Cauzează depresie și anxietate și la adulți, sunt mulți oameni singuri care stau ore întregi și se uită la viața altora...fără sa facă ceva folositor pentru el...sunt multe cauze...însă clar petrecerea timpului online în dauna petrecerii unui timp de calitate în natură, afară, la sporturi de echipă, la socializare offline
Copiii (mai ales cei până în 8-9 ani) se descurcă și își găsesc de făcut activități creative , în lipsa telefonului. Părinții lor însă nu cred că acest lucru este posibil, motiv pentru care telefonul, tableta sau televizorul le devin indispensabile (părinților și nu copiilor).
Mulțumesc frumos pentru Podcast. Recomand în aceeași direcție cartea The Invisible Doctrine: The Secret History of Neoliberalism (& How It Came to Control Your Life)
Foarte buna ideea privind interzicerea telefoanelor in scoli, dar aceasta ar trebui sa vina la pachet cu implementarea unor interacțiuni efective a copiilor in pauze pentru a nu mai fi distanțări între aceștia.
Sânt total de acord cu măsurile luate de Franța in legătură cu folosirea telefoanelor in școli. Și în Belgia ( unde trăim) există lege în Codul educației care interzice total folosirea telefoanelor celulare, a tabletelor și ceasurilor conectate de exemplu...in școli.
Foarte bună emisiunea! Cred că este un lucru bun să nu se folosească tel. la şcoală. Cel puțin acele 4-6 ore, cât timp sunt la şcoală, nu vor folosi telefonul. Oricum majoritatea stau cu ochii în el restul timpului, aşa că măcar mai iau o pauză de câteva ore.
Cel mai simplu ar fi daca telefoanele ar fi lasate acasa. Am participat la o sedinta cu parintii la scoala pe tema asta, cu modalitati de a gestiona ce se intampla cu telefoanele copiilor care vin cu ele la scoala. Concluzia: foarte greu de gestionat administrativ acest lucru. LASA TELEFONUL ACASA!!! Se gasesc variante de a lua legatura cu copilul aflat la scoala.
Copiii "pot sa invete aproape orice de pe net". Noroc ca nu e amintita si capacitatea lor de a selecta ce sa "invete", in caz ca i-ar interesa invatatul. Cati copii folosesc vreodata netul pt a invata ceva folositor? Daca privim problema realist, extrem de putini, ca sa nu zicem ca mai niciunul. Tik-tokul e cel mai nociv pt mintea oamenilor pt ca acolo sunt cele mai inepte "productii". Acolo colcaie conspirationismul, postarile insilor care sunt la limita cu primatele. Chiar daca vor interzise telefoanele in scoli, va fi inca o lege/regulament care nu va fi respectat.
Da pentru interzicerea telefoanelor in scoli. As merge pana la bruiaj de semnal in incinta scolii.Asa, telefonul poate ramane in posesia elevului, se evita logistica stocarii si securizarii echipamentelor pe perioada cursurilor.
Locuiesc in UK, la scola primara nu ai voie cu telefonul, sunt cazuri excepționale cand copilul locuiește mai departe de scoala si trebuie sa ia legătura cu parintii. In acest caz, lasa telefonul la receptie dimineata. La licee, adica din clasa a 7-a (12 ani), copiii au voie cu telefonul, dar nu au voie sa il foloseasca in interior. Daca sunt prinsi ca folosesc telefonul, li se cofisca timp de 2 saptamani. Mentionez se respecta cu strictețe regulile, copiii sunt sancționați chiar si daca le sună telefonul nu doar daca il folosesc. Felicitări pentru emisiuni!
Va salut in italia. Copiii de la scoala elementara nu au voie cu telefoane si obiecte de valoare la scoala tip lantisoare de aur etc. Sunt reguli clare. Dimineata fac scoala, apoi au pe rand orar pentru mers la masa la cantina unde mancare a Este gatita cu un meniu variat, cu gustare iar apoi ies intr un spatiu verde sa se joace . Daca ploua fac diverse jocuri activitati Gen sah dama sau altele iar mai apoi fac lectii. La 4 ies de la scoala. Pana la clasa a 5 a merg parintii sa ia odraslele de la scoala iar mai apoi la gimnaziu din Cate mi au spus, parintii semneaza ca poate sa vina singur acasa daca copilul e apt.
Da, ar putea fi o incercare cu efect pozitiv, interzicerea telefoanelor in scoli. Cred ca rămâne de văzut ce rezultat va avea pentru ei, si cu siguranță se va creea un precedent de la care se va putea ajunge, prin ajustare, la solutii eficiente ce pot fi real implementate.
