daca nu la stropești le pierzi ,iar dacă le stropești tot le pierzi😄Au incercat unii să trateze roșiile ,cică, ecologic și au pierdut toată cultura înainte de coacere .Plantele macerate sunt doar un îngrășământ foliar iar de drojdia cu zahar încă nu știu adevărul .Va mulțumesc pt.sfat și va urez mult succes in agricultură.
Vă mulțumesc și eu la rândul meu de vizită aprecieri și gândurile frumoase. Am folosit mulți ani de zile piatra vânătă în grădină și nu au căzut niciodată florile plantelor mele de tomate. Aparte, am văzut și constatat cu ochii mei, ca după fiecare tratament plantele inverzeau vizibil. Chiar și la câteva ore distanță de la tratament. Masă foliara verde brotac și nici o floare căzută. Unde este adevărul? Și eu mă bucur că v-am întâlnit și sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor dumneavoastră. Spor în toate și multă sănătate vă doresc!
Domnule Traian , să vă dea Dumnezeu sănătate pt tot ceea ce faceți , aveți o inimă bună și nu sunteți egoist pentru a ne învăța pe noi care avem nevoie de a învăța toate aceste lucruri . Două lucruri vreau să vă întreb : 1 . După cîte zile se aplică a doua stropire de la prima pe care am făcut-o. Deci cîte zile interval între stropiri , pentru a putea menține plantele cît de cît într-o stare acceptabilă . 2. Am văzut că ați folosit var provenit din bulgăre de var , cum era pe vremuri cînd se stingea în groapă de var săpată în pămînt . Întreb dacă se poate procura ușor astfel de var nestins ( bulgări ) , pe unde s ar putea găsi ?? Mulțumesc foarte frumos !!
Vă Salut dle . TRAIAN. Aș dori dacă se poate sa îmi spuneți Cum scap de musculița albă. La 3 magazine De specialitate am întrebat și toate dau diferite soluții. Vreau ceva clar și sigur. Va mulțumesc anticipat.
Ptr musculiță,se prășește în jurul plantei. Se aplică 200-300 ml.soluție cu insecticid pe sol,la fiecarea plantă( soluția să fie mai concentrată.Se pune apă doar la 1/2 din cantitatea recomandată). Apoi,se udă fiecare plantă cu apă( 200-300ml)ptr a duce soluția în sol,la rădăcină,ptr că musculița se înmulțește în sol.Se folosește Actara,Mospilan sau insecto-acaricide sistemice.
Aveți carenta de calciu, sau lipsa mai multor microelemente, indispensabile în creșterea și fructificare plantelor de tomate. Părerea mea, folosiți un îngrășământ foliar. Sa fie bio.. Se găsesc pe piața astfel de produse. Succes!
Stropiți dimineața, după orele 10, când se ia apa de pe plante și nu veți întâmpina probleme. Folosesc zeama bordeleză de ani de zile, și nu am pierdut florile generate de plantă niciodată. Mulțumesc de vizită și comentariu.
Ai gresit. Ai pus metal in amestec. Amestecul nu se face asa. Piatra vanata se dizolva cu apa calda. Varul se dizolva separat si apoi piatra vanata se baga peste var. Asa se face corect.
Domnule , toată lumea a avut cuvinte frumoase de laudă și mulțumiri pt d nul Traian , numai d ta ai găsit să nu i mulțumești și să i bagi de vină . Într adevăr CuSO4 are proprietate acidă , pe cînd varul care este o bază , are proprietăți alcaline , care moderează aciditatea Sulfatului de Cu. Ca regulă se va turna subst acidă în cea alcalină , însă omul nostru ne a arătat cum procedează dînsul și obține rezultate mulțumitoare . Acuma , nimeni nu i obligat să facă cum face dînsul , nici d ta dacă nu ți place , dar văd că în tot cea făcut dînsul nu s a văzut nici o reacție adversă la amestec , sau incompatibilitate între substanțe . Totul a decurs liniștit iar rezultatele de nota 10 .
daca zeamă bordeleză e organica, de ce nu ati dat si pe rosiile "organice"? de asemenea, ce parere aveti de solutia deja pregatita care este in oferta unor producatori? ma refer la acele pliculete de cupru care insa nu folosesc denumirea de zeama bordeleza probabil din motive de copyright
@@VoineaTraianMulțumesc Eu caut oameni hotariti să cultive sănătos legume și fructe ..și eu doresc sa aflu cit mai multe ..dar mai mult caut soluții probate și care au dat randament ..expierente fac multi ,dar eu caut cei ce au și reușit .Va mulțumesc pentru ajutor ..orice amănunt este valoros.Dumnezeu să vă de-a sănătate .
