2:49 şahsen şöyle düşünüyorum : Koruyucuların koruması savaş bâbına söylenmiş ve savaşçıyı savaştan korumaya çalışmak çok absürt olur , koruyucuların korunması gereken kısmı savaş dışında herşey ki devletin toplumunda her işin kendi erbâbı var ve işte burda koruyucu - toplum ilişkisiyle koruyucular toplumu diğer uluslar ve iç karışıklıklardan ; toplum ise koruyucuları insani ihtiyaçlarının eksikliğinden yani açklık ve barınma eksikliği gibi tehlikelerden koruyor . Bu nedenle iki tarafta hatta üçüncü taraf olan yöneticilerde birbirine bağımlı hale geliyor ve yorumlarda okuduğum @orhan10 'ın güç zehirlenmesi sonucu isyan gibi bir durum olmuyor . Direk güç zehirlenmesine engel oluyor bu bağamlılık durumu Umarım sorunu anlamış ve anlatabilmişimdir .
Bilinenin aksine Platon'un Devlet ( iş bankası) Sabahattin Eyüboğlu iyi bir çeviri değildir.Maariften çıkan ilk 3 kitabından okunmaldır.Bunun dışında Hüseyin Demirhan, Nazile Kalaycı ya da Ali Çok'un çevirisi de iyi olur.Son ikisini çaprazlayarak okursanız iyi olur.Farklı erdemleri var çünkü.
2:55 koruyucular diğerlerini koruyabileyecek güçte olduğundan korunmaya ihtiyaç duymazlar bence ama dersen ki o zaman güç zehirlenmesi yaşarlar işte o zaman koruyucu olmayanlar güçlerini birleştirip son vermelidirler bi nevi döngü gibi bilmiyorum tam anlatabildim mi
12:20 aslında özel mülkiyet sadece yönetici sınıf için bir yasak, çalışan sınıf için özel mülkiyet aşırıya kaçılmamısıyla birlikte serbest böylelikle yönetici sınıfın dikkati dağılmıyor çalışan sınıf da hazlarını belli bir ölçüde tatmin ederek kontrol altında tutabiliyor. Komünistler için referans noktaları olsa da direkt komünizm demek platon/sokrates'i anlamaktan uzaklaştırır diye düşünüyorum.
Şahsen kitabı çok sevdim ve henüz bitirmedim.En sevdiğim kısımları ise; "güç yüzüğü" kısmı (bu kısımda anlatılmak istenenler), bir devletin(şehrin) nasıl kurulduğu aşamalı olarak ve savaşın çıkma sebebi ile ilgili olanlar.Kitap çok zekice yazılmış ve o argümanları diyalog halindeyken sıralamak ise dahice.Diamond Tema'nın yayını bitince önerildiği için izledim videonu.Sonuç olarak Demokrasi yönetmek(devlet) için iyi bir sistem değildir, 2025'te yaşayan kişiler olarak bunu söyleyebiliriz.Takma ismimden ne istediğim anlaşılabilir. (: Son olarak şu da var: Eğer Türkiye'de gerçekten adalet yoksa o zaman 4 temel erdemden en az 2'si zaten yok.
Platon bu kitapta rasyonel temellere dayanan bir devlet tasarlamak isterken insanın duygusal yönünü göz ardı ediyor. İnsanı bir bütün olarak ele alamıyor. Ayrıca filozof kelimesi aklı başında adam anlamında kullanılıyor, bugün anladığımız anlamda değil. Komünizm ile kolektivizmi kast ettin sanırım. Kitapta komünizm yalnızca devletin bekçileri için savunuluyor, halk özel mülkiyet hakkına sahip. Kitap incelemelerinin devamını bekleriz.
Platon rasyonalizmin kurucularından. Normal öyle bir usulle yazması. Lakin dediğin gibi insanın duygusal yanını gözardı etmemek lazım. Yalnız şöyle bir şey diyeyim : Genel bağlamda birçok filozof insanın duygusal yanını umursamadan sadece akla dayalı yazılar yazmaya niyetlenirler. Dolayısıyla bu Platona da özgü bir şey değil.