O singura obiecție am și e din experienta personala. Nimic nu garantează ca în școală, mai ales în clasa, copilul va întâlni alți copii cu aceleași interese si/sau preocupari pe cand pe social media influencerii/ creatorii de conținut sunt repartizați pe diverse interese si/sau preocupări. Eu în clasele gimnaziale nu prea am avut colegi cu aceleași interese, abia la liceu și facultate am avut și pentru ca acolo am putut sa aleg specializarea.
Asa e. Plus ca, daca nu ai colegi care, chiar daca nu au aceleasi interese ca tine, au bun simt, ai cam "belit-o". Poti sa fii agresat de ei si sa vrei, instinctiv, sa te retragi in lumea "virtuala", ca sa te mai detasezi de situatia reala si sa nu fii atat de constient de prezenta lor.
Părerea mea este ca dacă pt cele 34/h sapt - atat are fiica.mea intr.a 8.a- (între 30-34h/sapt, pt clasele a.7.a și a 8.a), acești copii, ar trebui sa primească măcar un salariu mediu/economie, pt cei ce nu absentează motivat. Cam cati copii ar mai abandona scoala în acest caz?? Cam cati parinti și.ar tine copiii acasă la treburi, decat sa.i trimită la școală??? Nu mai punem la socoteala ca mai muncesc și acasă, după ore, cu temele. Încă 2-3h
De acord, aveam zile in care statea 8-9 ore la scoala. Nu un salariu mediu(multe persoane in acesta tara nu au acest salariu), dar macar 1.000 de lei burse daca nu ai absente, daca ai peste o anumita medie, etc.
Sunt pro “ fara telefon la scoala “, dar mai e o problema: grupurile de Whatsapp ale profesorilor cu elevii. De ce? Nu le pot comunica temele la clasa? De ce nu folosesc aplicatia Classroom care este pentru scoala?! Cum sa le limitam accesul la telefon(chiar si acasa) daca profesorii ii tin “ocupati “ pe grupuri?!
Poate ca ar fi o solutie, doar zic, ca platformele sa permita crearea de conturi pentru copii cu varsta lor reala, pentru ca toti copii “au peste 18 ani” cand isi fac cont sau cand chiar parintii le fac conturi.
Mi ar placea sa stiu toti copiii, macar pana in clasa a 5 a, nu au telefoane la scoala. Un lucru pe care l am pierde si ma ingrijoreaza, este ocazia sau unealta multor copii de a demasca abuzurile profesorilor.
locuiesc in Germania de foarte multi ani in Garmisch-Partenkirchen. In scoala unde invata fata nostra, fiecare clasa are locker unde trebuie sa-si isi tina telefonul (se poate si incarca gratis).
M-am pus intr-o zi, ca prostu`, sa raportez, pe facebook, reclamele inselatoare, facute cu ajutorul AI, care promoveaza investii "bursiere" din care te imbogatesti rapid. Adica tepe clare. Am primit raspuns ca reclama a ramas postata pentru ca nu incalca standardele comunitatii...
E o idee bună! Copiii când au telefoanele, nu mai interacționează între ei nici în pauze! Totuși ar trebui, în paralel, să li se ofere un spațiu unde se pot juca cu o minge de exemplu, o coardă, etc. Situația e tristă la acest capitol! În S3, unde locuiesc, 32 de școli sunt "în lucru" unele de ani de zile! În curți sunt grămezi de materiale, la 2 se învață, la et1 se renovează, containere improprii în curțile unor școli unde se chinuie alții din alte școli, săli de sport ridicate pe jumătate și lăsate așa de ani de zile... Nimeni nu cercetează acest dezastru! Le luăm telefoanele și îi lăsăm în curți și locații inadecvate! Pauza digitală e o măsură bună dar ea trebuie să vină la pachet cu alte măsuri!
Bun găsit! Acesta este problema părinților care (unii) l-au menținut în funcție pe actualul primar, ce n'a fost în stare să finalizeze școlile nici cu bani europeni... Încercați cu cititul din cărți dragi copii, ori cu sportul când vă lipsește educatorul de la ore sau e doar pe post de mobilă acesta. Ori faceți-vă un "sindicat" al elevilor din clasele 1-8 și faceți publice toate problemele din școală și cum vedeți voi rezolvarea, ca și copii. Nu uitați că școala a fost inventată așa cum este azi, ca măsură de siguranță pentru a ține părinții la lucru minim 8 ore și pe copii acestora într-un cadru organizat într-o formă de "învățământ", iar astfel se rezolvă dintr-un foc două probleme sociale. Momentan școala nu-i învață pe copii, decât în mică măsură să ajungă cineva în viață.Cum se derulează acest aspect... Succes în continuare și nu uitați că dialogul rezolvă toate problemele!