Va apreciez efortul de a fi alaturi de cei ce caută soluții pentru a avea o recoltă Bio. Aveam atitea chimicale si produse fara gust încît daca avem o bucățică de pămînt ,merita tot efortul.
Solutii probate? Sa ce? Hai sa fim seriosi..Suferim de bio...,suferim de randamente, suferim de amanunte, suferim de multe...Daca stai bine si te pricepi dai navala, si invatai si pe altii ce stii tu...E usor sa emiti pretentii de la altii..tu vrei multe...
Zeama ăsta bordeleza nu este sulfatul de cupru Sise poate stropii de mici pana se termina sa nu tot cumperi tot felu de pesticide sau e mai bun ridomilu Mulțumesc
Adica sunteti ca si Google, le stiti pe toate..E un compliment :) Inca ceva.. Daca am solar, pot pune paie pe jos? Sau e valabil doar pentru culturle in camp? Multumesc.
De ce nu ar fi valabil? Aveti aceleasi avantaje ca si in camp - pastreaza umiditatea din sol, opreste cresterea ierbii, prin descompunere hraneste planta, diminueaza variatia de temperatura din sol.
Cartoful se planteaza pe rigole sau biloane, in cuiburi.(cel putin eu asa procedez). distanta intre cuiburi 35-40 cm iar cea dintre biloane sau rigole 70 cm.
@@VoineaTraian nu mă înțelege greșit, se vede de departe ca esti priceput,dar m a luat cu transpirație de cate ori ai spus. Imi pare rău, asta am simțit, și poate faci ceva in privința asta!!!!
Felicitări și mult succes în continuare
Foarte detaliata prezentarea domnule Traian!
Macar asa invatam si noi de la altii
Foarte tare domnule Traian! Va multumesc mult! Sunt in Anglia si am plantat rosii romanesti in gradina. Anul trecut au avut fiarte multe fructe, dar din cauza vremii foarte umede si calduroase s-au imbolnavit toate.Anul acesta din nou vad ca le merge bine, au fructe destule, astept sa treaca si ultimile flori si aplic tratamentul pe care lati aratat! Va multumesc mult! Pentru 20 de minute, m-am simtit din nou acasa.
Domnule Traian , vă mulțumim frumos pentru tot ceea ce ne arătați , ca să mai învățăm și noi una alta cu de-a grădinăritului . Nu am înțeles bine un lucru. Cînd ați început să dați cu vermorelul pe plantă , ați spus : nu udăm planta , ce se poate înțelege prin aceasta , deoarece soluția preparată se aplică pe plantă și pe rod ?? Mulțumesc !!
Mulțumesc Frumos pentru Sfaturile practice!!😃😊🍀😍
Mulțumesc foarte frumos și eu de vizită și aprecieri!
Foarte bune si utile tutorialele . Nota 10 si mult respect !!!
Sa va fie de folos ! multumesc de vizita si aprecieri !
multumesc d ul Traian..ati prezentat intr un mod practic toate...si am invatat multe de la d voastra...tot respectul...
NU IMI PLACE LA NIMENI ATUNCI CAND PREZINTA UN SUBIECT DE GRADINARIT SAU DE ORI CE FEL VALABIL PENTRU TOTI .INTRA DOMNULE IN SUBIEVT CEI ATATA PREZENTARE DE PARCA AI DESCOPERIT O LUME NOUA ORI SIMTITI O PLACERE CARE SORA CU MANDRIIA .SI FARA DEMONSTRATII TEORETIC .VA GADELA ORGOLIU.?
Concret și profesional, mulțumim👍
Multumesc si eu de vizita si aprecieri...
Multa multa sanatate domnule Traian!!!tot timpul ne invata-ti cate ceva prin gradina:-),multumesc pt noul video!insanatosire grabnica la degete!!!