Dönemine göre ele almadığını düşünüyorum 😢 o dönemde insanlar daha çabuk ölebiliyordu. 40 yaş iyi bile demiş bence annenin durumu 40 yaş sonrası düşük yapma olanağı daha yüksek olabilir bakma durumu da daha zorlaşabilir. Hem antik yunanda platon ve aristoteles çocuğu geleceğin yetişkin bireyleri olarak ele alıyorlardı ve filazof kral potansiyelli bireyler olarak baktığı için zor eğitimlerden geçiyordu. Platon devletin çocuğa eğitim vermesini söylüyor ideal toplumun böyle oluşağı düşüncesi vardı mesela ortaçağ baktığımızda tam olarsk usta çırak ilişkisi var antik yunana kıyasla ortaçağ geriye dönüş gibi gözüküyor. O dönemde etik değerler daha farklıydı
Öncelikle teşekkür ederim okuyalı 6 yıl kadar oldu bazı kısımlar hariç tamamiyle unutmuşum bu video ile biraz hafızam tazelendi. 21. Yüzyılda yaşayan bir insan olarak bu kitabı insanlık dışı olarak yorumlamamız gayet doğal. Sonuçta insan hakları bile 20.yüzyılın sonlarına doğru birkaç kıtada ancak oturtulabildi dünyanın çoğuna hala oturtulamamışken 2000 yıl önceki yöneticilerin halkı umursamasını beklemek abes olur gibi geliyor bana. Karl Popper başta olmak üzere birçok düşünür otoriter yönetimlerin fikir babası olduğunu düşünür bu kitabın ki gayet doğrudur bence. Kitap aslında komünizm ve faşizmin bir sentezi gibi daha doğrusu ayrı ayrı böyle ideolojiler çıkmış içinden bireyin kendini devlet için feda etmesi, dezavantajlı insanların soykırılması, toplumun tabaklara ayrılması bunlar faşizme çok benziyor. Koruyucular ve yöneticiler arasında özel mülkiyetin ve aile kavramının olmaması komünizm ile bağdaştırılabilir. Benim kitabı okurken şok olduğum kısım "noble lie" kavramı olmuştu. Toplumun "iyiliği" için topluma yalan söylenmesi tam anlamı ile 1984'ü çağrıştırmıştı bana. Burada platon'un da sınıfı burada önemli bence sonuçta adam aristokrat bu devlet yönetimi bir aristokrat için tam bir ütopyadır ancak bizim gibi bireyler için tam bir distopya. Bu arada Thomes Moore'un Ütopyası bana çok daha mantıklı ve yaşanabilir gelmişti devlete göre o kitabı da tavsiye ederim. Son bir ek olarak bence siyaset felsefesindeki iyi sözü Epikür söylemiştir "En mutlu insan, ne halkla ne de yöneticilerle fazla işi olmayandır"
Not alman çok güzel bir şey. Ben de kitabın beğendiğim bölümünü çizip anlayana kadar okuyorum. Ezberlemek için ise; hayatımdan örnek vereceğim zamanlar okuduğum kitabın o sayfasının o bölümünü anlatıyorum. Ayrıca, siyasi felsefeyle ilgilenen bir hanımefendiyi görmek, açıkçası ülkenin gidişatı konusunda beni şevklendiriyor. Bu arada, güzelliğiniz bilginizden mi geliyor? Yoksa bilginiz mi güzelliğinizden geliyor? Ayrıca izninizle kitap önerebilir miyim?
bizim hayatımız olmuş kitap kardeş yaz yaz bitmiyor burdan hasımlarıma sesleniyorum icraat yapın oglum mahallede saklambaç oynamayın biz her zaman sahnedeyiz babba 😎
yetmez ama evet. burada aslında tam da bahsettiğin gibi duygulardan arındırılmış bir ideal model kurulmuş. böyle bir modele vicdansızlık demek aslında konuyu tam olarak çerçevelendirememekten ileri gelir tahmin ediyorum ki. bu fikirlerin üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen daha adil ve daha makul bir düzende yaşadığımızı iddia edebilir misiniz? en basitinden seçkin olanların göz önünde yaşamasına hayatlarının büyük törenlerle kutlanması ve seçkin olmayanların ücrada yaşıyor olmasına bu nasıl bir şey derken bugün yaşadığımızın bundan çok da farklı olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz? bu akışın doğal olması yerine bir akıl tarafından yönetilmesi mi sizi rahatsız eden? kaldı ki bugünkü sistemde de bu yönelim doğal değil ve doğrudan müdahale yerine süreçler yönetiliyor. demek istediğim şu ki tepkilerinize bakınca burada vicdansızlık dediğiniz her şeyi nedense şu gün yaşıyor olmamız konusunda garip bir kabullenişiniz var fikrine kapıldım.