Locuim în Germania de 10 ani, dar tel nu este permis în ore pana la o anumita vârstă, asa ii ajuta pe copii sa ia o pauza cu tel asta de care sunt prea legați în secolul care trăim 😢😢
În Germania, cel puțin în zona în care locuim noi, copiii predau telefonul la începutul orelor și îl primesc înapoi când pleacă acasă. Fiica mea este în clasa a 7-a, iar la ea la școală, telefoanele se pun la într-un dulap închis cu cheie. Fiecare copil primește un număr la început de an școlar și își pune telefonul în locașul corespunzător cu numărul primit. Această regulă este de mai mulți ani aici. În clasele primare, copiii nu au voie cu telefon la școală deloc, iar din clasa a 5-a, regula este să îl predea la începutul orelor și să-l primească la final. În pauze clasa se încuie, iar copiii trebuie să iasă obligatoriu afară în curte la aer. Pot rămâne în interior doar dacă plouă tare, altfel trebuie să iasă afară. Aceste reguli mie mi se par super ok. Faptul că măcar timp de 6 ore cât sunt la școală fac o pauză de la telefon și faptul că sunt obligați ca în pauze să iasă afară la aer, nu poate fi decât benefic pentru copii.
Cred ca ideal ar fi pentru siguranta lor ca elevii mai maricei sa aibă un telefon din acela vechi (pentru apeluri si mesaje). Nu il vor folosi sigur nici în timpul orelor pe ascuns si nici în timpul pauzelor pentru ceva inutil. Ci doar daca au cu adevarat nevoie sa ia legatura cu cineva. Nu s-ar mai pune astfel problema interzicerii lor la scoala.
da, clar ar trebui interzise telefoanele in scoli. se pot lasa la paznic la intrarea in scoala. solutii sunt multiple. deasemenea sunt de acord si cu solutia propusa. pana in 11 ani ar trebui sa fie interzis ca un copil sa se uite sau sa butoneze un telefon. iar accesul la un telefon cu internet sa fie interzis pana la 15 ani, nu pana la 13 ani. sa fie pedepsit penal un parinte daca ii da copilului telefonul cu acces la internet pana in 15 ani.
Tin sa iti fac un "update" in ce priveste cel putin liceul. La liceu, unde este o interactiune mai prietenoasa intre profesori si elevi, este mai usor sa inveti fara sa tocesti, ci sa intelegi din clasa, pentru ca profesorii nu te mai vad ca pe un copil, ci ca pe un om capabil sa poarte un dialog. Si mai nou au inceput si unii profesori batrani sa predea sub forma de dialog, nu sa vorbeasca ei "adevarul suprem".
De la episodul 223 nu mai vrei sa ne lasi si pe noi astia care ascultam la sala sau la alergare Vocea Natiei in Spotify sa te mai auzim. Ajuta-ne sa te auzim ca sa tragem mai cu spor 😊
Pentru elevi este bine sa nu folosească telefonul la scoala.Dar ,apare plictiseala la orele de curs când profesorii nu fac nimic la ore ,le spun copiilor să ,,stea în liniște",dacă asta se întâmplă la 2-3 ore zilnic , elevii se plictisesc la scoala. Ce soluții pot exista pentru astfel de situatii?
Dupa ce ai evoluat in trhnologie 10-15 ani , acum profii nepregatiti se tem domne sa nu aibe copii telefoane , astea sunt vremurile , dar se piate si cu frumosul , nu cu teroarea si incalcarea drepturilor elevilor
Dl. Patraru, as vrea sa aflu ce părere aveți despre atențiile și cadourile (unele chiar în bani )pe care părinții sunt obligați de cutumele adanc împământenite in mentalul colectiv sa le facă invatatorilor/profesorilor. Ar putea face obiectul unui episod separat, poate reușim să normalizam societatea și cu sprijinul dumneavoastră să ajutăm la crearea unor medii scolare sănătoase.