Multumesc mult pentru vizita si pentru gandul dumneavoastra frumos. Sanatate multa va doresc !
un video cum copilim tomatele
Mulțumesc frumos pentru explicarea
Sa va fie de folos.
Felicitari pentru postari, sunt foarte utile!
Multumesc foarte frumos!
Nu știu
Mulțumim mult pentru răbdarea pe care o aveti sa ne impartasiti si noua din tratamente pentru plante . Oare aceasta reteta merge la toate legumele si la vita de vie preventiv ? Multumesc mult pentru raspuns
Da, tratamentul este valabil pentru toate culturile legumicole, inclusiv vița de vie..
Felicitari sunteti o persoana extraordinara si ft vrenic am invatat ft multe sfaturi utile,locuesc in spania am un teren si plantez zarzavat dar nu stiam nimic de copilire si nici cum se paliaza castraveti, multa stima si respect.sallutari di n Spania
Multumesc mult !
Bunaziua asdori sa stiu daca se poate folosi in eliminarla parazitilor intestinali la om .
Vă salut cu respect! Se poate folosi și var praf, stins în prealabil? Dacă, da, se mai păstrează proporția de o lingură piatră vânătă și două de var? Mulțumesc anticipat!
Da se poate, păstrați proporțiile...
@@VoineaTraian mulțumesc că vă faceți timp pentru răspuns! Dumnezeu să ne ajute pe toți!!!
Bună dacă eu am Cuprifert se face la fel vă rog frumos?
Buna ziua, putem folosi doar piatra vanata fara var si daca nu care sunt riscurile daca aplicam pe tomate? Si inca o intrebare la 5 l de apa cate gr de piatra vanata adaugam?
Multumesc
Da se poate și fără var..Nu riscați nimic. La 5l de apă folosiți 10-15 grame..spor maxim!
Bună seara cata piatra si cat vat bagati la 10 l de apa ? Multumesc frumos pentru filmuleț
O lingură cu vârf de piatră vânătă și două linguri de pastă var stins.
bravo,multumesc pt detalii,sunt incepatoare si videoclipurile tale sunt fantastice pt mine
Aprecierile tale mă onorează, mulțumesc pentru vizită !
Multumim, pentru sfaturi avem multe de invatat sti-ti multe sa aveti sanatate. De unde se procura piatra vinata.?
Cu mult drag. Am lăsat două linkuri în descrierea videoclipului, unul cu piatra vânată, și altul cu zeamă bordeleză. Succes!
hi frumos j'utilise aussi la bouillie bordelaise ,
Bună ziua! Zeama boreleză se poate aplica când legumele sunt înflorite? Mulțumesc!
Da se poate...
Santeti profesionist....vreau sa va intreb cum pot scapa de melci
Presarati coji de oua maruntite pe sol....
Homevo pentru melci. Sau capcane cu bere
Va multumesc ...voi incerca
Stropirea corecta se face mai ales de jos in sus, adica sa insistam mai mult pe partea inferioara a frunzelor (mai ales daca stropim cu un fertilizator foliar). Curprul incarca foarte mult solul si este nociv. Maceratele de urzica, coada calului, usturoi, cenuasa si altele sunt mult mai potrivite pentru o cultura bio. Succes!
Zeama bordeleza la plic este bună ? Dar varul cumpărat gata stins? Mulțumesc de răspuns!
Da sunt bune...
Va rog, n-am fost de la inceput. Care-i gramajul raportat la apa si fungicide? Multumesc!
Apreciez toate prezentarile facute de d_nul Traian !
Multumesc!
Va salut, pentru stropirea pomilor fructiferi sau pentru vita de vie, se poate aplica acest tratament...? O zi placuta sa aveti...!
Da, se poate...
d nule traian,felicitări si sa va de a d zeu multa sănătate.as dori sa va antreb si eu o mica problema.daca roșiile avortează mai pot sa si revină? mi au crescut ff mari si nu mi au rodit.cu mult respect.
avorteaza o mica parte din insertiile florale(se mai intampla uneori) dar restul vor ftuctifica cu siguranta.
De la prea multă umiditate.
Mulțumesc.
Cu mult drag!
Multumesc frumos!!!
Cu placere !
Bună seara! Ce mai putem face dacă a apărut mana și plantele au și roșii abia formate, dar mai sunt și flori? Le-am stropit cu lapte, fără succes, din păcate
F interesant, se folosește și la alte plante? Sau doar la roșii?