7:44 Buradaki durumun komünizmle pek bir ilgisi yok. Komünizm bize sosyal medyada dayatılan tanımlarla pek bağdaşmayan bir biçim. Madem felsefe kanalı var, yanlışlıkları yaymayalım.
Bence Antik Yunan üzerine çalışmadan bu tarz siyaset felsefesi klasiklerini okumak hatalı. Hatalı demeyeyim de eksik kalıyor. Açıkçası önce iyi bir Yunan araştırması, Homeros okumaları ve sonrasında fragmanlara göz gezdirmek Platon gibi birini anlamak için en iyi yol. Böyle olmayınca bilgiler çok yavan kalıyor. Esere haksızlık ediliyor
@@dinozorlarmibana biraz bırakmışlardı hepsini yedim .18 dakikalık ne anlattın acaba yarın erkenden kalkmam lazım da eflatun kafasındaki devlet tanımını yapıyor işte bundan sonrası sparta lukurgosa falan mı girdin acaba
Fiziksel varlığınızdan ziyade, ilgi alanınıza odaklanan insanları bulmanız dileğiyle. Başarılar diliyorum.
Muhteşem bir temenni.
kolpacıya bak amk puahahhahahah
enerjine bayıldıım umarım daha çok inceleme videosu gelir
@@sudevaa teşekkür ederiim💗
İnsan doğasına aykırı. Ama ben yaşamak isterdim. Nedense o filozof kral ben olurdum gibi düşünüyorum hep..
2:49 şahsen şöyle düşünüyorum :
Koruyucuların koruması savaş bâbına söylenmiş ve savaşçıyı savaştan korumaya çalışmak çok absürt olur , koruyucuların korunması gereken kısmı savaş dışında herşey ki devletin toplumunda her işin kendi erbâbı var ve işte burda koruyucu - toplum ilişkisiyle koruyucular toplumu diğer uluslar ve iç karışıklıklardan ; toplum ise koruyucuları insani ihtiyaçlarının eksikliğinden yani açklık ve barınma eksikliği gibi tehlikelerden koruyor .
Bu nedenle iki tarafta hatta üçüncü taraf olan yöneticilerde birbirine bağımlı hale geliyor ve yorumlarda okuduğum @orhan10 'ın güç zehirlenmesi sonucu isyan gibi bir durum olmuyor . Direk güç zehirlenmesine engel oluyor bu bağamlılık durumu
Umarım sorunu anlamış ve anlatabilmişimdir .
Güzel bir video olmuş,tebrikler.Devamı bekleniyor⏳️⏳️
Bilinenin aksine Platon'un Devlet ( iş bankası) Sabahattin Eyüboğlu iyi bir çeviri değildir.Maariften çıkan ilk 3 kitabından okunmaldır.Bunun dışında Hüseyin Demirhan, Nazile Kalaycı ya da Ali Çok'un çevirisi de iyi olur.Son ikisini çaprazlayarak okursanız iyi olur.Farklı erdemleri var çünkü.
bu kitabı yorumlama şeklin çok hoşuma gittiii,hemen abone olduumm.
İlgili inceleme için teşekkürler
2:55 koruyucular diğerlerini koruyabileyecek güçte olduğundan korunmaya ihtiyaç duymazlar bence ama dersen ki o zaman güç zehirlenmesi yaşarlar işte o zaman koruyucu olmayanlar güçlerini birleştirip son vermelidirler bi nevi döngü gibi bilmiyorum tam anlatabildim mi
12:20 aslında özel mülkiyet sadece yönetici sınıf için bir yasak, çalışan sınıf için özel mülkiyet aşırıya kaçılmamısıyla birlikte serbest böylelikle yönetici sınıfın dikkati dağılmıyor çalışan sınıf da hazlarını belli bir ölçüde tatmin ederek kontrol altında tutabiliyor. Komünistler için referans noktaları olsa da direkt komünizm demek platon/sokrates'i anlamaktan uzaklaştırır diye düşünüyorum.
Şahsen kitabı çok sevdim ve henüz bitirmedim.En sevdiğim kısımları ise; "güç yüzüğü" kısmı (bu kısımda anlatılmak istenenler), bir devletin(şehrin) nasıl kurulduğu aşamalı olarak ve savaşın çıkma sebebi ile ilgili olanlar.Kitap çok zekice yazılmış ve o argümanları diyalog halindeyken sıralamak ise dahice.Diamond Tema'nın yayını bitince önerildiği için izledim videonu.Sonuç olarak Demokrasi yönetmek(devlet) için iyi bir sistem değildir, 2025'te yaşayan kişiler olarak bunu söyleyebiliriz.Takma ismimden ne istediğim anlaşılabilir. (: Son olarak şu da var: Eğer Türkiye'de gerçekten adalet yoksa o zaman 4 temel erdemden en az 2'si zaten yok.