Domnul Patraru nu este adevarat ca la scoala copii stau ore intregi in banci si nu sunt lasati sa gandeasca! Nu stiu cand ati fost dvs ultima oara la catedra si nu i-ati pus pe copii sa gadeasca, dar eu si colegii mei cadrele didactice din scoala in care lucrez ii punem la treaba zilnic. O simpla fisa cu niste exercitii de rezolvat, ii pune creierul la treaba mai mult decat zeci de videoclipuri pe care le-ar putea vedea in ora respectiva... Sa aduceti o lumina atat de proasta despre un proces didactic despre care se vede ca habar nu aveti mi se pare jenant pentru un jurnalist de nivelul dvs. In rest, nota 10 pentru argumentatia cu privire la riscurile retelelor de socializare
Fi-mea are 8 ani si a venit ieri să-mi spună că un coleg a primit cadou o tableta fiță. Joac o p asta! Cand ai tampiti in jur eu trebuie sa ma lupt cu ea sa o conving ca nu este cool deloc gestul.
Copiii mei au tablete de la varsta de sub 5 ani dar cu restrictii si am incercat lucruri educative si acum cand au 6-8 ani au acces doar Duminica in rest au aplicatii de matematica si chitara/pian pe care mai lucreaza si in timpul saptamanii. Au si laptopuri pe care fac lectii educative cu enunturi si teste. La fel cand le-am oprit dulciurile la fel si cu tableltele au cam comentat cand le-am impus restrictii dar s-au obisnuit destul de repede cu aceste restrictii. Tableta si telefoanele si dulciurile la copii acum sunt doar exceptii si electronicele in special in scop de lectii. De mici am incercat si jucariile sa le cumpar cu litere si sa invete ceva din ele la fel si desenele animate sau muzica de pe youtube. RUclips premium avem fara reclame ca piedream ore pe luna uitandu-ne la reclame asa ca merita 10$/luna sa nu pierdem acele ore pe luna pe reclame.
E un cerc vicios. Pe de o parte, cei care posteaza ne cer atentia, noi cei care privim, trebuie sa fim atenti pe ce cheltuim timpul. Ironia sortii, nu-i asa?
Mulțumesc, foarte bun materialul, excelent, felicitări
Mulțumim frumos pentru tot ce faceți!
Cu siguranță interzicerea în școală cel puțin ar fi benefic pt copii! Ai perfecta dreptate
Felicitari !!!
Mulțumesc!
Felicitări pentru emisiune ❤🎉❤👍👍👍
Felicitari pentru inca un podcast reusit!❤
Bună! O alta carte minunată:"Demența digitală "
Mulțumesc
Felicitări!!!
O interdicție la platformele sociale e binevenită. În felul acesta copii sunt protejați în mai multe feluri.
Cauzează depresie și anxietate și la adulți, sunt mulți oameni singuri care stau ore întregi și se uită la viața altora...fără sa facă ceva folositor pentru el...sunt multe cauze...însă clar petrecerea timpului online în dauna petrecerii unui timp de calitate în natură, afară, la sporturi de echipă, la socializare offline
Respect pentru tot ceea ce faceți dv.,împreună cu colegii.
Sustin!🎉
Da,e o idee ce poate salva următoarele generații.
Respect si Felicitari!
Mulțumim!
Mulțumim pentru susținere! ❤
Un om extraordinar!
Felicitări !
Mulțumiri 😊!
❤ Mulțumim! Excelent episodul!
Bun😊
Multumim
❤
o tema sensibila care sigur starneste multe controverse, dar personal sunt de acord.
Copiii (mai ales cei până în 8-9 ani) se descurcă și își găsesc de făcut activități creative , în lipsa telefonului. Părinții lor însă nu cred că acest lucru este posibil, motiv pentru care telefonul, tableta sau televizorul le devin indispensabile (părinților și nu copiilor).
❤❤❤.
Mulțumesc frumos pentru Podcast.
Recomand în aceeași direcție cartea
The Invisible Doctrine: The Secret History of Neoliberalism (& How It Came to Control Your Life)
Mulțumim 😊
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🎩
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🇧🇪
Buna seara tuturor si in special echipei starea natiei care este the best ❤❤❤❤
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉❤
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🎩
❤🎉❤🎉❤🎉❤🎉❤🎉❤🎉❤
Foarte buna ideea privind interzicerea telefoanelor in scoli, dar aceasta ar trebui sa vina la pachet cu implementarea unor interacțiuni efective a copiilor in pauze pentru a nu mai fi distanțări între aceștia.
Foarte bună emisiunea! Felicitări!
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎩
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏♥️
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🎉
Respect!