Desigur. Se folosește la ardei, castraveți, vinete, ceapă usturoi, varză, conopidă..
Bună seara,dacă dvs ati stropit acum cand fructele sunt deja coapte (roșii deja)le mai puteți consuma?
Da, după 7 zile le pot consuma...
D-l Voinea după 3 zile se pot consuma legumele nu după 7 zile. Nu este toxică zeama
Domnule Voinea Traian,nasa mea stropeste tomatele cu lapte.Stiti ceva despre aceasta metoda? Multumesc1
Am auzit despre aceasta metoda, dar eu inca nu am folosito..
E o prostie cu lapte,le mănâncă mai tare mana...eu am stropit anul trecut numai cu lapte diluat cu apă, dar nici un rezultat bun
Bună ziua ,am încetat să mai stropesc cu piatră vânătă pt că am fost sfătuită de vânzătorii din mag.fitosanitare să nu mai folosesc zeama bordeleza, au spus că aceasta face să cadă florile plantelor de rosii .Întradevăr aveam aceasta problemă .Acum văd că au interes să își vândă soluțiile f scumpe de altfel periculoase pt.sanatate .Mă bucur că v am găsit și cu siguranță o să revin la acest tratament Dar am o întrebare ,daca ei spun că piatra vânătă este periculoasă de ce via se stropeste cu ea .O precizare vreau sa mai fac ,am stropit cu bravo ,topsin ,dithane,acrobat,equation și boala tot nu era eradicată in schimb roșia își pierdea gustul ,castraveții se stricau ,cartofii se manau.Eu nu mai înțeleg nimic .Daca nu la stropești le pierzi ,iar dacă le stropești tot le pierzi😄Au incercat unii să trateze roșiile ,cică, ecologic și au pierdut toată cultura înainte de coacere .Plantele macerate sunt doar un îngrășământ foliar iar de drojdia cu zahar încă nu știu adevărul .Va mulțumesc pt.sfat și va urez mult succes in agricultură.
Vă mulțumesc și eu la rândul meu de vizită aprecieri și gândurile frumoase. Am folosit mulți ani de zile piatra vânătă în grădină și nu au căzut niciodată florile plantelor mele de tomate. Aparte, am văzut și constatat cu ochii mei, ca după fiecare tratament plantele inverzeau vizibil. Chiar și la câteva ore distanță de la tratament. Masă foliara verde brotac și nici o floare căzută. Unde este adevărul? Și eu mă bucur că v-am întâlnit și sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor dumneavoastră. Spor în toate și multă sănătate vă doresc!
Domnule Traian , să vă dea Dumnezeu sănătate pt tot ceea ce faceți , aveți o inimă bună și nu sunteți egoist pentru a ne învăța pe noi care avem nevoie de a învăța toate aceste lucruri . Două lucruri vreau să vă întreb :
1 . După cîte zile se aplică a doua stropire de la prima pe care am făcut-o. Deci cîte zile interval între stropiri , pentru a putea menține plantele cît de cît într-o stare acceptabilă .
2. Am văzut că ați folosit var provenit din bulgăre de var , cum era pe vremuri cînd se stingea în groapă de var săpată în pămînt . Întreb dacă se poate procura ușor astfel de var nestins ( bulgări ) , pe unde s ar putea găsi ?? Mulțumesc foarte frumos !!
Vă Salut dle . TRAIAN. Aș dori dacă se poate sa îmi spuneți Cum scap de musculița albă. La 3 magazine De specialitate am întrebat și toate dau diferite soluții. Vreau ceva clar și sigur. Va mulțumesc anticipat.
Ptr musculiță,se prășește în jurul plantei. Se aplică 200-300 ml.soluție cu insecticid pe sol,la fiecarea plantă( soluția să fie mai concentrată.Se pune apă doar la 1/2 din cantitatea recomandată). Apoi,se udă fiecare plantă cu apă( 200-300ml)ptr a duce soluția în sol,la rădăcină,ptr că musculița se înmulțește în sol.Se folosește Actara,Mospilan sau insecto-acaricide sistemice.
În cazul în care plantele dvs sunt atacate de păianjenul roșu sau trips, cu ce soluție tratați?