Bu ne kada tatli bir anlatim ya abone oldum ben valla
mükemmel bir video izlemesi çok keyifliydi
umarım senin gibi okuyan bir kızla karşılaşırım
platon okuyan türk kızı gerçek değil.
hahahahha
Anime kızları bile daha gerçekçi geldi :DD
@@recepsahin1639 iki yorum yapmış gereksiz şaşırmışsın, gerçek kardeşim. Kendini geliştiren bilgili kızlara uzaylı muamelesi yapmaya hakkınız yok.
Konuştuğun Türk kızları felsefeyle ilgilenmiyor muydu şekerim
@@melike6561 evet. şaşırtıcı
Platon bu kitapta rasyonel temellere dayanan bir devlet tasarlamak isterken insanın duygusal yönünü göz ardı ediyor. İnsanı bir bütün olarak ele alamıyor. Ayrıca filozof kelimesi aklı başında adam anlamında kullanılıyor, bugün anladığımız anlamda değil. Komünizm ile kolektivizmi kast ettin sanırım. Kitapta komünizm yalnızca devletin bekçileri için savunuluyor, halk özel mülkiyet hakkına sahip. Kitap incelemelerinin devamını bekleriz.
Platon rasyonalizmin kurucularından. Normal öyle bir usulle yazması. Lakin dediğin gibi insanın duygusal yanını gözardı etmemek lazım. Yalnız şöyle bir şey diyeyim : Genel bağlamda birçok filozof insanın duygusal yanını umursamadan sadece akla dayalı yazılar yazmaya niyetlenirler. Dolayısıyla bu Platona da özgü bir şey değil.
Bilimler ve Sanatlar Üzerine Söylev inceleme ve eleştiri bekliyorum bakalım neler çıkacak merak ettim :)
Ben de kesinlikle böyle bir devlette yaşamak istemezdim 🥹 bu arada çok güzelsin😻😻 instagramını paylaşman gereken konular var
Güzel bir video olmuş daha fazla kişiyede ulaşır umarım, başarılar 🙌💚
teşekkür ederim💛
Dönemine göre ele almadığını düşünüyorum 😢 o dönemde insanlar daha çabuk ölebiliyordu. 40 yaş iyi bile demiş bence annenin durumu 40 yaş sonrası düşük yapma olanağı daha yüksek olabilir bakma durumu da daha zorlaşabilir. Hem antik yunanda platon ve aristoteles çocuğu geleceğin yetişkin bireyleri olarak ele alıyorlardı ve filazof kral potansiyelli bireyler olarak baktığı için zor eğitimlerden geçiyordu. Platon devletin çocuğa eğitim vermesini söylüyor ideal toplumun böyle oluşağı düşüncesi vardı mesela ortaçağ baktığımızda tam olarsk usta çırak ilişkisi var antik yunana kıyasla ortaçağ geriye dönüş gibi gözüküyor. O dönemde etik değerler daha farklıydı
@@asuramarui dogru,cok buyuk bir eksiklik o sekilde düşünmemiş olmam.sonradan fark ettim ben de
hayır, ben de böyle bir devlette yaşamak istemezdim
kanka bıraz ozel bır soru ama yasını ve alanını merak ettım
Ne kadar güzelsin ♡
@@melike6561 sen de çok güzelsin🫶🏼🥺
abla kitaptan anliyosun abone oldum
9:17 eğer natüralizmle uğraşacaklarsa, evet tek kaygıları felsefe olur ve bununla mutlu yaşayabilirler.