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
Sânt total de acord cu măsurile luate de Franța in legătură cu folosirea telefoanelor in școli. Și în Belgia ( unde trăim) există lege în Codul educației care interzice total folosirea telefoanelor celulare, a tabletelor și ceasurilor conectate de exemplu...in școli.
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
Facebook e ala cu albastru tanti
Felicitări pentru emisiuni ❤❤❤
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉❤
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤👍👍👍
Felicitări 🎉
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎩
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏♥️
@@IleanaVasilescu-b3q Ce ra-sa-ma-tii ai fă cu emoticoanele astea, f-ți pe/mă-ta-de-tâmpită!
SN livrează mereu prin această emisiune!
Păi mă Dragoş mă!
Dacă eu nu-i dau copilului telefonul să stea pe rețele, cum pot eu sta pe rețele?
💯💯💯💯
Folosirea in etape a telefonului asa cum era descris in acel studiu mi se pare o idee foarte buna
Foarte bună emisiunea!
Cred că este un lucru bun să nu se folosească tel. la şcoală. Cel puțin acele 4-6 ore, cât timp sunt la şcoală, nu vor folosi telefonul. Oricum majoritatea stau cu ochii în el restul timpului, aşa că măcar mai iau o pauză de câteva ore.
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎩
legea asta o sa fie ca cea a fumatului.
o respecta ....Pulea.
Cel mai simplu ar fi daca telefoanele ar fi lasate acasa. Am participat la o sedinta cu parintii la scoala pe tema asta, cu modalitati de a gestiona ce se intampla cu telefoanele copiilor care vin cu ele la scoala. Concluzia: foarte greu de gestionat administrativ acest lucru. LASA TELEFONUL ACASA!!! Se gasesc variante de a lua legatura cu copilul aflat la scoala.
Recomandare carte, Manfred Spitzer: Dementa digitala (efectul ecranelor asupra copiilor).
Ohoo, da da da, este distractie sa deschizi un punct de lucru cu avize si autorizatii.
Copiii "pot sa invete aproape orice de pe net". Noroc ca nu e amintita si capacitatea lor de a selecta ce sa "invete", in caz ca i-ar interesa invatatul. Cati copii folosesc vreodata netul pt a invata ceva folositor? Daca privim problema realist, extrem de putini, ca sa nu zicem ca mai niciunul. Tik-tokul e cel mai nociv pt mintea oamenilor pt ca acolo sunt cele mai inepte "productii". Acolo colcaie conspirationismul, postarile insilor care sunt la limita cu primatele. Chiar daca vor interzise telefoanele in scoli, va fi inca o lege/regulament care nu va fi respectat.
Dar adultii? Sunt multi plafonati pe acelasi post pana la pensie
Da pentru interzicerea telefoanelor in scoli. As merge pana la bruiaj de semnal in incinta scolii.Asa, telefonul poate ramane in posesia elevului, se evita logistica stocarii si securizarii echipamentelor pe perioada cursurilor.
Locuiesc in UK, la scola primara nu ai voie cu telefonul, sunt cazuri excepționale cand copilul locuiește mai departe de scoala si trebuie sa ia legătura cu parintii. In acest caz, lasa telefonul la receptie dimineata. La licee, adica din clasa a 7-a (12 ani), copiii au voie cu telefonul, dar nu au voie sa il foloseasca in interior. Daca sunt prinsi ca folosesc telefonul, li se cofisca timp de 2 saptamani. Mentionez se respecta cu strictețe regulile, copiii sunt sancționați chiar si daca le sună telefonul nu doar daca il folosesc.
Felicitări pentru emisiuni!
Va salut in italia. Copiii de la scoala elementara nu au voie cu telefoane si obiecte de valoare la scoala tip lantisoare de aur etc. Sunt reguli clare. Dimineata fac scoala, apoi au pe rand orar pentru mers la masa la cantina unde mancare a Este gatita cu un meniu variat, cu gustare iar apoi ies intr un spatiu verde sa se joace . Daca ploua fac diverse jocuri activitati Gen sah dama sau altele iar mai apoi fac lectii. La 4 ies de la scoala. Pana la clasa a 5 a merg parintii sa ia odraslele de la scoala iar mai apoi la gimnaziu din Cate mi au spus, parintii semneaza ca poate sa vina singur acasa daca copilul e apt.
Da, ar putea fi o incercare cu efect pozitiv, interzicerea telefoanelor in scoli. Cred ca rămâne de văzut ce rezultat va avea pentru ei, si cu siguranță se va creea un precedent de la care se va putea ajunge, prin ajustare, la solutii eficiente ce pot fi real implementate.