Mulțumesc frumos pentru sfaturi. Sint la prima lecție
Sa va fie de folos!
multa sanatate
Mulțumesc foarte frumos , asemeni și dumneavoastră !
fale la fata locului ca sa priceapa omul sau din popor tot :D respect
Mulțumesc de vizită, respect și din partea mea !
Raportul este de 2 linguri de var stins cu 1 lingura de piatră vânata la 10l apă la 100mp?
Da , așa este...
@@VoineaTraian va mulțumesc
cu mult drag!
Bună seara dom Traian am si eu o problema am gasit rosi patate an fund ce pot face multumesc
Aveți carenta de calciu, sau lipsa mai multor microelemente, indispensabile în creșterea și fructificare plantelor de tomate. Părerea mea, folosiți un îngrășământ foliar. Sa fie bio.. Se găsesc pe piața astfel de produse. Succes!
D le Voinea,vă întreb : la cartofi ce fel de tip de soluție ar trebui ptr.acei gîndaci de colorado? Mulțumesc!
Mospilan!
@@VoineaTraian cartofii se pot stropi cu zeama borgaleza
Se stropesc când sunt înflorite?
Da se stropesc..fără probleme
Bună ziua.
Dacă nu avem var se poate fără el
Da, se poate și fără
Se poate aplica si in solarii?
Sigur ca da.
scuzatima ca va antreb dar cam la ce ora a zilei trebuie data
Ora 10 dimineata...
La 10 l de apă cît var știns ați pus
Și pentru mana la cartofi tot așa se procedează?
Da.. Tot așa.
Pot sa o aplic si la inceputul culturi?cand pot sa incep acest tratament?
Se poate, in general dupa ce prima insertie florala a generat fructe. Se aplica 2-3 tratamente la un interval de 2-3 saptamani.
Daca nu am var stins,cat var praf sa pun?
Două, trei linguri la 10 litri de apă...
@@VoineaTraian mulțumesc frumos!
se poate stropi cînd are flori????in general soluțiile pe bază de cupru provoacă avortul florilor.multumesc.
Stropiți dimineața, după orele 10, când se ia apa de pe plante și nu veți întâmpina probleme. Folosesc zeama bordeleză de ani de zile, și nu am pierdut florile generate de plantă niciodată. Mulțumesc de vizită și comentariu.
Dan Dan
domnu traian se procedeaza la fel si an sera?
Da, se procedează asemănător!
Ai gresit. Ai pus metal in amestec. Amestecul nu se face asa. Piatra vanata se dizolva cu apa calda. Varul se dizolva separat si apoi piatra vanata se baga peste var. Asa se face corect.
Cc
Domnule , toată lumea a avut cuvinte frumoase de laudă și mulțumiri pt d nul Traian , numai d ta ai găsit să nu i mulțumești și să i bagi de vină . Într adevăr CuSO4 are proprietate acidă , pe cînd varul care este o bază , are proprietăți alcaline , care moderează aciditatea Sulfatului de Cu. Ca regulă se va turna subst acidă în cea alcalină , însă omul nostru ne a arătat cum procedează dînsul și obține rezultate mulțumitoare . Acuma , nimeni nu i obligat să facă cum face dînsul , nici d ta dacă nu ți place , dar văd că în tot cea făcut dînsul nu s a văzut nici o reacție adversă la amestec , sau incompatibilitate între substanțe . Totul a decurs liniștit iar rezultatele de nota 10 .
@@amadores2509 e doar părerea mea și sincer, e doar chimie.
Încearcă cu bicarbonat de potasiul este admis în cultură bio.4-5 grame la un litru de apă.
Multumesc, am notat.
Nu bicarbonat de sodiu?
daca zeamă bordeleză
e organica, de ce nu ati dat si pe rosiile "organice"? de asemenea, ce parere aveti de solutia deja pregatita care este in oferta unor producatori? ma refer la acele pliculete de cupru care insa nu folosesc denumirea de zeama bordeleza probabil din motive de copyright
Nu am dat pentru ca nu era cazul sau nu era nevoie să fac asta. În ce privește plicurile despre care vorbiți. Nu am folosit și nu pot emite păreri.
Domnule traian, mi se usuca frunzele la rdei, si is si gaurite, ce sa fac? Sa fie patarea cafenie sauu...
Așa făceau bătrîni noștri ..acuma este gata pregătit în magazine de cumpărat ..este aceași produs .