Öncelikle teşekkür ederim okuyalı 6 yıl kadar oldu bazı kısımlar hariç tamamiyle unutmuşum bu video ile biraz hafızam tazelendi. 21. Yüzyılda yaşayan bir insan olarak bu kitabı insanlık dışı olarak yorumlamamız gayet doğal. Sonuçta insan hakları bile 20.yüzyılın sonlarına doğru birkaç kıtada ancak oturtulabildi dünyanın çoğuna hala oturtulamamışken 2000 yıl önceki yöneticilerin halkı umursamasını beklemek abes olur gibi geliyor bana. Karl Popper başta olmak üzere birçok düşünür otoriter yönetimlerin fikir babası olduğunu düşünür bu kitabın ki gayet doğrudur bence. Kitap aslında komünizm ve faşizmin bir sentezi gibi daha doğrusu ayrı ayrı böyle ideolojiler çıkmış içinden bireyin kendini devlet için feda etmesi, dezavantajlı insanların soykırılması, toplumun tabaklara ayrılması bunlar faşizme çok benziyor. Koruyucular ve yöneticiler arasında özel mülkiyetin ve aile kavramının olmaması komünizm ile bağdaştırılabilir. Benim kitabı okurken şok olduğum kısım "noble lie" kavramı olmuştu. Toplumun "iyiliği" için topluma yalan söylenmesi tam anlamı ile 1984'ü çağrıştırmıştı bana. Burada platon'un da sınıfı burada önemli bence sonuçta adam aristokrat bu devlet yönetimi bir aristokrat için tam bir ütopyadır ancak bizim gibi bireyler için tam bir distopya. Bu arada Thomes Moore'un Ütopyası bana çok daha mantıklı ve yaşanabilir gelmişti devlete göre o kitabı da tavsiye ederim. Son bir ek olarak bence siyaset felsefesindeki iyi sözü Epikür söylemiştir "En mutlu insan, ne halkla ne de yöneticilerle fazla işi olmayandır"
harbiden en iyi kelime vicdansızlık ya da bu nasıl bişey yaa, platon fazlası değil dsşladas
Odayı toplayan ablaya selamlar
Düşünce Tarihini okuyorum şuan. Platonun Devlet kitabını yeni aldım ben de başlayacağım
İyi okumalar
haklı bir değerlendirme olmuş komunizm deyince
ali xayyam şiirleri güzeldir selametle
Not alman çok güzel bir şey. Ben de kitabın beğendiğim bölümünü çizip anlayana kadar okuyorum. Ezberlemek için ise; hayatımdan örnek vereceğim zamanlar okuduğum kitabın o sayfasının o bölümünü anlatıyorum. Ayrıca, siyasi felsefeyle ilgilenen bir hanımefendiyi görmek, açıkçası ülkenin gidişatı konusunda beni şevklendiriyor.
Bu arada, güzelliğiniz bilginizden mi geliyor? Yoksa bilginiz mi güzelliğinizden geliyor? Ayrıca izninizle kitap önerebilir miyim?
Azərbaycan dan salamlar
Abone oldum
hanımefendi ne anlattınız bilmem ama insanı şair edecek bir güzelliğiniz var
İlginç bir video, fonda başka bir yaşam var. Katman katman video çekilmiş.
bizim hayatımız olmuş kitap kardeş yaz yaz bitmiyor burdan hasımlarıma sesleniyorum icraat yapın oglum mahallede saklambaç oynamayın biz her zaman sahnedeyiz babba 😎
yetmez ama evet. burada aslında tam da bahsettiğin gibi duygulardan arındırılmış bir ideal model kurulmuş. böyle bir modele vicdansızlık demek aslında konuyu tam olarak çerçevelendirememekten ileri gelir tahmin ediyorum ki. bu fikirlerin üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen daha adil ve daha makul bir düzende yaşadığımızı iddia edebilir misiniz? en basitinden seçkin olanların göz önünde yaşamasına hayatlarının büyük törenlerle kutlanması ve seçkin olmayanların ücrada yaşıyor olmasına bu nasıl bir şey derken bugün yaşadığımızın bundan çok da farklı olmaması konusunda ne düşünüyorsunuz? bu akışın doğal olması yerine bir akıl tarafından yönetilmesi mi sizi rahatsız eden? kaldı ki bugünkü sistemde de bu yönelim doğal değil ve doğrudan müdahale yerine süreçler yönetiliyor. demek istediğim şu ki tepkilerinize bakınca burada vicdansızlık dediğiniz her şeyi nedense şu gün yaşıyor olmamız konusunda garip bir kabullenişiniz var fikrine kapıldım.
sünger bob'tan plankton'un felsefesi de gelir mi
10:28 klasik, idealizm işte. ne bekliyorsun ki
vay amk ülkede gelişmeler var platon okunuyor eleştiri falan filan var
close enough welcome back uzay zuhal
Vezir tonyukuk-Orhun abideleri inceleme videosunu da en yakın zamanda bekliyoruz
7:44 Buradaki durumun komünizmle pek bir ilgisi yok. Komünizm bize sosyal medyada dayatılan tanımlarla pek bağdaşmayan bir biçim. Madem felsefe kanalı var, yanlışlıkları yaymayalım.
peki arkadaki nostvintage resmi neden :D
posetten kesip yapistirmis idim..