👏👏👏
❤❤❤❤❤❤❤
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉❤
O singura obiecție am și e din experienta personala. Nimic nu garantează ca în școală, mai ales în clasa, copilul va întâlni alți copii cu aceleași interese si/sau preocupari pe cand pe social media influencerii/ creatorii de conținut sunt repartizați pe diverse interese si/sau preocupări. Eu în clasele gimnaziale nu prea am avut colegi cu aceleași interese, abia la liceu și facultate am avut și pentru ca acolo am putut sa aleg specializarea.
Asa e. Plus ca, daca nu ai colegi care, chiar daca nu au aceleasi interese ca tine, au bun simt, ai cam "belit-o". Poti sa fii agresat de ei si sa vrei, instinctiv, sa te retragi in lumea "virtuala", ca sa te mai detasezi de situatia reala si sa nu fii atat de constient de prezenta lor.
@@Rosayi👍🎉❤🎉👍💫👩❤️👨♥️👩❤️👨🥇💎🎩
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍♥️
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🎩
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎩
Aceasta masura este impusa si in scoala noastra. Sunt interzise telefoanele in scoli. Dar nu numai la noi in sat ci in mai multe scoli din Sv.
❤❤❤
In clasa a treia suntem si nu avem voie cu telefon la scoala, e foarte bine asa. Sa vedem dintr-a cincea. Multumim pt emisiune!
Felicitarii! 🎉🎉🎉🎉🎉😢😢😮
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️
Părerea mea este ca dacă pt cele 34/h sapt - atat are fiica.mea intr.a 8.a- (între 30-34h/sapt, pt clasele a.7.a și a 8.a), acești copii, ar trebui sa primească măcar un salariu mediu/economie, pt cei ce nu absentează motivat.
Cam cati copii ar mai abandona scoala în acest caz?? Cam cati parinti și.ar tine copiii acasă la treburi, decat sa.i trimită la școală???
Nu mai punem la socoteala ca mai muncesc și acasă, după ore, cu temele. Încă 2-3h
De acord, aveam zile in care statea 8-9 ore la scoala. Nu un salariu mediu(multe persoane in acesta tara nu au acest salariu), dar macar 1.000 de lei burse daca nu ai absente, daca ai peste o anumita medie, etc.
Incredibil
Excepțional episod ,de top !👍🎉♥️🎉👍💫👩❤️👨♥️👩❤️👨🥇💎🎩
De 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ !
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤👩❤️👨
👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨👩❤️👨🇧🇪
🍀
❤🎉
Cred că ar trebui sa luptăm mai mult pentru etichete transparente!
Sunt pro “ fara telefon la scoala “, dar mai e o problema: grupurile de Whatsapp ale profesorilor cu elevii. De ce? Nu le pot comunica temele la clasa? De ce nu folosesc aplicatia Classroom care este pentru scoala?! Cum sa le limitam accesul la telefon(chiar si acasa) daca profesorii ii tin “ocupati “ pe grupuri?!
Poate ca ar fi o solutie, doar zic, ca platformele sa permita crearea de conturi pentru copii cu varsta lor reala, pentru ca toti copii “au peste 18 ani” cand isi fac cont sau cand chiar parintii le fac conturi.
Mi ar placea sa stiu toti copiii, macar pana in clasa a 5 a, nu au telefoane la scoala. Un lucru pe care l am pierde si ma ingrijoreaza, este ocazia sau unealta multor copii de a demasca abuzurile profesorilor.
locuiesc in Germania de foarte multi ani in Garmisch-Partenkirchen. In scoala unde invata fata nostra, fiecare clasa are locker unde trebuie sa-si isi tina telefonul (se poate si incarca gratis).
Deja in Italia au interzis telefonarle in scoli pana la 14 ani
M-am pus intr-o zi, ca prostu`, sa raportez, pe facebook, reclamele inselatoare, facute cu ajutorul AI, care promoveaza investii "bursiere" din care te imbogatesti rapid. Adica tepe clare. Am primit raspuns ca reclama a ramas postata pentru ca nu incalca standardele comunitatii...
Autoritătile dorm în bocanci.....
Ăsta e nivelul
Îl doare pe Facebook la patina ce conține reclama, cat timp reclama e plătită și ei încasează bani, aia e!
Am pățit la fel cu un bot ce făcea reclamă la un live chat .
Am pățit și eu, nici nu le mai reclam...