Sigur ca da. Mulțumesc de vizita și comentarii..
@@VoineaTraianMulțumesc Eu caut oameni hotariti să cultive sănătos legume și fructe ..și eu doresc sa aflu cit mai multe ..dar mai mult caut soluții probate și care au dat randament ..expierente fac multi ,dar eu caut cei ce au și reușit .Va mulțumesc pentru ajutor ..orice amănunt este valoros.Dumnezeu să vă de-a sănătate .
Va apreciez efortul de a fi alaturi de cei ce caută soluții pentru a avea o recoltă Bio.
Aveam atitea chimicale si produse fara gust încît daca avem o bucățică de pămînt ,merita tot efortul.
Cauta, poate gasesti...
Solutii probate? Sa ce? Hai sa fim seriosi..Suferim de bio...,suferim de randamente, suferim de amanunte, suferim de multe...Daca stai bine si te pricepi dai navala, si invatai si pe altii ce stii tu...E usor sa emiti pretentii de la altii..tu vrei multe...
amazing
Felicitari Cameramanului fie ce varsta are da e intelegator!
Multumesc!
Domnu zeamă bordeleză se face in proporții de 1parte de piatră la 2 părții de var la 100 părți apă și fiecare se dizolvă aparte in apă
Da ce sa zic, părerile sunt împărțite. Acum ați aflat că se poate și altfel.
Si el a pus 1 lingura de piatra la 2 linguri de var? Este perfect cum a facut el. PAPA IZRIMA unde ai vazut tu greseala?
cu var stins e una, cu var nestins e alta !
@@pacurarsabin9483 care este diferența dintre ele ?
Data viitoare folositi o galeata maro sa observam contrastul de bleu
Zeama ăsta bordeleza nu este sulfatul de cupru Sise poate stropii de mici pana se termina sa nu tot cumperi tot felu de pesticide sau e mai bun ridomilu Mulțumesc
De câte ori se poate stropi și la cate zile?
In solar merge soluția
Sigur ca da...
😂 😅😅😅😅
Dacă ești mare grădinar de ce nu curăți frunzele care iau contact cu solul și să le copilesti?
Google
? ? ?
Adica sunteti ca si Google, le stiti pe toate..E un compliment :)
Inca ceva.. Daca am solar, pot pune paie pe jos? Sau e valabil doar pentru culturle in camp?
Multumesc.
De ce nu ar fi valabil? Aveti aceleasi avantaje ca si in camp - pastreaza umiditatea din sol, opreste cresterea ierbii, prin descompunere hraneste planta, diminueaza variatia de temperatura din sol.
Se pateaza asa, ca si ale dumneavoastra din clip
Domnule Voinea ce facem cu melcii fără cochilie ...am invazie în fiecare an.Cu respect
Cu ce sa stropesc cartofii pentru mana?
Cu zeamă bordeleză, sau ridomil..
Bine expus,dar se aude foarte încet.
Da, probabil..
C
Sulfat de cupru este piatra vanata .
CUM SI LA CE DISTANTA SE PUN. CARTOFII
Cartoful se planteaza pe rigole sau biloane, in cuiburi.(cel putin eu asa procedez). distanta intre cuiburi 35-40 cm iar cea dintre biloane sau rigole 70 cm.
Nu se poate , ai omis apa.
Te cam grăbești! 🤣🤣🤣🤣🤣🙋♀️
Așa este, sunt pe repede înainte..
Var nu merge cu piatră vanata
Explică și noă dece mulțumim
După stropire cu zeama bordeleza la cit timp se pot folosi rosile la mîncare ?
cred ca ai spus DA de 1000 de ori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ai văzut? Aici era dilema...
@@VoineaTraian nu mă înțelege greșit, se vede de departe ca esti priceput,dar m a luat cu transpirație de cate ori ai spus. Imi pare rău, asta am simțit, și poate faci ceva in privința asta!!!!
Ceai cald. Cel mai bun pentru transpirație. Recomand cu cea mai mare căldură.
@@VoineaTraian ok,asa am sa fac,dar totuși ar fi bine sa o lasi mai moale,da?!
Pe acest canal eu stabilesc ce am de facut, nu altii. Daca va convine bine. Daca nu, mergeti in alta parte. Punct.