Yok abi imkansız
Platon'a haddini bildirmişsin, umarım izlemez
galiba aşık oldum
abla doomfist oynarken seni dinliyom
ama sen fazla güzelsin
❤
abla rothbard'dan yasal kalpazan incelemesi de gelir mi, "Devlet" kitabının zıddı gibidir.
senden edebiyat bölümü öğrencisi havası aldım ne okuyorsunn
@@zeynep6607 kimya mühendisligi okuyorumm
@@dinozorlarmi o da yakışıyorr
@@dinozorlarmiyanlıs anlasılmazsa nerede okuyosun bu bölümü düsünüyodum da
@@seskikedi cerrahpasadayimm
Abla Murray Rothbard "Devletin Anatomisi" makalesini inceleyebilir misin acaba? Güzel olur.
hangi ünidesin ne okuyosun
@@neojacobinn cerrahpasadayim kimya muhendisligi okuyorum
@@dinozorlarmi insta var mı
@dinozorlarmi yorumlarımı silmen üzdü:(
@@neojacobinn yorumlarini silmedim ki gozukuyor hala iki kere insta var mi diye
@@dinozorlarmi bende görünmüyor işte
Bence Antik Yunan üzerine çalışmadan bu tarz siyaset felsefesi klasiklerini okumak hatalı. Hatalı demeyeyim de eksik kalıyor. Açıkçası önce iyi bir Yunan araştırması, Homeros okumaları ve sonrasında fragmanlara göz gezdirmek Platon gibi birini anlamak için en iyi yol. Böyle olmayınca bilgiler çok yavan kalıyor. Esere haksızlık ediliyor
Ablacım yunan mitolojisinde tanrıların pek ahlaklı şeyler yaptığı kısmına katılmıyorum
@@GaiusJuliusCaesar1 yapmadığını söylüyordu sokrates
siyaset felsefesindeki pozisyonun ne
Hanfendi liboştur kesin
Videoyu açarsam pişman olacağımı biliyordum, oldum. Maşallah.
Niye pişman oldun ?
Bu kitabı eleştirmek sana mı kaldı
@@mrcrowley1488 sana kalmadi bana kalmadi bize kalmadi kime kaldi
@@dinozorlarmibana biraz bırakmışlardı hepsini yedim .18 dakikalık ne anlattın acaba yarın erkenden kalkmam lazım da eflatun kafasındaki devlet tanımını yapıyor işte bundan sonrası sparta lukurgosa falan mı girdin acaba
@@mrcrowley1488 he
@@dinozorlarmi Anlamazsın tabi. Bi de platon eleştirecek
@@mrcrowley1488 o kadarr✋🏻
soyle entelekuıel bı hanfendı bıze denk gelmez
şöyle entelektüel bir beyfendi bize denk gelmez.
@herfavisme izmirde trende dostoyevski okuyan biri varsa bilki o benim
@cihadadami1453 İzmir’de metroda dostoyevski okuyan başka biri varsa bilin o da benimdir
abla gel ancap
gerçek olamayacak kadar mükemmelsin amk
ney
20-25 sayfa okudum fakat anlamadım çok karışık bir kitap😮
Filozofları anlamak için biraz kafa lazım gerçekten de
@Çabuk-m7q hangi kitaplardan başlanmalı peki felsefe için
@Çabuk-m7qyorumlar kismina girip en populeri degil de en yenileri sec,gorursun oyle
Platon'u da devleti de boş ver kız çok güzel be 😅
shamo
okumaya yeni başladım spoiler var mı :p
doru dion abla
HELL YEAH
#Sen kimsin yaaa 😂😅
Kos kocman Platonu eleştiriyorsun
Sen makiyaj videosu yap tırnak oje vidosu yap 😛
ruclips.net/video/BSGIxnMpINg/видео.htmlsi=hEyjg3hledosQJ1p
Şiir kitabım ( balina) nazmi YILDIZ ateş yayınlarından çıktı. İlginize
Süleyman akgulun videosunu izlemenizi tavsiye ederim yorumları çok kaliteli donanımı yüksek