👍👍👍👍👍👍👍
E o idee bună! Copiii când au telefoanele, nu mai interacționează între ei nici în pauze! Totuși ar trebui, în paralel, să li se ofere un spațiu unde se pot juca cu o minge de exemplu, o coardă, etc.
Situația e tristă la acest capitol! În S3, unde locuiesc, 32 de școli sunt "în lucru" unele de ani de zile! În curți sunt grămezi de materiale, la 2 se învață, la et1 se renovează, containere improprii în curțile unor școli unde se chinuie alții din alte școli, săli de sport ridicate pe jumătate și lăsate așa de ani de zile... Nimeni nu cercetează acest dezastru! Le luăm telefoanele și îi lăsăm în curți și locații inadecvate! Pauza digitală e o măsură bună dar ea trebuie să vină la pachet cu alte măsuri!
Bun găsit! Acesta este problema părinților care (unii) l-au menținut în funcție pe actualul primar, ce n'a fost în stare să finalizeze școlile nici cu bani europeni... Încercați cu cititul din cărți dragi copii, ori cu sportul când vă lipsește educatorul de la ore sau e doar pe post de mobilă acesta. Ori faceți-vă un "sindicat" al elevilor din clasele 1-8 și faceți publice toate problemele din școală și cum vedeți voi rezolvarea, ca și copii. Nu uitați că școala a fost inventată așa cum este azi, ca măsură de siguranță pentru a ține părinții la lucru minim 8 ore și pe copii acestora într-un cadru organizat într-o formă de "învățământ", iar astfel se rezolvă dintr-un foc două probleme sociale. Momentan școala nu-i învață pe copii, decât în mică măsură să ajungă cineva în viață.Cum se derulează acest aspect... Succes în continuare și nu uitați că dialogul rezolvă toate problemele!
Locuim în Germania de 10 ani, dar tel nu este permis în ore pana la o anumita vârstă, asa ii ajuta pe copii sa ia o pauza cu tel asta de care sunt prea legați în secolul care trăim 😢😢
În Germania, cel puțin în zona în care locuim noi, copiii predau telefonul la începutul orelor și îl primesc înapoi când pleacă acasă. Fiica mea este în clasa a 7-a, iar la ea la școală, telefoanele se pun la într-un dulap închis cu cheie. Fiecare copil primește un număr la început de an școlar și își pune telefonul în locașul corespunzător cu numărul primit. Această regulă este de mai mulți ani aici. În clasele primare, copiii nu au voie cu telefon la școală deloc, iar din clasa a 5-a, regula este să îl predea la începutul orelor și să-l primească la final. În pauze clasa se încuie, iar copiii trebuie să iasă obligatoriu afară în curte la aer. Pot rămâne în interior doar dacă plouă tare, altfel trebuie să iasă afară. Aceste reguli mie mi se par super ok. Faptul că măcar timp de 6 ore cât sunt la școală fac o pauză de la telefon și faptul că sunt obligați ca în pauze să iasă afară la aer, nu poate fi decât benefic pentru copii.
Cred ca ideal ar fi pentru siguranta lor ca elevii mai maricei sa aibă un telefon din acela vechi (pentru apeluri si mesaje). Nu il vor folosi sigur nici în timpul orelor pe ascuns si nici în timpul pauzelor pentru ceva inutil. Ci doar daca au cu adevarat nevoie sa ia legatura cu cineva. Nu s-ar mai pune astfel problema interzicerii lor la scoala.
😊
da, clar ar trebui interzise telefoanele in scoli. se pot lasa la paznic la intrarea in scoala. solutii sunt multiple. deasemenea sunt de acord si cu solutia propusa. pana in 11 ani ar trebui sa fie interzis ca un copil sa se uite sau sa butoneze un telefon. iar accesul la un telefon cu internet sa fie interzis pana la 15 ani, nu pana la 13 ani. sa fie pedepsit penal un parinte daca ii da copilului telefonul cu acces la internet pana in 15 ani.
Fiul nostru nu a avut voie cu tel la scoala de acum 3 ani deci nu stiu de cand e regula (scoala din Ro)
🍀🍀🍀👏
5:30 de asta trebuie pus sub semnul critic tot ce misca
Super, o seara frumoasa iti doresc
Autoritătile fac prea putin pentru noi, mereu sunt luate pe nepregătite.
Tin sa iti fac un "update" in ce priveste cel putin liceul. La liceu, unde este o interactiune mai prietenoasa intre profesori si elevi, este mai usor sa inveti fara sa tocesti, ci sa intelegi din clasa, pentru ca profesorii nu te mai vad ca pe un copil, ci ca pe un om capabil sa poarte un dialog. Si mai nou au inceput si unii profesori batrani sa predea sub forma de dialog, nu sa vorbeasca ei "adevarul suprem".
" o interacțiune mai prietenoasă " între Profi și elevi o fi fost în liceul unde ai fost înmatriculat matale . . . NU - ȚI GENERALIZA aserțiunile !
@@sanjurosan50008👍🎉❤🎉👍💫👩❤️👨♥️👩❤️👨🥇💎🎩
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🎩
🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩⭐
Cred ca interzicerea telefoanelor în școlile din România, e o idee buna: o pauza de la ecrane e mereu binevenita
👍
🎉
😮
De la episodul 223 nu mai vrei sa ne lasi si pe noi astia care ascultam la sala sau la alergare Vocea Natiei in Spotify sa te mai auzim. Ajuta-ne sa te auzim ca sa tragem mai cu spor 😊
Pentru elevi este bine sa nu folosească telefonul la scoala.Dar ,apare plictiseala la orele de curs când profesorii nu fac nimic la ore ,le spun copiilor să ,,stea în liniște",dacă asta se întâmplă la 2-3 ore zilnic , elevii se plictisesc la scoala. Ce soluții pot exista pentru astfel de situatii?
Dupa ce ai evoluat in trhnologie 10-15 ani , acum profii nepregatiti se tem domne sa nu aibe copii telefoane , astea sunt vremurile , dar se piate si cu frumosul , nu cu teroarea si incalcarea drepturilor elevilor
Like & Comment
Dl. Patraru, as vrea sa aflu ce părere aveți despre atențiile și cadourile (unele chiar în bani )pe care părinții sunt obligați de cutumele adanc împământenite in mentalul colectiv sa le facă invatatorilor/profesorilor.
Ar putea face obiectul unui episod separat, poate reușim să normalizam societatea și cu sprijinul dumneavoastră să ajutăm la crearea unor medii scolare sănătoase.
Domnul Patraru nu este adevarat ca la scoala copii stau ore intregi in banci si nu sunt lasati sa gandeasca! Nu stiu cand ati fost dvs ultima oara la catedra si nu i-ati pus pe copii sa gadeasca, dar eu si colegii mei cadrele didactice din scoala in care lucrez ii punem la treaba zilnic. O simpla fisa cu niste exercitii de rezolvat, ii pune creierul la treaba mai mult decat zeci de videoclipuri pe care le-ar putea vedea in ora respectiva... Sa aduceti o lumina atat de proasta despre un proces didactic despre care se vede ca habar nu aveti mi se pare jenant pentru un jurnalist de nivelul dvs. In rest, nota 10 pentru argumentatia cu privire la riscurile retelelor de socializare
Fi-mea are 8 ani si a venit ieri să-mi spună că un coleg a primit cadou o tableta fiță. Joac o p asta! Cand ai tampiti in jur eu trebuie sa ma lupt cu ea sa o conving ca nu este cool deloc gestul.
ii spui ca esti sarac !
❤
Interzici telefoanele, cresc abuzurile.
GG
Sper sa fiti mereu la fel de buni!
E o idee foarte bună interzicerea telefoanelor.
Zici tu.
👍👍👍
Copiii mei au tablete de la varsta de sub 5 ani dar cu restrictii si am incercat lucruri educative si acum cand au 6-8 ani au acces doar Duminica in rest au aplicatii de matematica si chitara/pian pe care mai lucreaza si in timpul saptamanii. Au si laptopuri pe care fac lectii educative cu enunturi si teste. La fel cand le-am oprit dulciurile la fel si cu tableltele au cam comentat cand le-am impus restrictii dar s-au obisnuit destul de repede cu aceste restrictii. Tableta si telefoanele si dulciurile la copii acum sunt doar exceptii si electronicele in special in scop de lectii. De mici am incercat si jucariile sa le cumpar cu litere si sa invete ceva din ele la fel si desenele animate sau muzica de pe youtube. RUclips premium avem fara reclame ca piedream ore pe luna uitandu-ne la reclame asa ca merita 10$/luna sa nu pierdem acele ore pe luna pe reclame.
E un cerc vicios. Pe de o parte, cei care posteaza ne cer atentia, noi cei care privim, trebuie sa fim atenti pe ce cheltuim timpul. Ironia sortii, nu-i asa?
Va salut din Kuweit. Doamne ajuta !Aici in Kuweit copiii nu au voie cu telefoane mobile la școala.